- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisninja
őstag
Nekem lett újra malacom igaz inkább a lányomé.... üröm az örömben allergiás lettem rájuk.
-
saelin
veterán
A mai nap ellátogattunk egy debreceni kisállatkereskedébe, mert érdekelt tényleg olyan rosszul vannak e tartva az állatok, ahogy több helyen is olvastam, de még 10 perc sem telt el és láttam prütykölni két pici malacot. Megkérdeztem az ott dolgozó nőt, hogy ez nem baj e, de csak azt mondta nem. Úgysem ivarérett egyik sem...
Mostmár biztos hogy tenyésztőtől fogok venni és párban, nem egyedül. Azért az ember azt gondolná, hogy ha már állatokkal foglalkozik valaki a munkája során, akkor figyel azok egészségére, állapotára és rendes tartására... Itt 10 kismalac volt egy zárt terráriumban, ami ami még nem is gáz, de hogy 1 nyúl és 6 felnőtt malac egy ugyan olyanban mellette... az itatóhoz jóformán egymás hátán mászva jutottak oda. Nem tűnt valami profinak.Más:
Írva lett, hogy csak golyós itatót vegyek, de másmilyet nem is láttam. Mind műanyag volt. Az nem baj? 2 malacnak mekkora itató kell?
Ezt elfelejtettem ott megkérdezni. -
wwenigma
Jómunkásember
Versele Laga Cavia Complete táp (ebbol az uj blueberry-s vagy mi, az elejere van irva) és kiegészítésnek Versele Laga Crispy Snack Fibres (Krok volt régen) azt én ajánlatom. Sajnos mi elcsesztük és felcserélődött, a kiegeszito tapot imadjak a masikat alig vagy semennyire nem eszik. Illetve szinten Versele Laga Cavia Nature alaptápnak, olcsobb es jo cucc.
E mellett minosegi széna fontos (tartóban csak keveset a ketrecbe a forgácsra), ebből Vitapol Siano-t ajánlok (Lolo pets néven olcsobb valtozatban arulja, hullamzo de tobbnyire jo), vagy bármi ami nem poros, nem mocskos, nem kemény szálas és friss széna illata van... soknak ingadozo a minosege sajna szóval inkább Vitapol. Forgacsbol is nagyobb szemu, nem poros kell.Acanashop annyira nem rossz, ketrecre akciot erdemes kifogni , igy vettunk 100*60-as ketrecet 6000ért féláron igaz Alphazoo-ban.. 2 malacka elfér benne. Gemont olvasgasd azert el, forumresz is hasznos lehet.
-
saelin
veterán
Köszönöm mindkettőtöknek! Akkor emelem picit a pénz keretet és többet szánok a ketrecre. Nem akarom, hogy egy mini börtönben éljen.
Tudnátok ajánlani olyan helyet, ahol jó árban tudok ketrecet venni? Netes vásárlás előny, úgy nem kell cipelnem az árut. Amit még szívesen vennék, az az, hogy mondanátok egy biztos malactáp markát, nehogy valami hulladék kaját vegyek neki. Esetleg az elkerülendő markákat is írhatjátok. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
kisninja #3157 üzenetére
Tilos fürdetni, csak kivetelesen indokolt vagy orvosi celbol szabad es utana melegben megszaritani torolkozovel, etc. Nem hajszaritozunk...
Víz minden körülmények között legyen neki itatóban, friss.E mellett széna es kis táp, zöldség opcionalisan a K betusek kivetelevel.
Sárgarépa cukortartalma miatt betegseget okozhat nagy mennyisegben, napi pár karika javasolt csak.
Tengerimalac.gemon.ro tanulmanyozasa ajanlott a temaban.
-
kisninja
őstag
Hát macskával egy helyen max szigorú felügyelettel. Nekem is volt sokszor, hogy csak egy malac volt vagy el volt különítve.
1. Hát kismértékben, mikor összeszoktunk és rajtam volt akkor jelezte, hogy pisilnie kell ha időben visszaraktam akkor minden volt. Hallottam olyanrol is, hogy visszament a coca a ketrecébe elvégezni a dolgát, de ezt tekintsd kivételnek. Neki az ürülék nem igazán ürülék az emésztése miatt kell belőle ennie, undorítónak hangzik de egyáltalán nem vészes.2. Én soha nem fürdettem, ez ügyben nem tudok sokat mondani. Neki való sampon kell szemébe fülébe orrába szájába nem mehet pici sem.
3. Nyáron bármiben, télen teljesen zárt hőszigeteltben.
4.Simán elvan, legyen előtte kaja. (ha elmész akkor, alszik , eszik , túr ,alszik...alszik.)
5. Fiatal cocát less igaz ekkor még nem tudni lány e vagy fiú, virgonc legyen. Többet úgy sem tudsz kiszűrni.
6. Soha ne hagyd napon, a túlzott légmozgást sem szereti de egy kis szellőtől semmi baja nem lesz.
7. Idővel kellhet a körmét vágni de az odébb lesz. Rövid szőrű malacot vegyél, kezdésnek ezzel lesz a legkevesebb bajod. Simogatással lejön a feles szőr. (itt jegyzem meg ne a kedvenc pulcsiban vedd magadhoz mert azért hullajtja), Az első időkben (szerintem min fél év) nem kell fürdetni szokjátok a coca kezelését és ő is titeket. Itatóból valamilyen golyós kell, tálbába belekotorja a ganyét illetve kiönti.
8.Szerintem van elég vitamin a zöldségekben amit majd enni fog. Legyen száraz magkeverék, nekem mindig volt otthon 2-5Kg
. Zöldség: Répa mindig, uborka, saláta, káposzta, dinnye. A malcok javarészt a zöldségekből fedezik a vízigényüket a víz csak mellékes. Vigyázz van amitől fel tud puffadni pl krumpli.
9.Huh én úgy készülnék, hogy sokat lesz bent így valami nagyobb ajánlott. Nekem volt egy 1m x 0,5m es akváriumom is na azt élvezték.
Alapvetően a cocák szeretnek elbújni rejtőzködni, emiatt sem javallott napközben szabadon hagyni naponta 1-2 órát elengedni játszani vele jó de egész nap szabadon.... Megrághatják a vezetékeket, össze vissza pisilnek és bogyóznak stb. Jobba a békesség.10. Már nem tudom mi mennyi de, legyen legalább 1Kg táp , 1Kg répa , 1-2 szál uborka.
Minden malac más lehet a tied nem is fogja szeretni a répát nálam ez volt az alap. Saláta, uborka a kedvence szinte mindnek.Én nem hagynám szabadon a malacot úgy ahogy a hörcsögöt sem.
-
saelin
veterán
válasz
kisninja #3155 üzenetére
Hát nem tudom. Angi (a macsek) már hörcsöggel találkozott, túlzottan nem érdekelte. Figyelte, meg pofozgatta, de semmi durvulás nem volt. Egy malac azért nagyobb testű. Nem hiszem hogy baj lesz.
Ahhoz viszont ragaszkodom, hogy csak 1 malac kell. A macsek mellé menne mint barát és nekünk is jót tenne, mert tudnánk gondozni, szeretgetni.
Feldobok pár kérdést, jó?
1. Mennyire szobatiszta? Főként a pisire gondolok, hogy lehet e ágyra letenni, ölbevenni.
2. A fürdetése mennyire fontos? Több helyen írták, hogy félévente kell fürdetni, de volt olyan, ahol 2 havontát írták.
3. Ha szállítani akarom, akkor mit tanácsolsz mibe tegyem, mire figyeljek stb. Nem nagy útra, csak át a szomszédba.
4. Ha nem vagyunk otthon eltudja foglalni magát vagy esetleg addig szunyókál?
5. Kereskedésben vagy tenyésztőnél vegyem? Milyen jelekre figyeljek, hogy ne egy beteg állatot vigyek haza?
6. Olvastam hogy érzékeny a huzatra, a hőmérsékletre. Ez mennyire körülményes? Pl bírja e a ventilátort, a napsütést, a szellőt.
7. Speciális eszközökből mennyire vásároljak be? Pl körömvágó, kefe/fésű (van a macseké), baba sampon vs malac sampon, itatóból milyet.
8. Mivel etessem? Mennyire legyen változatos az étrendje? Kell e neki valami vízben oldódó vitamin?
9. Egy malacnak mekkora ketrec ajánlott? Főként szabadon szaladgálna, csak este vagy ha elfáradt kerülne ketrecbe, esetleg megoldom, hogy napközbeni szabadon tudjon ki és be járni.
10. (Csak hogy kerek legyen.) Mennyi ft-ból jön ki a napi kaja adagja?Így késő este csak ennyi jut az eszembe.
-
kisninja
őstag
Hát felelősséggel jár egy coca nagyobbal mint egy macska. Macsek hiába szelíd benne vannak az ősi ösztönök tehát malac macsek nem jó barátok. Társas lények sokkal jobb ha ketten vannak két nőstény, bár van akinél egyedül van. Kezdésnek legyen száraz táp, sok zöldség, sok forgács. Elég sűrűn kell pucolni, ráadásul ketrecből könnyen ki szórja a forgácsot mikor túr
. Érdemes valami magasított ketrecet nézni de ekkor is lesz a földön forgács. Pisije erősen kókusz illatú (nekem az összes malacomnak ilyen volt), bogyója száraz.
Ha beteg nehéz gyógyítani és drága, sajnos mire észreveszed már menthetetlen.
Aztán érdemes itatót is szerezni volt olyan malacom ami sosem ivott, volt ami 1 nap kiitta és összehugyozott mindent
Jelenleg nincs malacom ha elkészül valamikor a házam akkor család kap egy két röfit.
Ha sokat törődsz vele sok örömöd leled benne, vicces kis dögök oszt asszony nehogy féltékeny legyen rá -
saelin
veterán
Üdv.
Ma olvasgattam malac témában kicsit és nagyon elkapott a kell érzés. Rólam azt kell tudni, hogy főként kutya, de legtöbbször macska volt (van jelenleg is egy 9-10 éves, nagyon szelíd) a házban. Szőnyegünk nincs, így nem baj ha mászkálás közben kakil-pisil egy keveset. A terv az, hogy egyedül tartanék egy lány malackát, csak azt nem tudom hogy hogy jönne ki a macsekkal... Barátnőm már beleegyezett, már csak pénzt kell félretenni a ketrectre, tálra, itatóra és persze magára az állatra. Úgy saccolom, hogy 25k elég a kezdetekhez. Pár tanács?
(Olvastam az ügyben, de bármit szívesen fogadok és biztos tudtok olyat mondani, amit nem tudok.)
-
snowflake
tag
In memoriam Ribizli
8,5 év. Családtag voltál.
Hiányozni fog a prüntyögésed, "szirénázásod"... Legyen könnyű a föld! -
Balage195
csendes tag
Sziasztok azt szeretnem megkerdezni hogy 1 anyuka tengerimalacot es 2 kicsinyet ossze lehet-e engedni 1 lany tengerimalaccal?(bocs az ekezetek hianyarol telefonrol vagyok)
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
wwenigma #3143 üzenetére
Úgy látszik Mazsolába kódolva van a végzete, 350gr-ig feltornázta magát aztán most szép lassan csúszik le, pedig aktív nagyon.
Egy darabig 290gr körül leledzett, ma reggel 266gr. Legrosszabb hogy nem tudunk vele mit tenni. Kaptak űberszuper tápot, azt egyik sem eszi, ra se neznek. Mazsola meg egyre hűbb a nevéhez.
-
kisninja
őstag
Még követem a topicot részvétem a malacok miatt
Én is keservesen váltam meg tőlük noha majd 15 éven át volt malacom. Az utolsó lány cocám majd 9 éven át élt ha jól emlékszem, kezeim közt hunyt el szörnyű volt sírtam. Ekkor úgy voltam soha többet malacot. Most úgy vagyok ha sikerül a párommal és a kislányommal külön menni lesz egy cocánk.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
wwenigma #3140 üzenetére
Voltunk dokinal, a kicsinek megnezte a hatso fogait is, "csak" annyi probléma van veluk hogy az első fogak nem jo szögben allnak de nincs baj a méretével. Amit rossz kopásnak láttam az a furcsa szög volt. Sajnos ez (szerintem) csak akkor fog valtozni ha elkezd felszedni még párszáz grammot, de addig el kell jutni. Beszéltük a jövőjét is, egyetértett Horváth doktorral a tenyésztési hibában és ő is azt mondta amit már tudtunk. A következő lerobbanásakor felesleges tovább kínozni. Most kapja tovább napi 1-2x 0,3ml expumisant és a napi 1x (de lehet 2x-re fogom emelni) Bio-Lapist illetve Gastrofermet. A nyüszögéses kakilás gyérült, kevésbé faj neki.
A nagy (Flafi, lány, 2 éves lesz májusban, 1200gr) a szőrrágására 3x kap Dectomax injekciot (3 hét alatt), megnezte es valszeg atka. Utána Stronghold ha javul. A fogát is elintézte a mali, az egyik felsőből tört le egy darabot de az majd visszanő neki. Most teljesen lenyugodott az injekció után.
orkester: foglalkozzatok vele, kis idő kell neki. Szerintem nem lesz baja.
-
orkester
őstag
válasz
PindurAnna #3139 üzenetére
Köszi.
Füles amúgy a körülményekhez képest jól van.Eszik rendesen, továbbra is veszekszik Pötyivel, aki egyre többet jár át hozzá. Ellenben nagyon csendes malac lett. Próbálunk Vele még többet foglalkozni, remélem nem fogy el az életkedve!
-
wwenigma
Jómunkásember
Jött 100gr Gastroferm Mvit, kimérős, 2013.06-ig irt lejarati idovel (valszeg tovabb is jo) ha kell valakinek tudok kuldeni.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
wwenigma #3138 üzenetére
Tegnaptol kap napi 3x0,5ml espumisan szuszpenziot... gerilla akcio volt mert gemonon lassu a kommunikacio de ugy nez ki bevalik. A sulya 200-220gr kozott ingadozik, mar sokkal kevesebbet nyuszogott. Hetfon doki mind a ket malaccal, a kicsinek idokozben talan tulnott a foga (csak a kis darabos tapot falja , szenat enne de kiesik a szajabol, nem tudja valahogy harapni) a nagy meg kiharapgalta a szoret szoval lehet van valami a csepp (1200gr) testen ami nemjo. Hetfore elfogy a biolapis de a gastroferm mvit elmeletileg erkezik. Anyagi csod de latni a kis cseppen az elni akarast es vagyok olyan hulye hogy nem hagyom figyelmen kivul.
-
PindurAnna
Közösségépítő
válasz
orkester #3127 üzenetére
Sajnálom, és részvétem
Tudom mit érzel át..és valószínű, hogy a másik malacka is érzi. Nekem anno lett egy kani cucum, majd vettünk hozzá párt és szépen hipp-hopp már 14 cucunk volt. Aztán eladtunk a kicsikből, majd az anya szülés után megbetegedett és a kicsik is..sorra meghaltak. Majd csak a kani maradt aki először volt meg. Minden előjel nélkül feküdtem az ágyon Gucu meg rajtam és néztük a tvt. Egyszer látom nem mozog, felemelem és egyik pillanatról a másikra meghalt. Szerintem bánatában, vagy fogalmam sincs mitől.. Akkor még voltak törpehörcsögjeink is, ma abból van kettő. Nem merek venni cucut, mert nem bírnám ki ha megint valami baja lenne
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
orkester #3135 üzenetére
Pici valóban, öklömnyi ha összehuzza magat. Amugy 5-6 honapos között lehet... Most körömvirágos krémet kap rá, aztan felugyelet hogy ne nyalja majd törlés. Meg kamillateas lemosas.Egyelőre csak próbálgatja a különböző formákat az apró szabvanyforma mellett most pl tolt egy kb. 2cm hosszut...
-
orkester
őstag
válasz
wwenigma #3134 üzenetére
216gr...akkor Ő még nagyon pici. Most nem olvastam vissza, hogy mennyi idős. Mi amikor széklet gondjuk volt Neoranormont használtunk (bepanthen vagy sudocream is jó lehet). Nyugodtan be lehet vele kenni a fenekénél, ha száraz könnyebben kicsúszik, ha sebes azon is segít.
Tegyétek magasra és nem kell annyit fűteni miatta, a plafonnál mindig jóval melegebb van ilyen fűtés esetében.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
orkester #3132 üzenetére
Ez ilyen dolog, sajnos. Én is 29 éves fejjel bőgtem szét az agyam pedig tudtam mi lesz a vége csak nem akartam elhinni... most is bekönnyeztem....
Csinaltam képeket a mi kis Mazsolánkról, aki nekünk töpped. Most mértem bio-lapis keverék (1/3 bio lapis + hatod szolocukor pasztilla 2ml vizben oldva) itatás elött , 216gr (kicsit jon felfele, 2 napja reggel 196gr...) volt. Ugyanennyire fogyott le amikor injekciozták, akkor kellett a doki mert nem szimpla hasmenes volt most "szerencsere csak" az... pedig 290gr-ra sikerult hiznia. Egyelore sírdogál amikor bogyózik, picit pirosas a feneke egy helyen de mar szilardabb a bogyó. Tápból rágcsál meg talán a szénából is, füvet keveset kap de azt eszi meg (bar lehet ezert esetleg faj a hasa bogyózásnál?), vizet vedeli. Egyszeruen annyira kicsi hogy nem hiszem el hogy kibirta az elmult pár napot, de bizok benne hogy végre megerősödik.Konvektor mellett volt végig a ketrece, lesz olyan gázszámlánk hogy ihaj... A nagy Flafi is nyugszik lassan, baromira megijesztette az alkesz felsőszomszéd, de tegnap már hagyta simogatni magát, csak sipít amikor kivesszuk a ketrecből.
-
orkester
őstag
Ha valakinek esetleg műtét előtt állna a malaca, a tegnap felbontott Meloxidyl fájdalomcsillapító/gyulladáscsökkentő szer 6 hónapig nálam ingyen elérhető (ennyi a felbontás utáni szavatossági idő, amúgy 2015/07). 10ml-es, ebből egy malac napi adagja 0,2ml.
Nagyon remélem, hogy senkinek nem lesz rá szüksége, de ha ezzel segítek, szívesen adok belőle (pár ml-t megtartok, biztos ami biztos). Korlátozottan fecskendőm is van hozzá (3-4db).Vecsésen vagyok, egyébként 3000 Ft körül van az egész (csak, hogy megéri-e a posta, vagy útiköltség).
-
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
orkester #3130 üzenetére
Nekem Fido mikor elment, hasonlo volt. Megharcolt a démonaival és alulmaradt a kuzdelemben, párat pihegett és vége volt. En meg ott bőgtem a város közepén kezemben a dobozával... Nem szenvedtek és főleg ne magadat okold hiszen minden tőled telhetőt megtettél hogy szép életük legyen. Nem, hiaba keltél volna fel időben az semmin nem valtoztatott volna.
-
orkester
őstag
Köszönöm.
Most már azt hiszem véglegesen eldőlt, hogy több tengerimalacom nem lesz. Az eddigi 3 halálesetből 2 szenvedéssel ért véget és ezt én is nehezen viselem. Most itt van még Pötyi és Füles, szegény Füles élt Nyafival, bújt hozzá, állandóan mellette volt, nem tudom mi lesz most Vele. Pötyi meg magának való malac, csak veszekednek, így szerintem maximum akkor változik a helyzet, ha Nyafi miatti féltékenység volt köztük a konfliktus. Eredetileg Pötyi élt Nyafi mellett, amíg Füles át nem vette a 2. malac szerepet.
Aranyos állatkák, imádom őket, könnyen az ember szívéhez nőnek, de olyan hirtelen lehet bajuk, amit ráadásul azonnal, szakszerűen kéne ellátni, ami a legtöbbször a csak kutyákhoz, macskákhoz, lovakhoz értő állatorvosok mellett igen nehéz.
-
orkester
őstag
Nyafi meghalt ma reggel.
Nem hiszem el. Tegnap este már magától is evett uborkát amennyire tudott, próbálkozott, volt benne életerő, teljesen jól volt. Éjfél után még megkapta a pépes kaját is, ma reggel Párom 7:45 körül ment el, semmi baja nem volt, én 8:10kor keltem arra, hogy félig az oldalán fekszik nyitott szájjal és próbál levegőt venni. Szerintem megfulladt. Biztos próbált valamit megenni, de az első fogai miatt nem bírta normálisan rágni. Próbáltam lenyúlni a torkán, de csak pépeset találtam.
A másik lehetőség, hogy eddig bírta a szervezete. De ilyen hirtelen?Most már mindegy, eltemettem, nyugodjon békében.
Ha nem lennék ennyire biztos a foghiány következte fulladásban, sokkal könnyebb lenne, főleg mert én nem akadályoztam meg, én vittem ahhoz az emberhez.
Persze ha felkelek normálisan 8kor és nem alszom vissza 10 percre talán akkor is másként alakult volna. Annyira szörnyű így elveszíteni Őt. -
orkester
őstag
Nincs valami fórum ahol az állatorvosokkal kapcsolatos tapasztalatokat meg lehetne osztani?
Szegény Nyafi már magától enne, de az élettől elmegy a kedve mire megszűnik az a 6-7mm távolság a fogai között. Mellette Füles vígan szénázik, ő meg szerencsétlen, egy kontár miatt csak a levegőt harapdálja, aztán visszaballag és meredten néz maga elé.
Ok, ettől még életben marad, de feleslegesen szenved napokon, heteken keresztül.
-
orkester
őstag
válasz
wwenigma #3122 üzenetére
Miskolcon is van Müller. Ott van Pet Bistro-s Knusper-kissen nevezetű lucernás párna. 125gr-os 300Ft-ba sem kerül 1 dobozzal, sokáig elég, ha csak "jutalomfalat". Ez nálunk az egyik favorit, nagyon gyorsan megszokták a zörgő doboz hangját, imádják. Esetleg próbáld ki ezt is.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
orkester #3121 üzenetére
Remelem mostmar rendben lesz a malitok. Nem egyszeruek ezek a dolgok, annyira kevesen ertenek hozza meg sok malacspecifikus dolog van a neten meg leginkabb csak altalanos dolgok vannak ami vagy bejon vagy nem.
En most megyek Auchan/Freshnapf fele , mert allitolag ott lehet olyan szenat kapni (illletve kevereket) amit tutibiztos megeszik. Kapott mar minden xart, azt se tudnam igazabol megmondani mitol van jobban vagy mi segitett. Ha segitett egyaltalan, de ez a "majd kiderul" rovat.
-
orkester
őstag
válasz
wwenigma #3119 üzenetére
Köszi, hazaértünk egy ideje. Az egyik hátsó foga nőtt meg, ott volt beakadva egy tüske (gondolom a szénából), úgyhogy azt kiszedték és azt a fogát lecsiszolták. A műtét után fecskendőből etették és normálisan evett is. Hazaérve hagytam kicsit pihenni, most meg akartam etetni ugyanolyan péppel, mint amit bent kapott, de még talán jobban kapálózott szegény mint ezelőtt. Gondolom fájhat Neki a helye (legalábbis remélem, hogy most már nincs még valami), fel is írtak rá valami erős és jó drága fájdalomcsillapítót, abból is adtam Neki, de fél fecskendő táp-pép után megunta. Pedig jó táp, 275gr 900Ft.
Na mindegy, nagyon remélem most már rendbe jön. Ajánlom mindenkinek, akinek elérhető, a Szent István Egyetem kisállatklinikájának Egzotikus osztályát, végre egy hely, ahol tényleg hozzáértéssel és gondoskodással állnak a malacokhoz (is).
Ja és a műtéthez "gázosították" a malacot, azt mondták nagyon minimális az esélye annak, hogy rossz vége legyen; ehhez képest máshol még papírt is alá kell írni, mert annyira kockázatosan altatnak.
Ha van bogyó az jó, akkor kezdődik a legnagyobb gond, ha nincs.PindurAnna:
-
orkester
őstag
Nyafi a műtőben van, elvileg lecsiszolják a hátsò fogait. Az a barom orvos meg elmehet a bánatba, mert a metsző fogakkal semmi gond nem volt. Nagyon izgulok, hogy minden rendben legyen.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
PindurAnna #3116 üzenetére
Foleg az hogy eldöntsd, mi lenne a jobb neki.... egy szuri vagy tovabb kinozni.
-
wwenigma
Jómunkásember
-
PindurAnna
Közösségépítő
válasz
orkester #3113 üzenetére
Abban amúgy van valami ha nagy a foga nem eszik. De nem nézted az fogínyt, nem piros vagy sebes?
Remélem jobban lesz..
Borsószirmot én rendszeresen adtam nekik, semmi bajuk nem volt. Új kaját nem adtál neki? Már mint nem új fajtát, hanem újonnan kibontott csomagot?
Én nekem a kedvencem a mellkasomon fekve tv-t néztünk és úgy halt meg..úgy sírtam..még most is felkavar, pedig egy éve volt -
orkester
őstag
válasz
PindurAnna #3111 üzenetére
Átvittem Gyálra, mert ott 3tól volt rendelés és arra a bizonytalanra, hogy mikor ér vissza az itthoni doki nem bírtam várni. Biztató volt a weboldalukon, hogy a fejlécben van tengerimalac. Nem tudnám megmondani egyelőre, hogy jól tettem-e, mert nagyon szenvedett a malacom.
Viszont jelenlegi állapotában az altatásba lehet belehalt volna.
Kapott 2 hatalmas fecskendőnyi infúziós oldatot, amik nagy dudorokban nyomták a bőrét, amíg szép lassan szét nem terjedtek. Kapott 2 kisebb szurit, azok valamilyen egyéb valamik voltak. Vágtak a metsző fogaiból...hát, tényleg nem voltak rövidek, de szerintem még éppen jók voltak. Ebben a fog kérdésben kicsit úgy érzem úgy gondolkoznának, mintha lenne egy szabvány fogméret a tengerimalacokra és ha más akkor vágni kell. Most úgy voltam vele vágja, mert foggal sem eszik akkor mindegy, így legalább könnyebb lesz megtömni és ugye hátha igaza van...
Ő is átnézte a hátsó fogait, szerinte túl vannak nőve és azt piszkálja, azért nem tud normálisan enni (akkor a metszőkkel mi volt a gond?), az itteni orvos szerint egyik foga sem volt túlnőve. Na így legyen okos az ember és tudjon helyesen dönteni a malac sorsáról.
Megjegyzem a gyáli doki talán többet találkozott már tengerimalacokkal, de lehet csak be akart mutatkozni, mivel először látott. Ellenben le lettem szólva, hogy borsópelyhet adok Nekik, mert a hüvelyes zöldség nem éppen malacnak való. Érdekes, a többi malacnál soha nem volt ilyen gond.
Na és a végére a patthelyzet...kicsi a metszőfoga, etetni kell (ez legyen a legkevesebb), na de ha a hátsó miatt nem eszik akkor továbbra sem fog. Azt mondta az állatorvosi egyetemnél le tudják csiszolni a hátsókat, de mivel altatni kell, csak majd ha jobban lesz. Viszont ha nem tud enni, nem lesz jobban. Ha ilyen állapotban altatják el, kb. 4,5 évesen kicsi az esélye, hogy túléli. Most hagyom pihenni, este etetéskor talán már több minden kiderül, de bármennyire is optimistán állok hozzá, szerintem pont ugyanúgy nem fog tudni rágni. -
orkester
őstag
Szerintetek hogy lehet valaki úgy állatorvos, hogy "allergiás" a tengerimalacra? Ráadásul kb. úgy mondta, mintha iszonya lenne velük kapcsolatban. Persze lehet, hogy tényleg allergia, de akkor is.
Szerencsétlen Nyafinak meg étlen-szomjan kell várnia estig, hogy a rendelőbe visszaérjen a 3. (megj. a fő) állatorvos, mert az egyik "allergiás", a másik mit tudom én miért nem foglalkozik vele, pedig voltam már nála velük és kedvesen, figyelmesen csinálta a dolgát.
Egyébként valami fennakadhatott neki, mert ha nehezen sikerül egy kis zöldséget a szájába tömni, akkor kapálózva nagy nehezen elrágja. Reggel voltam vele, akkor küszködve elvileg sikerült valami keresztbe állt akármit kipiszkálnia az orvosnak, de a helyzet nem változott. Így ha minden igaz este altatják, hogy hozzá lehessen férni. Nagyon bízom benne, hogy túléli szegény, de ha nem próbáljuk meg az éhségbe hal bele.
-
orkester
őstag
válasz
wwenigma #3104 üzenetére
Remélem minden rendben lesz!
A friss malac bogyó tényleg hatásos tud lenni, csak rossz nézni.
Pötyi miután meggyógyult 2 malac helyett evett, úgyhogy ha már magától eszik, akkor az tapasztalataim szerint a gyógyulás biztos jele.
Jó, hogy ilyen jó Nálatok a kórház, itt Vecsésen csak elmegy, az egyik orvos durva, a másik annyira nem szaki, viszont legalább mindkettő jó drága.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
wwenigma #3103 üzenetére
Nohh akkor.
Szombaton délben állatorvos (1ig volt rendelés) ahol kapott Ferdocat-ot (ha bélféreg/etc lenne) és Baytril-t (egyéb baci lenne). Keveset eszegetett ezér este kapott kicsi vizzel felhigitott tápot fecskendőből, ivott folyamatosan, bogyókat nem gyártott csak valami hasmenes-szeru cucc volt. Valoszinuleg mar penteken is csak nem vettuk eszre... Itt meg kell jegyeznem hogy korabban is érdekes volt , mert enyhén/kevésbé enyhén büdos volt és a bogyói is kicsik és feketék voltak. Delutan kamillateas lemosas alul.
Vasárnap ismét Baytril injekció és mivel keveset evett folytattuk a felhigitott tapos adagot, illetve 100mg Cebion cseppből a szájába lett dörzsolve 3-4 csepp 2-3x. Sikerult találni a tápos csomagokban olyan darabokat amiket szivesen eszik, azokat valogattuk neki és egy kicsi zöld fuvet is kapartunk össze amit befalt. Némi széna is lecsuszott, ranezesre jobban volt. Masik malactól kapott pár friss bogyót hogy serkentsük, ez be is jött, rákattant. Kamillateás lemosás ma is volt hogy ne fájjon a popsija.
Hétfőn Baytril illetve Catosal hogy kicsit rasegitsunk a javulasra, Bio Lapis-t elkezdtuk adni neki és folytattuk a Cebionos zaklatást. Kicsi zoldseg kicsi széna és a kedvenc tápdarabjaiból némileg több csuszott le. Kamillateás lemosas, etc.
Kedden mar volt némi bogyószerűség reggelre (érdekes kis darabok), állatorvosnál ismét Baytril + Catosal itthon pedig Bio Lapis + cebion + kedvenctápdarabok.Állatorvos itt azt mondta hogy akkor ennyi, folytassuk a Bio Lapis-t és a Cebiont. Többe volt az eljutas a dokihoz mint amit ő elkért (még az egyszeri magasabb ugyeleti dijjal is), csak ajanlani tudom a Miskolci Állatkórházat és ott gyk. barmelyik orvost mert megvan az egzotikus allatokkal kapcsolatos szakvizsgájuk, láttak már malit és tudjak mi valo nekik. No meg dr. Horváth Tibor-t aki fogadott minket először szombat délután 1-kor. Véleménye szerint előfordulhat hogy tenyésztési hiba miatt ilyen a mali amilyen (anyagcserezavar, kicsi) de ugye akár élőskodő is lehet amirol nem gondoskodott a tenyeszto. Az még egy kulon kör lesz, hogy annak az állatkereskedésnek a sarkára lépek, allitolag amikor vették a malit vödörben tartották őket... egyébként javasolták az évenkénti féregtelenitest, tápból/alomból is kaphat el ilyet.
Elkezdett jobban kajálgatni, a szénával is egyre jobb barátságban van viszont szerintem még mindig keveset és kevés félét eszik bár napról napra többminden csuszik le neki. Rengeteget iszik de normalis méretu/állagú/színű bogyókat produkál. Bujkal a szenaban ahogy kell és nyugodtabb is a viselkedése mint elötte volt. Korabban szinten volt egy kicsi hasonlo hasmeneses idoszaka, akkor még nem nalunk volt. Remelem most jol ki lett kúrálva és elkezdi felszedni magát.
-
wwenigma
Jómunkásember
Masodik szuri megvolt, vizzel felkevert tapport kap a melle amit ragcsal.
Egyik allatkereskedes most irta le magat nalam, se a bio lapist se a gasztrofermet nem ismerik - ezt igy megmondtak... arulnak torpenyulat meg malacot is...
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Cooler Master CMP 510 Seasonic850W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest