- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
nimfas
addikt
válasz
direwolf #64440 üzenetére
Direwolf:
Pedig nem kell egy olcsó nas-ért mélyen a zsebbe nyúlni, nekem egy GoFlexNet üzemel Nas-ként, FTP, samba, transmission azon fut, WAN oldalról is elérem FTP-n, torrentet is tudok hozzátenni távolról.
Jelenleg Mobilnetes az itthoni net 60/30 MBit/s körül van a sebesség. Ftp-n LAN-on 60MB/s-el másolok a 1TB-os 2,5" Red winyóról a számítógép felé. Ext4-re van formázva.1. Nálad azért volt 6MB/s a sebesség, mert NTFS van, ext4 alatt 13 MB/s a csúcs a V1 routertől. (Ebből lett nekem is elegem ezért ruháztam be a GoFlexNet-be Vargalex ajánlásával...)
2. A winyónak jobb az állandó menet mint a leállások, de majd a tőlem okosabbak megmondják
3. Nekem sem kellett nas, de sokkal kényelmesebb így, mert a filmet sem kell másolgatni, medialejátszó látja a lan-on keresztül.
4. Amíg nekem is a tp-link látta el a torrent kliens szerepét erősen limitálni kellett a letöltést, szálakat stb. mert nálam is dobálta a wifi-t, ez NTFS alatt szerintem hatványozottan igaz lehet.... -
Headless
őstag
válasz
direwolf #64435 üzenetére
Ezzel a /bin/usb_pnp fájlal próbáld meg. Meg egy ilyen lehúzás/visszadugás dolognak a systemlog részét szeretném látni. még akár a módosított fájl előtt és után is.
Amúgy azt felejted el, hogy a torrentel még le is kell szedni, nem írtad mondjuk milyen a neted. De a routeren is lecsordogál 1-2 mbps-el. Jó olvasom, hogy elmegy a wifi, ott inkább csak tápelégedetlenségre gyanakszok. a Terhelés következtében.
Kényelmetlenség a "lehúzom,hurcolászom a vinyót"-ra gondolt suste. Most hogy RSS feeed is van, Így konkrétan minden 100%-ig automatizált, már csak nem nézi meg helyettem a filmet...
-
suste
veterán
válasz
direwolf #64437 üzenetére
50" 2,5 méterről és fullhd. De jobb lenne 60"
pont erre gondoltam, hogy ha van pénz tv-re, akkor legyen NAS-ra is, ami nagyságrendekkel olcsóbb, mint a tv....nekem az lenne a kényelmetlen, ha ki/be kéne huzogatni a hdd-t a routerből, és pc-re dugni, miközben a filmbeszerzéshez és megnézéshez nem is használok pc-t, plusz a pc-tv bekábelezés is nagy macera lenne
-
suste
veterán
válasz
direwolf #64435 üzenetére
számomra ezek a nagy ellentmondások:
20gb-HD <-> "szegényember nas"fullHD-hoz megfelelő NAS kell (vagy türelem
)
én a kényelmet részesítem előnyben a gyorsasággal szemben, plusz 40col + 2,5m -> 720p bőven elég
de ha neked így jó, akkor csináldwin+ext -> ext2fsd (ext2 is jó a routernek!)
-
suste
veterán
válasz
direwolf #64432 üzenetére
Pont ezért kell az NTFS, mert windowsra még nem találtam jól működő ext4 r/w-t
pedig van ilyen is, de én biztos nem húzkodnám le a routerről a HDD-t, hanem átmásolnám hálózaton, és akkor máris mehet az ext4, ami mindennek jobb
gigabit lanon 8-10MB/s elérhető.....
"szegényember nas"-ának is jóval gyorsabb lenne így -
Headless
őstag
válasz
direwolf #64430 üzenetére
Háát ez elég nehéz ügy... :S
Esetleg HDD manager oldalon egy automount debugot futtass egy unmount után. és azt küld el valami olvasmányos formátumba, pastebin vagy valami egyéb.Ez a felállás amúgy most kuka... 480GB NTFS... azt most felejtsük el, ha normálisan terhelés nélkül akarod üzemeltetni a rendszert. Főleg ha transmissiont is használsz.
-
suste
veterán
válasz
direwolf #64365 üzenetére
mert a kerneles csomagok legtöbbször csak akkor működnek jól, ha a az fw-vel (kernellel) együtt fordulnak
ezért nem jó az sem, ha pl trunkot teszel fel, aztán pár nappal késöbb akarsz valamit telepíteni, miközben már újraforgatták az fw-kett a módosítások után (kivéve, ha letöltötted a teljes repot, és onnan telepítesz)
-
-
nimfas
addikt
válasz
direwolf #64359 üzenetére
GoldenOrb ez van nekem a Router-en CC-s nem BB-s.
Nekem nem kellett mókolni semmit, csak rádugtam, beállítottam APN-nek a "NET"-et és megy.Modem menüpontban ezt találtam a debug alatt, hátha kihámozol belőle valamit... de ha megmondod hogy nézzem meg a driver-t megnézem neked!
Device Information
T: Bus=02 Lev=00 Prnt=00 Port=00 Cnt=00 Dev#= 1 Spd=480 MxCh= 1
B: Alloc= 0/800 us ( 0%), #Int= 0, #Iso= 0
D: Ver= 2.00 Cls=09(hub ) Sub=00 Prot=01 MxPS=64 #Cfgs= 1
P: Vendor=1d6b ProdID=0002 Rev= 3.18
S: Manufacturer=Linux 3.18.23 ehci_hcd
S: Product=EHCI Host Controller
S: SerialNumber=ehci-platform.1
C:* #Ifs= 1 Cfg#= 1 Atr=e0 MxPwr= 0mA
I:* If#= 0 Alt= 0 #EPs= 1 Cls=09(hub ) Sub=00 Prot=00 Driver=hub
E: Ad=81(I) Atr=03(Int.) MxPS= 4 Ivl=256ms
********************************************************************************************************
T: Bus=01 Lev=00 Prnt=00 Port=00 Cnt=00 Dev#= 1 Spd=480 MxCh= 1
B: Alloc= 0/800 us ( 0%), #Int= 0, #Iso= 0
D: Ver= 2.00 Cls=09(hub ) Sub=00 Prot=01 MxPS=64 #Cfgs= 1
P: Vendor=1d6b ProdID=0002 Rev= 3.18
S: Manufacturer=Linux 3.18.23 ehci_hcd
S: Product=EHCI Host Controller
S: SerialNumber=ehci-platform.0
C:* #Ifs= 1 Cfg#= 1 Atr=e0 MxPwr= 0mA
I:* If#= 0 Alt= 0 #EPs= 1 Cls=09(hub ) Sub=00 Prot=00 Driver=hub
E: Ad=81(I) Atr=03(Int.) MxPS= 4 Ivl=256ms
********************************************************************************************************
T: Bus=01 Lev=01 Prnt=01 Port=00 Cnt=01 Dev#= 2 Spd=480 MxCh= 0
D: Ver= 2.10 Cls=00(>ifc ) Sub=00 Prot=00 MxPS=64 #Cfgs= 1
P: Vendor=12d1 ProdID=1506 Rev= 1.02
S: Manufacturer=HUAWEI_MOBILE
S: Product=HUAWEI_MOBILE
C:* #Ifs= 5 Cfg#= 1 Atr=80 MxPwr= 2mA
I:* If#= 0 Alt= 0 #EPs= 2 Cls=ff(vend.) Sub=02 Prot=12 Driver=option
E: Ad=82(I) Atr=02(Bulk) MxPS= 512 Ivl=0ms
E: Ad=02(O) Atr=02(Bulk) MxPS= 512 Ivl=0ms
I:* If#= 1 Alt= 0 #EPs= 3 Cls=ff(vend.) Sub=02 Prot=01 Driver=option
E: Ad=84(I) Atr=03(Int.) MxPS= 10 Ivl=32ms
E: Ad=83(I) Atr=02(Bulk) MxPS= 512 Ivl=0ms
E: Ad=03(O) Atr=02(Bulk) MxPS= 512 Ivl=0ms
I: If#= 2 Alt= 0 #EPs= 1 Cls=ff(vend.) Sub=02 Prot=16 Driver=huawei_cdc_ncm
E: Ad=86(I) Atr=03(Int.) MxPS= 16 Ivl=2ms
I:* If#= 2 Alt= 1 #EPs= 3 Cls=ff(vend.) Sub=02 Prot=16 Driver=huawei_cdc_ncm
E: Ad=86(I) Atr=03(Int.) MxPS= 16 Ivl=2ms
E: Ad=85(I) Atr=02(Bulk) MxPS= 512 Ivl=0ms
E: Ad=04(O) Atr=02(Bulk) MxPS= 512 Ivl=0ms
I:* If#= 3 Alt= 0 #EPs= 2 Cls=08(stor.) Sub=06 Prot=50 Driver=usb-storage
E: Ad=87(I) Atr=02(Bulk) MxPS= 512 Ivl=0ms
E: Ad=05(O) Atr=02(Bulk) MxPS= 512 Ivl=125us
I:* If#= 4 Alt= 0 #EPs= 2 Cls=08(stor.) Sub=06 Prot=50 Driver=usb-storage
E: Ad=88(I) Atr=02(Bulk) MxPS= 512 Ivl=0ms
E: Ad=06(O) Atr=02(Bulk) MxPS= 512 Ivl=125us -
suste
veterán
válasz
direwolf #64298 üzenetére
a lan ethernet portok egy switch-en vannak, és így is vannak beállítva alapból, tehát nincsenek szétszedve vlan-okra, így a LAN-LAN kommunikációba nem szól bele a proci
akkor lenne szétszedve, ha több vlan lenne, pl:
config switch_vlan
option device 'switch0'
option vlan '1'
option ports '1 4 5t'config switch_vlan
option device 'switch0'
option vlan '2'
option ports '0 5t'config switch_vlan
option device 'switch0'
option vlan '3'
option ports '2 5t'config switch_vlan
option device 'switch0'
option vlan '4'
option ports '3 5t'stbstb
-
Headless
őstag
válasz
direwolf #64280 üzenetére
Mit szeretnél? ha a gyári funkciók nem kellenek, akkor törölheted az egészet,Csinálhatsz nulláról, ha kellenek az eredeti funkciók
if [ "`echo $BUTTON | egrep 'wps|reset' `" != "" ] || [ "`echo $1 | egrep -w 'on|off'`" != "" ];then
#wps vagy reset gomb megynomva valamint az első input paramétere nem on vagy off a script-nek ez a parancssori wifi kapcsoláshoz kell
if [ "$SEEN" -lt "5" ];then
#gomb benyomva kevesebb mint 5 másodpercig
#WfI kapcsolás a kivételekkel.
elif [ "$SEEN" -ge "10" -a "$SEEN" -lt "15" ];then
#gomb megnyomva 10 és 15 másodperc közötti időtartamig
#
elif [ "$SEEN" -ge "15" ];then
#gomb nyomva tartva 15 másodpercnél tovább -> factory reset
else
#a korábbiak nem teljesültek vagyis 5-10 másodpercig nyomva
#unmount és szolgáltatások leállítása
fi
fiHa valamelyik funkció nem kell, akkor a helyére berakhatod és természetesen az időket is állíthatod. Például számomra az 5-10 s akció teljesen feles én azt cserélném le... vagy esetleg ha a wifi kapcsolás nem lényeges annyira, de kell, akkor átmásolhatod a wifit az umount-ba és a saját parancsot a wifi helyére.
Vagy ha mind kell, adhatsz hozzá új if else-t is.
Vagy lehet, hogy nálam régebbi van, akkor nem tudom..
de ez alapján már érthetőnek kell lennie.
-
direwolf
őstag
válasz
direwolf #64280 üzenetére
Mégis elkaptam a fonalat azt hiszem:
Amíg nyomva tartom a wps gombot, addig villogtatja a system leded.
Ha 5 másodperc vagy rövidebb ideig nyomtam ,akkor wifi on/off
Ha 5 és 10 mp között, akkor törli a rootfst és rebootol
Ha 10 vagy több mp, akkor leállítja a transmissiont, minidlnat, ftpt, sambát és unmountol, és swapoff.Jól látom?
-
suste
veterán
válasz
direwolf #64186 üzenetére
A tapasztalatom az, hogy klienskent beállított eszközön nem működik a 2. AP.
Jó lenne ha más is tesztelné, de hiába kértem itt a fórumon.....
Szóval elvileg csak a fő routeren tudsz vendéget üzemeltetni.Vagy esetleg wds-ethernet-et lehetne még megpróbálni. Még én sem teszteltem
.
Olyat már csináltam, hogy beállítottam egy plusz repeatert vendégnek.... -
suste
veterán
válasz
direwolf #64107 üzenetére
a routerre visszaállítás is csak egy gombnyomás a 9092/setup/switch alatt
de egyébként pont a 1043v1 ami nem szokta szeretni ezt a fajta switch-esítéstszóval elég ha azt csinálod amit írtál, LAN IP a főrouter hálózatába (ütközés nélkül), LAN DHCP ki, és használhatod is a LAN portokat
ráadásul a LAN DHCP-t sem kötelező kikapcsolni, mert ha a főrouteren megy a dhcp és előbb indul el mint a 1043v1, akkor a 1043v1-en nem fog elindulni a LAN dhcp....1043v1 WAN port is gigabites, mivel ua switch
.
-
gr8tjoey
aktív tag
-
suste
veterán
válasz
direwolf #64025 üzenetére
ja, hát ha ez a kérdés, akkor a válasz az, hogy nekem nincsenek youtube-os bemutatóim
de openwrt-s, luci-s videók biztos vannak, így a felülettel lehet barátkozni szerintem...
ja! nekem a ddwrt volt elég kesze-kusza, de leírás alapján megcsináltam anno a repater beállítást (de most nem vállalkoznék rá a leírás nélkül
)
szóval aki azon eltalál, annak a luci is menni fog egy kis ismerkedés után -
suste
veterán
válasz
direwolf #63347 üzenetére
Ahogy headless is utalt rá, nem túl jó ez a vegyes fw felállás.
Főleg hogy tudtommal van a 830-ra is openwrt.
Szóval én openwrt-síteném a 830-at, aztán mehetne a owrt-s lusta wds (ap+wds - client+wds). A DHCP szerver meg lehet a szolgáltatói első router. Ismerek olyat akinél ugyan ez a felállás, csak 3600+830 -cal (vagy 850?). -
suste
veterán
válasz
direwolf #63247 üzenetére
Más is pont a sebességek miatt mondta, hogy tuti 4g-n megy nála. Gondolom LTE-n is vannak sebesség lépcsők.
30mbit tudtommal már nem megy 3g-n, de a hspa+t is 3.5g-nek is szokták hívni, nem?
Az biztos, hogy sosem teszteltem, ès ezt írtam is....csak mások visszajelzéseiből van infom....JA!
Még Router fw előtt kiprobalhatná valaki a Router fw-ből kimásolt backupot a mi fw-nkkel.
Jó lenne életre kelteni, sok mindenkinek jól jöhet.... -
RedCat
senior tag
válasz
direwolf #63244 üzenetére
20-25 Mbit körül nálam is megy a suste build-del, de a rooter fw-el 80-at produkál. Ráadásul nem egyértelmű, hogy 3g vagy 4g, mert a led mindkét esetben kék színű, edge esetén zöld.
A build meg nem írja ki a kapcsolat típusát. Tedd fel próbára a rooter fw-t, próbáld ki, kíváncsi leszek mit mutat.Én azért állítottam, hogy a suste build nem kezeli a 4g-t, mert ahogy a neten olvastam, teljesen más protokollt használ a 4g technológia mint a 3g. És mivel anno én segítettem összeszedni, hogy mi kell a 3g beállításához (szoftver, beállítás), amit suste implementált is a buildbe, így tudom (hacsak azóta bele nem tették külön) hogy a 4g protokollok nincsenek benne. De a kész érveknél erősebb a hülye vagy, én tudom hogy TÁMOGATTYA, így ráhagytam. Nekem mindegy...
-
suste
veterán
válasz
direwolf #63036 üzenetére
Ha luciban beallitod akkor csak bekeversz.
Torolj onnan mindent, es allitsd.be a labelleket aszerint higy hova akarod mountolni (readme segit), es utana egy restart utan mar jonak kell lennie.9092 fejlecben az fw verzio utan ott a 9092 verzio is.
Az ikonokat regen tarhelyrol szedte, de lassitotta a rendszert....
Most egyebkent a sajat szerver leallt, masodlagos szerverrol olvassa a dolgokat, ezert szinten lasabb kicsit. Links oldalon lathato melyek szerverrol dolgozik. -
suste
veterán
válasz
direwolf #63024 üzenetére
El kene olvasni a readme-ket es a changelog-ot!
Automount van, a luciban egyaltalan nem kene piszkalni a mount fulet, a csatolasnal teljesen iresnek kell lennie.
Az automount label alapjan csatol!A 3g if azert lett wan2, mert az mwan3 multiwan csomagban ez van alapbol beallitva, így nem kell sokat allitgatni.....
9092 kepeken mit ertesz?
Mert a repairban benne vannak az ikonok, tehat azt be kene toltenie. -
RedCat
senior tag
válasz
direwolf #63006 üzenetére
Szia!
Speedtest-et csinálj, mert a suste build-el nem megy fel 4G-re. Legalábbis a Huawei 3272 tuti nem.
Suste fw mobilnet: 13-16 Mb/s le, 2-3 Mb/s fel
ROOTer fw mobilnet: 40-60 Mb/s le, 25-35 Mb/s fel.Nekem a led 3G és 4G esetben is kék, edge módban zöld.
Nekem azóta sem jött be a 9092, de ráhagytam, most a ROOTer fw van fent. De jó lenne megcsinálni a suste féle buildet is 4G támogatással.
-
suste
veterán
válasz
direwolf #63004 üzenetére
először a 0.8.1-repair-t kell feltenni!
utána be kell jöjjön a 9092
ha mégsem, akkor próbáld meg privát böngészéssel, vagy másik böngészővel
utána már a 0.8.2-repair is felmehet, de azt célszerűbb már a 9092/system/backup menüben (download, majd restore), mert így nem indítja újra feleslegesen a routert, meg a mentést sem kell keresgélni...a modemet azt kipróbálhatnád majd a mi felületünkön is beüzemelni, de elötte töröld le amit kézzel csináltál a luciban, vagy kezd előlről (factory reset, 0.8.1-repair, 0.8.2-repair, 9092/setup/usb3g)
a 4G dolgot is jó lenne tisztázni, hogy azon megy-e vagy nem!
a külön usb3g mentést neked nem kell feltenni, mert az benne van az fw-ben meg a frissítésben -
Claude Leon
senior tag
válasz
direwolf #46672 üzenetére
De oda alapban feltelepül a dhcp service és működik is?
A magánhálózati 169.254.. címeket nem dhcp szerver osztja, hanem saját magának választ egyet az illetékes, dhcp hiányában
(és winen ez a szerviz nincs beleintegrálva a tartományba?
eddig nem sokat láttam ebből a témakörből, azt is csak szerveren, és tartományhoz/activ_directoryhoz csatolva) -
Claude Leon
senior tag
válasz
direwolf #46670 üzenetére
Ha wan if-re dugod, akkor logikus, hogy mind2-t (WAN és a pc ethernetje) kézzel kell beállítanod, mivel erre a körre nincs dhcp-d, persze beállíthatsz a pc-n (persze annak ilyenkor is kézi a címe), de totál fölösleges, ha marad a 2 résztvevő, természetesen más tartományra, mint a belső.
-
Claude Leon
senior tag
válasz
direwolf #46667 üzenetére
Ne kapkodj.
Egyszerűen a router DHCP gateway címét állítsd arra az ip-re, ahonnan a az LTE-t várod.
(persze a modemes gépen be kell billentened a közvetítést, de ettől még nem kell innen irányítani a teljes hálózatot)Vagy, ha több körrel szeretnéd, hogy többet dolgozzanak az eszközök, a modemes gépeet tedd másik alhálózatba, és a routolást állítsd eszerint, viszont innen nem lesz kis feladat arról a gépről a többieket elérni, ha felmerül egy ilyen szükség.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
direwolf #32690 üzenetére
Hi!
Build-eltem egy olyan verziót, amiben már jó az uhttpd config, tehát belülről is elérhető a LuCI dyndns címmel. Verziót nem változtattam. Gondolom akkor nézted, amikor éppen ment a feltöltés.
Ami még kimaradt a leírásból:
A kívánságok alapján bővült a repo-ban az elérhető csomagok listája:
- minicom
- pptpd
- davfs2
- wdfs
- tvheadend
- subversionés természetesen ezek függőségei.
A tvheadend a DVB vevőt használóknak jó hír, streameli az összes multiplexet (automatikusan vált köztük igény szerint), vagy XBMC plugin hozzá és tud időzített felvételt sok egyéb mellett. Webes felület, stb.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
direwolf #27431 üzenetére
Azt elvileg mindenki megkapja. De ez szerintem így nem jó.
Rákerestem, pl. ebben a topicban a konklúzió nagyjából:"So the only way he can solve this problem would be to buy a second internet connection? Already sent a message to the support? Maybe they will implement more ports in the next patch then."
-
vargalex
Topikgazda
válasz
direwolf #19716 üzenetére
Nem saját érdem. Az OpenWrt-s srácok optimalizációjának eredménye.
És természetesen minden csomagból a legfrissebb található a build-ben. Kivéve a samba. Ugyanis az új samba mérete feleslegesen túl nagy, szinte nem is maradt volna hely a flash-ban, ugyanakkor lassabb is lett, így maradtam a 3.0.24-nél. -
vargalex
Topikgazda
válasz
direwolf #15235 üzenetére
Hi!
Log-od nincs véletlenül file-ba irányítva? (Hátha lehetne valamit látni.)
Esetleg a gyereknél nem futott torrent nagyon sok szálon (elvileg az OpenWrt 16384 egyidejű kapcsolatot kezel alapból)? Ez utóbbi esetén simán lehet, hogy a te géped felé már nem tud újabb kapcsolatot nyitni a router, így tipikusan az a tünet, amit te is írsz. (Az is igaz, hogy ez a szám a gyári firmware esetén jóval kisebb.) -
-
Maksifül
senior tag
válasz
direwolf #15181 üzenetére
Nekem nem fogják kicserélni a modememet, mert router nélkül hibátlanul működik. Ugyan mit érdekli a T-hómot, hogy routert akarok használni, vagy sem? Ha jól emlékeszem, régebben még szét sem lehetett osztani a netet, tehát nem volt szabad routert használni ADSL előfizetés esetében.
-
-
Maksifül
senior tag
válasz
direwolf #15121 üzenetére
Tegnap két órán keresztül társalogtam a D-Link /rendkívül segítőkész és hozzáértő ügyfélszolgálatosával/, pingeltük a modemet külön többféleképpen, semmi baja nem volt. Aztán routerrel együtt, ott már jelentkeztek problémák.
Egyébként meg a Dlink modem hibátlanul működik hosszú évek óta a D-link DI-604-essel, soha nem tapasztaltam semmiféle szakadozást.
Noha igencsak nonszensz a dolog, mégiscsak úgy látszik, hogy a D-Link 1043-asa nem kompatibilis a DSL-360R-es modemmel... -
-
Maksifül
senior tag
válasz
direwolf #14950 üzenetére
Dlink 604-es routerrel használtam eddig, azzal hosszú éveken át hibátlanul működött. Most kötöttem rá a wireless-es TP-link 1043-at, és azzal szakadozik megállás nélkül. A 604-essel meg sohasem.
Lehet firmware-t frissíteni a 360R-ben.. tudom, annak nincs admin felülete, nem is sikerül sehogysem belépni rá. -
Maksifül
senior tag
-
válasz
direwolf #14474 üzenetére
Szia!
Köszönöm, hogy válaszoltál. A 2. pont kilőve, mert annyi történt, hogy a WRT54GL-t kicseréltem WR1043ND-re.
Tehát az 1. pontnál lesz valami. Létezik, hogy a security menü, VPN részénél kell valamit állítani?
Egyébként a munkahelyemhez is VPN hálózaton kapcsolódom és azzal minden rendben.Lehet, hogy a gyári firmware a ludas és egy DD-WRT megoldaná a problémát rögtön?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
direwolf #13505 üzenetére
Hi!
Igaz, hogy már nem aktuális, de azért leírom: a D-Link fogyasztását egyszer néztem, HDD nélkül, bekapcsolt wifi-vel. CPU terheléses teszt alatt volt 7-8 W a fogyasztása. Elvileg itt mindennek külön "tápja" van, intelligensen lekapcsolja a nem használt részeket. (Green router)
-
CS_D
senior tag
válasz
direwolf #13505 üzenetére
Egyszer lemértem a D-Link DIR-825 fogyasztását.
1TB-os "energiatakarékos" 3,5"-es HDD-vel együtt 22W volt alapon, és ha terheltem a procit (samba, torrent, stb), akkor felment 24W-ra.
A wifi maximális teljesítményen sugárzott.
A HDD kb 6-8 W-ot fogyaszthat. Illetve ATX tápot használok az egész rendszer üzemeltetéséhez, ezért kb 70% lehet a hatásfok.
Tehát 24*0,7= 16,8 W. Ebből lejön a HDD fogyasztása, így a router legfeljebb csak 10 W-ot fogyaszthat.
Mérés pontosságáról annyit, hogy viszonylag olcsó fogyasztásmérővel dolgoztam, illetve nem tudom pontosan a táp hatásfokát. Viszont az eredmény nagyjából reálisnak tűnik.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
direwolf #13493 üzenetére
Ahogy Intruder2k5 is írta, a WNDR3700 lényegében ugyan az a vas, mint a DIR-825. Így annak ellenére, hogy konkrétan a típussal még nem futottam össze (azon kívül, hogy egy fórumtársnak segítettem chat-en beüzemelni rajta az OpenWrt-t), ajánlani tudom. Anno az én választásom azért esett a DIR-825-re, mert 10000 Ft-al olcsóbb volt, mint a Netgear. Ma viszont a D-Link a drágább. Sőt, szerintem már V2-es verziót fogsz kapni, amiben 16 MB a flash, így akár extroot nélkül is elmehetnek a kívánt szolgáltatások. Ja, és a procin, memórián, WiFi-n kívül még egy nagy előnye van a D-Link-nek és a Netgear-nak is a TP-Link-el szemben: van gyári recovery mód, tehát egy rosszul sikerült flash-elés után sem kell soros port.
Bár bevallom nekem a TP-Link-nél sem volt bajom a gigabit LAN-al.
-
-
Laca 012
őstag
válasz
direwolf #12076 üzenetére
Lehet megnézem, bár nem tudom foglalkozzak-e vele...
Működni működik, a terhelés 0.00, 0.03, 0.01 úgyhogy ezek szerint elbírja..vargalex: Ott a pont..
Esetleg egy elérési utat meg fájlnevet megköszönnék, mert én már át vagyok állva kicsit az /etc/init.d -re... ennél is Sxxxxx.sh scriptek vannak mint Olegben volt és elég az első betűt átnevezni??
-
glugi
aktív tag
válasz
direwolf #11967 üzenetére
Az írás nálam is megvan 6-7 MB, az olvasás viszont csak 1,2-1,4 MB. Wd helyére bedugtam a laptopot, most 400 megás fájllal teszteltem többször is, kábelt is cseréltem a biztonság kedvéért. Nekem ebből az jön le, hogy a router hibája lehet, szerintem elég karcsú az az 1,2 Megabyte olvasási sebesség. Gondolom ebből adódhat a szaggatás.
@ Intruder2k5: úgy teszek, megvárom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- iPhone-t használók OFF topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen notebookot vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Sorozatok
- Elden Ring
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest