Hirdetés
- weiss: Autó költségek
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
elő van írva.
6/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendeleta közúti járművek forgalomba helyezésének és forgalomban tartásának műszaki feltételeiről
https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=99000006.koh
(4) A féklámpa elektromos kapcsolásának olyannak kell lennie, hogy a féklámpa legkésőbb akkor kapcsolódjék be, ha az üzemi fékrendszer a járművet 0,5 m/s2 lassulást eredményező hatásossággal fékezi és mindaddig világítson, amíg a fékrendszer legalább ilyen fékhatással működik -
-szabi-
addikt
Nálam is automatikus módban van ha P-be rakom behúzza a kéziféket, D-be kiengedi.
Mióta megvan az autó sose nyúltam a kézifék gombhoz, nekem így kényelmes.#26652 Donki Hóte
Ha állok dugóban vagy lámpánál és elegem van a fékpedál taposásából akkor benyomom a Hold gombot. Mikor lehet elindulni csak gázt kell nyomni és kiold. Alkalmanként használom szintén a kényelem miatt. Szerintem jó, hogy ég a féklámpa hiszen fékezésnek számít, jó az ha tudja a mögöttem lévő, hogy fékez az autó. -
ddsteel
aktív tag
Így van, hát én soha életemben nem használtam kézit, max nagy lejtőnél. Igaz, 94től kezdve vezetek, az elején 1200as Ladával kezdtem, ott szoktam meg, hogy bizony befagyhat. Később meg ajánlották, hogy néha húzzam be azért, mert berohadhat stb. Nem tudom, a kapcsolós kézit is be kéne-e néha húznom, lehet, hogy igen...
-
ddsteel
aktív tag
Nem tud rátölteni, mert pont az a lényeg, hogy a nagy akksi teljesen áramtalanítva legyen. Nyilván ennek biztonsági okai vannak. Persze ettől függetlenül néha jól jönne, én szerencsére tudom a beállómnál tölteni. Asszem van olyam márka, ahol a nagy akksi tudja tölteni a kicsit kikapcsolt állapotban is. A Toyo 40-80% töltöttség között tartja a nagy akksit. Aurisnál 2 csík alá sosem láttam menni a töltöttséget, tejesen tele láttam már a kijelzőt (ez felel meg 80%-nak, de ezt is csak ritkán éri el, ha egyáltalán...)
-
-
blueye
veterán
"Én úgy tudom (de lehet, hogy rosszul), hogy a nagy akksi kb ugyanakkora kapacitású, mint a 12V-os, szóval nem sokat segítene." - rosszul tudod, autónként más de sokkal nagyobb
"Ki lehet valahogy kapcsolni, hogy ne keresse a kulcsot az autó és csak a gombok nyomására nyíljon?" igen, ezt írtam, menüből de ezis autónként máshol van -
dgyuri0123
nagyúr
Nem értem ezt az akku merülést... Honda e hevem van. Kezelési azt írja, hogy 3 havonta 1x fél óra menet kell neki, hogy ne legyen gond az energiaellátással. Itt meg 1-2 hét után lemerülő akkukról olvasok...
Gondolkoztam, hogy márkát váltok a nem túl távoli jövőben, de inkább nem teszem, ha a Toyotánál tényleg ennyire kritikus pont az akku merülés. Lassan 5 éves az autóm és soha nem volt semmilyen akku problémám. Ott az a rohadt nagy hibrid akku. Miért nem tudja az autót "kezelni" a háttérben? Miért hal le egy 2025-ös Toyota hibrid akkuja, miközben van vagy 1.5 kWh-s nagyfesz akku benne. A Hondában 0.9 kWh-s van és elég mindenre is. Félreértés ne essék, nem a Hondát reklámozom, csak nem értem... -
KTTech
veterán
"1-2 hét hosszú idő?" 2 hét egy hibridnél már az. Kis kapacitású az akku benne, hiszen nem kell az ICE-t elindítania. De ugyanez a probléma fennáll a plugin hibrideknél és azoknál az EV-knél, amikben nem 48V-os rendszer van.
A 8-as Golf, gondolom nem hibrid volt... legfeljebb mild. Ha meg 48V-os, akkor a zsebbikával nem sokra mentél volna (legfeljebb a legközelebbi szemetesig, kidobni). -
KTTech
veterán
Akkut mérni úgy kell, hogy előtte legalább 12 órával (de inkább 24-el) nincs rajta fogyasztó. Ez adja meg a pontos feszültségét, minden más csak közelítés, amiből ugyan le lehet vonni következtetést, de az lehet téves is. Ha egy frissen feltöltött akku feszültsége jelentősen visszaesik egy ilyen mérésnél, akkor ott gond van.
De a hibrideknél a12V-os akkuproblémák az esetek 98%-ban a kevés használatra (hosszú ideig - 1-2 hétig - nincs használva, de megy a riasztó, keyless entry, DCM és még néhány rendszer, ráadásul a 12V-os akku nagyon pocsékul reagál a kis áramú merítésre) vagy épp a túl gyakori, rövid idejűekre (ahol esélye sincs feltöltenie a rendszernek az elfogyasztott energiát, mert minden indítás kb 15-20 perc ready módban töltött időt követel meg, az mindegy, hogy csak áll, vagy vezetve van az autó) vezethető vissza.
-
-
1.5 tsihez képest például érezhetően erősebb a 2.0 hibrid
Nem így látom. Itt van egy összehasonlító oldal, gyorsulásban a 150 lóerős 1.5 TSI veri a 185 lóerős 2.0 hybrid Toyotát (ami nem csoda, hiszen a Corolla jóval nehezebb, mint a Golf
).Az meg mindegy, hogy a végsebesség hogyan van korlátozva, ha korlátozva van
A Golf végsebessége közel 40 km/h-val több, mint a Corolláé 
-
-
Tragédia, hogy a mértékegységek beállítására vonatkozó menüben kell azt beállítani, hogy az átagfogyasztást egy útra, vagy több út átlagára mutassa, soha az életben nem kerestem volna ott

El nem tudom képzelni, hogy a Toyota szoftvereit hol írják
Indiában biztosan nem, mert ott egészen jó programozók vannak
Fülöp-szigetek dettó 
Rhodéziára, vagy Tanganyikára tippelek a szoftver színvonala alapján

-
KMT
addikt
-
-
De. 13 éve... [link]
De nem
Ez a szabályozás csak lakott területen kívülre és mozgó autóra vonatkozik
Semmi sem írja elő, hogy lakott területen belül nappal menet közben használni kell a lámpát.
Ugyanígy, szintén nincs előírás arra, hogy nem állhatsz Ready állásban egy parkolóban világítás nélkül
Ilyen esetekben miért nem kapcsolható le teljesen egy új Toyota világítása?
(Skodánál egészen biztos, hogy a menüben ki/be kapcsolható az, hogy a gyújtás ráadása után automatikusan felkapcsoljon a nappali menetfény, vagy ne.)
-
Nem hiszem

A nappali menetfény használata csak lakott területen kívül kötelező, tehát bőven van olyan helyzet az EU-ban is (nappal, lakott területen belül) amikor egyáltalán nem lenne kötelező a járművet kivilágítani. Álló autóról nem is beszélve
Szóval ez egy Toyota túlbuzgóság

Ez pont olyan, mint a sebességhatár 1 km/h értékkel történő túllépése esetén csipogó sebességjelző (mondjuk ezt legalább ki lehet kapcsolni, igaz 6 gombnyomással
). -
No.01
addikt
Nincs ilyen
A dupla ennyibe kerulo autoknal sincs hangszigeteles.
Azt mindig magadnak kell megoldani 100e EUR alatt (sot sokszor meg a folott is)
Cserebe megeri meg egy egyszerubb dedikalt megoldas is, de nyilvan a fullos szigeteles a tuti csak azt nagyon kevesen fizetik ki. -
Üléssel nincs gondom, de most, hogy írod, valóban nem veszem észre, hogy zárná az ajtókat elindulás után.
Nem tudja a Toyota az automatikus ajtózárást

(Azt meg nem tudom, hogy mi a jobb, ha egy autó korrekten jelzi a tankolás óta megtett távra az 5,5 literes átlagfogyasztást, vagy nem jelzi, de csak 4,5 litert fogyaszt
Persze mégjobb lenne, ha jelezné ezt az alacsony fogyit
)Még egy kérdés, azt tudja a Toyota, hogy ha lehúzott ablakokkal zárom be a kocsit, akkor felhúzza az ablakokat?
-
Hát igen, a VW csoportos autók 20 éve tudják azt, hogy van egy plusz külön tároló, ami a megtett km-t az eltelt vezetési időt, az átlagsebességet és a fogyasztást méri és ennek a tárolónak az adatai minden tankoláskor automatikusan nullázódnak
Így pontosan lehet tudni a tankolás óta megtett utat és az átlagfogyasztást.Toyotánál pedig a kézzel nullázandó napi km számláló sem tud átlagfogyasztást mérni
-
No.01
addikt
Nem, sajna ennel csunayabb volt a dolog...
Az, h van amikor art azzal talan mindenki tisztaban van... de azt is tudni kell, h azert egy borda vagy medence csont tores meg mindig jobb, mint meghalni.
Az ov okkal kotelezo szerintem, aki ezt megkerdojelezi azzal valoszinuleg mar gondok is vannak. -
Holnap megpróbálom rekonstruálni a menüben a napi km számláló elérését, nullázását.
Egyszer már siketült, ha sikerül újra, akkor leírom a lépéseket.
Ebben a sz@r időben a garázsban áll az autó, ha bekapcsolom az autót, akkor egy idő után beindítja a motort, ami bent a garázsban nem kellemes

Van valami módszer, adapter, amivel a segédmotorkerékpár méretű akkunak tudok csepptöltést adni, hogy ne indítsa el a motort

-
Ja, ilyen nekem is van, csak nálam Beállítások a neve

Azt hittem, hogy lehet csinálni egy "scriptet", ami megnyomja az OK gombot, megnyomja hétszer a lefelé gombot, megnyomja az OK gombot, majd nyom egy Vissza gombot

Egyébként megtaláltam a napi km számlálót

Meg kell nyomni az OK gombot, ki kell választani az Üres nevű menüpontot (agyrém, de tényleg ez a neve, köszönjük, Toyota
), ott a az OK megnyomása után a jobbra-balra gombokat nyomkodva lehet megtalálni.Amit találtam, annak az a neve, hogy A Trip, itt mutatja a nullázástól megtett távolságot és átlagsebességet (az A Tripre vonatkozó átlagfogyasztást ill. EV arányt sajnos nem találtam benne
) .Hogy van-e B, ill C Trip is, azt nem tudom, annyira zavaros a menünek ez a része, hogy kimenekültem belőle, mielőtt lenullázom a Toyota gyár számítóközpontját
) -
-
Jazzos
őstag
Most reggel kipróbáltam, mivel egy jó részen nem jött mögöttem senki. 8 részre van osztva az akkutöltöttség, 5 "pálcika"
volt töltve induláskor. Mehetközben 1 ment le, 1.2 km-t tudtam menni, mert ott feltűnt mögöttem egy autó 100-200 méterrel és szép lassan próbáltam tovább gyorsítani, hogy minél később érjen utol. olyan 45 km/h környékén röffent be a motor. Spórolni nem nagyon lehet, viszont ez a nyugodt indulás úgy meghozta a kedvem, hogy hideg motorról indulva 8.4 kilométeren 3.7-es átlagot hoztam le a munkahelyemig. 1800 kilós tömegtől egy ilyen szám nem rossz. -
Jazzos
őstag
Inkább azon van a hangsúly, hogy tudj nagypapásan gyorsulni, illetve ne nagyon menj 40 fölé, na meg persze legalább sík legyen a terep. Ja és Mondjuk 2 kilihez már jó, ha fullon van az akku vagy csak 1 pálcika hiányzik. Néha próbálkozok vele, ha boltba megyek vagy ilyesmi, de ha jönnek mögöttem akkor nem xarozok, nem szeretem feltartani a sort...
-
polonic
félisten
-
No.01
addikt
Nem vagyok mernok igy a muszki hatteret nem tudom, de azt igen, h a konstans sebesseg a bejaratsanal, osszekopasnal nem ajanlott sem a versenymotoroknal, sem gokartnal sem sehol.
Az egyetlen kivetel a fix fordulatos gepek pl funyiro, de ott meg ugye az rpm lenyegesen alacsonyabb.A tobbseg ugyis leszarja manapsag ezt a bejaratast akkor meg minek jartatjuk itt a szankat?

-
GalaHU
addikt
A rendszer része egy kb 5Ft-os nagyságú korong, rajta egy led és gomb, ezt a műszerfal alá rakják. A leírásban található módon ezen keresztül lehet “programozni”: szervízmód, telóhozzáadás, tevékenységek, stb.
A korábban említett kódkártyán lévő egyik PIN-el ezen keresztül szervízmódba rakod és hazagurulsz. A telepítő azt tanácsolta hogy ezt a kódot rejtsem el a kocsiban valahol az efféle dráma esetére.
-
KTTech
veterán
Ha van kerülő megoldás - akkor nem biztonságos. Kulcsból van pót, de vajon nálad van külföldön, ha épp elveszted az elsődlegest? De telepítsd fel az asszony telefonjára is az appot, és máris van 2 készülék, ami nyitja
(ha jól értettem, 5 eszközre telepíthető). Ha meg végképp nincs más, akkor érdemes nemzetközi asszisztenciát venni, ha már külföldre jár az ember... bármi gond előfordulhat. -
GalaHU
addikt
Nálam egy BT-s lopás/rablásgátló van. A “megszakító” a kábelkorbácsban van elrejtve (hiába CAN buszoznak) ha nincs a kocsiban a telód akkor be se indul, ha kirángatnak belőle (a telóval együtt) akkor meg egy perc után leáll.
A daruzás ellen ez sem véd, de az app-al elèg jól meg lehetne keresni, de egy Apple airtag-et is el lehet rejteni a kocsiban.
Ha feldaruzta, Farraday kalitkában elszállította, föld alatti műhelyben szètszedte akkor legyen az övè, a Casco +GAP meg majd fizet.
-
-szabi-
addikt
-
KTTech
veterán
A kulcs, ha nem mozgatod, kb. 5 perc után deaktiválja magát. Innen kezdve, ha addig nem vitték, akkor már nem fogják
Egyébként is egyszerűbb (és sokkal gyorsabb, főleg ha a kulcs már deaktiválódott), ha kiverik az egyik lámpát és simán CAN buszon keresztül elindítják az autót - már ha megvan hozzá a megfelelő technológiájuk. Még egyszerűbb, ha simán megemelik az elejét és elvontatják, az ellen a váltózár sem védene 
-
GalaHU
addikt
A tesztúton engem halálra idegesített a RAV4-ben a csipogás, konkrétan majdnem hagytam is a francba az autót. De a kereskedő srác megmutatta hogy induláskor 3 gombnyomás ès ki lehet kapcsolni csak a csipogást…

De ha a jövő hónapban megjön a kocsi, akkor tuti ráfekszem jobban a hekkelésre, mert nem lehet igaz hogy ezt nem lehet szoftveresen kiírtani. 2x ennyibe kerülő német prémiumokon is simán ki lehet, csak van rá megoldás.
-
Dare2Live
félisten
OBD+ pl torque mobil appal biztos lehet. Avval mindent is.
Ha elég jól szeretnéd tudni meddig nem érdemes padlózni, az jó lehet, hogy egy hétig indítgatod a torquet és már tudod, hogy mennyi idő míg olaj ~80C felett van. Sima benzinesnél a 10perc ökölszabály még télen is elég jó, nyáron meg bőven.
De én melegen se szoktam padlózni... mert minek.Aki erre a témára nagyon rá van csavarodva az ugyanolyan motor melegítőt használnak mint Finnek, Norvégok. 60-70Cs állapotában indul a motor, nincs hidegindítás, azzal egy jobb Toyota, WV, Renault... motor aztán tényleg örökélet+1nap... és télen azonnal jön a meleg.

-
_drk
addikt
Új autónál a megbízhatóságot nehéz megmondani, csak ha régebbi motor van benne, meg ha ugyan azokat az eszközöket használják. De ma már ugye sok új dolog van mindben.
Beltérre meg megkell nézni, mert az folyamatosan változik és romlik is most és a költség kimélés miatt egy fokkal rosszabb mint volt a jelenlegi az előzőhöz képest.
Akár gyártás alatt már sokat változnak évről évre az autók. -
Nehéz mert nekem volkswagenem nem volt jó ideje. Az biztos hogy a 2015-ös apu corollához képest a 22-es rav4 alapban is jóval halkabb. Most hogy megvan a hangszigetelés azt mondanám még jobb, de azért ehhez ki kellene próbálni hosszú távon egy vw-t vagy egy lexust. Mondjuk ahogy én nézegettem a teszteket a lexus nx (rav4 méretű lexus) sem a hangszigetelés csúcsa (nyilván jobb mint a rav4), az igazi pöpec hangszigetelés az rx-ekben van. Ahol én csináltam [corolla] illetve [rav4] (nem az enyém, és kicsit más is mint az enyém, de tanúlságos) hangszigetelés. Röviden azért toyota elégé "elengedte" a hangszigetelést, gondolom mert megteheti (és vegyék a népek a lexust is), mondom úgy hogy különben szerettem a rav4-et.
-
Gombinyó
őstag
Erre nem tudom a választ, elképzelhető, hogy meg lehet csinálni, kérdés megéri-e. Ha nyugalmat akarsz akkor sztem el kell fogadni, hogy ez ilyen. Lehet próbálkozni, hátha lehet rajta javítani, de olyan érdembeli hatalmas javulás nem lesz szvsz. A Lexusok viszont jók ilyen szempontból, ha ez fontos.
RAV4-et most csináltat épp Tom1939, keress rá a hozzászólásaira. -
g0dl
addikt
Itt szerintem több szempontból is probléma van.
- Aki úgy vág be a belső sávba, hogy az ott közeledőt lassításra kényszeríti, ez nem csak bunkó, de szabálytalan is. Ráadásul van aki ilyenkor sem nyomja a gázt, hanem 1-5 Km/ó sebességtöbblettel óhajt előzni.
- pl. 120 Km/ó val haladásnál legaláb 50-60 m a helyes követési távolság. Ha 15-20 méternél ( 4 autónyi távolság) többet tart valaki akkor tutti bevágnak elé. Nem tudom volt-e bárki, akit ilyenért valaha megbüntettek. -
pècsimunkás
addikt
Nem.
Viszont aki napi szinten közlekedik - akár szemèlyautóval, akár furgonnal- esetleg teherautóval, napi 1-2 óra + mehet a nèzelődők, ráèrők, balfaszok rovására.
Mert ráèr nèzelődni mondjuk 75-80- al a 90-100 helyett, vagy városban andalog 35-40- el, te meg a zöldhullámban kapsz 3-5 pirosat, főúton kikanyarodott már èppen elèd valaki traktorral- teherautóval, mert az előtted lévő balfasz csak 70- el megy. Ès, napi szinten 1-2 óra plusz van az autóban, heti 5-10 óra, havi 30-50, stb,stb.
Mert nem lehet tartani az ÓRA szerinti 50-90-110-130- at! -
KTTech
veterán
Szerintem azzal kezd, hogy nézesd meg egy klímással
én csak ötletelek, de látni kell, lehet, hogy teljesen más a gond. Elvileg gondot nem okozhat, mert ha behúzva akad be a kuplung, akkor csak fázni fogsz állandóan, ha nyitva, akkor nem fog menni a klíma. Mivel nincs hangja, így a csapággyal nincs gond, ami már hamarabb okozhatna gondot. -
KTTech
veterán
Minden klíma ki és bekapcsol, ez az alapvető működése. Mivel rendesen terheli a motort, így érezhető lehet amikor ki/bekapcsol - bár általában simán csak több üzemanyagot küld az ECU a motornak, hogy fedezze a klíma szükségletét (és ki is kapcsolja, amikor gyorsítunk/nagyobb motorerőre van szükség).
Van olyan eset amikor érezhetővé válik a működése: ha a kuplungja kezdi megadni magát, és szorul a klímakompresszor / esetleg nincs benne elég gáz, de még nem tilt le. Ezt nem tudja ellensúlyozni az ECU.Kivétel persze a hibrideknél, ott ugyanis nem a motort terheli, hanem a hibrid akkut, tehát nincs semmilyen hatása a hajtásláncra.
-
Bullitz
aktív tag
En 2.4 accord type-sbol ültem át es borzasztó gyorsan lehet hozzaszokni.. Jössz mész a-bol b-be a fotelodban ulve. Néha ha odalepsz neki egész kellemesen lodul meg, de nem erre es ezért veszel priust. Mi imádjuk négy nap után. Ebben az az élmény higy próbálsz minél gyorsabban menni full elektromosan. Eddig 68 km/h volt a max :D nem lejtőn.
-
dj79
senior tag
Igen, előzésnél viszont a power mód jól tud jönni, hadd nyerítsenek azok a "lovak"

Városban ráadásul kifejezetten idegesítő a többi autós, hogy én már mennék, amikor zöldre vált a lámpa, a kéziváltósok meg még keverik a lekvárt a fakanállal
TSI Golfból ültünk át tavaly márciusban kettes priusba, az autópályán kicsit fájt először. Aztán hozzászoktam, most az aurissal megint egy kicsit jobban lehet haladni.
-
Valós olyan 10-11mp között van.
Kombinált Atkinson-Miller ciklus-ban működik változó szelepvezérléssel, az a hatékonyságra van hangolva, nem a teljesítményre.
A bolygómű áttételezés miatt 70km/h fölött csökken a nyomaték.
A 0-100-as gyorsulási adatok nem mondanak semmit.
60km/h-ig nagyon gyorsul, 130km/h felett pedig gyenge a gyorsulása.
Prius azoknak való, akik felgyorsulnak a kívánt sebességre majd bekapcsolják a tempomatot.
Amúgy a Prius lenyugtat és leszoktat a gyorsulgatásokról. -
Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- Apple asztali gépek
- Linux kezdőknek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Bekeményítenek az ügyfelekkel szemben a memóriagyártók
- Autós topik
- Milyen házat vegyek?
- PlayStation 5
- Horgász topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747
- iPhone 12 64GB 100% (1év Garancia)
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3985, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4082, 90% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Gondolkoztam, hogy márkát váltok a nem túl távoli jövőben, de inkább nem teszem, ha a Toyotánál tényleg ennyire kritikus pont az akku merülés. Lassan 5 éves az autóm és soha nem volt semmilyen akku problémám. Ott az a rohadt nagy hibrid akku. Miért nem tudja az autót "kezelni" a háttérben? Miért hal le egy 2025-ös Toyota hibrid akkuja, miközben van vagy 1.5 kWh-s nagyfesz akku benne. A Hondában 0.9 kWh-s van és elég mindenre is. Félreértés ne essék, nem a Hondát reklámozom, csak nem értem...

).

Indiában biztosan nem, mert ott egészen jó programozók vannak 
A dupla ennyibe kerulo autoknal sincs hangszigeteles.
)