-
LOGOUT.hu
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tuomas
addikt
válasz HussarF #1877 üzenetére
Nem tudlak megcáfolni, mert nem vagyok képben a hitelkártyákkal, így azt mondom, igaz lehet amit írsz. De azért fenntartásokkal kezelem (csak magamban), kétlem (a bankokat ismerve), hogy ne lenne valami apróbetűs rész, és hogy a bank csak egyszerűen megvonja a vállát.
Az állampapír az jó befektetés, igen, de váratlan kiadás miatti azonnal mozgósítható "tartaléknak" nem annyira. Szerintem.
Persze mindenkinek más és más a megfelelő, más a nagy összeg fogalma is, és mások a bankkártya használati szokásai is, elfgadom az érveidet (bár ugye számomra a saját használati szokásaim a mérvadók), és emiatt én nem offolom tovább a topikot és zárom a témát.
[ Szerkesztve ]
We were here
-
Tuomas
addikt
válasz HussarF #1875 üzenetére
Számomra a hitelkártyának nincs létjogosultsága.
De egyébként, ha a hitelkártyádat lehúzzák, akkor neked a bank felé vissza kell fizetned a pénzt, nem?
Mind tw-n mind a revoluton annyi pénzt tárolok csak, amennyit adott hónapban elköltök."De egyébként sem okos dolog sokáig folyószámlán tartani nagyobb összeget."
Hát akkor hol tárolja az ember, úgy, hogy ha bármi probléma, váratlan kiadás van hozzá tudjon az ember azonnal férni?[ Szerkesztve ]
We were here
-
-
joiner007
aktív tag
válasz HussarF #1871 üzenetére
mert a saját számláinktól elkülönítetten tudjuk így a közös kiadásainkat fedezni.
igen Tuomas, ezért is
a lényeg, hogy el legyen különítve a privát számláktól/ kártyáktól.[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz HussarF #1859 üzenetére
Attól függ hogy honnan küldik. Az április 24. pénteken 9:46-kor elutalt összeg 27-én hétfőn 16:12 került a számlára. De a hétvégén nincs mozgás.
Rosszul emlékeztem az időpontokra, még jó hogy létezik e-mail megerősítés, így perc pontos infók lettek belőlük.[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz HussarF #1784 üzenetére
Nem erre gondoltam, de a bankszámlaszám eleje egy bank azonosító lenne, az hogy egy bróker cég használhat ilyet azt sem halottam, de mindegy, tárgytalan.
Maradjunk annyiban amit írtam azt nem vonatkoztasd rá, ez egy speciális valami, nem valószínű hogy TW támogatja.[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz HussarF #1782 üzenetére
Csak CHF, $, GBP és € amit elsőre látok. Melyik bank ez, lehet hogy engem is érdekelne. És forintban fizeted a költségeket? Nagyon hihetetlennek tűnik és a kettő nem ugyanaz, hogy Mo-n devizaszámlát nyitok.
Forintot csak ilyen kettős, fel és elutalással.
De a forint mint külföldi bankban deviza hát nem is tudom. Mert ha CHF-ben őrzöm a pénzt lehetséges hogy jobban járok.[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz HussarF #1780 üzenetére
Biztos ez a Svájcban forintban vezetett számla, lehet hogy tudatlan vagyok de ilyenről nem hallottam még, de itt a magyar nyelvű oldal.
Nem IBAN, hanem ez kell: 24 számjegyből álló helyi számlaszám.
Ők nem fogadnak swift utalást. Te nem ezt kérdezted. Az volt hogy külföldre forint. Írtam a TW forint egyenlegről, arra előtte a saját bankszámládról utalni kell.
De ki is próbálhatod, jelez ha nem lehetséges, miután beírtad a számlaszámot.[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz HussarF #1762 üzenetére
Nézd, én eddig elégedett ügyfelük voltam, nem szeretném ha kiszállnának a magyar piacról mert a vezetésük figyelmen kívül hagyja az EU-s szabályozás változását. Ha nem lennének sokat veszítenék az 5 különböző devizaszámla egy helyen és kedvező áron történő kezelésével.
Pontosan úgy értem ahogy írtad, inkább felveszem a telefont és írok. Csak a bankkártyával minimum évi 25000 Ft-ot spórolok meg. -
titán
válasz HussarF #1751 üzenetére
Én úgy értelmezem hogy a pénz az egyenlegen marad. De ez gyorsan kiderül elméletben ketten is akarnak igényelni kártyát, ha megteszik, akkor lehet látni hogy ott marad a pénz vagy nem.
Holnap mindenképp beszélek velük, mert ez teszt akár 100 millájukba is kerülhet.[ Szerkesztve ]
-
szabi__memo
nagyúr
válasz HussarF #1677 üzenetére
Nekem több mind két éve van mindkettő, és úgy rémlik mindkettőn tudok azóta, bár csak pár eurót tartok rajta cél nélkül. Oké előtte tényleg nem lehetett de talán régebbi mint a Revolut.
De én is arra gondolok, hogy csak kevésbé ismert viszont pont ugyanúgy alkalmas. Csak furcsálom, mert azért a TW-t is ismeri majd mindenki aki a Revolut-ot[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz HussarF #1668 üzenetére
Sajnos a fogadó bank vagy ahogy már írták néha a közbe eső banki költsége nem látható előre, a fogadó bank ha levon valamit azt persze akinek küldjük meg tudja mondani, illene tudnia, hiszen az ő banki szerződése azt tartalmazza.
Van aki csak csodálkozik hogy kevesebbet kap, pedig leírták neki.
A másik meg az "útvesztős" utalás, amikor ahogy nekem is mondták, nincs közvetlen kapcsolat a TW és a fogadó bank közt, bár ezt én is nehezen fogadom el hogy senki nem tudja ezeket a költségeket előre.[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz HussarF #1659 üzenetére
A fogadás az a limit amit írtam.
Az utalás ha forintos bankszámládról megy azért a TW nem kér pénzt a fogadásáért, írtam.
Ha folytatod akkor kérni fogja a bankszámlaszámot amire utalni akarod és megy az utalás, ha kell személyazonosságot igazolni akkor majd kérni fogják és feltöltöd az okmányok képét amit kérnek. Mivel én banknak tekintem eleve a regisztrációnál megadtam mindent információt. -
titán
válasz HussarF #1657 üzenetére
Szerintem ennyit nem lehet a kártyáddal fizetni egy összegben.
A banki utalással van ingyen, kártya esetén van díja. 1 800 000 Ft esetén ha kártyáról megy akkor 9000 Ft, ami 0,5%. A max összeg kártya esetén 1840750 Ft amit fogadnak, de ebben a jutalék is benne van.
10 milla az csak utalással és nincs díja náluk. Saját bankból mehet a feltöltés forinttal.
A regisztrációs adatokat ellenőrizniük kell, törvényi szabályozás. De ha pénzküldésnél ellenőrzik akkor az gyors szokott lenni, de most mivel ők is home office-ban dolgoznak, ezért lehet lassúbb az ügyintézés.
A forintos egyenleghez nincs számla, de az €,$, £ egyenleghez kapsz, ha használni akarod ezeket a devizákat, tehát "nyitsz számlát" mindenképp.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen monitort vegyek?
- Sorozatok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- VoIP - mélyvíz (Asterisk és társai)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- eBay
- Politika
- További aktív témák...
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla