- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
fox55
csendes tag
válasz
amargo #11698 üzenetére
Szia!
Ha a daemon elindul utána működik a program?
Ha igen, akkor az Administration/Commands/Startup script-ek-hez másold be az alábbi
sorokat:
echo "export PATH=/jffs/bin:/jffs/sbin:$PATH" >> /tmp/root/.profile
echo "export LD_LIBRARY_PATH=/jffs/lib:/jffs/usr/lib:/jffs/usr/local/lib" >> /tmp/root/.profile
export PATH=/jffs/bin:/jffs/sbin:$PATH
export LD_LIBRARY_PATH=/jffs/lib:/jffs/usr/lib:/jffs/usr/local/lib
sleep 10
/jffs/etc/init.d/transmission startAmint a script-ből látszik én a /jffs-re mount-oltam fel a disk-et, ha te másra pl. /mnt-re
akkor úgy kell átírnod.
Nekem így jött össze korábban, igaz csak a transmission 2.12-es verziót sikerült
csak feltelepítenem, de az legalább jól működött. A DD-Wrt-nek megvan az az előnye,
hogy alapból jó a disk kezelése, nem kell sz...dni vele. Igaz, az OpenWrt-ben meg
számos olyan funkció van, ami jól jöhet, pl. a router-emnél (DIR-825) ki tudom kapcsolni
a második (5GHz-es) Wifi-t, így nem sugároz feleslegesen.
Üdv.:
fox55 -
fox55
csendes tag
válasz
vargalex #11696 üzenetére
Hello!
Akkor elméletileg jónak kellene lennie, ugyanis 128MB-os swap-ot használok.
Közben felraktam a lengyel build-et, ott már nem jön elő a memoria allocation
error hibaüzenet, DE egyszerűen újraindul a router...e2fsck 1.41.11 (14-Mar-2010)
DATA primary superblock features different from backup, check forced.
Pass 1: Checking inodes, blocks, and sizesEzután jön is a restart. Valami soha nem jön össze.
A build hogy áll, ha szabad kérdeznem? Egyébként milyen gépen
futtatod, hogy ilyen sokáig tart a fordítás?
fox55
-
-
NeverGone
tag
Azt hiszem, visszapakolom az eredeti firmware-t.
Amennyit segít az OpenWRT a nyomtatásan, legalább annyira idegesítő, hogy mindig megszakad a WiFi. Csak a gyári firmware-rel felesleges volt a memóriabővítés is. -
fox55
csendes tag
válasz
vargalex #11691 üzenetére
Hello!
Köszi a link-et és az infót
. Vmware alá már elkezdtem egy Kubuntu-t telepíteni.
Valójában a Debian alapú linux-okban egyáltalán nem vagyok otthon, jelenleg
SLES10,11-et használok, korábban Redhat-el dolgoztam.A router-en az op. rendszer az e2fsck-val ellenőrzni a filesystem-et?
Kézzel próbáltam futtatni, de memory allocation error-al elszáll.
Valószínűleg ez az oka annak, hogy amikor az USB-s disk-re másolok elszáll,
lecsatolja az op.rendszer és /dev/sdb1-ként ismeri fel újra sda1 helyett?!Egyébként swap particiónak milyen méretet javasolsz?
(Én SLES esetén a szerverekben a fizikai memória 2-4x-ét szoktam adni).Üdv.:
fox55 -
fox55
csendes tag
válasz
vargalex #11689 üzenetére
Hello!
Lehet, hogy félreérthetően fogalmaztam, de sem feltöltésnél, sem letöltésnél
nem tudtam ~576kbyte/s-nél (~4,5 Mbit/s) nagyobb sebességet elérni, amikor az ohci modul
is fent volt. Amikor eltávolítottam az összes USB modult és ohci nélkül újra feltelepítettem
azokat, akkor "gyógyult" meg.
A build-et már nagyon várom, gyakorlatilag tűkön ülök, mert éppen szabin vagyok
.
Azt látom, hogy Ubuntu-ban készíted a build-et; ennek a menetéről, hol lehet
valami infót találni a net-ről?Üdv.:
fox55 -
vargalex
Topikgazda
válasz
gyugyo79 #11687 üzenetére
Hi!
Azt tudom, hogy az alap ffmpeg csak minimális támogatást ad. Ezért írtam, hogy kérném az ezt használók segítségét. Ha meg tudnád mondani, hogy a teljes ffmpeg-ben milyen támogatások vannak (illetve mi az, ami szükséges), az sokat segítene. Lehet, hogy még beleférne a firmware-ba (esetleg az ntfs kárára
).
-
gyugyo79
addikt
válasz
vargalex #11685 üzenetére
Szia, gratulálni szeretnék egyre jobb a csomaghoz látom már inotify támogatás is van.Egyre jobban kacérkodom a gondolattal, hogy kipróbálom mert lassan van olyan jó mint az eko.one.pl -s.
A DLNA -hoz az észrevételeim, ha valakinek mások a tapasztalatai írja meg.
Amelyik eszköz nálam működött az usharel (sok csak korlátozottan kép és zene) az működött a minidlna-val is viszont sok eszköz csak minidlnaval működött így szerintem felesleges mind 2 -tőt belerakni.Annyi, hogy az usharehez van alapból felület lucihoz, így egyszerűbb a beállítása olyannak aki nem ért egy kicsit se ezekhez és nem is akar config fájlokba elérési utakat írogatni.
Az ffmpeg ami belefér a firmbe az csak az audio+kép fájlokhoz ad támogatást (41,6 KB) a videókhoz nem a teljes verzió meg sok helyet foglalna (1,54 MB) szerintem.Külön ki kell rakni egy linket ahonnan letölthető vagy ha van lehetőséged webes tárterületre ami stabilan elérhető akkor az opkg.conf -ba még egy sor ahonnan le lehet az ilyen "extrémeb" dolgokat is szedni a luci webes felületével is minden hozzáértés nélkül. -
vargalex
Topikgazda
válasz
nimfas #11683 üzenetére
Hi!
Belülről is mennie kell. Én azért megpróbálnám egy másik böngészővel is. Azért kérdeztem, hogy milyen URL-t nyit meg, mert olyannal már találkoztam, hogy a cache (vagy előzmények) miatt nem a tényleges URL-re ugrott (tehát az az érdekes, hogy a címsorban mi van, mikor már csak a fehér képernyőt látod).
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Ma mindenképpen build-elek egy all-in-one firmware-t a DIR-825-re is. Az hozzátartozik, hogy én nem tudom most kipróbálni, de a DIR-825 recovery lehetősége miatt tönkretenni úgysem tudod (tehát biztos, hogy nem kell soros kábel a helyreállításhoz).
Azt viszont kétlem, hogy a kmod-usb-ohci miatt USB 1.0-án ment volna a HDD, mert akkor az olvasási sebesség sem ment volna 12 Mbps fölé (1.5 MB/s), ugyanis ennyi az USB 1.0 maximális átviteli sebessége.A transmission-nál biztos, hogy a kernel (vagy a kernel fordítási opciók) változása volt a baj.
-
válasz
Marcika1984 #11681 üzenetére
Szia!
Miért nem teszed fel Te is a vargalex féle OpenWrt-t, amiben minden benne van?
3 router egymás után? Nem sok az egy kicsit?
A média player megoldható, mások is használják. Akár samba-val, akár minidlna-val, de ha az kell, akkor ushare-al is, amik szintén benne vannak a fenti fw-ben.
-
Marcika1984
csendes tag
Sziasztok!
2-3 napja próbálok beállítani mindent a routeren kisebb nagyobb sikerrel, de nem boldogulok.
Valaki elvállalná, természetesen nem ingyen, hogy személyesen nálam megcsinálja ( Bp III. )
Openwrt fent, illetve az ehhez tartozó szokásos dolgok. Samba jelszó kérést nem tudtam megoldani, torrent nagyon lassú. Hálózatbeállítás sem megy. T-home-os cisco routeres modem, onnan egy D-link router ( swich-el helyettesíthető) és erre van rákötve a 1043-as.
Usb-s hdd-t (ntfs 1Tb) szeretném elérni akár dyndns-sel is.Az megoldható, hogy hálózaton keresztül lássa a hdd-t egy médiplayer ( még nincs megvéve...)
Elnézést, ha egy kicsit össze vissza írok, de már nagyon elegem van a sikertelenségtől...Válaszokat, ajánlatokat előre is köszönöm!
cs.msrci84@gmail.com -
fox55
csendes tag
válasz
vargalex #11673 üzenetére
Szia!
Ok, köszönöm szépen. A januári verzióval csinálod?
Egyébként a jelenlegi legfrisebb squashfs-factory verziót raktam fel és pillanatnyilag
működik minden, annyi szépséghibával, hogy amikor samba-n keresztül töltök fel az USB-s
winyóra pár száz Mbyte után lecsatolja a disk-et, a default mount paraméterrel is.
Ha rw,sync módon mount-olom, akkor elérem a 14e kbyte/s sebességet is, de ledob, a
letöltés OK, default módban 10e kbyte/s, a tiédnél 15e kbyte/s volt. Ott viszont
a legújabb (2.22.3-as ) transmission-t nem tudtam felrakni; a hibaüzenetre már nem
emlékszem, de a daemont-t -g /"config_dir" kapcsolóval futtatva kiírt egy hibaüzenetet,
amire rákerestem a google-ban, de a viszonylag friss case még nyitott állapotban
volt, ezért nem erőlködtem tovább, a régebbi transmission verzióval, ami a package-edben
volt nem próbáltam. A sebesség lassulást egyértelműen az kmod-usb-ohci modul okozta,
ekkor csak USB1.0 sebességgel működött a hard disk.Előre is köszi a build-et
.
