Hirdetés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Korábban két évig használtam egy 1.8-as, 122 lovas hibrid Corollát, a mostani cégemnél pedig párszor vezettem Ceedet az 1.5 T-GDI motorral, de volt közben itt is Corolla 1.8 hibrid csereautó gyanánt.
Túlnyomórészt városban sokkal jobb szerintem a Corolla, autópályán viszont a Ceedre tenném a voksomat. Anyaghasználat, kidolgozás minősége pariban van.
Úgy emlékszem, hogy a forgalmiban 118 kW (160LE) volt a Ceednél, de nagyon gyengének érződött, kézi váltós volt, többször majdnem lefulladtam vele.
-
Városban és saját autó esetén szerintem nem kérdés hogy jobb a toyota hybrid. Már jobb az 1.8-as hogy 140 lovas, de ha belefér akkor inkább 2.0 mert szenvedni fogsz vele a turbó után. Én sem vagyok száguldozós, de az "aktív" tartalékot gyorsan megszokja az ember... Én a 2.5-esnél is szívogatom a fogam néha (és család is megjegyezte hogy az scross jobban lépett...).
-
No.01
addikt
Erdekelne, h a masik fele mikent nez ki.
Cikó:
Mi csak gondolkodtunk Ceedben, de vegul elvetetuk sok dolgo vegett (fogyasztas, megbizhatosag, automata valto...)
Az egyetlen dolgo ami nekunk lenyegesen jobban tetszett a Ceedben az a belso ter.
Minden mas a Corolla mellett szolt.
** arban a Ceed azert sokkal olcsobb lett volna -
Cikó
tag
válasz
Tom1939
üzenetére
Saját a Ceed. Előtte nekem is a 140 LE-s Scross volt, az a K14C motor egy nagyon jól sikerült darab, szerintem a Ceed-et megenné reggelire, hiába 20 lóval gyengébb a Suzuki, legalábbis papíron.
Igen ezzel számolok hogy gyengébb lesz, de hát valamit valamiért, száguldozni amúgy sem szoktam
-
Céges az 1.5tgdi? Ha nem én mindenképpen átülnék sok városi használattal (ha jól tudom kokszosodik rendesen az 1.5 tgdi, pláne városba). Nekem volt régi i30-am (de még sima 1.4-el), most rav4 hybridet hajtok, szóval a kérdés nem illik rám különben
De scross 1.4t-t ami előző autóm volt is sajnáltam a sok várostól.Ja viszont erő fog hiányozni, helyedben erősebb motort keresnék (egyéni privát véleményem hogy az 1.4t 140 paci az scrossban virgoncabb volt mint a 2.5 hybrid 219 lóval a rav4ben), az 1.5 tgdi azért elég erős.
-
Cikó
tag
Van itt olyan fórumtárs, aki 2019 utáni azaz a 3. generációs Kia Ceed-ből ült át hasonló évjáratú hibrid Corollába? Kíváncsi lennék milyen a két autó egymáshoz hasonlítva.
Jelenleg 2021-es 1,5 TGDI kombi Ceed-et hajtok, 80%-ban csak városban használom, motoszkál bennem a gondolat, hogy váltanék egy hibridre. Sose vezettem hibridet, nem is ültem még benne, nyilván ki kellene próbálnom mennyire fekszik nekem.
-
No.01
addikt
válasz
ncc1701
üzenetére
Nem csak Samu csinalja hanem nalam a privat 15Pro is.
Egyebkent meg a gyari vezetekmentes toltopad teljesitmenye sincs az egekben 7.5W, de ettol meg melegedik. Nyaron siman tul is tud melegedni ha meg nevigalsz is kozben.
Szerintem hulyeseg, en siman kabelezek amikor kell. Oldschool srac vagyok, egyebkent is kibirom azt, h ejjelre feltegyem. -
ncc1701
veterán
válasz
dragon1993
üzenetére
Érdekes, főni aktuális S-es samujára is mondta, h melegedett wireless, ezért nem használja. Lehet a samuk bénák ilyen szempontból. Én nem próbáltam, samsung telót elvből nem veszek.
-
ncc1701
veterán
Ez valami 120W gyorstöltést tud, és 18-19 perc lenne, míg feltölti a gyári, öklömnyi adapteréről. Sosem próbáltam, nekem is tök mindegy, h mennyi ideig tart. Egy régi, 1 Amperes nokia töltőn van a qi töltő. Csodálkoztam én is, h elindul, de csinálja, kb fél óra 10%. De itt vagyok úgyis 8 órát, úgyhogy tök mindegy, h töltőre teszem, vagy mellé a 80% limit miatt.
Lényeg, h még csak nem is langyosodik, gondolom nem mindegy, h hol vannak a tekercsek, meg hogyan vannak kivitelezve. -
No.01
addikt
válasz
ncc1701
üzenetére
Erdekes... Nekem Samsung S24 Ultra es a Iphone 15 Pro mindketto melegszik, de cserebe legalabb lassan tolt... mar ha tolt mert ha elmozdul akkor a toltes biza megszakad. (ez mondjuk se nem telefon se nem auto specifikus mert hasonloan jartam mas markakban utazva)
A privat velemenyem meg az, h az akksit csak akkor gyotrom (ertsd gyorstoltes) ha valoban kell egyebkent 80% es pont lesz*rom, h 1 ora vagy 3 amig feltolti.
Ez latszik is a statisztikaban. Hugomek szinte csak vezetekmentesen toltenek es 91%-ot ir a telefonjuk, nekem 99%
Erre is csak azt tudom modani, h nem vagyunk egyformak... es ez igy van jol.OCTAMD:
Ez a venti ez hol is van?? Nekunk 2024 Aug.-i gyartas, de ilyet nem latok sehol amit irsz. -
-
smog86
senior tag
Hogy tudok úgy online a szervizbe bejelentkezni, ha majd jövőre 6 éves lesz a kocsi, de ott 6év/90.000km-es szervizt ajánl fel, miközben a gyertya csere nem kellene nekem mert kb. 75.000 lesz akkor benne... ilyenkor hogy kell eljárni?
-
g0dl
addikt
válasz
üzenetére
Akkor szokott átváltani ip rádióra, mikor a jel gyengül és elkezd zajossá válni. Gondolom ez a az adott rádiótól is függ. van-e internes sugárzás illetve annak paraméterei elérhetők-e ( nem ismerem a műszaki részleteket, de ez a kettő biztos kell hozzá, lehet pl. innen szedi https://tunein.com)
-
-
törölt tag
Vettem a RAV4-re használt téligumikat szenzoros 17"-os felniken tavaly de a gumis nemtudta belőni hogy lássa a rendszer.
Mit ír erről a Corolla leírás esetleg? -
g0dl
addikt
válasz
Zwodkassy
üzenetére
Igen az más adóknál is van. Bosszantó, ha egy beszélgetést hallgatsz, és egyszer csak átkapcsol zenére.
Nekem azzal van problémám ( corolla 2023), hogy valamiért nem minden esetben kapcsol internetes vételre, ha kimegyek az adó körzetéből. pl. Inforádió esetén zavaró.
-
válasz
pilóta
üzenetére
Ezt merre találom?
Gyorsan átlapoztam a Rádió részt.
Rádió alatt :
- Frekvencia
- Lista
- Memóriahelyek
- Opciók
Opciók alatt :
- AM / FM / DAB
- Audió beállítások
- Hírek (pipa)
- RDS (pipa)
- TA (pipa)
- FM-DAB (pipa)
Opciók / Audió beállítások alatt :
- Hangszín
- Balansz
- Hang
- Csengőhang
"AF"-t nem találtam :-(
Valami használati útmutatót létezhet ehhez a fejegységhez, vagy mihez? -
válasz
pilóta
üzenetére
Először is, köszi a gyors választ!
Kinek hasznos, kinek nem.
Más kocsiban is idegesített ez a "funkció".
Pl. amikor a FM transmitter-es BlueTooth kihangosító sávjáról váltogatott el a rádió :-(
Leginkább aktív hívás, telefonálás közben :-("Arról nem a Toyota tehet, hogy a Rádió1 nem ugyanazt adja ugyanazon a néven, hanem helyi adást."
Ez is egy nyomós ok arra, hogy ne váltogasson :-)"Amúgy ki lehet kapcsolni, csak akkor meg recsegni fog, ha már gyengül az adás, mert eltávolodtál az adótól."
Ez a tökéletes! Nem kell kitalálnia semmit helyettem!
Majd én (mi) átállítom, ha akarom.
És hol tudom kikapcsolni?
Keresgettem menet közben, de nem találtam :-("A valódi megoldás, hogy nem hallgatunk Rádio1-et autóban
"
Ezzel egyet tudok érteni. Már csak az utasaimat (gyerekek) kell erről meggyőzni :-) -
válasz
Zwodkassy
üzenetére
Ez nem haszontalan funkció, hanem egy nagyon jó. Mivel ugyanazon rádió más földrajzi helyen más frekvencián sugároz, és a rádió automatikusan átáll a legerősebben adó frekvenciára. Arról nem a Toyota tehet, hogy a Rádió1 nem ugyanazt adja ugyanazon a néven, hanem helyi adást.
Amúgy ki lehet kapcsolni, csak akkor meg recsegni fog, ha már gyengül az adás, mert eltávolodtál az adótól.
A valódi megoldás, hogy nem hallgatunk Rádio1-et autóban
-
Tiszteletem!
Toyota Proace City L2 1.2T 2021
Úton az M3-on Bp. felől Debrecen irányába, hallgattuk a Rádió1-t a 101.70 MHz-n.
Egy idő után a kocsi átváltott a 101.30 MHz-re, ahol a Rádió1 Eger ment. Senki nem kért tőle ilyet :-(
Hiába váltottunk vissza 10x, 20x a 101.70-re, a kocsi újra és újra át/vissza váltott a 101.30-ra.
Ezt a rendkívüli idegesítő és haszontalan (legalábbis számunkra) funkciót hogyan és hol lehet kikapcsolni? -
törölt tag
válasz
pècsimunkás
üzenetére
aztakarod mondani hogy 25-ször körbeautóztad a földet 7,5 év alatt ??
És mikor aludtál ? -
pècsimunkás
addikt
válasz
blueye
üzenetére
3-4 èvig marad mèg az Auris!
Ha nyerek a Lottón, akkor természetesen nem
.De, egyébként igen. Jövőre kap egy garnitúra nyárigumit, majd egy tèligumit, ès pár èv gondoltan autózás lesz
.Bírom a mai napig is, csak tavaly rákattatntam a GTI- re, de amúgy eszembe sem jutott volna a csere.
A busz is csak a bicikli- meg egyèb túrák miatt, ès csak távlati tervekben.
7,5 èves az autó, 1000200km-rel, belül patika, kívül van 1-2 parkolási sèrülès- amit nem èn okoztam
.
De, egyszer mèg akarok majd autót cserèlni.
Ahogy írtam is, règóta nem nèzegettem sem autókat, sem árakat, mert nem foglalkoztatott, csak mostanában a buszokat.
Hát vannak árak ott is.
Stellantis azèrt lènyegesn olcsóbbak mint a VW, Mercedes.Kapkodnom nem kell, viszont gyűjtögetni annál inkább
. -
blueye
veterán
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Árban nyilván az a legjobb, a döntés a tied. Én most nem vennék tőlük semmit, bizonytalan a jövő.
-
Senhi
aktív tag
válasz
honeker
üzenetére
Viszonylag könnyen elvégezhető otthon is egy csillag csavarhúzóval ezen videó alapján: link
Kell egy fehér fal, meg este még menjél vele és nézd mennyire vakítod a szembe jövőket és finom hangold. Negyed óra alatt megvolt az egész.
Ez lesz az új alapbeállítás, automata meg mindig belövi neked erre a szintre majd terheléstől függően. -
GalaHU
addikt
Pár napja volt szó a télikerék beszerzéséről, megosztanék pár friss tapasztalatot:
Aki picit jobban belemélyedt, az hamar észrevehette, hogy a megfelelő felni kiválasztása okozza a legtöbb fejtörést. Hiába lehet Dunát rekeszteni az utángyártott felnikkel, a speciális méretek nagyon beszűkítik a lehetőségeket. És akkor ugye még a felni minősége is kérdéses. A legnagyobb szűrő a 60,1mm-es agyméret, az általam kinézett 18-as méretben 7 coll szélességben gyártónként max csak 1-2 típust találni, ezek darabja 70-80k HUF szórást mutat.
E miatt döntöttem végül is egy gyári használt szett mellett, ez 300k volt TPMS-el. Ez utóbbi ugyan nem volt jó a 2024-es modellhez, de később értékesíthető.
Téligumi tekintetében én a Nokian-ban hiszek (ha hókocsizni jó volt a Bükkben, jó lesz ide is, a családi kocsikon is évek óta remekül bevált) a 4db-ot a Marso-tól szereztem be, TMPS cserével egybekötött szereléssel 290k volt. A szenzorokat a Toyotától vettem, épp akciós volt, így csak 90k-val húztak le...

A feketeleves akkor jött, amikor a Toyota szervíz állítása ellenében (EU-s előírás miatt opensource a TPMS szoftvere, bármelyik komolyabb gumisnak tudnia kell programozni) a Marso-nál csak pingvineztek felette, és pár km után már világított is a hibalámpa, mehettem a márkaszervízbe.
Ott szerencsére némi várakozás után grátisz beállították, gondolom a friss vásárlás miatt. De itt is kaptam egy keserű pirulát: A korábbi évjáratok 2 különböző szettet tudtak tárolni (nyári-téli, logikus) az én autóm csak egyet. Ami azt jelenti, hogy hiába cserélem le otthon a kerekeket szezonváltáskor, programoztatni be kell majd vinni...No, de a lényeg: Költöttem összesen 680k a teljes télikerék szettemre, talán visszajön 10-20k a régi szenzorból, de ettől olcsóbban nem lehet kihozni. Jelenleg a Toyotánál a RAV4-hez 882k a legolcsóbb 18-as téli kerékszett amihez 3 év gumibiztosítás is jár, kiterjesztve a nyárira is!
A kegyelemdöfést az adta, hogy a múlt héten indult egy akció, amiben 200k-val levitték az összes télikerék árát (Emil-Frey Mogyoródi út), szóval szinte forintra ugyanannyiba került volna utánajárás nélkül ha helyben veszem...

Szóval aki mostanában téliszetten gondolkodik, az első útja a márkakereskedés legyen...
-
válasz
peetie1
üzenetére
Hát ja, kábelen is melegszik a 13 mini, nemsokára nyugdíjba küldöm, csak még figyelek egy kicsit kiderül e valami gáz a 16-os sorozatról (meg hogy pro vagy + legyen).
Toyota részen meg elég pitik extrákban, nem tudom most is ez a helyzet e, de 2 éve alap highlanderben nem volt radar, és nem volt plusz extrában, tessék megrendelni a következő szintet... Azért az a piti külön szintje 20 millás batárnál... Apropó radar, nekem azért van comfort style plus Rav4-em hogy elöl is legyen radar (amihez csomagban kaptam elektromos csomagtér ajtót, amit simán kihagytam volna, főleg hogy gari időben volt már egy teleszkóp csere ami csak anyagárban majd 800k...).
-
peetie1
aktív tag
válasz
Tom1939
üzenetére
Ehhez a melegedés témához: nekem a vitaraban kábellel is melegszik néha a 13 mini(tokban van), le is állítja a töltést. De nem az autó csinálja, (és nem is mindig jön elő) mert régebben jó volt, valamelyik ios carplay frissítés után kezdte ezt csinálni. Most mintha az ios 18 alatt újra jó lenne. Amúgy én épp sima 16rr cserélem a minit, csak még a Toyota nincs meg hozzá h tesztelni tudjam
Rav4 re még kanyarodva, annyira gáz sztem hogy alap szinten még ülésfűtés sincs benne, oké rendelhető extra, de akkor is. Kormány fűtés meg a selection-hoz jár csak, ami meg már 17 milla és jár sajnos a 19-es kerék is, ami nekem marhára nem hiányzik. Válogatós vagyok tudom extra igényekkel
-
KubanitoS
veterán
válasz
honeker
üzenetére
csak az a gond akor üres a csomagtér
Pont erre van az automata fényszóró magasság állítás, amit te is említettél. A szervizben belövik, vagyis kicsit feljebb állítják neked a fényszóró magasságát, az automata rendszer meg gondoskodik róla, hogy mindig azon a magasságon legyen függetlenül attól, hogy mennyire van terhelve a kocsi. -
blueye
veterán
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Javaslom ezt a totalcar cikket.
-
pècsimunkás
addikt
Mostanában nem nèztem autóárakat, de amiket írtok:
Egyébként múltkor írtam, Golf GTI volt tervben, elkezdtem nèzegetni szemèlyautósított furgonokat,amiben van eredeti ágy, vagy lehetne bele rakni.
Igazából mostanában sokat biciklizem, ès elkezdtem olyan autókat nèzni, hogy belefèrjen egy e bike, meg hátulra is lenne vonóhorog, ott is lehetne biciklit vinni.Proace lenne a minimum, Hiace a max.
Hiace már nincs? Nem gyártanak már?
Proace- akárhogy- akárhol nèzem, nincs hibrid hajtással?
Csak a francia motorokkal lehet kapni? -
honeker
őstag
Rav4 hogy tudom a fényszoro magaságát allitani
menüben kerestem de nem találom vagy csak auto mod van -
-szabi-
addikt
válasz
blueye
üzenetére
Részemről inkább a plusz volt a lényeg amit láttam a két idén vásárolt autó között.
Említettem, hogy több beállítási lehetősége van a menüben.
Annyira nem mélyedtem bele, hogy ezek vajon hasznos dolgok vagy egyszer megnézi a tulajdonos aztán kb. soha többé hozzá sem nyúl.
A véleményem továbbra is több ötletes dolgot láttam Superb-ben amit nem értek itt miért nincs.#22107 Zsombe
Akkor meg pláne nem értem, 4 éves autóban ott van idén vásároltban meg nincs. -
GalaHU
addikt
válasz
blueye
üzenetére
Pont most csinálom a cégünknek a teljes flottacseréjét lízingre, mindhárom verziót végigpörgettük, de hiába szereznénk be 30 autót a közelébe se érünk a “nagyok” mondjuk lánykori nevén Leaseplan ajánlatainak. Nem is csoda, ők nyilván ezrèvel vásárolnak évente…
A leírható költségek miatt mindig a lízing lesz a nyerő a cègeknek, de most arról van szó hogy az alapár (amit megkapsz kp-re is) miért olcsóbb akár egyetlen darab is…
-
BaLee
addikt
válasz
GalaHU
üzenetére
Én erre rákérdeztem, hogy miért jár más ár a cégeknek mert én sem értettem miért nem mind1 az eladónak. Azt a választ kaptam, hogy az újautók értékesítésének 90+%-át a cégek teszik ki, ezért tudnak jobb ajánlatokat adni cégeknek.
Sok logikát nem találtam benne, mert szerintem ilyen esetben pont a másik réteget kellene megcélozni jobb ajánlatokkal de végülis mind1.
A valóság lehet, hogy inkább az amit írtatok páran (karbantartás).Azért vártam, hogy a beszélgetés végén majd jön valami de, de nem jött. Egyéni vállalkozóknak és magánszemélyeknek ott volt a "kedvezményes" listaár.
Most is van fent hasonló akció pl. ez: [link]
10 790 000 Ft vs 12 430 000 Ft (privát ügyfeleknek)
Alkudni pedig tapasztalatom szerint magánszemélyeknek az utóbbi árból max 1-2%-ot lehet. -
-szabi-
addikt
Hi
Múlt héten ismerősöm vett egy Superb kombit, héten volt alkalmam megnézni.
Enyémben a multimédia nagyon lassúnak hatott utána és több beállítási lehetősége van.
Semmi telefon eldobálás nincs, mint ami nálam pedig ő is korosabb telefont használ.
Jah persze ott a wireless android autó is működik.
Fejlettebb az autó, már tud önállóan parkolni és van head up display.
Az ülést kényelmesebbnek éreztem de ez igazán több órás vezetés után adná ki.
Könyöklő alatti tárolóhoz van térelválasztó kiegészítő, filléres dolog de nekem azt külön
kellett megvennem.
Hátul ülőknek telefon, tablet tartó. Nem hiszem, hogy drága dolog de praktikus.
Csomagtartóban szatyor akasztófülek. Szintén filléres dolog de nagyon hasznos. Nem is értem Toyota miért nem csinált ilyet.
Külön vettem tároló dobozt, hogy ne boruljanak már fel a szatyrok.
Nem is kérdeztem vajon ajtó nyitásra nála is az ülésen landolnak a vízcseppek?
Szóval elég jó, nekem tetsző megoldásokat láttam az alatt a 15 perc alatt amíg nézelődtem és beszélgettünk.üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i3-8100/ i5-9500 / i7-8700 / i7-9700 /i5-10500T /i7-10700 processzorok- számla, garancia
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14,i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH
- 27% - Samsung S49CG954SU OLED Monitor! 5120x1440 / 240Hz / 0.03ms / FreeSync
- MICROSOFT Surface Book 2,13.5", i5-7200U,8GB RAM,256GB SSD,WIN11
- GAMING PC! Ryzen 7800X3D / RTX 5070 Ti / 32GB DDR5 / X870 / 1TB NVMe / 1000w Gold! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.
)

.
Ott szerencsére némi várakozás után grátisz beállították, gondolom a friss vásárlás miatt. De itt is kaptam egy keserű pirulát: A korábbi évjáratok 2 különböző szettet tudtak tárolni (nyári-téli, logikus) az én autóm csak egyet. Ami azt jelenti, hogy hiába cserélem le otthon a kerekeket szezonváltáskor, programoztatni be kell majd vinni...