Hirdetés
-
LOGOUT.hu
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
csemberlen
őstag
Sziasztok. A router mögött van több eszköz amit ki szeretnék engedni a netre. Sajnos mindig csak egyet sikerül.
Hogyan kellene beállítani a port forwardingot?
Csak azt engedi ki amelyiknél a service port internal poprt 80-ra.van beállitvaHja kérem az élet nem egy habostorta
-
bpmcwap
senior tag
válasz csemberlen #61751 üzenetére
belső FIX ipt, kösd kifelé porthoz
akkor a wanip:porton eléred amit kiküldeszTúrista vagyok
-
Gyurka6
őstag
válasz csemberlen #61753 üzenetére
Kifele ki tudnak menni, a kintről befelé érkező kéréseknek kell portot nyitni, amennyit használni akarsz kintről 8091 bent x.x.x.31:80 és így tovább (kb).
Gyurka
-
Gyurka6
őstag
válasz csemberlen #61755 üzenetére
kintről mindegyik más 8801, 8802...stb 65300 valameddig. Hálózat, tűzfal, port továbbítás. (keresés port átirányítás google)
[ Szerkesztve ]
Gyurka
-
törölt tag
válasz #59070464 #61677 üzenetére
Azt hiszem sejtem a hiba okát. Luci-ból kiindulva, amire csak save-t nyomok és nem apply & save-t, az nem feltétlen kerül mentésre. Mivel akkor nem volt luci a router-en (nehezen képzelem, de) nem lehet, hogy terminal-ban nem lett kiadva egy amolyan apply & save és a router áramtalanítása után teljes törlésre került, amit beállítottam WiFi-re vonatkozóan?
Másik kérdésem az lenne, hogy míg a TP-Link gyári fw-jében könnyűszerrel be tudom MAC cím alapján állítani, hogy csak egyetlen kábelen rácsatlakoztatott eszköz érje el a router grafikus felületét, azt luci alatt nem találom.
Érdekességből: mi a felelős azért, hogy a gyári tp-link fw és az openwrt fw között +10 MBps-t mérek WiFi-n? Ugyanúgy van beállítva mindkét esetben.
[ Szerkesztve ]
-
tothjozsi96
addikt
Egy fura kérdésem volna.
TP-LINK WR1043ND V2.1-es routert használunk.
Az lenne a kérdésem hogy megoldható valahogy hogy mondjuk este 9 után kapcsolja ki a wifi sugárzást vagy ne legyen internet? -
Headless
őstag
válasz tothjozsi96 #61758 üzenetére
openwrt-vel igen, gyári fw-vel tudtommal nem.
newmann: Attól függ hogy állítottad be a dolgokat shell-en keresztül. Ha uci parancsokat használtál, akkor kell az
uci commit
reload_config -> csak ha akarod, vagy indítsd újra a routert
parancs.Csak egy eszközről érd el a webes felületet... tűzfal szabály. tanulmányozd ezt.
Hirtelen valami olyasmi szabály kettősre gondolok, hogy előbb engedélyezed a megadott eszköznek, majd tiltod az összes többi maradékot, de lehet van egyszerűbb megoldás.[ Szerkesztve ]
LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
siddis
őstag
válasz tothjozsi96 #61758 üzenetére
Az access control menüpontban be lehet állítani, leginkább azon tematika szerint hogy a teljes DHCP-tartománytól el kell venni a Netet úgy, hogy a default szabály "deny" legyen az adott időszakban, amikor tiltani akarsz..
[ Szerkesztve ]
-- Aux armes, citoyens --
-
joekajoeka
tag
Sziasztok,
Van nekem egy WR1043ND V1.8 as routerem vargalex 1.1.7 firmware van rajta.
Az a bajom hogy egy ido utan gyanusan belassul de CSAK a WI-FI.
Az 1.1.7 rajtan van kb 2 eve es azota sem nyultam hozza, csak most vettem eszre amiota egy LG G4-et hasznallok hogy valami nem stimmel idonkent nagyon belassul 40Mbit/ sec lemegy egesszen 1-2 MBit/sec-re.
Nem tudom miota csinalhassa mert nemreg van meg ez a telefon azelott egy sokkal lassubb telefont hasznalltam ott is lassult de en arra fogtam, hogy gyenge a telefon.
Na csak ugy jon helyre ha ujra inditom a routert, es akkor kb 4-5 orat jol megy es megint kezd belassulni, ellenoriztem laptop-al is ugyan az helyzet lassul a wi-fi, a kabelon megy rendesen.
Ez mitol lehet?[ Szerkesztve ]
-
Gézengúz
addikt
válasz joekajoeka #61761 üzenetére
Valószínűleg a kondik krepálnak be szépen lassan a routeren, pánikra semmi ok, olvass vissza a témában...
-
joekajoeka
tag
Hoppa akkor ez HW hibba lessz?
huha eleg baj, gondoltam lecserelem mas firmware-re es megoldodik de akkor inkabb nyissam ki a routert. -
Gézengúz
addikt
válasz joekajoeka #61764 üzenetére
Ahogy írta itt valahol egy kolléga, "a szoftver nem romlik meg"
-
siddis
őstag
válasz joekajoeka #61766 üzenetére
..az is lehet hogy a tápban van az a rossz.
-
Gézengúz
addikt
válasz joekajoeka #61766 üzenetére
Ha biztosra akarsz menni akkor mindet, azok a zöldek azok Capxonok?
3-4-5 év 24 órás működés után szinte garantált, hogy cserélni kell őket!
Ha visszaolvasol akkor láthatod, hogy nem feltétlenül kell púposnak lennie, hogy rossz legyen!
Naná, hogy itt is a jó melegedős tekercs mellé van rakva a kondi!
[ Szerkesztve ]
-
joekajoeka
tag
Szinte biztos hogy nem valami az 1.1.7 vargalex firmware-el van?
Gondolkozom hogy tegyem vissza a gyarit es nezzem meg ugy mit csinall, de egy csomo minden be van mar allitva hasznalom az usb ftp-et nincs kedvem ujra konfigurallni.
Kb 5 eve mukodik megallas nelkul. -
Gézengúz
addikt
válasz joekajoeka #61769 üzenetére
-
Gyurka6
őstag
Hali!
Egy 5éve folyamatosan működő cuccnál látatlanban az első az elkók cseréje kb. (Jó, esr mérővel megmérni...) Szerintem, előbb mint utóbb gond lesz velük.
A beállításokat le lehet(ne) menteni, a későbbi visszatöltéshez.[ Szerkesztve ]
Gyurka
-
joekajoeka
tag
Mivel szombat este van es kondim nincs ezert lementettem a konfig file-ot az 1.1.7-hez, es gyorsan feltettem a gyarit. Csakhogy biztos legyek, hogy hetfon menjek-e el kondikat vasarolni.
Termeszetesen kicserelem a kondikat ha latom, hogy a gyarival is lassul be a Wi-Fi, irok hetfon, hogy mik a fejlemenyek.
Inkabb cserelem ki az osszes kondit minthogy a gyarit keljen hasznalljam csak biztos akarok lenne a dologba.
Koszonom mindenkinek a segitseget. -
woodworm
veterán
-
kiss.a
tag
sziasztok!
adott egy TP-LINK Router WR-1043ND V 1.8 az a problémám vele h minden reggel megszakad a wifi jel és nem is látja, csak akkor ha újra indítom a routert. legfrissebb firmware van rajta -
attila68
csendes tag
Sziasztok!
TL-WR1043ND V2-es routerem van ,50db jel erősség ,3000-4000kbyte sebességgel dolgozik .
DD-Wrt -Gargoyle-Openwrt valamelyike megnöveli a jelszintet és az átviteli sebességet?/A csatorna váltáson antenna cseréken túl vagyok mégis a szomszéd wifi -je ami gyengébb készülék és több fallal odébb van majdnem olyan erős mint az enyém/
Tl-Wn881nd van a gépbenTöbb napja szórakozok vele de nem túl nagy sikerrel,ha van valakinek ötlete azt megköszönném!!!!
-
gyáliSanyi
őstag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy egy 1043 ND tud-e mobilinternetet (USB stick) kezelni?
Másik hogy olyat be lehetne állítani rajta, hogy mikor van hozzá kötve egy UTP kábel gyorsabb internettel akkor automatikusan ráállna arra az internetre? Mikor az UTP-n nem jönne a jel (előtte lévő router ki van kapcsolva) akkor meg visszaáll a mobilnetre.
Lényegében nappal kapná a gyorsabb UTP-s jelet mikor nagyobb az adatforgalma, éjszaka meg a non-stop miatt a mobilnet menne, de ekkor már nem lenne csak minimális terhelés. Egy külső "GPS" jeladó üzemeltetéséhez kellene a net, de olyan térbe lenne, ahova nem lehet felmászkálni mindig az éjszakai átálláshoz, szóval fontos, hogy autómatikus legyen az átállás!
Vagy más eszközt kéne keresnem?Live poor, die rich.
-
siddis
őstag
válasz gyáliSanyi #61783 üzenetére
Megoldható elvileg, de kézzel kell felpakolni a csomagokat hozzá..
Most mi van rajta.? Milyen hw verziójú a router.?[ Szerkesztve ]
-
válasz gyáliSanyi #61785 üzenetére
attól függ, mennyi áram kell a 3g modemnek, de elvileg megy.
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
woodworm
veterán
válasz gyáliSanyi #61785 üzenetére
Hogy én is beleszóljak!
Nem a 1043-as a kérdés itt, hanem a stick támogatottsága openwrt-n és van-e a luci alatt beállítófelület a stickhez vagy parancssorban kell majd matatni hozzá.[ Szerkesztve ]
-
siddis
őstag
Frissítettek a lengyelek r48023-ra..
-
BSOD
senior tag
Chaos Calmer-ben milyen konfig kell, hogy lássam a wan-on csücsülő adsl modem webes felületét?
Keresek SILICON GRAPHICS octane-hoz vpro grafikus rendszert.
-
TP-LINK 1043nd v1.x -re ha openwrt-t rakunk, akkor wpa titkosítás mellett cask 150Megabites wifi választható?
ilyen v2 esetén is számolni kell?A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
őstag
Sziasztok és Búék mindenkinek!
Nálam is hasonló a helyzet. Ugyanez a router 1.8-as HW és vargalex FW.
Az a különbség, hogy nálam 1-2 hét között lassul be a wifi és hasonlóan az újraindítás oldja meg. A tápját már kicseréltem (12v 3A), mert lógatok rajta egy 2,5" winyót, de nem oldotta meg a problémát, tehát valszeg a kondi csere lesz nálam is a megoldás. A router életkorát nem ismerem, mert használtan vettem és kb 1 éve van nálam.
Pillanatnyilag úgy oldottam meg, hogy feladatütemezővel(crontab) minden éjjel 3-kor újraindíttatom.Üdv: Mcrazy
Üdv: Mcrazy
-
Anubis_9
őstag
Sziasztok!
Ezen megakadt a szemem: vajon miért azt írja a Win10, hogy 150Mbps-os a kapcsolatom, amikor 300-as a 1043ND-s routerem? Aida64 szerint is 150 a kapcsolat sebessége.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
-
Headless
őstag
válasz Anubis_9 #61796 üzenetére
1. opció
Azért mert a kliensed 150mbps-es. A mindkét oldalnak (router/kliens) támogatnia kell, akkor fogod elérni azt a sebességet.2. opció
20MHz-es sávszélességet használsz, mind a routerben, mind a kliensen 40 Mz-re kell állítanod, akkor lesz a linksebességed 300mbps.Pontos típusának nézz utána a kliensedben.
LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
Anubis_9
őstag
válasz Headless #61797 üzenetére
Értem. A WifiInfoView szerint a routerem Channel Width értéke 40Mhz és a max. sebessége 300Mbps. Szóval a kliensemmel lehet valami gond. Toshiba L50-B laptop és gigabites a LAN kártyája (Intel(R) Dual Band Wireless-AC 3160). Win10 alatt hol lehet áttenni 20-ról 40 Mhz a sávszélességet? Köszi!
[ Szerkesztve ]
"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Politika
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PlayStation 5
- Prohardver app (nem hivatalos)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Kiváló Core i5(2.Gen) HP Elitebook 8560p,15.6"HD+,8Gb DDR3,1TB Sata II,jó akku,legolvsóbban,garival.
- Intel Core i7-3770K Hűvös!
- Bontatlan HONOR 200 PRO 12/512 GB DualSIM Fekete Kártyafüggetlen, 3 év hivatalos garanciával eladó
- TAMIYA RC 1/10 ALFA ROMEO GIULIA SPRINT GTA KIT távirányítós RC autó
- Apple iPhone 14 Plus, Midnight, makulátlan, 128Gb, garanciális, 88% akku
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest