Hirdetés
- Szólánc.
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Öregszem
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keresztapper
senior tag
-
MODERÁTOR
válasz Goose-T #12233 üzenetére
A 1043ND simán át kell vigye a 120Mbps-t... Mellesleg a Linksys-hez is van spéci Tomato, amivel állítólag átvisz 80Mbps-t. Persze csak bizonyos verziókkal, és feltételezem, hogy ez is DHCP-n. PPPoE-n biztosan kevesebb, de gondolom, hogy 55-60-at úgy is tud.
[ Szerkesztve ]
-
Speeedfire
félisten
-
raidx
őstag
válasz Goose-T #26765 üzenetére
Egy kis elmélet:
"A cikk azt mutatja be, hogyan konfigurálható az Internet Explorer arra, hogy a File Transfer Protocol (FTP) PORT módját és PASV módját is használja.
Az FTP két módot támogat. Ezek a normál (vagy PORT illetve aktív) és a passzív (PASV) mód. A normál módú FTP ügyfél PORT parancsokat küld az FTP kiszolgálónak. A passzív módú FTP ügyfél PASV parancsokat küld az FTP kiszolgálónak. Ezen parancsok elküldése az FTP parancscsatorna felett történik az FTP munkamenet felépítésekor.
A normál módú FTP ügyfelek először felépítik a kapcsolatot az FTP kiszolgáló 21-es TCP portjával. Ez a kapcsolat hozza létre az FTP parancscsatornát. Amikor az FTP ügyfélnek adatot, például mappát vagy fájlt kell küldenie vagy fogadnia, a PORT parancsot küldi el az FTP parancscsatornán. A PORT parancs információkat tartalmaz arról, hogy az FTP ügyfél melyik porton fogadja az adatkapcsolatot. A normál módú FTP kiszolgáló mindig a 20-as TCP porton kezdi meg az adatkapcsolatot. Az FTP kiszolgálónak adatküldés vagy -fogadás esetén új kapcsolatot kell nyitnia az ügyfélhez, az FTP ügyfél pedig a PORT parancs ismételt használatával kéri ezt.
A passzív módú FTP ügyfél első lépésben szintén az FTP kiszolgáló 21-es TCP portjára irányuló kapcsolatot építi fel a vezérlő csatorna létrehozásához. Amikor az ügyfél egy PASV parancsot küld a parancscsatornán, az FTP kiszolgáló egy ideiglenes portot nyit meg (1024 és 5000 között) és értesíti az FTP ügyfelet, hogy arra a portra csatlakozzon az adatátviteli kérés előtt. A normál módhoz hasonlóan, az FTP ügyfélnek minden új átvitel előtt újra el kell küldenie a PASV parancsot, az FTP kiszolgáló pedig minden átvitelnél egy új porton várja a kapcsolatot."
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
suste
veterán
válasz Goose-T #29786 üzenetére
tipikus DMA hiba
nézd meg a logot, biztos vagyok benne, hogy amikor leesik a sebesség akkor tele lesz DMA-ra utaló hibákkal
ha ez így van, akkor nem sok dolgot tehetsz:
1: megelégedsz a G-vel (én is ezt tettem, így totál stabil, netezésre bőven elég, ha ritkán másolgatok, akkor meg bedugom a kábelt, és mindjárt Gigabitem lesz és nem csak 300Mbit )
2: próbálkozol még a csatornákkal, de ha több közeli -zavaró- csatorna van akkor elég reménytelen, hiába van szabad csatorna. Nem mindíg az a csati lesz a jobb, ami a logika szerint jobb.
3: kikísérletezed melyik eszköz wifi kártyája a ludas, amelyikkel összeveszik a router, és azt cseréled, vagy bővíted másik wifi kártyával. Asszem a Realtek cuccokat nem szereti, és az Intelt meg igen, de az a tuti ha kikísérletezed. Egyenként!!! -
suste
veterán
válasz Goose-T #29795 üzenetére
Jobban jársz ha már most rájösz melyik/melyikek amik nem tetszenek neki, hogy ha cserén gondolkodsz, akkor tudjad hogy melyiken/mire kell váltani.
Azt jól jönne nekünk is, ha meglesnéd hogy melyik eszközben milyen van most, és felsorolnád itt. Simán előfordulhat, hogy pl a laptopét nem szereti, azt meg egy usb-s vagy pcmcia-s megoldással orvosolhatod. -
suste
veterán
válasz Goose-T #29800 üzenetére
Én is sokat kisérleteztem, mire beállt a dolog. Ha jobb ez a csatorna amire most váltottál, akkor ha visszaváltod G-re akkor ott még stabilabb lesz.
Én egyébként már ott tartottam,hogy pár naponként csatornát váltatok a routerrel, mert váltás után 1-2 napig mindíg jó volt -ez mondjuk állati érdekes.
Log-ot nézted már egyébként? -
Goose-T
veterán
válasz Goose-T #29800 üzenetére
Nem vált be. Egy dolgot viszont észrevettem: 23 dBm-re volt téve a jelerősség, most levettem 19-re, és azóta nem rosszalkodik. Lehet, hogy túl erős volt a jel és torzított? Nem tudom, miért volt annyin, sosem piszkáltam.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
Doky1988
senior tag
válasz Goose-T #49363 üzenetére
Már tárgytalan megvan.. Igen van a Poli27 féle firmwire-ben is DynDNS szolgáltatás, ami updateli az IP-t a beállított hostra.. Szóval már megoldottam a problémám mind1.
Valahogy nem lehet növelni a WIFI jel erősségét így szoftveresen?[ Szerkesztve ]
DokY | www.zsolti.hu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest