- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Sir Pocok
őstag
Nem valami jó fejlemény a Sputnyikkal kapcsolatban:
-
Csatravi
senior tag
Áttörés jön az ivermectin Covid-ellenes használatában
Még a végén teszünk egy lépést előrébb. -
válasz
fatal` #15089 üzenetére
Nem vagyok benne biztos, hogy a sino rosszabb az astránál, de lehetséges.
#15091: nemjó, ha túl korán adod az astra második adagját, akkor a csimpivírust kinyírja az immunrendszered. Róka fogta csuka, az astrásokat sürgősen, mondjuk 4hét várakozással felül kell oltani más típusú oltással. Tippre még egy sino is jobb lehet a semminél. -
A b.1.617 családból senki sincs rajta, az lesz a legérdekesebb. A D-Afrikai b.1.351 terjedéséről nem sokat hallani mostanság.
#15086: UK 12hétre adja a második dózist, azaz nagyon kevesen vannak "teljesen immunizálva". Egy lövet astra a vállban nem biztos, hogy bármit is megfog ebből.
#15087: "In a nursing home in Delhi, 33 staff who had been fully vaccinated with the Oxford / AstraZeneca vaccine tested positive for strain B. 1.617.2, he said, but none fell. seriously ill. " [link] - terjedni tud, fullba nyomott Astra mellett is. Hogy a többség egy dózisa mennyire véd a komolyabb következményektől, az még elválik.
-
Csatravi
senior tag
Egy hét alatt triplázódott az indiai mutánssal fertőzöttek száma Angliában – Összeül a válságstáb, megváltozhat a nyitás menetrendje.
Azt hiszem az itthoniaknak is észnél kellene lennie a nagy nyitási kampányhirdetéssel! -
Sir Pocok
őstag
válasz
syberia #15082 üzenetére
Majd kijavítanak a szakemberek:
Szerintem rengeteget számít az, hogy a T-sejtek felismerik a fertőzést, még ha nem is tudják semlegesíteni. Tekintettel, arra, hogy vakcinálás után mindenhol jelen vannak a szervezetben így tudják riasztani a másodlagos vonalat, így kevesebb ideje lehet a COVID-nak a szaporodásra.
-
syberia
veterán
válasz
t72killer #15080 üzenetére
Friss tanulmány a követlkezőt állítja:
"Our results show that the B.1.617.1 variant is 6.8-fold less susceptible to neutralization by sera from infection and vaccinated individuals. Despite this, a majority of the sera from convalescent individuals (79%; 19/24 samples) and all sera from vaccinated individuals were still able to neutralize the B.1.617.1 variant. This suggests that protective immunity by the mRNA vaccines tested here are likely retained against the B.1.617.1 variant. As the B.1.617.1 variant continues to evolve, it will be important to monitor how additional mutations within the spike impact antibody resistance, viral transmission and vaccine efficacy."
Majdnem 7X-es hatásfokcsökkenés(?) ellenére is működnek az 1.0 antitestek az indiai variánssal szemben, mint a betegségen átesett, mind a vakcináltak esetében.
Fura... a T sejtes immunválasz hatékonysága ellensúlyozná, ezért nem okoz nagyobb gondot az ellenanyagok gyengülése? A citotoxikus ölősejtek kétségtelenül kritikus feladatot végeznek el a covid-fertőzött szervezetben.(#15081): Seychelle-szigetek esetében nagyon felfutott az esetszám a magas átoltottság ellenére, kérdés hogy ott melyik strain volt a ludas. Úgy tűnik a betegség elkapása a többség számára nem jelent kóráhzba kerülést, a hosszabb távú covid-hatások a homályba vesznek még.
-
NNo, nem kell türelmetlenkedni, 4-5hét és lesznek itt adatok vastagon:
-
válasz
proradeon #15079 üzenetére
Hvg-nél azért egy kicsit szakmaibb, egy doki blogja, ezt a preprint-cikket elemzi:
Impact of variant B.1.617 on infection- and vaccine-induced antibody-mediated immunity
"The figure below from the preprint by Hoffmann et al. shows that there is a circa 6 to 11-fold drop in neutralization activity against B.1.351, while the drop is only 2-3x against the Indian variant B.1.617 (which is an in vitro-based drop similar to that seen against variant B.1.1.7, against which we now know that Pfizer’s vaccine is highly effective
...
However, vis-à-vis B.1.351 and vaccine-mediated protection, new data from Qatar in New England Journal of Medicine shows real-world data for how effective Pfizer’s mRNA vaccine is against that variant. So this means that we may not have to be worried if we are vaccinated with two full doses, and especially not against B.1.617, as this is far less troublesome for the vaccines (based on the above and below in vitro data).
...
Around 72-75% against all forms of SARS-CoV-2 infections (any documented infection) caused by B.1.351
However, once more, the Qatar vaccine analysis shows how incomplete protection is after only the 1st dose of the vaccines:
The corresponding numbers were ~17 and (!) 0-39% protection against all and severe/critical/fatal forms of B.1.351, respectively, after a single dose of Pfizer’s vaccine.
"- ez a rész mondjuk optimizmusra adhat okot, de még nem "megváltás" - főleg, hogy a D-Afrikai variáns még nem halt ki, és a 75%-os védelemmel valszleg kevés lesz a mindent ütő vakcinaútlevélhez. Az már tuti, hogy ezt a nyarat buktam, ugyanis leghamarabb kb 3-4hét múlva kaphatnék bármilyen oltást, amire 12 héttel később adják itt (UK) a másodikat, függetlenül hogy AZ-t vagy Pfizert kapott az ember.
-
-
-
-
válasz
Ringman #15069 üzenetére
Ezt a képességet demonstrálhatták volna a b.1.617-el kapcsolatban, próbaképp.
Egyébként mi az, h "nem véd"? Mivel emertömegek-milliárdok mozgási szabadsága fog függni az oltottságtól, nem lényegtelen, mennyire véd attól h hordozó legyen az ember. Nekem nem csak az számít, h ne kerüljek intenzívre, hanem az is, h egy rokonlátogatás után ne vágjanak karanténbe+követeljenek a családtól fejenként 200£ tesztadót.
-
Ringman
félisten
nagyjából hat hétre lenne szükség egy új oltás kifejlesztésére, amennyiben olyan variáns bukkanna fel, amely ellen az eddigi vakcinák nem védenek. Ha ilyen esetben nem kellene ismét lefolytatni egy harmadik fázisú klinikai vizsgálatot, akkor az új vakcina az oltópontokra is hamarabb kikerülhetne.
-
Angel2014
addikt
Mitől függ az oltottaknál és a betegeknél az antitest szám?
Véleményem az hogy a betegeknél a fertőzés súlyossága, és hossza annál több.
Az oltottaknál a oltás típusa elsősorban.
És ami a minkét esetre jellemző az illető életkora, vércsoportja, immunrendszere, táplálkozása, napi életvitele. stb...
Szerintem ezek határozzák meg a plusz-mínusz eltérést.
-
-
attiati
veterán
Van olyan betegség, ami ellen folyamatosan magas antitest szintet tart fenn a szervezet, éveken/ évtizedeken át ?
-
Sir Pocok
őstag
The rare blood clot events occurred in 141 women and 100 men, aged between 18 and 93, with a case fatality rate of 20 per cent, with 49 deaths.
The chance of having a clot has gone from one in 250,000 to one in 95,238, remaining extremely rare.
-
Dare2Live
félisten
válasz
einstein #14899 üzenetére
"Demokráciában számon kérni, hogy a népszerűségre hajtanak... hülyeség. Ez van, ha az emberek leszarják, ők is le fogják. Csak addig a pontig mennek el, amíg az nem üt vissza rájuk."
Ahogy anno vmi nagy görög mondta: A populizmus a demokrácia halála. Itt pedig tökéletesen ki van számolva mikor hol, kiknek mit kell mondani. A tökéletes populizmus. Ez kombinálva a jogállam leépítésével, hogy a média túlnyomó részt azt harsogja, sulykolja amit grammra kiszámoltak és már véletlenül se beszélhetünk demokráciáról. Hanem egy autokratikus rezsimről.
Ez az egész ezen a szinten persze még nagyon új. De nem látom túl optimistán a dolgot. -
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Chesterfield #15050 üzenetére
Ha a házidoki tud velem verképről lelet birtokában kezdeni valamit akkor magy para nincs az esetemben.
Köszi a válaszokat
-
Elemental
addikt
Most kaptam a háziorvostól pfizert. Ugyanitt pfizer reg sms jó áron eladó
-
pit stop
addikt
Tudtam volna regisztrálni kora reggel, SMS viszont nem rég jött csak róla. Apum nem kapott sms-t és regisztrálni sem tud, Pfizert neki nem ajánl, így elvileg működik a rendszer.
Janssen hamarosan a karban -
Drizzt
nagyúr
válasz
Micsurin #15049 üzenetére
Nem tudom egyebkent, hogy van-e ertelme, mert a 4-28 nap kozott barmikor kialakulhat a baj. Ha valaki nagyon tutira akar menni, akkor 7., 14., 21., 28. napon. De a tunetekre figyelni azert egyszerubb es gazdasagosabb.
En mar kb. egy honappal utana voltam, de nem ez volt a fo oka a vervetelemnek.
-
Ispy
nagyúr
Az a "vicces", hogy pajszerre hívták, csak mire odaért astra lett belőle....gondolta nem baj, ha már itt van....
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Chesterfield #15041 üzenetére
Kerdezd meg, de szerintem ez igy nem mukodik. Allamiban vagy megcainaljak ingyen, vagy sehogy. Esetleg ha a hely mukodik allami- es maganhelykent is, akkor lehet.
En nezettem d-dimert, allamiban, de nekem ott dolgozott a rokonom nagyon sokaig. Amugy lehet a vervetelt se csinaltak volna meg, mert nem surgoskent lett kerve. De lehet ez azota mar nem gond. -
Chesterfield
őstag
Valaki nézetett már itt d-dimert?
Jövőhéten megyek általános nagylaborra, de a házidoki azt mondta, hogy ezt nem tudja kiírni, csak fizetősbe tudom nézetni.
Ez hogy működik állami laborban? Vérvételkor szólok, hogy nézzék azt is, és ott kiperkálom? -
Ringman
félisten
elvileg sikeresen regeltem pfizerre, aztán majd meglátjuk
szerk:
sms-t nem kaptam -
Sir Pocok
őstag
Ugye Ő onnan kezdte, hogy az a baj, hogy a csimpáz vírus sok esetben a vérlemezkéket támadja és abból gyárt fehérjét és ez okozza a vérképzőszervi problémákat. Ha sűrűbb a véred ez gyakrabban jelentkezhet.
Legalábbis is ezt vettem le a mondandójából.
Mondom nem tudom mi az igazság mindenesetre a vízbevételre figyelni kell amúgy is,.
-
Sir Pocok
őstag
válasz
Viktoár #15031 üzenetére
Én nem csináltatnék a második után ha nem volt gond az elsővel.
Érdekes viszont, amit az FB-n olvastam egy indiai orvostól.
Ő azt mondta, hogy trombózisos tünetek és erősebb mellékhatásokat a Covishield esetében (indiai AZ) azoknál tapasztalt, akik nem gondoskodtak a normális folyadékbevitelről és besűrűsödött a vérük. Nagyon sokan nem isznak a láz vagy a hőemelkedés mellett elegendő vizet és kiszáradnak.
Neki az a meglátása és nem tudom minősíteni csak leírom, hogy a sűrűbb vér a probléma.
Mondom nem tudom, hogy igaz-e tudományos szempontból.
-
Kérdés vajon ha az indiait szívja be az ember, akkor tanul-e új antitesteket gyártani is, vagy kizárólag a v1.0-sakat tolja végig, amiket a Pfizertől tanult?
-
HVG-n írják hozzászólásokban, hogy annak is sikerült foglalni, aki nem kapott SMS-t. Ezzel kapcsoltban két opciót tudok elképzelni:
- Az EESZT-n már most látja a "kiválasztott" 144 ezer ember a Pfizer időpontokat, de majd csak később kapják az SMS-t.
- Szokás szerint el van baltázva a rendszer, és mindenki tud foglalni Pfizer-re, SMS nélkül.Szerk.: Közben HVG-n megírta az egyik érintett, hogy foglalást követően megérkezett az SMS is.
Tehát akkor valószínűleg az első feltételezés lesz az érvényes.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Sir Pocok #15025 üzenetére
A jelen adatok alapjan kb. tizedakkora. De ezt nem lehet egyelore ilyen feketen-feheren osszehasonlitani, mert ez abbol jon ki, ha azt nezed, hogy mennyien kaptak a masodik dozist legalabb egy napja. A veszelyzona viszont inkabb 1 honap korul van. Amugy kb. holnapra varhato az mhra heti AZ rogkepzodes update.
A megvalaszolt hozzaszolasban meg konkretan a masodik shot utani esemenyrol van szo.
-
-
Ispy
nagyúr
Szegény szomszéd csajszi, nem elég, hogy 4 napra leverte az AZ első shot, most még kiderült az is, hogy a munkatársa ismerőse a 2. shot után 40 évesen embóliában meghalt. Hát most erős a para benne a 2. shot előtt...
-
Ispy
nagyúr
válasz
liszi70 #15020 üzenetére
Ha jól értem úgy, hogy antitest, akkor van, ha vírus is, viszont, ha nincs vájrusz, nincs test sem.
Viszont, ha megint jön a vájrusz, akkor a memóriasejtek elvileg emlékeznek (tádám) és elkezdenek antitestet termelni. Kb.
Csak ugye ez az, amit nem lehet mérni, hiszen ami nincs, azt elég nehéz. Szóval csak akkor derül ki, hogy van-e védetség, amikor megint benyalja a fertőzést az egyén, szóval ilyen orosz rulett szaga van.
-
Drizzt
nagyúr
Pedig jo lenne tudni, hogy milyen aranyban vannak a Sino:Az beoltottak a fertozottek kozott. Ott raadasul Sinot csak 60 alatt adtak. Nem valami jo hirek ezek. Gyanusabb nekem, hogy az Az jobban teljesit, de csak a Uk szamok miatt. Bar megint alma es korte, mert Uk azert tobb esszel nyitott.
-
Sir Pocok
őstag
Na AZ 8. hét 2nd shot:
Ahogy írtam durva álmossággal kezdődött, este jött a láz (38,7) és az ízületi fájdalmak. Bevettem algoflex-et, hogy tudjak aludni. Most reggel hőemelkedés.
Reggel rám írt messengeren a két AZ-es ismerős aki 28 napra rá kapta a booster-t, hogy mit tapasztalok. (Nekik SEMMI mellékhatás nem jelentkezett a második oltás után.)
Most egy kicsit bosszankodnak...
Én mondtam nekik, hogy nézessenek antitest-et, mert lehet, hogy nincs semmi gond.
Szóval jelenleg ez a helyzet. Így az látszik számomra, hogy 8-12 hét valóban indokolt lehet.
-
Ringman
félisten
ohioban vakcinalottóval akarják az oltási kedvet növelni: [link]
-
daneel_hu
addikt
válasz
liszi70 #14956 üzenetére
"Jellemzően mennyit generál a betegség?"
Van akinél 300 felettit.
Én nem mértem a sajátomat, de nekem is volt úgy tűnik; 4 hónappal a fertőzés után bőven pozitiv lett a teszt.Azóta megvolt a 2db Sputnik... nem méretek, itt elengedtem ezt a témát, most már szeretnék kicsit élni is.
Sokan elfelejtik, hogy az antitestes immunválasz csak 1,van ott még más is.
Nem hiszem, hogy mindenki 5000-es antitestértékkel flangál az utcákon (vagy bárhol), ennek ellenére valahogy csak nem akar senki se bemenni a kórházba miután a vakcinás immunválasz kialakult nála.
Nekem ennél több bizonyíték nem kell... -
mpo
veterán
China's first mRNA vaccine to enter Phase III trials.
[link]Akkor mégsem kell a szabadalmakat nyilvánossá tenni.
-
mpo
veterán
A Seychelle-szigeteken még nem derült ki, miért fertőződnek meg a teljesen védettek (két oltás után).
A Sinopharm második adagját sokan már nem is kérik.
Nagyjából 100000 lakos, 60%-os oltottság.
[link]Ez a mondat tetszett:
“When you give people the right information, then people would not speculate.” -
Angel2014
addikt
A mai nap se múljon el eseménytelenül.
Decemberben elsőként regisztráltam édesanyámat és magamat is az oltásra aki sztrókos beteg és 71 éves, én 50 vagyok de a mai napig nem kaptuk meg az oltást és nem is értesített egyszer sem a körzeti orvos. Ezért hetente hívtam fel telefonon és kértem jöjjenek ki édesanyámhoz amit elutasított, majd a következő beszélgetésben már azt állította ők nem mondtak ilyet. Majd covid beteg lettem karantén és azt mondja anyu és én sem kaphatunk oltást négy hónapig. Ezért elmentünk egy antitest vérvételre ahol megállapították hogy egyikünkbe sincs ellenanyag így olthatók vagyunk, írtam a doktornőnek emailt, és vissza írt várjunk a sorunkra. " Már a 16 éveseket oltják" közben a betegségem alatt szükség lett volna antibiotikumra illetve További PCR tesztre gyógyszert nem hogy nem írt fel, de az állapotromlásom ellenére sem küldött egyszer sem el tesztelni többet pedig vagy négy alkalommal is kértem.
Majd az EESZT honlapján regisztráltam oltásra a délpestiben hogy amivel oltani akarnak nekem nem adható, de még a nyilatkozat kitöltése előtt elküldtek és PFIZERT javasoltak. Majd további kivizsgálást.
Felhívtam a kormányhivatalt és az oltáspontot elmondtam a történetet akik közölték menjek a körzeti orvoshoz és kérje a Megyei körzeti bizottsághoz hogy ezt jelezze. Pfizer minden héten jön és 200 ezer el van különítve az ilyen esetre attól független jelen pillanatban kit oltanak.
Ma lementem a körzeti orvosomhoz hogy édesanyámnak írassak fel gyógyszert és pelenkát stb magam állapot romlásom miatt vérvételt és további beutalókat amire szükségem lenne, illetve az oltást szóba hoztam kettönknek mi a teendő ,mit javasoltak. Ismét elutasított mindenben minket majd közölte takarodjak ki a helységből nem ír fel semmilyen oltást. Mondtam neki pont ilyen háziorvos és hozzáállás miatt veszítettük el édesanyám testvérét a kórházban a lélegeztető gépen, erre közölte a doktornő velem, HOGY JÓL TETTE VELE ÉS EGÉSZSÉGÉRE,HOGY MEGHALT majd ismét nekem esett lökdösött ki a rendelőből, hát engem sem kellett félteni, majd ment az adok kapok Ku-v@ anyázás tőlem, majd elegem lett és kihívtam a Csepeli Rendőrséget hogy készítsen jegyzőkönyvet a feljelentéshez, mert amit csinál velünk az már egyértelmű, hogy szándékos. Így előbb a betegjogi képviselőnél, majd a bíróságon fog kikötni ez az eset.
A korábbi összes hangfelvételek a korábbi levelezések a doktornővel illetve a vakcinainfós hölgy javaslata is megvan a hangfelvételen a feljelentéshez!A rendőröknek külön köszönöm a segítséget, illetve azt hogy segítettek legalább édesanyám gyógyszereit felíratni, mert azért külön vissza kellett jönniük.
[ Módosította: Parci ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
- Házimozi belépő szinten
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Windows 11
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- VR topik
- Fujifilm X
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest