Hirdetés
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
-
LOGOUT
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
KTTech
veterán
válasz
ddsteel
üzenetére
A fő utakon max latyakkal lehet arra találkozni (bár évek óta nem jártam ott), ha meg több van a hegyekben a téli gumi magában kevés lesz AWD nélkül...
Szerencsére felénk a nulla alatti hőmérséklet is ritka mint a fehér holló, így a nyári maradt fent idén is (esőre jobb, mint a téli), Skóciába/észak-nyugat angliába viszont nem megyek még pár hónapig 😃 - oda már kellene a 4 évszakos a következő héten, ha lehet hinni a MET Office-nak.
-
-
válasz
ddsteel
üzenetére
Majd még nézek pár tesztet és alszom rá párat. 125ekm-t mentem vele céges autóval, szóval tapasztalat az van, azóta meg születtek az ikrek is és ez nem egy pörgős disel így lehet jó lesz rá az is. Max akkor lesz szívó ha télen elmegyünk a gyerekekkel a sógorokhoz kirándulni. (Ha jól tudom ott télen nem is fogadják el a 4évszakos gumikat. )
-
ddsteel
senior tag
válasz
INGJOKE
üzenetére
Jobban járnál 4 évszakossal, nem az Alpokban lakunk. Bár mondtad, neked nem voltak jó tapasztalataid vele. Engem 5 évig szolgált minden gond nélkül, az újon is az lesz majd.Ha meg nem, őszig van időd gyűjteni
Mindenesetre, ahogy írtam, programozni 1x kell csak. Toyotanal nincs infom előre programozott, plug and play szeleprol, ami persze nem jelenti azt, hogy nincs, csak meg semmilyen fórumon nem olvastam ilyenről. Jó lenne, ha lenne! -
ddsteel
senior tag
válasz
INGJOKE
üzenetére
Nem kell mindig programozni! A tiéd 8 szelepet tud tárolni! Egyszer felprogramozod az új 4 szelepet és utána csak váltani kell kerékcsere után a másik szettre a gombbal. A kesztyű tartót lenyitod és ott a gomb alul a baloldalon, asszem set felirattal. A lényeg, hogy jól legyen eltarolva a 2 szett. Csak kell venned akkor plusz szelepet. Nekem úgy volt 4, ami helyett vettem 4 újat. A jobb hátsó cserélve lett, de nyilván érdemes akkor a többi régi helyett is újat berakni.de így, hogy neked nem 4 évszakos lesz, akkor kell még 4 új szelep majd.
-
válasz
koxkids
üzenetére
De jó most 4 évszakos van rajta, akkor ha tavasszal átállok nyárira és ősszel a szokásos téli-nyári szettre minden cserénél programozni is kell? Mivel a Suzin gyári szelepek voltak amit felismert automatán nem tudom mennyibe kerül a gumisnál a programozás? Ehhez nincs olyan cucc hogy abból a márkából vásárolsz ahol a Toyota gyártat és “utángyártott” áron kapsz eredetit amit felismer a kocsi automatán?
-
stuka20
senior tag
válasz
Tom1939
üzenetére
2020-as rav4-nek szintén, 2022-es yaris-nak is ratyi ez a módja. 2024 kia sportage szintén ugyanez, pedig utesóm azt mondja nagyon jó, csak amikor jönnek szembe velünk, akkor egy fél-1 másodpercre elvakatítottuk őket, de szerinte az még jó xD
Más: (mindenkinek címezve)
Ilyen hideg időben (-4, 0 fok..) hogy alakul nektek az üzemanyag fogyasztás?
Nekem a 3.7km-es táv alatt 5 km-t evett. A kis yarisnak nem fekszik ez a hideg, 7-10 literes a fogyasztása a 4-4km-es úton. Másfél km-ig megy általában az ülésfűtés, klíma meg 22 fokra van állítva. Csak kíváncsiságból kérdezem. -
ddsteel
senior tag
válasz
INGJOKE
üzenetére
Az iOS-sel az a baj - amennyire tudom - hogy mindegy milyen OBD kütyüt használsz, a szoftver (Hybrid Assistant app) csak androidra van megírva. Köszben megtaláltam a linkjét, milyen OBD-vel használom, én 5 éve vettem, azóta nem tudom, változott-e vmit a cucc. Teljesen jó ez, ha olyan, mint az enyém és 4E Ft körül van. [link]
-
Toyota Proace City, 7 üléses, 2021-es évjárat
Hátsó rendszámtábla világítás nem megy.
Hogyan tudom megnézni az izzókat, ha egyáltalán azok vannak a világításban.
Esetlege elképzelhető, hogy csak ez(ek) egy külön biztosítékon van(nak)?
Hol találok erről információt?
Előre is köszi a segedelmet! -
Kérdés: 2015-ös FL Aurishoz mi az ajánlott obd kiolvasó eszköz? Tényleg nincs olyan cucc ami ios-el is jól működik, tudja a hybrid dolgokat és guminyomás szenzort olvasni? Van régi droidos telefonom, de mivel van céges is a 3 már kicsit sokk lenne.
-
blueye
veterán
válasz
Tom1939
üzenetére
Lehet hogy csak az zavar hogy ritkábban kapcsolja le automatán a fényszórót és ilyenkor megoldja máshogy, nem villogntak rám de kikapcsoltam az automata funkciót szinte rögtön. Ma visszakapcsolom.
A RAV4hez még hozzá sem nyúltak, januárban tárgyalnom kell a hogyan továbbról (oh ha már lenne új RAV4...) -
válasz
blueye
üzenetére
Kis autó, kis show... VW-nél is rengeteg féle mátrix van, T-crossnál sokat is gondolkoztunk rajta, de a tesztek alapján nem tűnt közel se akkor plusznak mint akár egy golfnál (mondjuk ára is tükrözte, csak 400k volt a golf 800k-ja helyett). Jó lenne ha a következő rav4-be tennének valami combosat (meg hangszigetelést... nu de nem legyünk túl mohók...).
-
polonic
félisten
Nézegettem már modell felszereltségét.
Az az érdekes, hogy a yaris crossba lehet kérni led mátrix világítást, míg mondjuk a rav4-be nem, de még a higlanderbe sem.
És mondjuk a corollaba sem lehet, mindezt úgy, hogy a facelift előtt pedig kérhető volt bele.
Ezt nem értem. Azért a yaris cross a legalacsonyabb kategóriás ezek közül. -
Imy
veterán
válasz
VMatteo
üzenetére
A Toyota Mayer oldalán fent vannak.
-
VMatteo
őstag
Üdv,
Yaris Crosshoz elérhető valahol online a használati utasítás?
-
OCTAMD
őstag
válasz
dragon1993
üzenetére
Nekem tetszik,ráadásul gyári cucc
-
blueye
veterán
válasz
dragon1993
üzenetére
De hasznos, én sajnos bármelyik kocsival megyek mostanában elég sok követ kapok
-
OCTAMD
őstag

Idén kapott pár 2022es fejlesztést az autó,navit is
-
pècsimunkás
addikt
Èn minden èvben 2x cserèlek kereket.
Ès mindig megcserèlem az elsőket a hatsókkal.
Aztán, mikor előjön csere után a visszajelző kis kontroll lámpa, akkor kesztyűtartó kinyit, gyors megnyomom a gombot, aztán ennyi.
Szóval semmi gond nincs, az első- hátsó kerekek cserèjèvel. -
No.01
addikt
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Szuper. Így olvastam én is...
...bár utánna meg azt is, hogy újra kellett tanítani mert a jobb első hiába került hátra továbbra is elsőnek mutatta.
Vagy csak tipic user error... -
No.01
addikt
Eljött az ideje az "időszakos" kerékcserének. (4 évszakos így csak elölről hátra és fordítva)
Kell ilyenkor a bármit is csinálnom, hogy az autó tudja a kerekek új pozícióját? -
-szabi-
addikt
-
honeker
őstag
válasz
pècsimunkás
üzenetére

-
stuka20
senior tag
Kellemes ünnepeket mindenkinek!
Nektek nem fordult elő olyan, hogy teljesen összekeveredtek a rádió adók, és többségében külföldi adók lettek helyettük? Pl. A rádió 1, a Győr+ teljesen eltűnt.. össze -vissza van minden szemét..
-
zeg74
aktív tag
Boldog karácsonyt!

-
No.01
addikt
válasz
VMatteo
üzenetére
Mi a konkret meret es tipus?
480 lehet akar jo ar is ha a gumi jo.
100e a 4 felni.
A tpms ha gyari akkor Toyotatol lehet ugyszinten 100e
Szoval ha jo a gumi akkor a 280 a 4 db-ra meg ki is adhatja.En eredeti szenzort rendeltem az osztrakoktol es a nemetektol is. Szallitassal ~170EUR volt a 4 db. (szallitas 18EUR volt)
Szoval szerintem van amikor kiadja a matek.
-
VMatteo
őstag
Na de a jelenlegi 480e Ft-os lemezfelnis téligumi szett még mindig húzós.
Ha lemezfelni 100, gumi 160, még mindig a felénél sem járok. Nincs vmi aftermarket, de nem horror árú szenzor?
-
GalaHU
addikt
válasz
Gombinyó
üzenetére
Mondanám hogy csak 70k lett végül (abban a hónapban kiegészítő akció volt az Emilnél, minden 30-40%-al olcsóbb volt a listaárnál) de az is baromi lehúzós ár. :/
De úgy voltam vele hogy a gyári tuti működik, van rá gari. Ha az Ali-s elromlik a 4 kerék le és fölszerelésével/centírozásával ugyanott vagyok árban, meg mèg vehetek is egy gyárit…
Új autónál nem akartam ezzel kockáztatni.
-
Gombinyó
őstag
-
VMatteo
őstag
Sziasztok,
Yaris cross-hoz 480e Ft most a téligumi lemezfelnin. Kicsit sokallom. Lemezfelnit már találtam 100e Ft-ért, 4 Conti gumi 160e Ft. 4 szenzor milyen árban van?
Van valakinek esetleg infója?
-
-szabi-
addikt
Esetleg van valakinek tapasztalata online jogsi hosszabbítással.
Ma indítottam a folyamatot miután megjöttem a háziorvostól.
A kérelmemet befogadták, zöld és az igazolványkép-aláírás is zöld, mindkettő rendben.
Viszont az orvosi alkalmassági:A feltétel teljesítéséről még nem áll rendelkezésre adat a nyilvántartásban.
EESZT-n látszik, hogy voltam ma háziorvosnál.
Mivel már 5 órája hogy orvosnál voltam, mennyi idő alatt kerül át az alkalmassági adat? -
-szabi-
addikt
válasz
honeker
üzenetére
TeamD + Tech paket, elég jó felszereltségi szint.
Ahogy néztem a katalógust Club volt először aztán bejött TeamD.
Együtt is léteztek de annyira közel voltak, hogy Club-ot kivezették.SZERK: Viszont azt is érdekes látni mennyit változott az €-s ár 4 év alatt.
Club verzió 37e € négy évvel később TeamD 47e €. -
-szabi-
addikt
válasz
OCTAMD
üzenetére
Náluk hét RAV4 felszereltségi szint van.
RAV4
RAV4 Business Edition
RAV4 Team Deutschland
RAV4 Style Selection
RAV4 Lounge
RAV4 Adventure
RAV4 GR SPORT
Ezzel szemben nálunk négy.Német használt autón elég sok Club találat van.
Régebben lehetett ilyen felszereltségű. -
OCTAMD
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mozilla Firefox
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- VoLTE/VoWiFi
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Parkside szerszám kibeszélő
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Hálózati / IP kamera
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Felsőkategória! R7 9800X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD / Noctua !
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 5411,14",FHD,i7-10850H,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11
- Akció!!! Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Ryzen5 4650U Refurbished - Garancia
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ / 12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Ha jól tudom, elfogadják a 4 evszakost, ha rajta van az M+S felirat (mud and snow) ÉS a hegycsúcs rajzolat körülötte. Korabbiakon csak M+S volt

állítanom picit,de nem annyira gáz