Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
GalaHU
üzenetére
Nekem a rav4-ben az egyszerűbb led van, nem mondanám hogy világbajnok, inkább olyan szódával elmegy. Bár igazán jó mátrix ledet (lásd tiguan) még nem vezettem. A T-cross mátrix ledéről amit láttam tesztet az nem volt olyan nagy szám (de ugye 2-vel kisebb autó, extraként is fele az ára), az alap ledet sem próbáltam még benne az kiváncsi vagyok hogy aránylik a rav4 alap ledéhez.
-
GalaHU
addikt
válasz
ncc1701
üzenetére
Lassan 3 hónap tapasztalattal a RAV4 volánja mögött azt kell mondanom, hogy a pár csipp-csupp apróság mellett (amin külön vicces hogy rágódunk, mert másról nem lehetne egyébként értekezni) egyedül a fényszóró az ami nem tetszik.

Előtte egy közepesen felszerelt 6 éves (!) Tiguan-om volt, de abba olyan mátrix "kitakarós" LED fényszóró volt, hogy műteni lehetett a fényénél! Csak simán felpattintottam, aztán automatikusan kitakargatta a szembejövőt vagy akit utólértem, és soha senki sem villogott vissza hogy vakítanám. Akkora fénye volt, hogy amikor egy őz elémlépett a Mátrában nem csak ledermedt, hanem picit le is barnult!
Ehhez képest a legmagasabb felszereltségű RAV4 lámpája csak egy mécses, a ki-be kapcsolgatása meg inkább egy vicc... Sajnálom hogy nálunk nem is rendelhető bele normális lámpa...
-
den89
tag
válasz
KubanitoS
üzenetére
A kolléga Vitarájára írtam. Ő írta, hogy 10 év alatt volt egy Cascos dolga, ami 500-at fizetett. Erre vezettem le a példát.
Nem mondtam, hogy felesleges. De az emberek felének valószínűleg életében nem kell igénybe vennie. Anyámék (60+-osok) soha nem kellett (volna) Cascot igénybe venniük. Egy bő lakás árát minimum megspórolták vele ~40 év alatt. Ahogy eddig hál isten nekünk és pl tesóméknak sem kellett (volna) ~15 év alatt. Közeli barátok körében sem volt semmi Cascos téma.
Ez amit te levezettél egy 10+ milliós autó esetében lehet ekkora anyagi kár, de azért a 2-3 millióban érzek egy kis túlzást. Ilyen értékű autóra én is azt írtam, hogy már érdemes kötni. Hány évente ér téged ekkora baleset? Hány évente ütsz el egy őzet, vagy okozol akkora kárt a saját autódban, hogy 2-3+ millió Ft legyen? Még ha 10 évente ér egy 2 milliós kár, akkor is kb 0-ban vagy, ha évente 200-at fizetsz Cascora. Ok, igazából meghitelezed magadnak, hogy védve legyél. Így is fel lehet fogni.
Továbbra is mondom, hogy szerintem sem felesleges. Engem is érhet bármikor, ne adj isten olyan dolog, hogy szükségem lenne rá. Ha a mostani családi autó helyett venni fogunk, valószínűleg 8+ millióért, arra meg van az esély, hogy én is kötni fogok.
Mindenki kössön vagy ne kössön, aki ahogy gondolja. -
dragon1993
addikt
Lidl parkolóban összetörik a kocsit, nem hagy cetlit.
Bárkinek nem tetszik a kocsid és berepeszti a lámpabúrád.
Én kötnék Casco-t. -
KubanitoS
veterán
10 évente 500 ezer forintos kár? Ez leírva jónak hangzik. Csak aztán ha elütsz egy őzet, a kocsid ugyan csak enyhén sérül, mondjuk megreped a lámpatested, eltörik a lökhárító, lesz egy 10 centis repedés a szélvédődön, meg mondjuk enyhén megnyomódik a motorháztető, az nem 500 ezer forint lesz, hanem lazán 2-3 millió. És ez csak egy egyszeri alkalom, ha szerencsétlen vagy ez évente is megismétlődhet.
Szóval nyilván mindenki másként gondolkodik, de azt azért ne probáljuk már megmagyarázni ész érvekkel, hogy a casco mennyire felesleges dolog, amikor egy 7 éves Suzuki is simán lehet 5-6 millió forint a mai árakkal...
-
A példa jó lenne, de csak 50 k volt átlagba a 10 év alatt az éves díj. Volt egyszer egy 500-as, meg egyszer egy 300-as, akkor is beletolattak és szélvédőt is cseréltek egyszer 120k. Volt egyszer egy 100+30-as ő részem, egyszer egy 50 és egyszer egy 14k. Legyen összesen 200k meg az 500, én pénzemnél vagyok és kis darabokban fizettem ki, ami könyebb, mint egybe egy nagyot, de ez már nagyon off.
-
den89
tag
válasz
INGJOKE
üzenetére
Jogos, és jól tetted. Csak mondjuk ilyenkor az ember számol egyet fejben. Mai árviszonylatban ha 10 évig fizetsz cascot ( évi 150-200 ezer), az 10 év alatt 1,5-2 millió Ft. Ha 10 évente van egy 500 eFt-os, 1 milliós károd, még akkor is összességében mínuszos a téma. Persze, tudom ez kicsit sarkított, amit írok. Plussz nyilván senki nem szeret/tud egyben ennyit kifizetni. De érted. Na de ez mindenkinek saját dolga, hogy fizet-e cascora vagy sem. Nem szeretnék senkit megbántani. Jó dolognak tartom a cascot, de sok esetben pénzkidobás, és csak az ember nyugalmára jó.
Persze, amikor kell/nagyon kell, akkor nagyon jó, hogy van. -
den89
tag
válasz
pècsimunkás
üzenetére
+herrká
Ok. Aláírom, egy új autóra mindenképp érdemes Cascot kötni, sőt amíg ér minimum 6-7 milliót az autó, addig is. Nálunk valahogy ez nem volt szokás. Hiába vettek anyámék szinte mindig új autót, sosem kötöttünk Cascot. Ismerősi/baráti körben sem nagyon szoktak (bár nem sok közeli ismerősömnek/barátomnak van 3-4 milliónál drágább autója). Nővéremék pl. kötöttek (új autóra). 8-10 milliós nagyságrendű autónál már én is elgondolkozom.
Nekünk 2 komolyabb baleset volt eddig a családban, amiben minimum 500, de inkább közel 1 milliós nagyságrend volt a kár. Mindkét esetben vétlenek voltunk és fizetett a biztosító. Egyik esetben még egy spoiler is belefért.
Szóval utóbbinál 100%-ban költségmentesen jöttünk ki. Másik esetet pontosan nem tudom már, de ott is esetleg minimálisat kellett önrészként fizetni.Az autó árakra kitérve (teljesen politikai hovatartozás és egyéb nélkül). Nem feltétlen vannak magasabb autóárak a keresetekhez képest, mint mondjuk ~15 éve. Inkább a hirtelen drágulás miatt feltűnő (+ minden más drágulása is közbeszól), az ember azt várja, hogy közelítsünk színvonalban a nyugathoz, ahol mondjuk egy 8-10 havi fizetésből új autót vesz a delikvens. 2007-ben 4,2 millióért, 2010-ben 3,8 millióért vettünk új autókat (Megane, Focus). Átlagkereset akkoriban bruttó 180-200 eFt volt. Na manapság az átlagkereset bruttó 600 ezer körül van (mondjuk manapság mediánt érdemesebb lenne számolni - de még az is bruttó 500 körül van, mert nagyon szétnyílt az olló, több a gazdag és több a szegény, kevesebb a középréteg. Na mindegy, erről napokig lehetne beszélgetni, elemezni.) Lényeg, hogy a keresetekhez képest kb ugyanott vagyunk (mármint autó témában, másban nem igazán). Hangsúlyozom még egyszer itt inkább a hirtelen drágulás a baj, 4-5 évvel ezelőtthöz képest 50%-os az autó árak emelkedése, ez ami nem mindegy. Meg persze minden más is az élet területén kb ennyivel nőtt, épp ezért még nehezebb egy átlagembernek új autót venni.
-
honeker
őstag
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Kilencvenes évek közepén elmagyarázták hogy egy 800 ezer ft autobol hogy lesz 1 milio öt……
-
herrká
senior tag
Ez az optimális eset, hogy fizet a károkozó biztosítója... Minket és a mögöttünk jövőt, sz.rra tört egy szemből érkező ámokfutó jó pár éve. Mint kiderült, valami szolgáltatásért cserébe, egy kereskedés adta kölcsön az autót, amin nem volt semmi biztosítás! Ezért a biztosító szét tárta kezeit. Közben a faszi utólag kötött biztosítást. Biztosítási csalás! A biztosító még jobban tárta a kezeit... Ráadásul azonnal atiratott mindent a nevéről. Nehogy tiltani vagy behajtani lehessen bármit is! A másik sérült autósnak fizetett a MABISZ, hiszen a szlogen szerint senki nem járhat pórul a másik hibájából. Aztán valamennyit mi is kaptunk a MABISZ -tol, de ami már majdnem fedezte a karunkat, az a casconknak köszönhető! Bár, még ez is erősen mínusz volt a MABISZ-szal együtt is. De közben tizenpar év telt ám el, mert a manus mindent tagadott, vadat látott, tanúvallomási jegyzőkönyvek vesztek el a rendőrségen stb... Pesti köcsög, menő ügyvédi irodaval a háta mögött... Szóval tizenev pereskedés után kb a karunk 60%-a terült meg. Hangsúlyozom, a casco segítségével!!! Aztán telt múlt az idő, újabb bírósági idézés. MABISZ! Ugyanis a másik autóban maradandó sérülést is szenvedtek. Életjáradék stb. A MABISZ viszont kijelentette, hogy ők nem jótékonysági szervezet, amit ők kifizettek mindnyájunknak (!!!), azt valakitől be kell hajtani! Mivel a karokozotol nem tudtak semmit, a másik autostol sem, ezért vontak perbe minket, hogy akkor teritsuk vissza mi nekik a lóvét! Újabb pár év pereskedés, mire megúsztuk. A kártérítésként kapott összeg jó részét vitte az ügyvéd... Ha nem lett volna casconk, szerintem jóval nagyobb szívás lett volna... Azóta mi mindenre is kötünk, amire lehet...
-
pècsimunkás
addikt
Februárban lesz èves az Aurisom.
Mèg fizetem rá a CASCO- t.
Hozzá tenném, 32 èves a jogosítványom, koccanásom sem volt.
De, biztos ami tuti
.Egyèbkènt az új autónak is megvan a maga előnye.
8 èv után, jövőre kap az autó új nyárigumit, majd tèligumit.
Az èves szervizeken kívül, 8 èv alatt- ha jól emlékszem, mert 7 ève volt- valami magasnyomású vákumpumpa lett cserèlve az autóban. 10 perc, ès garancia volt rá
Ennyi.Hozzá tenném, hogy elmebeteg új autó árak vannak a Covid óta.
Azelőtt - ha nem is egyszerűen vagy könnyen, azèrt könnyebb volt új autót venni.
Azóta kb dupla autó árak lettek.
Ès nem 20 èves távlatról van szó. -
den89
tag
válasz
xEon1337
üzenetére
Nem, szerintem nem feltétlen van a legtöbb embernek ilyen értékű/korú autóra sem cascoja. (5+ éves passatról beszélünk, ha jól tudom). Vagy max pár éves koráig, vagy amíg a hitelt fizeti (~3-5 év) Nem mindenki akar 4-5 év alatt 1 milliót kifizetni cascora.
A sima biztosítás után is fizet a biztosító (pontosabban a károkózó biztosítója). A casco arra jó, hogy ha te okozod a balesetet, akkor is fizessen a te autódra. Volt nagyobb kárunk az 1-2 éves autónkon, nem mi voltunk a hibásak, fizetett a biztosító casco nélkül is.ncc1701: miért kuka a kocsi? Ezt nem értem. Azért mert 6-8 milliót ér az autó és esetleg 2 millió rámenne, akkor nem fizetné ki a haverod? Ha baleset miatt törik és nem ő a hibás, akkor fizet a biztosító, ha nem is az egészet. Inkább eladja 3-4 millióért az autót és nem csináltatja meg? Vagy nem értem mit jelent itt nálad a kuka szó?
Emberek az 1-2 milliót érő autóikra költenek rá több százezreket, vagy akár fél milliót pár év alatt. Mégsem kukázza a többség. Pedig azt nem fizeti a biztosító.
Kollégám vett egy 7 éves Focust 5 éve 2,5 millióért, azóta 1 milliót ráköltött. De sorolhatnék még példákat. -
ncc1701
veterán
válasz
xEon1337
üzenetére
Én nem ilyen vagyok, sosem vettem új autót, nem is fogok, mert nem adok 20 millát egy autóért. Inkább bfektetem a bármibe, és 5x éves koromban elmegyek nyugdíjba. A turbót felújítják 200-250-ből a 12 éves insigniámba a gyári kettős tömegű 170eft, 150 a munka, pont leszarom kategória mindkettő. De még a 300 ezres bosal dpf-et is leszarom, kifizetem, ha behal.
Ez egy 5+ éves passat, erre nincs casco.
-
válasz
ncc1701
üzenetére
Ez nekem kicsit olyan, mint amikor sokan azért nem mertek turbós autót venni évekkel ezelőtt, mert mi történik, ha elromlik a turbó? Ugyanez igaz a kettőstömegű lendkerékre.
Lehet elromlik, de csak több százezer kilométeres futásnál, akkor meg már hol lesz az az autó?
Visszatérve a fényszórókra, azért a legtöbb embernek van casco biztosítása egy ilyen értékű kocsira, szóval ha véletlenül összetöröm, akkor majd fizet a biztosító. -
ncc1701
veterán
válasz
xEon1337
üzenetére
Havernak van ilyen nagyvasa. Mondta, már nem emlékszem, de valami rengeteg led van benne, mozgatja az elektronika. Ha kiérünk lakott területen kívülre, akkor előre nyomja a csóvát, ha lát egy táblát az út szélén, akkor rávilágít, mikor utolérsz valakit, akkor U alakban kitakarja a komlett elöttem haladó autót. Kanyarba bevilágít, városban széjjelebb világít, meg egy rakat kunsztot tud. Több, mint 1M/db a lámpatest. Ha megtöri a kettőt, akkor kb kuka a kocsi.
-
stuka20
senior tag
Üdv!
2022(23) yarisomban és egy 2020-as rav4-ben szeretném/szeretnénk kicserélni a gyenge fényerejű belső világításokat ledesre. Honnan érdemes rendelni ilyen dolgokat, ti honnan szoktatok?
-
Nekem a Lexus UX-ben mátrix LED van, de a céges Passat 8-hoz képest, ami szintén ilyen fényszóróval rendelkezik, szerintem el van maradva. Talán fényerőben is, de a szekciók számát illetően biztos. A Passatban sokkal markánsabban látni a kitakarásokat, ahogyan dolgozik a technika.
-
qdak
addikt
Sziasztok
Adott egy [link]
Toyota Corolla IX E120 @ 2002
Létezik, hogy nincs benne központi zár ?
Vagy csak nem működik ? -
viizo
tag
válasz
honeker
üzenetére
Elsőre én sem estem hanyatt a full ledes Corolla fényszóróktól, inkább csak az vettem le, hogy innentől más színhőmérsékletű a fény és éles a fény-sötétség határvonal, de amikor pár napja átültem a vetítőlencsés halogén Corollába este, megtértem, hogy van ott azért jócskán különbség
(és így kifejezetten meglepő volt, hogy összevetve a kettőt gyakorlatilag egymás után mennyivel erősebben világít a LED-es) -
-
válasz
Tom1939
üzenetére
Megjegyezném hogy az autóm vagy mester telepátiában vagy olvassa a mailjeim. Mióta bejelentettem szervizbe nem nyikorog a csomagtér elektromos emelő (biztos nem tetszett neki a fúrjunk egy kis lyukat és olajozzuk meg tétel...)... De pont attól kezdve, nem ám egy két nappal később...
-
blueye
veterán
-
-szabi-
addikt
válasz
blueye
üzenetére
Fél év alatt kénytelen-kelletlen hozzászoktam de nagyon hiányzott az elején.
Nekem nem célom, hogy ócsároljam a márkát de elfogult márka rajongó sem vagyok.
Szóval ha van valami ami nem tetszik leírom és rákérdezek.Szívesen tartoznék közétek akinek a multimédia patentül működik, de nekem Toyota a másik csoportnak szánt autót adta el.
-
adrian14
tag
válasz
honeker
üzenetére
Az nem a manuális fel/le nyitásra szolgál, ha kikapcsolod a PBD-t a műszerfali menüben?
Több megoldás is van amúgy erre. Facebookon olvastam, hogy kikapcsolták a pbd-t felnyitották a csomiajtót manuálisan, majd lecsukták és bekapcsolták a pbd-t. (Ez nem működött mondjuk az emberkének, aki kiírta.
Ő is valahonnan kapta az infot.)
Másik az, hogy gyenge az akksi és cserélni kell.
Olvastam olyat is, aki lecsatlakoztatta az akksi sarut várt pár mp-t, majd vissza és azóta is működik neki. -
KubanitoS
veterán
válasz
nobodyy
üzenetére
Nyugodj meg, teljesen egyértelműek a szabályok. Ez majd akkor derül ki pontosan, amikor garanciális gond van a kocsival és majd keresik a kibúvókat. Addig meg megy a lötyögés, hogy jól van az így is, meg úgy is. Azt se tudják mi fán terem a dolog, meg nem is érdekli őket. Az eszem megáll komolyan, hogy mennyire balkán vagyunk...

-
nobodyy
csendes tag
válasz
nobodyy
üzenetére
Még egy utolsó záróakkord: tegnap voltam a szervizben ahol elvégezték végre a Hibrid rendszer ellenőrzését. Először azt mondták hogy csak ha fizetek, akkor tudják megcsinálni mert hogy ha az ellenőrző rendszert csatlakoztatják akkor a Toyota automatikusan számlázni fog nekik.
Egy kis unszolásra felhívták a másik szervizt és mint kiderült rosszul tudják, ingyenes és nem kell fizetni érte amíg az autó garanciális (itt ismét volt egy kis pontatlanság - egyik azt mondta 5 évig vagy 90k km a másik meg 4 év és 85k km - tehát az még mindig nem világos hogy az 5 évet hogyan számolják).De minden jó ha a vége jó, elvégezték az ellenőrzést, kaptam tanusítványt és már az appban is helyesen látszik az ellenőrzés.
A tanulság szerintem az hogy néha a márkaszerviz is benézi érdemes figyelni, nem egyértelműek a szabályok. (Van akit ez zavar és van akit nem, ezt is el tudom fogadni.)
-
blueye
veterán
válasz
-szabi-
üzenetére
Nekem egyáltalán nem hiányzik a fordulatszámmérő.
Valóban nem nagy csoda az új C-HR (ebben van a legújabb tudtommal) multimédiája de bőven elég (és én rendesen tech beállítottságú vagyok).
A 2.0 gen 5 hybrid már alig pörög jobban (sőt néhány teszt szerint kevésbé is azonos körülmények között) mint bármi más.
Nem védeni akarom a márkát, volt sok más (ami nagyobb "szerelem" volt
) de a mai világban én azt becsülöm meg hogy a Toyota megy ha beülök és indítom, nem hülyéskedik mint sok más márka új modellje.
Most szimplán beültem a Yaris Crossba, MyApp párosít és azóta semmi gondom, gondolom ebben is valami újabb multimédia van (bár még vannak rajta gombok
) -
-szabi-
addikt
válasz
GalaHU
üzenetére
Nah ezt ismerem, erről írtam már többször. Baromi idegesítő.
#22951 polonic
Még a kereskedésben megcsináltunk mindent az eladóval.
Van fiókom, regisztráltunk, az autót is hozzáadtuk.
Láthatod GalaHU ugyanazt tapasztalja mint én.
Azonos az autónk és ugyanaz a gondunk, de cimborám Cross-a is ugyanez.Az akadozó Bluetooth zenehallgatás is nagy élmény.
Ami megy a 10€-s kínai noname fülhallgatónak és hangszórónak az nem jön össze Toyotának. -
válasz
INGJOKE
üzenetére
Nyilván függ azért a felhasználástól is. Ha folyamatos hosszú utak vannak az teljesen más mintha valaki 10-20 percenként ki -be száll és mindig felteszi a telót tölteni a CP miatt. Emiatt más a vezeték-nélküli mert ilyen esetben nem kap apró töltéseket a telefon, ha meg merül és /vagy hosszú útra mész, akkor töltheted kábellel pluszban.
-
válasz
koxkids
üzenetére
3 éves a teló mindig CP-vel ment és usb A-val csatlakozott a kocsihoz ami 0,5A. Semmi baja nincs az aksijának. Miért ölné az aksit ha hosszan minimális amperral töltöd? A vezeték mentes kapcsolat sokkal jobban eszi az aksit és ha nincs wireless töltő, akkor egy hosszabb úton sokat merül. A wireless töltő meg melegíti a telefont és nyáron pl nem is tölt, mert túl melegszik. Akkor ér valamit, ha hűtött a vezeték mentes töltő, de az másik kategória, legjobb tudásom szerint egyik Toyota sem tud ilyet.
A telefon egyébként is akkor van töltve, ha lemerül. Mivel irodában dolgozok bármikor fel tudom rakni, nincs minden este töltőn. -
ddsteel
senior tag
-
Sajnos az autógyártók azzal spórolnak, hogy ezekből a fejegységekből kihagynak olyan dolgokat ami fontos lenne a gördülékeny futáshoz. Pl inkább csak 1-2gb ram megy bele, mert a 4-6-8 többe kerülne és ez nagy darabszámnál hozz még pénzt a gyártónak. A Suzukiba 512 Mb ram volt. Botrány. A Tesla fejegységén meg The Witcher 3-at lehet játszani. Én is ki szeretném cseréltetni az Aurisba a Touch 2-t, de lehet nem 3-as lesz, hanem valami más gyártó cucca. Utána nézek ennek még.
-
GalaHU
addikt
-
peetie1
aktív tag
válasz
-szabi-
üzenetére
Melyikből spórolták ki a fordulatszám mérőt? Csak mert a crossban be lehet állítani az biztos. Pár nap után én is átraktam az eco kijelző helyett. De lehet inkább az analóg sebesség mérő helyére kell betenni, úgyis írja digitálisan, az analógnak semmi értelme innentől. Sztem.
-
polonic
félisten
válasz
-szabi-
üzenetére
Van mytoyota fiókod? A kereskedő az autó átvételkor beregisztrált a rendszerbe?
Aztán te összekötötted az autót a mytoyota app-pal?
Amikor bekapcsol a rendszer, akkor betölti a fiókodat és üdvözöl, hogy Hello XY...?
A kulcs hozzá van adva a fiókhoz és a telefon is?Az a meglepő, hogy nálam meg semmi ilyen gond nincs. Két telefon is BT-n rá van kapcsolódva a rendszerre és így sincs semmi problémám.
-
válasz
KubanitoS
üzenetére
Ja hát igen, 1.4 turbóból átülve nekem is az volt az irány hogy minnél nagyobb legyen az a hybrid mert a fogamat fogom szivogatni. És a 2.5 rav4 hybrid ok, de a másfélszer annyi lovacska másfélszer olyan tömegű autóban így is azért kevésbé fürgét hoz ki (mert a nyomaték arányában több volt).
-
-szabi-
addikt
válasz
KubanitoS
üzenetére
Igazad lehet, ezt el is felejtettem kérdezni tőle melyik verziót vette. Beszélek vele megkérdezem.
#22946 blueye
RAV4 valóban nem de nagyobb is a motor. Mondjuk a fordulatszámmérőt kár volt kispórolni.Hozzászólásaim nagy része a multimédia problémáiról szól.
Erre most cimborám ugyanerre kérdez rá 2 nap használat után. -
KubanitoS
veterán
válasz
-szabi-
üzenetére
Ez ékes példája annak, hogy miért kellett volna elmenni tesztvezetni az autót. Gondolom az 1.8-ast vette meg és ugye ezek nem erőbajnok kocsik, de nem is erre vannak kitalálva. Persze, hogy "pörög", ha kinyomod a szemét.
A multimédia nekem viszont kicsit érdekes. 2021-es Yarisban és a 2022-es Rav4-ben ugyanaz a fejegység van, amelyek a kijelző két oldalán fizikális nyomógombokkal rendelkeznek. Na az eléggé egyszerű és fapados, viszont atomstabil, megy rajta a telefontükrözés és a Carplay. Őszintén, ennél több mégis mi a fene kellene?
Ami viszont az újabb autókba kerül, azt rakják a Lexusba is, szóval annyira azért csak nem lehet elavult. Ettől függetlenül nagyon nem normális, hogy ha nem sikerül párosítani a telefonnal, akkor átáll angolra, lehet egy szoftvefrissítés nem ártana.
-
blueye
veterán
válasz
-szabi-
üzenetére
A Corolla Cross multimédia szoftver terén már sokkal jobb mint a régebbiek (lásd pl C-HR első verzió), lehet hogy nincs regisztrálva?
A RAV4 sem pörgeti már nagyon a motort az új C-HR 2.0 motor végképp nem pörög fölöslegesen (asszem' ez van a Crossban is).
Na a most nálam levő 3 hengeres Yaris Cross motor pörög rendesen (igaz nem ehhez az erőhöz vagyok szokva). -
-szabi-
addikt
Cimborám héten vett egy Corolla Cross-t.
Tegnap hívott, mivel én már fél éve használom, kettő kérdése volt.
Az enyém is annyira pörgeti a motort?
A multimédia az enyémben is ennyire gáz?
Előbbire azt tudtam mondani az enyém nem de ugye nagyobb a motor, viszont itt a fórumon azt olvastam a pörgetés Toyota jelenség, így működik a váltó.
Másodikra elnevettem magam és megerősítettem, hogy igen valóban a Toyota multimédia szoftver téren még az őskorban jár.
Mondja nála ha nem jön össze a telefonos csatlakozás még a nyelv is visszaáll angolra.
Mondtam neki ez még annál is rosszabb, mint amit az enyém csinál.Egyébként tegnap letettem az autót, két hét múlva meglátjuk hogy telel szabadon.
-
Mai nappal én is hybrid Toyota tulajdonos lettem. ddsteel Aurisát vettem meg.
Technikai kérdés az eredetvizsgára és az átírtásra kell vinni a biztosításról papírt, vagy elég ha telefonon ott van a kötvény pdf-be? -
skilleeer
csendes tag
Sziasztok,
hajt valaki gs430-gs460 napi használósnak?
ha igen, egy rövidke összefoglalót kaphatnék pár sorban? (pro / cons) -
OCTAMD
őstag
válasz
adrian14
üzenetére
Itt nem fogsz eredeti új alkatrészeket használni,az tuti
Max 1-2 apróságot
Vílágító gombos cuccokat,mind 2022es bontott kocsikból szereztem.
Ablakemelők +tükörállító az 5db vílágítós kapcsoló több,mint 500.000Ft

Belső lámpa panorámatetőshöz vílágító gombos 233.000Ft
18as gyári felnik darabja is 300.000Ft -
válasz
honeker
üzenetére
Erről majd kérnék beszámolót. Nekem nyikorog megint, fél éve cserélték gariba (660 ezer csak az alkatrész). Még fél év a gari, zsebre nem szívesen cserélgetném. Megyek január elején szervizbe, állítólag régebbi nem garis modellen két kis lyukkal megoldották (azon keresztül kis kenőanyag).
-
Azt lehet állítani a toyotán, hogy ha csak "kényelmi" indexet használok, akkor mennyit villogjon?
-
adrian14
tag
válasz
honeker
üzenetére
Most találtam olyat a neten, hogy kikapcsolt állapotban valakinek nem működött rendesen, de ha beindította az autót akkor meg igen. Körbejárom még a témát. Vétel előtt direkt próbálgattam meg a revizor is ránézett mindenre (hibakódok...). Erővel nem nagyon merek semmit csinálni, mert úgy gondolom hogy én vagyok a béna hozzá. Max felhívom az előző tulajt vagy begurulok a Toyotához hogy láttak e már ilyet.
-
-
ddsteel
senior tag
válasz
INGJOKE
üzenetére
Ahogy honeker írta. Ne felejtsd a törzskönyvet elkérni a forgalmi mellett (nyilván tudod, de azért ez nem egy mindennap magadnál tartandó cucc). Az adásvételin mindenképp legyen óra, perc! És hát - bár nem kéne - sajnos nagyon számít az eladó normális hozzáállása - hogy minél előbb ő is leadja az adásvételit az önkorinál. Lehet szívni azzal ha az eladó slendrián. [link]
-
adrian14
tag
válasz
Benoe77
üzenetére
Köszi, gondoltam hogy nem tesz neki jót. Viszont nem tudom, hogy ez miért lehet. Külföldi fórumokon sem találok semmit ezzel kapcsolatban. Parkolóradar ha érzékel valamit hátul, akkor nem nyitódik rendesen a hátulja. Ha meg tiszta a terep, akkor működik. Nem tudom, hogy ez feature vagy bug.
-
adrian14
tag
-
Általános kérdés:
Mikor/ha meglesz a kiválasztott autó és magánszemélytől veszem, azt tudom, hogy kell a hivatalos 4 oldalas(szarul átfogó) indigós adás vételi szerződés. Kitöltöttük, minden oké. Ezek után mit kell és hol csinálnom, és mire mennyi időm van.
Nyilván tudom, hogy kell eredetiség vizsga és be kell menni a kormányhivatalba is, de hogy ott pontosan milyen sorrendben hogy zajlanak a dolgok azt nem.
Máshova kell még menni ezeken kívül? -
adrian14
tag
Sziasztok!
Lehet pár hülye kérdés majd jön tőlem, íme az első. Alany egy 2020-as rav4 és ha úgy állok a falhoz, hogy a hátsó radar érzékeli hogy ott van valami és ki szeretném nyitni csomagtartót, akkor csak éppen kinyílik egy pár centire és onnan full manuálisan lehet mozgatni. Viszont elég nehéz úgy a nyitás/csukás. Nem is próbáltam sokszor csak kétszer, nehogy elrontsak valamit. Ha nem érzékel semmit, akkor tökéletesen működik. Ez normális? Youtubra beírtam már angolul is, de nem találtam semmit. -
KTTech
veterán
válasz
INGJOKE
üzenetére
Ha nem mozog a kulcs, néhány perc után deaktiválódik, szóval max akkor viszik, amikor nyitod/bezárod, de akkor a sima kulcsos autó is vihető, nem csak az intelligens, ha elkapják a jelét.
Ha meg nagyon el akarják vinni, akkor csak hozzá kell férniük a CAN buszhoz (bármelyik lámpa), és rövidebb alatt elviszik, mintha a kulcsot próbálnák utánozni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Bestbuy játékok
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- Revolut
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Diablo IV
- Windows 10
- Filmvilág
- További aktív témák...
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- Dyson Purifier Humidify+Cool PH2 De-NOx (White/Gold)
- ÚJ VEZETÉK NÉLKÜLI ROBOTFŰNYÍRÓ GOATBOT H1 RTK GPS AI VISION
- Vadonatúj, bontatlan AOVOPRO V1MAX PRO elektromos roller 500 Watt, 1 év gari
- Új és újszerű 13-14 Gamer, üzleti, 2in1, X360 Touch készülékek nagyon kedvező áron! Garancia Számla!
- LG UltraGear 27GR93U-B IPS Monitor! 3840x2160 / 144Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync!
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG SMART 32SR50F-W IPS Monitor! 1920x1080 / 8ms / 60hz
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4457
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Persze, amikor kell/nagyon kell, akkor nagyon jó, hogy van.
Szóval utóbbinál 100%-ban költségmentesen jöttünk ki. Másik esetet pontosan nem tudom már, de ott is esetleg minimálisat kellett önrészként fizetni.