- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- ldave: New Game Blitz - 2025
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
febi
tag
Tudnátok abban segíteni, hogy openwrt van a routeren és van egy belső kamerahálózat aminek fix az ip címe(a kamerarendszer fejegységének) és a 9001-es port be van állítva a web felől elérhető legyen. engedélyeztem is a port forwarding is, de nem tudom elérni:-( nem tudom, hogy mit csinálok rosszul. Hogyan lehet elérni a 192.168.1.100-at kivülről? valamit be kell még állítani a routeren? Köszönöm a segítséget előre is.
-
hi. frissítettem az openwrt -t, friss "trunkból" és rohadtul belassult az ftp
ilyen 1 - 2 mega.
-
Tutivesztes
tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne, nem boldogulok vele. Van egy TP-LINK wr1043nd routerem és az a problémám, hogy a wifi nem képes 15Mbit-nél nagyobb sebességet produkálni. N-es eszközzel is próbáltam, ha Usa-t állítom be régiónak akkor még 20 Mbit is néha megvan, de Hungary beállításnál olyan mintha belassulna. Telefonon használva a leg szembetűnőbb a dolog, ott egyszerűen perceket is gondolkodik, mielőtt a kért oldalt betöltené. Mi lehet a gond? (legfrissebb fw. 120/10 net, win7pro)...
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
dulifiO #10592 üzenetére
Csak nincs hozza igy transmission, meg egyebek. Most dobtam ossze tisztára a rendszert, samba 9-12Mbyte/sec, FTP 14Mbyte/sec. Sambanal az a bajod, hogy guestként mentél rá, a guest account-ot kell attenni rootra nobody helyett és kikommentelni az invalid users sort.
Persze tuzfalat be kell lőni, mert különben böngészhető lesz internetről a megosztásod. -
dulifiO
aktív tag
válasz
dulifiO #10586 üzenetére
Sikerült megoldanom a problémát. Visszaraktam a gyári firmwarét, ez is ugyanúgy megoszjta a gépek között, mint az openwrt és még a net is normálisan megy. Ez az openwrt nem való olyan embereknek, akik egy napon belül be akarják lőni a készüléket. Sajnos nem elég kiforrott.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
nimfas #10589 üzenetére
Hi!
Egyrészt, mert csak itt áll a fiókban, de leginkább azért, hogy Atheros CPU-s routeren is tesztelni tudjam a DebWrt-t. És természetesen azért is, hogy az itteni közösségnek úgy tudjak segíteni, hogy van egy 1043ND-m (is), nem csak úgy, hogy OpenWrt-t használok egy másik típusú routeren.
A WL-500W-n természetesen megy az OpenWrt is, de a nagy többség Oleg-et, Tomato-t, vagy DD-Wrt-t használ rajta. A WL-500g Premium topic-ban érdemes körülnézni, kérdezősködni.WL-500W-n a Samba/ftp másolás sebessége nagyjából 3-3.5 MB/s.
Szerk.: Igen, csak 100 Mbps-es portjai vannak.
-
dulifiO
aktív tag
Továbbra is szenvedek a samba megfelelő beállításával. Win7-ről próbálkozok, már megcsináltam a secpol.msc módosításokat is. Ha winSCP-vel felcsatlakozok és megnézem az mnt könyvtárat, akkor 500-as a hozzáférés, hiába írom át 777-re, nem vált át. Ez normális?
Már beírtam az etc/config/samba-ba a 'browseable' 'yes' sort is. Mi lehet a gond?SZerk. WinSCP alól se tudok másolni az usb-s vinyóra.
-
amargo
addikt
válasz
gabipaci #10583 üzenetére
Nálam dd-wrt-vel ilyet nem csinál, openwrt-vel volt ilyen, hogy terhelés hatására a wifi látta kárát. Valószínű ilyenkor el fárad benne valami.
Továbbá sikerült rátalálnom a rejtélyre, hogy miért nem ment 54Mbps nagyobbra a kapcsolat.
WiFi Link 4965AGN adapter can only achieve transfer rates greater than 54 Mbps on 802.11n connections when using AES security, or no security. +. Azért ez nem semmi.. Így most 130Mbps-el megy. -
mgrincs
tag
válasz
yodee_ #10478 üzenetére
nézz át a wl-500 as topikba, és keress a pxe szóra.
Nem OpenWRT alatt de mindent sikerült beállítani, nem gondolom, hogy sokkal bonyolultabb.
A win telepítés inkább dos netboot disk image, mivel a direktben hálózatos telepítéshez csak valami extra pythonos csodát találtam(a python scriptnek futnia kell, ez emulál valami csoda ms feature-t, ami DHCP-n megmondja, hogy a telepítő milyen hálózati driver-t használjon a kliensen).Egyébként meg szűk keresztmetszet lehet még itt is az usb sebessége. Bár a 100-as hálót kihajtja.
Persze tűzoltáskor tökéletes. -
gabipaci
őstag
Urak!
Csak nem jó ez a router...?
A wifit olyan szinten dobálja el, hogy egy nap 20-szor legalább.
Van hogy órákig jó (vagy nem vesszük észre...) aztán meg 2 perc alatt 3-szor , de annyira, hogy semmilyen eszközünk nem látja. Webfelületén azt írja akkor is, hogy engedélyezve.
Gyári FW, mi lehet a gond?Üdv
-
vargalex
Topikgazda
-
dulifiO
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #10579 üzenetére
Köszönöm, sikerült!
Most látom a hálózatok között, de amikor rámegyek, akkor ezt írja ki: \\server is not accesibleElőtte gond volt, mert jelszót kért, de átmódosítottam a security-t share-ra az itteni leírás alapján. Most pedig ez a not accesible probléma van.
-
-
dulifiO
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #10577 üzenetére
Hol találom a legfrissebb sambat? Ezt milyen módszerrel kell telepíteni? Mert látom, hogy írjátok ezt a sok sok sort, de nem nagyon fogom fel, hogy ezeket hova kellene bemásolni. Még a mac filter érdekelne, láttam, hogy kamikaze kell hozzá, de ugyanúgy nem tudom, hogy melyiket és hol kell telepíteni?
-
dulifiO
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #10574 üzenetére
Köszi, így sikerült!
USB-t hogyan konfiguráljam, szeretném, ha gépem látná.Szerk.: a mount pointba már beállítottam, de hogyan tudom a gépről elérni?
-
válasz
dulifiO #10572 üzenetére
Szia!
Ez kell neked... openwrt-backfire-10.03-p3t1v1.8.luci-tl-wr1043nd-v1-factory.bin
Ha nem fogadja el, próbáld meg átnevezni, mert lehet, hogy túl hosszú neki a név... Bár ez nem jellemző. Legyen mondjuk csak "openwrt.bin". -
dulifiO
aktív tag
Hello!
Próbálom feltenni a r3pl4y féle 1.8 luci verziót. Gyári firmwarem van, de amikor beadom neki a firmware upgradebe, azt írja, hogy "choose a file to upgrade". Melyik fáljl kell? A factory vagy a sysupgrade? -
logarithm
őstag
válasz
Intruder2k5 #10569 üzenetére
Oké, elfogom küldeni
, csak majd jövőhéten. (Tudod brick-es lett most a router)
De ha jól emlékszem a csomagot nem találta. -
-
logarithm
őstag
válasz
Intruder2k5 #10567 üzenetére
Igen ez alapján kezdtem el, csak ideáig jutottam -> Quote:
cd /tmp
wget http://openwrt.groov.pl/projekty/ddwrt/transmission-daemon_2.03-3-ddwrt_ar71xx.ipk
wget http://openwrt.groov.pl/projekty/ddwrt/transmission-web_2.03-3-ddwrt_ar71xx.ipkmiután leszedte...
opkg install transmission-daemon_2.03-3-ddwrt_ar71xx.ipk
opkg install transmission-web_2.03-3-ddwrt_ar71xx.ipkezt a kettőt nem tudta feltenni, not found lett a vége nincsen ötletem mit hibáztam.
-
-
logarithm
őstag
Aki DD-wrt-t használ ezen a routeren, és tökéletesen s, boldogan használja rajta a transmission-t vagy valamely torrent klienst, írja már le mi alapján sikerült felrakni és jól beállítani. Köszönöm
-
Csabusman18
tag
Sziasztok! Pár nappal ezelőtt vettem egy ilyen routert. Lehet valahol magyar kézikönyvet találni hozzá? Köszi.
-
pluhi
tag
válasz
amargo #10561 üzenetére
Nekem a HT40 engedélyezése akasztja ki a cuccot. Méghozzá elég csúnyán, Wifi azonnal pá, sőt LUCI is. Még jó, hogy SSH alól vissza tudtam tenni és restart network megoldotta. Olvastam fórumokon, hogy így brickelni is lehet, mert ha rebootot nyomsz már semmi elérésed nem lesz, csak serial
.
-
amargo
addikt
válasz
vargalex #10553 üzenetére
Ez lett volna még a következő probléma, amit meg kell oldanom, hogy N-es és G-en klienssel is használnám azonos időben - de ezt igazából most lényegtelen, hogy együtt.
Amikor csak tisztán N-re raktam a routert nem is tudtam rá kapcsolódni és amúgy is csak G-ként ismeri fel az N-es klienst. Arra gondoltam, hogy a dd-wrt-ben csökkentett teljesítményen - jeladó -, nem küldi ki N-ként vagy mitől lehet ez? -
Sziasztok!
Nem működik az email küldő szkriptem (transmission: torrent-done-script), pedig manuálisan megy. ssmtp -t használok email küldésre.
Maga a szkript: http://pastebin.com/Y3ynBqRh és a Transmission konfigurációs fájl idetartozó része:
"script-torrent-done-enabled": true,
"script-torrent-done-filename": "/mnt/sda1/.transmission/ssmtp.sh",
Valaki próbálkozott már vele? Esetleg használja is? -
wwenigma
Jómunkásember
Hogy fokozzam a hangulatot, most demuxoltam routeren levo winyorol ezt-azt, es stabil 13Mbyte/sec körüli sebességet kaptam. Ext4 és közben nem ment pl. torrent fel/le.
Kerdes: uhttpd jelszo kerest hogy lehet megoldani normalisan? eddig csak annyit hoztam össze, hogy először mindenre kérte a jelszot, most meg mar a 80as porton levo nem mukodik.
-
snemeth
aktív tag
válasz
vargalex #10556 üzenetére
Hát, szerintem ha a Szabi leírását követi az ember, akkor nem nagyon lehet gond. A lényeg az, hogy az alap userek az aktuális verzióhoz fordított csomagokat használják (pl. szigorúan csak a BackFire 10.03-hoz valót), és csak a "power userek" cserélgessék a csomagokat.
Ez így van. Nem tartom tök kezdőnek magam - egy Asterisket is beüzemeltem magamnak a routeren, ami ráadásul más-más szolgáltatón keresztül hív mobil és vezetékes esetén -, de eszembe nem jutna nem a stabil fw-t használni.
Azon kívül ha az ember rendesen odafigyel - ahogy a jó asztalos is: kétszer mér, egyszer vág - nem nagyon lehet baj. Akkor nem fordulhat elő, hogy a wgettel letöltött pár száz byte-os "fw" tönkrevágja a routert, miközben csak meg kellene nézni, hogy mekkora cucc is jött le. Bár részemről ennek a wget-es megoldásnak sem vagyok híve. Inkább letöltöm a gépemre, aztán md5sum.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #10555 üzenetére
Hi!
Hát, szerintem ha a Szabi leírását követi az ember, akkor nem nagyon lehet gond. A lényeg az, hogy az alap userek az aktuális verzióhoz fordított csomagokat használják (pl. szigorúan csak a BackFire 10.03-hoz valót), és csak a "power userek" cserélgessék a csomagokat. Mert azért lássuk be, hogy az 1.92-es transmission-nal sincs semmi baj, csak hát a nagy többség késztetést érez, hogy mindig a legújabb verzió legyen.
Elhiheted, hogy nekem is vannak olyan torrentek a Transmssion-ban, amit anno még a WL-500gP-vel töltöttem le rTorrent-el. Csak egy hash ellenőrzés volt a váltás óta.
Egyébként a csomagos felépítés miatt az, hogy azt mondod, hogy az egyik verzió nem kompatibilis a másikkal, az nagyjából azt jelenti, mint Tomato esetén sem kompatibilis az egyik kernel modul csomag a másikkal. Csak hát azt szinte senki nem használja.De tényleg, ha sikerül vennem olcsón egy 1043ND-t, akkor ígérem, összerakok valami stabil firmware-t, és csinálok valami egyszerűen végigvihető leírást hozzá.
Persze mondhatnám azt is, hogy megteszem akkor is, ha valaki kölcsön ad néhány hétre egy ilyen routert.
-
válasz
vargalex #10554 üzenetére
Lehet ilyet találni? Tele van velük a topik... A baj az OpenWrt-ben is van, mert hát elismerem én, hogy nulláról fejlesztik, meg lelkes csapat, meg minden, csak aki felteszi, az meg azt várja, hogy működjön, főleg ha olyan routerről váltott TP-LINK-re, amin OLEG vagy Tomato működött, és hozzám hasonlóan az optware rendszere túlélt két WL-500G Premium routert, és jelenleg is megy az RT-N16 alatt, úgy, hogy közben fent volt 25 féle Tomato, és volt egy HDD csere is, amikor másolással mindent áttoltam. Még több éves torrentek is ott vannak a seedelt listában, amiket még WL-500GP-n tettem be az rtorrentbe. Itt meg felteszed a firmware-t, azt mondod, hogy "opkg install wifi" meg "opkg install usb" (ezek persze szigorúan idézőjelben), és akkor jönnek a gondok, mert ez rc, az beta, amaz meg trunkos, emez meg a végleges, és A nem kompatibilis B-vel, és stb... Na így ne csodálkozzunk rajta, hogy az itt felszólaló 495 user-ből 300-nál user error van. Lehet, hogy a Te tudásoddal ez nem gond - amit én természetesen maximálisan elismerek - de ilyen tudással kevesen rendelkeznek itt, a nagy többség csak vett egy routert, és azt hitte, hogy "egy este" beüzemeli, ehelyett már két-három hónapja csak szív vele.
De itt van akkor a másik user error (?), a WiFi eldobálás... A minap is téma volt, a transmission már valami 400-ra korlátozva, kevés kapcsolat, ext filerendszer, mégis eldobálja a WiFi-t, így a topiktárs inkább két rouert használ, az egyiket csak a WiFi miatt.
Én elhiszem - sőt tudom is -, hogy Te bárkinek szívesen segítesz, de azért több száz embernek Te sem segíthetsz egyenként... Illetve ha Te eddig mindenkinek tudtál segíteni, akkor el kellene gondolkodni rajta, hogy csinálj egy olyan leírást, ami alapján valóban meg tudja csinálni az átlag user is a telepítést. Sajnos r3pl4y fullos firmware-je is füstbe ment terv lett, pedig az még talán jelenthetett volna megoldást egyesek számára.
Szóval én még (talán) azt is elhiszem neked, hogy nem a vassal van a baj (bár nehezen), de akkor meg kellene egy olyan firmware rá, amit még a hozzá nem értő sem tud elrontani, ami egy masszív alapot biztosítana a router stabil működéséhez - akárcsak az OLEG vagy a Tomato -, és nem lehet az első három kattintással lefagyasztani, és padlóra küldeni az egészet. Csakhogy ilyen erre nem létezik!
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #10549 üzenetére
Persze, lehet ilyet találni, de nálam ez az user error kategória.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
bpmcwap #10551 üzenetére
Windows alá is van ext reader. Valamint ha wifi-n ennyivel megy, akkor az a szűk keresztmetszet (nagy valószínűséggel csak G-n megy). Ez olyan, mintha azt mondanád, hogy egy usb 2.0-ás külső háznak nincs értelme, mert egy P1-es gépre dugva csak 1.1-es sebességgel megy.
-
bpmcwap
senior tag
ha visszaolvasol akkor láthatod hogy nem vagyok egyedül ha azt állítom nincs különbség ntfs és ext között wifi kapcsán.... mindkét esetben 2,5 körül döcögött nálam, és én még szerencsés is vagyok mert volt akink szűk eggyel zakatolt wifin az usb... szal nem nagyon értem miért eröltetitek... pláne hogy ahogy előttem is irták nem kompatibilis a winnel, ha routerről leszeded winyot akor egy darab vas linux nélkül az meg jó ha 1%nak van.... akkor lenne érdemes erőltetni ha legalább 10-12vel menne és akár 20-30is lehetne, de a legjobb esetek is tudomásom szerint 6-8, kivéve egy sambásat amiről prtsrc volt és ha jól emlékszem 17el száguldozott, de az az egyetlen és a kivétel ami erősíti a szabályt.... szvsz 4-5ért sem érdemes elveseszteni a kompatibilitást, mert főleg egy nagyobb 1-1,5-2terrás winyon ha nagyobb méreteket akarsz mozgatni bealszol ha nem tudod átdugni a gépedre hogy percek alatt lehúzz néhány 20-30 gigát órák helyett.....
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #10547 üzenetére
Én személyesen még nem találkoztam fstab-os GUI fagyással. Pedig láttam már egy pár routert. Az szerintem egyszerűen pl. trunk csomag 10.03-ra való telepítése miatt van.
Az utolsó mondatod viszont egészen biztos!
-
válasz
vargalex #10543 üzenetére
"GUI-ból simán megy"
Na ja... Ha éppen nem fagy bele az első APPLY-be az fstab beállításánál... Hagy ne keressem most vissza azt a 128 ilyen hsz-t....
Tény, hogy egészen másképp látjuk a dolgokat, és ahogy én sem foglak téged, valószínűleg Te sem fogsz engem meggyőzni a véleményem ellenkezőjéről!
-
nimfas
addikt
válasz
vargalex #10543 üzenetére
nekem megy a 10MB samban.... sőt 11-12 is néha...
Ftp-n hasít 13MB-tal is....Csak sajnos a routerre kötött Popcorn-nak 100 Mbit-es hálója van és abban az irányban a samba 4-5 MB :-S Ezzel gondolom nem lehet mit kezdeni....
Köszi Vargalex a segítséget, eddig is sokat segítettél és ha kínom támad remélem ezután is :-D
Üdv.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #10538 üzenetére
Hi!
Ez mondjuk érdekes, akinek eddig segítettem, a helyes mount opciók beállítása után mindenkinek megvolt kb. a 10 MB/s. De ha valakinek nincs meg a sebesség, szívesen segítek, akár privátban is!
Azt egyébként nem mondanám, hogy mindenkinek ugyan úgy teljesít a samba RT-N16-on: példa1, példa2, példa3. És én ezekre, ahogy az itt található hasonló problémákra is azt mondom, hogy rossz config, tehát user error. Mert olyan nincs, hogy ugyan az a vas egyik embernél így teljesít, másiknál úgy.Igaz, hogy ott jóval kevesebb az ilyen jellegű hozzászólás, de az itteni hozzászólások mennyiségének csak 16%-a található ott. Valamint itt eddig 492 különböző felhasználó szólt hozzá, az RT-N16 topicban mindössze 97. Persze abban egyetértünk, hogy ez az arány az árnak tudható be.
A DIR-825 most a TP-Link árának 2.43-szorosa, mikor én vettem (2010 áprilisban), akkor csak 1.66-szor annyiba került (a TP-Link volt kb. 15000 Ft, a DIR-825 25000 Ft). Azóta a D-Link ára felfelé ment, ugyanakkor az Asus, illetve a Netgear WNDR3700 (ez utóbbiak akkoriban inkább 35-40000 Ft voltak) ára lefelé.Abban egyáltalán nem vagyok biztos, hogy a helyes config-hoz a Tomato alatt kevesebb Linux tudás kell. Vegyük csak pl. az iptables szabályokat, amire itt nincs szükséged, valamint pl. a mountolásra, amit itt ugye GUI-ból simán megy, vagy a szolgáltatások after mount script-ből történő futtatására.
-
logarithm
őstag
válasz
Intruder2k5 #10541 üzenetére
Esetleg garanciával próbálkozzak?
Vagy, nem lenne itt valaki olyan kedves, hogy segít nekem/megcsinálja, aki már csinálta?
-
logarithm
őstag
A következő harci helyzet történt velem.
Frissítettem dd-wrt-ről openwrt-re, ssh-n sikeresen, kicsit használtam az openwrt, de nem tetszett, és ezért az írott módszerrel ssh-n megint vissza raktam volna a dd-wrt-t csak hogy, ez nem jött össze, a rebooting kiírásnál ssh-ban nem csinált semmit 20percig, kénytelen voltam valamit tenni, s most ott vagyok, hogy ha bekapcsolom a routert, akkor powerled világít, a többi meg felvillan, eltűnik, felvillan eltűnik. Most lett tégla a kis aranyos?Vagy tudtok nekem segíteni valamilyen formában?
Köszi
-
-
válasz
vargalex #10510 üzenetére
Szia!
Samba
Igen, csak amíg ASUS-on mindenkinek ugyanúgy teljesít a samba (~6000kbyte/sec), addig TP-LINK-en az egyiknek 10 MB/sec, a másiknak meg 1-2 MB/sec! Ez a kiszámíthatatlanság az, ami sokaknak - köztük nekem is - érthetetlen, és hát bosszantó.LINK
Csak abban a topikban összesen találsz 5-10 ilyen hsz-t, itt meg hetente 5-10-et..."kevesebb ember használja, mint az 1043ND-t"
Igen, mert sajnos sokkal többe kerül, és hát a pénz nagy úr kicsiny hazánkban... De ennek az ár különbségnek bizonyára oka van! Mint ahogy nyilván a D-LINK DIR-825 sem pusztán azért kerül 3x annyiba, mint a 1043, mert gyorsabb egy picit, és 64 MB RAM van benne."helyesen beállított configgal ez is elmegy úgy, hogy nem kell ránézned"
Erről beszéltem, hogy ahhoz a helyes konfighoz azért sokkal komolyabb linux ismeretek kellenek, mint mondjuk a Tomato helyes konfigjához.. -
tomi7711
aktív tag
válasz
vargalex #10532 üzenetére
telepítéskor ezt kapom:
root@OpenWrt:~# opkg install kmod-fs-ext3
Multiple packages (kmod-fs-ext3 and kmod-fs-ext3) providing same name marked HOLD or PREFER. Using latest.
Package kmod-fs-ext3 (2.6.32.27-1cj) installed in root is up to date.Gondolom integrálva van már.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
tomi7711 #10531 üzenetére
Hi!
Pedig a r25303-as revízióban tuti, hogy működnie kell a block-extroot utólagos telepítésének. Persze én nem próbáltam konkrétan ezt a build-et.
Az fstab config-od helyesnek tűnik. Ugye /dev/sda1 egyébként a felcsatolandó partíció?
És ugye feltelepítetted a kmod-fs-ext3 csomagot? -
tomi7711
aktív tag
válasz
vargalex #10528 üzenetére
Innen töltöttem le a factory-t
http://ecco.selfip.net/backfire/
az fstab file-om ide vonatkozó része így néz ki
config 'mount'
option 'fstype' 'ext3'
option 'options' 'rw,noatime'
option 'enabled_fsck' '0'
option 'device' '/dev/sda1'
option 'enabled' '1'
option 'is_rootfs' '1' -
amargo
addikt
válasz
vargalex #10526 üzenetére
Ezért írtam, hogy én is az ext3/4 ben látom a lehetőséget, de attól még nem fogom az eddigi adataimat át migrálni.
ellenben dd-wrt alá be kell iktatni valami memória bővítést - hétvégén megnézem a memória moduljaimat.. -, mert dlna, transmission-al már alig marad hely a cache-nek.
-
tomi7711
aktív tag
Sziasztok!
Valaki használja a lengyel build-et extroot-tal?
Ez alapján csináltam: http://eko.one.pl/?p=openwrt-externalrootEgyszerűen nem tudom összehozni... Amikor még azt a buildet használtam, amiben bele volt integrálva az block-extroot csomag, simán ment minden.
A sorrend ahogy csináltam:
1. letöröltem az sd-kártyát (ezt használom external rootnak)
2. frissítettem a fw-t
3. beállítottam a netet, feltelepítettem a block-extroot-ot
4. beírtam ezeket a parancsokat:# uci set fstab.@mount[0].target=''
uci set fstab.@mount[0].device=/dev/sda1
uci set fstab.@mount[0].fstype=ext3
uci set fstab.@mount[0].options=rw,noatime
uci set fstab.@mount[0].enabled=1
uci set fstab.@mount[0].is_rootfs=1
uci commit fstab
reset5. reboot
Az az érdekes, hogy miután újraindul, ugyanúgy megy a netem. Pedig elméletileg úgy kellene viselkednie, mint első indítás után.
Ötlet?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
amargo #10524 üzenetére
Az tiszta, hogy a legtöbb ember Windows-t használ. De ha a WL-500gP tulajok ki tudják várni azt az időt, amíg átmásolják a cuccot a routerre kötött vinyóról a maga 3 MB/s-es sebességével, akkor nem hiszem el, hogy itt a többség nem képes ugyan erre 10-12 MB/s mellett.
Igaz, én könnyen beszélek, nekem D-Link DIR-825-öm van, nekem 22-24 MB/s a másolás.Lenry (#10520): még egy szavazat az ext4 mellett.
-
amargo
addikt
dd-wrt alatt is sikerült beröffenteni a dlna szervert. Ám figyelni kell erre.
-
nah. erre jutottam:
root@OpenWrt:~# transmission-daemon -f -g `cat /etc/config/transmission | grep config_dir | cut -f 3 -d " " | sed s/"'"/""/g`
transmission-daemon: can't resolve symbol 'posix_memalign' in lib 'transmission-daemon'.
root@OpenWrt:~# -
vargalex
Topikgazda
válasz
Gabesz128 #10516 üzenetére
Nem, a link helyes, csak nincs hozzá index.html oldal, tehát a böngésző nem tud vele mit kezdeni. Viszont a /etc/opkg.conf-ba beírva update-olható a csomaglista, telepíthetők a csomagok.
Amit te linkeltél, azok a 10.03-as csomagok. Ha azt is build-eltem, akkor természetesen frissítem azokat is. De egyelőre ott nincs 2.22-es transmission. -
Gabesz128
csendes tag
válasz
vargalex #10515 üzenetére
Hello!
A linkkel van valami probléma.
Ezt szeretted volna?
http://vargalex.uw.hu/ar71xx/packages/ -
vargalex
Topikgazda
Hi!
BackFire 10.03-hoz még nem build-eltem, de addig is próbáld meg a transmission-t újrarakni a http://vargalex.uw.hu/trunk/packages/ repository-ból. Ez a build csak libopenssl 0.9.8-at igényel.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
wwenigma #10512 üzenetére
Ha több példányban futtatok uhttpd-t, mert pl. 3 ip-n 3 szolgaltatast erek el (luci/webszerver/statisztika), hogy tudm megoldani, hogy csak az egyikhez kerjen jelszos azonositast? (/etc/httpd.conf-ból)
Lucinak https-en van ugye jelszava, statisztika csak belső hálóról érhető el, a webszervert szeretném csak lejelszavazni. Most mukodik, de mind a 3-hoz kéri.
mobal: eko repobol? [link]
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Intruder2k5 #10501 üzenetére
Én belőttem a TV-n végre. Mukodik, bar valoszinuleg a kabel hibas amivel összekotottem... vagy előfordulhat hogy nem szereti a 1043nd a samu tv-m? Mintha nem tudnanak összekommunikalni, most pl egy switchen keresztul megy rendesen.
minidlna telepitese egy lepesbol megvolt eko firmen, lat mindent a TV es jatssza is.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
zsolt501 #10483 üzenetére
Hi!
Néhány dolgot ne felejtsünk el:
1. Éveken keresztül használtad a Tomato-t, megszoktad, nehéz egy ismeretlen dologba belerázódni.
2. A Tomato a Linksys gyári firmware kiegészítése, javítgatása, míg az OpenWrt-t lelkes fejlesztők 0-ról írták
3. A Tomato csak BroadCom CPU-s routerre készül, míg az OpenWrt rengeteg platformon működik. És lássuk be, egy bizonyos platformra írt fejlesztést jóval egyszerűbb kivitelezni, karbantartani, mint egy rengeteg platformon működő általános megoldást.
4. A 3-as pontból következően a Tomato egy zárt, gyártó által fejlesztett WiFi drivert használ
5. Valószínűleg a WRT54GL-en csak az alap router funkciókat használtad, mivel nincs rajta USB port (hacsak meg nem csináltad az SD-modot)
6. A TP-Link-en is csak akkor van igazából probléma, ha az ember többet vár, mint amit a vas tud (nagyon gyors net esetén nem korlátozza megfelelően a Transmission-t). Sima router funkciókkal, illetve helyesen beállított configgal ez is elmegy úgy, hogy nem kell ránézned.
És itt ne menjünk bele olyanba, hogy egy P1-es nagyobb terhelést kibír, mert az x86 architektúra nem hasonlítható ilyen szempontból össze egy MIPS/MIPSEL-el. (Lásd Asus RT-N16 a 480/533MHz-es CPU-jával sem jeleskedik egy samba/ftp másolásban, sőt, az erősebb CPU ellenére az 1043ND alatt marad.) Nem jó config esetén azért az is simán megadja magát. És vannak természetesen negatív vélemények, valamint érdekességek. Nyilván magában a topicban jóval kevesebb található, mint itt, ami főleg annak tudható be, hogy jóval kevesebb ember használja, mint az 1043ND-t)
7. Legnagyobb sajnálatomra itt nagyon sok ember az NTFS filerendszer mellett dönt (és sok problémát is okoz), ami valljuk be, Linux alá nem igazán ildomos. Érdekes, anno a WL-500gP-nél szinte senkiről nem hallottam, aki NTFS-el szerette volna használni. -
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám. Trunkról lefrissítettem a transmission -t aztán most se kép se hang. Tegnap lefrissítettem 2.12 - 2.20 - de nem csinált semmit "Tracker did not respond", ma meg gondoltam ráhúzom a 2.22 -t. Olyan mint ha el sem indulna.
Ötletek?
-
Badb0y
addikt
Olvastam a 300M-es hozzászólásokat, mi lett a megoldás rá? Lehetséges wifin keresztül csatlakozni 300M-mel vagy nem? A laptopom 6300-as n-es 3*3-as de mégis 130-cal csatlakozik? Vagy csak a gyári adapterrel oldható meg ez a sebesség
-
pluhi
tag
Érdekes, hogy néhány embernél nem megy a cucc. Nekem kb 3 hete megvan, még SOSEM fagyott le, nem ment el a net. Párszor kiakadt konfig közben, mikor Linux tapasztalatok hiányában meg akartam erőszakolni. Megy rajta minden szokásos és Flexget is, most 5 nap az uptime, de csak azért, mert akkor újraraktam mindent, kigyomláltam, ami nem kell és kapott egy rebootot. Nem ilyen 120Mbites net van rajt mondjuk...
-
hati
addikt
válasz
bpmcwap #10502 üzenetére
"reklámból meg ömlik a megállítható visszatekerhető FELVEHETŐ.... "
Ez elsősorban az UPC szövege és annak at STB-je csak a benne lévő vinyóra tud menteni és arról visszajátszani, amit kívülről persze nem érsz el, azaz saját filmet nem tudsz rátölteni és azzal lejátszani.
-
válasz
bpmcwap #10502 üzenetére
Csatlakozom az előttem szólóhoz... Nekem is "téhóm-szat-tévém" van, szintén USB-s beltérivel, sőt talán még LAN csati is van rajta - bár erre most nem esküszöm meg - de használni azt egyiket sem tudom, mert a szoftver nem támogatja. Lehet, hogy a gyári, vagy valami egyéb sw-vel menne a dolog, de ezzel e "szép pink szoftverrel" nem megy... Valamint számomra teljesen egyértelmű, hogy az InviTV SetTop Box-al teljesen ugyanez a helyzet. Annak ellenére is, hogy nem ismerem.
Konzolom nincs, és mivel nem érzem hiányát, így valószínűleg egy jó darabig még nem is lesz, DLNA-s TV-m meg a fizetésemből kifolyólag nem lesz egy darabig... Legalábbis nem hiszem, hogy annyit tudna esni az ára, mint az én fizetésem reálértéke.
-
Lenry
félisten
válasz
bpmcwap #10502 üzenetére
Akkor tájékoztatásodul elmondom, hogy pl a T-Homehoz járó STB-ken lévő USB az égvilágon semmit nem ér, mert a firmwareje nem kezeli, addig meg csak dísz. Plusz maga a T sem támogatja az ötletet,mert amikor bekerült a firmwarebe, hogy a hálozaton megosztott tartalmakat kezelke, akkor is csak képeket és zenéket kezel, mert másképp igencsak rontaná a T kölcsönző forgalmát. Tehát van, akinek igenis szüksége van a fentebbi routerkombózásra.
-
bpmcwap
senior tag
válasz
Intruder2k5 #10501 üzenetére
Ugyan nem DLNAra gondoltam de tényleg az is logikus... ezeknek i esik az áruk-már amelyik nem wifis- és ha már amúgy is ott a kábel....
"IPTV Set Top Box-on amúgy sem nézel USB-s HDD-ről filmeket!"
ez nekem új, nekem az STB-n van egy usb bemenet, meg hátul lan, igaz nem IP hanem DVB és egy 8000es gagyi kínai, a reklámból meg ömlik a megállítható visszatekerhető FELVEHETŐ.... ebből nekem egyenesen következett hogy az STB képes rá...
szerk:viszont konzolja elég sok mindenkinek van és azokon is van lan azt hiszem és az is a tv mellett szokott lenni... szerintem ha má van egy hállózat akkor abban az a jó ha az teljesség igényével épül szükségtelen komprumisszumok nélkül-persze az más ha valaki szándékosan butítja le a hálót, csak nem értem mi értelme, de nem vitatkozni akarok.
Jó8 -
válasz
bpmcwap #10500 üzenetére
Elárulod nekem, hogy egy TV-n miként nézel filmet a megosztott HDD-ről? Persze nem DLNA-s TV-ről beszélünk ugye, mert az minden 25. embernek van egyelőre...
Na de mindegy is, ne bonyolítsuk túl ezt a kérdést, szerintem hagyjuk is inkább. Hidd el nekem, hogy amire ki volt találva az az összeállítás, arra jó volt, és ma is jó. Persze bele lehet magyarázni más helyzeteket, amiben esetleg nem működne, de ez értelmetlen. IPTV Set Top Box-on amúgy sem nézel USB-s HDD-ről filmeket!
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Lenovo Tab M10 HD 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3179
- UTOLSÓ!! 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest