Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Dell Venue 8 Pro
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doki16
addikt
Ennyiért már kapsz 2013-14 körüli Auris kombi hibridet. Én mindenképpen azt venném. Két gyerekhez az is elég még. És pont arra találták ki amire te használnád. Lényegesen kevesebb lesz a fogyasztása mint egy 1.8-as Versonak. Járatni meg egyáltalán nem kell őket, tehát nem pufogtatod el feleslegesen az üzemanyagot

Nem titok, amúgy én pont árulom az enyémet. Ha esetleg érdekel privátban írj rám és mindent elmondok róla

-
diegho
nagyúr
Sziasztok!
Autóvásárlás előtt állok és képbe került az Auris, Corolla, Verso triumvirátus is. 3,5M környékén nézelődök, ami mehet kicsit feljebb is akár (akár nagyon is, de az már új autó legyen inkább).
A kérdésem az, hogy az 1.4D4D, az 1.6 szívó és 1.8 szívó közül kell valamelyiket kerülni? Az éves futásom nem sok, 18k km, de ebből majdnem mind országút. A napi rutinom az, hogy beülök az autóba, kiállok a garázsból, jár kb 5 percet, amíg összeszedjük magunkat, irány melóba ~13km út, ott beugrok boltba, onnan újabb ~14km út és megérkeztem. Visszafelé ugyanez. Mindez 1-2 falun keresztül, tehát szerintem a dízel sem feltétlenül problémás, de persze fogalmam sincs milyen ez az 1.4 D4D, a régi E12 Corolla idejében jó volt, azt tudom. Az 1.8HSD-n is gondolkodtam, de nem tudom mennyire lehet jót kifogni ilyen árban, ha vállalható, akkor Prius is szóba jöhet. Mivel van 2 gyerkőc (4 és 6 évesek) ezért a legokosabb talán a Verso lenne 1.8 szívóval 2012 környékéről, de szívesen fogadok véleményeket. -
Doki16
addikt
válasz
Dluinet
üzenetére
Az olajcsere soha nem árt a kocsinak, csak sokan azon a pár ezer forinton akarnak spórolni. Meg inkább töltik bele az 5W30-at mert jó az bele hisz az 1.9 pdtdibe is jó volt. Meg 5000 Ft-al olcsóbb. Ezen nagyon kitudok akadni. Engem is rá akartak beszélni az 5W30-ra. Holott a könyv is írja, hogy max egyszer fér bele, de nem teljes ciklusra.
Az a baj, hogy sok a lízinges céges kocsi. Ott meg tényleg kötelező a 30k km-t betartani. Sajnos csak ilyen autókat tudok leginkább venni. Az utóbbi 2 dízelem is ilyen volt. Vettem egyszer egy 120-at futott kocsit amiben mindössze háromszor volt csere. Sajna a mostani Aurisom is tartva volt a 15k kilométerenkénti cseréhez. Mondjuk ez nagyon nagy távokat futott ezért talán nem annyira gáz neki. Mielőtt megvettem évi 55k km-t raktak bele. Nálam mondjuk most már csak évi 10-et fut, így megy is majd bele évente a friss olaj

-
Modern dízel képest persze, főleg ha betartják a 30000km-es olajcserét, akkor 4-5 alaklomnál többször nem kell benne cserélni.
A prius FB csoportban le lettem hülyézve, hogy nem 15000km-enként cserélek olajat.
Hiába mondom, hogy az csak elméleti maximum, ha a csillagok együttállása is stimmel, akkor elfogadható, és a használatiban is az van, hogy 7500-15000km között van az olajcsere. -
Doki16
addikt
Nagyon jó motor ez az 1.8-as Atkinson ciklusú. Nagy köbcentis, kis teljesítményű, nincs kihegyezve. A világ összes kilométerét beletették már a taxisok. Így a hibrid rendszerrel meg már jól is fogyaszt és tűrhetően megy.
Szeretem én is nagyon. Tök jó hogy 90-nél sík terepen elmegy akár 1500-as fordulattal is. De még 130-nál is úgy forog mint egy dízel. Persze ha emelkedő jön akkor felmegy 3000-3500 környékére

-
KTTech
veterán
Alig kisebb a hely (igazából a lábtér még talán hajszálnyit nagyobb is), mint a mk2-es Leon-al. A Mk1 meg még lehet kisebb is (az a másik, megmaradó autó). A csomagtartóban van a nagy különbség (meg az orr méretében, a mk2-es orra majdnem duplája a Yarisnak). De 5 személlyel csak a munkába járás szokott lenni 2x11 mérföld, amúgy 2-en nyúzzuk.
A hosszútávú próba majd októberben jön egy Bedford-Disneyland Paris túra, laza 2x700km + az apróság helyben (évente 3-4x járunk arra). Hétvégére beterveztem egy 2x200 és egy 2x250-300km-es túrát, ha jó idő lesz, ott már azért ki fognak derülni a dolgok. Ha 5 alatt tudok maradni, elégedett leszek (a mk1-el 40000km után 5.64, a mk2-vel 8000 után 6.78L az átlag dieselből. Persze a mk2 megy mint a mérgezett pocok, pedig csak 140LE, 6 sebességes olajos DSG-vel).
Amit viszont szívből gyűlölök máris, a zenelejátszó... képtelen még az alapvető dolgokra is (pl. ha végére ért egy albumnak, elkezdje a következőt). A folder alapú lejátszást hírből se ismeri... még ha legalább BT-n be tudná tölteni a Poweramp által szolgáltatott adatokat a telón levő folderekről, az is jó lenne, de nem megy neki (5 perc után feladtam a várakozást, hogy betöltse).
Mondjuk az is jó lenne, ha "acc" módban nem kapcsolná ki magát kb 20 perc után (és nem sípolna ha nyitva a jobb első ajtó). Szünetekben ez elég zavaró.
-
KTTech
veterán
Nagyon jó fogyasztás, ennél nekem szerintem magasabb lesz a Yaris HSD-vel. Még nem tudom mennyi, de a fedélzeti az 55-56mpg-t ír (5.14L környéke), főleg város és környéke, némi pályával, ami itt 113km/h-t jelent. Igaz 5 személlyel járok az esetek 70%-ban. Aztán kiderül, mennyit csal a kocsi által mért fogyasztás nemsokára.
-
Doki16
addikt
Zseniális fogyasztás

Kicsit sajnálom, hogy én soha nem tudok beülni egy ilyen új autóba. Sajnos az én 180-at futott Aurisom már nem tud ilyen értékeket produkálni. 4,6-4,8 inkább a valós nálam.
Kíváncsi leszek a téli fogyasztásodra, nálam a nagyon sok rövid városi táv miatt 6 liter körül alakul.
-
Drizzt
nagyúr
3. tank:
33,61L, 775.0Km, 4.33L/100Km. Út összetétele: fele város, fele pálya, pici Bükk országút. A fele pálya viszont csalóka, mert egyfelől M3-on hatalmas dugó volt, másfelől az M1-en gyakorlatilag végig amíg mentem 60-80 Km/h korlátozás van érvényben, nem is mentem sokkal többel(~75-95).
-
Dare2Live
félisten
Ide való "dugót" honnan vegyek?
[link]A kocsi alá néztem és hiányoznak. Csak jobb oldalról. Ilyen szivacsa van alatta ami tök tiszta fia sár, piszok nincs rajta, nem vizes... vmikor mostanában szedhették le.
Elég értetlenül állok a dolog elött vki alá mászott és leszedte??? wtf... -
pècsimunkás
addikt
válasz
bokarcsi71
üzenetére
Euro 6 ? Ha igen , lehet azért . Így tudja tartani az euro 6- ot , vissza van véve a gázreakció .
-
Akula
őstag
válasz
bokarcsi71
üzenetére
Ez benzines VVTI ?
Mert azért reagál lassan a gázadásra. -
KTTech
veterán
válasz
psycroptic
üzenetére
A kocsit 5 napja hoztam el a márkakereskedésből, ezekkel a papucsokkal
a próbaúton nem panaszkodott, csak hazafele kb 10km után (és azóta is). Hétfőn beugrok a szervizbe, még szerencse, hogy csak 30km-re vannak. -
Ragadozó
Ármester
válasz
bokarcsi71
üzenetére
Mindkettőre nem.
Kuplung az munkahengereken keresztül, fékfolyadékkal működik.
A gázpedál pedig elektromos. -
bokarcsi71
aktív tag
Sziasztok!
Toyota Avensis (T27) kuplungon lehet állítani, mert szerintem eléggé fent fog? A gázpedál érzékenységén lehet állítani? Olyan lassan reagál a gázadásra. -
jozsi252
veterán
Elvileg ha 1x megnyomod a start gombot akkor a műszerfalon a visszajelző lámpák elkezdenek világítani nem? Ezt az állapotot kellene elérni hogy ez megtörténjen.
Ha 3x nyomod meg akkor szettet váltasz, ha hosszú ideig nyomod hogy 3x felvillanjon a visszajelző lámpa akkor új ref értéket állítasz be. -
psycroptic
őstag
Kétszer nyomd meg az indítógombot fák nélkül, mert harmadikra már elindítja az autót is. A gyújtás állapotban, pedig háromszor nyomd meg egymásután a nyomásbeállítós gombot, kis szünetet tartva a benyomások között. Ezután kell pár percet várni. A jelzésnek villognia kell a műszerfalon, majd folyamatosan világítania és ezután kialudnia kell. Ez akár öt percig is eltarthat. Ha nem csinálja, akkor a szervizben töröltetni kell a hibakódot.
-
-
-
KTTech
veterán
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem: előjött rögtön 1 naposan a TPMS (TPWS?) jelzés.
Ellenőriztem, megfelelő nyomás van a kerekekben. Sikeresen lokalizáltam a rendkívül jól eldugott reset gombot, de nem akar a leírás szerint működni (elindítani az autót, majd nyomni a set gombot amíg 3-at lassan villan a kijelző).
Mit csinálok rosszul? (Toyota Yaris HSD, 2014).
A Seatnál egyszerű volt: a középkonzolon levő SET gombot nyomva állapotban elindítani a kocsit és várni amíg csippan és kész volt. -
No.01
addikt
Jaaa! Mar emlekszem! Az is a listankon van

Az a baj, h a prospektus hiaba jo minosegu az eletben sokszor teljesen mashogy nez ki az adott szin. Igy ugy vagyunk vele, h megnezzuk az osszes kiszemeltet eloben es utanna dontunk.Mellesleg folyamatosan erdeklodom, h megis mi van az Apple Carplay tamogatassal (Androis Autorol meg a nagyvizen tul is keves szo esikv igy abban nem is remenykedem) de nagyon ugy tunik, h nem tudnak semmit.
Sajnos ez a resze baromira nem tetszik a Toyota kommunikacioban. Mondanak meg kerek perec, h igen lesz es kb ekkor vagy azt, h figy ne varj ra mart csak a facelifttel fog majd bekerulni.
Ezzel szemben vagy eleve szettarja a kezet a kereskedo vagy jon az elcsepelt szoveg, h majd elerheto lesz a kesobbiekben egy frissitessel. Ez igy azert karcsu nekem 2019-ben... de ez legyen az en bajom. -
Drizzt
nagyúr
No az orzott parkolo ahol allok, 3-mal arrebb mostmar tartalmaz egy Corolla TS-t is, ugyanolyan szinben mint a sedanom. Mar csak egy HB-t kene valakinek venni a helyre.
Nekem olyan erzesem van, hogy ez a Corolla szeria nagy siker lesz a Toyotanak. Kiveve persze ha jon valami gigavisszahivas amiben az autok felet cserelni kell. -
KTTech
veterán
Elhoztam a kocsit, a nagy szervizt megcsinálva, új MOT-al adták át. Szerződést kötöttem a további 3 szervizre (két kis 165 fontért és egy nagy 295-ért, 10E mérföldenként), így havi bontásban tudom kifizetni kamatmentesen a 625 fontot amibe ezek kerülnének, 2 éves bontásban. Ebben benne van az is, hogy a kocsit a ház elől elviszik a szervizbe, majd vissza is hozzák (vagy melóhelyről).
-
Doki16
addikt
Toyota csoportban írták páran, hogy ebay-ről szoktak rendelni TPMS szenzort. Kb. 6000 Ft körül mennek. Van már vele tapasztalatuk is és nem panaszkodnak rá. Itt már csak az a kérdés, hogy meddig bírja bennük az elem. Ez a legnagyobb kérdés az utángyártottakkal kapcsolatban.
Az enyém jelenleg 4 éves, remélem nem mostanában adja meg magát

-
-
jozsi252
veterán
Nem kell csak azért Toyotához menned. Keresel jobb gumist, és előtte telefonon rákérdezel hogy tudnak-e TPMS-t programozni.
Én mondjuk azért mentem Toyota-hoz mert a TPMS-t is ott vettem, aztán egyúttal felprogramoztattam. Akkor 1 szett TPMS szenzor 33 vagy 35 000 lehetett ami nagyon jó áron volt! Sikerült egy akciós időszakot kifognom rá. -
Doki16
addikt
Az nagyon kemény
400k Ft egy szett. Miből van az, magnéziumból? 
Vitarára/S-Crossra ugyanilyen TMPS, 17 colos alufelniszett gumival együtt megvolt 200-ból. Ennyiből nem hozom ki ha mindent magamnak veszek. Az a baj, hogy a szenzorok darabja is 20-25 körül van.
Jól érted. De biztos van olyan gumis aki feltudja tanítani. Csak kérdés, hogy ehhez az új rendszerhez ki ért jelenleg. Bár ahogy nézem, lehet elég hozzá a legújabb techstream és magadnak is megtudod csinálni. [link]
-
No.01
addikt
Minden csak forras kerdese

Mellesleg a Toyota fele szett (felni+gumi) nekem egyaltalan nem tetszik. Probaltam alkudozni, de termeszetesen nem lehet varrialni. Arrol mar nem is beszelve, h azert az arert (~100e/db) mar jobb kombinaciot is lehet kapni.Akkor ha jol ertem akkor hiaba az uj szett gumi majd meg azzal be kell faradjak egy Toyota szervizbe??
-
Doki16
addikt
Egyik sem, csak márkaszerviz tudja majd megcsinálni. Kivéve ha valaki rendelkezik a megfelelő szoftverrel a Toyotán kívül

De célszerű egyébként a márkakereskedésből venni a téli szettet, mert egész jó árat tudnak rá mondani. Mert ha magadnak veszed akkor mindent külön kell vadászni hozzá és szenzorok ára annyi mint a felnié.
-
No.01
addikt
válasz
motoflug
üzenetére
Most latom csak, h nem is koszontem meg a reszletes es kimerito valaszodat...

Batorkodnek viszont megegyet kerdezni: Hany kereket lehet felprogramozni a rendszerbe (TPMS vegett) Volt ahol irtak, h a Toyotaknal megy a 10kerek, de votl ahol kontraztak, h csak 5 megy. Lehet ez is olyan, mint az AppleCarplay, h USA-ban mar van, nalunk meg meg mindig csak a hitegetes megy?
Teligumi + felni vasarlas elott ezt azert jo lenne tudni...
Elore is koszonom!
-
KTTech
veterán
válasz
jozsi252
üzenetére
Na, ezt tudom, fent van a Toyota oldalán: 295 font (104000 Ft) a full, a kicsi pedig 165 font (58000 Ft).
Elég hosszú a lista, amit megcsinálnak rajta (vagy ellenőrzik). MOT-ot nem tudom, de azt tuti nekem kell vinni először (az első műszaki 3 éves korban van), aztán évente van (a Seatnál 40 font körül volt, plusz az a 3-400 amit rá kellett költeni hirtelen, hogy átmenjen). -
jozsi252
veterán
Kíváncsi vagyok hogy kint mennyibe kerül a 30 000-es szerviz, esetleg ha megtudod akkor megtennéd hogy leírod? Itthon ahol én voltam 40k volt a kicsi (15 000) meg 52 000 a nagy (30 000) szerviz. A kicsibe ugye olaj olajszűrő légszűrő pollenszűrő pár száz ft-os dolgok az olajcseréhez illetve munkadíj. A 30 000-esnél ugyanez csak fékolajcsere volt még pluszba. 5W-30-assal ahogy számoltam pár ezrest spóroltam volna csak meg, szóval totál nem éri meg azt kérni.
-
KTTech
veterán
válasz
jozsi252
üzenetére
Holnap rákérdezek erre is (úgyis náluk van a szerviz). Kértem rá fényezésvédelmet (Supagard), emiatt péntek óta várok az átvételre. Ha jól számolom, épp túl kell lennie a 30.000-s full szervizen (ha nem az fájna kissé), de kérném a 0-20W-t, mert a Totalcaron volt már hír idő előtt elhalálozott Toyota motorról szó olajgond miatt.
-
jozsi252
veterán
Annyira ez nem egyszerű. Nagyon sok márkaszerviz 5W-30-at tölt bele, mert arra is lehetőséget ad a szervizkönyv. A szervizek meg jobban szeretik használni mivel olcsóbb is.
Ha viszed kötelező szervizre mindenképp jelezzed a munkafelvevőnek hogy te 0W-20-at szeretnél bele. Én is szóltam a 15 000-es meg 30 000-es szerviznél is. Nem mondom hogy nincs olyan ahol nem 0W-20-at raknak bele, de mivel új autóról volt szó nagyon sokat jártam utána a témának, és vannak olyan márkaszervizek ahol 5W-30-at erőltetik.Legalábbis Magyarországon ez a helyzet, UK-ba nem tudom.
-
jozsi252
veterán
Jól döntöttél nagyon! Nekem 2017-es van 1.5 111LE-s motorral, napi munkába járásra használom ami 80-90km-t jelent nagyjából, de nem nagyon tudok belekötni semmibe. Elég sok kis autót nézegettem, de ez minden tekintetben megfelelt számomra.
Arra nagyon figyelj oda hogy szigorúan 0W-20-as olajat kapjon, gondolom a HSD-be is az az ajánlott. -
Doki16
addikt
Biztos, hogy kevesebb gondod lesz vele. Számszerint nulla
Magasan a HSD jelenleg a legmegbízhatóbb a világon.Nagyon komoly váltás, egészen más kategória
Mondjuk én is egy Passat B7 2.0 CRTDI DSG-ből ültem át 
Nem váltanék vissza, sokkal jobb és nyugodtabb az életem amióta nem egy bármikor elromló dízel van alattam. -
KTTech
veterán
Üdvözletem a topiclakóknak!
Holnap 3 órától ontopic leszek, mert átveszem a 2016-os Toyota Yaris HSD-m, Orange Twist kivitelben 20600 mérfölddel az órában. Remélem kevesebb gondom lesz vele, mint a Seat Leon Mk2 2.0 140LE PDTDi DSG-vel... Persze meg kell majd szokni, hogy nem úgy szalad, mint a Seat, és nincs is akkora hely benne.
-
Drizzt
nagyúr
Forgalomban egyre többet is látok a Hybrid Corollákból. Ma egy taxit, tegnap egy fehér executive-ot láttam. Végre megtörtént, hogy két Corolla hybrid megy egymás mellett a 2*2 sávos úton. Meg is melengette a szívemet a dolog.

-
No.01
addikt
válasz
Yiggdrasil
üzenetére
A Sport viszonylag uj a csaladban 7 eves. Azalatt csak kopo alakatreszeket kellett cserelni.
Valoban 7 liter korul eszik. Neha kicsit tobb. Tesomeknal mikor legutobb neztem 7.2-n allt a fogyasztas. Sajna nem tudom mikro nullaztak.
A Yaris Verso (Igaz nem egy szepseg cserebe baromira praktikus) elvan kb azonos utvonalon 6.6-al. -
Yiggdrasil
aktív tag
Köszi! Ez bíztató

A Sportban a forma tetszik, illetve hátha az a kis plusz egy fokkal élvezetesebbé teszi a vezetést. Igaz hogy méregdrága hozzá minden mert nem kompatibilis a sima modellel? Illetve tényleg 7 liter felett eszik ha nem nyomod neki?CD-rádió annyira nem gond, ha megoldható úgyis tennék bele egy BT-s vagy AUX-os rádiót és telefonról hallgatnám.
-
zzz03
őstag
2004 corolla verso. 2.0 d4d. milyen olaj ajanlott bele?
-
No.01
addikt
válasz
Yiggdrasil
üzenetére
Van a csaladban 2 is az elso Yarisbol. Egy 1.5-s Sport es egy 1.3-as Verso.
Utobbiban 372e km van. A kopo alkatreszeken kivul 2 dolog szallt el a 19(!) ev alatt: Legtomegmero es a radio CD-s resze. Elobbibol nem bontottat vettunk igy eleg huzos volt 54e ha jol emelkszem. Ezen kivul 3 szett fek, 3 szett gyerta, es 1 kuplung.A Sport kicsit mas kategoria. Igazabol jopofa, de azert ez inkabb amolyan Sport light. Kozvetlenul a regi Swift Sportommal osszehasonlitva semmilyen szempontbol nem durva.
Ez mondjuk az otthoni sz*r utakon (szamomra) abszolut pozitiv... bar ugye nem vagyunk egyformak.A Linea, Sol... Felszereltsegi szintek. Konkretumot nem tudok sajna csak azt, h 2004 elottig meg a klima is viszonylag ritka extra ill a gyari CD-s radio elegge gaz. (Hangzas es razkodasvedelem szempontjabol is)
-
Yiggdrasil
aktív tag
Sziasztok!
1. generációs Yaris és a facelites verziójáról kérhetek némi infót/tapasztalatot?
Tervezem lecserélni a kocsimat, és megtetszett ez a modell, de a népitéleten meg a totalcaros teszteken kívül nincs tapasztalatom velük, ott meg mindenki dícséri őket. Tényleg ennyire tuti gépek ezek?Illetve valaki összetudná foglalni, hogy a különböző modellek fanzázianevei mit takarnak? (Linea, Sol, Blue, stb)
Sajnos csak az aktuális modellekre szeret dobni a google infót.És a végére: a Sport/Verso verzió is ajánlott? Mert ott olvasni réminfókat, hogy marha drága minden alkatrész, illetve hogy 7-8 litert esznek, az meg irreálisnak tűnik egy ilyen pici kocsi esetén.
-
Dare2Live
félisten
yaris 2nél fékfoladékot cserélnék, de alig lehet hozzáférni sa betöltő nyíláshoz. Le lehet azt a műanyagot venni ami felette van, mi tartja, hogy?
-
Doki16
addikt
válasz
motoflug
üzenetére
Menet közben nem lehet maxra tölteni sehogyan, csak lejtmenetben rekuperációs fékezéssel. Sőt ha kiolvasod OBD-n akkor meg látod, hogy valójában az ábra szerinti max csak 80% amit enged az elektronika. Igazság szerint 40-80% között tartja mindig a töltöttséget. A kocsiban van egy kb. 1,2-1,4 kWh akkumulátor ebből jó esetben napi közlekedésben 0,6-0,8 kWh-át használhatsz.
-
motoflug
őstag
Igen, amikor visszaváltasz a füllel, akkor kiírja, hogy S5, tehát 6 sebességesnek veszi a váltót. Amúgy vicces, mert, amikor az erősebb gázadás után rajtamarad a lábam a gázon, de gyengébben nyomom, akkor olyan, mintha visszaváltana néha. Már tudom, hogy kell lépnem a gázra, hogy ez a feelingem legyen.

Na, de a megtelt dolog. Kicsit ocd-s vagyok, és borzasztóan zavar, hogy ~5000km alatt egyszer sem ment maxra az akksi ábra.
Mindig hiányzik valamennyi hozzá.@ No.01:
Apróság, de fontos megemlítenem, nekem a CHR-ben nagyon zavart, hogy konkrétan minden fekete, és amit mondasz, az valós, a hátsó tér klausztrofobikus. A feketeség megvan a Corollában is, ezért én fehér (törtfehér) belsővel kértem, itt meg lehet nézni, ha a belsőre mész és kiválasztod. Nekem nagyon tetszik, borzasztóan elegáns és a varrás, meg a bőrhatású műszerfal csak szebb ebben a színben. Tisztában vagyok vele, hogy másnak ez a csúnya, de feketében nagyon szűkös a hatás, hiszen még a tetőkárpit is színazonos.
Na de a többi:
Radaros tempomat/adaptív tempomat:
Ez marha jó. Minden évben, van hogy többször is mentem céges autóval Németországba, általában VW konszernnel. Ott ez úgy néz ki, hogy a távolságot nézi, 50m előtted bejön valaki eléd, a rendszer csak azt érzékeli, hogy szűkült a táv, bumm, intenzív fék. Idegesített, kikapcsoltuk.
Corolláéknál ez nagyon finom. 3 szint van, hogy mennyire engedi közel, én az 1-es (= legközelebb) opciót használom. Itt nagyon finoman lassít, tök jól tartja a távolságot, nem satuzik. Szerintem ennek így kell működnie.Sávtartó:
Működése csak tempomattal automata, ha anélkül kapcsolod be, úgy csak figyelmeztetésre szolgál. Ha tempomattal mész, jelzi neked 2 sávval, hogy megtalálta a jobb és bal oldali felfestéseket, majd működésbe lép. Kb. 20 mp-ig engedheted kormány nélkül, üdítőt bontani, pulcsit lekapni jó. Utána visít, hogy leszel szíves megfogni a kormányt, mert az LTA rendszer nem érzékeli a kezed. Ezeknek a feltétele a jól látható felfestés, és - saját tapasztalat - egyenes, max minimális kanyaros útszakasz. Ennek a működése nem 100%-os, a könyvében amúgy jól leírják, hogy mik akadályozzák a működését. Pl. egyik este próbáltam, rábíztam magam, néztem a reakciót, majd jött egy kanyar, ahol elkezdett pittyegni, hogy rámegyek a sávra, holott az auto intézte ezt a dolgot. Még talán azt is észrevettem, hogy ha rosszabb a felfestés, akkor nagyon-nagyon minimálisan ilyen kígyózó mozgással tartja magát a két sávban, de ez nem vészes, vagy zavaró, viszont látszik, hogy a rendszer nem 100%-os. Autópályán, hosszú egyenes szakaszokon, nappal nagy segítség, ott jól működik. Este, kanyarok, rossz felfestés - na ezeket nem annyira csipázza, de nem az autó vezet helyettünk, hanem segít, ezt érdemes nem elfelejteni.Táblafelismerő:
Jó-jó, de néha aranyos. Pl, tábla írja, hogy 1km múlva autópálya jobbra, és ott az autópálya jele, akkor bedobja neked a kis kijelzőre, hogy pályán vagy. Ez ritka, amúgy nekem arra nagy segítség, hogy pl. 70-es táblánál, bepirosítja a tábla hátterét, ha túlléped, és a szemem sarkából látom, és visszaveszek. Sajna nagyon könnyű átlépni a határokat, nincs sebességérzeted, annyira csendes.Automata parkolás:
nem mertem próbálni, nem is annyira érdekel még.Vészfék:
Volt már, hogy fals jelzést adott, kiírta hirtelen pirossal, hogy veszély, és a madár sem járt arra. Vagy lehet pont az ment közel a szenzorhoz, de nem fékezett le, akkor nagyon ideges lettem volna. Viszont egyszer satuzott előttem egy autó, és akkor hamarabb észlelte mint én, pedig én is az utat néztem, szerencsére durvát satuzni nem kellett, de felhívta rá a figyelmem, az tetszett.Kb. ennyi, ha van kérdés, jöhet még.

-
No.01
addikt
válasz
motoflug
üzenetére
Probaltuk a CHR-t is. Reg csalodtunk akkorat. Nem ment rosszul (bar nyilvan nem sportauto) de ami minket zavart az a bunker feeling a hatso szekcioban ill, h atlosan hatra egy komplett ovodas csoport is meg tud bujni. A tobbi aprosag mar csak hab a tortan.
Minket mondjuk a boges zavart a legkevesbbe. Jelenleg P2-k van es ott sem zavar mivel ez inkabb kozlekedoedeny es nem elmeny vadasz.A kulonbozo vezetest tamogato kutyuk jol mukodnek?? Leginkabb a radaros tempomat meg a savtarto erdekelne. Sajnos tul sokat olvasgattam a temaban es nehez olvasni a sorok kozott. Aki meg nem latott es probalt ilyet es fogekony a technikara az sajnos dicseri, h huhhh meg ha, de osszehasonlitasi alap nelkul azert ezt szerintem nem konnyu megitelni. Itt kulhonban szinte 50-50 az aranya azoknak akik istenitik meg akik szarozzak. Persze nem vagyunk egyformak es ez igy van jol
-
Doki16
addikt
válasz
motoflug
üzenetére
Akkor ezt ezek szerint belerakták ilyen váltófüles megoldásra. A régi HSD csak B fokozatban használja a motorféket. A maximumot meg akkor aknázza ki ha már teljesen feltöltötte az akkumulátort. Egyszer volt nekem olyan, hogy hegyről lefele menet közben bekapcsolt a benzinmotor és felpörgette akár 4000-ig is. Mivel már nem tudott elektromosan fékezni, mert "megtelt" az aku ezért csak a motorfék maradt.
-
motoflug
őstag
Ez lehet nekem szólt?

Nekem az 1.8 nem tetszett, mert a CHR-ben zavaró volt a hybrid bőgése. A corollában ugyanez már sokkal finomabb/csendesebb, de az tény, hogy ha többen használjátok, plusz van cucc, akkor már jobb a 2.0. Nekem ugye a HB van, amikor 4-en utaztunk megpakolva, akkor már érezhetőbb volt, de még mindig volt benne tartalék. Sport mód+F1 váltóval 1-2 sebességet visszaváltva simán felment a végsebességre.
Az enyém Comfort + Tech, style csomag nélkül, fehérben, igazi sleeper.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
No.01
addikt
Lehet te leszel az en emberem

Mi mar jopar honapja (szinte megjelenestol szamitva) kacerkodunk a 2.0-as kombi Corollan.
Amig nem probaltuk azt gondoltuk, h eleg az 1.8-as, de igazabol nem. varosban OK, de azon kivul mar nemigazan.Szabad kerdezni, h milyen felszereltseggu?
-
Doki16
addikt
-
motoflug
őstag
Egy-két majomság azért akad. Fals riasztás néha a szenzorból, vagy a mini csomagtér, de igazából 4-en megjártuk vele Németországot 4 sporttáskával, és elfértünk. A fogyasztás itt volt rekord, 7l az Autobahnon.

Egyébként most Nyíregyháza - Bp autópálya 6.4.
Városi használattal 5-5.5l.
Ami nagyon pozitív, hogy ez volt az első autó, amivel le tudtam vezetni tök egyedül 12,5órát, nem ültem szét a sejhajom, nem éreztem azt, hogy elég (legalábbis nem a vezetés miatt
). -
Doki16
addikt
Ez parádés akkor. Még komolyabban tudtak faragni akkor az új 1,8-as motorral a fogyasztáson. Én nekem inkább ilyen 4,8 körül alakul. Mondjuk szinte csak városi rövidtávokat megyek.
(#7016) motoflug: Az a jó ha nem is tudsz róla rosszat mondani.
Már régóta finomítja a Toyota ezt a szériát. Úgy érzem ezzel az új Corollával most nagyon odatették magukat. Neked a 2.0 HSD-vel hogy alakul a fogyi? -
motoflug
őstag
Sziasztok!
A héten meglesz az 5000km a Corolla 2.0 HB hybriddel. Eddig nem nagyon tudok rosszat mondani róla, másfél hónap alatt elég sok helyszínt megcsodáltam már általa.

-
hhenry
őstag
Priusos topik:[link]
-
MaTpr0F
senior tag
Üdv! A segítségeteket kérném.
Tervezek venni egy 2004-es Avensis 2 Wagon-t,
2.0 benzin, 147le.A kérdésem az lenne, hogy ebben a típusban van, vagy sem kettős tömegű lendkerék?
Szatmári autóalkatrész szerint nincs, egyik szerelő azt mondja van, a másik azt, hogy nincs.Köszönöm előre is!
-
lamazonia
tag
Kedves kereskedő mondta, hogy "Ha megjön a papírja az autónak az importőrtől".
Autót biztos nem adják le gyártásra, mivel ~1 éve tudtommal nem gyártják, Auris. Kereskedőknél ben ragadt készletekről van szó.
Ha valaki úgy van vele, és kombi kell neki, akkor érdemes most körbe kérdezni, mivel elégé akciózva probálják eltolni az utolsó pár darabot.
Hatchback már csak 1 darab van az országba, nagykanizsán.
Kombi még akad pesten is, pl. Schillernél. -
No.01
addikt
válasz
lamazonia
üzenetére
En 2 videki es 1 BPi helyel vagok meg mindig alkudozos viszonba. Az egy het jelenleg necces a szabadsagolasok vegett, de 2-be bele kell, h ferjenek.
Mind3 hely ezt mondta, mai info
U.i.: Remelem a papir kiadasan te is a forgalomba helyezest erted. Mert a megrendelestol szamitott papirozas az lenyegesen tovabb tart. Ugyszinten ma mondtak, h jelenleg jobb ha 2 honapot szamol az ember. (Szeptembertol ez valoszinu normalizalodik es kis szerencsevel az 1 honap is tarthato lesz)
Ez nyilvan nem vontakozik a keszleten levo autokra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hardverfogócska a kertben
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Házimozi haladó szinten
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Gyúrósok ide!
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- iPad topik
- BestBuy topik
- Crimson Desert
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3627
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4647, 100% Akkumulátor
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Lenovo V14 i5-1035G1 számlával és garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)
Metalkekben, napon tok jol nezett ki. Szalonban viszont nem nyerte el a tetszesemet. Szerintem meg a kavebarna is tok jol nez ki.

400k Ft egy szett. Miből van az, magnéziumból?