- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Én és a számítógép
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
klrt
tag
válasz
Intruder2k5 #18896 üzenetére
A Számolásod biztos jó, de nálam akkor sem megy. Van hogy csak a hang nincs, van hogy a kép is akadozik. Átdugom a vinyót usb-s rackba bedugom az oplayba és akadás nélkül megy. Kisebb méretű filmekkel nincs gond.
Asuson okosított firm van, a kábeleket már kicseréltem és mégsem megy. -
vargalex
Topikgazda
-
[Newman]
tag
Kezdek begolyózni, de miképpen tudom kikapcsolni a LuCi elérését a WAN felől? SSH 22 kell de azért a web interface ne jöjjön be ha lehet
-
LAN-on ne menne? Ne viccelj már... Illetve elhiszem, hogy nem megy, a de akkor ott valami más gond van nálad!
Számolj egy kicsit...Adott egy BlueRay RIP, legyen mondjuk 30GB méretű, és a film amit tartalmaz, legyen 90 perc. Ez konkrétan azt jelenti, hogy a 30GB adatot 90 perc alatt kellene áttolni a dróton.
30GB = 30720MB
30720MB / 90 perc = 341MB/perc
341MB/perc / 60 mp = 5,68MB/secA végeredmény tehát nagyjából 5,5MB/mp, vagyis nincs 50Mbit/sec, ami még a 100-as LAN-on is vígan átmegy, nem, hogy gigabiten!
-
klrt
tag
válasz
Barohawk #18891 üzenetére
Szia!
Én is filmet nézek(néznék) pcről routeren keresztül asus oplay r1-el, de így is van ami akad. Az oplay fórumba azt írták, hogy gigabites lannal megy, hát nekem nem. Pedig pont ez miatt vettem a tplink1043. Én nem sok reményt fűzök hozzá, hogy ilyen nagy bitrátáju filmek mennifognak wifin, vagy lanon. Legalább is nekem nem megy. -
Barohawk
aktív tag
SIkerült láthatóvá tennem az USB portra kötött WIFI-t de a bluray lejatszó nem látja
vajon miért? Ha a PC-n megosztok valamit akkor azt latja -
Barohawk
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #18890 üzenetére
pontosan
PC-n van a a film onnan megy a routerre majd onnan a blue-ray lejátszóra, mindezt wifi-n.
Amúgy pont a zavarok miatt vettem 300mbit-es routert hogy ne ez legyen az akadály.
Ha Hdd-t ráteszem a blurayre akkor nincs gond gondnélkül viszi a filmet csak hálózatról nem.
UTP kábellel még nem próbáltam de az lesz a köv csak vasárnap már nem tudtam azt beszerezni, de ha még menne vele is akkor sem szeretném bekábelezni a lakástKöszi a segítséget
-
válasz
Barohawk #18889 üzenetére
Ja, hogy még ráadásul WiFi-n is...?!
Nem, amúgy nem kamu a 300Mbps, de ez nem ilyen egyszerű! Egyrészt ennek a 300Mbps-nek a felhasználó számára hasznos része maximum 110-120Mbps, mivel a többi sávszélesség elmegy a kapcsolat fenntartására, hibajavító adatokra, stb, stb.... Másrészt a 300Mbps kapcsolati sebesség csak ideális, zavarmentes környezetben tud létrejönni, és stabilan fennmaradni, de ha közben bármi zavaró tényező kerül az éterbe, akkor ez visszaesik 150-re, vagy akár még kevesebbre is, amiket szintén osztani kell legalább kettővel, de inkább többel, hogy megkapd azok hasznos kapacitását!
De akkor tisztázzuk a dolgokat, mert én lehet,hogy félreértettelek! Tehát a BlueRay film nem a router USB portjára kötött HDD-ről van lejátszva, hanem egy PC-ről?
-
Barohawk
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #18888 üzenetére
akkor amit ráírnak hogy 300Mbit akkor ez kamu?
PC (TL-WN821N)--> Router(WR1043ND) --> Blue-Ray (LG BD570)
és a PC és router közözz a pc szerint csak 3%
-
-
Barohawk
aktív tag
2.kérdés
Rátettem az usb portra egy eszközt a router-nél látszik minden de mégsem érem el a meghajtót. Mit állítottam be vagy mit nem?
-
Barohawk
aktív tag
sziasztok
Az lenne a kérdésem hogyan tudnám leellenőrizni a router és a blueray lejatszóm között az atviteli sebességet?
Eredeti firmware van.Az a gondom hogy az mkv filmek valami miatt akadnak a lejatszón (LG BD570)
Ha tudtok segítsetek
-
Winne
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #18883 üzenetére
Köszi szépen.
-
-
-
válasz
Intruder2k5 #18876 üzenetére
háát én dhcp tartományon belül hagytam...
akkor meddig lessz stabil ??? -
Winne
nagyúr
Sziasztok!
Az Alex féle firmwarenél mi az alap jelszó az ftp-hez?
-
yodee_
őstag
válasz
Intruder2k5 #18879 üzenetére
de tényleg. be van állítva a tűzfal és minden, de valamiért mégsem jó :\ csak így ssh-n. ami ugye távoli...
-
-
Omli1110
csendes tag
Ismét szeretnék egy kis segítséget kérni.
Beállítottam a dyn dns-t, el tudom érni a routert kívülről (Luci-t és ftp-t is).
Viszont nem tudom, hogyan kell beállítani a Wake on lan -t.
Eddig annyit csináltam, hogy biosban és windowsban is engedélyezve van.
Majd Luci-ból Etherwake -et kiválasztva és futtatva ezt írja:Starting WoL utility:
/usr/bin/etherwake -D "1C:6F:65:45:57:E1"
The target station address is 1c:6f:65:45:57:e1.
Packet is 1c 6f 65 45 57 e1 1c 6f 65 45 57 e1 08 42 ff ff ff ff ff ff 1c 6f 65 45 57 e1 1c 6f 65 45...
Sendto worked ! 116.Szóval, ha volna valakinek megoldása annak nagyon örülnék!
Köszi előre is! -
-
válasz
Intruder2k5 #18873 üzenetére
és a mac cím hez rendelt ip az nem fog el kóborolni ???
mert adtam az ipnek egy sebesség korlátot,és az ugy ha maradna az jó volna... -
Zoleee89
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #18873 üzenetére
köszönöm.
Zoleee -
-
Zoleee89
aktív tag
válasz
barack21 #18870 üzenetére
valami olyat szeretnék, hogy van 3db fix ip címem és mindegyikhez tartozik 1 db mac cím (az a lényeg hogy mac cím alapján csak az a gép használhatja az előre beállítót íp címet) és az ip címekhez szeretnék rendelni 10 db portot wan irányban.
nem tudom, hogy mennyire sikerült elmondanom , hogy mit szeretnék össze hozni.
Hátha valaki tudnám a megoldást
Előre is köszönöm a segítséget.
Zoleee -
Tamy
őstag
Mitől lehet az, hogy újabban a router letiltja a munkacsoportba való belépést? Van 5 gép a hálón, 2-őn W7, a másik 3-on XP. A W7 nem is látja a hálózatban az XP-s gépeket, de pingre válaszolnak. Az XP-sek meg nem tudnak belépni az MSHOME-ba, azt a hibaüzenetet kapják, hogy nincs jogosultságuk... Total Commanderrel nézve amit felvett kedvencek közé hálózati helyeket, oda be lehet lépni, de MSHOME-ba nem. Tegnap csinálta ezt először, router restart után rendbe jött (Igaz utána meg sehogy sem kapott wan ip-t, újra kellett indítanom a modemet is. Persze ez lehet a modem hibája is, de előtte volt net.), de most megint ugyanez a szitu.
A másik érdekes, hogy kb. egy hét működés után szörnyen belassult a net, speedtest szerint is kb. a tizede volt a sebességem, mint ami a szerződés szerint van, pedig az előtte lévő időszakban csak két gép ment, tehát még terhelve se nagyon volt. Router restart segített akkor is. -
Zoleee89
aktív tag
Sziasztok.
Gyári szoftveren hogyan tudok beállítani(melyik menü pont alatt) 3 darab fix ip cím kiosztását MAC cím alapján és a 3 darab fix ip címmel rendelkező számítógépek felé 10-10 nyitott portot az WAN irányából.
Előre is köszönöm a segítségeteket.
Zoleee -
dash17291
tag
Backfire (10.03.1-RC5, r27608)
# uname -a
Linux ********** 2.6.32.27 #7 Fri Jul 15 02:43:34 CEST 2011 mips GNU/Linuxiptables -t raw -A PREROUTING -p icmp -j TRACE
iptables v1.4.6: Couldn't load target `TRACE':File not found
Ezt is kihagyták? Pár hónapja valaki a TTL target miatt panaszkodott...
-
vargalex
Topikgazda
válasz
szegi2 #18861 üzenetére
Hi!
File-okra viszonylag egyszerű:
#!/bin/sh
WATCH_DIR=/mnt/sda3/kamerakep
DELETE_OLDER_THAN=50400 # file age in sec
NOW=`date +%s`
for files in `find $WATCH_DIR/* -type f`
do
FILEDATE=`date -r $files +%s`
DIFF=$(($NOW-$FILEDATE))
if [ $DIFF -gt $DELETE_OLDER_THAN ]; then
rm -f $files
logger -t deletefiles $files deleted
fi
donePersze a logolást kiveheted, mert gondolom egy időpillanatban elég sok kép lesz egyszerre törölve, így feleslegesen szemeteli tele a logot.
Véletlenül eddig nem az eko (vagy milyen) build-eket használtad? Ő lehet, hogy bekapcsolta a -mtime-t.
-
-
Tomekk.
aktív tag
válasz
dragon1993 #18863 üzenetére
Persze, factory reset is.
-
Tomekk.
aktív tag
Hello!
Ilyen routerem van és olyan gondom lenne, hogy van internet de a weboldalakat alig tölti be egy csomószor azt írja, hogy a kiszolgáló nem válaszol. Ha benyomom a torrentet az fullosan jön és játszani is lehet neten hibátanul. Ez router vagy szolgáltató hiba lehet? -
szegi2
csendes tag
válasz
vargalex #18859 üzenetére
Köszönöm a segítéseg.
A képek 2 másodpercenként érkeznek, ezért napi és kétóránkénti bontásban rendezem a rengeteg fájl miatt. PL: /mnt/sda3/kamerakep/datum/12-14
Ha ezt nem teszem meg, akkor egyetlen nap alatt annyi kép gyűlik össze, hogy az azokat tartalmazó könyvtárba is kb. 10 percig tart belépni.
Eddig elég volt ennyit csinálnom: find /mnt/sda3/kamerakep/* -mtime +14 -exec rm -f -R {} \;Sajnos eddig még nem sikerült elmélyednem a héjprogramozás világában ezért így oldottam meg. Eddig működött, de 100% igazad van, én tölthettem valami custom firmware-t.
A szkriptet köszönöm, tanulmányozom.
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Szabest #18852 üzenetére
Hi!
Ha a főoldalon nem a No-IP plus-hoz tartozó Sign up gombot nyomnád meg, hanem a bal alsó sarokban található No-IP Free feliratot, akkor ingyenes lenne.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
szegi2 #18828 üzenetére
A hivatalos verziókban nem tudom, hogy volt-e valaha is -mtime kapcsolója a busybox-os find-nek. (megnéztem, RC6-ban sincs). Egy biztos, én a busybox-os default opciókhoz csak hozzáadtam, elvenni nem vettem el belőle.
Itt láthatod a default configot. Így alapban:config BUSYBOX_CONFIG_FEATURE_FIND_MTIME
bool "Enable modified time matching (-mtime) option"
default n
depends on BUSYBOX_CONFIG_FIND
help
Allow searching based on the modification time of
files, in days.
Azaz default-ban ki van kapcsolva.
Ha szeretnéd, hogy legyen, akkor saját build kell. Ha szeretnéd, akkor a következő build-ben bekapcsolhatom.
Vagy a script-edet kellene átírni, hogy ne a find-et használja. -
dash17291
tag
-
vargalex
Topikgazda
válasz
velsorange #18837 üzenetére
Hi!
Valószínűleg az a gond csak, hogy az engedélyező tűzfal szabály előrébb van a listában, mint az általad létrehozott, így az lép érvénybe. Luci-ban a kis fel-le nyilacskákkal állíts a sorrenden!
De tilthatsz akár teljes tartományt is (akár Honolulu-t teljesen).
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Másik router mögött ülsz? Mert ha nem (és a wan interface valóban a külső IP-t kapja), akkor a default config-nak megfelelőnek kell lennie. Persze a DDNS config-nál a Source of IP address-t akár URL-re is állíthatod.
De véletlenül nem adtad el bekonfigolva valakinek a régi routeredet és így az ő IP-jével is frissíti a dyndns-t? -
Szabest
tag
válasz
Intruder2k5 #18836 üzenetére
fogadnék egyet ha nem kell....bár 3ból még lehet választani is tudnék...
-
válasz
velsorange #18844 üzenetére
Erre valami olyan megoldás kellene, mint a Tomato-ban van...
Limit Connection Attempts
Itt beállítható, hogy x másodperc alatt hányszor lehet próbálkozni belépni SSH-ba, utána az idő lejártáig letiltja az IP-t. Jelen esetben 60mp alatt háromszor! Ebben persze a sikeres belépések is benne vannak, tehát ehhez mérten kell meghatározni a limitet, de nem kell ki-be ugrálni, és kész!
-
velsorange
csendes tag
Köszönöm a segítséget, s persze neked is Intruder!
Most is távolról érem el a routert, s a jövőben is több ipről szeretnék hozzáférni, így nem merem az összes wan felőli szabályt törölni.az ssh le van tiltva, így nem tud bemenni.
A hacker scriptje meg egyszer csak véget ér, bár írtam is már a honolului szolgáltatónak az esetről. -
footy
addikt
válasz
vargalex #18809 üzenetére
Kozben kiderult hogy pptp kellene nem pppoe. Hogyan tudok olyan csomagot telepiteni ami nincs a csomaglistaban?
A pptp-hez ezt a konfig-ot talatam:
config 'interface' 'vpn'
option 'ifname' 'pptp-vpn'
option 'proto' 'pptp'
option 'username' 'vpnusername'
option 'password' 'vpnpassword'
option 'server' 'vpn.example.org or ipaddress'
option 'buffering' '1'Az lenne meg a nagy kerdes, hogy a wan interface-t irjam at vpn-nek vagy pedig hozzam letre kulon.
koszi
-
Tosee
őstag
válasz
Szia!
Nem kellett volna új szabályt létrehozni az SSH kívülről történő elérésének tiltásáról! Ugyanis ez vargalex fw- ben benne van, csak éppen engedélyezve! Tehát elég lett volna ezt a szabályt módosítanod!
Network > Firewall > Rules
SSH_WAN szabály Action részét állítsd át Drop -ra!
Ha nincs szükséged távolról SSH-n történő bejelentkezésre, akkor érdemesebb az összes wan felőli IP-t letiltani! Amit a fenti szabály meg is tesz! Viszont ami te hozzáadtál az egy IP-re vonatkozik és dinamikus ip esetén, vagy egy proxy szerver-el simán kijátszható!
-
velsorange
csendes tag
Biztos ami biztos, kitöröltem a wan-os dropbear-t és a tűzfalban is a rá vonatkozó szabályt, de még mindig:
Nov 26 11:36:10 OpenWrt authpriv.warn dropbear[28816]: Login attempt for nonexistent user from 97.65.205.9:54226
Nov 26 11:36:11 OpenWrt authpriv.info dropbear[28825]: Child connection from 97.65.205.9:55569
Nov 26 11:36:11 OpenWrt authpriv.info dropbear[28816]: Exit before auth: Disconnect received -
válasz
velsorange #18839 üzenetére
Az SSH távoli elérésre gondoltam, nem a LUcI-ra... Szerintem csak az erre vonatkozó tűzfalszabályt kell kivenned.
-
velsorange
csendes tag
Letiltottam, de még mindig jönnek a kérések, vagy az mindegy is?
Nov 26 11:11:42 OpenWrt authpriv.warn dropbear[26203]: Login attempt for nonexistent user from 97.65.205.9:38512
Nov 26 11:11:43 OpenWrt authpriv.info dropbear[26203]: Exit before auth: Disconnect received
Nov 26 11:11:45 OpenWrt authpriv.info dropbear[26206]: Child connection from 97.65.205.9:39856
Nov 26 11:11:47 OpenWrt authpriv.warn dropbear[26206]: Login attempt for nonexistent user from 97.65.205.9:39856
Nov 26 11:11:48 OpenWrt authpriv.info dropbear[26206]: Exit before auth: Disconnect received -
válasz
Szia!
Nem a LuCI-ba akar belépni, hanem SSH-ba! Ha nincs szükséged távoli elérésre, akkor egyszerűen tiltsd le!
-
velsorange
csendes tag
Sziasztok!
Nem oly régen használom vargalex legújabb firmware-jét és teljesen meg vagyok elégedve, ezúton is köszönet érte.
Van egy olyan problémám, hogy egy külső ip címről automatán szeretnének belépni gondolom a luci-ra változó portokon.
A firewallban ez a beállítást eszközöltem:
honululu
IPv4 and IPv6
ALL
wan:97.65.205.9:*
Device:0.0.0.0/0:*
DROP
A system log:
Nov 26 10:51:09 OpenWrt authpriv.warn dropbear[24671]: Login attempt for nonexistent user from 97.65.205.9:49264
Nov 26 10:51:10 OpenWrt authpriv.info dropbear[24671]: Exit before auth: Disconnect received
A kérdéseim: a tűzfal beállítása megfelelő e az arról az ip címrő érkező csomagok eldobására, vagy ettől még látja a szerveremet?
Mennyire lassíthatja ez az állandó autentikáció a routert? -
válasz
Szabest #18833 üzenetére
Miért a no-ip.com is fizettetni akar?
Én nem tudom, mert nekem is régi, jól működő dyndns acc-om van, csak épp ez jutott eszembe, de nem tudtam, hogy már ez sem free!
De ha bele gondolok, van 4 is, lehet mindjárt feladok 2-3 hirdetést, hogy ddns acc eladó! Ha ez ilyen hiánycikk mostanában...
-
Szabest
tag
válasz
Intruder2k5 #18820 üzenetére
Mondom h olyat ami nem fizetős!
-
vargalex
Topikgazda
-
szegi2
csendes tag
Sziasztok!
Régóta nyúzok egy 1043nd routert. Openwrt fut rajta, már a sokadik verzió. Eddig 3.0 feletti cpu terhelésen eldobta a wifit, 4.0 felett újraindult. Ezt bármikor elő tudtam idézni egy egyszerű torrent letöltés indítással.
Majd jött a megváltás: kipróbáltam a vargalex féle v101 firmware-t. Az eddigi problémák eltüntek. Torrent stabil, wifi stabil. 1 hete fut hiba nélkül. Ezúton is köszönöm a remek munkát.
Egyetlen problémám akad: a busybox mélyébe temetett "find" program nem ismeri a -mtime opciót. Az eddigi hivatalos/nemhivatalos verziókkal ilyen gond nem volt.
Van valami megoldás erre a problémára? Ez igazából azért fontos mert ip kamerák lövik a képeket ftp-n keresztül a routerre, a képeket naponta egy szkript rendszerezi könyvtárakba. A -mtime opciót arra használom hogy például a két hétnél régebbi képeket törölje. Sajnos ez most így nem jön össze és be is telt 500gb tárhelyem (ebből jöttem rá hogy valami nem stimmel). -
Omli1110
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég raktam fel vargalex buildjét, viszont van egy kis gond.
Status oldal szerint a router kapja az ip-t a szolgáltatótól, viszont a gépemen nincs net.
Eddig annyi beállítást csináltam, hogy megadtam a kapcsolat típusát (jelen esetben DHCP)
és és a gépem mac címét.
Win 7-et használok, a hálózati és megosztási központ szerint viszont van net, de egy oldalt sem tölt be.
Próbáltam keresgélni itt a topicban is megoldást, de nem bukkantam semmire sem (lehet már késő van és az is közbeszól)
Ha volna valakinek megoldása azt nagyon megköszönném! -
válasz
vargalex #18825 üzenetére
Jaaa.... Akkor az előbb félreértettelek, de már világos! Ez esetben viszont sajnos lövésem sincs, mivel mint fentebb írtam, nem használom.
szerk.:
Módosítani kell a force-update script-et, hogy előbb update-elje mondjuk a 192.168.1.1 címmel, majd utána 1 perccel később a WAN IP-vel. És ezt játssza el 28 naponként... -
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #18824 üzenetére
Hi!
A dyndns.org-ról én sem kapok ilyet, ott 2 címem van regisztrálva. De a no-ip nem fogadja sajnos a force update-okat, mondván nem változott az ip cím.
-
válasz
vargalex #18823 üzenetére
Szia!
Nem tudom, mert nem használom a no-ip.com-ot, csak tudom, hogy az a másik népszerű ilyen oldal, jelenleg nekem két dyndns.org cím van beállítva a routerben, illetve van egy harmadik, amit esetenként használok más célokra, de ez most mindegy is... Az IP címem nekem sem változik, a force update 28 napra van beállítva, de én nem szoktam ilyen email-eket kapni.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #18820 üzenetére
Hi!
A no-ip.com-on van valami lehetőség arra, hogy az update-ot akkor is fogadja, ha nem változott az ip cím? Mert nekem nem változik és így kapom az email-t havonta, hogy le fog járni. Az update url-en ilyen esetben csak annyit ad vissza, hogy nochg.
-
Sajnos nem! A regisztrációt követően, a Hostname, és a Free DynDNS Service hozzáadásakor minden áron rád akar erőltetni egy Trial Pro verziót, amit 0$-al számláz 30 napra, de nem enged tovább lépni addig, amíg meg nem adod a bankkártyád adatait!
Nekem is van három account-om, ami kifogástalanul működik, de a minap vetődött fel ez a probléma egy másik topikban, akkor neki is álltam regelni egy negyediket, de nem tudtam beüzemelni...
-
-
Szabest
tag
Tudtok mondani olyan dns reghelyet ami még freee, de ahasználat is, ami nem a dyndns.hu, azaz valami, más külföldi, bár ha nicns más akkor kénytelen leszek ottt
-
vargalex
Topikgazda
Nálam is képben volt egy GSEJT, de nem az az árkategória, amit szántam rá. Így lett végül a GoFlex Net kemény 10000 Ft-ból. Igaz GSEJT kapcsán még azon is gondolkodtam, hogy egyúttal a routert is kiválthatnám vele, de akkor:
- PCI gigabit LAN (+ háztól függően esetleg riser card)
- miniPCI-Express WiFi
- gigabit switchis kellett volna hozzá. És akkor még a házról, antennáról, tápról, stb. nem is beszéltünk.
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
PistiSan #18815 üzenetére
Én is azt mondom, hogy a 100-as LAN miatt fileszervernek (samba, ftp) felejtős, persze valószínűleg a terhelést a proci, illetve a RAM miatt jobban bírná, mint az 1043ND. (Igaz, te gondolom a WL-500gP-vel elérhető sebességhez viszonyítod, így nálad elég nagy lehet az ugrás.) Valamint legalább egy eSata lehetne rajta, bár annak is csak gigabit esetén lenne értelme (mert akkor az USB lenne a szűk keresztmetszet).
Komolyan nem értem, hogy ezt és nagyobb teljesítményű vasakat miért 100-as portokkal szerelnek. -
PistiSan
addikt
A router továbbra is üzemben marad, ez meg csak rá lesz dugva és minden olyan szolgáltatás amit eddig a routeren futtattam átkerül oda, talán a dyndns kivételével, azért csak jobb lesz egy 700mhz-es 256mb-os rendszerrel a töltés és a több szálas fájl elérés mint a routerrel. Természetesen most a 35 dolláros verzióról beszélek.
@bounty123
Azt is vedd figyelembe hogy az itt lévő emberek kb 1%-a használja a routertét arra amire kitalálták, szinte mindenki okosította már, ezekre a szolgáltatásokra gondoltam első sorban. -
PistiSan
addikt
Ha ilyet lehet majd kapni nálunk is, szerintem ki fogom váltani vele a routerem, ajánlom a cikket mindenki figyelmébe. ~6000ft
[link] -
Almadovar
csendes tag
-
vargalex
Topikgazda
válasz
vzoli1987 #18802 üzenetére
Hi!
Az én build-emben 2.6.39.2-es a kernel verziója, így gyaníthatóan a /etc/opkg.conf-ban a repo forrását átállítottad a trunk-ra (vagy r3pl4y fórumtárs repo-jára), ami már 2.6.39.4-es kernel verzióval rendelkezik. Ezért nem megy fel a cifs sem rendesen.
Többször hangsúlyoztuk, hogy kernel modulokból csak a firmware kernel verziójával megegyező verzió telepítése lehetséges!Valamint az általad megadott /etc/exports szerint a megosztás egyébként is csak a 192.168.1.1-es IP-ről (azaz magáról a routerről) lenne elérhető. Ha a teljes LAN-ról szeretnéd elérni, akkor:
/mnt 192.168.1.0/24(rw,sync,no_subtree_check)
-
Almadovar
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #18799 üzenetére
A megtévesztés végett adtam ezt neki
, ill. a notebook-m asus.
-
vzoli1987
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #18801 üzenetére
egyébként ezt a hibát dobja ki szerintem kernel lesz.:
Collected errors:
* satisfy_dependencies_for: Cannot satisfy the following dependencies for kmod-fs-nfs:
* kernel (= 2.6.39.4-1) *
* opkg_install_cmd: Cannot install package kmod-fs-nfs.próbáljam az rc6-t esetleg? ja amúgy a cifs csomagot sem rakja fel szintén kernel miatt
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Majdnem száz játékhoz engedélyezi az FSR 4-et az új AMD Software
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gitáros topic
- Autós kamerák
- Autós topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Arch Linux
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Prime H370 i5 8600K 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman N5 BitFenix 550W
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Apple iPhone 12 / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 100% akku
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3285
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest