Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
No.01
addikt
Jobban adalekolt? Kerlek ne keverj ide hulyesegeket. Ilyenrol szo sincs az emlitett olajoknal!
Van a csaladban P2 es P3 is. 6 eve jarom a hybrides utat. Ne nekem hidj. Olvass utanna a dolgoknak mielott tonkreteszed. A kezikonyben is tisztan szerepel, h P2-be 5W-30 valo, minden mas maximum opcios.
Ha barhol rakerdezel ahol ertenek is hozza sehol nem fognak neked 0W-20-at tolteni bele.Kikerestem neked de csak P2 van most nalam, de neked most ugyis az kell

-
No.01
addikt
-
rob210
nagyúr
Eneos ezt is hozza rá

0W-20 ENEOS Premium Ultra
Én pedig ezt találtam hozzá a legmegfelelőbbnek.
-
rob210
nagyúr
Na srácok jönne hozzám egy Prius II 1.5 ös 76Le as motorral.
Én a 0w20 toyota gyári olajat tenném bele.
Ami eleve hybridhez van kifejlesztve.
Ő a sima 5w30 as toyota olajat szeretné.
Mehet bele az, nem járna jobban a 0w20 al? -
Dorian
félisten
A magyarországi kutaknak (OMV-nek is) kötelezően a százhalombattai finomítóból kell megvennie az éves eladás nagy részét. Ha ezt az előre lekötött mennyiséget átvették, akkor lehet máshonnan szállítaniuk. Tehát kb. november közepétől van esetleg esély nemmagyar benzint tankolnod.
-
No.01
addikt
Ez a kutbeli kulonbseg azrt nem teljesen ugy van am ahogy sokan gondoljak...
Dieselbol igenis szamit, h honnan jon. Ott voltak es sajnos vannak is elteresek.Benzinnel ez mar annyira nem szamit. Ahogy itt irtak is az Auchan / Metro kutaknalt az adalekolas elotti benzint kapja az ember.
Viszont a nyugati orszagreszhez kozelebb igenis osztrak uzemanyag jon az OMW kutakhoz.
Ez a hatar 1-2 eve kb Tatabanya hataraig volt igaz. Lehet mostansag mar nem igy van, de Sarvaron es Papan meg igy volt szeptemberben. -
vbbb
őstag
válasz
Csabroncka
üzenetére
Szintén zenész, amikor jövök haza át EU-n tankolok majd minden fajta nációjú kúton.Azon kívül, hogy a hosszú út miatt kitisztult rendszer jobban megy én se vettem észre akkor különbséget.
-
Csabroncka
addikt
Szerinted MO-n melyik kúton nem a százhalombattai finomítóból jön a cucc? Nagy kérdés ez a OMV-seknek, persze az adalékolásról itthon is ugyan ez mondható el. Sőt hovatovább simán előfordulhat, hogy a schwechati finomítóból származó alapüzemanyagból éppen egy budai kúton lehet tankolni, majd pár napra rá már százhalombattai az alapbenzin.
A kedvencem a kevesebbet fogyaszt, meg erősebb tőle
. Még jó, hogy kitalálták a szabványosítást..... -
vbbb
őstag
válasz
Csabroncka
üzenetére
Itt kint minden üzemanyag egy helyről jön, csak más-más adalékot használnak a kutak. Amúgy azt olvasom, hogy itt az Esso-val van valami összefonódása a Tesconak például. Mindegy, majd tolok bele legközelebb Momentum99-et, én mindig ott tankolok.
-
Csabroncka
addikt
Az Auchan kúton adalékolatlan MOL alap üzemanyagot kapsz. Ez az OMV Istenítés itthon egy nagy parasztvakítás. Azt nem vitatom, hogy a kutak (és nem márkák) között van minőségi különbség és érdemes mindig a jól bevált helyen tankolni. A végzettségem kicsit vegyész, kicsit mérnök, kicsit laboros és 100-as MOL benzint tankolok
(persze nem dízel helyett) -
Akula
őstag
Én rendszeresen Auchanban tankolok, mert pont útba esik és semmi bajom nem volt még vele. De néha azért jót tesz neki egy kis OMV extra benzin, pláne tripla supershop pontért
-
vbbb
őstag
-
molnarpeter
nagyúr
Azt is megértem, ha valaki rövidebb ideig tart meg egy common rail dízelt, és próbál vigyázni rá - megnyugtatóbb lehet drágábbat tankolni bármi hiba elkerülése végett, nameg érzékenyebb DPF-es konstrukcióknál is tud számítani valamennyit a koromképződés mennyiségében talán. Érdekes lenne egy utólagosan adalékolt (pl VIF) olcsó gázolajat összevetni prémiummal... Csak ugye kinek lenne az érdekében?
Aztán lehet, hogy élettartamra vetítve még mindig az olcsó üzemanyag és javítás éri meg jobban.Kutak között váltva egyébként kellhet menni egész sokat, hogy a vezérlő át tudom tanulni a különböző üzemanyagra.
-
dh66e
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
Ez örömteli.
-
molnarpeter
nagyúr
Pár éve szinte kizárólag onnan tankolunk (mg gépek is). Autót nemrég néztem, 300k után, abból kb utóbbi szűk 100k Auchan gázolajjal, a porlasztók korrekciói 0-0.5-0.6-0 körül voltak. Rosszat nem tudok rá mondani (egyik fogyasztó sem kihegyezett technika), olcsónak pedig olcsó.
-
dh66e
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
Szerelők mondták,de ismerősnek is volt avensisen motorbaja emiatt.Állítólag dízeleket érintett anno.Most nem tudom mi a helyzet,de én ott nem tankolok.
-
dh66e
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
Azért engem óvtak az auchan kutaktól....
-
Dorian
félisten
Mit jelent az, hogy "alacsony kéntartalmú" legyen az üzemanyag? Ha jól tudom, ez nem feltétlenül a prémium dízelt jelenti, csak nem szabad noname kutakon tankolni?
(2012-es Avensis) -
Tin
veterán
Volt elteres, persze, ultem mindkettoben a hetvegen egymas utan tobbszor is. Az Avensis tagasabb, magasabb, kenyelmesebb. A Corolla eleg alacsony lett, nagyon a padlon ulsz, es a fejterben sem jeleskedik.
Idokozben amugy elkezdtem nezelodni mas iranyba is, es az uj Corolla az ara (ertekvesztese) miatt kiesett, az Avensisnel meg nagyon felek tole, hogy par ev mulva eladhatatlan lesz, mivel kifutott. -
No.01
addikt
Lehet neked kicsit tobb lesz vagy epp kevesebb, de kb-re beloni valos hasznalaton alapulo fogyasztast meg mindig ez alapjan lehet a legjobban szvsz.
Mellesleg meg latom, h Avensis es Corolla kombi kozott gondolkozol. En azt mondom, h azert probald meg osszehasonlitani egymas mellett. En megtettem es igenis volt elteres meretugyileg. Ha ezt es a kedvezobb arat nem szamoljuk akkor visoznt minden a Corolla mellett szol.
-
DjKoxi
senior tag
2.0 benzin Avensis 2011-es kombi tankolástol tankolásig ugyanazon kútfejen kattanásig 8,4, 8,5 l/100 km. Csak rövid utak max 10 km és sok hidegen megtett 1-2 km. Shell V-power racinget tankolok és 205/60 16" gumik vannak az auton. Hosszabb távon 110-es max sebességnél 6,5-7 l. A motorral teljesen elégedett vagyok
-
-
Tomi8822
tag
Üdv, adott egy 2007 Toyota yaris, 1.3 benzines.
A jelenség az hogy amíg be nem melegszik addig gázadáskor furcsa hangot hallani, mintha dizeles lenne, vagy mintha gurgulázó lenne a hang, pontosan nem tudom megfogalmazni mire hasonlít. Hamorosan cserélni kell az olajat mert egy éve volt utoljára, annak lehet köze hozzá? Olajszint felső tartományba, alapjarat nem ingadozik, más gond nincs a motorral. -
Tin
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
Nem. Az 1.8-as hibrid kizárva, ehhez a kasztnihoz kevés, ahogy a Prius+hoz is.
-
DjKoxi
senior tag
Már írtam a vásárlás után is hogy mennyi dolog nem olyan mint amilyennek lennie kéne egy 2010-es modellben. ( kulcs, ablakfelhúzás hiánya lezáráskor, igénytelen ülés, ablakemelő gombok elhelyezése, nincs olajnyomás ikon, ajtókárpitok kb haszongépjármű szintjét ütik meg, nevetséges a két óracsoport közötti " kijelző", sérülékeny, vékony fényezés, stb) Mindez az én vétkem, nem volt lehetőségem tájékozódni, gyors vásárlás volt. Elvisz A-ból B-be de semmi több. Szerintem a T25 még most is minőségibb autó mint a T27, sajnos vételnél azt gondoltam csakis jobb lehet az újabb.
-
Tin
veterán
Sziasztok,
Autóvásárlás előtt állok, a cél egy nagy családi kombi vásárlása, 5 évre, 2 alsós gyerekkel. Egyedüli autónak. Egy Corolla Verso kerül lecserélésre.
Használati szokások:
- évi 20e km
- ennek fele város, rövid távok (pár km)
- másik fele autópálya, 1000 km-es utak, sok csomaggal
- asszony használná az idő nagyobb részében, tehát női vezethetőség és parkolás is szempontMivel max 2 évesben gondolkozom, két kiszemeltre szűkült a lista:
- Avensis Touring Sports 1.8 manuális váltó
- Corolla Touring Sports Hybrid 2.0Az Avensisek ára eléggé bezuhant most, hogy nem gyártják, de sajnos pont emiatt 5 év alatt az értékvesztése is nagy lesz. A felszereltsége alacsonyabb, ekkora bódéhoz a (csipogó) tolatóradar hasznos lenne, de csak kamera van. Hátrány még a fogyasztás és a manuális váltó. Az ár viszont nagy előny, ahogy a tágasság is.
A Corolla kombi csak újban van, és 3-4 millióval többe kerül, de méretre nem sokkal kisebb, és a hibrid technológia miatt városban és pályán is jobban fogyaszt. A felszereltsége is jobb, garanciális, és a szervizköltsége is kisebb. Az értékvesztése mégis nagyobb lesz, még a fogyasztás- és szervizköltség-előnnyel is. Viszont többet ad, mert automata, tele van asszisztenssel, tehát a használati komfortja lényegesen magasabb.
5 éves távlatra számolva az Avensis értékvesztése kb 2.5 millió körüli, míg a Corolláé 4.5 millió. Ebből visszahoz a Corolla a 2 literes átlagos fogyasztáselőnnyel 100.000 km-en 400 Ft-os benzinárral számolva 800e forintot, a szerviz hozzon vissza még 200e forintot. Tehát 1 millióval "drágább" a Corolla, de a használati komfortja magasabb, és jobban eladható lesz 5 évesen, mint egy (akkor már) 6-7 éve kifutott Avensis.
Ti melyikre szavaznátok?
Illeve még pár kérdés az Avensissel kapcsolatban:
- A tempomatja adaptív, tehát fékez utolérésnél és visszagyorsít ha kisorolok az autó mögül?
- A sávtartó automatika kormányoz is, vagy csak csipog? És amúgy jól működik?
- A tolatókameránál tényleg nincs csipogás vagy valami másféle figyelmeztetés, hogy meddig mehetsz?
- Az 1.8-as motor mennyire megbízható? Vannak ismert hibái pl. olajzabálás?
- Mennyi a valós fogyasztása? (város, pálya) -
vbbb
őstag
Nekem van egy kicsi Bluetooth-os meg egy nagyobb wifi-s. A progi amivel néztem le tudja ellenőrizni a minőségüket. Az elsőre azt írta elfogadható, a második meg kiváló minősítést kapott. Arra jó, hogy töröld a kódokat meg kiírja mi lehet a hiba, élő ellenőrzés ilyenek.
-
dh66e
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
Uhh ezt jó hogy írtad.Nagyon köszönöm!!!
-
dh66e
veterán
Akkor téged kérdezlek.
Ezek a filléres OBD2-es kütyük érnek valamit?
Volt már nekem is olyan hogy felvillant egy visszajelző.Szerelő mondja ne foglalkozz vele, pár hónap után már nem is jelzet vissza.
Azóta sem tudom minek volt nyígja ,de a kocsival nincs gond nemrég volt átnézve az egész. -
vbbb
őstag
Majd visszajelzek, hogy mit írt ki a komputer!
-
vbbb
őstag
Üdv!
TRC-OFF & Check Engine & VSC hármas hibaüzenet mire utalhat (Avensis 1.8 vvti)? Ma reggel melóba menet egy lendületesebb gyorsulás után jöttek elő és azóta is ott vannak. A kocsival minden okés egyébként menetügyileg. Rá lesz kötve kompúterre a héten, csak hátha addig is valakinek volt már valami hasonlóba része.
-
KTTech
veterán
A CC+ jó lenne, de nem találtam 195/50r16 méretben (végignyálaztam már jópár webshopot). 195/55r16-ban már van... sajnos a 195/50r16 nem a legelterjedtebb méret (márkás 4 season nem nagyon van rá, BFgoodrich vagy Hankook a legjobb, amit fel szokott dobni, de ezek meg a tesztekben nem erősek.
-
No.01
addikt
En csak rovid ideig probaltam a Yaris hybridet. Volt benne ~30km palya meg sok orszagut.
Nem volt gazos, de nyilvanvaloan nem a palya a terepe.
Ebbol a szempontbol az uj Prius nagyon-nagyot lepett elore. Ott nemcsak a hangszigeteles jobb vagy 2 szinttel, de v.hogy a motor hangolasa is. Cserebe meg az en eltorzult izlesemnek is sok. Foleg hatulrol.En is szivtam mar meg 2x is Waze mellett a traffit, de ha azt veszem, h hanyszor mentett meg akkor az igencsak 4 szamjegyu osszeg lenne mostanra amit nelkule kifizettem volna buntire.
A hulyesegeit sem szeretem illetve sokszor ereztem azt korabban, h en vagyok a "tesztnyul"
Ez mar jo egy eve volt, de mindig szentsegeltem ettol fuggetlenul a dugofigyelo es kerulo funkcioja meg tovabbra is jobb barminel szvsz monom ezt ugy h nem olyan reg egy 1400km-es koron 3 kellett tesztelnem es meg igyis sikerult 10oerces pontossaggal elernem a celba. Sygic es trasai ezt baromira nem tudjak meg mindig a tobbi bosszanto aprogatrol mar nem is beszelve. -
KTTech
veterán
A beállítások rendben, UK-ban működik is (jórészt...). Nem ez az első esete nálam a Waze-nak, volt már, hogy földútra vitt a főút helyett, mert azt is 97-es útnak vette. Jelentgetem a hibákat, de a support értelmi képessége elég limitált. Amikor minden adattal feladom a hibajegyet (screenshotokkal, permalinkekkel, ahogy kell) még 3 emailben rákérdeznek ugyanarra.
A Waze-val is futottam már bele trafiba, 45EURba került (1km/h-val léptem túl).Azért nem szeretem hajtani, mert baromi hangos a motor (a 2.0 PDTDi-m suttogó volt hozzá képest, pedig az is hangosabb, mint az 1.9TDi-m), és ez pályatempónál már igen zavaró. UKban még nem annyira a 110, de a 130 már az.
-
No.01
addikt
Nem vagyok a Waze nagy rajongoja, de a tobbihez kepest meg mindig a legjobb navi.
Inkabb csekkold a beallitasokat mert ott lesz elrejtve amit keresel
Az, h nem szereted hajtani a Yarist az meg mar egy masik vitatema targya is lehetne. En baromira vigyazok minden holmimra, de azt azert szogezzuk le, h az auto van ertem es nem forditva. No offense ertem amit irsz, de azert ez mar elegge szelsoseges.
U.i.: Az iGO-t meg addig erolteted csak amig bele nem futsz egy "spontan" traffiba vagy egy balesetbe. En elkovettem mind2 amikor meg nem volt EU-s roaming. Inkabb fizettem tobbszor is meg ugyis lenyegesen jobban jartam.
U.i. 2.0: tenyleg no offense! -
KTTech
veterán
válasz
Gaben92
üzenetére
Azért az onlineok is keményen bugzanak. Holnap reggel indulok vissza Disneylandből, de nem hajlandó a Waze csak fizetős úton vinni - nem szeretnék pályázni, mert hosszabb az út, bár időben rövidebb, de nem szeretem hajtani ennyire a Yarist (a fogyinak se jó). A Maps jól tervez, de nincs benne sebességkorlát jelzés, ami sokszor jól jön (de legalább van benne junction view)... marad a jó öreg iGO, az legalább működik, ahogy kell.
-
-
No.01
addikt
A navi felejtos, Sokszor meg ugyis, ha van az autoban CP vagy AA mert a kijelzo nem az igazi. (Lasd legujabb Corolla)
Parkradar mindenkeppen ajanlatos extra. A kamera max besegit (Plugin Prius kamera van, radar nincs. Forditva jobb lenne) Arra figyelj, h ne vegyel gagyio kinait. Kollegam rakatott be elore v.mi olcsositottat. megtanulta hasznalni (ami mar onmagaban egy nonsense) majd bo 1 ev utan beazott. Az erzekelo es a fejen levo lakk koze beszivargott a viz. Dobas lett a vege, holott tisztaban volt vele, h a hatulra beszerelt minosegi milyen jol szolgal mar 6+ eve.A chip tuningot inkabb hanyagold. Az esetek 95%-ban tobbet artasz, mint hasznalsz/nyersz.
-
Dorian
félisten
válasz
bokarcsi71
üzenetére
Én is nemrég vettem Avensist, navigáció nincs rá telepítve, tegnap ezen agyaltam, de nem tudom mi többet tudna egy bármely telefonra telepítettnél.
Ill. még első-hátsó parkolóradaron agyalok (kamera van) a zasszony miatt.
Chip-tuningoltatni dízel autót van értelme? Vajon úgy jobban igénybeveszi a részecskeszűrőt? -
No.01
addikt
válasz
bokarcsi71
üzenetére
Az attol fugg, h volt-e korabban markaszervizben. Itt a korabban ugy ertem, h nem 6-7 eve.
Mellesleg artani biztosan nem art, de en ugytudom, h jobb helyeken ha esetleg elviszedatnezetni(mar megvetted igy ez buko) vasarlas elott akkor ra szoktak kerdezni, szervizlatogatasnal meg frissitik ha van ujabb. -
Doki16
addikt
A Yaris más lehet, azt annyira nem ismerem. Amiről konkrétan beszéltem azok az Aurisok. Érdemes megpróbálni kölcsönkérni egy 15-ös kereket és rárakni. Lehet a Yarisra rámegy simán a 15 is.
Az Aurist hivatalosan 15-től 17-ig szerelték, de vannak példányok amik magasabb felszereltséggel/súllyal vannak és nem megy alájuk a 15.Amúgy neked tökéletes egy négy évszakos CC+.
-
bokarcsi71
aktív tag
Most vettem egy Toyota Avensist,(2009) A szervízben érdemes kérni egy szoftver frissítést? Van értelme? Nyerek vele valamit?
-
gboszi
senior tag
Azt ugye vágjátok, hogy a téli gumi nem a hó miatt kell...
-
KTTech
veterán
Ezt jó tudni, a Yarisra néztem volna 15"-os felniket, a 16-ost elég drága gumizni, meg több a fogyasztás is... de panorámatetős és még hibrid is, szóval lehet, inkább hagyom. Felénk a tél az max esőről szokott úgyis szólni... meg néha pár fok mínuszról (bár tavaly kemény tél volt, majdnem 1 napig volt hó is).
-
Doki16
addikt
válasz
Gaben92
üzenetére
Igen az. De még HSD-n belül is van különbség, mert pl. a panorámatetős változatokra egyáltalán nem megy fel a 15-ös kerék. Míg egy 5 ajtós lemeztetős példányra jó, pedig az is HSD.
Kétféle fékkel szerelték össze vissza a hibrideket. Vásárlás előtt mindenképpen próbálni vagy mérni kell. -
nyalifali
aktív tag
Sziasztok, véleményetekre lenne szükségem, ma felültem arra a bizonyos rollere...
Auris HSD 2012.04
Nyári abroncs: 215/45/r17
Megnéztem a téli gyári váltóméretet, és egy német Toyota fórumon találtam kifogástalan 15" alut, ugyanazzal a küllőkkel, így megvettem, és persze felgumiztam.
Na ma jött a cucli a szerelésnél.
Beleér a féknyereg, hiába Aurisról érkezett, nem gondoltam rá a hibrid nyerge nagyobb.
Nyomtáv szélesítéssel megoldható szerintetek?Köszi!
-
Dorian
félisten
válasz
Csabroncka
üzenetére
Először mindig kipróbálok egy új cuccot, aztán ha vmi nem megy, elolvasom az arra vonatkozó részt. Indulás előtt kicsit furcsán is néztek volna rám a kereskedésben, ha elkezdem a Háború és béke vastagságú használati utasítást
Nagyjából beállítottam, nulláztam, telefonnal párosítottam, stb... mindent, kidobtam a korábbi német tulaj orvosi beutalóját, meg régi napszemcsijét, még a középkonzolos képernyő usb-s médialejátszása kérdéses. Specben van mp4. Tehát lejátszhatok a gyereknek mese-videót?
Csomagtér kárpitot felszedve újabb meglepi: bzz, még ez alatt, meg az alatt is van hely, ez k nagy. Sose' lesz tele
A defekt-folyadék és kompresszor (ekkor találtam rá) működését majd megintcsak el kell olvasnom.Amúgy tényleg nagyon impulz-vásárlás volt. Foglaló után jöttem rá, h ugyanennyiért lehetett volna venni Mazda 6-ot is, az főleg belül sokkal jobban tetszik, modernebb, fiatalosabb. Kicsit mérges is voltam. De már kezdem megszeretni. Felveszem vele a középkorú családapa-életérzést
Max majd 55 évesen kapuzárási pánikban veszek egy mx5-öt
-
Csabroncka
addikt
Szóval alapvetően meg fogsz lepődni mennyi minden "szärt" lehet programozni, állítani a műszerfalon keresztül...
Mivel egy valamire való hifista vagy, ezért ahogy ott is igaz - olvasd el a használati utasítást - itt is ez nagyon igaz
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(Egyébként megjegyzem, ugyan így jártam én is februárban amikor Békéscsabáról hoztam haza a gépet a nagyvárosba
Na volt a parkolóban levegő állítgatás, meg ablaktörlő basztatás és morgolódás. Esett, párásodott, meg a négyes út
egy élmény volt) -
válasz
Gaben92
üzenetére
Nem Resume a gomb jelentése véletlenül? Nálam csak rövidítve van (RES), de én egyértelműen a "folytatás"-t értettem alatta, nem pedig a reset-et (visszaállítás alapértékre).
Így magától értetődő volt egyből a kar használata:
ON/OFF értelemszerű
- SET beállítja az aktuális sebességet, illetve csökkenti a beállítottat
+ RES folytatja a tempomatot fék/cancel után, ill. növeli a tempót
CANCEL ennek a neve lehetne pause is, szünetelteted a tempomatotEgyébként érdekes, mert ha szétbontod a reset szót, akkor igazából RE (újra) és SET (beállítás), szóval így is lehetne értelme, de nem ily módon szokták ezt alkalmazni.
-
Gaben92
őstag
Az úgy érdekes. Elvileg a cancel pont ugyanúgy kellene, hogy működjön mint ha beletaposnál a fékbe. Deaktiválja a tempomatot de tárolva marad a beállított érték. A reset meg aktiválja a tempomatot a legutolsó tárolt érték szerinti értékre.
Kicsit csalóka ez a reset mert sokan egyből valamilyen törléssel azonosítják, de igazából inkább "ReSet"-ként kéne értelmezni. Némelyik autóban emiatt is hívják "continue" gombnak reset helyett.
-
Gaben92
őstag
Az automata klima az egyetlen amivel egyetertek.
Vegyuk alapul az emlitett Mazda 3-at.
1. ha előrelátó vagyok és jól tudok saccolni, elkezdem lefelé csökkenteni a sebességet (tempomat kar lefelé mondjuk 2-szer)
Megnyomod a - gombot ugyanugy ketszer. Semmivel nem masabb mint a kart pöccinteni.2. ha ez nem lesz elégséges, akkor kikapcsolom a tempomatot (magam felé húzom) de a memóriában benne marad a 130
Megnyomod a Reset/Cancel gombot ami ugyanezt csinalja3. ha akkor térek magamhoz, mikor már el tudom olvasni az előttem lévő rendszámkeretén lévő reklámcsíkot is, beleállok a fékbe és a tempomat kikapcsol magától.
UgyanezAmint megoldottam a manővert és újra haladhatok a kívánt 130-as tempóval, a tempomat kart felfelé billentem és visszaáll a 130-ra.
Megnyomod a Reset/Cancel gombot ami ugyanezt csinaljaés akkor ez a modul nem melegít, nem fogyaszt áramot, nem jelez semmit a műszerfalon és nem azt nézem, hogy ott mi világít.
Az a modul akkor is melegit es fogyaszt aramot, ha ki van kapcsolva. Szoftveresen tiltja a szamitogep csak. A muszerfal visszajelzönek (szerintem) pedig csak akkor kene vilagitania alapbol ha tempomattal közlekedsz.(Amugy a radart ha van az autoban akkor hasznalja az automata veszfekezö rendszer is, szoval szinten nem tudod kikapcsolni)
-
Akula
őstag
válasz
Gaben92
üzenetére
Megyek a pályán. tempomat beállítva 130-ra. Látom, hogy beérek valakit és nem tudok előzni, akkor
1. ha előrelátó vagyok és jól tudok saccolni, elkezdem lefelé csökkenteni a sebességet (tempomat kar lefelé mondjuk 2-szer)
2. ha ez nem lesz elégséges, akkor kikapcsolom a tempomatot (magam felé húzom) de a memóriában benne marad a 130
3. ha akkor térek magamhoz, mikor már el tudom olvasni az előttem lévő rendszámkeretén lévő reklámcsíkot is, beleállok a fékbe és a tempomat kikapcsol magától.Vesézzük ki ezt a 2. esetet, mert erre vonatkozott a kérdés. Amint megoldottam a manővert és újra haladhatok a kívánt 130-as tempóval, a tempomat kart felfelé billentem és visszaáll a 130-ra. Ha olyan szitu van, hogy nem fogom tudni használni a tempomatot, mert annyira vad a forgalom, vagy dugóban araszolgatok, vagy nem kell, mert csak, akkor kikapcsolom teljesen (benyomom a kar végén a kapcsolót) és akkor ez a modul nem melegít, nem fogyaszt áramot, nem jelez semmit a műszerfalon és nem azt nézem, hogy ott mi világít. Amire nincs szükségem, az nem megy, ki van kapcsolva. Pl. radar, automata klíma.
Ennyi.
-
Gaben92
őstag
Fönökömnek 2016-os Mazda 3-ja van, abban ilyen. [link]
Cancel es reset egy gombon van ami szerintem nem gaz mert az egyik csak bekapcsolt, a masik csak kikapcsolt tempomat mellett muködik.Egyszer vezettem, kb csak a +- gombokat hasznaltam de azok tökeletesen keznel voltak. Ezzel szemben nekem a kormany jobb oldalan ott a 3 dedikalt gomb a telefon felvesz/lerak es voice control harmasra amiket viszont sose hasznalok. Nagyon el tudnam kepzelni oda ugyanezt a layout-ot, az ON/OFF meg total felesleges...
No.01: Pontosan erröl beszelek. Egyszeruen nem ertem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Electric Scooter 5 Max hosszú garancia + gyorstöltő, azonnal vihető
- Saeco Intelia Deluxe (HD8904) automata kávéfőző cappuccino fejjel
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
- Volkswagen Lupo 2002-es évjáratú eladó.
- Alienware 17r4 olvass
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4062
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / Akku:87%
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 10GB Zalman T4 Plus Chieftec 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

A kedvencem a kevesebbet fogyaszt, meg erősebb tőle
(persze nem dízel helyett)
Aztán lehet, hogy élettartamra vetítve még mindig az olcsó üzemanyag és javítás éri meg jobban.

egy élmény volt)