Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- i5 12400F - báránybőrbe bújt farkas
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- ATI vs. NVIDIA kezdetektől napjainkig II.
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Egy korszak vége
-
LOGOUT.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sir Pocok
őstag
A LazaLaca topikban érdekes fejlemény, hogy lehet kérni újraoltást ha a komplex vizsgálat nem mutat ki immunválaszt. Remélem tényleg igaz.
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
BlackV
őstag
-
HÁZIGAZDA
köszönöm, hogy nem nekem kellett leírnom
amúgy lehet, hogy "a PH szégyene" (már trillió okból szégyenben vagyunk egyébként, már az is felháborító, hogy még létezünk), de ne feledjétek, hogy komoly mentális nyomás az egész járvány mindenkinek, és nem biztos, hogy baj, ha van egy hely, ahol picit kieresztik a gőzt a bátrak is. az más kérdés, hogy a gondolkodás olykor tényleg elemi elutasítása miatt én nem akarom hergelni magamat ott.
[ Szerkesztve ]
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Rive
veterán
-
Ringman
nagyúr
válasz Sir Pocok #15590 üzenetére
részvétem.
sok helyen mondták azt, hogy csak akkor menjen valaki covidosan kórházba, ha tényleg nincs más választás (pl. nálunk is anyám 88%-os spo2-vel maradt otthon és kapott favit), mert bármit össze lehet szedni, egyszerűen ilyen dolgozói terhelés mellett ez elkerülhetetlen.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
kw3v865
senior tag
Valójában azért ez nem lesz olyan túl nagy szám. Ugyanis Szerbiában már mindenki megkapta a szurit, aki akarta. Romániában már külföldieket is oltanak (alacsony az oltakozási hajlandóság), Pfizert lehet kapni regisztráció nélkül is, az Egyesült Királyságban szintén nagyon jó már az átotlottság. Szlovákiában és a többi EU-s országban még nem állnak olyan jól, de a magyar oltási igazolványt egyébént se sok helyen fogadják el, így inkább várnak még 1-2 hónapot és emiatt nem jönnek Magyarországra, mert az EU-ban is egyre jobban felpörgött az oltakozás, van már elegendő vakcina. Másrészt pedig most erősen csökkenőben van a jrávány Európában, így nem is nagyon sürgős nekik.
A kivétel Ukrajna lehet, onnan megérheti a magyaroknak ide jönni felvenni az oltást, de a határátlépés továbbra is bonyolult. -
titán
És most ezzel offoltok itt, hogy ott milyen lett a topik?
-
rushty
őstag
-
nagyúr
-
Ateszpapa
addikt
válasz bulikavagyok #15586 üzenetére
Azokra vonatkozik akiknek nincs Magyar TAJ kártyája.
-
nagyúr
-
Kékes525
félisten
válasz _Atesz #15574 üzenetére
Mutáns mindenkiben kialakulhat, akikben szaporodik a vírus. A kialakulásának valószínűsége a vírus másolatok számának függvénye. Minél több vírus termelődik, annál több vírus mutáns jön létre. Mivel a vakcinált emberekben sokkal kevesebb vírus termelődik, mint beoltatlan emberekben, így a vírus mutációk száma is kevesebb a vakcinált emberekben. A beoltott emberekben kialakul vírus mutációkra viszont direktben más szelekciós nyomás hárul, mint a beoltatlan emberekben keletkező mutánsokra. A szelekciós nyomás itt közvetlenül a vakcina kikerülésének irányába hat. A beoltatlan emberekben is kialakulhat a nagy számok törvénye értelmében olyan mutáció, ami a vakcina kikerülését jelenti. Mivel a kópiák száma itt sokkal több, ezért több olyan mutáns is keletkezhet, ami kikerülheti a vakcinákat. Ezek feltételes módok, nem azt jelentik, hogy ki is fog alakulni.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
mozso
senior tag
Azt mondják a mai naptól külföldön élő magyarok is kapnak oltást, jöjjenek haza a szuri miatt.
Gondolom ők is bele lesznek számolva a magyarországon oltottak körébe, hogy növekedjen a beoltottak száma a kitőzött cél miatt. Csak hát ők hazamennek az oltás után és nem itt nálunk növelik védettek számát.
-
Angel2014
addikt
válasz Sir Pocok #15578 üzenetére
Részvétem! Volt gépen esetleg!
Akik hosszabb ideig voltak bent nagy a kórházi fertőzés valószínűsége is.
Ismerős lejött a gépről 3 hét után írt hogy jól van erősödnie kell 3 nap után hunyt el 44 évesen azt állapították meg hogy kórházi fertőzés vagy a maszkkal, vagy a cső mellett jutott be a baktérium a tüdőbe ami az újabb gyulladást okozta..
Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
BlackV
őstag
Pánkoronavírus-vakcina? Jól hangzik.
https://index.hu/kulfold/2021/05/17/koronavirus-oltas-vakcina-kiserlet-oltoanyag-covid-19-nanoreszecske-dhvi-barton-f-haynes-nature/ -
HÁZIGAZDA
favisok, figyelem!
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210517/koronavirus-figyelmeztetes-erkezett-azoknak-akik-favipiravir-gyogyszert-szedtek-483414ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Sir Pocok
őstag
Ma kaptam a hírt, hogy az egyik 46 éves ismerősünk meghalt KOVID-ban.
Hallottuk, hogy bent van már egy ideje és hogy ki is engedték. Időközben kiderült, hogy bár túlélte a tüdőgyulladást, de kiengedés után újra kialakult Nála és vissza kellett vinni. Sajnos kiterjedt gyulladás alakult ki a szervezetében és a szervei leálltak. Nem tudták visszahozni.
Édesanyja azt érzi, hogy elsőnek hamar kiengedték, hogy javuljanak a statisztikák. Nem tudom mi az igazság de a családon már ez nem segít.
-
HÁZIGAZDA
bárkiben kialakulhat mutáns. minden víruskópia keletkezésekor benne van a pakliban, hogy a másolat hibás (mutálódott). ha ez a hibás másolat vacakabbul terjed, ott vége is, ha a userből nem indul fertőzési lánc az új mutációval, akkor is, ha viszont véletlenül a hibás másolat egy hatékonyabban terjedő vírust jelent, és be is indul a fertőzés, akkor elterjed.
ha oltott a user (és mégis képes benne szaporodni, ő meg fertőzni), ha nem. de nyilván az oltottak körében sokkal nehezebb terjednie, ergo a valószínűsége is kisebb lesz.
az szintén törvényszerű, hogy az a mutáció terjed el, ami bír terjedni. ha oltunk és lezárunk egy csomó típusú mutáció előtt utakat, vagy leál az egész vagy születik egy oltáskerülő(bb) mutáció és az megy tovább.
de ezt nemigen lehet az oltás számlájára írni, oltás nélkül is ugyanez történik, csak sokan még meg is förmednek.
-
Rive
veterán
Oltás után van olyan szakasza az immunitás kialakulásának, amikor IgM pozitív?
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Rive
veterán
...azt mondja az oltott emberekben alakulhat ki a mutáns.
Tényleg ezt mondja. Csak épp ez így hülyeség.
Az eddigi jelentősebb mutációk eddig (is) olyan területeken/időszakokban alakultak ki, ahol/amikor még nem volt értékelhető mértékű átoltottság (viszont volt kiterjedt járvány)./// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
_Atesz
addikt
válasz Kékes525 #15573 üzenetére
Szerintem nincs kiragadva semmi, azt mondja az oltott emberekben alakulhat ki a mutáns.
Aztán ez a mutáns már tud terjedni a többi oltottra is.
Az alternatív média ezt nem mutánsnak mondja, hanem az oltott emberek túlreakciójának a következő influenzaszezonban, ami nem más, mint egy komoly citokinvihar, amikor is a saját szerveit támadja meg az emberi immunrendszer.
Ha ez igaz, ez lesz nevezve covid 21-nek. -
Peterhappy
őstag
Off?
Pesten a Bajcsyba van meg kb. 170 idopotty holnap kora delutanra! Ha esetleg valaki a Pfizer-re vart volna eddig...
-
BalanceR
addikt
Szevasztok, áttelepülök ide mert sajnos a laza topikban már kötelező az alufólia sisak.
#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
titán
válasz Angel2014 #15539 üzenetére
Igen.
(2) A koronavírus elleni védettség igazolására alkalmas az e rendelet szerinti hatósági igazolvány (a továbbiakban: védettségi igazolvány), illetve applikáció.
4. § (1) Az EESZT működtetője a védőoltást igazoló applikációt biztosít az érintettek számára.
(2) Az applikáció az érintett azonosítását követően - az EESZT-ből szerzett adatok alapján - igazolja az érintett oltottságát.
(3) Az applikáció
a) az érintett nevét,
b) az érintett TAJ számát,
c) * az oltás idejét,
d) a fertőzéssel szembeni védettség tényét vagy annak hiányát
jeleníti meg.[60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet a koronavírus elleni védettség igazolásáról * ]
[ Szerkesztve ]
-
Sir Pocok
őstag
Mondjuk annyi megjegyzésem lenne, hogy 6-12 között mértek 60-91 százalékig értékeket, szóval egyáltalán nem biztos, hogy lineáris kapcsolat van a védettség között.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz _Atesz #15560 üzenetére
Nyilván csak szókeveredés, de azért vicces: "(a vakcinák)...lehet, hogy olyan virusokat termelnek , amik a következő embert már nem védik meg a vakcinától?"
(Különben nem semmi szakmai múltja van, úgy tűnik elsősorban külföldön, ezért kavarodhatott bele - és persze van egy pár fejlesztése, amit szívesen bevetne akármi ellen is, ha jól látom)
Ez, vagy hasonló idea Geert Vanden Bossche kapcsán már cáfolva lett, ha jól emlékszem.[ Szerkesztve ]
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
Onlány
tag
Pénteken déli 12 órakor megkaptam én is a pfizert a háziorvosomtól. A szervezés csillagos ötös, egyedül voltam a váróban és a teljes oltási procedúra közben csak az asszisztenssel és a dokival találkoztam. Mikor kiléptem a rendelőből a 10 perc várakozás után ,akkor érkezett a következő páciens, abszolút covid biztos volt. Már a beadás után 6 perccel éreztem, hogy ólom nehéz az oltott kezem és egyre jobban fájt. Ez a fájdalom szombaton este 7 óra körül enyhült és ma már csak a beadás közvetlen helyén érzem. Egyébként teljesen energikus voltam oltás utáni napon, takarítottam, főztem, mostam néha csak fél kézzel. Amit még észrevettem, hogy az oltás utáni napon volt pár másodperces hidegrázásom kb. háromszor. Ennyi volt a mellékhatás eddig. Nekem csak a nyugati vakcina jöhetett szóba, mivel a család egy része Ausztriában él a Német határ mellett, ezért elég gyakran utazom arrafelé. Janssen-t szerettem volna, de a házidokinál előbb lett pfizer. (Janssent eddig még nem kapott.)
[ Szerkesztve ]
Te vagy a világon a legszebb a faluból :)
-
t72killer
titán
válasz Ezekiell #15540 üzenetére
És kitől kapja el a nem oltott gyerek? Ha a terjedést nem fogja vissza az oltás, akkor akár egy oltott de terjesztő felnőttől.
#15549: összesen (oltott + nem oltott) nemrég léptük át az 1000 fő indiaist, úgyhogy nem nagy szám...
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
_Atesz
addikt
Ezt csak itthagyom: Oltottakban mutálódnak a vírusok?
-
HÁZIGAZDA
-
-
Ringman
nagyúr
-
Ringman
nagyúr
vagy előveszitek a magyar gógyit, és pozitív igg-teszttel azt mondjátok, hogy átestetek rajta. [link]
A Zöld Kártyával azt lehet igazolni, hogy valaki "alacsony járványügyi kockázatot jelent", és háromféle módon lehet megkapni:
aki átesett a betegségen, hat hónapnál nem régebbi orvosi igazolással vagy három hónapnál nem régebbi antitest-teszttel bizonyíthatja gyógyultságát,
72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszt, vagy 48 óránál nem régebbi negatív antigén-teszt felmutatásával,
aki az EMA által engedélyezett valamelyik oltást kapta, az az első dózis felvétele után 22 nappal kaphatja meg a kártyát, ami 9 hónapig érvényes.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
nobela
senior tag
"Tegnapi oltás után regisztráltam erre az EESZT-és mobilalkalmazásra, ha esetleg nem jönne meg a kártyám ezzel tudom magam igazolni mindenhol?"
Miért akarod egy nappal az oltás után igazolni magad???
Totálisan védtelen vagy, full elkaphatod bármikor.
De ez a te dolgod, pont nem érdekel. Viszont még 100%-osan terjesztő lehetsz!
AZ ÉV AJÁNLATA! Szinte új Sennheiser HD650 ezüstözött KáCSa szimmetrikus kábellel eladó: 99.900.-
-
HÁZIGAZDA
válasz Sir Pocok #15531 üzenetére
hát igen, csak itt vannak a gyerekeim, most kezdtek el megint közösségbe, fagyizóba stb. járni, és nem akarom őket kivenni, de közben azért nyilván féltem is őket. az eredeti verziótól már nem félteném semennyire, de az nincs is már, vannak helyette a turbó szarok, amik már őket is jobban leterítik
-
Антей
tag
Ausztria cs az EMA által engedélyezetteket fogadja el
https://www.kleinezeitung.at/oesterreich/5979881/In-Oesterreich_Impfungen-mit-Sputnik-und-Sinopharm-reichen-nicht
[ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
Normális országban a 2. oltás után két héttel adják ki a védettségi igazolványt, mert akkor jelenti azt, ami rá van írva.
Ha az 1. oltás után 10 nappal kiadják és mehet vele mindenhová, ahova ezzel beengedik, annak mi értelme van?
Egy nappal az oltás után meg engedélyt vadászni?Szerdán volt 3 hete, hogy a 2. Pfizert megkaptam és eszembe se jut étterembe, fürdőbe , stb. menni.
[ Szerkesztve ]
Ha érted, akkor már elavult.
-
Ezekiell
veterán
válasz t72killer #15538 üzenetére
A nem oltott gyerekek szempontjából teljesen mindegy a vakcina hatásossága, tekintve, hogy nem oltottak. Akikben nem működik a vakcina, azokban is mindegy a vakcina hatásossága ugye. És hát erről szólt eddig a beszélgetés, hogy mennyire hatásos a vakcina az új variánssal szemben.
Európában egyébként még elég messze járunk attól, hogy mindenki kapott volna oltást, aki igényli
Üdv a BalkánrólAki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Angel2014
addikt
Tegnapi oltás után regisztráltam erre az EESZT-és mobilalkalmazásra, ha esetleg nem jönne meg a kártyám ezzel tudom magam igazolni mindenhol?
PL ugyan úgy be kell engedni ezzel mindenhová?
-
t72killer
titán
válasz Sir Pocok #15534 üzenetére
Ácsi, a "jelenlegi magyar oltottság" igencsak heterogén, lásd az antitestet és valszleg sejtes védelmet éppen-éppen csak produkáló sino-t, ami igen valószínű elvérezne egy továbbterjesztést vizsgáló tanulmányban.
#15536: +1, a brit (belga...) hamarosan múltidő...
#15537: de, érdekel, hogy a nem oltott gyerekek mennyire szívhatnak vele és az x remélhetőleg <10%-nyi oltottat is érdekli, akiben valami probléma folytán egyáltalán nem működik a vakcina. Európában egyébként még elég messze járunk attól, hogy mindenki kapott volna oltást, aki igényli.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Ezekiell
veterán
válasz fatal` #15536 üzenetére
A súlyos betegség ellen védenek, és ez a lényeg. Ha mindneki cska prüszköl meg köhög majd, az pont senkit se fog érdekelni. És ez így a jó.
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
-
-
Angel2014
addikt
1-2 nap és elmúlik villámcsapásra. De annak örülj legalább lesz antitested rendesen. Pihenj sokat. Ja meg ha valaki minél fiatalabb annál ütőseb én 50 vagyok. Majd a 16 évesekre leszek kíváncsi miket fognak írni.
Nekem ez még csak az első volt.
[ Szerkesztve ]
-
Sir Pocok
őstag
Nagyon kedvelem a brit doktor Campbell-t, nagyon tárgyilagosan tudósít a COVID-ról. Mostanában nem néztem a bejelentkezéseit, viszont tegnap beszélt a friss indiai variáns fejleményekről az UK-ben.
Összefoglalva:
A jelenlegi vakcinák nem képesek jó hatásfokkal meggátolni a vírus átadását és az enyhe lefolyású betegség kialakulását.
Viszont a súlyos lefolyású betegség meggátolásában hasonló hatékonysággal védenek az indiai variáns ellen is.
A legnagyobb probléma az, hogy brit variánssal szemben az indiai 40-50 százalékkal jobban fertőz, ami azt eredményezi, hogy ha oltatlan helyre teszi be a lábát brutális pusztítást tud végezni. Ezt tetézi, hogy a súlyos betegség hamarabb alakul ki.
Szóval nem vidám a történet, de akik oltott sokkal jobb helyzetben van.
-
Angel2014
addikt
Ebben a tegnapi Pfizerben mi volt vagy Rivo vagy Altató mert azóta folyamatosan alszok, ha fent is vagyok 1-2 órát már konyul le a szemem.
Amúgy tegnap beadták 2 órakor este megmértem a vérnyomást 146/ 94 73 pulzus jött egy kis szédülés majd, este hat felé jött, de főleg a lábban éreztem ilyen forróság szerű enyhe fájdalom és ez mindenfelé kiterjedt, láz nincs még a 36-ot sem éri el. Majd reggelre nagyon fájt az oltás helye, itt veréb voltam mert nem borogattam vagy jegeltem, be is dagadt. Írtam 2 emailt reggel de már feküdnöm kellett vissza mert nem bírtam nyitva tartani a szemem. Azóta egyenlőre semmi a Pfizer oltással.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
"A filmben egy 12 órás műszakot mutatunk be egy diplomás ápoló és az intenzív osztály főorvosának segítségével, de megszólal benne több szakdolgózó és orvos a COVID ellátó részlegekről, illetve két beteg is vállalta a nyilatkozatot. Kollégáink beszélnek a munkájukról, érzéseikről, motivációjukról, félelmeikről, míg a betegek elmondják, hogyan élik meg az új koronavírus fertőzést.
A filmmel a célunk bemutatni, hogy egy kisvárosi kórház kollektívája hogyan bírkózik meg a járvánnyal, miként veszi fel a harcot egy korábban nem látott, alattomos betegséggel, és mik azok a motivációk, amik a rengeteg nehézség ellenére előre viszik őket.
Szerkesztő: Melega Krisztián - kommunikációs vezető
Operatőr, vágó: Rosta Tibor
2021. április 23."Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
törölt tag
Vezénylő tábornok elvtársnak jelentem, 1. adag oltakozás, immunizálás, vakcinalizáció, Comirnaty golyóálló mellény felvétele megtörtént. Vasárnapi szép időben séta a kórházba, ebédidőben a foglalásnál kicsit előbb értem oda, mondták majd 2. adagért is mehetek előbb, örülnek ők is ha nincs tötyögés (mert valaki nem is telefonál, hogy mégse jelenik meg) az előre kitöltött papírnak is örültek. Szellős hely, mindenki elfért. 1 perc bent, 14 perc folyosón nézelődés, jófej katonanő adminisztrált, szép doktornők és oltársnők, kifele srácok poénkodtak másik épületben még egy Szputnyikot is a tuti védelemért. 2009 H1N1 szuri hangulat jutott eszembe, gyorsak és ügyesek voltak.
Júniusban én is remélem már törlik az utcai maszk rendeletet, elég bolt + tömegközlekedés egyéb helyzetekben.
-
fatal`
titán
válasz Elektrosokk #15510 üzenetére
Ezt korábban is csinálhatták volna, jelentkeztem volna rá. De most már mindegy.
-
Ringman
nagyúr
akkor vsz. egy váróban is voltunk, én ~negyed kettőkor kaptam meg az oltást (pfizer)
#15516 bigdady
hát ja, a 4 hét sem telt el a gyógyulás végétől, 22-én jött a karantén megszüntetéséről a határozat és 15-én teszteltek pcr-pozitívra. (ahhoz képest megvan a 4 hét)[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz radi8tor #15515 üzenetére
egyre több a tapasztalat + sok helyen a hiánygazdálkodás miatt volt az x hónapos moratórium.
én várhattam volna vele, de úgy gondoltam, hogy a természetes immunizáció+vakcina az nagy valószínűséggel jobb az új variánsok ellen, mintha csak az előbbivel rendelkeznék.
-
-
Ringman
nagyúr
válasz Peterhappy #15509 üzenetére
ez így van, most már teljesen inkoherens az egész kell maszk/nem kell maszk téma.
-
Ringman
nagyúr
na az oltás sikeresen beadásra került, mondhatnám foganatosították az oltakozást, vagy oltakoztatva lettem.
gördülékeny volt minden (minimális csúszásban voltak, de nincs jelentősége), ki is kérdeztek a nyilatkozatból (h mi a 4 héten belüli akut betegség, ami a covid volt), aztán ment a szuri.
-
titán
válasz Peterhappy #15509 üzenetére
ennek igy, ebben a formaban semmi ertelme.
Egyetértek. -
Elektrosokk
veterán
A DPC kórház önkénteseket toboroz ellenanyag vizsgálatra, amire az alábbi oldalon lehet jelentkezni: https://oltopont.dpckorhaz.hu/oltokozpont/Hátulütője (vagy lehet valakinek pont jó), hogy egy éven keresztül, kb. 2 havonta ellenanyag vizsgálatra kell menni. De leírják a tájékoztatóban pontosan.Hátha valakinek kapóra jön, aki hozzám hasonlóan megunta az eeszt-t csekkolni óránként Május 20-án lesz az első oltás, más napokra nem lehet jelentkezni tudtommal.
Moderna mág van! Én jelentkeztem, és kimondottan örülök neki hogy így legalább folyamatos infóm lesz az immunítással kapcsolatban.
[ Szerkesztve ]
Az èlet sport vagy szórakozás! :)
-
Peterhappy
őstag
Lehet, hogy az, de amig jogszabalyi eloiras, tartsak mar be.
A 6 eves fiam is kepes hordani es en pl. gyalog jarok ertuk az ovisuliba oda-vissza (4*45p ha nem megyek utkozben mashova es a legrovidebb uton jovok). Neki is kenyelmetlen, a kislanyaimnak is, nekem is, utaljuk is, de ha ez a szabaly, ez a szabaly.
Tizbol ketten viselik a maszkot, orrot es szajat is eltakarva. Nem kis utcaban, az Ulloi uton.
Az pedig sokkal gazabb, hogy a bkv-n is egyre tobben "bliccelnek".Vagy ellenorizzek es legyen retorzio, vagy kukazzak a jogszabalyt, de ennek igy, ebben a formaban semmi ertelme.
-
Dare2Live
félisten
válasz kw3v865 #15502 üzenetére
a magyar tömeg / 90% oktatás villámsebessen megy a Kásler féle 10parancsolat irányába szinvonalába.
Ahol matekból már nem heti 4-5 van mint a 90es években hanem 3-4, fizikából/biologiából/kémiából nem heti 1-2 hanem heti 0-1.
Ellenben fullban csinálnak iskolák tömkelegéből vallásos iskolát, de amiből nem ott is keményen megy a hittan (ahol a Biblia az tényként van eladva! és nem erkölcsi alapnak) a Hon és népismeret.... de uígy ahogy tudnak mindenkit tolnak a szakiskolák felé, ahol a fenti természettudományos vonal méginkább! vissza van vágva = nincs.
Közben megyeszékhelyen tudok iskolákról ahol !nincs! matek... tanár. Nem nem az osztálynak nincs az iskolában nincs. Két éve. Egy sem. Igen jól írtam a komplett nem kicsi megyeszékhely iskolában nincs matek tanár. Két éve. Egy sem.
Az ofő meg sír. Mert matekot kell tartania miközben örült, hogy kettesse meglett matekból érettségin és nem érti a 6.as anyagot.
2019ben is baromira vigyáztak nehogy a PISA tesztek "hátrányos helyzetű" iskolákban legyen megírva. Így is szövegértésben a diákok 25% elhasalt = a 15-16éves diákok 25% funcionálisan analfabéta. De az be van magolva, hogy mit látsz ha bemész egy 17.századi magyar parasztházba. A magyar tömeg / 90% oktatás villámsebessen megy a Kásler féle 10parancsolat irányába szinvonalába.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
mpo
veterán
Ezt érdemes elolvasni, a többlethalálozásról és a járvány áldozatainak számításáról.
[link]Ha érted, akkor már elavult.
-
HÁZIGAZDA
válasz kw3v865 #15500 üzenetére
nem biztos, mert iszonyú népességű helyek, gondold meg, hogy 1,4 mrd lakos mellett egy 2%-os halálozás az hány ember. szóval az átfertőzöttségük meg alacsonyabb lehet és/vagy sosem fog kiderülni úgy sem.
itthon a járvány kezelése lehetett volna sokkal jobb, különösebb pénz vagy ész sem kellett volna hozzá.
-
kw3v865
senior tag
válasz Jablocskov #15486 üzenetére
Kiegészíteném még azzal, hogy az emberek hozzáállásának is nagy a jelentősége. Lehet intézkedéseket bevezetni, de ha nem tartja be a lakosság, akkor hiába. A szavazóbázisnak is meg kell felelni, nem tehetnek meg bármit a kormányok, nincsenek könnyű helyzetben, a választást meg akarják nyerni.
Nagyon nagy gáz van a fejekben. Ez azért részben az oktatási rendszer rovására írható, és az oktatás lezüllesztése már bizony az utóbbi 1-2 évtized kormányainak a hibája. Olyan szintű tudatlanságot tapasztaltam, hogy az valami félelmetes. Korábban intelligensnek tartott emberek is olyan agyament hülyeségeket terjesztenek, hogy azt korábban nem is feltételeztem róluk. Alapvető egészségügyi-közgadasági-tarsadalmi összefüggéseket nem képesek megérteni. Hiszen egy ilyen járvány nem csak egészségügyi kérdés, sőt! Áttételesen kihat mindenkire, még akkor is, ha úgy gondolja ez a vírus nem veszélyes rá. Attól még a pénztárcája megérezheti...[ Szerkesztve ]
-
dssport
tag
Azért nem érted, mert különösebb célja nem is volt. inkább csak félhangosan gondolkoztam. Az utóbbi időben nem értem rá a vírussal és az oltásokkal foglalkozni. Csak azt láttam, hogy 1-2 hete még ,,háború" volt pfizerért, most pedig én is kaptam egy sms-t amivel elvileg simán kaphatok. Későbbre vártam ezt a lehetőséget, ennyi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest