Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-szabi-
addikt
Szóval a myToyota és a myT nem ugyanaz?
Azt hittem így rövidíti az autó multimédia rendszere.Ingyenes alkalmazás esetén el tudom fogadni, hogy vannak gondok.
Fizetős alkalmazásnál már nehezebben.
Egy új autó esetében viszont kifejezetten csalódást keltő.Egy hétig tudott működni.
Most meg semmi ötlet, merre induljak el, hogy oldjam meg. -
-szabi-
addikt
Hi
Egy hete kb, hogy említettem az idegesítő kék hátterű felhasználási feltételek állandó elfogadását a bluetooth használatával el tudtam tüntetni.
Ez nem működött túl sokáig.
Négy napja a telefon és az autó nem csatlakozik össze automatikusan, így az idegesítő üzenet újra minden indításnál ott van.
Vasárnap újra beállítottam a bluetooth kapcsolatot de nem töltötte be automatikusan a profilt az vendég módban maradt.
Kiválasztottam a saját profilom, betölti majd közli, hogy nincs autó párosítva a myToyota alkalmazásban.
Viszont a myT alkalmazásban ott az autó csak az adatok hiányosak.
A megtett km az ajtók állapota frissül de a megtett utak például már nem.
Az utolsó megtett út szintén négy napja volt pedig minden nap megyek.
Az autó kijelzőjén előjön egy qr kód, hogy párosítsam az autót, de a myT alkalmazásban ott az autó és csak új autó hozzáadásakor van lehetőség qr kód beolvasásra.
Ami persze nem sikerül így továbbra is ott az üzenet, hogy nincs párosított autó.Ma újra végignyomogattam, bluetooth kapcsolat, profil betöltés, de továbbra sincs autó párosítva.
Ez így elég ratyin működik és igen kiábrándító.
Mit lehet ezzel kezdeni?üdv
szabi -
pècsimunkás
addikt
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Autósok helyett Auris.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
dragon1993
üzenetére
Nekem több mint 5 hetet állt az Autósok tegnapig.
Simán indult. -
jozsi252
veterán
Sziasztok
Újra Yaris.. most hogy végre tegnap megoldottam az akku gondot, ma munkából hazafele újabb problémával találkoztam.
50-60 környéki tempóban ha mondjuk 4. sebességben vagyok és hirtelen gázt adok akkor búgó hang jön a motor felől, ha lassan gyorsítok akkor semmi.
Felemeltem a kocsit és megnéztem mind a 4 kerékcsapágyat, egyik sem lóg, egyik sem ad hangot amikor a kereket körbeforgatom.
Egyszerűen nem értem mi okozhatja?
Lehetséges szerintetek hogy egy súly leesett a felniről és újra kell centírozni?
-
válasz
jozsi252
üzenetére
Nálunk a 2021-es Rav4-ben merült le az akku, mondjuk előtte kb 1 hétig nem használtuk.
Meglepő volt, hogy nem idult a kocsi.
Jött az Assistance, bebikázta, azóta voltunk kötelező szervízben, ott mondta a srác hogy töltsek rá és majd látjuk hogy hogy alakul.
Ha ők cserélik akkor 77 ezer forint.
Ha magamnak akkor persze olcsóbb, de azt kihangsúlyozta, hogy start-stoppos akksi legyen. -
válasz
galervin93
üzenetére
családban volt egy eladó pözsó 407, azzal a puhábbfajta műanyagkormánnyal. az autó gazdája hidraulikaolajjal dolgozott sokat, és fent középen szerette fogni a kormányt, ezért a kormány felül látványosan el volt laposodva, mintha a világ összes kilométere lenne benne, miközben minden más úgy nézett ki, mintha csak 100e. valójában meg volt benne vagy 270.
-
honeker
őstag
válasz
galervin93
üzenetére
A covid idöszakában mikor mindent is fertötlenitetek akor ragadt a kezem a kormányhoz válto gombhoz mindenel probáltam le szedni de nem sikerült
-
galervin93
addikt
Nekem (vagy előző asszonkának, ő volt tisztaság mániás
) egyszer sikerült valami nedves törlőkendővel áttörölni, azóta (évekkel ezelőtt volt ez) kékes színű nyomot hagy egy sima nedves rongyon vagy szivacson is ha áttörlöm a kormányt (most már hiába figyelek rá). Gyanítom valami hatóamyag anno elkezdett dolgozni, és emiatt szószerint mállik a kormány bőr anyaga. Nem olyam szintű, hogy pl. mindem vezetésnél a kezemen maradnak darabok, de teljesen egyértelműen láthatóan kopik. -
No.01
addikt
válasz
dragon1993
üzenetére
Akkor szolj a legkozelebbi szervizlatogatasnal

galervin93:
En is P3-at vittem, de ott csak a fenyesedes volt problema... majd jott a hugom es igaz csak 1 gyuruje van, de azzal szepen belekaristolt egy 4-cm-es darbol jo melyen...
Az uj cserebe nagyon szep lett es a gyarinal szerintem lenyegesen jobb is (nem csak a szemnek) -
galervin93
addikt
-
No.01
addikt
válasz
Paxker315
üzenetére
Vicces, de kormanyt boroztetni voltam tavaly es ott mondtak, h a tenyerizzadas utan a 2. nagy problema kezzel felvitt kemikaliak amiket a holgyek magukra kennek arckrem, szerum de 1-2 kezkrem is kivalthat hasonlot.
Viszont egy automata valtot meg varosban sem kell annyit markolaszni, h ez gondot okozzon. Szerintem legalabbis... -
válasz
dragon1993
üzenetére
Tenyérizzadás? Vagy, női használatú autó? (utóbbit azért kérdezem, mert női érintésektől mintha jobban használódna a beltér. Vagy a bőr kémiai környezete v az externáliák, amiket használnak, de úgy tapasztaltam. )
-
blueye
veterán
válasz
dragon1993
üzenetére
Nem normális. Az enyém két év után sem ilyen.
-
dragon1993
addikt
Mennyire normális, hogy a váltó gombon a bőr egy év alatt ennyire kirepedezik? Mindkét oldalt ugyan ott a sofőr felől látványosabb. [kép]
-
KTTech
veterán
válasz
Tom1939
üzenetére
Nekem az első körforgalom szokott gond lenni (még mindig), különösen amikor éjjel jövünk át Franciaországba, és nincs forgalom... ott el kell gondolkodnom 😃 de aztán emlékeztetem magam, hogy nekem kell kívül lenni az útpadka mellett és akkor jó helyen vagyok, legalábbis a jobb kormányos autóval 😃 bár sokat vezettem fordított helyzetben is, az UK-ban több, mint egy évet nyomtam le a régi 3-as Golfommal.
Az előzés viszont mindkét esetben kihívás, ha nem pályán megyek. -
blueye
veterán
-
ncc1701
veterán
válasz
jozsi252
üzenetére
Aha, van két napi szaladgálós kis japánunk, meg egy nagy német. A nagyot már vagy 1 hónapja nem használtam, amikor visszajöttünk tengerparti nyaralásból. Én hagyom a sarukat békén, nincs kedvem minimum az órákat állítgatni. A yarissal annyi van, h az elején bután jár. Az insignia észre sem veszi, csak a dátum/idő megy el.
Ja. Egy kis CTEK töltőn lóg az autó amúgy, elég jó kis szerkezet, csepptölt, szulfátlanít, ilyenkor asszem 8 naponta kondícionálja az akkut (jelentsen ez bármit is). -
válasz
KTTech
üzenetére
UK-ban még nem vezettem, de láttam teszteket azokkal a szűk két oldalon jó magas és sűrű sövényekkel... Mondjuk nekem a másik oldalon vezetés is gond, hiába vezettem már több mint félmillió kilométert. Minden simán megy aztán rutinból csinálok valami bénaságot (Cipruson és Máltán is előfordult)...
-
KTTech
veterán
válasz
Tom1939
üzenetére
A RAV4 nem fér össze sok vidéki úttal sem, pl. az UK-ban... konkrétan csak úgy fér el rajta, ha be van csukva a tükör és még végig is karcolja az oldalát két oldalon a növényzet (hivatalosan két irányú, 96km/h-s közlekedésre átadott utak)... sok helyen már a Yaris Cross is kihívás néha. Londonban pl. egyenesen autógyilkosság RAV4-el kisebb utcákba bemenni.
-
jozsi252
veterán
Tudom persze. Nekem elég horror 7 év után megélni hogy a kocsi nem indul.
Megszoktam hogy mindig minden rendben van amikor elfordítom a kulcsot.
Amúgy a gumik is most jutottak el oda hogy cserélni kell. Azok is kibírtak 7 évet. Profilmélység még van rendesen, csak ki van keményedve így cserélem mindenképp. Plusz csak 7 éves..
Kibírtak 70-80 000 km-t ami szintén jónak mondható. -
-
jozsi252
veterán
válasz
honeker
üzenetére
ncc1701
Annyit tanácsolt hogy legalább a negatívat vegyem le töltéshez. Ritkán van használva hogy csepptöltőn van?Fél9 előtt ide is ért a szervizes és hozott egy Banner bikázót, azzal be is indult a kocsi egyből. Azt tanácsolta hogy legalább 1 órát járjon hogy legyen elég töltöttség a kövi indításhoz. Úgyhogy holnap reggel irány az Auchan vagy Tesco, veszek valahol egy akkut mert hétfőn meg meló, akkor kell a kocsi tutira.
Gödöllő Csömör Nagytarcsa Kerepes Kistarcsa vonalon esetleg tudtok olyan akku üzletet ami vasárnap is nyitva van? Nem tudom hogy a nagy multiknál mekkora választék van, azért biztonságképpen elkezdek keresgélni olyan üzlet után ami esetleg nyitva van vasárnap is. Bár kicsi esélyt látok rá. -
jozsi252
veterán
Sziasztok
Van egy 2017-es Yarisom ami 145 000km után most hagyott először cserben.
Kiálltam a garázsból hogy belülről kapjon egy ápolást a reggeli takarítás után, indítanám be hogy állok vissza vele és alig tudja forgatni a motort. Leállítottam, megint próbálkoztam de ugyanúgy nem indult be.
Az akku még a gyári, egy Varta van benne. Rámértem és 12.33V van benne. Elvileg mennyinek kellene benne lennie? Gondolom hogy ez nagyon kevés.
Toyota Assistance-nál bejelentettem mert márkaszervizbe hordom a kocsit így van rá mindig +12 hó Assistance.
Ha nem jönnének ki elég hamar akkor az akkut felrakom én töltőre. A kérdésem az lenne hogyha lecsatlakoztatom a sarukat majd elindítom a töltést, majd amikor feltöltött visszamennek a saruk akkor az autó nem fog elfelejteni mindent, fogom tudni indítani minden gond nélkül a kocsit?
Még nem jártam így ezért mondom mielőtt bármit tennék megkérdezem. Egy régebbi Mondeonk van annál nincs ilyen gond mert volt hogy tölteni kell, de itt nem merek lépni.Köszönöm!

-
Dani_kp
addikt
Sziasztok.
Körülbelül az esélytelenek nyugalmával írok ide...
Egy '99-es yaris verso-nk van és 1 hónappal a műszaki vizsga előtt "kitalálta" hogy nem megy semmilyen lámpa, se park, se tompított, se országúti, se köd lámpa. Index és a tolató lámpa lámpa jó csak.
A bal hátsó izzót cseréltem, mert az rossz volt. Biztosítékokat megnéztem, azok jó.Azon kívül, hogy elviszem egy autó villamossági szerelőhöz, (már ha találok olyat aki foglalkozik vele), azon kívül van valakinek valami tippje, ötlete, hogy merre lenne érdemes még keresgélni?
Előre is köszönöm
. -
válasz
polonic
üzenetére
Corolla kombin én is gondolkoztam, főleg amíg volt a kicsit nagyobb hasmagasságú változat. De sajna a corolla az a ritka autó amit én elől éreztem szűknek (és az még csak az akkori scrosshoz mérten, most amikor a feleségemnek néztük a HB-t, a rav4-ből átülve rámnézett az utas ülésen és közölte hogy ebbe be se férek...).
-
válasz
honeker
üzenetére
Belső méretei alapján nagyon lazán túlterhelhető, gondolom olyan 500 kiló lehet a hivatalos amit vihet. Beül 4 magamfajta, érzi hogy kényelmes és hátrhajítja az összes cókmókját és simán +100 kiló felett van a túlterhelés...
Kisautóba meg gyakran van 400 kiló terhelhetőség ott azért nehezebb annyit bepréselni.szerk: paxker315: igen a szélesség a nagy probléma szűk városi környezetben, mentem le fél éves rav4-el olyan müncheni kis szálloda mélygarázsába ahol az idióták tettek bele egy éles kanyart is a meredek lehajtóba. Mindegyik radar egyszerre volt vörös és üvöltött (köszike...). Egy hétig bent állt ott, és előre stresszeltem hogy azért majd haza is kellene menni és kiállni...
-
No.01
addikt
válasz
ncc1701
üzenetére
Irony ON?
En lattam anno a holland Priusos csoportba, h milyen eredmennyel jott vissza a valtotolaj ~70e km utan. Nem volt meggyozo. (es ez nem szemrevetelezes utan tortent. Konkretan a viszkozitas 80%-a oda lett. Tobben nem akartak elhinni igy utanna szuletett meg par vizsgalat. Az eredmenyek hasonloak voltak... vagy meg rosszabbak)
-
ncc1701
veterán
válasz
Csabroncka
üzenetére
Másik döbbenet, mikor városban használt autónál 13ekm után már kuka az olaj labor eredmény szerint...
-
-szabi-
addikt
Az előző autómnál megcsináltam.
Használtam 19 évig.
Nálam egy autó hosszú távra szól.
Most is hajlok a cserére, kíváncsi voltam a véleményetekre, megerősítésre.
Köszönöm. -
ncc1701
veterán
válasz
Drizzt
üzenetére
Youtube-on azért látni olyan videókat, ahol megcsinálják, és elküldik a levett mintát analízisre. Marha sok fémkopadék van benne az elején. Lehet nem szükséges, de 15-20eft mondjuk az olaj, szűrő, én jobban aludnék.
Tudom, a 3 év gari időszakot amúgy is kibírja, úgyhogy felesleges a gyártó szerint. -
No.01
addikt
válasz
polonic
üzenetére
Tobben mondjak am. En mindig megcsinaltatom. Lehet folosleges, de hosszutavon biztosan megeri es artani sem art.
Sot en a legutobb mar ugy csinaltattam, h az elso 3ekm kornyeken utanna pedig 10e-nel majd maradtam ezen a ~10e vonalon.
Annyira ne legyunk mar "olcsok" h ezen muljon. Foleg ha sajat es nem 2 evre tervezunk. -
-szabi-
addikt
Mi a vélemény első alkalommal a 2000km utáni olajcseréről?
Érdemes vagy nyugodtan menjek és majd a 15000km szerviznél elég? -
raveinT
tag
Sziasztok, 240ezer km-hez ért a 8 éves yaris hybridünk, amit nemrég vettünk.
Mindenképp szeretném átvizsgáltatni és amit kell, azt megcsináltatni rajta.
Kérdés, hogy érdemesebb egy toyota márkaszervizbe vinni, vagy van esetleg BP/érd környékén olyan megbízható szervizes, ahová szerintetek célszerűbb vinni (nyilván örülnék ha nem menne rá a gatyám is, de azt se akarom hogy ne legyen rendben a kocsi)?
Megnéztem márkaszervizbe csak az hogy átnézik meg cserélik a folyadékokat az 120ezer körül lenne.
-
Sify
senior tag
Sziasztok!
Akövetkezőkben kérném a segitséget. Édesapám vett egy 2024-es C-HR-t, kb. 1 hónapja lett átvéve. Az tünt fel neki, hogy a klima használatakkor semmilyen viz nem keletkezik a kocsi alatt. Elözőleg egy 2008-as Aurisa volt, abban mindig ált a viz a kocsi alatt. Van ennek valami kivezetése, ha van akkor hol található? Létezik, hogy semmilyen viz nem keletkezik a klima használata alatt (kb-30-45 perces utak után). Érdemes e miatt megkeresni a szervizt? Segitségeteket köszönöm!
-
dkaro
őstag
Sziasztok,
CH-R-be most tudtam átrakni a kamerát a másik kocsiból. Korábban futottam egy kört USB elosztó kapcsán de az el lett vetve, így a kamerát a szivargyújtóra kötöttem.
Az első sima benzines kocsimnál is innen ment és onnan sose kötöttem le, motor leállít/kamera leáll, motor indít/kamera indít.
Hibridnél is használhatom így vagy zavarni fogja az aksit?
Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Arc Raiders
- Interactive Brokers társalgó
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Szólánc.
- Autós topik
- VGA kibeszélő offtopik
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- MÉG OLCSÓBB Thinkpad P52s workstation: Core i7 8650U, 32GB RAM, P500 VGA új kijelző / akkumulátorok
- Eladó egy HP omen 17-w131ng laptop 1,5 TB ssd vel Dobozában
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Az szep. Ujkent hirdetted te is vagy azert hasznaltad valamennyit?
) egyszer sikerült valami nedves törlőkendővel áttörölni, azóta (évekkel ezelőtt volt ez) kékes színű nyomot hagy egy sima nedves rongyon vagy szivacson is ha áttörlöm a kormányt (most már hiába figyelek rá). Gyanítom valami hatóamyag anno elkezdett dolgozni, és emiatt szószerint mállik a kormány bőr anyaga. Nem olyam szintű, hogy pl. mindem vezetésnél a kezemen maradnak darabok, de teljesen egyértelműen láthatóan kopik.
).