- Gurulunk, WAZE?!
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt501
nagyúr
válasz
amargo #11297 üzenetére
Igen a katyvaszsága zavar engem is és ez, és ez szerintem a fejlesztésre sincs túl jó hatással, pl érdemes megnézni a WD-nek az oldalát ott konkrétan ki van taglalva hogy mit javítottak és mi vár még javításra és ezt szépen egy PDF-ben vezetik termékenként ami elég szépen átláthatóvá is teszi a dolgot a felhasználónak és a fejlesztők no meg persze a tesztelők részére is.
-
crackjack
csendes tag
Köszi a firmware-t, próbálgatom.
Nagyjából minden cucc megy, egy dolog nem sikerült rendesen, mégpedig a partíció formázás és persze a torrent.
Szóval a kis programocska elindult eljutott a rootfs létrehozásáig-formázás-becsatolás stb., de a /mnt partíciót nem tudta megcsinálni, viszont újraindult és mostmár a vinyón vannak beállítások.
Mi kezdjek most a harmadik partícióval?
mke2fs 1.41.12 (17-May-2010) /dev/sda3: Memory allocation failed while setting up superblock
All done.Enabling transmission.
Waiting for automounting partition(s)
/mnt not mounted. Please set the user rights manual after reboot.
Rebooting...
-
amargo
addikt
válasz
Intruder2k5 #11296 üzenetére
Nyilván ez jobban olvasható, nem is vitatom.
Számomra az a zavaró, hogy látok hibákat meg javításokat, de nincs összekapcsolva. -
-
vargalex
Topikgazda
válasz
vargalex #11292 üzenetére
Bocs, a leírás nem az anonymous usert állítja (nem is értem, hogy miért kell engedélyezni), hanem az ftp_username-t állítja root-ra. Na, a root user az én config-omban nincs engedélyezve, azaz nem fogja beengedni! Tessék szépen visszaállítani ftp-re, és azzal bejelentkezni. Nem szép dolog root-al ftp-zni!
-
amargo
addikt
válasz
zsolt501 #11277 üzenetére
Lehet nem írták le soronként, hogy mit csináltak, de ott van minden. Bár tény a kommentekkel nem bővelkednek a bejegyzések - hol bővelkednek?
-, ami a zavaró, hogy a changeset-ek nincsenek work item-hez kapcsolva vagy csak én nem látom..
Vannak benne pl érdekes dolgok.szerk: Közben elkezdtem nézegetni és elég nagy az összevisszaság..
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #11289 üzenetére
Azt olvastam. De továbbra sem értem, hogy ha a firmware-ban benne van a vsftpd, be is van állítva rendesen, le is van írva, hogy csak az ftp user jelszavát kell beállítani a webes felületen, akkor miért kell mindenféle leírásokat követni?
Szerk.: Viszont most néztem a leírást. Annyit ír, hogy vsftpd.conf végére illesszük be, hogy a root legyen az anonymous felhasználó. Viszont, ahogy írtam a leírásban, a firmware-ban szereplő vsftpd-nél csak az ftp nevű user engedélyezett.
Gondolom a többi sort nem módosította a config-ban, így a vsftpd használja az userlist_file-t (illetve az userlist_enable, userlist_deny beállításokat), és ott csak az ftp felhasználó van engedélyezve. -
vargalex
Topikgazda
válasz
zsolt501 #11290 üzenetére
Nem szoktam PC-n torrentezni, így nem tudom, hogy az mennyire terheli a routert. De nem hinném, hogy túlságosan. Az, hogy 100 megabittel másolsz LAN-on 2 gép között pont annyira terheli a router CPU-ját, mintha 1 gigabittel másolnál, azaz semennyire. A LAN forgalom nem megy át a CPU-n.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
zsolt501 #11284 üzenetére
Hi!
Nem méri, vagy csak 0%-ot mutat? Mert ha csak route-olási funkciókra használod (a routeren nem fut sem torrent kliens, sem semmi más), akkor még normális is lehet. A boot-kor van egy csomó dolga a CPU-nak, de utána szinte semmi (pláne, ha nem túl nagy sebességű netet kell osztania). Ez ugyan így van OpenWrt-n is. Ha van USB-n rajta egy vinyó, akkor nézd meg a terhelést, ha ftp-n, vagy samba-n másolsz.
-
kidii
csendes tag
Tudom, hogy már falra másztok miattam, de még most működik az FTP
Csináltam, úgy ahogy vargalex írta, meg ahogy már páran leírták, de nem megy -
kirkri
addikt
válasz
Intruder2k5 #11283 üzenetére
Működik!
Köszönöm a segítséget!
-
zsolt501
nagyúr
Egy kérdés amit nem igazán értek DD-WRT alatt mégpedig az hogy a firmware frissítés után kb 10-15 percig méri a router terhelését százalékosan de utánna ez valami ok miatt megszűnik már a harmadik szoftverrel próbálkoztam mindnél ugyan ezt a hibát találtam DD-WRT alatt szóval nem olyan lényeges funkció csak néha jó lenne tudnom mekkora is a terhelés a routeren de ez így nem oké hogy nem jelzi ki valami ok miatt, szóval a kérdés az hogy ez a hiba csak nálam van vagy másnál is?
-
-
kirkri
addikt
válasz
Intruder2k5 #11281 üzenetére
Úgy tűnik, hogy sikerült.
Az IP& MAC Binding opcióban kellett hozzárendelnem az IP címet a MAC címhez?
-
-
kirkri
addikt
válasz
Intruder2k5 #11279 üzenetére
Akkor már csak abban kérnék segítséget, hogy miként oldjam meg. IP címet és portot mit adjak meg neki? Sajnos nem vagyok képben hálózatos dolgokban.
-
-
kirkri
addikt
Ma felajánlottam a szomszédomnak, hogy ne vacakoljon a drága mobilos internettel, hanem vegyen egy wifi adaptert és használja az én netemet. Gondoltam, valamilyen szinten azért jó lenne limitálni az átadott internet sebességét, nehogy a szomszéd gyerekek rákattanjanak a torrentre és a saját jótékonyságomat szívjam meg.
Mivel úgyis le akartam cserélni a routerem, megörültem amikor láttam, hogy a WR1043 tud Bandwidth Controlt. El is szaladtam és megvettem az új routert.
Aztán most a beüzemeléskor vettem észre, hogy csak az UTP kábeles sebességet tudom limitálni, a WLAN-t nem.Ez így van, vagy csak nem tudom miként kellene limitálni?
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #11274 üzenetére
Hát ez tényleg egy rakat sz@r így ezen aki elmegy az egy bűvész...
Egyébként köszi de ezzel sokra nem megyek.
-
-
DEx-
tag
Sziasztok,
felraktam vargalex firmware-t és sajnos nemmegy, nincs LAN se nemhogy net...
Most direktben vagyok az adsl modemen.
a ledek látszólag jól villognak, semmi abnormálisat nem látok ha a routerre nézek.Mit rontottam el?
Így csináltam:root@router:/tmp# wget http://vargalex.uw.hu/trunk/ar71xx/openwrt-ar71xx-generic
-tl-wr1043nd-v1-squashfs-factory.bin
Connecting to vargalex.uw.hu (212.40.120.230:80)
openwrt-ar71xx-gener 100% |*******************************| 7936k 00:00:00 ETA
root@router:/tmp# ls -l
-rw-r--r-- 1 root root 27 Apr 6 2010 TZ
drwx------ 3 root root 60 Apr 9 09:14 cores
-rw-r--r-- 1 root root 212 Apr 9 16:48 dhcp.leases
-rw-r--r-- 1 root root 151 Apr 9 09:14 fstab
drwxr-xr-x 2 root root 320 Apr 9 17:41 lock
drwxr-xr-x 3 root root 120 Apr 9 09:14 log
-rw-r--r-- 1 root root 0 Apr 9 09:14 log.nmbd
drwx------ 2 root root 40 Apr 9 17:44 mc-root
-rw-r--r-- 1 root root 8126464 Apr 9 17:44 openwrt-ar71xx-generic-tl-wr1043nd-v1-squashfs-factory.bin
drwxr-xr-x 2 root root 40 Jan 1 1970 overlay
-rw-r--r-- 1 root root 32 Apr 9 09:14 resolv.conf
-rw-r--r-- 1 root root 49 Apr 6 2010 resolv.conf.auto
drwxr-xr-x 4 root root 260 Apr 9 09:14 run
-rw-r--r-- 1 root root 731 Apr 9 09:14 smb.conf
drwxr-xr-x 2 root root 120 Apr 9 09:14 state
root@router:/tmp# mtd -r write openwrt-ar71xx-generic-tl-wr1043nd-v1-squashfs-fa
ctory.bin firmware
Unlocking firmware ...
Writing from openwrt-ar71xx-generic-tl-wr1043nd-v1-squashfs-factory.bin to firmware ... [e]ezután semmi...
Elment a háló, aztán 15, 20p-et vártam és ujrainditottam.
Ennyi...help
-
kidii
csendes tag
------------------------------------Build by vargalex
root@OpenWrt:~# mount -t ext3 /dev/sda3 /mnt -o rw,noatime
mount: mounting /dev/sda3 on /mnt failed: Device or resource busyMivel ext4-en van, ezért át írtam ext4-re és nem ír semmit. Viszont a mount points-nál látom.
Elvileg jó. Majd este jelentkezek. -
logarithm
őstag
Új DD-WRT látott ma nap világot
@vargalex köszi az fw-t
hamarosan tesztelem
-
kidii
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #11268 üzenetére
Nem jó
Utána megakartam nézni a transmission-t és már be se jön és mindegyikhez ezt írja:
This section contains no values yet -
Speeedfire
félisten
válasz
Intruder2k5 #11267 üzenetére
Nem izgulok emiatt.
További jó munkát. -
-
válasz
Speeedfire #11265 üzenetére
Nyugi Te is mindjárt az leszel...
-
kidii
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #11264 üzenetére
Tényleg
Bocs, figyelmetlen voltam
Akkor, hogy particionáljam? És az FTP még most se működik -
Ez véletlenül nem 478.5 megabájt, vagy gigabájt lenne, csak a szemem csal?
És elnézést, annyiban én is tévedtem, hogy az extroot partícióra tölt, és az telt meg. Tehát a /dev/sda2-es, 478,5MB-os partíció. Nálam a GB így néz ki (/dev/sda3)...
root@INT-ROUTER:/tmp/home/root# df -h
Filesystem Size Used Avail Use% Mounted on
rootfs 6.1M 6.1M 0 100% /
/dev/root 6.1M 6.1M 0 100% /
tmpfs 63M 576K 62M 1% /tmp
devfs 63M 0 63M 0% /dev
/dev/mtdblock3 25M 984K 24M 4% /jffs
/dev/sda3 288G 145G 128G 53% /mmc
/dev/sda1 1012M 142M 819M 15% /opt
root@INT-ROUTER:/tmp/home/root# -
kidii
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #11262 üzenetére
Igen
Itt:/dev/sda2 478.5M 478.5M 0 100% /overlay
overlayfs:/overlay 478.5M 478.5M 0 100% /És ha nincs moutolva, hogy tudtam letölteni több mint 400 Mb-ot?
Meg már írtam a Luciban, hogy /dev/sda2/mnt/... aztán reboot, de semmi. -
Úgy, hogy fel sincs mountolva...
Látsz Te is valahol 500GB-os partíciót? Mert én nem...root@OpenWrt:~# df -h
Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
/dev/root 4.1M 4.1M 0 100% /rom
tmpfs 14.5M 384.0K 14.1M 3% /tmp
tmpfs 512.0K 0 512.0K 0% /dev
/dev/sda2 478.5M 478.5M 0 100% /overlay
overlayfs:/overlay 478.5M 478.5M 0 100% /És azért áll le a transmission, mert a RAM-ba tölt, és az meg gyorsan megtelik.
-
kidii
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #11260 üzenetére
fdisk -l:
Device Boot Start End Blocks Id System
/dev/sda1 1 17 136521 82 Linux swap / Solaris
/dev/sda2 18 80 506047+ 83 Linux
/dev/sda3 81 60801 487741432+ 83 Linuxdf-h:
------------------------------------Build by vargalex
root@OpenWrt:~# df -h
Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
/dev/root 4.1M 4.1M 0 100% /rom
tmpfs 14.5M 384.0K 14.1M 3% /tmp
tmpfs 512.0K 0 512.0K 0% /dev
/dev/sda2 478.5M 478.5M 0 100% /overlay
overlayfs:/overlay 478.5M 478.5M 0 100% /Hogy a fenébe telt meg 500 Gb úgy, hogy le lett formázva és 400 Mb-ot töltöttem le összesen?
-
-
@Jocó@
tag
válasz
vargalex #11256 üzenetére
Okés, köszönöm!
Nekem is g-s kliensem van, és azt dobálgatta.
Most bgn mód be van kapcsolva. Eddig még nem szóltak nekem, hogy meghalt volna a router.Holnapra esetleg többet tudok mondani
Apropó,ha kijön újabb verziójú firmware-d, akkor azt simán lehet majd a webfelületről frissíteni, vagy konzol, wget, write?
-
direwolf
őstag
válasz
vargalex #11244 üzenetére
Hi!
Az jó, hogy a DIR-825 ilyen frankó, de 26k-ér legyen is
Beállítgattam mindent, működnek a dolgok, egyedül az USB ledet nem tudom életre kelteni
Átírtam a QSS gomb szkriptjét, hogy a wifit kapcsolja, és a luciban létrehoztam rá egy LED konfigot QSS néven, phy0radio triggerre. Elsőre boot után ez sem akarta felvenni az értékét, de átállítottam default=1-re, így már ok.
Mióta ezt létrehoztam, azóta az USB LED nem működik...És még egy apróság, ezt nem tudom, hogy környezeti hiba, vagy a build gondja, de a 10.03.1-RC4-el elég jól ment az N-es wifi dual channellel (40MHz 2nd channel above), most viszont ugyan ezzel a beállítással a laptopom csak egy csatornát lát.
-
kidii
csendes tag
Hát nekem sehogy nem akar összejönni
Az FTP se működik, a transmission meg max 10 percenként írja, hogy No space left on device. Pedig 500 Gb-os a vinyó...Úgy látom kevés a memória neki.
Memory
28.96 MB (38% cached, 3% buffered, 3% free)
És a 3% folyamatosan csökken. Hogy lehet ezt kiküszöbölni? Rakjam az egész fw-t a vinyóra?
-
@Jocó@
tag
Sziasztok!
Szeretném megköszönni vargalex-nek a firmware-t.
Tegnap elkezdtem keresgetni, mert egy régi verziójú OpenWrt volt a 1043ND-men.Azt szeretném megkérdezni, hogy a wifi drivere mennyire stabil már ennek a kütyünek?
Nekem még haldoklott, ha az n-es módot bekapcsoltam. -
vargalex
Topikgazda
válasz
litter #11251 üzenetére
Hi!
Megmondom őszintén, hogy én az incomplete könyvtárat nem használom, de elképzelhetőnek tartom, hogy ilyenkor ebbe kellene betenni a torrentet, majd a hash-elés után ő átrakja a done-ba. De ezt még ellenőrzöm valamikor. Persze, ha te esetleg hamarabb kipróbálod, az csak jó nekem.
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
1. Úgy tűnik, hogy nincs mountolva a HDD (vagy nem jó helyre). Mit mutat most nálad a http://192.168.1.1:8081/cgi-bin/first_steps?
Az itt történő formázást és mountolást többször is teszteltem, biztosan jól működik.2. Az ftp-hez nem kell semmit telepíteni, beállítani. Egyszerűen a http://192.168.1.1:8081-es felületen beállítod az ftp user jelszavát, majd csatlakozhatsz is hozzá egy ftp klienssel ftp felhasználónévvel és az általad beállított jelszóval.
3. Regisztrálsz egy dyndns címet, majd ezt beállítod a Luci-ban. Így a http://regisztralt.dyndns.neved:9091-es címen kívülről is eléred. Illetve pl. Android-os telefonról a transdroid-al.
-
litter
tag
Köszönöm Vargalex, tényleg jövünk egy sörrel, de egy kartonnal és fejenként
Tegnap délután tettem fel, minden tökéletesen működik.
Egy gyors kérdésem lenne: torrent és adat hozzáadásnál hiába teszem be a "kész" könyvtárba a már meglévő fájlokat, a kliens mindenképpen újra le akarja tölteni az anyagot. Hogyan tudom elérni, hogy érzékelje a már meglévőeket és csak seed-be menjen kapásból?
Köszi! -
Zoleee89
aktív tag
válasz
Speeedfire #81 üzenetére
Helló.
Tudnál nekem segíteni web rádió telepítésében wr1043nd routerre?
Előre is köszönöm.
Zoleee -
kidii
csendes tag
Sziasztok!
1,
A transmission-ba be van állítva, hogy ide töltse a cuccost: /mnt/transmission/done
De 2 Mb után írja, hogy nincs elég hely rajta. 192.168.8081-en lett megformázva..
Mit kéne még beállítani?2,
FTP-n ha csatlakozok, ezt kapom: 530 Premission denied
Ez alapján csináltam3,
Hogy tudom elérni a webes transmission-t NEM itthonról?
Pl: telefonrólElőre is köszönöm a válaszokat!
-
nbalus2k
csendes tag
válasz
vargalex #11246 üzenetére
Üdv, Alex!
Szerintem amit bele lehetne rakni az WOL package + [wake script ]. Ezután pedig már csak minimális config van hátra, de az már egyénfüggő a MAC és IP miatt. Viszont iszonyat kényelmessé teheti az életet a bármikor bárhol, elindítom otthon a gépem és mstsc, majd kikapcs.
Mivel Webfelületen per-pill még nincs WOL - LUCI 10-ben már lesz (jow már ül a ticketen)
Jó kis feature és sok hely sem kell neki
Ui.: Köszönjük a sok fáradozást!
-
vargalex
Topikgazda
Egy kis érdekesség.
A múltkoriban beszéltünk a squashfs filerendszerről hati fórumtárssal.
Megnéztem az általam build-elt firmware esetében, hogy lássuk, mennyire is tömörít hatékonyan:Látszik, hogy maga a /rom csak 4.1 MB-os, mégis 12.8 MB adat van rajta. Sikerült neki 32%-ra összenyomni.
Úgyhogy ha van még igény egyéb csomagra a firmware-ba, csak szóljatok, mert még bővelkedünk a helyben!
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #11243 üzenetére
Valóban, ez is jó megoldás.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
direwolf #11242 üzenetére
Hi!
DIR-825-ön ext4-el ez 22-24 MB/s. Ezért írtam, hogy felesleges gépre kötnöm.
Ha nem akarsz extroot-ot, akkor igen, egy swap és egy ext4. De ezt megcsinálja neked a leírásban olvasható "kiegészítő felület".
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
direwolf #11238 üzenetére
Hi!
Akár hagyhatod ezt is, ha úgysem használod, és a sajátodat egy másik néven hozod létre. Mindkét scriptet el fogja indítani, de az általam írt az
ENABLED=0
sor miatt csak logolni fog egyet. Valóban elírtam, de ez csak annyi, hogy a syslog-ban az fog megjelenni, hogy a qssbuttton küldte az üzenetet.
-
direwolf
őstag
válasz
vargalex #11235 üzenetére
És még egy kérdés: látom a qss gombra írtál egy usb unmountoló szkriptet. Ha ezt át akarom írni, hogy a WLAN-t kapcsolgassa (előző fw-el megoldottam), akkor elég, ha a /etc/hotplug.d/button/10-qssbutton tartalmát lecserélem a sajátomra, vagy változtattál mást is?
Amúgy szerintem elírtad itt:#!/bin/sh
ENABLED=0
if [ "$BUTTON" = "wps" ] ; then
if [ "$ACTION" = "pressed" ] ; then
if [ $ENABLED -ne 0 ]; then
/etc/init.d/transmission stop
/etc/init.d/vsftpd stop
/mnt/progik/etc/init.d/samba stop
for i in `mount | grep "/dev/sd" | cut -f 1 -d " "`; do
umount $i
logger -t qssbutton $i umounted
done
for PARTITION in `tail +2 /proc/swaps | awk '{ print $1 }'`
do
logger -t qssbuttton "swapoff $PARTITION"
swapoff $PARTITION 2>&1
done
logger -t qssbutton "Most mar lehuzhatod a vinyot!!!"
echo 0 > /sys/devices/platform/leds-gpio/leds/tl-wr1043nd\:green\:usb/brigh$
else
logger -t qssbutton "/etc/hotplug.d/button/10-qssbutton script not enabled.$
fi
fi
fi -
vargalex
Topikgazda
válasz
direwolf #11236 üzenetére
Hi!
A /etc/opkg.conf-ban írhatnád át a csomagok forrását az openwrt-s trunk-ra (http://downloads.openwrt.org/snapshots/trunk/ar71xx/packages/), csak az a baj, hogy ott már 2.6.37.6-os kernelverzió van, míg az általam build-elt még "csak" 2.6.37.4-es. Szóval, ha tudsz, inkább várj hétfőig, fordítok még néhány csomagot.
Illetve, ha teheted, inkább válts ext4-re, hidd el, megéri. -
direwolf
őstag
válasz
vargalex #11233 üzenetére
És hogy tudok trunkből installni? Az opkg lehozott listájában nincs ntfs. Az oldaladon viszont találtam, le is szedtem az ntfs-3g és az ntfs-3g-utils csomagokat. Az ntfs-3g nyavalygott a kmod-fuse miatt, azt is leszedtem, de itt elakadtam, mert ez meg kernel miatt nyávog:
Installing kmod-fuse (2.6.32.10-1) to root...
Collected errors:
* satisfy_dependencies_for: Cannot satisfy the following dependencies for kmod-fuse:
* kernel (= 2.6.32.10-1) *
* opkg_install_cmd: Cannot install package kmod-fuse. -
vargalex
Topikgazda
Nos, akkor ami még biztosan kimaradt (vagy nem egyértelmű) a leírásból:
- adduser parancs hozzáadva a busybox-hoz
- addgroup parancs hozzáadva a busybox-hoz (user hozzáadása a csoporthoz támogatással)
- deluser parancs hozzáadva a busybox-hoz
- delgroup parancs hozzáadva a busybox-hoz (user törlése a csoportból támogatással)
- ftp user-nek nincs jelszava, így az ftp használata előtt a felületen, vagy ssh-n kötelező beállítani!
- transmission alapban nem engedélyezett (a particionáló felület engedélyezi, vagy engedélyezhető Luci-ból is az enabled paraméter állításával, ha valaki nem particionál)
- dynamic dns természetesen nincs beállítva, Luci-ban konfigurálandó
- nyomtató funkció alapban ki van kapcsolva, a Luci-ban engedélyezhető
- Luci természetesen belülről is elérhető https-en
- transmission web GUI transadmin/pass123 felhasználónév/jelszó párossal érhető el, ez a Luci-ban módosítható, viszont csak transmission újraindítás után lép érvénybe
- csomaglista forrása beállítva a http://vargalex.uw.hu/trunk/ar71xx/packages címre. Jelenleg csak a firmware-ban található csomagok vannak itt, jövő hét folyamán bővítem -
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, DD-WRT v24-sp2 (02/17/11) std van a routeremen, de a torrent folyamatosan kiakasztja.
15mbites chellom van, kb 1890-el tölt a halite, és kb fél órányi töltés után elszáll a net.
Webes felületről rebootolom, és megy tovább kb fél óráig.Mi lehet a baj?
Minden más okés, ha nem megy a torrent.Előző routeremen, asus wl-520gc, is dd-wrt volt, csak micro, de azt annyira nem zavarta a max letöltés, max 4naponta játszotta el ugyanezt, csak neki a webes reboot nem volt elég, áramtalanítani kellett..
Illetve mostanság elég lassú szokott lenni a youtube wifin keresztül, ez vajon mitől lehet?
-
-
Tucsi91
csendes tag
Köszi Intruder2k5, ez bejött, majd ujraindult és röktön megvolt a szolgáltatótól minden ami kell.
Köszi még egyszer mindenkinek.
Ja és grat alexnak, és köszi.
-
Tucsi91
csendes tag
Az oké, de nem kapta meg az ip-t a szolgáltatótól, majd egyszer csak megkapta.
de még midnig nem volt netem utáánna, mondom ujra inditom azóta se web se ssh semmi
-
válasz
Tucsi91 #11223 üzenetére
Szia!
Szerintem csinálj egy visszaállítást, aztán húzd ki a konnektorból a modemet, és a routert is, majd 3-5 perc pihenő után dugd vissza a modemet, és ha ez elindult (~1 perc) dugd be a routert is. Lehetséges, hogy a szolgáltatónál történő MAC cím regisztráció körül van probléma, az szokott ilyet okozni, hogy nehezen kap IP-t, illetve akkor sincs net, vagy brutálisan lassú.
-
rankesz
veterán
válasz
Intruder2k5 #11224 üzenetére
köszi, már azóta túlvagyok a frissítésen, nem vártam meg a választ, és mint látható, nem lett tégla a router
elsőre igencsak bejövős..., bár nem az én tudásomnak megfelelő a paraméterezhetősége, így a dolgok 90%-a maradt alapon -
-
Tucsi91
csendes tag
Sziasztok, felraktam a vargalex által készitett cucot, egyetlen gondom lenne vele, nincs internet, dhcp vel kapot a szolgáltatótól a cucotbeállítottam, a sokadik beállításra megkaptam az ip-t de még akkorse volt net, gondoltam ujrainditom, azóta a webfeület se jön be.
az én gépemnek azért kioszt ip-t, meg másik laptopnak is.
mit kellene csinálnom: elörre is köszi
-
kidii
csendes tag
Ha totalcommanderel csatlakozok FTP-re ezt írja: Kapcsolathívási hiba
192.168.1.1:2221-en csatlakozok, mert 21-en nem jó.Ha böngészőből csatlakozok 192.168.1.1:21-en ezt írja: Ez a cím tiltva van. Ez a cím olyan hálózati portot használ, amelyet általában a webböngészéstől eltérő célra szoktak használni. A Firefox megszakította ezt a lekérést az Ön védelme érdekében.
Mozillán és IE-n is ez van. 2221-es porton meg nem működik.Valaki egy érthető leírást?
-
rankesz
veterán
válasz
rankesz #11220 üzenetére
Csak hogy tényleg ne rontsak el semmit.
Adott a 10.3 a routeremen, r20728 buildel.
belépek putty-al ssh-n,
wget wargalex.uw... stb...
ls -l
aztán mtd -r write bin-filenév és firmware?ennyi?
jó lenne ha ilyen egyszerű lenne mert a régi firm valamiért digi Topnettel az utóbbi időben többször nem adott netet még újraindítás után se, már épp beszóltam a diginek mikor próbából bedugtam az UTP-t direktbe a gépbe és simán volt net. -
Badb0y
addikt
Eddig dlna-val kapcsolatban csak rosszat olvastam, tettem egy próbát felinstalláltam a mindlna-t és a kibdlna-t egy restart és látszik is a dlna-n megosztot cuccok hálózaton. Tud valaki valamilyen problémáról még ?
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Transmission a http://192.168.1.1:9091-en érhető el.
A default bejelentkezés a transmission webes felületére:
login: transadmin
pass: pass123De ezt látod, illetve megváltoztathatod a Luci-ban is.
Ftp-hez először a kiegészítő webes felületen állíts be jelszót! Vagy ssh-n. Belülről az ftp a szokásos 21-es, kívülről a 2221-es porton érhető el.
-
Zoleee89
aktív tag
Sziasztok.
Olyan kérdésem lenne, hogy miért van az, hogy ha újraindítom a routert akkor kb 2 percig van nettem aztán nincs.
Mit kellene engedélyezni openwrt-ben, hogy működjön?
A másik, hogy nem akar menni a wifi, eleinte volt még jelszórás, de nem tudtam rá csatlakozni, most már az sincs.
Előre is köszönöm a segítségeteket.
Zoleee -
-
kidii
csendes tag
Valaki tudja hol kell elérni a transimission-t és az FTP-t?
192.168.1.1:88 és a 192.168.1.1:9091 se jó (192.168.1.1:9091-nél kér felhasználónevet és jelszót de nem fogadja el) -
vargalex
Topikgazda
Üdv minden kedves fórumtársnak!
Megszületett végre az általam build-elt firmware 0.1-es verziója. Letölthető a http://vargalex.uw.hu/trunk/ar71xx/openwrt-ar71xx-generic-tl-wr1043nd-v1-squashfs-factory.bin címről.
A firmware felrakása természetesen mehet a gyári felületről, vagy OpenWrt, illetve DD-Wrt alatt az Intruder2k5 által már leírt módon.
A sikeres frissítés után már el is érhető a Luci felület a szokásos http://192.168.1.1 címen. A felület figyelmeztetni fog, hogy nincs beállítva a root user jelszava:
Így a jelszó mező üresen hagyásával megnyomhatjuk a Login feliratú gombot.
Bejelentkezés után célszerű rögtön beállítani egy megfelelően erős jelszót a System -> Admin Password menüpont alatt:Ezek után a szokásos módon a Luci-ban konfiguráljuk a net kapcsolatunkat, szolgáltatásokat.
Készült egy nagyon egyszerű kiegészítő felület a külső meghajtó formázásához, illetve az ftp felhasználó jelszavának beállításához is. Ez a felület csak a belső hálózatról a http://192.168.1.1:8081-es címen érhető el:
Innen érhetjük el a meghajtó particionálását segítő felületet:illetve az ftp user jelszavát módosító oldal:
Remélem a felület megfelelően egyszerű, így mindenki számára könnyen értelmezhető.
A firmware-ban található csomagok (az alap csomagokon kívül):
- USB driverek
- ext3/ext4 driver
- nyomtató támogatás (p910nd)
- e2fsprogs
- fdisk
- WiFi (wpad-mini-vel)
- Luci
- extroot (a firmware-ban lévő dolgok működéséhez természetesen nem szükséges)
- ddns-scripts
- ntpclient
- Transmission-daemon
- Transmission-web
- mc (ftp engedélyezve)
- nano
- px5g
- samba3
- uhttpd
- uhttpd_mod_tls
- vsftpdMódosítások:
- tűzfalon port nyitva a transmission-hoz (21234-es port)
- belülről az ssh a szokásos 22-es porton, kívülről a 2222-es porton érhető el
- az ftp belülről a szokásos 21-es porton, kívülről a 2221-es porton érhető el
- a Luci belülről a szokásos 80-as, kívülről a 443-as (https) porton érhető el
- kiegészítő felület csak belülről érhető el a 8081-es porton
- transmission-web belülről és kívülről is a szokásos 9091-es porton érhető el, természetesen jelszavazva
- transmission config beállítva (letöltési könyvtár, stb.)
- ftp elérése csak az ftp nevű felhasználóval (jelszó kötelezően beállítandó). ftp felhasználó betéve az users csoportba (home-ja a /mnt)
- samba elérés jelszó nélkül (a guest user a samba user lesz, aki szintén az users csoportba tartozik
- samba-n megosztva a /mnt
- ftp, illetve samba úgy config-olva, hogy az egyik módszerrel létrehozott file/könyvtár a másik módszerrel is teljes jogokkal módosítható (tehát pl. ftp-n felmásolt file samba alól törölhető)
- ntpclient beállítva a time.kfki.hu-ra
- a /etc/config/system-ben a timezone beállítva
- web-es partícionálás, formázás félig kész
- transmission umask-ja beállítva úgy, hogy a letöltött file-ok ftp/samba alól törölhetők legyenek
- inotify támogatva a kernelben, így működik a transmission-ban a watch_dir_enabled
- torrent kicsomagoló script létrehozva, beállítva a transmission config-ban, de nincs bekapcsolva
- qss gombra script létrehozva, de nincs aktiválva
- meghajtó csatlakoztatásakor lefutó script (indítja a szolgáltatásokat) létrehozva, de nincs aktiválva
- transmission configolható a Luci-ban
- vsftpd configolható a Luci-anTransmission, illetve vsftpd config:
A QSS gombhoz engedélyezéséhez: a /etc/hotplug.d/button/10-qssbutton script-ben az ENABLED változót kell átírni hozzá 1-re, de ezt egy megnyomás után írja a log-ban). Aktiválás esetén, ha leállította a szolgáltatásokat, illetve umount-olta a drive-okat, akkor kikapcsolja az USB ledet.
Meghajtó csatlakozásakor lefutó script aktiválásához: a /etc/hotplug.d/block/50-startservices script-ben az ENABLED változó értékét kell 1-re állítani, de ezt is írja a log-ban. Ha aktiválva van, akkor a szolgáltatások indítása után az USB ledet bekapcsolja.Lehet, hogy valamit még kihagytam. Ha eszembe jut, akkor megírom.
-
nimfas
addikt
Semmi hír Vargalex-ről és a várva várt firm-ről? Azt hittem lekésem a "premier"-t :-D
Akkor majd vasárnap... vagy hétfőn foglalkozom vele, holnap meló, aztán Bp koncert.... :-S
Jó hétvégét kívánok a fórumtársaknak....
Üdv.
-
Goose-T
veterán
válasz
Keresztapper #11207 üzenetére
Ez csak úgy történhetett meg, ha a vinyód helyére Chuck Norris van beszerelve.
-
Zolás
addikt
válasz
Keresztapper #11207 üzenetére
Gondolom pornó nélkül felfért az egész internet két dvd-re?
-
Goose-T
veterán
válasz
Keresztapper #11201 üzenetére
Csak azért írtam, mert írták mások is, hogy tud érdekes dolgokat csinálni a QoS, azért nem kerül bele az all-in-one firmware-be.
-
válasz
Intruder2k5 #11203 üzenetére
Ja, és ez után természetesen kell még egy...
nvram commit
parancs is, ha emellett döntesz.
-
válasz
yodee_ #11202 üzenetére
Huhh... Akkor ez is még mindig bugos. Nem semmi, hogy mennyire nem érdekli a fejlesztőket, pedig ez már nem mostani hiba. Egyszer régen meg is kerestem rá a megoldást, valami nvram paranccsal lehet kitölteni, de már nem tudom, hogy nézett ki... Mondjuk akkor sem nekem kellett, csak valaki másnak segítettem, én maximum VMware alatt DD-WRT-zek. De ha megtalálom, bedobom ide a parancsot...
szerk.:
nvram set static_leases="00:11:22:33:44:55=name1=IP-Address1 00:11:22:33:44:56=name2=IP-Address2"De beállíthatod a gépen is a fix IP-t, nem kötelező azt DHCP-vel használni.
-
yodee_
őstag
válasz
Intruder2k5 #11199 üzenetére
ezt én is megtaláltam, viszont ha kitöltöm és nyomok egy alkalmazást az oldal alján akkor nem alkalmazza. van csak nem látom? hol listázza ki őket?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszámítás! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged