- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
nobodyy
csendes tag
válasz
OCTAMD
üzenetére
Köszi, Yuasa YBX5202 nem AGM. De a gyári sem az, jól értettem ugye?
Persze az Árukereső reklám cucca most elkezdett feldobni nekem valami Varta akkumulátort ami AGM és elvileg pont ugyanakkora méret stb. Érdemes arra vadászni vagy menjen ez a Yuasa? [link]
Annyi a nehezítő körülmény hogy külföldön élek és emiatt más a beszerzési piac... -
-szabi-
addikt
válasz
OCTAMD
üzenetére
Azt a gombot szoktam használni de én azt hittem az csak a szélvédőt olvasztja.
Most is használtam, de azt nem vettem észre hogy az ablaktörlőt is olvasztaná.#26750 polonic
Nézem a képet nálam nincs ablaktörlő ikon csak a cikkcakk fűtőszál a szélvédőn.#26754 No.01
Igen az van. Nálad van ablaktörlő ikon a gombon csak csak a fűtőszál?#26755 adrian14
Holnap megpróbálok szerencsétlenkedni a kicsi garázsban, hogy rátöltsek.
Ha kicsit nyitva hagyom a csomagtartót akkor talán elférek, csak úgy meg égni fognak a belső világítás lámpái, szóval töltők és merítek egyszerre.Ebben a videóban a motortér felől töltötték az aksit mert van a biztosítéktáblánál egy pozitív csati és állítólag onnan is lehet.
Nekem ezzel fenntartásaim vannak mert úgy tudom 12V egyenfeszültségnél már a csomagtér motortér között is van feszültségesés szóval, hogy állítja be pontosan a töltést?
Szóval én inkább direkt az aksi pólusain töltenék.
Azt sem tudom itt meg kell lazítani bármi aksi kupakot a gázfejlődés miatt!?
Persze az elmúlt két napban már nem láttam az üzenetet, lehet feltöltődött annyira és kár ezen pörögnöm. -
-
válasz
OCTAMD
üzenetére
A sebességváltó joystick nálam olyan, hogy azon nincs P állás, tehát menet közben nem lehet P-be húzni, de azt már próbáltam, hogy amikor még lassan gurult az autó, akkor megnyomtam a P gombot.
Nem történt semmi, csak valami hibaüzenetet dobott a kijelzőre.
Szintén próbáltam lassú gurulásnál megnyomni a Hold gombot, akkor se történt semmi, csak kigyulladt a műszerfalon a Hold visszajelzője (aztán, amikor teljesen megállt az autó, akkor aktiválódott a Hold funkció).
Szóval az újabb váltók vezérlésénél már igyekeznek hülyebiztosra csinálni a rendszert
-
szente
addikt
válasz
OCTAMD
üzenetére
Ezek a külömböző revíziók, amik jók a benzines kombihoz?
tycon: Látszatra működik minden rendesen, csak a műszerfalon jelenik meg hibaüzenet. Elvittem a Toyotához diagra, ott állapították meg a hibát. Gondolom az elektronika ázott be. Van egy pesti cég, akihez ha elviszem, akkor megcsinálja úgy, hogy többet ne ázzon be és beszereli a bontott alkatrészt.
-
-
peetie1
aktív tag
válasz
OCTAMD
üzenetére
Nekem világított a helyzetjelző. És az a comfort businessben nem is ledes ráadásul. És az info kijelzőt is direkt kikapcsoltam, egyszer megyek vissza ránézek már megint megy az is. Na mondom jól van akkor ezt itt feladtam
Lehet amikor a telefon rácsatlakozik bekapcsolja? -
peetie1
aktív tag
válasz
OCTAMD
üzenetére
Már amelyikben ki lehet kapcsolni a lámpát . Mert az enyémben nincs 0 állás, csak autó vagy be
Amugs rámértem, 12.4V az egy óra ready töltés után, kocsi off.(readyben 14.5V szóval tölteni töltené) A szerviz ígérte hogy visszahív, rájuk várok. Sztem ez egy döglött aksi lesz 1 évesen... -
-
-
-
-
ddsteel
senior tag
válasz
OCTAMD
üzenetére
Ja és nem kell áramtalanítani az autót stb? Ne legyen gyújtáson, kulcs messze legyen esetleg és ennyi? Légzsákot sem érinti gondolom.... Astránál cseréltem indexkart tempomatosra, de az nem most volt
Ott semmit nem kellet, csak burkolatot leszedni, be az új kar és kész. -
ddsteel
senior tag
-
ddsteel
senior tag
válasz
OCTAMD
üzenetére
Bár elég régi bejegyzés, de tudsz esetleg cikkszámot a "kolumbiai" indexkarra? 2021es corollaba tenném. Annyi lenne a fontos, hogy legyen rajta 0 állás, azaz lehessen kikapcsolni az auto funkciót. Ebben 0 állásban mindig megy a DRL ugye? Az jó lenne, ha mindig menne, de akkor híd alatt nem kapcsol be a tompitott gondolom. Ha viszont autó állásban van, akkor még úgy működik gondolom, mint a régi karral, tehát ha a fény olyan, akkor bekapcsol és kész. Simán be tudja rakni bárki? Kormány borítást kell levenni és plug and play? Vagy kell valamire figyelni? Milyen árban vannak ezek? 15-20E körül? Alin láttam olyat is, hogy nem 0 állás van rajta, hanem DRL off. Az nekem nem jó, még törvény szerint is mindig kell mennie a drlnek. Gondolom műszaki átmegy ezzel a karral is, tehát gondolom csak a DRL t nézik. Amúgy a DRL lekapcsol, ha a tompított megy, ugye? Ezt most nem tudom fejből.
-
-
ddsteel
senior tag
válasz
OCTAMD
üzenetére
Én 4 évesen vettem a szóbanforgó autót, holland import volt, nem gondolom, hogy nem a gyári akku volt benne, de persze lehet, hogy valaki orvul kicserélte benne az akksit egy nagyobbra
. Mivel most halt meg benne, az autó 10 éves korában, ezért sem gondolnám, hogy valaki egy használt akkut rakott volna bele. De én elfogadom, hogy 35-ösnek kellett volna benne lennie, és mondom, hogy nyilván elég bele a 35ös is - csak kisebb tartaléka lesz. -
ddsteel
senior tag
válasz
OCTAMD
üzenetére
Azt elhiszem, hogy azt hozza rá, de abban az autóban 45Ah-s van. Szóval akár fals az infó, akár nem, abban az van. Szerintem jól emlékszem, ugyanis az az én autóm volt
Egyébként én ezt még anno az Auris/Prius fórumokon olvastam. Akinek keylesses volt az autó, abban nagyobb akksi volt. Lehet, hogy ez változott azóta és nyilván elvan a kisebb akksival is. Én mindig a lehető legnagyobbat szoktam tenni az autóimba (nyilván 50Ah-s helyett azért nem 90eset teszek), pont azért, mert nem használom mindennap és jobban bírja, ha nagyobb (és persze ha néha tele tud töltődni). -
válasz
OCTAMD
üzenetére
A kulcsnélküli indításhoz a Toyota szerviz szerint is a 45ah-s kell.
Úgy ahogy az üvegtetős verzióhoz se jó a kisebb féktárcsa/kerék.
Nah de mindegy is. Az asszisztens jól működik ahogy regisztráltam 45 percen belül jönnek is, hívott is a srác egyből, mondtam, hogy fél óra kell, hogy odaérjek. Aztán irány a Schiller es 4+ szervizben 104k-ért beépítik a gyári aksit ma. Nekem ez így jó.
-
-
No.01
addikt
válasz
OCTAMD
üzenetére
Koszi, ez meg jol johet

En tul regen vagyok fiatal
(oregnek azert nem mondanam magam 41evesen) de a fater alltal gyakran idezet modatot azert itt is megallja a helyet: nem akarasnak... nyoges a vege.
Van ahol az idore fogjak van ahol szimplan nem ertenek hozza, de a ketto komboja a legrosszabb... es sajna egyre gyakoribb.
(persze mindezek mellett egy sima kerekcsere 4evszakos gumi igy az elsok hatra a hatsok elolre kerultek, fizetessel egyutt sem volt 10perc, de nem atalkodtak elkerni 12e-t. Mindezt videken) -
No.01
addikt
válasz
OCTAMD
üzenetére
C-HR-nel mi a helyzet?
Egyebkent nekem a Toyotanal azt mondtak a Corollahoz, h ha feltanitjak akkor utanna megy menubol es ez igy is van a valosagban.
Viszont hallottam a kereskedesben, h ugyszinten Corollanal (btw a mienk 2021-es) problemat okozott, h volt egy eredeti szelep es a teli szettben meg egy utangyartott igy a valtas nem mukodott jol (vagy user error)
Szoval nem lehet, h a kulonbozo szelepek hulyulnek meg a klonozas vegett?Qru:
En sajna nem tudom ajanlani a Zimmerman-t... Ami viszont bevallt az az ATE es az EBC -
válasz
OCTAMD
üzenetére
C-HR Gen2 autóban lehet valahogyan növelni a belső világítás fényerejét?
Viccesen gyengén világít a belső lámpa. A csomagtartóban szintén, de oda már vettem alusínre kasírozott SMD LED szalagot, ott azzal fogom feljavítni a világítást.
Viszont az utastérbe mégse szeretnék pótlólagos lámpatesteket beszerelni, de ha másmódon nem lehet növelni az utastéri világítás fényerejét, akkor biza oda is teszek kiegészítő fényforrásokat
-
-
válasz
OCTAMD
üzenetére
Köszi , kezdek okosodni. Megtaláltam a neten a 723 oldalas pdf-et. Nekem valószinüleg a 2023 októberi verzió kell, mert 2024 februárjában vettem újonnan. Nem elég a két oldalas múltkori ismertető, mert előbb inicializálni kell és a szelepeket is regisztrálni kell. Főleg , hogy volt egy fejegység cserém is idén tavasszal garanciálisan , biztos örült neki a Panasonic. Mindjárt nekiesek és elolvasom mind a 16 gumirozós oldalt. Köszi!
-
válasz
OCTAMD
üzenetére
Guminyomás kijelzéssel kapcsolatban kérdeznék.
Kiváncsi lettem volna, hogy autópályázás során mennyre melegszik fel a gumi, ezért beállítottam a műszerfali kijelzőn, hogy mutassa a guminyomásokat (C-HR gen2).
Mutatta is, de aztán eltűnt a kijelzés, más kijelzés jelent meg. Gondoltam, hogy elrontottam valamit, visszaút előtt megint beállítottam, hogy mutassa a guminyomást. Megintcsak mutatta egy darabig, de aztán ismét eltűnt

A guminyomás értékét nem lehet tartósan a kijelzőre tenni?
-
-
válasz
OCTAMD
üzenetére
Mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy az ő használati szokásainak mi felel meg a legjobban.
A legutóbb bejelentkező márkatárs napi 200 km autópályázásra használja az autót, na erre nem való az e-CVT (mentségére szóljon, hogy nem ő döntött így, hanem a cége adta neki a Corollát és hát a cég fizeti a benzinköltséget is
).Napi 200 km autópályázásra egy dízel autó kell DSG váltóval.
-
ncc1701
veterán
válasz
OCTAMD
üzenetére
Egyrészt abszolút egyetértek, gyerek is skoda vonalon akart autót venni, dsg váltóval, mondtuk neki, h zsebbenyúlós lehet. Szerencsére most hibrid yaris cross az irány, cvt váltóval, legalább megbízható. Viszont sokan nem szeretik a bégetést. Nekem rohadtul zavaró lenne, saját nagy autóm is 6 gangos aisin automata, 850 volt 3 éve a felújítása, de ezzel együtt sem szeretnék cvt váltót magamnak. Inkább manuálist akkor már.
-
válasz
OCTAMD
üzenetére
Látom te "belepiszkálsz" az elektronikába is.
Távolságtartó tempomat megoldható faceliftes Auris hybridnél (2015-2019)??
Elég szégyen, hogy még a fullos felszereltségben sincs, lehet nélküle élni, de hát na...
A másik, hogy a 2 éves lányom állandóan az elektromos ablakot nyomkodja (igen, le tudom tiltani, de akkor a többi ablak sem működik), ezt le lehet tiltani akár obd-n valahogy?Vagy bárkinek valami tippje?
-
blg
senior tag
válasz
OCTAMD
üzenetére
Aurisban, ha már világít, valóban nem lehet lekapcsolni a DRL-t.
De ha a világításkapcsoló 0 állásban van, vagy AUTO-ban nappali fényben (tehát nem kell tompítottat kapcsolnia), akkor a motor indításakor nem kapcsolja be a DRL-t. Csak akkor kapcsolja be, ha ténylegesen elindulsz. -
-
-szabi-
addikt
válasz
OCTAMD
üzenetére
Én meg azt hittem megvolt a téli csere, sikerült rossz következtetést levonnom.
Nálam még billeg a mérleg, hogy továbbra is évi 2x cserélgessem a téli és nyári gumit a gyári felnin vagy megvegyem a Dezent TV felnit, keressek utángyártott szenzort és cserélgessem magamnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 15 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5332
- 235 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Bontatlan! Playstation Portal 2 év garancia 2028.04.09-ig számlával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro Max 64GB Space Gray -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5236, 100% AKKSI
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Márkaszerviz nyilván rátesz még egy adagot a gyári árra is... Nekem 2-szer volt cserélve (gariban, ennyit én nem fizetnék érte).

Amugs rámértem, 12.4V az egy óra ready töltés után, kocsi off.(readyben 14.5V szóval tölteni töltené) A szerviz ígérte hogy visszahív, rájuk várok. Sztem ez egy döglött aksi lesz 1 évesen...

(oregnek azert nem mondanam magam 41evesen) de a fater alltal gyakran idezet modatot azert itt is megallja a helyet: nem akarasnak... nyoges a vege.