Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Freakadude

csendes tag

Sziasztok,

Köv problémám van és egy icuripicurit idegesítő a dolog.

Volt/van nekem egy V1-es WR1043ND routerem amit most V2.1-esre cseréltem, hogy a 240M-es UPC csomagot használni is tudjam rendesen. Ez a rész megy is ahogy azt vártam csak cserébe váratlan és számomra érthetetlen mellék probléma lépett fel.

A routerre nekem itthon van egy PC, egy NAS és egy média eszköz kötve lan kábellel. Mindendenféle DHCP, port forwarding és egyéb finom beállításaim vannak de semmi drámai.

Beüzemeltem a V2.1-est mindent ott is beállítottam pontosan úgy ahogy a V1-es routeren volt. Minden eszköz kapja is a megszokott ip-ket stb és elérhető KIVÉVE a NAS-om.

A NAS is megkapja a rendes ip címét és lehet pingelni is viszont amint megpróbálom megnyitni a windows gépemről helyi hálon át böngészővel vagy akár webes gui felületen nem reagál.

SSH-t sem tudom megnyitni puttyból. Még1x sima pingre meg mutatja a hálózat.

A másik médiaeszközt simán elérem és meg tudom nyitni ahogy a V1-es routeren is tudtam.

60x átnéztem a beállításokat és elvileg minden pontosan úgy van beállítva mint a V1-es routeremen és nem elérehető a NAS.

V2.1-es routeren gyári legújabb FW van amúgy.

Most visszadugtam a V1-es routert és minden müxik faszán ahogy kell. NAS is elérhető. Szóval mi a lószar okozhatja ezt ?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés