- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Butcher82: Retro - műanyag fehérítés
Hirdetés
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
lakatosturbo #11395 üzenetére
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Erről nem tudok nyilatkozni. Az biztos, hogy a Luci ezen részéhez nem nyúltam, úgyhogy szerintem a trunk-ban is így lenne. Bár nem tudom, hogy mi köze van az IP címhez az egésznek. Holnap megnézem átállított IP-vel, illetve Firefox 4 alatt, mert eddig csak Chrome-val néztem. Egyébként akkora hálózatod van, hogy 10-es tartományt kell használni?
-
Csuki
csendes tag
-
litter
tag
válasz
vargalex #11392 üzenetére
Webes felületről csináltam. A fenti jelenség amúgy egy 32 GB-s pendrive alatt jelent meg, ahova már félig-meddig berendezkedtem.
Ma hozzákötöttem egy 160Gb-s vinyót, s próbáltam a webes felületről az mindkét módszerrel formázni-> Nem ment az automout egyikkel sem, viszont ezt még kézzel beállítottam. Írási jogosultságot ekkor sem kaptam, viszont nem csak a Transmission alatt, de a /mnt alá komplett nem tudok kreálni/másolni semmit. -
vargalex
Topikgazda
válasz
litter #11383 üzenetére
Hi!
A formázást gondolom nem a webes felületről csináltad. Vagy ha azzal, akkor timeout-olt és ezért nem tudta beállítani a könyvtár jogosultságokat. A holnap megjelenő V0.2-es verzióban többek között ezt is javítottam.
SSH alatt tudod megoldani:
chgrp -R users /mnt
chmod -R g+w /mnt -
vargalex
Topikgazda
válasz
nimfas #11384 üzenetére
Hi!
Az attól függ, hogy a kábelben lévő elektronika honnan veszi a tápot. Nekem a soros kábelem a soros portról, a CA-42-őm az USB-ről (azt hiszem ebben egyébként is csak 3 kábel volt), a DKU-5-öm viszont a Nokia telefonról venné. Ezért ez utóbbinál nálam be kell kötni a 3.3V-ot is.
-
hati
addikt
Egy kis infó, hogy mennyire is terheli a router CPUját a routolás.
A kliens gépen utorrent, 1 letöltéssel, 40 aktív kapcsolat, 6-7MB/s letöltés, elenyésző feltöltés.
Mem: 56388K used, 5556K free, 0K shrd, 1092K buff, 38276K cached
CPU: 1% usr 0% sys 0% nic 36% idle 0% io 0% irq 61% sirq -
nimfas
addikt
válasz
Intruder2k5 #11388 üzenetére
Köszi, holnap befejezem az előkészületeket és nekiesek .... remélem sikerül feléleszteni. Drukkoljatok :-D
-
válasz
nimfas #11387 üzenetére
Lehet, persze... Én személy szerint is azzal csináltam!
Csupán a megfelelő port számot, sebességet, stb-t kell beállítani, és már működik is. Ha rosszul állítod be a PUTTY-ot, azzal nem csinálsz téglát a routerből, hanem egyszerűen csak nem fogod látni, hogy mi történik a "routerben". Tehát a konzol, csak helyesen beállított PUTTY-al fog megjelenni.
Beállítások:
Port: Kábel + Driver függvénye
Speed: 115200
Data bits: 8
Stop bits: 1
Parity: None -
nimfas
addikt
még 1 kérdés.... Putty-val is lehet serial-os javítást eszközölni? OpenWrt wiki-ben az van... hogy tudja a serial-t is SSH és Telnet mellett....
Aki csinált már ilyet mondja már el hogy, nehogy totál kockát csináljak belőle... épülhet a ház :-D Egy téglával több lesz vagy kevesebb :-)
-
nimfas
addikt
válasz
Intruder2k5 #11385 üzenetére
köszi! :-D
-
-
litter
tag
Vargalex!
Pár napja kérdeztem, hogy hogyan lehet torrentet úgy hozzáadni, hogy a Transmission ne akarja újra letölteni az anyagot, hanem mehessen seedbe. Akkor azt javasoltad, hogy tegyem be az incomplete-be és várjam meg a hash végét, hátha beolvassa mint kész letöltést. Most volt időm vele játszani csak, és már ott elakadtam, hogy írásvédett a Transmission mappa alatt minden. Próbáltam Win alól feloldani, de nem sikerült. Luciban kerestem beállítást ehhez a vonatkozó résznél, de nem találtam. -
-
nimfas
addikt
válasz
Intruder2k5 #11380 üzenetére
Köszi.... villanyszerelő vagyok, de azért ennyire nem vagyok pihent ;-)
Közben megcsupaszítottam a kábelt... szép színes.... 6 színű
- kék, sárga, piros, zöld, fehér és narancssárga
asszem megvárom a holnapot és nem dugom be a konnektorba... és nézegetem fáziscerkával :-D Enyhén közel vannak a lábak a telefoncsatlakozós oldalon, lenne meglepi.
-
-
nimfas
addikt
Nah... be is forrasztottam a soros port helyére a lábakat... már csak a kiosztást nem tudom ellenőrizni holnapig :-S
-
Gabexxxx
csendes tag
Sziasztok!
Ilyen típusú router vásárlása előtt állok. Pár kérdésem lenne, elnézést ha bugyutának tűnnek.
1. Tíz emeletes panelban lakunk, és egy barátom 3 emelettel feljebb lakik. Elegendő-e eme router hatótávolsága hogy tudjon ő is netezni? Esetleg az antennák ANT2408CL-re való kicserélésével? (Külső antenna felszerelése nem lehetséges!) Létezik-e egyáltalán ilyen router amivel ez a távolság megoldható és ha igen akkor melyik?
2. A 2 emelet közötti lakók beperelhetnek-e a wifi egészségkárosító hatása miatt? (Ha egyáltalán egészségkárosító. )
-
nimfas
addikt
válasz
vargalex #11363 üzenetére
Köszi, rendes vagy... csak Siófokról macerás picit... esetleg távsegítség ? :-D
Vettem CA-42-es kábelt, találtam is leírást hozzá, hogy kell csinálni, vettem beforrasztható tüskesort is, meg a rávaló digi-dugit.... csak a rohadék lakatfogót felejtettem el kivenni a kocsiból.... azon van ellenállásmérő ami jó szálszakadás-vizsgálatra is, azzal csipogtattam volna ki a csatlakozókat :-S
Eddig itt tartok, valakinek volt ilyen gebasza, hogy a sys led nem villogott?
Olyan volt nálam is, hogy villogott, azt tudtam a QSS-gomb őrölt módon való nyomizásával, majd router visszaállítással orvosolni, de ez most nem jön be :-S -
vargalex
Topikgazda
-
kidii
csendes tag
válasz
vargalex #11372 üzenetére
A telefon meg ezt irja amikor a gep IP cimet itom be
403: Forbidden
Unauthorized IP Address.
Either disable the IP address whitelist or add your address to it.
If you're editing settings.json, see the 'rpc-whitelist' and 'rpc-whitelist-enabled' entries.
If you're still using ACLs, use a whitelist instead. See the transmission-daemon manpage for details.A 192.168.1.1-ra még ezt se hozza be
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Természetesen a dyndns szolgáltatást a Luci-ban kellene beállítani, különben a regisztrált dyndns nevedhez ki fogja hozzárendelni az aktuális IP-det? A transmission beállításainál nem is kell a dyndns-el foglalkozni! Mit állítottál ott be ezzel kapcsolatban?
-
crackjack
csendes tag
válasz
vargalex #11361 üzenetére
Szia!
1 Akkor mit lehet helyette használni?
2. A fent lévő uhttpd nem tud ilyet?
3. G-s eszközzel ment jól, csak az N-esen nem megy XP alatt.
r3pl4y féle firmware-ben még működött. Állítgatok majd a beállításokon és meglátom, ha nem tud működni akkor vissza kell tennem azt a verziót.4 A csomaglistádba a transmission-cli-t fel tudod tenni, meg az openswan, kmod-openswan-t, openvpn?
Köszi mindent.
-
kidii
csendes tag
A weboldal nem érhető el
A következő http://**********.dyndns-remote.com:9091/
weboldal valószínűleg ideiglenesen üzemen kívül van vagy véglegesen új webcímre költözött.
*Íme pár javaslat:*
* Ellenőrizze, hogy készüléke fogja-e a jelet és képes-e adatátvitelre.
* Töltse újra ezt a weboldalt később.
* A weboldal tárolt változatának megtekintése a Google-ról
Most perpil ezt irja -
vargalex
Topikgazda
És a dyndns-en egyébként a Luci-t, ssh-t, stb. eléred? A transmission-t újraindítottad az rpc_whitelist kikapcsolása után? (Egyébként valóban, ezt a config-ot elfelejtettem módosítani, így a tűzfalon hiába van nyitva a 9091-es port, a transmission úgysem engedne be. Majd a következő verzióban ezt is javítom.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
crackjack #11357 üzenetére
Hi!
1. Sajna a WiFi-s MAC szűrés nem támogatott még a mac80211 típus esetén. Van egy patch, amit megpróbálok majd illeszteni a jelenlegi forráshoz. Viszont, ha jól gondolom ez az opció a LuCi-ban nem fog megjelenni (megpróbálom azért beizzítani), csak ssh-n lehet configolni.
2. SSL-en szerintem csak akkor tudod elérni, ha egy https-t támogató web szerveren keresztül proxyzod.
3. WiFi-t notebook-on próbáltam XP alatt, tökéletesen megy, illetve még a telefonomon használom. Utóbbinál sincs gondom.
-
nimfas
addikt
Nah... asszem sikerült kinullázni a routert.....
putty-n keresztül vargalex firm fel, frissítette, aztán kiírta, hogy putty inaktív, mondom ok, akkor sikerült.... aztán se kép se hang.
Ha kihúzom a tápot majd vissza, akkor 1 pillanatra világít az összes led, aztán csak a pwr és a lan1... (wan-t kihúztam, frissítés után)
Tehát ilyenkor elvileg a visszaállítás a 192.168.1.2-es fix címmel sem megy, mert ugye nem lép be "szervíz" módba, ha villámgyorsan nyomogatom a qss-t indításkor...
Most jön akkor a soros portos mizéria :-S
Azzal kapcsolatban vmi jótanács? :-D
-
crackjack
csendes tag
válasz
vargalex #11314 üzenetére
Okés, értem. Lenne még kérdésem.
1. Wireless MAC filter akarok feltenni, a csomaglistában nem találtam.
Nem tudom hogyan de valakinek sikerült behatolni a hálózatomba, mert a DHCP server kiosztott egy IP-t, egy idegen címnek, pedig WPA2 PSK-t használok erős jelszóval.2.Transmissionhoz létezik-e SSL támogatás? Webes felületen SSL porton keresztül.
3. Másik furcsa jelenség, hogy van egy TP-Link 822N-es USB adapter, ami WinXP-s gépre van fel téve, és fel is csatlakozik a router-re, de nagyon sokáig kap IP címet, majd mintha lenne kapcsolat is meg nem is. Mert se pingetni nem lehet belső címet, se külsőt.
Windows 7-es kliensen semmi probléma. Nem tudom mi nem jön át jól az XP-n.Köszi a válaszokat.
-
-
vargalex
Topikgazda
-
kidii
csendes tag
válasz
vargalex #11253 üzenetére
3. Regisztrálsz egy dyndns címet, majd ezt beállítod a Luci-ban. Így a http://regisztralt.dyndns.neved:9091-es címen kívülről is eléred. Illetve pl. Android-os telefonról a transdroid-al.
Luciban hova másoljam? (******.dyndns-remote.com (ez jó?))
Transdroidban a jelszó és a felhasználó az ami a luciban van megadva?Ja és ez tartozik a kérdéshez.
Ha például 1 hétig szünetmentesen megy a külső HDD és a router, okoz valami károsodást?
Értem ezalatt, a melegből származó problémát (roternél és a HDD-nél).
Vagy van olyan külső HDD ház ami hűt? -
Gabesz128
csendes tag
válasz
vargalex #11252 üzenetére
Hello!
Tudnál nekem segíteni a kicsomagoló script használatában. A torrent funkciót (Tranmission 2.21) a routerről áttettem Popcorn A210-re, de feltételezem ott is működne, csak fogalmam sincs mit és hova kell másolni/átírni. Odáig eljutottam, hogy van unrar a mediaboxon. Légy szíves a többiben segíteni.
Kösz -
NeverGone
tag
Sziasztok!
Tudtok valamit az OpenWRT 10.03.1-ről? Fejlesztik még egyáltalán?
-
zsolt501
nagyúr
válasz
amargo #11341 üzenetére
Igen a WD az WesternDigital de ott is léteznek nem fizetős szoftver fejlesztések a WDTV live lejátszóhoz, de létezik a Tomato firmware ami ugyan így egész informatív a javítás lista csak sajna erre a routerre nem létezik, de amint lesz lehetőségem cserélem a routert egy komolyabb darabra, de ez már egy másik történet.
-
Tucsi91
csendes tag
jó sikerült elindult, viszont azt belehet állitani rajta hogy egy külsö helyre töltsön le? mert nekem a 192.168.1.x es cimen van egy NAS.
-
@Jocó@
tag
Tapasztal valaki a vargalex féle firmwarrel wifi gondokat?
Annyi javult a régebbi OpenWrt-khez képest (10.03 backfire ~201xx verzió), hogy bgn módot használva már nem dobja le a g-s klienst, nem szakadozik a net.
A felhasználó saját véleménye szerint az internet lomhább, és ha készenléti módból visszatér a számítógépe, mindig kézzel kell javítani a kapcsolatot. Tiszta g-s módot használva, ez nem így volt állítása szerint.
-
Tucsi91
csendes tag
Hali, mi van akkor ha én a transmission-t a weben engedélyeztem, de nem érem el, elvileg a 192.168.1.1:9091 en kéne elérni, de semmi.
-
direwolf
őstag
válasz
Intruder2k5 #11324 üzenetére
Persze, ezt ajánlottad itt
-
kidude
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #11335 üzenetére
Értem. Akkor irány a vatera
Köszi a gyors segítséget! -
DEx-
tag
válasz
Intruder2k5 #11336 üzenetére
Köszi a választ!
Akkor csinálom a kábelt asszem... -
A LED-ek villogása akkor van, ha elkezd betöltődni a firmware, majd crash-el, és újraindul... Ekkor egy ilyen körforgásba esik a router. Ha viszont elkezd betöltődni, és valami ok miatt csak simán megakad egy ponton, akkor nincs villogás. Ha normálisan betöltődik a firmware, akkor villog a sys led, és van recovery mód is. Ha még sincs, akkor vagy nem töltődik be, vagy Te csinálsz rosszul valamit. A lehetőségek nagyjából ezek!
A log szerint Te mindent jól csináltál, de ilyen sajnos előfordul, ennek ellenére is.
Ez már máskor is elhangzott itt... -
-
DEx-
tag
válasz
Intruder2k5 #11312 üzenetére
Ha egyáltalán nem villog a SYS LED, akkor az bizony halott... Innentől vagy garanciális csere, vagy pedig soros kábel!
Tuti?
Ahogy olvastam plusz tünet még a ledek periodikus felvillanása.
Nálam ilyen nincs.Semmi abnormális dolgot nem látni a ledeken.
Szépen világítanak a port ledek, ahova van vmi kötve.
WAN is aktív ha be vak kötve.Egyébként a logbol kiderült valami hogy mit rontottam el?
Csak hogy nehogy elcsesszem megint, mivel kb ugyanígy csinálnám legközelebb is:
[link] -
kidude
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #11330 üzenetére
Igen, ez lenne a terv! Csak kissé tartok tőle, hogy ebben az usb kábelben nincs benne az az áramkör ami a DKU5-ben megvan.
-
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #11328 üzenetére
Köszi szépen a választ, tiszta sor
-
válasz
hoffman_ #11326 üzenetére
Igazából én nem is szeretem ezeket a "varázslós" telepítő CD-s vackokat, sokkal célravezetőbb a webes felületen konfigolni mindent, a fentebbi linken... Gondolom, hogy a torrent UPnP-n keresztül nyit magának portot, vagy passzívban megy. Ja, és nem kell másik gépen megcsinálni, elég az egyikről.
-
kidude
csendes tag
Sziasztok! Ma nagy küzdelmek árán, de sikeresen féltéglává fejlesztenem a routeremet.
(igen tudom...)
Visszaolvastam egy csomót a fórumban és azt látom már, hogy soros csatlakozásra lesz itt szükség. A 3,4 és 5 vezetékes DKU-5-ökről olvasva felmerült bennem a kérdés, hogy ugyan ilyen DKU5öm nincs (mondjuk 4pin-es csatim sincs a másik végére), de van egy nem használt simaUSB-to-mini(?)USB kábelem.Mit gondoltok, ha a hosszabbítónak leszedem az egyik végét, akkor az ráforrasztható a routerboardra úgy, hogy még mondjuk működjön is?
Előre is kösz a szakértőknek!
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #11322 üzenetére
Nagyon rookie vagyok hálózat témában. hogyha én megcsináltam a quicinstallt az asztali W7-es gépemen a CD-ről, akkor a laptopon pl meg kell csináljam ugyanezt? A net jön normálisan mindkettőn, torrent is működik mindenféle port mahinálás nélkül.
-
Szabest
tag
Sziasztok!
Tervbe van egy ilyen router nálam is , és ezekre szeretném használni:
(torrent,dlna,ftp,távoli managelés)
Olvasom elég rég óta a fórumot, Vargalex nagyot alkotott GRATLA!
Kérdésem így látatlanba, hogy nagyobb vinyó , gondolok itt egy új 1,5-2TB-ost mennyire tud kezelni?? Azaz látni fogja rendesen egybe, vagy mekkora az a max határ amit még simán kezel, van erről vmi tapasztalototok? Elsősorban természetesen a nagyobb (1TB s afölötti) hátteret használókhoz szól a kérdés!
Köszi előre is a válaszokat!
Szabest
-
-
direwolf
őstag
válasz
Intruder2k5 #11320 üzenetére
Köszi, értem. Akkor hogy unmountoljam az overlayt, hogy visszaálljon az eredeti fs? Mert most így egy umount -l /dev/sda2 -re totál eltűnik minden
...többek között a /usr/sbin ahova az mount/unmount scriptjeimet tettem
-
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #11317 üzenetére
Jó, azért hülyének ne nézz már kérlek. Mármint nézhetsz, mert nem tudom előhívni, de azért egy menüben már elvagyok... Ezt a panelt nem tudom honnan szedted elő, ezt az egész TP-Link logós zöld vackot.
-
-
kidii
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #11315 üzenetére
Tényleg....Mostanába elég figyelmetlen vagyok...
-
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #11313 üzenetére
Ez evidens, csak ezt a panelt nem tudom, hogy hívom elő
Köszi természetesen.
-
-
-
-
kidii
csendes tag
Korlátozni a torrentet nem lehet valahogy? Mert ha beindul, netezni is alig lehet
-
hoffman_
nagyúr
Sziasztok!
Nekem ugyan nem ez a típus van, csak a kistestvér(941nd), de nem hiszem, hogy sokban különbözik a felépítése. Ha jól tudom, ki lehet kapcsolni a wifit, azonban nem sikerült rájönnöm, hogyan. Ebben tudna valaki segíteni?
Alapvetően sokat nem kellett konfigolni, bedugtam, bekapcsoltam, és azonnal ment. W7 és XP alatt is. Pöpec.
-
crackjack
csendes tag
válasz
vargalex #11307 üzenetére
Így van, majd 460 GB-os partíció. De swap még korábban nem volt hiszen azt a script hozza létre.
Azt csináltam hogy mostmár létező swap mellett újra kiadtam a formázást az /mnt-re, majd egy reboot. Mostmár megvan. Viszont mikor az fdisk -l paranccsal nézegettem a partíciós táblát, kiirt kb. 5 nem megfelelő partíciót.
Ilyneket:
Disk /dev/mtdblock0: 0 MB, 131072 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 0 cylinders
Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes
Disk identifier: 0x11010010Disk /dev/mtdblock0 doesn't contain a valid partition table
Disk /dev/mtdblock1: 1 MB, 1310720 bytes
Disk identifier: 0x00000000Disk /dev/mtdblock1 doesn't contain a valid partition table
Disk /dev/mtdblock2: 6 MB, 6881280 bytes
Disk identifier: 0xc7a0fcf9Disk /dev/mtdblock2 doesn't contain a valid partition table
Disk /dev/mtdblock3: 2 MB, 2621440 bytes
Disk identifier: 0xffffffffDisk /dev/mtdblock3 doesn't contain a valid partition table
Disk /dev/mtdblock4: 0 MB, 65536 bytes
Disk identifier: 0xffffffffDisk /dev/mtdblock4 doesn't contain a valid partition table
Disk /dev/mtdblock5: 8 MB, 8192000 bytes
Disk identifier: 0x00000000Disk /dev/mtdblock5 doesn't contain a valid partition table
Ezek micsodák?
-
DEx-
tag
válasz
Intruder2k5 #11276 üzenetére
hogy kell csinálni a visszaállítást?
ez alapján csinálnám, de ez vhogy nem így van nálam:5. Amikor boot-ol a router, akkor nyomkodd a QSS gombot, addig, míg nem kezd el gyorsan villogni a sys led (kb. 2x gyorsabban mint alapon),
nekem egyátlán nem villog a sys gomb se alapon se gyorsabban, se sehogyse...
szal még mindig halott a cucc...
-
ErosenZold
senior tag
51d 15h 27m 34s
jupíííí
-
zetecR
addikt
Sziasztok
audiot streamelni WiFi-n keresztül USB-s hangkártyára próbált már valaki?
Elvileg lehet, de a gyakorlatra lennék kíváncsi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hisense LCD és LED TV-k
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- OLED monitor topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- A Pixel 10 minden színben és oldalról
- További aktív témák...
- TCL 55C745 TV 4K FALD, HDR Dolby Vision, DTS, 2029.07-ig garanciális, dobozában, fóliás, karcmentes.
- Canton CD 1 SC Aktiv-Subwoofer + 2db Canton CD 10 + Canton CD 20 center
- Pc rx7600 xt 16gb
- Eladó Konfig I5-10400F 32GB DDR4 1TB SSD RTX2060 Super 8GB!
- Meta Quest 3 (128GB) VR szemüveg megannyi kiegészítővel - szinte új állapotban, garanciális
- Asus HYPER M.2 X16 GEN 4 bővítő.
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s SFF / i5-8-9. gen/ WIN10-11/számla, garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G7 - i5-10G I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest