Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Gurulunk, WAZE?!
- Dell Venue 8 Pro
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
-
LOGOUT
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
blueye
üzenetére
Hát akkor nehéz, szerintem a két jó belső/külső méret arányú toyota a yaris és a rav4 (kihagyva a highlandert, az egyszerűen akora kivülről hogy nem szívesen járnék vele). Corolla Cross csak 15 centivel kisebb mint a rav4, de belül első ülések utáni rész nagyon szűk. CHR egy bunker hátul (már javult az új, feleségemnek is tetszik, de ettől még fújok rá). Inkább lenne újra rav4-em ha bérlés, mint új camry-m. Aztán következőre az új rav4. Már a toyota sem szeplőtlen új modelekkel, jobb is lehet ha nem rögtön elsők között kerül hozzád.
-
válasz
blueye
üzenetére
Csak személyes vélemény, én azt hittem mennyire fog tetszeni tágasságban a camry (igaz még előző, ez 2023 nyara élmény, apuéknak camry bérelt autója volt) a rav4-hez képest, és kifejezetten nem tetszett, biztos a teljesen más beülés miatt.
NX350h nem fér bele? Ott mintha nagyobb céges kedvezmények rémlenének. -
blueye
veterán
Nézte már valaki aki flottában van hogy esetleg a következő autója egy új Camry lehetne?
Nagyon szeretem a RAV4et de az új verzió lehet hogy később jön ki mint ahogy lejár a mostani bérlet
Tudom, first World problem
-
válasz
polonic
üzenetére
Én is így tudom, de nem mindig volt így. És osztrák rendőr/határőr viszonylatban már találkoztam irtózatos taplóval (magyarral sose, ami lehet hogy csak szerencse kategória, de az osztrák "hatósággal" érzek bizonyos csakazértis irányt).
De az általában a nem látszik a kamera a kellemesebb irány, mint a mindig megnézni hol és mi van éppen (azért mostanában simán benne van az adatvédelmi szigorítás is az irányban, valami jó kis germán neked kell bizonytanod egyenként hogy egy szöcske személyiségi jogait sem sértetted
) különböző országokban. -
honeker
őstag
Rav4….ki milyen menetrögzitő kamerát használ ? Vélemények ?
-
-
Hogy ezt a TPMS még mindig téma, összel és tavasszal...

-
g0dl
addikt
Én is figyelem rendszeresen és persze a nyomás ( gumiban lévő hőmérsékletnek megfelelően) emelkedik ha a gurulás melegíti a gumit (tiszta F1).
P2 = P1 * (T2 / T1) Gay-Lussac-törvény ( persze ideális gázok, aktuális légköri nyomás stb.)
Ahol a hőmérséklet Kelvinben van, és abszolút nyomással kell számolni ( ami kb. 1 barral több annál amit a műszer mutat)
Itt 32C ről 12C re esésnél több mint 0,2 bar lesz a csökkenés ( én kb. ezt is észleltem)Ja a kocsi nekem egyszer jelzett, mikor a szelepre rosszul került fel a benzinkút pumpájának csatlakozója, és eresztett.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
Zsombe
üzenetére
Ez ősszel, fôleg reggelente előfordul.
Èn kiküszöböltem a reggel hideg időben való visszajelzèst.
2 barnal le okèztam, hogy onnan kezdje a visszaszámolást, a szenzor, ès felfújtam a gumikat 2,6- ra. Gyakorlatilag így nem jelez, nem idegesít, ha hidegben esetleg világítana a visszajelző. -
_drk
addikt
válasz
hhenry
üzenetére
Biztos hőmérséklet, mi más lehet?
Ha csak 1 gumin lett volna akkor az mondom hogy az szar, de így hogy egységesen lett ennyi és aug 20 előtt minden gumi mindig ugyan annyit mutatott.Ráadásul most nyári gumit folyamat néztem, mert csere után az egyik problémázott. Csere után nem mutatott semmit, majd utána lement 2-re, ezt folyamatosan ellenőriztem gond van-e vele de nem volt sose, valszeg a cserénél nem fújták fel jól. Most be is ijedtem, hogy lehet megint arra jelzett de nem.
-
_drk
addikt
1 hónap alatt egységesen minden gumimon fél Bar-t esett a nyomás. 2,6-2,7 között volt aug20 körül, most bejelzett el is mentem fújni bele és egységesen 2,1 körül volt.
Előző autómon kis gumik voltak ott nem volt ilyen mozgás hőmérséklet miatt, érdekes. -
No.01
addikt
válasz
Flashback
üzenetére
Az uzemora jo irany lenne... de igeny az nincs ra. (holott meg mind a mai napig a versenysportban nem hiaba szamoljak azt a megtett km helyett)
Hybrid kicsit (LOL) mas, de mivel nem mindig megy a motor igy lenne letjogosultsaga.Mellesleg az, h milyen a szine egy modern szintetikus olajnak az ne tevesszen meg

Ahogy ncc1701 is irja sok ovijarat mellett ennyi ido elteltevel az az olaj mar siman lehet elhasznalt vagy akar tulhasznalt is amikor a viszkozitasanak a tobbsege mar reg nincs ott. -
A mostani az elsö új autónk. 15ezer kilométert kicsit túlhaladtuk mikor sikerült a szakszervízbe eljutni. Elötte megnéztem az olajat. Nem volt átlátszó nyilván. De a dízelembe feketébb volt 10e km után

Nem tünt vészesnek amúgy. Hybrinél nyilván fontos az is milyen körülmények között van hasznälva. A km helyett valami üzemórát kellene számolnia. -
bod101
aktív tag
Sziasztok,
van értelme 1000km-nél olajat cserélni egy új autónál vagy csak a szervizt gazdagítom és nincs értelme.
Köszi! -
No.01
addikt
válasz
hhenry
üzenetére
Na akkor majd egy frissitessel...
Mas:
Az automatikus nyitas masnal jol mukodik? Most vettem eszre, h hiaba van beallitva, h ugy legyen ahogy a vezeto oldali ajto legyen a referencia mikor kiszalltam a hatso ajtot nem tudtam kinyitni. Azt hittem a gyerekzar az, de nem.
A zaras bezzeg jol mukodik. -
No.01
addikt
CarPlay csak nalam szorakozik? Van egy listam (Epizod) amibe mindne szerepel amit szeretnek meghallgatni. Jelenleg kb 80 tetel.
Nem szamoltam ossze, de ebbol az auto kijelzojen max a fele jelenik meg es sem a nyilakkal se semmivel nem tudok korabban hozzaadott (lista vege) teteleket kikeresni.
Ez masnal is igy van? -
wtvr
újonc
2002-es E12 Corolla 1.6 VVT-i sedan-on hátsó kipufogó dobot kell cserélnem (17430-0D170).
1. Ha valaki vett már utángyártottat, akkor honnan vette és milyen gyártmányt? Bevált? Milyen gyártmányú utángyártott ajánlott?
2. Ismertek Fehérvár, Várpalota vagy Veszprém környékén olyan helyet, ahol emelőre tudom tenni az autót, hogy kicseréljem a dobot?
3. Ha mégsem én csinálnám meg, ugyanúgy Fehérvár, Várpalota vagy Veszprém környékén tudtok ajánlható szakit erre? -
leslien
nagyúr
ok, köszönöm hszkat...
-
leslien
nagyúr
fagyálló hűtőfolyadékot mikor kell cserélni? könyvben 150000 km írt ,de h hány év után azt nem írja..
pl nekem 13 éves és 48ekm van benne ..
Auris 1,33 -
Dare2Live
félisten
OBD+ pl torque mobil appal biztos lehet. Avval mindent is.
Ha elég jól szeretnéd tudni meddig nem érdemes padlózni, az jó lehet, hogy egy hétig indítgatod a torquet és már tudod, hogy mennyi idő míg olaj ~80C felett van. Sima benzinesnél a 10perc ökölszabály még télen is elég jó, nyáron meg bőven.
De én melegen se szoktam padlózni... mert minek.Aki erre a témára nagyon rá van csavarodva az ugyanolyan motor melegítőt használnak mint Finnek, Norvégok. 60-70Cs állapotában indul a motor, nincs hidegindítás, azzal egy jobb Toyota, WV, Renault... motor aztán tényleg örökélet+1nap... és télen azonnal jön a meleg.

-
válasz
Flashback
üzenetére
én főleg olajt. Amíg nincs meg a 80 fok, nincs padlózás, nincs taposás : ) : ) Illetve tempósabb részeken nem megyek 109 fok felé. Szerencsére a fordulatszámra nem kell figyelnem, az átírt váltóprogrammal kb "default": felvált 2200-2300-as fordulaton, levált, ha 1600 alá esik a fordulat, városban nagyrészt 3-4. fokozatban van. (továbbra is 2.0 crtdi).
Van aki szerint "túlbonyolítom", de ha nem tudom másképp (nem vagyok hajlandó másképp), akkor hol itt a baj? Szvsz nem "bonyolítás", hogy ész nélkül nem tapossa az ember hideg motorral meg nem forralja az olajat csak azért, mert türelmetlen. : ) : )
-
válasz
dragon1993
üzenetére
Inkább kivétel, hogyha nem melegedik
lehet, csak saját tapasztalatot tudtam írni. fiat 500-ban se volt veszedelmes kábelen. meg a nemtommelyik pözsóban se, amiben próbáltam. de lehet, hogy inkább telefonfüggő a dolog.
-
polonic
félisten
válasz
Flashback
üzenetére
Persze, ez így tök jó. Nem ebből a szempontból írtam a bemelegedést.
Hanem a motor szempontjából. Az akkor lesz üzemmeleg, ha az olaj is 90 fokos. Az meg nem egy hamar történik meg ovijáratban.
Egyébként van olaj hőmérséklet érzékelő, de nincs kivezetve sehova. ODB-n lehet nézni állítúlag. -
válasz
polonic
üzenetére
Villanytól nincs jobb rövid tävra.
De a talän 2022-töl lehet távolról vezérelni a Toyotákat.
Télen indulás elött 15percel én felkapcsolom a fütést, ablakfütéssel együtt. A meleg autóba szálsz be.
Ha elfeljetem akkor meg sport mód. Az folyamatosan järatja a motort télen.
Szóval ha inkább a hybrid felé húznál, mert nem tudsz olcsón tölteni, akkor ezekkel a "trükkökkel" jó hatásfokot lehet elérni. -
polonic
félisten
Károsult, ahogy fentebb is írták. Bár ez még nem jelent nagy bajt. Le kell kérdezni mondjuk totálkáron és megnézni.
Ovijáratra mondjuk elektromos autó. Vagy bicaj, gyalog, stb. Egyik belsőégésű motoros autónak sem jó a rövid táv. Hibridnek sem. Ennek a motorja még annyira sem melegszik be 2-3 km alatt.
Persze lehet használni. Csak akkor az olajcserét 5-7500 km-enként vagy fél évente ejtsd meg. -
-szabi-
addikt
válasz
GalaHU
üzenetére
#21619 No.01
Hi
Tegnap voltam felni-gumi boltban.
Négy darab Ronal R56 (7.5Jx19 ET40 5x114,3) felni plusz 4 Continental TS870 téli gumi, plusz 4 Alcar szenzorra kaptam 663e ajánlatot.
Ez majdnem pont annyi, mint amit én becsültem.
Ennél olcsóbban online vásárlással tudok kijönni de akkor a gumis behozza a szerelésen azt amit az alkatrészeken akart.
A felni méretre pont mint a gyári, azonban a gyártót nem ismerem.
Erről majd még keresgélek.
Köszönöm a segítséget.üdv
szabi -
Veron
addikt
válasz
dragon1993
üzenetére
Hirtelen felindulásból ezt néztem ki. Ez my2023 lenne?
Új Arkanát akartam venni, de megláttam a fenti Corollát. Ovijáratra talán jobb. -
dragon1993
addikt
Nálunk páran váltottak MY2022-ről => MY2023/2024-re. (Nekem alapból MY2023 van)
Érezhetően fürgébb. (MY2022 legnagyobb panasza)
A műszerfal teljesen digitális és okosabb. (Az MY2022 rettentő ronda)
Belekerült a PDA.
Szebb a infotainment felbontása.
MY2023-ban vezeték nélküli a CarPlay MY2024-ben vezeték nélküli az Android Auto is.
A beltér látszólag 100%-ban ugyan az.
Hangszigetelés egyikben sincs.
MY2022 USB A-t használ az újabbak USB C-t.
Én spórolnék és legalább egy MY2023-ra ruháznék be. -
Ha a hangszigetelés miatt aggódsz akkor, el kell vinni az ajtókra megcsinältatni. Pesten tudok adni kontaktot. 4 ajtó cirka 200e. Ott érezhetö lesz a különbség, menet közben és az ajtó becsukásnál is. Kombi Aurisnál lättam ilyet.
Jövöre szerintem a Crossunkat is elviszem. -
Veron
addikt
Van első kézből tapasztalata valakinek facelift előtte és utáni hibrid E210 kombival? A műszerfalon és fejegységen kívül minden változatlan, pl. zajszigetelés, kidolgozás?
A hibrid rendszer pedig erősödött 140 lóra. Érezhető a változás, fürgébb az autó? -
No.01
addikt
Ez a My Toyota app hozzarendelheto 2 szemelyhez/telefonhoz, h ha a kedvesebbik felem viszi el az autot akkor o is tudja messzirol inditani a futest pl?
-
blueye
veterán
-
blueye
veterán
válasz
honeker
üzenetére
"A 6MT sebességváltó a világ legjobb¹ erőátviteli hatékonyságát kínálja, és az iMT (intelligens manuális váltó) vezérléssel fokozatváltáskor automatikusan szabályozza a motor fordulatszámát, hogy a kapcsolás simább és kényelmesebb legyen."
-
honeker
őstag
Rav4 manual 6 …. Mit is csinál a IMT kapcsolo
-
válasz
Csokicsibesz
üzenetére
Nälam jót tett az EGR és a hütököz tisztítás a fogyasztäsra annó. De ekkora kilengés inkább terep és idöjárás függö.
-
honeker
őstag
[link] de megint nincs 2000 szivo benzin
-
Csokicsibesz
aktív tag
Auris 1.8 HSD szépen fokozatosan egyre többet eszik. Először csak azt hittem, hogy a bringa szállítás miatt, de most 120-as tempónál autópályán 6.7-et meg 6.2 litert fogyasztott. Korábban simán lehoztam 5.0-5.5l között. Ez EGR rendszer lesz?
Hybrid rendszer hibát nem ír, kb. 2 hónapja volt nagy szervizen a Toyotánal, átment a teszten és meg is kaptam rá az 1 éves papírt.
-
GalaHU
addikt
válasz
-szabi-
üzenetére
No igen, úgy tűnik ezek már barátságosabb számok.

Ha együtt tudsz élni a 18-as téli látványával, akkor az talán még praktikusabb is, a szenzorokra azért még számoljál egy százast, és csak eredetit vegyél a márkakereskedésből, mert a többi utángyártottról elég rosszak a tapasztalatok, 1-2 év alatt megkotlanak...
-
No.01
addikt
válasz
Tom1939
üzenetére
Igen szaraznal ez hatvanyozottan igaz

-szabi-
A Toyotas ajanlatba benn evan a szereles es a szelep is
En sokat szamoltam es igazabol a realitastol az az ar nincs annyira tavol, mint az elsore tunik.
Nekunk lett teli (SR3 coating) alufelni 2 szett is az elmult 3 evben. Dezentbol. Ar/ertek aranyban nagyon jo meg mindig (az elso szett a Corollara meg kiemelkedoen jo volt az alternativakhoz kepest. Azota ugy e volt egy kis inflacio...) -
-szabi-
addikt
válasz
GalaHU
üzenetére
Hi
Közben keresgéltem tovább és kiderült mégsem olyan vészes a helyzet, csak az árukereső vezetett félre.
Bőven találni gyári méretű felnit. Viszont az is igaz, hogy 8" méretből több a kínálat.
Közben erre is rátaláltam: Gumi / felni méretmegfelelőség táblázat.
235-ös gumihoz inkább 8" felni ajánlott, míg Toyota gyári mérete 7,5".
Gondolom ezért van, hogy online felniboltok keresői is inkább a 8" méretből adnak több találatot.
Elég széles a kínálat, 50e-300e ft-ig van mindenféle felni.
Míg gumiból van elképzelésem, addig felniből ötletem sincs milyet érdemes.Ha nézem a 235/55/19 téli gumikat 70-80e között van ami érdekel, ~300e Ft.
Ehhez valami közepes télre is ajánlott felni 80e-100e között, 360e Ft.
Ez így 2/3-ad része annak amit a Toyota szerviz mondott.Köszi a segítséget ET ügyben.
-
válasz
Zsombe
üzenetére
Most a dogmatikát elengedve (van aki élvezettel rávágja hogy a toyota hybridben sincs váltó mert az ecvt az tulajdonképpen nem az stb stb.), csak az elektromos és benzinmotor együttes erőátvitele tekintetében ha jól tudom a honda megoldása bonyolultabb, nem olyan szög egyszerű mint a toyotáé. Ettől függően már pár éve van ez a hondánál is és nem hallottam róla semmi rosszat.
-
válasz
Gombinyó
üzenetére
Igen. De füldugóban beszélgetek v sétálok, nap közben nagyrészt ki sem veszem. Csak ha már nagyon viszket a hallójáratom
De nagyjából univerzálisan viselem mindig, főleg szociális interakcióknál érzem hogy segít sokat és sok terhet levesz a szenzoros feldolgozásról. Szvl lehet hogy ezt az autó sosem fogja tudni biztosítani, hogy anélkül utazzak. Csak most terveztem picit "lazább" zajvédelmet, mert ami viszont tényleg veszélyes, az a ipari, munkavédelmi füles. Az jó munkára& aludni & otthon elmélyülni, de az utcán szerintem veszélyes. 
#21611 KMT nem tudok másképp meglenni. Próbáltam, de nem megy
Legalábbis városi környezetben valami borzalmas zajvédelem nélkül. Vagy egy kávézóban. Vagy egy bevásárlóközpontban, boltban. Így hordom, mert segít kapcsolódnom az emberekhez és külvilághoz. Ugyanis ha nem használok, nagyon hamar szenzoros túltelítettség és "dezorientáltság" jön, ami viszont TÉNYLEG balesetveszélyes
szvsz jóval veszélyesebb zajvédelem nélkül kint lennem, mint védve. -
válasz
blueye
üzenetére
Rákérdeztem az értékesítőnél akinél a rav4-et vettem hogy van-e comfort felszereltségű amibe be lehet ülni mert kb az fér bele business csomaggal max. Mert az hogy a fullos GR tetszett 16 misiért attól még a comfort simán megkaphatja a "yaris cross" kezelést egy beülés után...
Szerk: Gumi ügy rav4-el volt? Nemrég én is vittem a 24 óráshoz az Építész utcába (pont hangszigetelés után, szentendrei kis köves utca és építkezés a környéken kombó megajándékozott egy csavarral
-
blueye
veterán
Tegnap volt egy gyors defektem (mint utólag kiderult egy rövid csavar okozta). Hamar éreztem, szinte rögtön leparkoltam, nem sérült a gumi. Assistance gyorsan intézkedett, alvállalkozó nem túl jó kedvvel kicserélte a mankókerékre. Most vezettem először így, nagyon nem volt jó érzés, még jó hogy 6 kmre volt a szombaton is nyitva lévő, nagyon jofej gumis. Remélem most jó sokáig nem lesz ilyen "szombati bulim"
-
blueye
veterán
válasz
Tom1939
üzenetére
"CHR meg tetszene neki, azt meg én vétóztam meg, az egy guruló bunker főleg hátra kilátásban" igaz - lenne. Vigyetek el egyet próbára az újból, használhatóbb ilyen szempontból és nagyon szerethető (persze a méreteim miatt nem cserélném rá a Rav4et 😊) Nehéz vele hibázni, mindenért (túlságosan is) szól ha az útjában lenne.
-
válasz
polonic
üzenetére
Ja, sajna a yaris cross belül nagyon gagyi, már megnézettem vele 4-szer de csak konzekvensen ugyanaz a vélemény
Pedig "papíron" az a tökéletes méret (4 méteres mostani jazz után akar kicsit nagyobbat és magasabbat, a yaris cross meg 4,18 méter).
HRV-vel az a baj hogy hiába jazz alapú, 4,34 méter, az már egy következő osztály (CHR meg tetszene neki, azt meg én vétóztam meg, az egy guruló bunker főleg hátra kilátásban). A T-cross meg kasztniban kb tökéletes, 4,1 méter de ahhoz képest nagyon tágas elől, hátul és csomagtérben (és tologatható is a hátsó ülés). Csak ha nem manuálist veszünk ott a száraz DSG. -
polonic
félisten
válasz
Tom1939
üzenetére
Azt gondolnám, hogy ott is kell olajcsere. Valahogy úgy van, hogy bizonyos Nm szint allatti van a motorokhoz van száraz kuplungos. De csak a kuplung részen nincs olaj. A fogaskerekek, gondolom mechatronika, ugyanúgy.
Kérdezz be VW topikba, ott azért biztos jobban tudják.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN7100 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asrock Z790 i9 13900K 64GB DDR5 1TB SSD RTX4080 16GB Aerocool P500B Digi ARGB ADATA 850W
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! Dynabook Portege X30-L - i5-1135G7 I 8-16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Tudom, first World problem

De ilyen 600k HUF-ból megáll a sztori.