Üdv.:
fox55 -
-
amargo
addikt
Felraktam még múlthétvégén a Release: 04/09/11 (SVN revision: 16754) DD-WRT-t.
Ma kipróbáltam a transmission-t erre Bus error fogadott. Gyakorlatilag bármilyen script futtatásakor ezt kapom. Ezen kívül a minidlna-t szoktam használni. Teljesen mind1 milyen ágat próbálok.
#!/bin/sh
case "$1" in
start)
RUN=`ps w | grep transmission | grep daemon | wc -l`
if [ "$RUN" == "0" ]; then
logger Transmission nie uruchomione? Start ...
echo "Transmission nie uruchomione? Start ..."
/jffs/usr/bin/transmission-daemon -g /jffs/etc/transmission
fi
;;
stop)
logger Transmission stop ...
echo "Transmission stop ..."
killall -KILL transmission-daemon
;;
*)
echo "Usage: $0 start|stop"
esac -
Lipigab
tag
Sziasztok,
Win7 ala melyik ext3 reader progit ajanljatok??
Koszi
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
OK, build-elek egyet DIR-825-re is.
Mi a baj azzal, hogy a transmission 4 szálon fut? Ez teljesen normális. Az, hogy leállt, attól lehet, hogy be volt állítva a watch_dir_enabled, de a kernelben nincs benne a támogatás. Ha valami gond van a transmission-al (pl. leáll, mint nálad), akkor érdemes parancssorban elindítani a
transmission-daemon -f -g config_dir
paranccsal, ahol a config_dir-be helyettesítsd be a transmission config-ból a config_dir-t. Így kiírja majd, hogy mi a probléma.
Az overlay méretét csak úgy lehet növelni, ha a firmware-ba kevesebb csomagot teszünk. Persze akkor a szükségeseket neked kell telepíteni, de a jffs2 filerendszer (a /overlay) kevésbé csomagolt, mint a sqashfs (a ROM). Tehát az is megoldás lehet, ha minden a ROM-ban van, mert így biztos, hogy több csomag elfér, mint a JFFS2-ben.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
crackjack #11648 üzenetére
Hi!
Ha kikapcsolta az USB ledet, akkor működött a QSS gomb (tehát az ENABLED át volt írva a script-ben).
Természetesen holnap fordítom a csomagokat (a D-Link-en én wpad-ot használok). A wpad és a wpad-mini elvileg csak abban különbözik, hogy a wpad az teljes funkciós, míg a wpad-mini nem támogatja az összes kódolást.
Az uhttpd egy valamiben jobb a lighttpd-től. A méretében. A lighttpd sokkal bővebb szolgáltatásokat nyújt, elég csak megnézni a config-ját, vagy az elérhető modulokat.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
nimfas #11647 üzenetére
Hi!
Ezt elfelejtettem megválaszolni: a /etc/config/firewall-ban a transmission-hoz tartozó szabálynál a proto paramétert állítsd tcpudp-re. Persze ezt beállíthatod Luci-ban is.
Valamit ezt is akartam már írni (de ez is kiment a fejemből): a D-Link beállításaiban nem látom, hogy a transmission portja (nem a web elérésé) forwardolva lenne a TP-Linkre. Így passzív maradsz! Azt mindenképpen irányítsd át (az én build-emben 21234-es port).
-
crackjack
csendes tag
válasz
wiERHcSc #11664 üzenetére
Szia!
Itt a válasz az 1. kérdésedre:
http://prohardver.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/friss.html#msg11618
-
2o1i
senior tag
válasz
Intruder2k5 #11667 üzenetére
Köszi!
-
-
2o1i
senior tag
Gondolkodok, hogy ilyen routert vegyek, vagy Linksys e2000-et. Mostani nem bírja a 80-as digi netet.
Wifi-t tuti nem használnám mostanában.
Kérdésem, hogy ki lehet rajta kapcsolni? -
fox55
csendes tag
Hello!
Újratelepítettem az USB modulokat és a sebesség 576kbyte/sec-ről javult 11000kbyte/sec-re
Samba-n ext4-es file system esetén, de instabil lett a rendszer a másoláskor, folyamatosan
leszakad. A transmission tökéletes csak egy process fut a korábbi 4 helyett.
Sajnos még nem az igazi. Azt látom, hogy tegnap és ma is kijött az új frissítése a trunk-nek;
nagyon dolgoznak rajta.Üdv.:
fox55 -
wiERHcSc
tag
válasz
vargalex #11645 üzenetére
Hali!
1. A 3-om particiós formázás után, újra raktam a firm-et mert kicsit rakoncátlankodott
De v.miért az exROOT-ot nem akarja felmountolniA képen látható módon /tmp/overlay-disabled, ez miért van? Hogy tudnám visszavarázsolni, újra particionálás nélkül.
2. Olyan kérdésem lenne még: Transmission-be a Lucis oldalon lehet beállítani a fel/letöltési korlátot, de ahhoz ugye újra kell indtani a transmissiont, hogy érvényesíteni lehessen.
A Transmission Remote programba, nem tudom megváltoztatni a fel/letöltési korlátot, pedig nekem erre lenne szükségem, milyen beállításokat kell eszközölnöm ez ügyben?Előre is köszi: wiER
-
fox55
csendes tag
Sziasztok!
Akinek a vargalex féle firmware van fent, valaki lefuttatná nekem
az ls /etc/modules.d/ parancsot és felrakná annak a
kimenetét? Az a gyanúm, hogy nem mindegy az usb modulok milyen
sorrendben töltődnek be és az hatással van a sebességre.Köszi!
Üdv.:
fox55 -
ErosenZold
senior tag
Hmm ez a vargalex féle fw nekem bejövős
-
glugi
aktív tag
Üdv szakik!
Már jó ideje rendben üzemel a router, eddig nem is volt gond, most adódott egy:
Külső tápos hdd van rákötve, azon 3 partíció a következő sorrendben: sda1 ntfs, sda2 ext3, sda3 swap. Swap-ot free rendben kilistázza, a router az sda2-t automatikusan felmountolja, de sajnos az sda1-et csak akkor mountolja, ha kézzel adom meg, tehát restart után megint nem látszik (ja és luci-ban a mount pointsnál fehér oldalon valami hibát ír ki). Szabi leírása alapján állítottam be mindent, elvileg (usbdrive, ilyesmi).
Mi lehet a gond? Köszi. -
fox55
csendes tag
válasz
vargalex #11580 üzenetére
Hello Alex!
2,5 napig szívtam az Openwrt és a transmission duóval, de nem az igazi.
Ha lenne egy kis időd, megköszönném az all in one flash-t DIR-825-re is.
Szinte minden verziót végigjátszottam trunk, backfire, amit találtam a net-et, de
mindegyikkel volt valami gáz. Pl. a legutolsó trunk verzió esetében az összes csomag
kompatibilis volt, de a samba-ra másolás csak 970kbyte/s volt. A tiédnél a samba
~16000kbyte/s-el működött, de ott a transmission 4 szálon indult el, majd azonnal leállt. 2 nap teljes szívás után feladtam.
Ha szánnál rám egy kis időt kérlek állíts össze egy csomagot. Egyébként miért olyan lassú
a samba a mostani trunk release-n, a januári firmare-en meg tökéletes?
Az overlay méretét nem lehet feljebb nyomni? Mert ha 1Mbyte-al lehetne, akkor nem kellene
extroot-ot használnom. Vagy ez valami szabvány méret? Az is érdekelne, hogyan állítasz össze egy release-t, mivel build-eled, illetve melyik forrást használod?Üdv.:
fox55 -
logarithm
őstag
Szia,
Ha csak alap dolgokra szeretné használni, akkor szerintem jó a gyári fw is csak frissítve
Vagy pedig mindenképpen DD-WRT -t ajánlom -> itt meg tudod nézni mit tud innen tudod leszedni őketui.: vargalex fw-je is kitűnő, de ha alap dolgokra akarjátok csak, akkor lehet felesleges.
Üdv.
-
rankesz
veterán
Most nézelődtem a router felületén, és találtam egy olyan i.p kiosztást ami tuti nem az én gépeimhez tartozik...
Pedig a jelszó szerintem kellően bonyolult, kisbetű, nagybetű és számok keveréke, 9 karakterHa a netemet használja valaki akkor gondolom a Realtime Connections-ben meg fog jelenni a kiosztott IP...
Viszont most így hirtelen nem találtam hogy hol lehet a MAC címeket blokkolni ha bebizonyosodik a huncutság...van ilyen? -
Csuki
csendes tag
Helló Mindenkinek,
Windows-os hálózati megosztást szeretnék a router alá benyomni.
Alex v03-ban van fent samba. Viszont azt látom (cat /proc/filesystems), vagyis nem látom az smbfs fájlrendszert.Szerintem ezért nem tudom felmappelni:
mount -t smbfs //192.168.1.xxx/gep1 /mnt/gep1Tudnátok ebben segíteni?
