Hirdetés
-
LOGOUT.hu
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
nimfas
addikt
válasz zsozsoooooo #11884 üzenetére
a port forwardokat tudod menteni... mármint a config file-t amiben tárolva van, az egész OVERLAY mappát érdemes menteni firm csere előtt, ha valami mégis kéne abból lehet szemezgetni
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Gondolom a DD-Wrt kernelében nincs engedélyezve az inotify, így a transmission-daemon azt nem tudja használni (pedig szeretné) és leáll. Van más megoldás, cron kell hozzá (ha azt sikerült feltelepítened).
Egyébként én transdroiddal simán hozzá tudtam adni a Miren böngésző által letöltött torrent file-okat.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
Keresztapper
senior tag
Ha a torrent file-t a PDA-val szeded le, akkor a böngészőben rákattintva, már hozzá is adja a transdroidban beállított kliens etöltési listájához. Alapértelmezett beállításokkal nem indítja el a letöltést.
http://palscoffeetech.com/
-
ErosenZold
senior tag
válasz zsozsoooooo #11997 üzenetére
pingeltetni tudom és fel is van oldva elméletileg minden, meg a beállításaim is jók ha minden igaz. (Amúgy a 0.5 ös vargalex féle őrület van fenn)
Eladó "gamer" pc + monitor olcsón! http://href.hu/x/g6jk
-
Keresztapper
senior tag
-
ErosenZold
senior tag
válasz zsozsoooooo #12012 üzenetére
Á köszi mindenkinek, most száguldoztam át a portokon. A 443-sal valóban bejön. Mondtam én hogy nyitva van csak rossz volt nyitva
Eladó "gamer" pc + monitor olcsón! http://href.hu/x/g6jk
-
MODERÁTOR
válasz zsozsoooooo #12012 üzenetére
A https protokoll után elvileg nem kell 443-as portszámot írni, mivel ez az alapértelmezett port. Ugyanúgy, ahogy a 80-ast sem írjuk oda...
-
nimfas
addikt
válasz zsozsoooooo #13833 üzenetére
Szia!
2 lehetőséged van: külső wincsire telepíted.... vagy EXROOT-os rendszert teszel fel (picit visszaolvasol és megtalálod a választ... azt hiszem Vargalex adott válasz ugyanerre a kérdésre)... a sima OpenWrt-be sehogy nem tudsz helyet csinálni
üdv
[ Szerkesztve ]
-
nimfas
addikt
válasz zsozsoooooo #13835 üzenetére
nincs mit... én is kénytelen voltam/vagyok extroot-ot használni :-D
Vargalex épp azt hegeszti -
Keresztapper
senior tag
Attól függ, melyik fw van fent, mert ha vargalex-é, akkor abban benne vannak a szükséges csomagok, így csak az fstab-ban kell engedélyezned.
-
kiraly1985
csendes tag
válasz zsozsoooooo #13841 üzenetére
köszi szépen, vak vagyok, pedig 20x végignéztem most megy szépen
-
zsozsoooooo
tag
Működik is a külső vinyós téma, felmentek a csomagok, kicsit ugyan módosítani kellett Tóthszabi scriptjén , mert nem futott le (SED parancsra panaszkodott).
Van már lftp és screen. Juhéj (Báránybőr).Üdv
ZsozsoZsozso
-
MODERÁTOR
válasz zsozsoooooo #13868 üzenetére
Azt nem tudtuk meg múltkor sem, de nem Te vagy az egyetlen, akinek eszi a procit...
-
MODERÁTOR
válasz zsozsoooooo #13873 üzenetére
Az igaz, hogy ott fent van a gyári fw (hol is lenne máshol, ha nem a tp-link oldalán), csak neki kicsomagolva kellene, mert ha így flash-eli zip-ben, akkor elbúcsúzhat a router-étől.
-
zsozsoooooo
tag
válasz zsozsoooooo #14601 üzenetére
Persze csak akkor fog működni ha be tudsz sshzni a routerre.
Először ezt kell lecsekkolnod.Ha ez muxik, akkor johet a Dokan.
Zsozso
-
vargalex
Topikgazda
válasz zsozsoooooo #14603 üzenetére
Gyári firmware-ről van szó!
Ha ssh-zni tudna, akkor már ssh tunnel-el bármihez hozzáférhet.Alex
-
vargalex
Topikgazda
válasz zsozsoooooo #15815 üzenetére
Hi!
Próbáld ki, hogy a glib2-t telepíted először önmagában a külső eszközre. Bár, egy extroot-al sokat egyszerűsödne a dolog...
Alex
-
vargalex
Topikgazda
válasz zsozsoooooo #15817 üzenetére
Hi!
Bocs, valóban ott van, ezen átsiklottam valamiért.
Szerintem két dolgot tehetsz (az első csak elméletben, mert most nincs lehetőségem kipróbálni):1. opkg -dest kulso --force-space install glib2
2. letöltöd wget-el a glib2 csomagot, kicsomagolod és a lib-eket bemásolod a megfelelő helyre, majd kézzel létrehozod nekik a symlink-eket.Alex
-
vargalex
Topikgazda
válasz zsozsoooooo #15833 üzenetére
Hi!
/etc/init.d/uhttpd_vargalex enable
/etc/init.d/uhttpd_vargalex startDe a Luci-ban is ott kell lennie.
Alex
-
őstag
válasz zsozsoooooo #15836 üzenetére
Sysupgadet tetted fel, vagy komplett új fw-t ?
-
zsozsoooooo
tag
"más:
Scene torrenteknél szokott lenni a filmekhez mellékelt felirat rar formában. namost a filmet tök jól ki tudom rarozni az unrarrral , mindet, sose volt hiba eddig, de a feliratokat meg egyet se tudok, "Not enough memory. Program aborted"-et kapok. Ötlet?"Oooopsz!
Azóta Vargalex firmware van fent és van swap, és van extroot is.
Gondoltam kipróbálom a felirat file kicsomagolását most is, és lőn, már megy, nemtom melyik oldotta meg, de örülés van.Üdv, és mégegyszer köszönet Vargalex munkájáért.
Zsozso
Zsozso
-
vargalex
Topikgazda
-
vargalex
Topikgazda
-
zsozsoooooo
tag
válasz zsozsoooooo #17243 üzenetére
Alex segíts plíz.
Hogy configozzam a tplinkemet, hogy ugyanazt a wifi hálózatot szórja ő is mint a cisco ?
A cisco utpvel össze van kötve a tplinkkel (lan-lan portton), a cisco a dhcp szerver, es a tplink kap is ip-t tőle.
üdv
ZsozsoZsozso
-
bpmcwap
senior tag
válasz zsozsoooooo #17256 üzenetére
ki kell kapcsolni a dhcpt tudtommal.... legalábbis gyári fw-vel...
Túrista vagyok
-
zsozsoooooo
tag
válasz zsozsoooooo #17509 üzenetére
extrootra gyanakszom.
Az overlaybe a dev/sda2 mountolva van.
viszont ls- al /overlay/etc-re a resolv.conf symlinkje:
lrwxrwxrwx 1 root root 18 Oct 13 13:02 resolv.conf -> (overlay-whiteout)
/mc-ben pirossal írja, mintha nem lenne jó a link, pl cat-elni se tudom/ez jó ez így ?
köszi
[ Szerkesztve ]
Zsozso
-
Keresztapper
senior tag
válasz zsozsoooooo #17515 üzenetére
Köszi. Nem használtam, így sose néztem még meg, csak olvastam itt, hogy van ilyen.
-
zsozsoooooo
tag
Akarom mondani , tmp/resolv.conf és tmp/resolv.conf.auto.
bocs a sok postért, csak ez a rövid szerkesztésre lehetőséget adó időt minden túllépem.
[ Szerkesztve ]
Zsozso
-
Keresztapper
senior tag
válasz zsozsoooooo #17518 üzenetére
Most ezt nem teljesen értem. A /etc/resolv.conf nem létezik?
-
zsozsoooooo
tag
Az /etc/rc.d dnsmask fileban ez van:
/usr/sbin/dnsmasq $args && {
rm -f /tmp/resolv.conf
[ -n "$DOMAIN" ] && echo "search $DOMAIN" >> /tmp/resolv.conf
DNS_SERVERS="$DNS_SERVERS 127.0.0.1"
for DNS_SERVER in $DNS_SERVERS ; do
echo "nameserver $DNS_SERVER" >> /tmp/resolv.conf
done
}ezek szerint a $DOMAIN -em üres.
pedig az /overlay/etc/config/network filbean ez van:
config 'interface' 'lan'
option 'ifname' 'eth0.1'
option 'proto' 'dhcp'
option 'dns' '84.2.44.1 84.2.46.1'Valaki tudja , miért üres a $DOMAIN -em ?
Zsozso
-
Keresztapper
senior tag
-
meszi3
tag
válasz zsozsoooooo #17526 üzenetére
mondasz valamit
-
RexpecT
addikt
válasz zsozsoooooo #17534 üzenetére
Végülis az az 500MB már tényleg nem oszt vagy szoroz.Ha ugyaonolyan gyors akkor megcsinálom azzal .
[ Szerkesztve ]
-
Keresztapper
senior tag
válasz zsozsoooooo #17537 üzenetére
Minden, amit módosítasz (mert a jffs2 része a flash-nek csak olvasható) a /overlay-be kerül, így annak a mentésével meglesz minden.
[ Szerkesztve ]
-
zsozsoooooo
tag
válasz zsozsoooooo #17527 üzenetére
megvan.
Luciban a Network -> DHCP and DNS fülön a resolve file a /tmp/resolv.conf.auto -ra van állítva
Zsozso
-
RexpecT
addikt
válasz zsozsoooooo #17547 üzenetére
Miután megformáztam a winyót azután már nem rinyált a jelszó miatt.
Eddig ezeket állítottam be:
- új jelszó beállítása a konfigfelületnek
- Legyen NET
- Wifi
- QoS
- FTP új jelszó
- Transmission új jelszóFTP-hez mi az alap felhasználói név?
Akkor a sda2-t be kell állítanom mint root partíció?
Hogy szaródott be?Magától?Bocsi, hogy sokat írok .
[ Szerkesztve ]
-
RexpecT
addikt
válasz zsozsoooooo #17549 üzenetére
Ez nem jó hír.Remélem ritkán van ilyen .Mennyi idő backupolni?
Itt van egy kép hogy hogyan is van beállítva.
Azóta rájöttem, hogy az felhasználónév az ftp-hez ftp de az általam beállított jelszót nem fogadja el(Itt állítottam be: 192.168.1.1:8081).
[ Szerkesztve ]
-
RexpecT
addikt
válasz zsozsoooooo #17592 üzenetére
Egy kisebb netszolgáltatóm van( a Twnetworktol bérli a netet mert Tvnetwork Inc. az ISP), aki a digi paneles megoldásához hasonlóan osztja meg a netet(optika a panelig, majd utp a panelban az előfizetőhöz de ez elvileg switch-el van megosztva).Ha minden igaz NAT-olva van, mert most kérdeztem meg egyik havert aki innen nem messze lakik és ugyanaz az IP címe.De eddig az qtorrent jól töltött felfele .
Próbáljam meg átállítani a 21234-es portot egy másikra a Transmissionben meg a Tűzfalban is?
[ Szerkesztve ]
-
RexpecT
addikt
válasz zsozsoooooo #17622 üzenetére
PC-n is 10-re van állítva a maximális peerek száma torrentenként.
-
ajani
aktív tag
válasz zsozsoooooo #17628 üzenetére
''Egy igazság akkor is fontos, ha nincs semmi értelme.'' - Rejtő Jenő
-
ajani
aktív tag
válasz zsozsoooooo #17632 üzenetére
Ugyanaz a felület tartozik hozzá, mint ami a képen látszik.
''Egy igazság akkor is fontos, ha nincs semmi értelme.'' - Rejtő Jenő
-
zsozsoooooo
tag
válasz zsozsoooooo #17621 üzenetére
megvan!
A dhcp optionsba kellett beírni
6-os kóddal a dns ip-t,
3-as kóddal a route ip-tés már ezt osztja ki a dhcp klienseknek, nem pedig a saját ipjét.
Ha másnak egyén ohaja van ez ügyben itt vannak a lehetséges kódok:
[link]Zsozso
-
lacima
tag
válasz zsozsoooooo #17656 üzenetére
Ezt én is értem, de a system\software-nél ott van az ftp backup, hogy fennt van, viszont a services résznél nincs.
-
zsozsoooooo
tag
válasz zsozsoooooo #17661 üzenetére
Közben Keresztapperrel kiderítettük hogy csak a korábbi verzióknál hozzáadott torrenteknél bugzik el. Kitörölgettem futó torrentjeim egy másik klienssel, majd újra hozzáadogattam immáron transdroiddal, és műxik.
Zsozso
-
zsozsoooooo
tag
válasz zsozsoooooo #17711 üzenetére
nem, mégse. csak s hashelésig. utána már nem lehet connectálni.
Zsozso
-
Keresztapper
senior tag
válasz zsozsoooooo #17713 üzenetére
Arra gondoltam még, hogy nem lehet, hogy a hash-elés túlterheli a router-t és csak a magas load miatt nem tud kapcsolódni a transdroid? Hány torrentet kezdtél el hash-elni?
[ Szerkesztve ]
-
Keresztapper
senior tag
válasz zsozsoooooo #17718 üzenetére
Rendben!
Biztosan igazatok van vargalex-nek és neked is. Én tényleg nem tudtam kipróbálni, csak ötleteltem.
Remélem, hamarosan megjön az új HDD dokkoló, mert ez így nem jó.
-
vargalex
Topikgazda
válasz zsozsoooooo #17723 üzenetére
Hi!
Ha csak switch-ként használod a TP-Link-et, akkor mit akarsz forwardolni? A wdtv a router számára LAN oldalon van, tehát azt el kell, hogy érd. Ha WAN oldalról szeretnéd elérni, azt viszont csak az első routeren tudod beállítani.
Alex
-
vargalex
Topikgazda
válasz zsozsoooooo #17725 üzenetére
Hi!
De ha a Cisco-t a TP-Link LAN portjával kötötted össze, akkor minden eszköznek (a TP-Linkre csatlakozóknak is) a Cisco fogja adni az IP-címet. Így a wdtv-re ott kellene a portot forward-olni (a TP-Link-en definiált forward-ok WAN-LAN irányban érvényesek, ami most ugye nincs is nálad). Szerk.: Látom, hogy az a bajod ezzel, hogy az nem megoldható a Cisco-n, hogy a WAN oldalról 20022-es portra érkező kérést egy belső IP 22-es portjára forward-old.
Vagy a másik lehetőség:
A TP-Link-et a WAN portján csatlakoztatod, a TP-Link-nek kiosztott IP-t a Cisco-n DMZ-be teszed. Ekkor valószínűleg a TP-Link LAN IP-jét meg kell változtatni a 192.168.1.1-ről pl. 192.168.2.1-re, illetve ezzel együtt az összes tűzfal szabályt is. Vagy a Cisco LAN IP-jét kell megváltoztatni és akkor a TP-Link-en minden maradhat default-ban. Ekkor a Cisco-n semmilyen forward nem kell, mindent a TP-Link-en kell intézni.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
vargalex
Topikgazda
válasz zsozsoooooo #17727 üzenetére
Vagy az van hogy az az egy PC a TP-Link-et csak ftp-n éri el.
Alex
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EXTRÉM Teljes merevcsöves EKWB szett MINDEN RÉSZE ELADÓ! Ház Distro Blokkok VGA Fittingek stb.
- Lenovo LOQ 15APH8 Gamer Laptop - Ryzen 5 7640HS, 15.6", FULL HD, 144 Hz, 2 TB, 16 GB, RTX 4060 8GB
- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X - GTX 1060 - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Gamer PC v6 , R5 5500 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest