Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- janacsi: Kasztrendszer?
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ravaszka*
csendes tag
Sziasztok!
Volt már valamelyikőtök malackája felfázva? Hogy kezelték?
-
orkester
őstag
Annyi változás van azóta, hogy pléd van alattuk, de tervezem egy vékony (1-2cm) szivacs matrac beszerzését is. Nekik is kényelmesebb a talaj aludni és talán a szagokkal is még kisebb gond lesz.
-
orkester
őstag
válasz
wwenigma #2895 üzenetére
Szerintem egyáltalán nem sok a havi 650g sőt, az egyik teljes értékű tápjukra napi kb. 30-35g van írva + széna, a másikra napi 35-50g (ez az olcsóbbik) + széna, úgyhogy elvileg még kevés is. Nálunk mondjuk nincs adagolás mindig van előttük kaja, ehhez képest a 3ból 1 van csak kicsit elhízva, egyikük meg sovány, harmadik normális.
Tegyél neki tálba vizet, hamar át fog rá szokni.
más: Most tervezzük, hogy nem lesz nekik szabad az egész szoba mert nagyon macerás őket takarítani, hanem a 120*60-as ketrechez csatolva, egy területre 120*120cm-es, ráccsal elkerített rész lesz nekik. Így lesz ketreccel 2,88m2 terük, ami azért talán elég. Persze időnként kijöhetnek majd.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
orkester #2894 üzenetére
Enni eszik, szénát rágcsálja, a zöldséget kockázva kapja, nem tul kicsire, de nem is egyben. Száraztápot is kap keveset. Most EZ van neki, de EZT imadja
Eleg draga felenk, a 650gr-os 850ft, a linkelt oldalon 20kg/6000ft. Igaz az valszeg 3 évig elég lenne.
Havi egy zacsi az adagja... nem sok az?
Fél az itatótól, nagyon keveset iszik. Valszeg az törte le neki. Maskor 1 nap alatt elpancsol 1 ampulla vizet.
Nagyon "társas lény" lett, folyamatosan figyel ki a ketrecből és várja hogy menjunk már oda simogatni. Komolyan nem hittem volna, de rohadtul megviselte,ha mas mond ilyet lehet elsőre hujének nézem. Tudja ő hogy mi történt vele...
-
wwenigma
Jómunkásember
Nah, valamikor sikerült letörnie Fido-nak ez egyik fogát... felső bal első... most nézzük mi van vele. Olvastam, hogy nagyjabol mit kell tenni. Várni és figyelni ahogy visszanő... 3mm, max 3 hét.
-
zsuzsispain
csendes tag
-
niti
aktív tag
válasz
zsuzsispain #2889 üzenetére
Nagyon szépek!
Örülök, hogy már rendben vannak egymással. De ezt a párosítást azért csak át kéne gondolnod.
Évente minimum kétszer minimum két malackának tudnál biztosítani szerető otthont? Mert gondolom, ha születnek nálad, utána te sem szívesen adod őket kereskedésbe, hogy aztán ki tudja, hova kerüljenek. Persze nem akarok beleszólni... De a malacok elég szapora állatok. Sok- sok kis jövevényről kellene majd gondoskodnod.
Talán a legjobb lenne, ha ivartalaníttatnád a fiút... -
zsuzsispain
csendes tag
Köszönöm a választ!
fiú-lány párosítás már biztos(más az "aljuk")
a fiú az újonnan érkezett
már nincs veszekedés szerencsére,csak ha a fiú berreg a lány bezavarja a házba
de egy tányérból esznek,hagyja enni,úgy hogy azzal nincs baj
egyébként ha lenne kölyök,én biztos megoldanám,nem lenne árva malacka...ahhoz túl nagy szívem van
nagyon jó helyük van,el vannak kényeztetve(plusz a két pinty,meg kutya)
remélem sikerül látnotok a képet,készítettem róluk,közkívánatra -
orkester
őstag
Ti szoktatok kölest adni a malacoknak? Még az állatkertben láttam, hogy azt is szórtak nekik madáreledelt, úgyhogy vettem hullámos papagáj eleséget(ez speciel Fiesta márkájú, Fressnapf forgalmazza), ebbe van sárga- és vörösköles, fénymag, rozs, mohar. Az utolsó szemig el szokott fogyni, ráadásul nagyon aranyosak ahogy hangosan ropogtatják. Többet vesznek a szájukba ha tudnak és rágódnak rajta rendesen.
Érdekes, hogy a jutalomrudakon is szokott lenni, de azon nem igazán szeretik.
-
niti
aktív tag
válasz
zsuzsispain #2883 üzenetére
Hát, ha tényleg fiú- lány párosítás, akkor azért berreg a fiú, mert szeretné a lányt magáévá tenni. A lány meg ellenkezik, mert nem "tüzel". De szerintem addig jó, amíg nem engedi magát. Így is sok a gazdátlan, meg a rossz körülmények között élő malac.Plusz a gyakori fialás nagyon nem tesz jót a nőstényeknek.
Ha biztos akarsz lenni, vidd el egy állatorvoshoz, aki megmondja biztosra a nemét.
Ha egyneműek, akkor a kurrogás a dominancia jele. Nem kell őket szétválasztanod, csak biztosíts két tányért, két itatót, két házat, hogy ne legyen min összeveszni! A házak bejárata ne legyen szemben egymással, mert még az is ingerelheti a malackákat, ha a másik figyeli őket
Egy kis kergetőzés még nem baj. Nálunk fogkocogtatás, meg bunyó is volt a két lány között. Most tartunk az újra- összeszoktatásnál, és boldog lennék, ha csak kergetnék egymást. Ne aggódj, ez természetes.
Írj, ha van még kérdésed. És tegyél fel róluk képeket -
zsuzsispain
csendes tag
sziasztok!
fél éves múlt a lány malackám,lett még egy malacka...lánynak vett véve,de szerintem töke van
viszont nem is az a baj,hanem nincsenek olyan hú,de jóba:S
a fiú berreg ha a lány közelében van a lány meg állandóan megkergeti a házba,enni se nagyon hagyja,meg futkorászni,stb..
olvastam,olyat,hogy ha valamelyik a másik hátára ugrik,akkor eldöntik melyikük a főnök és minden ok lesz..viszont nálam ilyen nem volt..csak amit írtam.válasszam ketté a ketrecet?vagy hagyjam még őket,hátha megszokják egymást?
eszembe se jutott volna hogy lány-fiú malacka nem jönnek jól ki egymással:S
így legalább nem kell izgulnom,hogy lesznek kismalacok
valaki segítsen légyszi!tanácstalan vagyok:S
vagy itt vagy zsuzsispain@citromail.hu-emailcímre.köszönöm -
niti
aktív tag
Mostmár szerencsére tárgytalan.
A kiscsaj lemindta, mert "lázas beteg lett, és így nem szeretne ilyen kis állatot a közelébe. És nem tudja, mikor lesz jobban." Mindenkinek így a legjobb.
És közben akadt egy másik jelentkező is. Elvittük neki a malikat, akik rögtön jóban lettek az övével. Szép nagy helyük is van, úgyhogy minden klappol
Most próbáljuk újra összeszoktatni a két nagy malinkat, de folyton összevesznek.Fogkocogtatás, kurrogás, és bunyó. Minden van. De talán szépen lassan újra jóban lesznek.
-
dragonfx
veterán
kinek tudna ártani egy malac szerető lány...tényleg te hány éves vagy hogy félnek tőled egy képet mutatsz magadról?
reggelre a grapefruit belseje totál üres volt...szikkadtra ették...
...elsőre biztos az íze nem jött be.de a vitamin kell nbekik.
dél amerikába se szelektál nekik senki amit találnak eszik. -
niti
aktív tag
válasz
dragonfx #2876 üzenetére
Nálunk is kaptak mandarint, nem nagyon ették, de reggelre eltűnt... Úgy látszik, ők is rájöttek valamire
A két kicsi lány továbbra is gazdit keres! Csodaszépek... Valakinek?Mondjuk van rájuk egy jelentkező, de finoman szólva is érdekes. Légyszi adjatok tanácsot, mert most nem tudom, hogy mi lenne a jó.
90 km-re lakik, de írtam, hogy elvisszük neki a malikat. 2 nap múlva írja, hogy a szülei elengedték ide Kecskemétre, és pont a hétvégén el is jön az osztálytársához, és utána vonaton hazaviszi őket.
Mondom az nem nagyon jó, eléggé kiakadnának egy másfél órás vonatúttól, plusz utána busz, villamos, kitudja... Úgyhogy felajánlottam, hogy ne vonatozzon, malacostól elvisszük őt is.
Válasz: köszöni szépen, de a szülei nem engedik, hogy idegenekkel autózzon, úgyhogy ő megy vonattal, és majd akkor ott náluk találkozunk. De a szülei nem lesznek otthon, és így azt sem engedik meg, hogy idegenek bemenjenek a házba, úgyhogy előre szól, hogy nem engedhet be minket.Ez mind érthető valamilyen szempontból, nem tud rólunk semmit, akár sorozatgyilkosok is lehetnénk... De nekem úgy tűnik, csak nagyon nem akarja, hogy lássuk, hol lesznek a malik. Tényleg fura egy kicsit, vagy én képzelődök?
-
dragonfx
veterán
mostanság sokat vinnyognak nekem, pedig dagadtak kapnak kaját rendesen.
ma adtam nekik mandarint elég gyorsna megették mivle rájöttke finoma nedve.
grapefruit.ot is beadtam neki kicsavarva héjastól...kicsit féltek tőle...de aztán az is fogy rendesen....
-
niti
aktív tag
-
Faforgács
csendes tag
http://kuruc.info/r/35/50374/
-
dokar
addikt
Péntek 13-án ki kellett műteni az egyik maciból egy daganatot.
Már jobban van.
-
A két cocim jól van. Tegnap Karamella cuppantott, amikor banánt adtam neki.
Fantomasz megfeledkezett erről.
Ha nagyon éhesek, és beszórom nekik az ennivalót, mindketten berregnek.
Az egyik kedvenc kisállatom a tengerimalac. -
niti
aktív tag
válasz
Ezekiel Ston #2863 üzenetére
Szia!
Pedig van.
A PH-n minden van.
-
Ezekiel Ston
senior tag
Sziasztok!
Nem is tudtam, hogy van ilyen fórum...
-
dragonfx
veterán
Nekem is jöhetne egy 3. vérfrissítésnek mint fiatal.lány jó is lenne.de amíg nincs ketrec addig nem lehet sajnos.
-
EGOKA
tag
Ez aztán a meglepi!
Az is lehet, h tényleg lányok, csak a kereskedésben voltak összeeresztve fiúkkal. Nem?
Amúgy nagyon aranyosak a kicsik.
-
niti
aktív tag
válasz
dragonfx #2852 üzenetére
Nekünk született tegnapelőtt kettő.
Eléggé meglepődtünk, merthát két hónapja vettük a malikat, azzal az infoval, hogy mindkettő lány. Ezt alapból nem feltétlen hittük volna el, meg kurrogott is párszor az egyik, de sose láttuk, hogy rámászott volna a másikra.... Így végül elhittük, hogy lány, és öröm, boldogság.
Na de most aztán, adtam be reggel a kaját, és mit látok??? Eggyel többen lettünk- aztán még eggyelSzóval lehet, hogy Juci mégis fiú, csak azért nem mászta meg a Sünit, mert már mikor hozzánk került, vemhes volt. Így most állatorvosi "ítéletig" el van különítve, hogy ne tudjon akcióba lépni, ha tényleg Joci, és nem Juci.
Az a durva, hogy nem vettem rajta észre. Vagyis gyanús volt, hogy kicsit kövér, de nem dudorodott kétoldalra a pocakja úgy, mint a terhes maliknak, szóval nem gondoltuk, hogy ez van.
De azért nagyon örülünk
Hogyha jó helyre kerülnek, elvisszük majd őket Bp.-re szívesen.
Csak még nem tudjuk a nemüket.
Itt van pár kép:
Sajnos nem a legjobbak, mert nem volt sok fény, meg 2 napos malacokat nem is akartam nagyon nyunyurgatni. Félig zsömle, félig vadas színűek. Nagyon szépek és aranyosak, sokat szaladgálnakLegjobb lenne őket megtartani, de 4 malacunk már mégsem lehet az 5 kutya mellé
-
dragonfx
veterán
na lehalt a téma?
csak én írogatok??Tudtátok a malacok szeretnek napozni?..én kitettem őket ebédlőbe és besüt egy csíkba a nap az ablakon egyből odament mind2 mint 2 befőtt lefeküdtek és napoznak, majdnem elalszanak ugy hunyoritanak, ami az elmult 3 év tapasztalatából arra utal jol érzi magát élvezi ami van, ilyet cisnálmikor simogatom akkor is...hát hagy napozzanak.
-
dragonfx
veterán
Na megvolt a fürdetés körömvágás....hát sokat vinnyogtak de néha kell ez is nekik.
Léci akinek vann malacai és van szaporulat és pesti írjon.privit
..vagy ilyenről tud.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L570 - i5-7GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! KFA2 One Click OC RTX 4080 16GB GDDR6X Videokártya!
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II Alaplap + Ryzen 7 5800X3D Processzor!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest