Hirdetés
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
VMatteo
őstag
Yaris Cross Style-ban van esetleg menetrögzítő kamera gyárilag?
Jól gondolom hogy nincs? -
stuka20
senior tag
Nálam gyakran előfordul, hogy szól az lta végett, a párás szélvédő miatt.
Szerintem normális. A radar szenzorok a kis körök a rendszám vonala mentén, vagy a fényszóró alatt. Nem látom a képen, de talán 1-1 db a rendszám mellett közvetlenül és 1-1 a ködlámpa/ fényszóró felett/alatt. Az LTA meg a menetrögzítőd felett, ahol az auto ablaktörlő szenzorjai is vannak.De ha hülyeséget írtam úgy is kijavítanak, nem állt szándékomban.
-
dkaro
őstag
Sziasztok!
Lassan 1 éve van nálam a C-HR-em, ez az első Toyotám. Decemberben amikor volt egy kis hóesés, illetve néha reggelente amikor le van fagyva a kocsi, kikapcsol a sávtartó asszisztens a csatolt két üzenettel. Lefotoztam, előről a kocsit, hogy nem volt hóval borítva.
Kérdésem, az hogy normális, hogy ilyen kis hó/jég esetén letiltja a rendszer, vagy ezt jelezzem a szervizben? Előtte a Peugeotom volt, soha nem tapasztaltam ilyet.
Illetve ha normális, akkor hol található a szenzor amit le kellene takarítani?
Előre is köszi a választ!
-
GalaHU
addikt
A rendszer része egy kb 5Ft-os nagyságú korong, rajta egy led és gomb, ezt a műszerfal alá rakják. A leírásban található módon ezen keresztül lehet “programozni”: szervízmód, telóhozzáadás, tevékenységek, stb.
A korábban említett kódkártyán lévő egyik PIN-el ezen keresztül szervízmódba rakod és hazagurulsz. A telepítő azt tanácsolta hogy ezt a kódot rejtsem el a kocsiban valahol az efféle dráma esetére.
-
stuka20
senior tag
Az olajcserét kérni kell külön vagy a 12 hónapos időszakos karbantartásnál azt megcsinálják alapból. Tavaly volt karbantartás, de nincs papírom róla, hogy mit takar
-
KTTech
veterán
Ha van kerülő megoldás - akkor nem biztonságos. Kulcsból van pót, de vajon nálad van külföldön, ha épp elveszted az elsődlegest? De telepítsd fel az asszony telefonjára is az appot, és máris van 2 készülék, ami nyitja
(ha jól értettem, 5 eszközre telepíthető). Ha meg végképp nincs más, akkor érdemes nemzetközi asszisztenciát venni, ha már külföldre jár az ember... bármi gond előfordulhat. -
KMT
addikt
válasz
koxkids
üzenetére
Kulcsból van pót. Szoftveresen nem, max fizikálisan tud tönkremenni. Azért ezek más esélyeket jelentenek végeredményben.
Mit csinálsz, ha két országgal arrébb elveszted a telefonod? Biztos van rá valami kerülőmegoldás, és nem csak az, hogy odautaztatod a telepítő cég szakiját, vagy hazatrélerezteted az autót. -
ddsteel
aktív tag
Elvileg asszem a KitIn két részből áll, egy mechanikus fémlapból az anyós lábtérnél az ECU előtt és a tokenes SW védelem. 2020 januárjában volt a 2 védelem együtt 100E. Az Aurisomban mind2 benne volt, ebből a mechanikus akkor kb 20 ezres tétel volt. Lehet, hogy KitInnek effektív csak azt a fémlapot nevezik, de nekem a szerelő végülis e név alatt szerelte be mind2-t. A másik része egy M43 kódkártya token.
@GalaHU: köszi a választ. -
GalaHU
addikt
válasz
ddsteel
üzenetére
Valószínűleg olyasmi mint a tied, csak itt a token helyett a telefonodat használod ami BT-n kapcsolódik az egységhez. Tudsz benne szervízmódot állítani, ha ott kell valahogy hagyni. A tokenekkel az a baj, hogy előbb utóbb a kulcskarikán végzik, ha meg a zsebedből elcsenik a kulcsot (pl. ruhatár, etc) akkor azzal együtt viszik. A telóját jobban maga közelébe tartja az ember.
A Duett kft-nél csináltattam Budán a Bojtár utcában, nekem már a negyedik autómban van, nálam bevállt.
-
GalaHU
addikt
Nálam egy BT-s lopás/rablásgátló van. A “megszakító” a kábelkorbácsban van elrejtve (hiába CAN buszoznak) ha nincs a kocsiban a telód akkor be se indul, ha kirángatnak belőle (a telóval együtt) akkor meg egy perc után leáll.
A daruzás ellen ez sem véd, de az app-al elèg jól meg lehetne keresni, de egy Apple airtag-et is el lehet rejteni a kocsiban.
Ha feldaruzta, Farraday kalitkában elszállította, föld alatti műhelyben szètszedte akkor legyen az övè, a Casco +GAP meg majd fizet.
-
-szabi-
addikt
Toyota RAV4 still the most stolen car in The Netherlands
Erről itt a topikban is volt már szó, viszonylag gyenge a védelme.
-
-szabi-
addikt
-
dragon1993
addikt
válasz
INGJOKE
üzenetére
Megoldható, hogy a töltő pad nagyobb felületén töltsön a telefon.
A BYD Seal-re rakva a telefonom egyből töltött a Corollánál tokból kivéve 3mp után villog a narancs led. Elhiszem, hogy a többi kocsiban is rossz, de árkategóriában messze a legrosszabb töltő van benne szerintem. Részemről marad a kábel. -
stuka20
senior tag
Bevallom nem nagyon értek a műszaki dolgokhoz, de megnézve az oktatóvideót, sokat segített pár dologban.
Az én yarisom tesztautó volt, kb. 800km-el vettem át, nem tudom hogy átadás előtt volt e olajcsere vagy valami, + kötelező szervíznél sem emlékszem, hogy volt e valami.(*) Majd felhívom őket, hogy mikor volt legutóbb.
Kérdésem lenne: ha elviszem olajcserére, akkor vihetek sajátot (nincs, még) vagy azt ők intézik és gyárit cserélnek?
*hibrindrenszer ellenőrzés, karbantárs volt, utóbbi nem tudom mit takar
Jelenleg 7200km van benne 2 év alatt, így ha nem volt még olyajcsere, akkor mindenképp szeretnék és tartanám a 7-8ezer km-kénti olajcserét, mivel többnyire 4-4 km-t megyek oda-vissza munkába, azaz havi 520-600km-t teszek meg. (heti 1-2x vidék, 40km)
Üzemanyag téma lett volna még, de a videót megnézve, maradok a mol százasnál. -
válasz
blueye
üzenetére
Nyilván ha egyenes úton mész konstans sebességgel, akkor egyik telefonnal sincs baj, de pl körforgalomnál, vagy hirtelen fékezésnél egyik se marad ott. Tudom mindenki más habitusba vezet és más sebességgel érkezik meg egy körforgalomba, de csak ezért nem mennék 20-al körbe, hogy a telefon ott maradjon. A bőr tok egyébként is megosztó dolog, mert általában egy állatból készül...

-
Az a baj a kocsiba a vezetékmenetes töltéssel, hogy amíg nem hűtőt a felület, addig mindig szar lesz és mivel mozog az autó ezért szinte lehetetlen olyan padot csinálni, ami minden telefonhoz is jó és nem csúszkál el rajta. Már az első dolog a hűtés is csak drága autókba van, a csúszkálás meg kb sehol se megoldott.
-
No.01
addikt
Tudtok Lexus specifikus hozzaerto szervizrol ami nem markaszerviz?
(Tegnap gyarapodott a "csapat" egy regi RX-el... cserebe a P2-nek mennie kellett)A vezetekmentes toltesre rafuzve en meg nem ultem olyan autoban ahol ez stabilan es jol mukodott volna, de a gyorsasag sem volt jellemzo at all. (Toyotak, Lexus, BMW, VW)
-
KTTech
veterán
A kulcs, ha nem mozgatod, kb. 5 perc után deaktiválja magát. Innen kezdve, ha addig nem vitték, akkor már nem fogják
Egyébként is egyszerűbb (és sokkal gyorsabb, főleg ha a kulcs már deaktiválódott), ha kiverik az egyik lámpát és simán CAN buszon keresztül elindítják az autót - már ha megvan hozzá a megfelelő technológiájuk. Még egyszerűbb, ha simán megemelik az elejét és elvontatják, az ellen a váltózár sem védene 
-
KMT
addikt
Egyébként mennyire kell félni kulcsnélküli nyitàsos autónál a lopástól? Illetve milyen kiegészítő védelem optimális hozzá? Olyan kényelmes lenne egy váltózár. (hibrid esetén is )
-
OCTAMD
őstag
válasz
adrian14
üzenetére
Nekem a Rav4 2020 júliusi gyártásúban full gagyesz a 5W telefontöltő.Akarok venni az újabb Ravét ami 2021 decembertől van ,kb 55000Ftba megáll a Panasonic bontott,de félek,hogy azok is gagyik.
Kíváncsi lennék akinek van 2021 december utáni Ravban,hogy ki mennyire elégedett a vezetéknélküli töltőpaddal
-
válasz
ddsteel
üzenetére
Egyszer a volt főnököm megérkezett egy telephely bejárásra egy csereautó Camryvel, elektromos módban begurult és mivel dízelhez volt szokva, ahol feltűnő, ha jár a motor, elfelejtette leállítani az autót.
Egy óra múlva, amikor a parkolónál sétáltam el, akkor vettem észre, hogy beindult a benzinmotor az akksit tölteni.

-
ddsteel
aktív tag
válasz
INGJOKE
üzenetére
Ha csak az az egy kulcs van nálad, ami a kocsiban van, akkor semmilyen módon nem tudod bezárni. Akár lemerült az eleme, akár nem. De arra figyelj, hogy menet közben READY-nél kiszállhatsz az autóból, az READY-ben marad. Pl nekem a zsebemben van mindig a kulcs, járó autóval megérkezem, kiszállok kinyitni a kaput. Az autó sípol, hiszen READY-ben van, de a kulcs nincs az autóban. Kaput kinyitom. Ha ekkor beül valaki, akár kulcs nélkül, az autó elvihető. Egészen a következő leállításig READY-ben marad, akkor is, ha nincs benne a kulcs.
-
ddsteel
aktív tag
válasz
INGJOKE
üzenetére
Akkor tudnád bezárni, ha lemerült, vagy nincs benne az elem, vagy a 2 gombbal kikapcsolod, hisz akkor nem tudja az autó, hogy benn van a kulcs. Nyitni, zárni csak úgy tudod, ha nálad a kulcs. Ha már 1-2 m-rel arrébb vagy és más próbálná nyitni, nem menne. Tehát - szerintem - úgy tudnád bezárni a kulcsát, ha az elemet kiveszed, berakod a kulcsot, a másik kulccsal, ami meg nálad van, kívülről bezárod. Gondolom, ilyen próbálkozásod nem lesz

-
Meg ha be is zárná, akkor ki is nyílna utána bármikor hisz a kulcs ott van és az kell a nyitáshoz nem? (Már hogy bárkinek kinyilna)
-
Azt jól gondolom, hogy a keyless Toyotába gyakorlatilag nem lehet “bezárni” a kulcsot?
-
adrian14
tag
-Pár hete volt diskurzus a Rav4 fényszóróiról, többen írtátok, hogy elég silány. Nekünk ez az első nem halogénes kocsink és nagyon jól belátom az utat, viszont a szemközti autósoknak túl magas lehet, mert sokszor villognak. Ezt még át kell állíttatnom valahol. Szervizkönyvben látom, hogy az előző tulaj már állította, lehet Ő rakatta ilyen magasra.
-Zajszigetelés szempontjából én nem veszem észre, hogy hangos lenne. Fórumos hozzászólások alapján sokkal rosszabbra számítottam. A 3-as Priushoz képest pedig hatalmas a különbség. Ott a motor is jobban visított és nagy volt a szélzaj 100 km/h felett.
-Amióta elhoztam tettünk vele kb 1000km-t. Vegyes fogyi 6.8 most télen. Ebben van autópálya, város és országút is. Talán kicsit több a városi használat.
-Ha van valakinek vezetéknélküli töltője az autóban, az iphone-nal jól működik? -
BaLee
addikt
válasz
leslien
üzenetére
Én úgy gondolnám, hogy igen. Én is pont tegnap rendeltem (mondjuk máshonnan mert itt drága a szállítás). Street legal-nak van írva. Van az Osram-nak egy oldala ahol fel van tüntetve országonként a kompatibilitási lista [link] . Itthon még nagyon friss a dolog szóval Magyarország még nincs közte. Amúgy szokott a dobozban lenni egy matrica azt kell felragasztani a fényszóróra vagy a közelébe. Hogy itthon ennyi elég-e mondjuk műszakin még nem tudom. Én április körül viszem a kocsit remélem arra tisztázódik...
-
válasz
dragon1993
üzenetére
Ikrek vannak nálunk és mikor alszanak, akkor az "alvós" zene szól nekik.

Most kezdtük el azt, hogy nem csak alvásidőben utazunk velük hosszabb útra, hanem máskor is, mivel otthon is szoktak rádiót hallgatni az anyukkal, így a kocsiba is szeretik.
-
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Lámpa automatán van, a vezeték nélküli CP mindig megy és általában online rádió, vagy podcast hallgatás, vagy telefonálás. Én nem ülök a kocsiban sem csendben.

-
polonic
félisten
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Kombi van, 2023-as.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A mérleg nyelve nem a Honor Magic 8 Air felé dől
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Motoros topic
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
- Path of Exile 2
- Jövedelem
- További aktív témák...
- Nagyon szép, fehér Jura Impressa J5 automata kávéfőző profi cappuccino fejjel
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- Eladó D1S LED izzók Canbus 160W 25000LM 6000K 2 db
- Jura Ena 8 kávégép
- Saeco Intelia Deluxe (HD8904) automata kávéfőző cappuccino fejjel
- Dell Precision 7560 Workstation i7-11850H 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év garancia
- Egyedi névre szóló karácsonyfadísz rendelhető! 3D Nyomtatott!
- Apple iPhone 13 Pro 1TB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

(ha jól értettem, 5 eszközre telepíthető). Ha meg végképp nincs más, akkor érdemes nemzetközi asszisztenciát venni, ha már külföldre jár az ember... bármi gond előfordulhat.