- ldave: New Game Blitz - 2026
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BaLee
addikt
válasz
Dare2Live
üzenetére
"A Corolla Crosst fenti miatt kihúztam. Jövőre jön új RAV4. Ha adnak kifutoból 20%ot az lesz. Ha nem x."
Nem sok esélyt látok rá. Időnkét feldobálja a facebook, hogy kifutó Toyota modellek órási kedvezménnyel, megnyitom és látom, hogy max pár 100 ezerrel olcsóbb, mint a friss modell.
-
válasz
Dare2Live
üzenetére
Szerintem mire hozzánk beesik az új rav4 lesz az 26 is... Skoda superbbel egyetértek, csak ha dízel akkor max 150 pacival (lásd éppen vw topic). És a VW csoport Phev is teljesen pöpec. Legfőbb hátránya superbnél kb érdektelen (kicsit kisebb csomagtér).
Most vennék nálam is erősen játszana egy phev super kombi, emelt futóművel. Ami fáj benne hogy nagyon nagy, jelentősen hosszabb mint a rav4.
Karoq-ból kellene új modell, de az nem tudom mikor lesz, de méretben az egy jó kompromisszum.
De ha már vw nézd meg az új tiguant.
-
válasz
Dare2Live
üzenetére
A jóval az kb 2.5 millió lehet. Ami az igazán fájdalmas hogy ez kb 15% csak, olyan rohadt drága minden. A 2.0 jól is mehet, de a csomagtér és hátsó lábtér az scrosst idézi (nekem az volt rav4 előtt). Mondjuk ha két ember használja és valami komolyabbat akar nem nagyon van választás (yaris cross az 1.5-el azért teljesen más, CHR meg még szűkebb).
-
válasz
Dare2Live
üzenetére
normálisan évente 8-9k-t mennék, idén nem kellett annyit.
De az extra zajszigetelést (padló, hátsó üléssor alatt, motortér, csomagtér, ajtókon finomítás) megléptem, hogy ha autóba is ülök, az ne legyen annyira kimerítően lecsapoló
gyűlölök vezetni, nagyon utálom, ha autóba kell ülni, így minden apró enyhítő faktor fontos számomra. Ami pl nyáron egy dedikált szett nyárigumi (a CC2 meg tökéletes oktober-aprilisban). Amíg ilyen hőmérsékleti trendek vannak (2-3 hetes hőhullámok, 30plusz fokok már tavasz végén), én nem ajánlom a crossclime nyári használatát 
-
válasz
Dare2Live
üzenetére
Én nem szívesen hagyom fent nyáron a crossclimate 2 - est. Hűvös és téli időszakban hibátlan. 35 fok felett nagyon nem optimális. Mondjuk nekem sikerült egy év alatt 6ezer km-t mennem, de nem csinálok belőle ügyet, nyárra dedikált nyári, minden más évszakra crossclimate. Már múlt héten felkerult, így még sorban állni sem kellett a gunisnal
-
JóGéza
aktív tag
válasz
Dare2Live
üzenetére
Van egy hónap és ezer km tűrés ezekben. Nekünk egy év és napra pontosan egy hónap után még érvényesítették a hibrid garanciát. Mindezt úgy, hogy az ő hibájukból (kivették a 12V-os akkut tesztelésre, mielőtt megcsinálták a hibrid rendszer ellenőrzését), a szervíz időpontjában nem is tudták beregisztrálni. 2018-as Yaris.
-
KMT
addikt
válasz
Dare2Live
üzenetére
De ha már nem egy szett van, akkor miért lenne az egyik négyévszakos és nem rendes téli? Ez így elég értelmetlennek hangzik.
Ha már kerékméret. Látom, hogy corollánál a felszereltséggel nő a felni mérete is. Vajon hajlandóak magasabb felszereltségnél a szériánál kisebb felnivel adni?
-
den89
tag
válasz
Dare2Live
üzenetére
Nekem mindegy ki mit csinál, ha ilyenre van ennyi "felesleges" pénze, akkor egészségére. De kb fele annyiból meg lehet úszni, ha nem gyárit vesz.
Én (meg a körülöttem lévők is) épeszű keretek között gondolkodom ilyen téren. Szerintem nem érdemes (már csak a magyar utak minősége miatt sem) 17+ colos alufelnit + "nagy peres" gumikat venni. Nekünk mindkét autón 16 colos a felni, egyiken a gumi 205/55, másik azt hiszem 195/55. Utóbbi egy felnivel, 4 évszakos gumival. Ha előbbi autót lecseréljük (lassan akutális) újra/újabbra, akkor sem fogok sokkal feljebb menni. Még egy 17-es gumi+felni is kijön bő 400k-ból. Oké, amúgy egyik autónk sem SUV, tudom most ez a divat, meg hogy minél nagyobb felnije és gumija legyen. De szerintem egy SUV-on is bőven megteszi a 17-es felni + hozzá való gumi (pl 215/55, 225/45). Persze kinek mi az igénye.dragon1993: azt írtam én is, hogy 17 még ok. Az nyugodtan kijön 400k-ból felni+gumi.
-
_drk
addikt
válasz
Dare2Live
üzenetére
Felesleges ide hozni ezt az osztrák felszopást, pláne úgy hogy ez már politika! Mindennek meg van az oka!
Itt is van sok hülye, de rengeteg normálisan közlekedő ember! Ezt így beállítani hogy osztrák a mennyország, MO meg a pokol kezd nevetséges lenni.
Azt látom hogy itt van pár érdekesen közlekedő ember. Mondjuk utakon is látom és pont ezt gondoltam róluk...
Fogalmuk nincs hogy kell résztvevonek lenni, beilleszkedni és mással is foglalkozni. -
polonic
félisten
válasz
Dare2Live
üzenetére
De jó, hogy ezt leírtad.
Kezdem azt érezni, hogy fölösleges.
A magyar mentalitás előjön. Nem is tud másképp gondolkodni, befogadni, megérteni más dolgot a magyar. Most is a feltartásról beszélnek, amikor nem ez volt a téma.
Inkább az, hogy 130-cal a szabály által max sebességgel megy valaki, de akkor is kb legyalulják, követési távolság nulla. Amikor 130-nál 36 m/sec a sebesség. És az ember legjobb reakció ideje 0,8 sec. -
ncc1701
veterán
válasz
Dare2Live
üzenetére
Anyayaris szerencsére nem ilyen alulról, még időben elkaptam. Sajna max 2 évente alulról át kell nézni, ahol kijön a rozsda, ott csiszolni, rozsdaátalakító. ÉN epoxy alapú festékkel fújom meg a karosszéria elemeket, alvázra értelemszerűen már meg nem mondom milyen alvázvédő megy. VIszont a jobb küszöb sajna cserés lesz, lesz vagy 200-250eFt.

-
venom8888
őstag
válasz
Dare2Live
üzenetére
Szia. Most lekerdeztem egy i10 et. Ez alapjan motor cseres volt? Utolso bekezdesben irja.
Rendszam RVL-135048 Egyéb záradék: hajtóanyaga helyesen (P.3): Ólommentes benzin. 048 Egyéb záradék: környezetvédelmi osztályba sorolás helyesen (V.9): 14-715/2007/EK I. táblázat szerinti (EURO-V), Otto-motoros. 048 Egyéb záradék: járműjelleg helyesen: AB-Ferdehátu limuzin 048 Egyéb záradék: Másodlagos jelleg helyesen: 000000 048 Egyéb záradék: Járműtípus-variáns helyesen: B5P11-M52BZ1 048 Egyéb záradék: sebességváltó típus helyesen: 0-Fokozatváltó (5 fokozat) 059 Motorszám helyesen G3LADPR00543 048 Egyéb záradék: Típusazonos motorcsere: Új motorszám: G3LADPR00543.
-
ncc1701
veterán
válasz
Dare2Live
üzenetére
Anyának van 1.3 2szfe, sosem fogjuk eladni, kb 2 évente alulról átnézem, javítom. Jövőre sajna jobb küszöb már cserés lesz. Megmarad, méter nincs sok benne, valós ~192ekm, 2009-es a vas. Nem tudnánk jobbat (megbízhatóbbat) venni helyette. Régi cégautóm is ez volt, 385ekm-nél engedtük el a kezét, de mai napig megy.
-
BaLee
addikt
válasz
Dare2Live
üzenetére
Ha választhatnom kellene, hogy ülésfűtés vagy kormányfűtés szerintem a kormányfűtésre szavaznék...
Egyetértek. Hidegben úgyis fel vagy öltözve, beülve a hideg ülésben nem annyira gáz, ha nem bőr, viszont kesztyűben vezetni nem a legbiztonságosabb dolog és télen megfogni a hideg kormányt az azért nem kellemes. Volt szerencsém mindkettőt kipróbálni, a kormányfűtést én is hasznosabbnak találom.
Szerencsére mostanában téli, vagy business csomag révén általában mindkettő bent szokott lenni a csomagban és nem kell választani.
-
dragon1993
addikt
válasz
Dare2Live
üzenetére
Befektetési topic, de hidd el rossz befektetés volt.
Állampapír, ETF, Ingatlan a befektetés.
A bankszámla a modenrn párnaciha, az autó meg luxus cikk.
A feleségednek mondhatod, hogy mekkora üzlet volt, hátha rábólint a következőre, de magunakat ne verjük át, hogy pénzt termel ha új autót veszünk, az egy drága luxus cikk
-
BaLee
addikt
válasz
Dare2Live
üzenetére
Baromi egyszerű, 10 éve nem infláció volt, hanem defláció. Éveken keresztül. 2020 körül még mindig csak 3% körül volt az infláció. Tavaly meg 25% amit bevallanak de valóságban inkább 40+%. Ez ilyen egyszerű, szimpla matek.
Az, hogy most egy négy éves autót el tudsz adni újkori árában vagy +10%-ért azzal kb. ugyanott vagy az inflációhoz képest, mint amikor régen 4 év alatt -30%-ért mentek el.
Nézd meg a fagyi árát. 2020-ban 300Ft körül volt egy gombóc. Most mennyi? 550-600Ft
4 év alatt. -
dragon1993
addikt
válasz
Dare2Live
üzenetére
A KISS tök jó SW fejlesztésben, de nem autó eladásbam. DACIA tolja ezt. Az autó gyártók új ajtót adnak el, és jó részét leasingre. Két dolog számít: aki új korában megveszi és az első eladáskori maradvány érték. Ők szeretnek jól látni a sötétben, úgy is cascos, márkaszervízbe hordja és jobban nézz ki a LED. A gyárak szerintem upselling miatt tartják a halogént, mert nyilván olcsóbban gyártják, mint amennyiért megveszed.
Az, hogy te 8 évesen mit csinálsz vele teljesen mindegy, max alkatrészen keresztül jutnak pénzhez tőled.
-
No.01
addikt
válasz
Dare2Live
üzenetére
Kösz, hogy nem nekem kellett begépelnem

Írtuk már sokszor sőt mi tapasztaltuk is már 2x legalább.
Hiába más esetleg ergonomikusabb egy Kia/Hyundai ha az ember nem cégesként veszi tervezetten 4 év után cserélni akkor a részletek és a megbízhatóság még mindig a Toyota mellett szól.
...ha nagy elkezded turni a netet (UK-ben van sok tapasztalat) akkor kiderül, hogy a megbízhatóság fasorban sincs és igazából a márkaszervíz árai sem annyira jók. -
galervin93
addikt
válasz
Dare2Live
üzenetére
A hővédők végül is pipa.
Lejöttünk Boglárra, érdekes ez a hang, jellemzően a fentebb leirtakkor jelentkezik, de néha tok random, egy-egy pillanatra alacsonyabb fordulaton is.
Lehet még a nyaralás alatt, de legkésőbb utána mindenképpen ránézetek, "szerencsére" legalább reprodukálható a hiba (álló helyzetben is), így legalább egyszerűbb lesz megmutatni mint videón.Köszi a helpet!
-
BaLee
addikt
válasz
Dare2Live
üzenetére
"Ez izlés kérdése.... de az tény
hogy egy dizájn Crossover/SUV amikor az R20/R21nek van hely baromi hülyén néz ki egy R15el."
Szerintem a többség jól néz ki kisebb felnivel is. Új C-HR-t néztem például mert felszereltségtől függően 17-től egészen 20"-ig megy. És már a 17" sem kicsi.
Yaris cross is szerintem hülyén néz ki 18" felnivel.Gáz, hogy nagyobb felszereltséghez nem választhatsz kisebb felnit.
Ebből lesznek azok, hogy erőn felül megveszik egyesek a kocsit, meg a nagy felnit, aztán a legolcsóbb gumi után nézelődnek ami mindenre jó csak megállni nem. Nem racionális.
-
ncc1701
veterán
válasz
Dare2Live
üzenetére
Anya yaris gen2-ese gyári méret 185/60r15, én ezekre vagy 10 éve teszem simán a 185/65r15-öt. Kényelmesebb, nem ér bele semmibe, km óra nem csal annyit, és olcsóbb is.
Off insigniámat hozták 235/40r19 kerékkel is, nekem tökéletes rá a 215/55r17. Szerencsére úgy ütöttem be a fejem, h tetszik, ha van gumi is a keréken.
Off swift: eggyel magasabb felszereltséget szerettem volna, de ahhoz 16-os alu kerék volt. Nem tetszett a gyári felni, plusz ilyen kis autón jobb szerettem volna a 15-ös felnit. A hülye márkakereskedés nem értette, h kifizetem a magasabb felszereltséget, alukereket, de nekem adják 15-ös acéllal. Így lett alacsonyabb felszereltségű autó.
Amikor meg az embereknél lekopik a gumi az új autóról, akkor jön a pofára esés, h mennyibe kerül egy 19-20-as kerék. És megveszik a kínai gagyit, plusz kopásjelzőig használják. -
galervin93
addikt
válasz
Dare2Live
üzenetére
Alánéztem, asszem ez eldőlt.
-
No.01
addikt
válasz
Dare2Live
üzenetére
A felsoroltak 3/4-vel nincs tisztaban a tobbseg (tisztelet a kivetelnek es a helyi eroknek
) de ha ugy lenne akkoris mindneki leszarja mert a nagyobb jobban nez ki.
Azt azert be kell latni, h manapsag vannak olyan modellek ahol a kisebbel nez csak ki igazan butan es aranytalanul.
Azt viszont semmikepp nem gondolnam, h itt lenne parhumar a csomagtarto merete es a gumimeret kozott... Foleg nem egy SUV-nal....azt mar ne is vegyuk ide, h a tobbseg miket csinal a gumikkal. Nagy legyen mert az fontos, de hogy az valoban az adott modellre valo e vagy sem iletve, h a gumi az egy kinai vacak avgy egy normalis az mar pont senkit nem erdekel. Foleg nem akkro amikro meg manapsag is hiszik az emberek, h egy gumi (meg ha premium is) elmegy 6-8 evet... Nem fog mert hamarabb megkemenyedik...
...de minta az meg van rajta boven, szoval jo lesz az meg...
Nyilvan akinek nem inge ne vegye magara. Peace
-
Imy
veterán
válasz
Dare2Live
üzenetére
Az azért meredek, nem értem cégeknek miért kell több kedvezményt adni, ha az is csak 1-et vesz meg. Ha hármat, akkor értem...
Igen a garancia is vicc, amikor vettem mondták a + 2 év garit cégre való vásárláskor adják hozzá automatikusan. Magánember meg vegye meg, és a kocsi is drágább.
-
No.01
addikt
válasz
Dare2Live
üzenetére
A logika az, h maganemberek veszik a Toyotakat. Cegeskent meg nem megy annyira a szeker mint a nemet (nem)premiumoknal. Igy ertheto, h kedvezmenyekkel akarnak ujabb vevoket bevonzani.
...ami mukodik is mert 2 nagyobb cegrol is tudok akik elkezdtek lecserelni a korabbi Ford, VW es Skoda modelleket Toyotakra.
Az meg, h van 1 autora is flotta jol johet a kis cegeknek akik amugyis bevinnek a cegbe.
Ez nem Atlagos Aronnak lett kitalalva. Ertheto valamilyen szinten, de a magan embereknek adhatnanak valoban tobb kedvezmenyt, de minek ha igy is megy a bolt.A szerviz mar mas teszta... Ott en sem ertem a dolgokat. Szerintem az egy tiszta win-win szitu lenne.
-
katona.jozsi
aktív tag
válasz
Dare2Live
üzenetére
A Toyota-Mayer-hez már nem fogok többet visszamenni. Csak gondoltam láttak már ilyen hibát. Van egy nagyon jó privát szerelőm csak ő Debrecenben lakik. Nem maradt más, elviszem Neki. Szerintem is egy hővédő, de hogy 3 helyen ezt nem tudták megoldani.
A motorolaj cserére én is kényes vagyok. A nagy utazásokhoz egy XC60-as Volvo-t használunk és ott is 1 év vagy 10e km, új olaj és szűrők, csak gyártó specifikus. Ha jól tudom ennél a Yarisnál 5W30 kell. Most kapott májusban Eneost, gondolom az nem olyan rossz és Mann szűrőket.
-
-
válasz
Dare2Live
üzenetére
Akkor ha lesz 130 lovas lesz... Nekem a CHR nem tetszett amikor vezettem, de az 1.2t volt (nagyon gyengének éreztem). A GR CHR még az előző vagy az új? Mert ha új akkor jó az ajánlat nagyon (GR CHR GR Yaris Cross áron).
Closer: Kb a jazz crosstar nézz ki ellenfélnek, ott szerintem jobb a beletér (viszont a hybrid szerintem kevésbé jó, plusz nagyon úgy nézz ki nekem hogy Honda vagy elköszön Európától vagy kb ignorálja), és kb nincs gumiválaszték hozzá.
-
KTTech
veterán
válasz
Dare2Live
üzenetére
Nem tudom, melyik Cross-t tesztelted, de engem még soha nem villogtak le... sőt, általában 15-20m előnyöm van a következőhöz képest a sorban. A hangja meg olyan, amilyen. Akinek szebb hang kell, fizessen többet
Mondjuk szerintem szebb a hangja, mint a Yaris MK3 1.5 4 hengeresnek... -
closer
csendes tag
válasz
Dare2Live
üzenetére
A Limonál elérhető Yaris Crossról ellentétes tapasztaltom van:
Városban, sport módban teljesen jól 'húzott', a 3 henger hangja sem volt vészes. Ez talán a 130 lovas verzió. Pályán gondolom már máshogy viselkedik, ott nem teszteltem.
A szintén az említett flottában szereplő A-osztályra nálam köröket vert vezetési élmény tekintetében. Abból minél gyorsabban ki akartam szállni
UX-re elég komoly kedvezményeket (2-3m) adnak a listaárból, így közel LBX árban van. Cserébe +1 henger és cca. +60 ló. -
válasz
Dare2Live
üzenetére
Hybrid volt vagy "sima" szívó benzines az a yaris cross? És ha hybrid 116 lovas moci volt vagy már a 130-as (egyikkel sem mentem még, csak 2,5-es hybrid tapasztalatom van)?
Én imádom a volvót, de nem mertem mert megbízhatósági adataik utóbbi pár évben a béka feneke alatt vannak (bár ha egy 5-6 éves vagy idősebb használt az akár szuper is lehet).
X1-X2-től nagyon eltanácsolnék mindenkit ha a 7 sebességes duplakuplungos automata van benne, abban én féltem múlt nyáron amiknál (bérautó volt, csili vili új). Valami borzalmasan lassan indul álló helyzetből (és nagy gáz nem segít, akkor ugyanúgy egy örökévalóság csak utána kilő), szabályosan hiányzott a rav4-em...
-
ncc1701
veterán
-
válasz
Dare2Live
üzenetére
Biztosan ki van találva miért ilyen merevek, magánszemélynek kisebb az érdekérvényesítő képessége 1 elmaradt eladást behozza a másokon érvényeíteni tudott nagyobb haszon. De Rav4-nél én is ezt tapasztaltam a képletesen asztalra tett pénzt is visszautasították (azaz neked ennyiért nem, nem vagy cég). Majd Lexusnál is kipróbálom ezt ha odáig jutok, ott is milliós különbségeket látok (csak azt egy nemnél lehet tényleg nem veszem meg).
-
Dare2Live
félisten
válasz
Dare2Live
üzenetére
btw másnak is feltűnt, hogy az 1.8assal jóval nagyobb a CHR, Corolla Cross csomagere mint a 2.0assal?
Engem tökre meglepett.Yaris crosst is néztük de az 1.5 hangra nagyon otromba volt az 1.8, 2.0hoz képest. És a környezeti zajból is sokkal több bejött, érzésre egyértelműen "alacsonyabb" kategóriás autó CHRhez képest. Ha jól rémlik ilyen 8%adtak cégesként kvázi annyira jött volna ki végül mint a CHR.
-
válasz
Dare2Live
üzenetére
Azt mondjuk érdekesnek tartottam toyota/lexusnál hogy az "alap" flottás árat (gondolom van jobb ár is) nyíltan nyomják, de magánszemélyként ha azt kicsengetted akkor sem adják oda ha erősen próbálkoznál (nekem kifejezetten jobb lett volna 22-ben rav4-nél a céges kevesebb ár mint a téli garnitúra, de egyszerűen nem adták, gondolom importőr kikötötte és kész, megengedhetik maguknak a nulla rugalmasságot). Mondjuk pont akkora a különbség hogy csak ezért nem éri meg céggel szívni.
-
Gombinyó
őstag
válasz
Dare2Live
üzenetére
90k-nál van gyertya csere, az megdobja a cehhet. Illetve 30ezrenként fékfolyadék csere, azok a "nagyszervizek", olyankor padra is rakják. Ha jól emlékszem a gyertyák darabja ilyen 15e ft körül volt.
Sztem pécsimunkásnak nem cseréltek még gyertyát, valszeg úgy férhetett bele 250e-be a 6 szerviz. Önmagában a 90ezres szerviz van 150k körül. -
polonic
félisten
válasz
Dare2Live
üzenetére
Okés, közben leesett. Benéztem.

Nekem az első olajcsere volt 55 ezer Ft, ahol 26 ezres az óradíj, fél órás munkával. És máshol sem lett volna olcsóbb, az említett Heringnél 3 ezer Ft-tal olcsóbb az óradíj.
Erre írom azt, hogy ez nem olcsó, már vidéki kisvárosban sem. -
Dare2Live
félisten
válasz
Dare2Live
üzenetére
Hátha mást is érint. ~2001-2004tól a pink HOAT az ajánlott hűtőfolyadék Toyotakba. Reddel kompatibilis annyi hogy jóval tovább bírja.
A gyári toyota hütőfolyadéék kvázi aranyárban van 5000ft+ litere a pre mixednek. Én vszeg mannoil AF12+t fogok rakni a 2007es yarisomba [link] ebből 4 liter 2500Ft.

-
KTTech
veterán
válasz
Dare2Live
üzenetére
Na nekem sikerült tesztelnem a vészfékezést
tévedésből bal lábbal léptem EV módban a fékre... majd kiestem a szélvédőn (céges parkolóban átparkoltam és kissé fáradt voltam a tizedik 12 +1 órás munkanap után, ráadásul már 2-3 hete nem vezettem a Toyotát, száműztek a Seat Leon mk1 volánja mögé. Mondjuk ott is kellett pár kilóméter, mire kb 9 hónap automatázás után visszaszoktam kézi váltóra). -
diablo1984
veterán
válasz
Dare2Live
üzenetére
előtte a 4 hengeres ezres yaris 1-esünk volt, többet futott, mondhatni széthajtott motorral és az egy gramm olajat sem evett, annak még az ikertesója(cégautó volt, a cégtől haver és én vettük meg a 2 HUB-os rendszámút) havernél van 340e km-es gyári motorral, az még most sem eszi egy kicsit sem, pedig ott megkapja a nélkülözést, asszem 5 éve van meg neki és 3 hete szólt, hogy néha rángat, egyenetlen a járása a motornak, kérdezem tőle, hogy gyertya csere mikor volt, erre azt mondja, hogy nála biztos nem.....Vett bele 4 gyertyát, kicseréltem neki, ami kijött gyertya közepén az elektróda már srég volt, féloldalasan hiányzott belőle az anyag, megkapta a 4 gyertyát a gép és a felesége engem hívott fel, hogy ez az autó ilyen jó még sosem volt....

Na az a motor bírja még a ridegtartást, ez a 3 hengeres dájhátszu motor nem, de az 1,33-as 4 hengeres sem, illetve akár az 1,6 és 1,8-asból is ki lehet hozni az olajzabáló szörnyet, kissé ez tántorít el a túlárazott "öreg" toyotáktól.... -
diablo1984
veterán
válasz
Dare2Live
üzenetére
Hát ja, engem sem hajt a tatár, friss műszakis a yaris, ez 2 évig még autó lesz biztosan, az asszony h astrájával is el tudunk evickélni a balatonig és vissza, nem lesz egy élmény, de az meg még több kilóméterrel és gyári blokkal még az olajat sem eszi(igaz 5e km-t futott mannol olajat azért már csípte, igaz 5e km alatt kb 3 decit..)!
Magamat ismerve és az autóvásárlási szokásaimat kizárt dolog, hogy ne vegyek valamit, eszem szerint valami toyotát vennék, mert 2db yarisom volt és azok nem okoztak csalódást, gondolom a corolla is ilyesmi lenne, max nem jönne ki 6 literből városban, ha a pénztárcámra hallgatok, akkor mást, mert a toyota évjáraton belül eléggé feláraz, egy corolla verso 15 évesen is akár 1,5 milla lehet és bőven benne lehet, hogy az olajat is eszi, na annyit nem biztos hogy érne nekem, akkor inkább egy fiatalabb, vagy egy korabeli astra közel a feléért....(#8306) Dare2Live: 1.0 3 henger!

-
BigBear
senior tag
válasz
Dare2Live
üzenetére
Már amikor javította, vagy cserélte. Egyrészt kellett hozzá, hogy szakszervizbe legyen hordva a kocsi, másrészt meg sok esetben elutasitották a javítást, mivel a gyári megengedett olajfogyasztást 1l / 1000 km-re adta meg a Toyota, ügyesen...

Sajnos tetszik vagy sem, az első generációs VVTi nem volt éppen egy sikerszéria a Toyotánál. Tele a net olajfogyasztás problémákkal, sok esetben gyakori olajcsere és megfelelő olaj mellett is. -
Cifu
félisten
válasz
Dare2Live
üzenetére
"Erre volt extended waranty. 3 helyett 8éves korig ingyen javította Toyota. Rengeteg ave van ami úgy is volt hirdetve, hogy toyota javította sött motort cserélt benne. Hasonló a probléma az 1.33hoz."
A probléma a 8 év pont (én is először 8-12 éves autókat néztem...), illetve hogy a Toyota kiterjesztett garancia is akkor él, ha (hazai?) szakszervizbe hordtad végig az autót, ami azért az esetek jó részében nem él."Amúgy vettél egy 1.6os toyotat... ami nem megy úgy mint egy turbos, nem is fogyaszt annyira jól, annyira nem is volt olcsó és annyira nem is kényelmes.... mért vetted? Tartossága miatt? "
Akarsz röhögni? Igen. Plusz azért a Toyota hazai képviselete a pozitívabb példa arra, hogyan kell reagálni egy problémára, ha esetleg beüt a mennykő (a szakszervizek megítélése persze másik tészta, erről is volt már sokszor szó).Adott esetben ha szembe jön velem egy olyan 1.6 vagy 1.8 benzines Avensis, amelynél látok végig vezetett hazai szervizkönyvet 0W-20 olajjal, esetleg botlásmentes olajcserével 200e km-el, akkor lecsaptam volna rá, mert azért 300e km-ig valóban gondos gazdi mellett elmennek ezek ennyit. Viszont ilyenek nélkül 120-150e km-t vártam el. Lehet ez a saját hülyeségem, vállalom.
Én például azért nem mertem VW-t venni, mert bár a TSI motorokra a VAG topicba azt írják, hogy most már megbízhatóak, és nincs velük semmi baj, van egy céges, 5 éves 1.2 TSI Polo, amely pont nemrég kezdte el ipari szinten enni az olajat. Gari lejárt, hiába volt végig szakszervizbe hordva, szerintük normális, hogy egy 5 éves, 120 ezer km-et futott autóból 7 ezer km-en belül elfogy az olaj...
-
diablo1984
veterán
-
Tin
veterán
válasz
Dare2Live
üzenetére
Ja, "csak" ennyit... plusz hibaforrás, plusz költség a javításban. Erről beszélek.
"Evvel nem tudom mi a problémád, kocsik nagyja kmek nagyját városban futja."
Aha...
Hát nem... Maximum az IDŐ nagyobbik részét, de még ez sem feltétlenül igaz.CO2. Ami gyakorlatilag egyenesen arányos a fogyival. 15gramm nagyon sokat számít 2020 jan1től.
Értem, tehát a dízel kevésbé káros, a tudósok meg hülyék, és a hülyeségük miatt tiltják ki a sokkal károsabb részecskéket kibocsájtó dízeleket sorban a városokból.Ne haragudj, de számomra ez a folyamatos kontextusváltoztatásos érvelés sosem jött be. Amellett, hogy nem komolyan vehető, semmi másra nem jó, csak energiapazarlásra. A vita értelmes emberek között a másik véleményének tiszteletén alapul, és az eredeti scope keretein belül, érvek és ellenérvek ütköztetésével ad mindkét oldal számára valamit, nem pedig addig rángatja a "témát", amíg azt nem híheti valaki, hogy igaza van.
Az eredeti állításaim tartom, miszerint nem rosszabbak vagy kevésbé megbízhatóak a mai motorok, mint a régiek (leszámítva a konstrukciós hibásakat, és a valamilyen célból alultervezetteket, de ilyenek voltak régen is). Azonos köbcenti esetén a turbós motor erősebb, azonos erő esetén viszont a szívó lényegesen nagyobb köbcentis, ezáltal többet is fogyaszt. Hamarosan teljesen eltűnnek a szívó motorok, helyüket a turbós illetve hibrid erőforrások veszik át, plusz a tisztán elektromosak. A károsanyag-kibocsájtási normák miatt egyre bonyolultabbá válnak a hagyományos belsőégésű motorok, ami magasabb fenntartási költséget eredményez, viszont azonos erő mellett alacsonyabb fogyasztást.
Részemről ennyi volt, köszönöm a beszélgetést.
-
ati05
aktív tag
válasz
Dare2Live
üzenetére
Lehet hogy a fentebbi válaszom nem volt egyértelmű. Az autó napi használatban van, de, csak rövid távokra, tegnap is kb 3 km-t ment 3 leállítással, reggel indulni akartam akkor elsőként dadogva indult és utána leállt. Azután már nem indult, éget szag azthittem kintről jön (szomszéd befűtött).
Ekkor tettem töltőre az akkut hátha csak lemerült, ezután egyszer megpróbáltam beindítani ismét sikertelenül, ezután nézelődés közben úgy éreztem mintha a kocsiból jönne a szag.
Itt tartok, szerelő csak két hét múlva tudja megnézni sajnos...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Xiaomi Redmi A5 / 3/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Honor laptop i5-12500H / RTX 2050 / 16GB RAM / 512GB SSD / 2K kijelző Erős, prémium gép!
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 16GB / 512GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
- szinteÚJ 2030 Gar! Dell Pro Max 14 Ryzen AI 9 HX PRO 370 32GB LPDDR5X 1TB NVMe SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
gyűlölök vezetni, nagyon utálom, ha autóba kell ülni, így minden apró enyhítő faktor fontos számomra. Ami pl nyáron egy dedikált szett nyárigumi (a CC2 meg tökéletes oktober-aprilisban). Amíg ilyen hőmérsékleti trendek vannak (2-3 hetes hőhullámok, 30plusz fokok már tavasz végén), én nem ajánlom a crossclime nyári használatát

hogy egy dizájn Crossover/SUV amikor az R20/R21nek van hely baromi hülyén néz ki egy R15el."