- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- ldave: New Game Blitz - 2025
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamy
őstag
Sziasztok!
Felraktam az Openwrt-t, de kezdettől fogva bármit állítottam újraindításnál mindig lefagyott. Ilyenkor csak a reset segített, de az is csak úgy, ha az enyémen kívül lehúztam minden gépet, és a modemet is. Ilyenkor ismét elindult, majd mehetett vissza a modem. Egyenlőre még semmi komolyat nem csináltam, módosítottam a jelszót, illetve azt szerettem volna elérni, hogy magyar nyelvű legyen. Az itt leírtakat végigcsináltam, de nem jelent meg a nyelvek között a magyar, csak az angol volt ott. Újraindítottam, gondoltam hátha ez kell neki, aztán az újraindításba belefagyott. Miután sikerült felélesztenem már egy egészen más kezelőfelület fogadott (X-Wrt, meg valami Webif), persze továbbra sem volt magyar, bár itt már ott volt a listában egy rakás nyelv, beállítani mégsem lehetett. Ekkor felraktam a Speedfire féle nyelvi csomagot, amitől részben magyar lett.
Ezt követően az ip címét módosítottam 192.168.2.1-re, illetve a Network Configuration résznél beállítottam a Lan típusát DHCP-re, majd ismét megfagyott újraindítás közben. Most viszont ott tartok, hogy többszöri resetelés után se kap ip-t a gép, kézzel megadtam neki a 192.168.1.100-at, de így sem érem el se weben, se pinggel, se putty-al. Próbáltam a 192.168.1.1-en (szerintem ezen kéne lennie a reset miatt) és 192.168.2.1-en is, de semmi eredménye. Helyi hálózat van, de net nincs. Egyébként a ledek szerint minden rendben, indulásnál lefut a teszt, majd a LAN, WAN villog, a PWR, SYS pedig folyamatosan világít.
Mit lehetne csinálni, hogy valahogy el tudjam érni, és miért fagyhatott meg minden újraindulásnál?
-
PistiSan
addikt
Sziasztok, tudtok nekem usb hubot ajánlani amit felismer a router? Aktív legyen, az sem baj ha mondjuk lehet bele satat is csatlakoztatni, ha esetleg hoz valaki egy vinyót ne kelljen azért szétkapni a gépet. A legjobb lenne egy olcsó kiszállítással rendelkező webshop link
köszi.
Egyébként nekem wl500-am van, de szerintem ez lényegtelen mert az openwrt-nek kell felismernie nem a routernek, gondolom én. -
dash17291
tag
válasz
gerivari #17989 üzenetére
Bele kell echo-zni 1-eseket vagy 0-kat a következő helyekre:
cat /sys/class/leds/tl-wr1043nd\:green\:
tl-wr1043nd:green:qss/ tl-wr1043nd:green:system/ tl-wr1043nd:green:usb/ tl-wr1043nd:green:wlan/Például a QSS ledet ez kapcsolja be:
echo 1 > /sys/class/leds/tl-wr1043nd\:green\:qss/brightness
-
lacima
tag
Na elkurjantottam
Bridge-be raktam a wlan, eth0 és br0 (wan) interface-t így nem tudom elérni a routert. Vagyis a visszaállítást csinálnám de nem megy. Furcsa módon nincs a network fájl sem ahol az interface-ek lennének (gondoltam visszaírom valahogy a bridge-t). Visszaállításnál mount_root parancsra:
line 1: pi_include: not found
line 1: pi_include: not found
line 1: set_jffs_mp: not found
line 1: determine_root_device: not found
line 1: can't create /.extroot.md5sum: read-only file system switching to jffs2Mit tegyek?
-
lacima
tag
Üdv!
Szeretnék segítséget kérni az alábbiakban: van egy címbeli routerem vargalex féle fw-vel, a netet egy másik hálózatból (192.168.3.x) kapom wifin keresztül a két wifi eszköz az én hálózati címeimet használja. Ugyebár wan porton keresztül csatlakozok rájuk. Hogyan lehet megoldani, hogy a a wan porton keresztül kifele elérhető legyen a 192.168.3.x-es hálózat összes gépe illetve a két wifi eszköz. és vica versa ők is láthassák az én hálózatomat.
Ehhez kapcsolódik a második kérdés. Adott két hálózat 192.168.1.x és 192.168.3.x össze szeretném fogni őket routerrel úgy, hogy mindkét hálózat egy routertől kapja a netet, de mindkét tartomány lássa a másikat. A router ebben az esetben egy cél szerver pfsense-el.Köszi,
Laci -
adam3
aktív tag
Akinek esetleg hasonló gondja lenne a jövőben:
Konvertálni nem lehet ext4-ről visszafele. Lementés, ha van Linux-od egyszerű, ha nincs akkor ezzel a kis programmal hozzáférhetsz Windows alól az ext2/3/4-es partíciódhoz : http://sourceforge.net/projects/ext2read/Formázás Linux alól megint csak egyértelmű, Windows alól GParted Live CD segítségével, amit itt lehet megtalálni: http://gparted.sourceforge.net/livecd.php
GParted használatához segítség pedig itt: [link] -
adam3
aktív tag
Nah sikerült megcsinálni, fentvan a DD-WRT. A probléma az, hogy a winyó ext4-re lett formázva vargalex-es formázóval és van rajta vagy 300GB anyag. A DD-WRT meg nem akarja látni, ahogy olvasgattam az ext4 miatt. Van valakinek valamilyen ötlete, hogy tudnék úgy formázni, hogy ne kelljen törölnöm a vinyót (nem nagyon tudnám máshova elrakni a dolgokat), vagy hogyan tudnám ext4 támogatásra rábírni a ddwrt-t?
-
gerivari
csendes tag
Sziasztok, újra ittvagyok. Egy olyan kérdésem lenne, hogy ki lehet-e kapcsolni az összes ledet a routeren? Ezt úgy értem, hogy minden működjön, csak a ledek ne világítsanak. Azért lenne erre szükségem, mert este zavar a villogása.
Tehát gondolom megoldható, hogy esténként lefuttassak vmit és az kikapcsolja a ledeket, másnap meg visszakapcs. Vagy esetleg ezt gondolom időzíteni is lehetne.
Gondolom ehhez egy kis linuxos tudásra lenne szükségem, hogy megírjak egy ilyen scriptet. Mennyire lenne nehéz ezt megírni?
Ezer hála ha valaki tudna segíteni ebben.
Vagy marad a régi routernél bevált módszer, a fekete sigetelőszallag.
-
asanotadanob
tag
Hard reset sem segített. Egyébként vargalex 0,7-et akartam a legújabbra cserélni.
OK, visszaolvastam, viszem gariba!
Bocs, hogy itt pánikoltam, és nem néztem előbb utána.
-
asanotadanob
tag
Hopp!
Bocs, látom a kollégának is ez a baja! -
asanotadanob
tag
Sziasztok!
Shh-n történő upgrade után elszállt a kicsike.
A baj az, hogy reboot után a sys led még csak nem is ég, nemhogy villogna, tehát a failsafe sem működik. Pingre azt írja, hogy destination host unreachable.
Akkor ez kuka? -
adam3
aktív tag
Helló!
Vargalex féle OpenWrt votl a routeren, de különböző USB problémák miatt gondoltam kipróbálom a DD-WRT-t. Letöltöttem a megfelelő verziót, a fórumon található Intruder féle help szerint szerint SSH-n keresztül mtd paranccsal feltoltam, de azóta se kép se hang. A Rebooting-nál megállt a putty, a SYS nem világít, elérni a routert nem tudom sehonnan sem.
Bármi ötlet?
-
woodworm
veterán
A dyndns weboldalán old fel a tiltást. Ezután a luciban a force update every-t állítsd 672 órára, ez 28 napnak felel meg, nekem így semmi gondom nincs vele.
A config fájlban (/etc/config/ddns) be lehet napot is állítani:option 'force_interval' '28'
option 'force_unit' 'days'Szerk.: Hogy ne zavarjon be, a tiltást utólag is feloldhatod és ne felejts el újraindítani.
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Tanácstalan vagyok. LuCI 0.9.0 Release (v0.9.0) van a rúteren. Az utolsó áramszünet óta valamiért nem forwardolja a portokat amiket eddig igen.
nincs esetleg ötletetek? -
siva
aktív tag
Megint Én
Megint DynDNS
(Még nem volt dolgom vele, bocs hogy láma vagyok)Most frankon letiltott a DynDNS, hogy ne frissítgesek ha nem változott az Ip-m
szóval akkor a "Force update every" -t toljam fel 10000-re, vagy hogy?
köszi
saba -
PonPon
senior tag
miért van az, hogy ha felcsatolom az /overlay-t akkor egyfolytában villog a sys led? miután már teljesen elindult a router, akkor is
Arra az állapotra szeretnék visszaállni ahogy Alex utility-je beállította, csak nem szeretném formázni az sda3-at ezért nem használom.
amúgy felcsatolja az /overlay-t működik...ez az fstab-om:
config 'global' 'automount'
option 'from_fstab' '1'
option 'anon_mount' '1'config 'global' 'autoswap'
option 'from_fstab' '1'
option 'anon_swap' '0'config 'mount'
option 'target' '/mnt'
option 'fstype' 'ext4'
option 'device' '/dev/sda3'
option 'enabled' '1'
option 'options' 'rw,noatime'config 'swap'
option 'device' '/dev/sda1'
option 'enabled' '1'config 'mount'
option 'device' '/dev/sda2'
option 'fstype' 'ext4'
option 'is_rootfs' '1'
option 'enabled' '1' -
vargalex
Topikgazda
válasz
Jimcat #17976 üzenetére
Hi!
rpc_username, illetve rpc_password paraméterek.
Az build-emben lévő Luci-s Transmission config felületen az RPC group két utolsó opciója:Persze csak akkor látható, illetve csak akkor él az egész RPC elérés, ha az rpc_enabled engedélyezve van.
Az username/password páros default-ban - ahogy a blogomban is olvasható - transadmin/pass123.
-
gerivari
csendes tag
Sziasztok, én is felraktam a vargalex féle firmware-t. Ezer köszönet érte, neki. Egy kérdésem lenne. Mivel nem vagyok perfect angolos, ezért szeretném kérdezni, hogy van-e hozzá magyarosítás külön, vagy az alap openwrt-hez való jó-e hozzá? A válaszokjat előre is köszönöm. Vargalex pedig nagyon köszönöm a munkád, sokunk életét könnyítetted meg. Remélem továbbra is ilyen aktív és eredményes leszel.
Amiket eddig én beállítottam, kipróbáltam mind tökéletesen működnek!
-
woodworm
veterán
Szia!
A System Log mit mond róla? A beállított időközökben csekkolja az IP címed?
Valahogy így:Oct 28 13:07:53 OpenWrt user.notice ddns-scripts: the time is now Fri Oct 28 13:07:53 CEST 2011
Oct 28 13:17:57 OpenWrt user.notice ddns-scripts: Running IP check...
Oct 28 13:17:57 OpenWrt user.notice ddns-scripts: current system ip = xx.xx.xx.xx
Oct 28 13:17:57 OpenWrt user.notice ddns-scripts: registered domain ip = xx.xx.xx.xx
Oct 28 13:17:57 OpenWrt user.notice ddns-scripts: update unnecessaryNekem a frissítési időközökkel volt problémám, ugyanis állandóan letiltott a DynDNS. Megnézve a config fájlt pedig jó volt minden. Azután eszembe jutott, hogy állítgatás után nem volt újraindítva, na az megoldotta a gondját.
-
-
siva
aktív tag
Sziasztok!
Visszaolvasgattam, néhány embernek látom problémát okozott a DynDNS. Hát nekem is, a router
vargalex 1.01., nem hajlandó lefrissíteni a host-hoz tartózó IP-t. Mit ronthatok el?, Hogy tudom zt kitesztelni?köszi a segítséget.
-
vzoli1987
aktív tag
az amule-t hogy kell belőni a trunkos firmben? sehogy sem megy az eko.one írása szerint, egy bökkenő van az a fájl nincs fent, a trunkosban benne van de nem tar fájl, azt meg nem tudom beconfigolni sehogy se, help vki!
-
Toldo
csendes tag
válasz
vargalex #17958 üzenetére
Köszi, szerintem ezt kerestem, na és persze ezt "olyanra írod, amilyenre szeretnéd".
A nyomtatóval kapcsolatban még annyi, hogy ezt találtam még a log-ban: lpr.err p9100d[1703]: socket: Address family not supported by protocol A Transmissionról még annyit, hogy indításnál ez jelenik meg a log-ban: daemon.err transmission-daemon[2075]: UDP Failed to set receive buffer: requested 4194304, got 221184 (tr-udp.c:75) daemon.err transmission-daemon[2075]: UDP Failed to set send buffer: requested 1048576, got 221184 (tr-udp.c:86) Na ez mi lehet? Amúgy mekkora lehet a korlátja a routernek? Olyan 5-7 film megy most róla (seed) és 43% eszik a ramból. Köszi a segítséget.
-
Tibiajax
nagyúr
sziasztok,
már harmadik reggelem volt ma ugy, h nem ment sehol a net, eddig segített egy webfelületről indított reboot, ma már az sem. totál áramtalanítás kellett, modemnél is, majd nagy nehezen megint összepakolta magát.. nem vagyok expert a témában, nem szeretnék semmi különlegeset csinálni vele, se ftp, se más, én csak azt akarom, h ne kelljen minden egyes reggel ezt eljátszanom. hallottam már olyanokat, hogy a tplink egy rakás szemét, de nekem eddig ment, az utobbi időkben viszont egyre többször szarakodik.. nem hiszem el, h ha az ember semmi különlegeset nem akar, csak stabilitást, tényleg sokkal több pénzt kell kiadni, mint amennyibe ez került..
egy médiajátszo, egy beltéri és egy laptop van a hálozaton, laptop wifin, nyilván. most a legutolso elötti, 1008-as firm van fennt, valaki már tanácsolta egyszer ezt, nagyon jól is megy, egész nap, de reggelre mindig van mostmár valami vele.
Van valami ötlet, melyik lehet az én firmware-em?
köszi előre is a helpet -
törölt tag
IP alapján le lehet tiltani a netet bizanyos időintervallumban? (TL-r460 routerrel)
Szeretnék egy olyat csinálni hogy van 2 gép a (tl-r460-as) routeren, ha a saját gépnek beállítok egy fix belső ip-t (192.168.1.100), és a második gépnek is (192.168.1.101) az Address Reservation-ben (összerendelem őket), vagy lehet hogy összerendelni a mac-ip-t ezzel kell...???
IP & MAC Binding→Binding Setting
igazából nem tudom erre is várnék valami választ. ezesetben akármelyik lan-ba dugom ugyanazt az belső ip-t kapja amit beállítottam?A másik amiért ezt csinálom, mivel a router nem tud mac alapján időkorlátozást csinálni (pl: este 11-től reggel 8-ig ne legyen net). így más megoldás kell.
A kérdés: működhet-e az a megoldás amit most leírok?
Firewall -> Enable IP Address Filtering -> modify an IP Address filtering entry
és a itt beállítanám hogy mindent tagadjon meg este 11-től reggel 8-ig.
Itt olyan segítség kéne hogy miket és hogyan töltsek ki.És ami a legfontosabb működik-e ez így?
-
feel2006
tag
Szia,
Múlthéten csak hirtelen felindulásból én is (1.0-s fw-nél), rákötöttem a nyomtatót (HP LJ1020) és feltudtam venni Win7es gépeken és ment. Igaz az első nyomtató ki/be kapcsolásig, azóta nem megy.
Ha rájösz a helyes, működő, stabil megoldásra megoszthatnád velünk/velem.
-
Bélaaaa
őstag
válasz
Keresztapper #17948 üzenetére
Egy router mögött vagyok most is, nincs tiltva semmi (Invitel ADSL).
-
Hakkuuuh
tag
válasz
Bélaaaa #17947 üzenetére
Szia!
A Network / Firewall opcióban, nem elég a redirectiont megcsinálni
(FTP esetén: Source zone:wan, Protocol: TCP, External port: 21, Internal IP address: 192.168.1.1, Internal port (optional):21)
Hanem a Rules-ben is fel kell venni egy bejegyzést:
FTP: Source zone:wan, Protocol: TCP, Destination port: 21, Destination address: 192.168.1.1, Action: accept
így működni fog, ha a dyndns jól be van lőve
Üdv
-
Toldo
csendes tag
válasz
vargalex #17939 üzenetére
Köszönöm a segítséget! Akkor nem aggodalmaskodom annyira a log miatt. A nyomtató meg tuti ment mindenféle másik firmware nélkül az előzőben, mindegyik gépről. Nem tudom, hogy hogy ment akkor. Na mindegy, megpróbálom ezt a másik módszert. A Transmissionnál nincs gond, csak Tóth Szabi oldalán olvastam (és meg is csináltam), hogy a QSS gombot be lehet állítani, hogy ki-/bekapcsolja a Transmissiont (tehát így nem fut, a "procces" fül alatt sincs). De ha lehet azt szeretném, hogy a gomb megnyomására elinduljon, illetve szüneteljen a seed. Lehet én fogalmazok hülyén. Köszi. Üdv.
-
Bélaaaa
őstag
Biztos, hogy ideológiailag nem vagyok elég képzett, de sehogy nem érem el a routert távolról. Vargalex leírta, hogy melyik porton lehetne SSH-n, HTTPS-en, FTP-n elérni, de semmi. Nem valaszol.
Tegnap azt hittem, lefagyott a router, de mikor hazaértem, működött rendesen, a belső hívásokra felelt, ahogy illik.
Most megint elérném távolról, de semmi (ping-re válaszol).
Nincs valami ötletetek, mit rontok el?
-
RexpecT
addikt
Szépen felment az új 1.01 Firmware LUCI alól, a beállítások is megmaradtak
.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Speeedfire #17937 üzenetére
Hi!
Szerintem írtam.
-
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Nincs HP 1018-am, de legjobb tudomásom szerint soha semmilyen firmware-val nem ment alapból. Firmware feltöltésre van szükség csatlakoztatáskor.
A log-ban nem hibát olvashatsz, egyszerűen azt, hogy nem küldött ki egy byte-ot sem.TFTP nem kell, a bootloader képes a firmware-t egy tftp serverről leszedni.
Ha ext2/3/4 filerendszert használsz, nem szükséges töredezettség mentesíteni. Illetve utility sincs rá.
Cfos-t szerintem felesleges használni.
A debug funkció minden programnál hibakeresési opciót (pl. részletes naplózás bekapcsolását) jelent.
A DHCP-s log sorok annyit jelentenek, hogy a 192.168.1.101-ről jön egy DHCPINFORM üzenet, amire a routeren futó dnsmasq a szabvány szerint előírt DHCPACK-val válaszol.
Luci-ból történő reboot esetén a böngészőben olvasható "Próbálja újra" üzenetre egyszerű a magyarázat: a böngésző hamarabb timeout-ol, minthogy a router újraindulna.
A transmission RPC user nevet biztos, hogy lehet változtatni.
Az, hogy egy reboot után a status ablakon nem látod az összes IP-t, teljesen normális. Ugyanis azok a gépek, amelyek érvényes lease-val rendelkeznek (tehát korábban osztott ki neki a router IP-t), nem kérnek újra, csak a lease time felénél erősítik meg a foglalást. Nyilván manuális beavatkozásra azonnal újra IP-t kérhetnek. Ilyen manuális beavatkozás pl. a hálókártya engedélyezése/tiltása.Transmission-ban a futó torrentek vezérlésénél nem tudom, mi a gondod. Van pause/resume.
-
feel2006
tag
válasz
vargalex #17847 üzenetére
Megszeretném mindenkinek köszönni az SNMP-vel kapcsolatos segítséget.
Sikerült beüzemelni, így már szép gráfokat is lehet a routerről lekérni.Hátha valakit érdekel, becsatolok egy párat.
Kedves Alex, nem tudom, nem lehetne-e az snmp-t majd a következő build-be beépíteni? (mint ahogy sok más fw-nél is van pl. wrt54gl tomato, ddwrt), hátha másnak is jóljön egyszer.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Speeedfire #17930 üzenetére
Hi!
Ahogy korábban már mondtam, nem a transmission-on kell módosítani, hanem a kernel paramétereken.
-
Toldo
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Nos röviden a Vargalex féle build v1.0-nál sikerült beállítani a nyomtatómat (HP 1018), míg most a frissítés után V1.01-re egyszerűen nem nyomtat, és a logban ez a hiba jelenik meg:
Oct 27 18:05:27 DD lpr.notice p9100d[1791]: Connection from 192.168.1.100 port 50308 accepted
Oct 27 18:05:28 DD lpr.notice p9100d[1791]: Finished job: 76124 bytes received, 0 bytes sentPróbáltam törölni, újból hozzáadni, másik lyukba, ki-/bekapcs, reboot (egy aktív usb hub-on van 1 HDD-vel).
Nem ide illő kérdéseim (még mindig hülye vagyok):
Mi az TFTP? (olvastam róla a net-en, de kell ide?)
A csatlakoztatott HDD-t (aktív hubon keresztül) kell-e/lehet néha töredezettség mentesíteni?
A Cfos zavar valamit a routerban/forgalomban?
ADSL-nél az optimum MTU 1500 vagy 1492?
A hd-idle kis segédprogramnál ami a HDD-t kapcsolja le, ha nincs használatban, mi az a debug funkció?
Valamint a log-ban elég gyakran szerepelnek ezek a sorok, ezek micsodák?Oct 27 18:56:40 DD daemon.info dnsmasq-dhcp[2008]: DHCPINFORM(br-lan) 192.168.1.101 00:15(MAC cím vége)
Oct 27 18:56:40 DD daemon.info dnsmasq-dhcp[2008]: DHCPACK(br-lan) 192.168.1.101 00:15(MAC cím vége)OFF:
Most hosszan szeretném elragozni a sztorit/véleményeket/tapasztalatokat. Szóval fél éve vettem ezt a kis routert, mert sok jót olvastam róla. Most fél évre rá határoztam el magam, hogy kicsit beújítok (firmware frissítés), mert minél jobban ki szerettem volna használni az adottságait, illetve a gyári szoftver elég bugos volt. Untam, hogy feszt lefagy a kezelőfelülete, illetve, hogyha egyszerre indítottam újra a modemmel, akkor nem tudott csatlakozni hozzá (billenő kapcsos elosztó). Szóval UPGRADE! Feltettem gond nélkül a v0.92 beállítottam a netet, majd hagytam, mint próba jelleggel. Már itt nagyon stabilnak tűnt a rendszer szóval felbátorodtam. Időközben kijött a v1.0 így ismét frissíttetem, majd bekapcsoltam a plusz szolgáltatásokat (HDD, torrent, nyomtató). Miden klappolt. Most kijött ennek a javítása a v1.01, így a pozitív tapasztalatokon felbátorodva feltettem azt is. A beállítások megtartását választottam a frissítésnél, hogy ne kelljen annyit "szenvedni" vele. Most megy is klasszul minden, kivéve a nyomtatót. Olvastam ugyan, hogy a HP 1018 valami kiegészítés kell a nyomtatószerverhez, de ha ment az előző verzióban akkor ebben miért ne kéne? Szóval itt elakadtam...
Amiket beállítottam: miniDLNA, uShare kilőve, a többi megy. A QoS nálam nem igazán jött be szóval az sem fut. A gép DHCP-vel kapja az ip-t az UPnP aktív hálózaton, de fixen mindig ugyanazt. Ja itt ha Vargalex elfogad egy pár észrevételt, a Lucinál reboot után 10/9-szer nem jelenik meg a "fogadóablak" (annyira nem értek hozzá, ezt elfejlettem mondani, ja és én vagyok a hülye továbbra is), hanem a Firefox blablabla "Próbálja újra" újra beírom az ip-t és megy, a Luci, ha gyorsabban kattintgatok néha "lefagy"? XML sárga ablak jelenik meg, majd hirtelen a kezdőoldalra ugrik, ahol az adatok vannak. Némely beállítás számomra érhetetlen módon elrontja a netet, szolgáltatást pl. Samba, más nevet adok neki, és fuss elszáll nem megy... vagy ha pl. a Transmission-nál új jelszót tudok adni de másik felhasználó nevet nem (reboot megvolt), és a főablaknál nem mindig listázza a csatlakoztatott címeket (de ha pl. letiltom/engedélyezem a hálókártyát akkor megjelenik). Félreértés se essék nem fikázok, nagyon jó kis build, sokat tud, és stabil. Ezúton is köszönet érte! Annyit még módosítottam, hogy a QSS gombra én a torrent ki-/bekapcsolást állítottam (az eredeti szkriptet nem értettem, hogy mire jó). Ja és meg lehetne azt oldani, hogy ne ki/be hanem pause/start szerűen tudjam vezérelni a Transmissionon futó torrenteket? De ez már csak a hab...
Bocsi a rizsáért. Köszönöm előre is a segítséget. Üdv.
-
vzoli1987
aktív tag
a kővetkező buildodban alex nem lehetne belerakni ntfs-t is, holnap akarom extrootolni mert így már gáz elfogyott a területem, 1db ext4 partíció van és kész, mellete szeretnék egy ntfs-t, vagy ki tudnád egészíteni a scriptedet esetleg pü-ben?
-
Speeedfire
félisten
válasz
vargalex #17793 üzenetére
Na, gondoltam ma van egy kis időm, akkor build-elek egyet amiben a watchdir használható lenne. 2 kérdés.
1. nyomtam egy make distclean-t és mégis azt írja, hogy up-to-date a transmission
2. mivel kellene kiegészíteni a makefile-t, hogy engedélyezve legyen ez az opció? A hivatalos oldalon nem találtam erről semmit sem. -
Hakkuuuh
tag
válasz
vargalex #17922 üzenetére
Olyan szemetekre gondoltam, amit mondjuk egy beállításkor lekreál és a mentés után "elfelejt" letörölni, tudom hogy ez nem Windows, de hátha akad benne ilyen, de ahogyan kivettem szavaidból ami ott van az az éppen futó folyamatok által generált dolog és kell nekik. Tehát mondjuk egy rm *-ot ne adja ki a tmp mappában ...
-
Keresztapper
senior tag
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Hakkuuuh #17921 üzenetére
Milyen szemétlerakatra gondolsz? Ott az éppen futó rendszerhez tartozó elég fontos információkat tárol (pl. name server-ek, kiosztott dhcp címek, Luci session-ok, futó processek ID-ja, file-okhoz tartozó lock, stb.) Mivel ez ramdrive, így újraindulás esetén ezek elvesznek, így újra "képződik" a tartalom.
Persze saját szemeteket tehetsz ide. -
Hakkuuuh
tag
válasz
Keresztapper #17913 üzenetére
Ezekkel a kapcsolókkal működik!!!
köszi!
A nagy és egetreengető kérdésem még az lenne hogy itt a tmp mappát telepítések után érdemes törölni, vagy állandó szemétlerakat lesz itt is mind windowsban?
-
Keresztapper
senior tag
válasz
zsozsoooooo #17918 üzenetére
Azt gondoltam, hogy ez azért már tisztázott, de természetesen igazad van, sőt, az is lehet, hogy az oprendszer beállításai között is.
-
zsozsoooooo
tag
válasz
Keresztapper #17913 üzenetére
És persze a BIOSban engedélyezni kell.
-
bba
tag
válasz
ErosenZold #17864 üzenetére
Egy kis segítség, hogy a blog a régebbi verziók leírását is tartalmazza.
Hivatkozások a posztra, amiben be lettek jelentve vargalex által.
Így talán könnyebb lesz a blog bejegyzésezeket visszamenőleg megcsinálni. A letölthető fájlverziókat kérd tőle, nekem csak a legújabb van meg...:0.1 http://prohardver.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_11212-11212.html
http://prohardver.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_11235-11235.html
0.2 http://prohardver.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_11422-11422.html
0.3 http://prohardver.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_11594-11594.html
0.4 http://prohardver.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_11706-11706.html
0.5 http://prohardver.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_11739-11739.html
0.6 http://prohardver.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_12261-12261.html
0.7 http://prohardver.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_12586-12586.html
0.8 http://prohardver.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_14669-14669.html
0.9 http://prohardver.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_14803-14803.html
0.91 http://prohardver.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_14920-14920.html
http://prohardver.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_14918-14918.html
0.92 http://prohardver.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_16291-16291.html
http://prohardver.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_16293-16293.html
1.0 http://prohardver.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_17394-17394.html
1.1 http://prohardver.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_17853-17853.html -
vargalex
Topikgazda
Ha torrentezésre szánod a routert, akkor mindenképpen érdemes a 64MB-os verziót venni. Nagy árkülönbség nincs köztük. Viszont annak a garanciája csak annál a cégnél érvényesíthető, ahol vetted. Kérdés, hogy meddig léteznek. A RAM-ra egyébként nem az extroot, hanem a swap segít rá.
-
Zolás
addikt
Üdv.
Ezeket a portokat szeretném megnyitni. Az első hármat simán elfogadta, viszont az utána következőket már nem nyitja meg, pedig ott vannak a listában. Csak bizonyos számú portot lehet megnyitni? Gyári firmmel is volt, hogy már nem engedett hozzáadni.
-
Hakkuuuh
tag
Sziasztok!
Wake-on LAN-ban kérném egy hozzáértő segítségét.
OpenWRT 3.0.1 rc5 van fenn a routeren. Feltelepítettem a WOL-t és az ETHERWAKE-et is valamint próbálkoztam Luci alól is, de az istenért nem bírom feléleszteni az asztali gépemet amiben egy Realtek PCIe GBE Family Controller található (ugyanúgy nem akar éledni a laptop sem amiben szintén gigabit eth van)
wol MAC
wol -v MACetherwake MAC
etherwake -D MACahol a MAC: 90:E6
A: ...
parancsokkal próbálkoztam, Luci alól meg amit adott
.
Egy windows-os PowerOff 3.0 programmal pl. simán élednek a gépek. (más programot nem próbáltam).
-
logarithm
őstag
válasz
Keresztapper #17909 üzenetére
Nekem is ugyan ez, rendesen megy a router 1.00 verzióval.
Nálam is sok eszköz csatlakozik wifi-n keresztül stb.
Tökéletesen megy minden.Természetesen backup-ot készítettem így nem kellett config-gal "bajlódni" minden a jól bevált beállítások szerint megy.
-
Keresztapper
senior tag
Alex már sokszor leírta, hogy a 0.92-1.01 között kernel modulok tekintetében nem történt változás, csak a transmission kliens frissült, illetve egy tűzfal szabály, ha jól emlékszem.
Így szerintem (ezzel persze nem akarok megbántani senkit) a hibákat helytelen config okozhatja.
Kíváncsiságból fel is raktam az 1.0-ás verziót, ami pontosan azóta fut, mióta felkerült mindenféle hiba nélkül, pedig elég sok eszköz kapcsolódik a routerhez, köztük egy repeater, 2 notebook, 3 PDA is.
Persze az is igaz, hogy a saját config file-okat megtartottam, de azt nem nagyon hinném, hogy Alex configolt volna ennyire fére valamit.
-
Amíg Alex nem kerül elő...
Az extroot plusz tárhelyet jelent a rendszer partíción, tehát a 8MB flash bővítése, akár több száz MB-ra, a RAM meg gondolom egyértelmű... Egyébként szerintem jelentős a különbség, tehát megéri! Na persze emberi áron, és nem bármennyiért cserébe...
-
Pr3s
aktív tag
-
tomi7711
aktív tag
Ezekk a Transmission configban lévő opciók okozhatnak alacsony seed számot? Valahogy nem úgy megy mint régen, lehet valamit elállítottam...
option 'open_file_limit' '20'
option 'peer_limit_global' '100'
option 'peer_limit_per_torrent' '20'
option 'speed_limit_down' '1000'
option 'speed_limit_up' '500'
option upload-slots-per-torrent 20
option message_level 1
option dht_enabled false -
Bélaaaa
őstag
válasz
almacsutka #17899 üzenetére
Itt csak az OpenWrt-s kérdésedre kapsz választ...
Új hozzászólás Aktív témák
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Rengeteg pénzt kapott az USA-tól az Intel, de Trump kért cserébe valamit
- Windows 11
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- World of Tanks - MMO
- Autós topik
- Formula-1
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- Lenovo ThinkPad T14 Intel I7 10610U
- Asus TUF Gaming A15 ASUS FA507XU 15,6" FHD 144Hz, R9-7940HS, 32GB, 2x2TB SSD, GeForce RTX 4050
- Playstation 5 Drive Edition 825GB (CFI-1116A), dobozában, 6 hónap garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- Komplett Pentium I-II
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓSAK - 20.000 HUF/SZETT - DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Honor 400 Lite / 8/256 GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest