Hirdetés
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
orkester
üzenetére
Voltunk ma allatorvosnal, Miskolci Állatkórház - a helyieknek ezt javaslom - szerencsere pont dr. Horváth Tibor volt bent aki ebben a videoban is malival foglalkozik. Egy adag Ferdocat paszta (ha lenne valami féreg) és Baytril injekcio (antibiotikum), holnap kapja a masikat. A fülére azt mondta, hogy egyelore az általános állapotát javitsuk fel és utána foglalkozunk vele. Itthon korulneztem, csak smecta por van. Egyelore kamillatea a fenekére es varunk.
Fido-t is ide kellett volna hozni annakidején....
mod: esetleg ha valaki miskolci van itt és van BIO LAPIS 1-2 tasak feleslegbe azt elfogadnam cashért cserébe
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
scapegt
üzenetére
Allatorvos necces, népkertibe (szerencsére) én vittem amikor szo szerint elszurtak Fido-t, masikat meg nem igazan ismerek ami ne csak kutyamacska lenne.
Kenyérbol sokat nem kap, csak egy kicsit erositesnek es mert legalabb megeszi. Fogai rendbe vannak bar szenabol fogalmam sincs mennyit eszik. Multkor nyigott, akkor egy szotyi a fogara volt csuszva - levettem meg elkoboztam azt a 2 szemet ami egyben volt.
Cebiont szerintem veszek amint tudok. Kajabol Versele Laga-t (most megnemmondom milyet raadasul az is uj format kapott kivulrol) kapnak meg valami ocso magkeverekes is lett véve csak hogy legyen kiegeszitonek.El lett koltoztetve Flafi ketrecéről (kulon vannak) a konvektor mellé, azota nyugodtabb es latvanyosan bujik a meleg ketrec szelehez. Mint kiderult amugy fiu, igy egyutt nem lehetnek...
-
scapegt
őstag
válasz
wwenigma
üzenetére
Miskolci vagyok és ugyan voltak malacaim de nem vagyok szakértő.
Amit én javasolnék az egy Cebion kúra de azonnal, mivel legyengült a szervezete amiatt, hogy nem eszik rendesen. A száraz kenyeret pedig felejtsd el, azt nem szabad nekik adni, nem kacsák
Magkeverékből ha esetleg kukoricásat adsz neki, azt is cseréld le másra, ugyanis a kukoricába beletörhet a foguk, a szotyi pedig ínygyulladást okozhat, ráadásul a többi mag, pl. búza, hízlal, igaz az most épp kapóra jönne, de ha nincs étvágya, hiába.Egyébként megnézhetnéd, hogy a fogai közé nincs-e szorulva valami, vagy nem nőttek-e túl, mert akkor vágni kell belőlük. Adj neki céklát, hátha megeszi, abban sok a vitamin, amire most nagy szüksége van.
Ha tanácstalan vagy továbbra is és nem jutsz el állatorvoshoz (ez lenne a legeslegelső dolog!), akkor nézz be a már sokszor javasolt honlapra, ott azonnali segítséget is kaphatsz.
Telefonszámokat is tudok adni esetleg, olyanokét, akik tényleg szakértők és tudnak tanácsot adni, hogy mentsd meg a malackád életét. Ha szükséged van a számokra, írj privátot kérlek. Sok sikert!
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
wwenigma
üzenetére
BUEK mindenkinek.
Sajnos ma reggel mikor munkabol hazajottem szokatlanul erotlenul kert enni a kicsi, jobban megsimogatva leginkabb azt vettem eszre hogy nagyon nem akar erősödni. Eszik - amit ő akar és ez egyre kevesebb, a zoldsegekbe csak belenyal de nem eszi, egyfajta tap van amit szeret abbol is bizonyos részek, meg a kis szarazkenyeret tamadja be elvezettel... mi a ló****t lehetne tenni vele? Fule teteje érdekesen varas is meg nem is, nem latom hogy gomba/atka/akarmi lenne rajta. A masik mindenesetre nem kapott el tole semmit, felvaltva voltak simogatva es voltak egyutt is - felugyelet alatt.... szoval varom az ötleteket esetleg miskolci tapasztalt gazdi ha tudna raszanni egy percet. Allatkereskedesben pénteken fogok tudni rakerdezni hogy mit tudna segiteni. Ez a mali nem tőluk jott, de amit hallottam a masikrol az minimum - az allatok evakualasa utan - egy molotovot érdemelne....
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
wwenigma
üzenetére
NAhh barátkoznak a malacok lassan, de tegnap estere / ma reggelre barnas lett a pisije a kicsinek... neztem a kajat, nem biztos hogy az festette meg bar kapott spenot/soskalevelet. Nem nyüszög pisilesnel (par napja csinalta csak) eszik/iszik. Kapott kamillateát inni (felhigitva felesre) az itatójába.

-
kukinyo
addikt
válasz
wwenigma
üzenetére
Én annak idején azt csináltam hogy a nagy ketrecbe beleraktam egy kis madárkalitkát amiben az új jövevény volt.Így bántani nem tudták egymást viszont mégis tudtak ismerkedni.Pár nap múlva láttam hogy a rács két oldalán de egymás mellett heverésztek.Ekkor felügyelet alatt összeengedtem őket, egyre hosszabb időre.
Kb két hét múlva végleg össze raktam őket.Akkor még 2-3 napig voltak apróbb civakodások, főleg a kaja miatt.
Ezek is egyre ritkábbak lettek, viszont el nem múltak soha.De sokáig éltek egymás mellett.
Amúgy szép kis malackák. -
wwenigma
Jómunkásember
Lett egy masodik malackánk, egy időre velünk marad. Probaljuk szoktatni Flafival de valahogy nem akarja figyelembe venni. Nagyon kicsi, megy utana folyamatosan mint egy árnyék és eközben tolja a kis malacszövegét, a nagy meg neha meg-megzavarja... probal bujni hozzá/alá...
Nagyon kicsi, beteg is volt ugyhogy most óvva van, rengeteget iszik (Flafival ellentétben) a hasa kezd helyrejönni. Esetleg valakinek valami extra trükk hogy kijöjjenek egymással? Most a kicsi ketrecében voltak fényképezve, de altalaban kint a foldon van foglalkozva velük egyebkent külön ketrec van Flafinak.
-
dumbo_tf2
csendes tag

-
dumbo_tf2
csendes tag
Íme az én malac birodalmam:

-
kukinyo
addikt
Szia
Ha esetleg nekem írtad, köszi.Már van nevük is, a fekete-fehér Turbó lett mert mert nagyon aktívan gonoszkodik a másikkal.
Ráadásul állandóan harapdálja az ujjam.De nagyon finoman, mondhatni barátságból.Ilyet még egyik malacnál sem tapasztaltam.A tarka pedig egyszerűen csak Röfi lett (Ő a barátságosabb, kíváncsibb). -
Valci
csendes tag
"kis családunk"
Nagyon cukik!

-
kukinyo
addikt
válasz
orkester
üzenetére
Akkor nincs mese, fecskendővel kell beletuszkolni "pár falatot".
Egyébként erről itt olvashatsz. -
-
orkester
őstag
válasz
PindurAnna
üzenetére
Hoztam ma Neki és ez végre tényleg felkeltette az érdeklődését. Viszont megszakad a szívem mikor látom szegényt, hogy enné, rágná, de képtelen rá mert nem érnek össze a fogai.
Éhezik, de egyre nehezebb beletömni az a pár falatot is. Elhiszem, hogy utálja, de éhen halna nélküle. Így sem tudom ki fogja-e bírni, mert az nem mennyiség amit meg bírunk Vele etetni.
Annyira bánom már, hogy elvittem az orvoshoz, többet ártott mint használt és még fizettem is érte.
-
orkester
őstag
válasz
Ezekiel Ston
üzenetére
Sajnálom.

Most mi is szenvedünk Pötyivel, mert nem evett, elvittem dokihoz, adta Neki a szokásos vitamin szurit. Testhője normális volt, a kedélyállapota is, ezért azt gondolta, hogy lehet a foga miatt, mert kicsit hosszú volt, vágott is belőle. Na de mennyit. Most etethetjük (tömhetjük) amíg vissza nem nő a foga. Pedig ma már magától is evett volna, de nem tud semmire ráharapni, most majd ezért lesz maga alatt. A pépeset már nagyon unja, a répát így aprókban nem igen akarja megenni, az uborka az egyetlen amit valamennyire megeszeget így, ezen kívül Gimpet pasztát kap. Ma a pasztát elkevertem jó minőségű, természetes c-vitaminos, bioflavonoidos porral és egész jól lett, szerintem az étvágya is ettől nőtt. Persze az a regeneráló vízben elkeverendő tápszert amit adott a doki és amit szerinte szeretnek a malacok nem nyeli le, csak nagy küzdelmek árán, nem is erőltetjük. Úgyhogy szerintem "csak" gyomorrontása volt/van. Mikorra nő vajon vissza a foga?
-
scapegt
őstag
válasz
Ezekiel Ston
üzenetére
Ha "nem ment el a kedved" a malacozástól, miért nem viszel egy kisröfit haza? Vagyis kettőt, hiszen társas lények

-
scapegt
őstag
válasz
Ezekiel Ston
üzenetére
Nagyon sajnálom!

Beteg volt vagy egyszerűen csak eljött az idő?
-
Ezekiel Ston
senior tag
Elpusztult Virdzsi tengerimalacom. Élt 6 évet.
Beutazta velünk majdnem egész magyarországot.
-
scapegt
őstag
válasz
CocooN-z
üzenetére
Territoriális állatok, ezért elegendő hely kell, hogy legyen mindkettőjük számára. 2 malacnak egy kb. 100x50 cm-es ketrec elegendő, de még abba is jó, ha csinálsz egy "emeletet". Mindkét malacnak kell 1-1 házikó, ahol el tudnak bújni, és célszerű úgy berendezni a ketrecet, hogy vizuális akadályok legyenek benne, hogy ne kerüljön sor harcra, kitérhessenek egymás elől (pl. bújók, PVC csövek, stb.). Én az enyéimnek csináltam egy emeletet és egy függőágyat is, imádják mindkettőt, de van betéve nekik egy kb. 110-es PVC könyök is, ill. kettő, az egyikbe a szénát tömtem, abból szokták kienni.
Ha kicsi a ketrec és ilyen kis keményfejű a kicsi, valószínűleg csak a terület kicsi számukra, így jobban jársz, ha beszerzel egy nagy ketrecet és a fentebb leirtak alapján berendezed. Egyébként ezen az oldalon a fórumban nagyon sok képet találhatsz mások ketreceiről, sok jó ötletet el tudsz csípni, amivel gazdagíthatod a röfik életterét.
-
CocooN-z
őstag
válasz
scapegt
üzenetére
Kiderítettem biztosra, Fiú az idősebbik egyén is
Na ilyenkor mi is van? Nem is érdekli a kicsit hogy fiúra mászik? Mivel lehet őt lenyugtatni, hogy belássa, nem csajjal van dolga?THX előre!
(most egész sokáig bírták válaszfal nélkül, majd 3 óra után -sötétben, mintha ettől jobban beindulna- bekattant, és jött a fal, ekkor nyikkanás sincs)
ui: Mai pokrócozás során max 1x mintha akarta volna toszni, de azis egy két hasbarugás után elillant
Jó lenne ha kb így viselkedne a ketrecben is 
-
scapegt
őstag
válasz
CocooN-z
üzenetére
Az új jövevény hiába fiú, domináns akar lenni. Nem tudom termetre mekkora, de talán túl nagy az önbizalma és azért hiheti, hogy ő lehet az Úr a háznál. Nekem 2 nőstényem van és sajnos egyidősek, így mindkettő dominálni akar, egymás hátára akarnak mászni, berregnek, táncolnak olyankor. Ez természetes náluk, szerintem nem kell vele foglalkoznod. Akkor lenne gáz, ha az idősebb, fiúnak hitt malac mégiscsak lány...mert akkor vemhes lesz és ha eddig nem szült, akkor bele is halhat. 10 hónapos korukban legkésőbb vemhesülniük kell, mert 1 éves korukra összecsontosodik a medencéjük (értsd jól) és komplikációk, esetleg halál is beállhat szüléskor. Tehát tényleg jól nézd meg, hogy véletlenül nem lány a malacod, ha igen, akkor az új jövevénytől meg kell válnod, vagy később ivartalaníttatnod.
Egyébként ez a fajta viselkedés állítólag kamasz koruk után elmúlik. Az enyémek 8 hónaposak és még mindig csinálják, ráadásul egyszerre jön rájuk az ivarzási inger
Öröm hallgatni amikor mindkettő berreg és ugrál ide-oda a ketrecben, arról már nem is beszélve, hogy a földre górják a forgácsot... -
CocooN-z
őstag
Sziasztok, a segítségetekre lenne szükségem!
2. éve vagyunk egy nyugodt, viszonylag csendes kis -nőstény nek hitt- malac gazdijai. Olyannyira megbízható, hogy ha egy pokrócra kiraktuk, csak annak területén mászkált, el is aludhatott mellette az ember, ugyan ott találta

Múlthéten -párom szülinapján- jött a változás, egy kis 3 hónapos hímecske személyében. A Jobban megvizsgálva jöttünk rá 2 év után, hogy nagyon is hím a 2 éves egyén (könnyen be tudja csapni az embert + nem is volt nagyon jelentősége). Ment a tánc körbe, ment a berregés, eleinte a kicsi alázott ezen a téren (gondolom mivel kereskedésből jött, társaságból) de azután az idős is rákezdett, olyan elánnal hogy simán megvédte magát, nagyon is ügyesen.
Lassan meg is szokták egymást, de mikor jött a ketrec ahol is egy plüssállat is volt az idős állandó társa a kicsi megőrült, elkezdte nagyon nagy lelki terrorban tartani a nagyot, ÉS miután nem volt hova aláznia ráugrott a plüssállatra és agyon toszta.....Nha az szép. Ezt 3. jára látva azonnal kivettem az élettelen állatot és egyszer csak megnyugodott pár órácska elteltével.
A Ketrec el lett választva, hogy lássák egymást szaglászhassák egymást, de hozzá ne tudjanak férni egymáshoz, szokják csak szépen egymást. A Nagy már egész kulturáltan viseli a kicsit, sőt a kicsi is rájött annyira nincs hazai vizeken. Ekkor úgy döntöttünk együtt vesszük ki őket, rács nélkül tartjuk őket de jött a baj.........

A kicsi a nagyot kezdte el TOSZNI!!!! Akármit csinálok, akárhogy szoktatom egymáshoz őket, a ketrecen belül, nekilát szinte pár perc elteltével, a pokrócon órácska után toszni a másikat, aki jelzi rugdalózással, visítozással, berregéssel, hogy "HÉ mit buzulsz?"
Segítsetek, jelenleg ez a helyzet, tegnap jobban megnéztem az idősebbet, szinte tuti hogy fiú, nem Y-forma, rendesen fütyis, és ha jól éreztem, a golyókat is éreztem, de nem vagyok doki

HEEEEELP

-
orkester
őstag
válasz
dumbo_tf2
üzenetére
Nagyon szomorú a malacka halála és az orvos hozzáállása is, sajnálom.
Nálunk sem olcsó az orvos, de azért ez már pofátlan szerintem. Akihez én járok, ott legalább ha ilyen esélyesen reménytelen eset van, csak minimális pénzt kér, viszont ha meggyógyul és visszaviszed, mert azt ugye kell, akkor "sikerdíjas" számlát állít ki. Mondjuk azt nagyon utálom benne, hogy legtöbbször úgy bánik a malacokkal, mint egy darab ronggyal. Ellenben az asszisztens hölgyek, meg a sajnos ritkább doktornő nagyon óvatosak. Szerencsére nem vették át a flegmaságot. -
dumbo_tf2
csendes tag
A malacotoknak csak cavia complete (versala laga) terméket vegyetek.
Mert ez a jó neki.
A többi kimért szarok és más márkájú tápok nem jók.
Az előző malacom is nagy valószínűség ettől halt meg.
Most már nem sajnálom a pénzt rá.
Van 2 pici 2 honapos malackáim
és most már nagyon figyelek mit esznek.+ hozzátéve csak piacon vásároljatok gyümölcsöt zöldséget. Mert még éretlenül leszedik és behozzák az országba (meg persze lefujják sok mindennel)
A malacnak egyátalán nem tesz jót.
Nekem a volt malacom (aki meghalt 3 napja) a belei szétment mert valami iesmit ehetett vagy a táp vagy a zöldség/gyümölcs
-
orkester
őstag
válasz
dumbo_tf2
üzenetére
Szia!
Nagyon sajnálom, tudom milyen borzalmas hallgatni a hörgő malacot, nekem sajnos volt benne részem, azt mondta a doki, hogy vagy felépül magától nagyon rövid időn belül, vagy nem tud mit tenni. Vitamint anno azért Ő is kapott, de végül a kezeimben aludt el végleg.
-
dumbo_tf2
csendes tag
Sziasztok!
Az én malackám szenved (hörög) már nem eszik annyit,mindig a házába van.
Elvittük állatorvoshoz adott 2 (antibiotikum) szurit.
De egyátalán nem hat a helyzet ugyanaz.
A doki teljesen kivizsgálta semmit nem talált.
Mondjátok mi a teendő?
-
orkester
őstag
válasz
scapegt
üzenetére
A rövid szőrű nagyon aranyos, de itthon fiú uralom van (3f-1l), így nem lenne jó ötlet, mert a lány is már lassan 6 éves.
Egyébként sajnos nekem sem jut már annyi időm rájuk, de próbálok mindent megadni Nekik, főleg a kényelmet, meg a malac társaság lehetőségét.
Igaz a lány malac magányos, de vele Párom azért próbál foglalkozni amennyit tud. -
scapegt
őstag
válasz
orkester
üzenetére
Az enyémek nem csak melegben, hanem mindig zabálnának

Egyébként családi okok miatt elajándékozom őket
Akit érdekel, írjon rám.
Fotók és bővebb információTeljes felszerelés van hozzájuk, amit némi pénzmag fejében odaadnék. A dolog elég sürgős, mert elköltözök valószínűleg, ill. egyéb okai is vannak amiket nem sorolnék fel.
-
orkester
őstag
A Ti malacaitok is többet esznek ebben a melegben?
-
Sas madár
őstag
Sziasztok!
Tegnap a Szegedi vadasparkban csodáltuk meg többek közt a tengerimalacokat is.
Nagyon helyesek és aktívak voltak.
Van itt olyan aki ilyenkor nyáron kiteszi az udvarra a malackáit?
Érdekelne,hogy ő esetleg éjszakára is kint hagyja őket? -
orkester
őstag
válasz
wwenigma
üzenetére
Próbáld meg a kedvenc zöldségével/gyümölcsével bedörzsölni az itatót. Igaz biztos akkor is morcos lesz, hogy csak víz jön belőle.

A mi egyik malacunkat - mióta egy rövid ideig kényszerből tálból ivott - nem lehet ráerőltetni az itatóra. megszokta a kényelmet. Illetve persze iszik, ha már nagyon szomjas, de nem olyan sűrűn és akkor is keveset, így kapott egy új tálat, nem bírtam nézni, hogy inkább nem iszik, csak ne kelljen bekapni a csövet.
-
wwenigma
Jómunkásember
Sok hsz nem szuletik, igy kerdezek. Hogy lehetne raszoktatni a malacot, hogy igyon a ketreceben az itatobol? Egyszeruen morcos lesz ha szomjas de cseszik inni, max ha ejjel sotet van akkor halljuk néha. Nappal csak ugy hajlando inni, ha a furdőben a kézmosó csapba beletesszuk és elétartjuk a z itatóját - olyankor nem ereszti amig tele nincs...

-
orkester
őstag
válasz
D.Orion
üzenetére
Sajnálom.
Szerintem nekünk sem lesz már több malacunk, ha a mostaniak meghalnak (persze remélem minél később, de már 4 évesek ők is).Kedd este szaladgált egy egészen nagy sün az utcánkban a járdán, nem tudom mit kereshetett ott, általában a bokros részeken látni, na a lényeg, hogy pont ugyanúgy picit szökdécselve haladt mint ahogy Pötyi is közlekedik.

-
scapegt
őstag
válasz
D.Orion
üzenetére
Nagyon sajnálom szegény malackát

De szép kort megélt, ezek az állatkák 5-6 évig élnek, egyes esetekben 8 évig, de az már tényleg szép kor. A 6 év átlagosnak mondható, ha ez megnyugtat, legalább nem ment el idő előtt...
Az én malackáim meg egyre rosszabbak..nem tudom már mit kezdjek velük

-
D.Orion
veterán
Elaludt Foltos is.
Élt 6 évet. Másfél évvel élte túl a párját. Tegnap még semmi baja nem volt. Ma reggel meló előtt nem néztem rá, csak anyum reggel 6kor mikor felkelt. Akkor már furán vette a levegőt, dél körül ki is múlt szegény.
2 hónapja volt egy enyhe megfázása, azt kiheverte. Sajnos volt egy vele született szívbaja, lehet az vitte el.Született: 2006.06.16
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
scapegt
üzenetére
Egy éve van már nálunk, előző lakhelye 60x40-es volt. Ez nem depressziós, ez ÉHES.
Tudom amiket mondtál, olvasgattam az oldalad. Eddig nem volt a ketrec mérete miatt társra lehetőség - most majd az anyagiak döntenek mikor vagy találunk-e miskolcon malit - mert gondolom posta nem játszik.

Előző malackát (Fidó † ) a spanyol uborka nyírta ki, ez most jól viselte a salátát is télen, szerintem nagyon random mikor mibe szalad bele az ember. Száraztápból Versele laga markat kap, valtozo mikor melyiket.
-
scapegt
őstag
válasz
wwenigma
üzenetére
Ugye tudod, hogy a tengerimalac társas lény? Mindenképpen szerezz be mellé egy társat, mert nagyon magányos és depressziós lesz! Ha fiú, akkor ivartalanítás után egy nőstényt, ha lány, akkor egy ivartalanított fiút.
Itt találsz INGYEN ajándék malacokat
A fenti linken olvashatsz is sok okosságot róluk, pl. azt is, hogy télen nem szabad mindenféle zöldséget adni nekik. Pl. salátát TILOS, mert tele van vegyszerrel, és árthat nekik. Uborkát sem szabad adni ilyenkor.
Magkeveréket sem mindegy milyet kapnak, amiben van kukorica és szotyi, az nagyon ROSSZ! A kukoricába beletörhet a foguk, a szotyi pedig felsérti az ínyükeg és ínygyulladással járhat.
Olvasgasd a honlapot, érdemes, sok jó ötletet adhat.
Búzafüvet is tudsz neki növeszteni, én is próbáltam, nagyon bevált, imádta mindkét röfim!
Így néz ki:

-
wwenigma
Jómunkásember
Flafi beköltözött 2 napja az új otthonába.
Idegbeteg malacka, nem hagyja a háta közepét simogatni.
Meg nem akar inni sem, amiota megvan csak cserélgetjük a vizet. Ha a szájához tesszük akkor kicsit iszik, de amugy elvan nélküle. Kap sok zöldséget... és talán nemsokára egy társat is, most már elfér a ketrecben.Akció volt az Alphazoo-ban, 5e pénz a 80*50-es ketrec így beújítottunk egyet.

-
scapegt
őstag
Nem ír már senki ebbe a topikba??
-
scapegt
őstag
válasz
orkester
üzenetére
Csináltam pár képet, bocs a nem túl jó minőségért, de nem akartam vakuzni.
Majd teszek fel később is, mert Hudininek érdekes mintázata van, az egyik hátsó lába majdnem teljesen fekete és ez a feketeség a hátsófelén is rajta van, oldalról nézve amikor szalad, olyan mintha egy nadrág lenne rajta

-
scapegt
őstag
Sziasztok!
Látom rég volt hsz a topikban, gondoltam beírok én is

Múlt hét pénteken vettünk egy ketrecet és bele egy rozettás kislányt. Tegnap hoztunk neki egy "tesót", egy simaszőrű fehér-bész-barna-fekete színű malacka személyében. Megvolt a nagy találkozás, a rozettás folyamatosan duruzsolt a simaszőrűnek, nagyon édes volt. Bújt hozzá, szagolgatta, nyalogatta...egész nap össze vannak bújva, a rozettás mivel kisebb, szerintem "anyjának" is tekinti a nagyobbat. Megnyugodtam, hogy jól elvannak. A rozettás egyedül nagyon maga alatt volt, betettünk neki egy hengert amibe befért és egész nap mozdulatlanul abban ült, a feneke kilógott vagy épp az sem. A henger nélkül is csak ült naphosszat meg sem mozdulva...biztos megviselte, hogy elhoztuk, bár szerintem ahonnan ide került hozzánk, jobb is hogy már nincs ott...nagyon félénk, ha megmozdulok már ugrik...bár mintha már kezdene feloldódni...azért is akartam mellé egy társat, hogy hamarabb szelídebb legyen..remélem beválik. Bár a simaszőrű is elég félénk még...
Itt egy fotó a rozettásról (Bogyó) Kép
Majd teszek fel a másikról is (Hudini)
Szép napot mindenkinek!
-
PindurAnna
Közösségépítő
válasz
Handy_66
üzenetére
Nekünk már 1.5 éve vannak malacok. Volt amikor 10-14 darab is volt
De még mi soha nem fürdettük meg egyiket sem. A törpehörcsögöket sem.. Az olvastam, hogy ne szabad fürdetni őket csak ha nagyon koszos lett a szőrük.. Ilyen még nem volt, mivel mindig tisztán tartjuk őket. -
dudikpal
senior tag
válasz
Handy_66
üzenetére
Én anno Tündérmackómat kb havonta egyszer lecsatakoltam.
Szívem szerint sűrűbben szerettem volna, de Őnagysága nagyon nyifi volt ilyen téren
Mivel bent tartottam, az a bizonyos védőréteg nem volt szempont úgymond.
Az alatt a gyönyörűen csodálatos 3.5 év alatt nem volt tetűnk. -
Handy_66
csendes tag
Tényleg, és ti hogy álltok a fürdetéshez? Mert egy oldalon azt olvastam, hogy kell, másikon pedig csak nagyon indokolt esetben... Amikor hozzám kerültek még fürdettem őket, de aztán leszoktam róla, de lehet megint elkezdem, hátha megelőzhetőek a további tetvek...
-
Handy_66
csendes tag
Kiderült, hogy tetvesek, szóval mehet az irtás... De azért az kicsit felhúzott, hogy külön számolták a vizsgálatot, ami fejenként 3000 volt, plusz a tetűirtó... Legközelebb csak az egyiket viszem el...
Ráadásul a mikroszkópos vizsgálatot is beleszámolták (nem gondoltam volna, hogy azért is fizetni kéne), amivel megnézték a tetű fajtáját. -
orkester
őstag
válasz
Handy_66
üzenetére
Szia!
A papírtól szinte biztos nem lesz bajuk. A szőr kopása és ha olyan a bőre, ráadásul még vakaróznak is, akkor igen nagy a valószínűsége, hogy rühesek. Nem halálos, de minél előbb orvoshoz kéne vinned őket. Pár injekció és meggyógyulnak, ha az a bajuk. Egy tengerimalacra nem olyan drága az orvos (mint pl. kutya vagy macska esetében), legalábbis normális helyen.
Házilag ne kezeld őket szerintem. -
Handy_66
csendes tag
Sziasztok!
Nekem van két nőstény malackám, kb 2 és fél évesek lehetnek, de aggódok pár dolog miatt. Először is Miminek kopik a lábán a szőr, nem tudom miért. Kikinek meg fura a bőre, a füle tövében le lehet így kapargatni... Pluszba sokat vakaróznak. :/ Csak legvégső esetben szeretném dokihoz vinni őket, mert már a vizit is néhol elég sokba kerül, és nem vagyok túl jó anyagi helyzetben, szóval abba reménykedem, hátha valaki tud valami okosat mondani.
Emellett ma véletlenül megrágtak egy papírt (kindertojásban volt ilyen felfújható gömbhal papírból, amit tesóm a ketrecük tetejére rakott, de volt egy lelógó uszonya...), és félek, hogy bajuk lesz a papírtól... :/
Előre is köszönöm a segítséget! -
PindurAnna
Közösségépítő
Nem tudom mi van..de most halt meg a hasamon a kani Gucu malacom is
(
A Lujza megszült mire hazaértem valamelyik nap..3 halott pici volt meg egy élő.. másnap reggelre az az egy pici is meghalt. Másnap reggelre az anyjuk Lujza is elment
Most meg a kani a hasamon ment utánuk
(((((((((((((((
Azóta csak sírok...tudom nem emberek de úgy hozzám nőttek
Még a Lujza előző szüléséből van egy szukám...remélem neki nem lesz semmi baja...
-
orkester
őstag
válasz
PindurAnna
üzenetére
Szegény kismalac.
Ez talán a legrosszabb, mikor ilyen korán mennek el, pedig mennyi uborkát falhatott volna még.Szerk.: Kár, hogy mostanában csak rossz hírek vannak a fórumon, persze ezt is megosztja az ember, de én pl. szívesen olvasnék a malac hétköznapokról is. Főleg képekkel.

-
PindurAnna
Közösségépítő
Ma reggelre meghalt Lujzikám
(((( Pedig még csak egy éves volt
(((((((((((((((((((( -
Ezekiel Ston
senior tag
Részvétem.
Nekem is van két malacom. Wirdzsi, és Rómeó!
Gyönyörűek mindketten. Romi most lesz 2 éves, a Wirdzsi meg 6.
Imádom őket, nagyon szeretem. Reggeli ébresztés nem maradhat el persze a rácsrágással, és visítással a kajáért.
Futkosnak, rohangálnak, és nagyon remélem, hogy nem átlag életkoruk van/lesz mert megszakadna a szívem, ha az egyik elmenne.
-
-
-
válasz
dragonfx
üzenetére
Nálam ugyanez volt/van Fantomasszal, holott ő még csak 4 éves. Ha lesz pénzem, feltétlenül bevásárolok neki a spécibb tápokból. Szerencsére van étvágya, sőt, mindig ő követeli visítással az ennivalót, Karamella a rácsok rágásával jelzi, hogy éhes, adjam a kaját.
Nem tudom, hogy mitől gyengült le.
Ugyanazt eszi a két malac. Karamella 5 éves múlt januárban, és neki semmi baja. Ugyanolyan magának való haspók. Ellenben a fiatalabb Fantomasz rossz bőrben van. -
dragonfx
veterán
sziasztok
problémával fordulok tihozzátok.
van két cocám.2lány.
söntyi 6.5 manó 5.5 éves lesz.manó nemrég elég durván lesoványodott.kicsuszott a 2 hátsó lába nem tudott megáűllni.lefogyott durván pár nap alatt.külön raktam kezd helyrejönni.de szaladni mint régen még mindig nem tud.
3 napja söntyi ő külön volt egy nyuszival. 3 nap alatt elvesztette a sulyának majdnem a felét.csont és bőr.nem eszik csak irto lassan.és alig.nem tud menni mozogni fekszik.pislog mindig.mintha a szőre is hullana.nagyon rosszul néz ki xarabbul mint a manó 2 hete.
mindig kaját megkapnak.zöldség mag széna.a kérdések sora:
mi ez valami betegség?ha igen mitől?netána nyultol? huzattol?
vagy egyszerűen törödjek bele eljött a vég mert a koruk sajnos indolja már
.
tudnák valamit ezen segíteni specko dologgal?kajával?
kedvenc saláta ubrkát is alig eszi meg söntyi.
ez a végső leépülés szerintetek? -
Diego!
senior tag
válasz
PindurAnna
üzenetére
De durva.. -
Diego!
senior tag
válasz
Csiborbogár
üzenetére
Szia.
A négy lábujj valóban különleges, de sajna ez a beltenyészet eredménye

De az is érdekes, hogy 3 hetesen hoztad el és akkor már vemhes volt?
Addigra még nem is ivarérett.. -
Csiborbogár
őstag
Sziasztok!
Régen voltam már a fórumon, de most ismét it vagyok.
6 hete vettünk egy malackát, aki akkor 3 hetes volt.
A neve Pippi lett.
Sajnos a 4 hét tájékán észrevettük, hogy furcsán domborodik a hasa.
Kiderült vemhes.Sajnos valamelyik rokona ejthette teherbe, mert a "tenyésztő" azt hitte, hogy nem lesz baj.

A múlt héten meg is születtek a kölykök, és 2 lány 1 fiú lett.
A két lány sajnos albínó lett, fehér színü, és piros szemük eléggé árulkodó volt.
Valamint a hátsó lábaikon 4 lábujj is lett.
Most ezt a két kislányt ingyen elajándékoznám.
Csatoltam egy képet.
Nálunk sajnos nem férnek el, mert 2 öregebb mellett már nem tudunk többet megtartani.

Ha valakit esetleg érdekelne, írjon.
-
PindurAnna
Közösségépítő
válasz
mexicanraven
üzenetére
Szinte semmi hangjuk nincs este..mi akkor szoktunk nekik adni enni, aztán csendbe vannak. Hacsak össze nem vitáznak
A képen látható nyugati irányban a két barna kan meg a délkeleti irányban a nagy szukától szívesen megválnánk. Mert már a másik szuka is lekölykezett és nem tudjuk hová tenni. Az egész szobát meg nem akarom hogy ketrecekkel legyen tele 
Az egy asztal amin vannak
Csak kitettük őket oda, hogy jól le tudjam fotózni 
Nekünk ketrecbe vannak, aminek műanyag tálca az alja. Ruha van alattuk nálunk meg a sarkokban van macskaalom és azon faforgács hogy felszívja a vizeletet. -
mexicanraven
senior tag
válasz
mexicanraven
üzenetére
Lejárt a limit de azt szeretném még kérdezni, hogy a fenyő pellet mire hasznosítható fel?
Felszívja a vizeletet? -
mexicanraven
senior tag
válasz
PindurAnna
üzenetére
De szép cucuk!

Este ha le van oltva a villany, akkor mennyire hangosak ezek a jószágok?
Más: Debrecenben nem tudtok tengerimalackákat amiktől szívesen megválnának?
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 16 Pro 512GB 96% (1év Garancia) ! Utángyártott, jó minőségű kijelző !
- SMAILIO HD 5" GPS autós navigáció
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- REFURBISHED - DELL Performance Dock WD19DCS (210-AZBN)
- ASUS Zenbook 14 OLED i5-1340p 16gb ram 512gb ssd 3k oled pillekönnyű akksibajnok Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Cebiont szerintem veszek amint tudok. Kajabol Versele Laga-t (most megnemmondom milyet raadasul az is uj format kapott kivulrol) kapnak meg valami ocso magkeverekes is lett véve csak hogy legyen kiegeszitonek.

Éhezik, de egyre nehezebb beletömni az a pár falatot is. Elhiszem, hogy utálja, de éhen halna nélküle. Így sem tudom ki fogja-e bírni, mert az nem mennyiség amit meg bírunk Vele etetni.

De durva..