Köszi!
-
sonar
addikt
Sziasztok
Ismerős kért meg, hogy szerezzek be neki egy routert.
Eddig én mindenkinek a jó öreg WRT54GL-t (tomato-val) szoktam ajánlani. Sajnos mostanság már nem igazán elérhető.
Igy nézegetve a routereket tudásban meg árban ez a WR1043ND nagyon kedvezőnek tűnik.
Nagyjából át is futottam a topicot a szokásos kereső szavakkal, de egy két dolog nem tiszta.
Bár lehet, hogy csak én lámázok ilyen kora reggel.
Szóval.
A "hack"-elt fw-k közül melyik a leg user friendlibb? Ahol weben keresztül be tudom állítani az alap dolgokat? (ugymint: port forward, wifi, mac clone,..)Nézegettem az oldalakat, de mindenhol csak a cmd line-t erőltetik. Ez most meg olyan usernek lesz aki gépelni csak a word-be szokott.
-
crackjack
csendes tag
válasz
vargalex #11621 üzenetére
Hát igen, a javítások nem tudtak érvényre jutni mert a régi file-okat használta, leformáztam és újra beállítottam mindent.
A viszont az USB LED-et kikapcsolta amint aktiváltam a QSS gombot.
És sikerült utána járnom az XP-s N-es wifi problémának. Amin műkdött az Backfire alapú firmware volt és sima "wpad" csomag kezelte a wifi-t.
Tudnál fordítani wpad csomagot? Valamint PPTPD-t és OpenSwan, IPSEC tools csomagot is?
Köszi.
Már beszélgettünk a Transmission+SSL változatról és a "lighttpd" csomaggal létezik egy megoldás. Miben jobb az általad alkalmazaott uhttpd a lighthttpd-nél, mert akkor nem kellene
két webservernek fennt lenni-e. -
nimfas
addikt
válasz
vargalex #11645 üzenetére
A transmissionnak mit kell beirni a firewall confba hogy a tcp vagy utp (nem emlekszem melyik van most nyitva) is nyitva legyen? Ezt csak azert kerdezem, mert vhogy nem akarja seedelni a leszedett torrentet, pedig "erdeklodo" lenne ra...
Bar annyira nem letkerdes, irtad a kovetkezo verzioban ez is javitva lesz.
Lassan egy hekto sorrel jovunk neked, ha egyaltalan szereted a sort. :-) -
jeriko2
tag
Felraktam tegnap a 0.3-as firmware-t, egyelőre gond nélkül működik, megcsináltam a printszervert is. Köszi, Alex!
USB HDD-t még nem próbáltam, kiderült, kontakt-hibás a kábele, és mivel eddig már kétszer sikerült róla 3-400 GB adatot elvesztenem, most inkább backup-ot csinálok a további kísérletezés előtt. Ne vegyetek noname külső házat! Amúgy 500GB-os samsung hdd, és gond nélkül ment hetekig külső táp nélkül, amíg nem lett megmozdítva a kábele... -
vargalex
Topikgazda
válasz
nimfas #11644 üzenetére
Hi!
Igen, ha átírod a D-Link-en nyitott portokat ugyan arra, mint a TP-Link-en van, akkor természetesen kívülről is azonos portokon éred el. Biztonság szempontjából igazából mindegy, egyedül a jelenleg FTP-hez használt portod kérdéses, mert az valóban FTP port (ftp protokollal elsőre biztos ezen a porton próbálkoznak).
-
nimfas
addikt
válasz
vargalex #11643 üzenetére
ok... ertem... a gond ott volt hogy en azt hittem a dyndns cim kivisz a netre es vissza, ezert hittem hogy mennie kene... vmikor lecsekkolom mashonnan wan oldalrol.
Ezek szerint ha atirom a dlink 77es SSH portjat a 2222re a public resznel akkor net felol is onnan erem el? Biztonsag szempontjabol melyik a jobb?
A transmissionnak mit kell beirni a firewall confba hogy a tcp vagy utp (nem emlekszem melyik van most nyitva) is nyitva legyen?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
nimfas #11640 üzenetére
Hi!
Az, hogy a dyndns címed a D-Link-en hogy kerül feloldásra, az csak tőle (mármint a D-Link-től) függ. Én ezért én 3 felé bontanám a dolgot.
1. TP-Link-en "lógó" eszközről:
ssh: 192.168.2.1:22
ftp: 192.168.2.1:21
Luci: http://192.168.2.1
Transmission-Web: http://192.168.2.1:90912. A D-Link-en "lógó" eszközről akarod elérni a TP-Link szolgáltatásait:
ssh: 192.168.1.10:2222
ftp: 192.168.1.10:2221
Luci: https://192.168.1.10
Transmission-Web: http://192.168.1.10:90913. Kívülről (azaz az internet felől, tehát a D-Link WAN oldaláról):
ssh: dyndns-címed:77
ftp: dyndns-címed:21
Luci: https://dyndns-címed:99
Transmission-Web: http://dyndns-címed:9091 -
vargalex
Topikgazda
Hi!
Ahogy @Jocó@ már megírta: LAN oldalról 21-es, WAN oldalról (azaz az internet felől) a 2221-es porton érhető el. A kommunikáció ftp protokollon megy, ami ezt kiszolgálja az a vsftpd (vsftp daemon). Természetesen régi ftp kliens is működik, mivel maga az ftp egy szabvány.
-
nimfas
addikt
-
vargalex
Topikgazda
válasz
direwolf #11634 üzenetére
Hi!
A rules+redirections párokról:
A redirections-ban lévő szabály egy bizonyos portra érkező kéréseket továbbítja a router egy bizonyos portja felé. A rules-ban lévő szabály pedig azt mondja meg, hogy az adott portot akkor engedjük a routeren a WAN port felől, ha a 192.168.1.1-es IP-t akarják elérni. Márpedig kívülről ez az IP nyilván nem látszik, tehát kívülről így közvetlenül a kérdéses portok (21,22) nincsenek nyitva.
A rules nélkül továbbítaná ugyan a kérést a router megfelelő portjára, de az nem engedné be. -
yodee_
őstag
vargalex tanácsára kipróbáltam a firmware-jét, és nagyon meg vagyok vele elégedve. stabil a wifi is, ami eddig nem volt sajna open alatt, és minden más is működik. Ha csatlakozom wifin akkor kiírja a kliens hogy n-es a hálózat viszont csak és kizárólag 54mbiten megy a kapcsolat. ez miért lehet?
-
nimfas
addikt
válasz
vargalex #11565 üzenetére
beírtam ezt:
chgrp -R users /mnt
chmod -R g+w /mntés ez lett....
root@OpenWrt:~# chgrp -R users /mnt
chgrp: /mnt/hdd/Utils/0.2 conf/overlay/etc/rc.d/S96led: No such file or director y
chgrp: /mnt/hdd/Utils/0.2 conf/overlay/etc/uci-defaults/vlan-migration: No such file or directory
chgrp: /mnt/hdd/Utils/0.2 conf/overlay/etc/uci-defaults/nbg460n_550n_550nh: No s uch file or directory
chgrp: /mnt/hdd/Utils/0.2 conf/overlay/etc/uci-defaults/tl-wr941nd: No such file or directory
chgrp: /mnt/hdd/Utils/0.2 conf/overlay/etc/uci-defaults/mzk-w04nu: No such file or directory
chgrp: /mnt/hdd/Utils/0.2 conf/overlay/etc/uci-defaults/zcn-1523h-2: No such fil e or directory
chgrp: /mnt/hdd/Utils/0.2 conf/overlay/etc/uci-defaults/wrt160nl: No such file o r directory
chgrp: /mnt/hdd/Utils/0.2 conf/overlay/etc/uci-defaults/dir-825: No such file or directory
chgrp: /mnt/hdd/Utils/0.2 conf/overlay/etc/uci-defaults/wndr3700: No such file o r directory
chgrp: /mnt/hdd/Utils/0.2 conf/overlay/etc/uci-defaults/tl-wr1043nd: No such fil e or directory
chgrp: /mnt/hdd/Utils/0.2 conf/overlay/etc/uci-defaults/luci-i18n-english: No su ch file or directory
chgrp: /mnt/hdd/Utils/0.2 conf/overlay/etc/uci-defaults/rb750: No such file or d irectory
chgrp: /mnt/hdd/Utils/0.2 conf/overlay/etc/uci-defaults/zcn-1523h-5: No such fil e or directory
chgrp: /mnt/hdd/Utils/0.2 conf/overlay/etc/uci-defaults/wzr-hp-g300nh: No such f ile or directory
chgrp: /mnt/hdd/Utils/0.2 conf/overlay/etc/uci-defaults/luci-p910nd: No such fil e or directory
chgrp: /mnt/hdd/Utils/0.2 conf/overlay/etc/uci-defaults/luci-theme-openwrt: No s uch file or directory
chgrp: /mnt/hdd/Utils/0.2 conf/overlay/etc/uci-defaults/tl-mr3x20: No such file or directory
root@OpenWrt:~# chmod -R g+w /mnt
root@OpenWrt:~# -
pluhi
tag
Üdv!
Default package upgradekor mi a helyzet? Nyilván nem lehet felülirni a read-only területen lévőt, mellé kerül az újabb és azt használja, vagy nem megy, újat kell buildelni és reflash? WIFI cuccoknál kisérleteznék frissebb wpad-minivel, havernál kizárólag WIFIn megy a cucc és néha deauthol magától. Nem fagy, csak újra kell connectálni.Más. QoS mit tesz, ha két azonos prioritású DL megy két gépen? Semmit? Próbálja egyenlően osztani a sávot?
-
Csuki
csendes tag
Köszi Alex az új verziót!
Bocs, lehet, hogy mindenkinek evidens, de azért megkérdezem
)
Amikor azt írod, hogy "az ftp belülről a szokásos 21-es porton, kívülről a 2221-es porton érhető el", ez alatt azt érted, hogy vsftp csatornán megy a kommunikáció....Csak mert egy ezer éves ftp progit használok és simán együttműködött a router-al.
Köszi!
-
direwolf
őstag
válasz
zsolt501 #11627 üzenetére
És ez: D-Link DGE-528T ? 3500 Ft
Ebből a sztoriból nekem csak az a fájdalmas, hogy a Realtek eszközök (1043nd switch része rtl8366rb, tp-link pci-e kártya rtl8168b, alaplapi rtl8168c) nem tudnak összehozni egy kib...ott gigabit linket stabilan
Persze ott a kivétel, a fiam gépében az rtl8168b alaplapi meg simán megyArra azért még kíváncsi lennék, hogy ha routeren valahogy fixálni lehetne gigabitre a portot, ahhoz mit szólnának a NIC-ek. De sajnos az swconfig nem tudja beállítani
-
zsolt501
nagyúr
válasz
direwolf #11623 üzenetére
Sajnos ez egy ilyen dolog nagyon sok elszállt alaplapi hálózati csatlakozóval találkozok szinte heti rendszerességgel, bíztam benne hogy ez nálatok még nem aktuális, de úgy látszik mégis csak ez lett a gond amit éreztem.
Javaslom hogy ha gigabitet akarsz használni akkor kerüld az olcsó bővítőkártyákat, mert azok nagy része a tesztek alapján nem bírja a gigabitet (lásd amit vettél) ha veszel akkor ajánlom a Dlink és a Linksys Illetve az Intel csatlakozóit ajánlom figyelmedbe idáig az Intel volt az amivel a leg kevesebb gond volt utána a Linksys majd a Dlink a többit azért nem is említem mert azokkal szinte mindig gond volt nagy terhelés mellett és bizony nagyon nem ment rajtuk a gigabit.
Idáig a leggyorsabb [link] ez volt ez stabilan képes tartani a sebességet, vagy ez [link] ez is tökéletes volt.
De olcsó 2-3000Ft-s kártyáktól ne is várjatok jó teljesítményt, illetve ezektől az integrált megoldásoktól se. -
vargalex
Topikgazda
Természetesen a 0.3-as verzióban is maradtak hibák
(igazából szépséghibák, amiket már tudok):
- tűzfalon a transmission portja csak TCP-n van még nyitva
- transmission configuráló Luci oldalon maradtak a már nem létező transmission paraméterek (gond nincs belőle) -
direwolf
őstag
válasz
@Jocó@ #11608 üzenetére
Foglalkoztam a dologgal egy kicsit többet (értsd: egész délután ezzel a szarral szoptam
) és arra jutottam, hogy a routernek és a kábeleimnek semmi baja. A laptopommal beköltöztem az asztal alá és minden lehetséges konfigurációban megdugtam a routert
Az a helyzet, hogy a laptopnak mindegy volt melyik kábelemmel melyik portjára aggatom, és melyi firmware van a routeren, mindig azonnal gigabitre állt. Azt hiszem ez elég egyértelmű, viszont így adódik a helyzet, hogy van egy szar alaplapi csatlakozóm, amivel bizonyos helyzetekben még link se jön össze, és van egy zsírúj tp-link pci-e kártyám ami nevében ugyan gigabites, de a valóságban csak 100-as -
@Jocó@
tag
válasz
zsolt501 #11616 üzenetére
Windowson ÉS Linuxon is ugyanez a helyzet.
direwolf már leírta korábban.
Nekem is trágyáskodik a gigás háló.
Arra gondolok, amire először ő is, hogy rossz a kártya. Ő vett egyet, az se volt jó.A kábelem, és a portom, ami tegnap jó volt, ma nem jó.
Windowson 1-2 hónapos szerintem a driver, linuxon meg akkori, amekkorit a community közread.
Értem én, hogy egy olyan dolgot állítunk, ami nem valószínű. Mert hát miért lenne rossz egy olyan céleszköz (switch ?), ami 7/24-ben ugyanazt kéne, hogy csináljon.
Rossz lehet még a kábel. De az nem változott az éjszaka alatt.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
crackjack #11611 üzenetére
Hi!
Gyaníthatóan az előző firmware-ban már be volt állítva az extroot, mert a firmware a flash-ban található .extroot.md5sum file tartalmát hasonlítja a külső meghajtón található extroot.md5sum file tartalmával (az elsőt indításkor generálja). Ha ez egyezik (vagy a külső meghajtón nincs ilyen file), akkor mountolja /overlay-nak, ha nem, akkor /tmp/overlay-disabled-nek.
Egyszerű a megoldás: töröld a /tmp/overlay-disabled/etc/extroot.md5sum file-t:rm /tmp/overlay-disabled/etc/extroot.md5sum
Azért előtte nézd meg, hogy ott van-e:
ls -las /tmp/overlay-disabled/etc
Persze a törlés után kell még egy reboot.
-
crackjack
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #11612 üzenetére
Ja persze azt nem mondtam hogy a 0.1-ről upgradeltem, és már volt extroot létrehozva.
-
litter
tag
Biztosan van valakinek otthon digitális fogyasztásmérője és szerintem páran már meg is nézték milyen értékek jönnek ki egy felmountolt, usb-ről futó 2,5-es vinyóval. Úgy tippre azt mondanám, hogy wifivel együtt 10W-ban meg kéne állnia a rendszernek, de mondjátok ha kevsebb / több.
Közben látom hogy van ntfs-s fw! Már pont átlöktem 400gb adatot mostanra, de akkor kezdem előről
-
crackjack
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #11612 üzenetére
Igen, a felső képen látszik hogy /tmp/overlay-disabled alá csatolja.
-
-
fox55
csendes tag
válasz
vargalex #11604 üzenetére
Hello!
Az RC4-ből sem megy:
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:160: /etc/config/luci seems to be corrupt, unable to find section 'main'
stack traceback:
: in function 'assert'
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:160: in function 'dispatch'
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:143: in function </usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:142>
Ciao
fox55 -
vargalex
Topikgazda
válasz
nimfas #11599 üzenetére
Hi!
Pedig a firmware-ban található transmission config-ban biztosan benne van. Akkor kerülhet ki belőle, ha a Luci-n nyomtál úgy egy save-t a tranmsion config-ra, hogy ezt nem változtattad meg. Ha megnézed, akkor a /rom/etc/config/transmission-ban benne van.
A külső elérést honnan próbálod? Melyik routerre vagy csatlakozva?
(#11602): De igen, ez teljesen kiment a fejemből.
-
nimfas
addikt
Vargalex...
Firewall confban...
config 'redirect'
option '_name' 'ssh_WAN'
option 'src' 'wan'
option 'proto' 'tcp'
option 'src_dport' '2222'
option 'dest_ip' '192.168.1.1'
option 'dest_port' '22'
option 'target' 'DNAT'
option 'dest' 'lan'
config 'rule'
option 'target' 'ACCEPT'
option '_name' 'ssh_WAN'
option 'src' 'wan'
option 'proto' 'tcp'
option 'dest_port' '22'
config 'redirect'
option '_name' 'ftp_WAN'
option 'src' 'wan'
option 'proto' 'tcp'
option 'src_dport' '2221'
option 'dest_port' '21'
option 'target' 'DNAT'
option 'dest' 'lan'
config 'rule'
option 'target' 'ACCEPT'
option '_name' 'ftp_WAN'
option 'src' 'wan'
option 'proto' 'tcp'
option 'dest_port' '21'
config 'rule'
option 'target' 'ACCEPT'
option '_name' 'Transmission'
option 'src' 'wan'
option 'proto' 'tcp'
option 'dest_port' '21234'
config 'rule'
option 'target' 'ACCEPT'
option '_name' 'Luci_HTTPS'
option 'src' 'wan'
option 'proto' 'tcp'
option 'dest_port' '443'ami itt 192.168.1.1 azt nekem nem kéne átírni 192.168.2.1-re? Nemtom csak tippelek :-)
Egyébként ezek nem is szerepeltek a régi firmben... ilyen 192.... hivatkozások...
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo P510 - 1650-2680 v4 akár 14 mag/28 szál, 32GB DDR4 RAM, akár M4000 8GB VGA, számla, 6 hó gar
- Intel Core I9 14900F - 24mag/32szál - Új, Gari 2030.08.27. -ig - Eladó!
- Intel Core Ultra 7 265K - Új, Gari 2028.09.27. -ig - Eladó!
- Intel Core Ultra 9 285K - Új, Gari 2028.08.05. -ig - Eladó!
- ASUS RTX 5070 Ti 16GB GDDR7 PRIME OC Edition - Új, 3 év garancia - Eladó!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3363
- Samsung 213T 4:3 1600x1200 VA monitor eladó
- Xiaomi Redmi 14C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3356
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest