-
LOGOUT
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
emcee825
csendes tag
válasz
#33802016 #8347 üzenetére
Mea culpa.
Ennyire nem néztem utána teljesen, de a lényeg, hogy OTP nem enged bármennyit egy tranzakció keretén belül idegen kártyával, ahogy szinte egyik bank sem.
Ekkora és nem rendszeres KP felvétel esetén én azt szoktam tanácsolni, hogy meg kell kérdezni családon belül, hogy nincs-e valakinek "felesleges" KP-je és akkor WISE-ról ingyen el lehet neki utalni. Ezt bárhányszor, bármekkora összeggel el lehet játszani. Vagy nincs-e valakinek olyan magyar számlája az ismeretségi körben, amivel olcsóbban fel lehetne venni.
-
törölt tag
válasz
emcee825 #8341 üzenetére
Erte és Cib plussz költséget számol idegen kártyákra (külföldit értünk ez alatt pl fintech, én úgy tudom).
Otpnél 100.000 a limit amit idegen, nem otps kártyával fel lehet venni.
Legtöbbet a MBH atmjeinél lehet felvenni (volt MKB atm?), a másik topikban volt aki 6-800 ezer forintot vett fel egyszeri készpénz felvétellel, fióknál lévő atm-ből ami tud 40 darab bankjegyet kiadni. bővebb infó
1,75% díj, az egyébként nem olcsó.
Ha van olyan magyar banknál számlád, ahol van vmi kedvezmény/ingyenesség készpénz felvételre érdemes kihasználni. Vagy az államilag ingyenes készpénzfelvételi nyilatkozattal, ha van kártyád, számlád használni. 150.000ig vagy két készpénz felvételig ingyenes, ha már van ilyened valamelyik hazai banknál. Van Cashback funkció is havi 40. ezerig ingyenes Pennyben, de arról nincs információm, sosem használtam gyakorlatban.
(#8345) ACE-
Én úgy tudom, használható csak plussz díjat számolnak fel.
Cibb 800 Erste 1200-1600 (ha jól emlékszem). -
emcee825
csendes tag
válasz
#91658752 #8340 üzenetére
Bármelyik magyarországi ATM-nél, kivéve ERSTE és CIB (vagy CITI, sose tudom).
OTP, ERSTE napi 150.000,- ban határozta meg a KP felvételt idegen/külföldi kártyával.
Ha nem kell azonnal, akkor OTP/MBH/stb. ATM-ekből napi 150k, ha egyben kell, akkor több ATM-et is meg kell látogatni.
Költségek: 80k felett 1,75%; 2 db. KP felvétel után +200 HUF/felvétel
(az app-ban lehet ellenőrizni az adott bankártya limiteken belül --> ATM limitek > Nézd meg ATM díjainkat) -
törölt tag
Helló.
Wiserol hogy tudok levenni készpénzben közel 400-450 e Ft-ot a legkevesebb plusz költséggel? -
arkades
senior tag
Sziasztok.
Az mitől lehet, hogy hiába van beállítva egy időzített utalásom a fő számláról egy perseybe, ez annlak ellenére nem történik meg, hogy előtte két nappal kapom az értesítést, majd aznap is, hogy az átutalás megtörtént. -
törölt tag
-
zerodot
aktív tag
válasz
TrollBalint #8331 üzenetére
A calculator oldalukon fent levő szöveg szerint nem feltétlenül:
As of April 2021, VisaNet has introduced an enhancement to currency conversion by applying the foreign exchange rate available at the time of the authorisation for purposes of clearing and settlement. If, for any reason, Visa is not able to use the exchange rate from authorisation for currency conversion, Visa will apply the exchange rate available at the time of the processing of the transaction. -
ssgt1981
senior tag
Kártyás vásárlások esetén van különbség a Visa és a Wise árfolyama között vagy mind a kettő az éppen aktuális középárfolyamon vált?
-
spileraaa
senior tag
hasonló várható a wise esetében?
mert regisztráció óta nem igen használtam -
Laox
aktív tag
Január elején nektek is adtak kamatot a számlán tartott pénz után? Azt tudom, hogy Angliában van ilyen, de már itthon is bevezették? Volt egy minimális pénzem Wise-on, most a Revolut-ról is átutaltam a Wise-ra az eurókat, hátha február elején is kapok.
-
N0R
csendes tag
Valakinek felajánlotta az app kártyarendelésnél az új kártyadizájnt? (fekete Wise logó, chip a bal oldalon, és nem annyira rikító zöld szín) Néhány social media videoban már látni, a sajtó anyagiakban pedig hónapok óta mutatják. Nálam még a régi dizájnnal menne a kártyarendelés. Az érdekelne, hogy az új kártya esetében is bevezették-e az öko kártyával indult minimál stílust, hogy a kártyán csak a kártyabirtokos neve szerepel, más kártya adat nem.
-
zerodot
aktív tag
A Contactless tranzakciók csak a fizikai kártyára vonatkoznak (ez az amikor magát a fizikai kártyát használod érintésmentesen; és ez az ami általában tiltva van az új kártyáknál és egy chip&pin tranzakcióval kell aktiválni). A mobilos NFC-s használat a Mobile wallets kategória. (Ha ki is kapcsolod a Contactless opciót, mobillal attól még tudsz fizetni, ha az adott kártya be van digitalizálva a A/G walletbe).
A Chip&PIN opció a virtuális kártyánál tényleg fura, azt én sem értem.
-
donbig
tag
Nem tudtam már szerkeszteni.
Bevallásban talán a 19-21 pont jöhet szóba:
- A kettős adóztatást kizáró egyezmény hiányában külföldön is adózott jövedelem
-A kettős adóztatást kizáró egyezmény alapján külföldön adózott, de a külföldön megfizetett adó beszámításával belföldön is adóköteles jövedelem.
Illetve mivel a szocho is játszhat, talán ez is:
-Egyéb jogcímen kapott jövedelem, amely után Ön a 13%-os szocho megfizetésére kötelezett
Hát, lehet, hogy mégis lemondom, bár ugye januárra már kaptam visszatérítést, így ennek az adóévnek már mindegy. -
donbig
tag
A letöltött kivonatok (persely és számlapénz is mert mindkettőre lett egyenleg-jóváírás) alapján arra a napra számoltam MNB árfolyammal amikor a számlámon jóváírásra került. Nem tudom be kell-e vallani, erről már beszéltünk többször, de számomra még mindig nem egyértelmű.
De nincs ez így jól, hogy találgat az ember. Adóztatható, meg ilyen f..ságok.....
A kamatjövedelem adókötelezettsége
A külföldön megfizetett adó beszámítása
A kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezményeink egy része a kamat esetében úgy rendelkezik, hogy az a magánszemély illetősége szerinti államban adóztatható (ezen egyezményeink ugyanakkor azt nem mondják ki, hogy az illetőség szerinti állam kizárólagos adóztatási joggal rendelkezik).
Az előzőektől eltérően vannak olyan egyezményeink (ilyen például a magyar–lengyel adóegyezmény), amelyekben a kamat forrásának állama is él az adóztatás jogával, de a felszámított adó mértéke a kamat bruttó összegének bizonyos százalékát (adóegyezménytől függően 5, 10, 12, 15 százalék) nem haladhatja meg (vagyis a forrás államának adóztatási joga korlátozott).
A belföldi illetőségű magánszemély által megszerzett, külföldön is adóztatható kamatjövedelem esetében az adót csökkenti a kamatjövedelem után külföldön megfizetett adó. Nemzetközi szerződés hiányában a külföldön megfizetett adó beszámítása következtében a kamatjövedelem után fizetendő adó nem lehet kevesebb a jövedelem 5 százalékánál. További előírás, hogy nem vehető figyelembe külföldön megfizetett adóként az az összeg, amely nemzetközi szerződés rendelkezése, viszonosság vagy külföldi jog alapján a jövedelem után fizetett adó összegéből a magánszemély részére visszajár [Szja tv. 8. § (2) bekezdés]. -
Crvsh3R
senior tag
Egy utalás meddig szokott állni? Kb. fél órája indítottam HUF számláról Unicredit-es számlára utalást, annyit ír, hogy "Küldés", de nem történik semmi. Az összeget levonta (pár ezer Ft.), viszont továbbra sem ment el az utalás.
-
savoo
addikt
Nálam élt 1 órát ez a csodás szolgáltatás. Az első 6000 forintos teszt beutalás gyorsan megvolt a saját rafis számlámról. Utána utaltam még rá 70 ezret megakasztották, majd talan 17-én jóváírják. Szerencsére a törléssel visszament a rafis számlámra a pénz. Vissza akartam utalni a maradék 6000-et is most az is dekkol szerdáig. Anyátok. 😀 Ebayen akartam használni, de akkor marad a revolut.
-
hhgygy
senior tag
A magyar-belga kettős adóztatás elkerüléséről szóló szerződés szerint mindkét országban adóztatható a kamatjövedelem
"11. Cikk
Kamat
(1) A kamat, amely az egyik Szerződő Államból származik, és amelyet a másik Szerződő Államban illetőséggel bíró személynek fizetnek, ebben a másik Államban adóztatható.(2) Mindazonáltal ez a kamat abban a Szerződő Államban is, amelyből származik, ennek az Államnak a jogszabályai szerint megadóztatható, de ha a kamat tényleges haszonhúzója a másik Szerződő Államban bír illetőséggel, az így megállapított adó nem haladhatja meg a kamat bruttó összegének 15 százalékát."
-
cocka
veterán
Valaki érti, hogy mi a helyzet a virtuális kártyákkal?
A használat módjáról van szó.
Linkeltem ide két képet, hogy egyértelmű legyen a különbség. Tehát virtuális/digitális esetén nem elérhetők a contactless és a mágnescsíkos tranzakciók. Ahogy a kártya sem fizikailag.
1.
Na most gondolom, hogy ATM-nél csak egyféleképpen lehet pénzt felvenni kártya nélkül, ha a kártya digitalizálva van a mobilappban és egy (többnyire) okostelefon NFC chipjét használjuk ahhoz, hogy adott ATM-nél virtuális kártyánkkal tranzakciókat végezzünk, persze PIN kód megadását követően.
Így tehát adódik a kérdés: Ha a contactless tranzakciók nem érhetőek el a virtuális kártyákhoz, akkor hogy veszek fel pénzt a nem létező kártyával az ATM-ből? Vagy ha használom az NFC-s megoldást egy ATM-nél, az hirtelen kivételt képez a contactless tranzakciók alól? Miért?2.
Nézzük a másikat: chip & PIN. Ez minden esetben azt jelenti, hogy be kell dugni a kártyát a POS-be. Tehát itt is adódik a kérdés, ha a contactless tranzakciók nem érhetőek el a virtuális kártyákhoz, akkor hogyan dugom be a nem létező kártyámat a POS terminálba? Ha pedig megint NFC-s fizetés történik mobillal majd PIN kóddal (vagy esetleg anélkül), akkor ez megint kivételt képez a contactless tranzakciók alól? Miért?Vagy csak a fizikailag létező bankkártyával végzett contactless tranzakciók tartoznak a "contactless tranzakciók" kategóriába? Ha igen, miért?
Ha esetleg mindkettő a mobiltárca kategóriába esne, akkor a 2. esetben minek kell ez a chip & PIN külön kategória?
Digitális kártya esetében szerintem az egésznek így lenne értelme, meg ez tűnik nekem logikusnak a mostani helyett:
ATM NFC withdrawals
Online payments
Contactless transactions
Mobile wallets
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS Dual 4070 OC 12GB GDDR6X - Garanciális 2027 januárig
- B W PS PX8 jó áron eladó
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 16GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB InWin 301 Erazer CM 650W
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest