- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- bambano: Bambanő háza tája
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Boryszka
tag
Sziasztok!
Megint én és megint egy láma kérdéssel fordulok hozzátok, csak hogy ne unatkozzatok!
Szóval van egy IP kamerám, amivel el szeretném érni, hogy a routerre csatlakoztatott pendrive-ra mentsen képeket le amikor mozgást észlel. Gondolom egy helyi FTP szervert kéne csinálni a routeren, de nem tudom hogyan kezdjek hozzá.Mellékelem a kamera FTP beállítását, a routerét azért nem, mert ott nem tudom mit kéne megmutatni.
-
csimpas
tag
sziasztok
tegnap beüzemeltünk itthon 3db iptv készüléket, így ki lett cserélve a modem, egy Cisco EPC3925 típusra.
jelenleg az lenne a felállás, hogy a ciscoban,a 4 portjában benne van 2 tv, és a 1043nd switch módban, a 1043nd-re pedig client vagy repeater bridge módban csatlakoznék egy asus wl500g routerral,(távolság miatt) amin dd wrt van.a 3. iptv box-ot, ha rádugom az asusra, akkor net van rajta ,mivel a videótékából a borítók filmlista megjelenik, illetve az epg műsorújság is, viszont nincs se kép, se hang
tudnátok segíteni?
-
suste
veterán
válasz
choco01 #39989 üzenetére
vargalex fw alatt a luci/hálózat/tűzfal/forgalmi szabályok alatt, szerintem tudsz olyan szabályt létrehozni, ahol az adott MAC című (vagy akár IP című) gépnek tiltod a netet......
van is egy félkész szabály, ami nincsen aktiválva, és ezt átírhatod MAC címre, és tilthatsz neki mindent, akár a teljes LAN forgalmat is------- -
huan
őstag
Valaki el tudná egy amatőrnek mondani ebből hogyan lesz szép grafikon?
Hová kell másoljam? Egy az egyben?
(OpenWrt vargalex v1.1.7 r35342) -
choco01
addikt
Sziasztok!
Hol lehet MAC cím alapján lekapcsolni valakit routerről?
Wirellessnél tudom,de LAN kábelről? -
Altbrucke
tag
válasz
Atlantisz48 #39987 üzenetére
nem fogsz róla HDD-t vagy vinyót hajtani az tuti
-
DeLu_01
csendes tag
válasz
DeLu_01 #39933 üzenetére
Sziasztok!
Valakinek valami ötlete van-e hogyan tudnék router USB portra csatlakoztatott fényképezőt windows saját mappában láthatóvá tenni? Felraktam a routerre az alap USB-hez szükséges csomagokat és az ntsf-3g-t, itt elakadtam.
Hogyan tovább?
(Másik routerrel korábban már működött így, úgyhogy ezzel is mennie kell)
-
wagi
senior tag
Az router USB bemenetre egy külső HDD-t csatlakoztattam.
Beállítottam az FTP kapcsolatot viszont a másolási sebesség csak 2MB/s.
Mi lehet a hiba? -
-
ZetorGumi
addikt
válasz
SteveBeard #39970 üzenetére
(#39970) SteveBeard:
Nem bug, mivel a rendszer naplóban is benne van, hogy 8 óra után pár perccel dobta a kapcsolatot, és csak hajnalban csatlakozott vissza.
És szerintem nem eszközfüggő, hanem adatforgalomfüggő a script, mivel mikor nem dobja le a kapcsolatot, de megy a transmission, akkor ugyanúgy generál normális eredményeket az rrdtool.(#39971) suste:
Dobálni fogja, de nem olyan szinten, ahogy ő írja, hogy egyszer szedi max sebességgel, aztán 5mp mulva szinte 0-val. Nekem is ingadozik a sebessége, de ilyan 20-30-40Kb-nyit, az meg nemsok.
Ott más a probléma. -
AngelH
aktív tag
-
ZetorGumi
addikt
Ebben kételkednék.
Valamelyik este bekapcsoltam a transmissiont a routeren, láttam tölt, úgyhagytam, elmentem itthonról, tehát nem tudtam rá figyelni, és ez lett az eredménye:Tehát este 8-tól (ahogy elmentem), megszakadt a net, és addig, amíg haza nem értem (hajnali 4ó), nem is volt... Mert nem csatlakozott újra a wan.
Amikor hazaértem, akkor vettem észre, hogy nincs net... és újra kellett indítani a WAN-t. -
válasz
Centaurus #39965 üzenetére
Értem.
Először próbáld meg úgy, hogy bemész a t-home routerébe, és ott átkapcsolsz forward-ra. (magyarul a t-home-os routeren csak folyjon keresztül a net. (amúgy ha nem vdsl-ed/optikád van akkor ki is húzhatod a t-home-osat, és berakhatod a tp-linket, (ezt csak adsl netnél tudod megcsinálni))
Ha ezzel megvagy akkor a tp linken WAN Connection Type: PPPoe
Szolgáltató által megadott jelszó, felh név.
Majd dhcp enable.
Save, restart és irány torrentezni. -
Centaurus
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne hogy nektek van e olyan hogy torrentezés közben nem egyenletesen ha nem egyszer max sávszéllel utána egy pillanat múlva meg majdnem hogy megáll a a letöltés.lehet ezt jobban optimalizálni?
-
Tamy
őstag
válasz
Sebiferi #39958 üzenetére
Nem kell mac cím, elvileg az összes gép megkapja a wol üzenetet, aztán amelyik "magára ismer" az bekapcsol. Mostanában nem tudtam kipróbálni ténylegesen kívülről (bár a LogMeIn szerintem mindenképp kívülről fog kapcsolódni, mivel a neten keresztül megy az adatforgalom), de az ősszel kapcsoltam be az ország másik végéből is így a gépemet.
Nekem pl. két gépem is be van regelve a LogMeIn-re, tehát a mac címes történet nálam eleve kiesne, hisz mindkettőnek meg kell kapnia az üzenetet.
-
Tamy
őstag
válasz
Sebiferi #39955 üzenetére
Szia!
Én a LogMeIn-t használom távoli használatra, illetve bekapcsolásra. Nálam így néz ki ez a rész a tűzfalban:
config redirect 'redirect_enabled_number_11'
option name 'WOL'
option src 'wan'
option dest 'lan'
option proto 'udp'
option src_dport '9'
option dest_port '9'Amikor utoljára próbáltam működött.
-
doberman
senior tag
válasz
Altbrucke #39952 üzenetére
hát én végigtúrtam a cisco EPC3925 - menüjét, de nem leltem bridge módra utaló nyomokat...
sőt, ha valaki úgy dönt, hogy pl a ddns-t intézze inkább a cisco akkor bizony csak a dyndns jöhet szóba, mert mást nem ismer, és nem is lehet erről lebeszélni.
nekem nem maradt más választás, mint a 1043-at a DMZ-be tenni... -
Sebiferi
tag
Urak!
Tudna valaki segíteni?
A gépemet szeretném NEM a LuCi-n keresztül távolról indítani az androidos telómról.
Helyi hálón már megy, tehát ha hazaértem és a teló már feljelentkezett a wifi-re, akkor megy.
WAN-on keresztül viszont nem. Nyilván portot kellene nyitni és átirányítani, de több óra próbálkozás után se ment.PLS!
-
kene84
aktív tag
Please, valaki erre?
-
dobyyde
csendes tag
Üdv!
PPPoE netet használok és sűrűn leszakadt a net kb 1 óránként, a belső hálózat müködik. Ezt a beállitást kipróbáltam. A LuCI-ban átírtam a z LCP echo hibaküszöböt 5-röl 15-re.(http://prohardver.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_29083-29083.html) és azóta (több mint 21 órája) nem szakadt le a net.Remélem ez egy megoldás lessz a szakadásra.Másik gondom az volt,hogy az usb-re kötött vinyót nem kapcsolta le a hd-idle.Megoldás az 1.1.7-es firmware-böl letöröltem az hd-idle 1.04-1-es verziót,és felraktam a korábbi 1.03-1-es verziót.Természetesen ujra fel kellett rakni a luci-app-hd-idle-t is
Igy müködik az időzités.
Remélem segítettem.
dobbyde -
-
Sziasztok!
Valahol be lehet állítani egy időzítőt, hogy éjfél és reggel nyolc között se sugározzon wifi-t?
(gyári sw-vel kéne megoldani)Szerk: Most próbálok belépni a router-be, de nem tud csatlakozni... Pedig az ip-je az alapértelmezett. (net van, wifin is)
Köszi
-
válasz
doberman #39942 üzenetére
Nem csak proxy-val lehet megoldani, megy az dnsmasq-al is! Legalábbis Tomato-hoz van ilyen script, ami gondolom némi módosítással szerintem megy OpenWrt-n is!
-
doberman
senior tag
válasz
Ninja Chick. #39941 üzenetére
valami proxy-s megoldással biztosan.. csak kérdés elég erős-e ehhez ez a hardver. mondjuk ez engem is érdekelne...
(nézem a csomaglistát: van benne pl tinyproxy... )
-
Ninja Chick.
tag
Sziasztok!
Érdekes kérdéssel fordulok hozzátok.
Router oldalon megoldható egyfajta adblock ? Úgy gondolom mint windows-ban a hosts file-os megoldás, csak linuxon a router felületén. -
suste
veterán
válasz
SteveBeard #39936 üzenetére
nem az átpakolás miatt írtam, hanem hogy a dlna ua mappát figyeli ahova a tm tölt....tehát ez nem okoz nagy load-ot.....
-
-
Rockatansky8
csendes tag
Üdv!
Ti mivel használjátok a routert? Pen, vagy külső hdd? Nekem egy 64 gb-os emtec usb2.0-ás pen van bedugva EXT4-re formázva. Alapbeállításon használva 20 torrentnél a wi-fi szakadozott, a vezetékes része jó volt. Most ezt a beállítást használom:
Puffer méret (MB): 0
Letöltési korlát: 512 kb/s
Feltöltési korlát: 512 kb/s
Feltöltési szálak torrentenként: 3
umask: 16
Globális partnerkorlát: 100
Torrentenkénti partnerkorlát: 10
Partner szolgáltatás típus: 0
Letöltési sor mérete: 1Mit érdemes esetleg még beállítani?
Akinek fagy annak érdemes másik eszközzel is kipróbálnia, mert nekem is fagyott a régi pendriveommal. Az már egy kicsit kivan, win alatt is lassan lehet csak másolni rá.
-
SteveBeard
senior tag
-
DeLu_01
csendes tag
válasz
krealon #39873 üzenetére
Köszi a választ!
A routerre kell kötnöm a fényképezőt, mert több napon át tartó felvételeket készítek, a laptopra kötve elég kényelmetlen lenne. Működnie kell, korábban egy D-Link DIR-635-ös routerrel kiválóan ment. Csak sajnos nem tudom a TP-Linken megoldani. Biztos hogy egyszerű a dolog, csak nekem nem megy. Addig jutottam hogy felraktam rá az OpenWrt oldal leírása szerint az USB-hez szükséges csomagokat, de nem tudom hogyan tovább. Ezért kérném a segítségeteket.
-
bela85
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #39931 üzenetére
A Transmission az incomplete mappába kezdi a dolgokat. majd ha kész, átteszi a done mappába..
Akkor esetleg megpróbálom hogy csak a /mnt/transmission/done mappát scanneltetem Minidlna-val -
válasz
bela85 #39930 üzenetére
A LuCI eleve brutálisan terhel, főleg a realtime stat! (mondom ezt én, hallomásból, akinek nem is ilyen routere van, és LuCI-t sem használok) A transmission-hez meg szerintem van valami beállítás, ami a kész anyagokat áthelyezi egy másik mappába, és a DLNA-val csak azt kellene megosztani, nem az egész /mnt-t!
-
bela85
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #39929 üzenetére
családban csak én használom a gépet
így az kizárt.. viszont amit mondtál az nincs kizárva.. mivel /mnt/transmission a torrent mappa.. MiniDLNA-nak meg /mnt van megadva..
szóval van benne valami, hogy seed miatt változik talán valami és azért csinálja.. de akkor hogy tudnám kivitelezni, hogy ne foglaljon dupla helyet, de mégis amit épp letöltött adatot, azt ossza a minidlna is..AMúgy van hogy 0.70 és 1.20-at ír ki terhelés..Luci-n nézem.. de egy menük közti kattintás (állapot->szolgáltatás) utána rögtön ugrál felfelé..
-
-
bela85
aktív tag
válasz
SteveBeard #39927 üzenetére
Top alatt a minidlna foglal kb %VSZ 33%-ot.. de azt sem értem miért.. mivel már bescannelte a mappákat..
Transmission-nek írja %VSZ 41%-ot..de tényleg csak seedel..
Néha bejön valami Kworker ami a %CPU-t eszi 83%-ra -
bela85
aktív tag
válasz
SteveBeard #39925 üzenetére
Puffer méret : 0
Letöltési korlát engedélyezése
Letöltési korlát 500 KB/s
Feltöltési korlát engedélyezése
Feltöltési korlát 200 KB/s
Feltöltési szálak torrentenként: 3umask: 16
Globális partnerkorlát : 20
Torrentenkénti partnerkorlát: 10
Partner szolgáltatás típus: 0Letöltési sor engedélyezve
Letöltési sor mérete: 1
Elakadt sor engedélyezése
Elakadás időtartama: 30Ezek vannak, jelenleg nem töltök semmit, csak seedelek.. de a terhelés a következőn alakul
Ingadozik, hol 1-3 között.. most per pill ezt mutatja..
Terhelés: 3.88 3.22 3.09
Terhelés: 4.72 3.35 3.12 -
bela85
aktív tag
válasz
SteveBeard #39923 üzenetére
ááá tiszta hülye vagyok.. bocs jogos.. én hülye.. a 8 megás netnél is 800-900 KB/s-el jön a cucc..
mi a szarnak akartam én 3072-t meg 5120-at beírni
hehe.. hiába nem itt jár az eszem..
na visszavettem 500-ra .) -
bela85
aktív tag
válasz
SteveBeard #39919 üzenetére
Nem nézek folyamat filmeket
Az idő miatt akarnám kihasználni a netet..amíg nem vagyok itthon, addig töltene, és mire hazaérek, akkor lent lenne cucc.De ha korlátozom akkor több napig is tölthet majd.
-
-
bela85
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #39916 üzenetére
Értem köszi, de transmissionnel 1 alá csökkenteni nem nagyon lehet szerintem..max ha letöltési korlátot állítok be, de az meg nagyon lassan töltene akkor le.. nem használná ki a 8 megás netet.. most 3 megásra korlátoztam letöltést.. (3072-re)
-
-
kriska
csendes tag
Kedves Mindenki!
Kb. másfél éve vargalex firmware (sajnos nem tudom pontosan melyik változat, de ami akkor volt elérhető) használatával használok egy TP-Link WR1043ND routert és egész ma reggelig minden rendben is volt a routerrel.
Az USB-s portjára volt csatlakoztatva egy pendrive és arra volt telepítve a "kiterjesztett része" a firmwarenek.
Ma reggel a router nem volt hajlandó IP címet osztani a rácsatlakoztatott PC-nek, többszöri újraindítás után sem, majd resetelés sem segített.
Közbe észrevettem, hogy a rácsatlakoztatott pendriveon nem látszik, hogy használatba venné a bootulás során a router.
A pendrive eltávolítása sem segített a problémán, pedig korábban egy elrontott torrentes konfigurálási probléma esetében így sikerült visszahozni a routert.
Van valakinek valamilyen ötlete, hogyan lehetne rendbe hozni a dolgot?
Előre is köszönöm a segítséget.KÁ
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
SteveBeard #39910 üzenetére
Szia!
Nem látok ilyesmit (bár van egy rakat upnp error bejegyzés), de a DMA szóra keresve nincs találat.
-
bela85
aktív tag
Na úgy néz ki most müxik szépen..
Mennyi amúgy a normál terhelési érték ami aktív Transmission és MiniDLNA esetén jó vagy elfogadható értéknek mondható?webkamerát már nem is nagyon merek rákötni, bár jó lenne
-
r3dsnake
nagyúr
Egy elég érdekes jelenségre figyeltem fel. Remélem van valakinek ötlete, hogy mi lehet a gond.
Van egy laptop, amit eddig kábelen használtam, de megadta magát a lankártya, és azóta wifivel használom. Viszont amióta így megy (1-2 napja kb), a routeren a wifi csomószor megadja magát úgy, hogy másik wifis eszköz sem működik (pl telefon). Ameddig kábelesen használtam a notit, semmi ehhez hasonló probléma nem volt.
Ötlet esetleg, hogy ezt mi okozhatja, és hogyan tudnám kiküszöbölni?
-
bela85
aktív tag
válasz
SteveBeard #39906 üzenetére
Hello!
Köszi, lehet az volt, hogy ment torrent, és közbe minidlna-n xbox-on keresztül filmet néztem.
De másolás megoldva közbe, live ubuntu lapira, és azon keresztül picit gyorsabb(szegény routertől nem várhatok el mindent)
Kisérletezek majd most, hogy minidlna-t indítom csak, ha az végzett utána indítom torrentet.
Meg ha nagyon fontos, megpróbálom visszavenni torrent sebességet 5 megásra a 8- helyett. hogy közbe ha kell tudjak minidlna-n filmet nézni ha úgy alakul. -
SteveBeard
senior tag
válasz
bela85 #39901 üzenetére
Szia!
Swap rendben!
Természetesen mehet a transmission fullon is, de akkor még csak véletlenül se használja semmi a hdd-t.
Az hogy eddig nem volt gond szerintem csak szerencséd volt.
Ezzel a beállítással elég stabil marad a router.A minidln-ra, sebességre nagyon nincs ötletem, rengeteg vélemény van itt a fórumon, sebesség tesztek is. Nekem nincs sok tapasztalatom. Gondolom nem wifin másolsz, kábelen egész normális sebességet el lehet érni.
Valamelyik nap ránéztem a fiam gépére, miközben filmet nézett a nagy monitoron, természetesen nem hálózaton, addig a laptop kijelzőjén valamit programozott és a NetBeans-t indította éppen. Rendesen beakadt a film. Néha rácsodálkozom mit várunk szegény kis routertől, ha a jóval erősebb gépek sem bírják. Ez nem neked szólt csak úgy nagy általánosságban jegyeztem meg.
-
Bagira01
veterán
Flasheléssel hazavágott routert érdemes garanciába visszavinni? Van rá megoldás tudom, csak más gondjai is voltak a routernek amik miatt nem biztos, hogy legarizták volna. Van akinek ilyen miatt cserélték? Ha nem csinálják meg akkor elvileg még mindig jó lehet a soros kábeles megoldás nem?
-
Juszuffe
csendes tag
Sziasztok!
Bocsánat a vasárnapi amatőrködésemért.
Van egy tp link-1043nd és egy cisco tré-home-os routerem. Ennek köszönhetően a no-ip vagy dindns nem működik. Ki akartam próbálni azt, hogy beállítok a routerem wan portjára egy fix ip-t, hátha így fogom majd látni kívülről. Ennek ellenére a routerem az óta nem oszt internetet, és ami a legrosszabb nem is tudok belelépni.
Ötlet hogy mit csináljak annak érdekében, hogy úgy működjön a routerem mint az előtt?
Segítségeteket előre is köszönöm!Üdv: Juszuffe
-
kene84
aktív tag
Sziasztok!
Hozzájutottam egy tp-link 1043nd routerhez.
A problémám az, hogy 2-3 naponta dobja a netet és csak az oldja meg ha áramtalanítom majd vissza.
Kérdésem az lenne, hogy egy firmware frissítés megoldhatja ezt a problémát?Webes felületén ezt írja:
Firmware Version:
3.13.4 Build 110429 Rel.36959n
Hardware Version:
WR1043ND v1 00000000vargalex firmware megfelelő lehet? Abból is nekem a factory-t kellene feltennem a webes felületről?
Nem szeretném elszúrni ezért kérdezem.Köszönöm a válaszokat!
-
bela85
aktív tag
válasz
SteveBeard #39894 üzenetére
Szia!
Swap 128Mb
Transmissionnél mire gondolsz korlátozás alatt? Gyári beállításokon hagytam, annyi hogy a sebességkorlátot kivettem, had töltsön rendes sebességgel. (de eddig nem volt gond vele és kb 2-3 hete így ment)
Automatikusan a MiniDLNA a letöltött anyagokat olvassa be, annyi hogy most nem Szabvány konténerre állítottam, hanem Könyvtár tallózásra. (de gondolom az nem lehet hiba)
Most annyi hogy kikapcsoltam transmissiont, és minidlna-t míg másolom vissza az adatokat az újrafromázott ext4-re. (mondjuk 40gb adatnál elég lassú..) Nincs valami ötleted hogy lehetne gyorsabban elvégezni? Jelenleg úgy van, hogy FTP-n nyitottam meg az egyik partíciót (/mnt) és hálózati meghajtóként van csatolva a másik (Y: meghajtóként) és úgy másolom egyikről másikra. (hálózatiról->ftp-re)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szép állapot!! Dell Latitude 5490 i3-7100U 8GB 512GB SSD
- Nagyon szép!! Dell Latitude 5490 i5-8350U 16GB 512GB SSD
- Asztali PC v5 , R5 8400F , RX 5700 XT , 16GB DDR5 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Latitude 5501 15.6" FHD IPS i5-9300H 16GB 256GB NVMe magyar vbill gar
- PowerColor Red Devil AMD Radeon RX 7900 XTX 24GB VRAM
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
- iKing.Hu - HONOR 400 Lite 5G Velvet Grey Vékony, könnyű, AI-kameragomb 8/256 GB- 2027. 07. 01
- ÁRCSÖKKENTÉS AlzaPower M7503CA Fast Charge 100W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS PRIME Z790M i9 14900K 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 TI 12GB Zalman Z1 Plus EVGA 850W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest