Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gerner1
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- droidic: [Memory Leak] Az agy defragmentálása
Új hozzászólás Aktív témák
-
dokar
addikt
úgy néz ki maradnak a malik

az asszony sem tudna nélkülük meglenni. imádom őket.
-
ladybug
őstag
Bogyó malackámmal kapcsolatban nekem is lenne kérdésem. Sovány szegényem nagyon. Eszik-iszik, de mégis fogy, miért lehet ez? A szőre nem hullik. A bőrén viszont vannak sebecskék itt-ott, de nem vakarózik. Az állatorvos szerint vitaminhiányos. Kapott egy vitamininjekciót. Pedig elég változatos étrenden vannak. Kapnak salátát, uborkát, sárgarépát, káposztát, almát, paprikát, szénát, magokat, olajos magvakat is. Úgyhogy nem értem, mit tehetnék még.
-
rien
senior tag
Köszi szépen mindkettőtöknek!
Nem tökéletes az állapota...vakarózik néha, inkább elviszem orvoshoz és beszámolok majd mit mondott.
EGOKA: azta
szegény mazsola
Nálam szőrhullás nem volt, de én is úgy gondolom, hogy hozta magával. Más állat nincs (illetve akváriumban halacskák). Első perctől vakarózott néha, de semmi rosszra nem gondoltam, volt kutyám az is megvakarta néha a fülét vagy mikor hol. Asztalostól hozok neki forgácsot, nem tudom abban lehet-e bolha vagy valami más esetleg
Másfél hónapja van itt, pár hete kezdett el nagyon vakarózni, meg rágni is magát, mint egy bolhás macska. Gondolom elszaporodtak szegénykén a valamik és ugrált is, mintha belecsíptek volna. Nagyon sajnáltam szegényt mikor megláttam, szaladtam is gyorsan a bolhairtóért, külső parazita stop a neve. Lekezeltem, utána nagyon ugrált gondolom menekültek a gazfickók, meg csíphették szegénykét nagyon
De nem igazán hatott
másnapra a tünetek is megmaradtak meg még kerge is lett, ezért gondoltam nagy víz, úszás, hogy a szer is lejönnön róla, meg abolhák is. Jobban is lett a fürdés/úsztatás után, de pár nap múlva megint elkezdett vakarózni, ritkán ugyan de vakarózik. -
EGOKA
tag
Nem feltétlenül tetves, a malik nagyon gyakran gombásodnak, esetleg rühes is lehet. Nem egy élmény azt nézni ahogy szenved. Az enyémek is átestek ezen nem sokkal azután, h hozzám kerültek. Valszeg még az eredeti almukból hozták. Bogyókám olyan szinten vakaródszott, h kihullott a seggén az összes szőr, a végén pedig beájult a vakaródzástól. Nagyon megijesztett.
Elvittem dokihoz, ott kapott szurit mindkettő. Szteroidot meg vmi gomba vagy élősködőölőt, már nem tudom. De hatott. Igaz többször vissza kellett mennünk megismételni, amit persze nem szerettek, de utána jobb lett.
Szóval, ha nagyon nem hagyja abba, lehet jobb lenne dokihoz vinned.
-
rien
senior tag
Nagyon jó fejek 
Beszámolok ~1,5 hónap malackodás utáni élményekről:
Új nevet kapott Nünüke lett
ez jobban illik hozzá.
Nem gondoltam volna, hogy egy ilyen kicsi állat ennyit eszik
és ebből kifolyólag ennyit piszkol
meglepődtem. Nagyon jó étvágya lett
A fürdést még mindig nem szokta meg de nagyon jól úszik
teszteltem. Na nem gonoszkodásból, hanem bolhás lett szegényke vagy legalább is valami élősködője volt mert nagyon vakarózott, meg rágta magát, vettem neki bolhairtót de nem segített
sőt egy kicsit többet raktam rá mint lehetett volna (lehetetlen megcsinálni ami a használati útmutatóban volt a rávaló adagból) és szemmel láthatólag nem érezte jól magát tőle . Így került sor az úszásra, de jobban lett utána
Nagyon gyorsan úszik, alig bírtam elkapni
Amit írtatok többen, hogy a fűféléket szeretik a legjobban, ez nála is így van, az az első.
Nagyon bírom... meghallja, hogy nyílik a bejárati ajtó már kiabál, visít a kajáért (a zacskó csörgésre egyelőre még nem reagál) meg ha kiveszem is be nem áll a szája, feszt mondja
Egy probléma van csak, hogy nem iszik és ötletem sincs, hogy vegyem rá. A háza tetején lévő tálból nem ivott, itatóból se, bekentem paprikával, uborkával az itató csőrét megszagolta és ennyi, meg nem csak bekentem hanem konkrétan ráraktam a zöldséget a csőrre, de semmi. Nem kell neki
nem tudom mit tehetnék még, hogy igyon. -
dunc
nagyúr
Jók a képek,egy profi fényképész " tollából "

-
Diego!
senior tag
Lett egy-két jó kép, ahogy a malacok az ágyon elvannak, salátát esznek...ni meg

Koppány
Koppány érdeklődik
Koppány lopni akar
Együtt <-- ez nagyon jóó
Együtt 2
Edi -
orkester
őstag
válasz
nyilas10
üzenetére
A rövid szőrű aranyos, de nem szívesen választanám szét őket. Meg messze is vannak.
100*50-es ketrecnél kisebben én nem tartanék 2 malacot. Megoldás: fel kell szedni a földről a kábeleket, veszélyes és féltett dolgokat, sűrűn takarítani, a malikat meg szabadon engedni a szobában. Így a ketrec lehet a "kajálda". 
-
nyilas10
csendes tag
[link]Egyébként nem érdekel valakit Debrecenben 2 fajtiszta tengerimalacka?Eladók(nem én árulom őket) akit érdekel írjon a lánynak a santal1000@freemail.hu-címre.Mind a kettőről van kép ott.Azért írtam mert nekem csak a ketrecük kéne(arra várok,a tengerimalackák már le vannak beszélve).Szerintetek egy 70x40-es elég lesz?Mert ez a ketrec annyi,ez pont elfér a szobámban,de egy nagyobbnál már gondolkodni kell,és eddig még nem találtam megoldást,mert pici a szobám.

-
Diego!
senior tag
válasz
nyilas10
üzenetére
Szia!
Én is amondó vagyok hogy két malacot tarts együtt.
Miért jó két vagy több tengerimalacot tartani? Néhány érv:
- A kölcsönös viszony (interakció) pozitívan hat egészségükre, egymást hallják, szaglásszák, sajátos hangokkal, testi jelekkel kommunikálnak, emocionális állapotukat mindez serkenti.
- Általában jobb az étvágyuk, kiegyensúlyozottabb az étrendjük (ha egyikük olyan élelmet fogyaszt, amit a másik eddig valamilyen ok miatt nem evett, az előbbi példáját a „válogatós” vagy az adott eleséget nem ismerő malac is követni fogja, így étrendje változatosabb lesz).
- Egymással játszanak, egymást követik, vidámabban járkálnak, szaladgálnak stb.A tengerimalac legkedvesebb játéka?
Egy másik tengerimalac, amellyel játszhat!
-
nyilas10
csendes tag
Köszi szépen a választ.Azért még szívesen elolvasnám a többiek gondolatait is.

-
nyilas10
csendes tag
Ja és azt szeretném kérdezni,hogy nem tudom hogy egyet vegyek-e vagy kettőt.Szerintetek?Mert azt mondják hogy 2 jobb mert együtt boldogabbak,ezt el is hiszem, de akkor nem foglalkozik velünk.Ha egyet veszek,akkor kötődik hozzá,de akkor meg nem boldog?

-
nyilas10
csendes tag
Sziasztok!
Én most akarok malikat,de félek,hogy este hangosak lesznek(akkor nem lehetnek a házban,máshol meg nem tudom tartani csak a szobámban).Attól is félek,hogy nem jövök majd jól ki velük.Remélem megtaláljuk majd a közös hangot,és este csendben lesznek.
-
orkester
őstag
Vettem múlt héten rágcsálófüvet (Fressnapfban így hívják) és mára már így néz ki:

Nagyon gyorsan nő, remélem ízleni fog a maliknak!
Semmi mást nem igényel, mint meleget, fényt és naponta kb. 0,5dl vizet. -
orkester
őstag
Ez hogy működik? Beviszed Őket és közlöd, hogy szeretnéd itt hagyni?
Bár egyszer mi is bevittünk egy hatalmas ékszerteknőst(rokonom munkatársa találta meg a nedves földbe ásta magát, de 1 hónapig nem csinált vele semmit, mert nem mert hozzányúlni és nem is szólt, pedig tudták, hogy van teknősöm
, még szerencse, hogy szívós teki volt és kibírta míg arra jártam), valaki bedobhatta a kertbe, vízbe raktuk, megetettük Párommal aztán irány az állatkert. X hét karantén és mehetett a tóba.
A maliknak persze inkább én is egy szerető gazdit keresnék. Malacos oldalakon próbáltad már? -
dokar
addikt
Családi okok miatt meg kell válnunk malacainktól.
Van aki befogadná?
3 nőstény, 1-1.25 évesek, 800-1000 g közötti tömeggel.
Adok mellé ketrecet, etetőt, itatót, szénatartót, emeletet, feljárót, pisilősarkot, játékot, követ ... -
orkester
őstag
válasz
wwenigma
üzenetére
Aranyos.
A körmeit viszont vágd le, ha értesz hozzá, mert elég nagyok, sőt a mellső lábain már görbülnek is be a szélsők. Fájni fog Neki a járás, ha még jobban megnőnek. Ha nem mersz hozzáfogni vidd el egy normális dokihoz, vagy talán inkább egy tenyésztőhöz/tapasztalt malacoshoz és kérd meg vágja le. 
-
Diego!
senior tag
válasz
wwenigma
üzenetére
Mi is szenvedünk ebben a problémában (szájsebesedés) néha. Igen a savas zöldség, gyümölcs az okozója (alma, paradicsom). Ezt hanyagolni kell egy időre, illetve le szoktuk kezelni betadinenal (+ tetrannal). Ja és az itatót is lecseréltük. Itt leírja... (lap alján)
-
wwenigma
Jómunkásember
Ma volt egy kis malacfürdetés, amint itt latszik, sajnos a szája csúnya, a 2 sarka is. Valószínűleg az alma...
A feneke hátul annal a mirigynel csunya volt, le lett mosva. Párom most törölgeti, 21 kis aknát rakott le semmi perc alatt a törölközőre, etvagya van, remelem nem beteg... Ilyen hangot adott ki törölgetésnél, kb. a 25. masodperctől hallható. a recsegés az, amikor rágja a telefont...

-
Diego!
senior tag
Nekünk is kéne valami kellék a ketrecbe

-
orkester
őstag
Nekem egyelőre csak pozitív tapasztalataim vannak. Nyafi már néha el is alszik rajta(eddig a háztetőn aludt sokat), nem pisilnek fent, nagyobb lett a hely a ház nélkül. Érdekes, hogy míg Nyafit a nyugágy, addig Pötyit az emelet hagyja hidegen, csak kaja vagy kergetőzés miatt megy fel. Amúgy a ketrec alj pereméig kellett kellett raknom az emletet, mert feljebb nem mertek rá felmenni. Úgyhogy javaslom, hogy vegyél egyet, akár dokartól ha neki nem kell, megéri.

-
orkester
őstag
Ma vettem egy még nem próbált tápot. Nagyon finom illata van és a malik is rögtön megszerették.

-
EGOKA
tag
Azért vicces lenne kipróbálni egy ilyen emeletet. Mondjuk amilyen lusták a malacaim, szerintem megszaglásznák, konstatálnák, h nem ehető és aláfeküdnének. Ebben ki is merülne minden érdeklősédük.

-
orkester
őstag
Meg van az emelet. Egyelőre nem mernek rá felmenni, de ahogy a kíváncsi malacokat ismerem, holnap már biztos felmerészkednek.

-
EGOKA
tag
Itt már lehet kapni a Fressnapfben szintet, bár lépcsőt nem láttam hozzá. Viszont baromi drága.

-
orkester
őstag
Végre találtam egy boltot ahol kaphatok emeletet a ketrecbe. A vecsési Fressnapfban nem volt, csak ketreccel együtt. Szerdán megyek érte, remélem örülni fognak a malik, bár így ki fog kerülni a ház, ahol eddig Pötyi aludt.
-
Algieba
őstag
Egyértelműen a zöld növények a kedvenceik. Egyszerű tesztet hajtottam végre, betettem tápot, almát és szőlőt és lucernát a fiúknak.
A lucernát választották.
A füvet pedig imádják.
Aki jót akar nekik, füvet adjon fő élelemként. Amennyit csak megbírnak enni. -
rien
senior tag
válasz
orkester
üzenetére
Szeretném fürdetni rendszeresen, mindenhol mászkálhat.
Megvolt az első...........hát kezdetnek nem rossz, de szerintem most haragszik rám. Annyira nem örült neki
Egyem meg majd megfagyott vizesen, remegett, de a hajszárítót egész jól tűrte
jobban mint a vizet. Nem baj, majd belejövünk 
Értem, akkor nem csak ő ilyen

-
rien
senior tag
válasz
orkester
üzenetére
Aha.....azt olvastam már, hogy ők jobba összekapnak.
Igen kapott már banánt, egy szippantás elég neki belőle
nem hajlandó meg se kóstolni, alma egy-két harapás max. A szőlőt például eleinte ette nagyon, most hiába adom neki nem ugrik ki a bőréből örömében mint pl. ha gyermekláncfüvet, petrezselymet vagy káposztát kap 
De úgy látom elég szeszélyes
Eddig például nem ette a paprikát csak beleharapott egy-kettőt, a mai menüből az a kedvenc. Nem értem
Az uborkával fordítva eddig nagy kedvenc volt most nem igazán. Ilyenek? Vagy csak én fogtam ki egy kis válogatóst?Holnap fogom megfürdetni először....azt olvastam, hogy két hónap alatt nem ajánlatos, betöltötte úgyhogy nekiesnék
Ti hogy fürdetitek őket? Sampon vagy csak sima víz? -
dokar
addikt
Odass micsoda macim van:

-
-
EGOKA
tag
válasz
Biketrialer
üzenetére
Aranyosak. A nagy, meg a kicsi.

-
orkester
őstag
Örülök, hogy minden rendbe jött!
Mikor jön a másik mali?Más...Páromhoz elvittem a malacaim, és egyelőre úgy néz ki felborult a rend. Eddig Nyafi volt a "főnök", de sosem bántotta Pötyit. Most Pötyi másik 2 malac mellett teljesen megvadult...egyfolytában lánynak nézte a fiúkat(folyamatosan dolgozott a következő generáción, hátulról vagy elölről mindegy volt) és rátámadt Nyafira ha közel jött. Hazajöttünk és a helyzet egyelőre u.a. Ha Pötyi közelébe megy Nyafi, megkergeti. Megfordult a dominancia, csak sajnos Pötyi agresszívabb. Kézben is izgágább, viszont soha nem harapott még meg igazán, a lakótársával ellentétben. Nem tudom mi lesz, remélem lenyugszanak a kedélyek.
-
rien
senior tag
mit tesz egy kis magevés... ma bemutatta milyen a popcorn Sandy módra........hát megzabálom olyan édes
meg elmúlt a félelem is, nem spurizik a házába..........remélem nem lesz több ilyen félős korszak -
rien
senior tag
remélem itt is jól ellesznek majd (két nőstény
)Képzeljétek megtört a jég, nem tudom mi történt de elkezdett enni magokat is
tegnap este láttam meg, hogy e fogyott valamicske belőle, ma meg konkrétan láttam, hogy ropogtatja
Lehet, hogy csak az éhség nagy úr érvényesült
ettől függetlenül kapni fog más kaját, lehet tényleg nem ízlik szegénykének. -
rien
senior tag
Húha... a hétvégén megyek egy nagyobb városba, szétnézek majd társ ügyben.
Nem szeretnék kis malacokat, se másik ketrecet, legfőképp nem malacszobát
nézegettem youtube-n vannak bőven fanatikusak
én egy ketrecben két malaccal beérem
Mondjuk ő eszik azért zöldséget és szénát, csak magvakat nem.
Ahogy figyelem kifejezettem élvezi ha a zöldséget tartom neki és nem a tálból/forgácsról kell ennie
eközben simogathatom....ezt hagyja, de ezen túlmenően nem igazán áll velem szóba 
-
rien
senior tag
válasz
orkester
üzenetére
Húúúúúúúú nagyon köszönöm
Lehet tényleg igazad lesz (igen narancsos a kajcsija) a másik is amit állítólag eddig evett mézes.......édes mindkettő és lehet tényleg ez a baj. Na berendelek akkor a linkről. Köszönöm!
Víz persze van előtte az itatóban is, de azt ugye nem ismeri szegényke perpill nem is zargatom, hogy odategyem a száját, most nem vágyik fogdosásra sajnos
inkább bekenem majd uborkával az itató csőrét. De a házikója tetején lévő tálkába is raktam vizet és oda teszem mellé a zöldségeket....muszáj felmennie értük
hátha iszik valamennyit 
A társra: igen majd szeretnék, de rá vadászok. Régóta követem nagyjából a topikot, egyszer véletlenül benéztem és ne haragudj, hogy felemlegetem, de pont a Te Zsömidet láttam meg és nagyon elvarázsolt
nagyon édes kis cucu volt. Olyat is szerettem volna venni, de nem találtam, de a társa 100% hogy olyan lesz....bármeddig kell rá várni, egyszer csak lesz 
-
Algieba
őstag
Ma egy szomorú malacot láttam a boltban. Az utcáról szedte fel egy jó ember, aki még látta a két fiatal hölgyet, kik magára hagyták szegényt; kidobták. Pedig szép fiú coci, vadas, vörös szálakkal vegyes bundás.

Az én kis tunyáim jól vannak. Magasról tesznek rám, csak egy érdekli őket, hogy adjam az ennivalót, de azonnal.

-
orkester
őstag
Én Tőle vásárolok. A lucerna pellet kivételével mindent megesznek, főleg a borsót. Érdekes, hogy a csipkebogyót is imádják, pedig ami a bolti kajákban van otthagyják. Cavia Crispy helyett esetleg próbáld meg a Snack és Krok változatokat. Lehet nem szereti annyira a gyümölcsös ízeket(ahogy látom a Cavia talán narancsos
, nálunk Pötyi nem eszik gyümölcsöt, max. pár harapást). Nálunk ez a 2 bevált nagyon melléktáplálékként. Kenyérrel óvatosan, túl sokat ne adj neki. Víz pedig természetesen legyen.
Talán egy másik mali boldogabbá tenné.
Bár akkor kevésbé fog kötődni hozzád, ellenben mindig lesz mellette valaki, aki érti is mit "magyaráz". 
A kezed meg valószínűleg csak hidegen hagyja, amíg nincs benne valami.
Nem feltétlenül forgatják a szemeiket/fejüket, hogy kövessék a mozgásokat. -
rien
senior tag
Elsüllyesztettem a topikot
sorry
De segítséget kérnék, mert Sandy-babám továbbra sem eszik magvakat
Semmit, amit egy hete beraktam neki, az ott van és úgy ahogy beraktam talán ha 1grammot megevett belőlük
Az igazság az, hogy ahonnan hoztam ott nem kapott se vizet, se semmit szerintem (a vizet tuti mondta az eladó, hogy ne mert megbetegszik tőle
). Amit olvastam a tengerimalacokról az totál ellentétben van azzal amit kapott hat hétig, mielőtt hozzám került.. Bár mondta az eladó mit evett, hoztam is neki belőle de nem eszi
Az eladó szerint no víz, csak zöldség és száraz kenyér. És tényleg ezt eszi szegénykém, de semmi kaját abból amit elé raktam eddig. Az egyik mézes kör magvakkal (eddig állítólag ezt ette), illetve vettem még neki Cavia Crispy nevű kajcsit. De nem kell neki, egyáltalán
Inni itt sem ivott még igazán, legalább is nem láttam.És van is tünet az eddig kezes cucu menekül tőlem, meglát és driftelve menekül a helyére, annyira fél, menekül a hangokra. Ha gondoljátok felveszem, milyen a hangja és feltöltöm
Mindettől függetlenül a kezemből eszik, simogathatom is közben, a hang ahogy hallgattam a gemon oldal szerinti hangok közül a panaszkodik, fáj és a csipog közti átmenet.Légyszíves segítsetek, mi lehet a baj?
És még egy kérdés: elvileg ha a kezem a szeme előtt húzgálom, mintha valakinek mutatom, hogy hülye vagy? arra kéne reagálnia? Mert ő nem reagál rá, és rám se néz igazából .............nem vagyok teljesen biztos benne, hogy lát

-
rien
senior tag
Köszi!
Aha akkor az itató normál, hogy csöpög. Oké, értem.
Jaj dehogy zavar, hogy harapdál
nagyon édes. Először nyalogat, majd elkezd harapdálni de nagyon finoman. Jajj nagyon imádom
Csak attól féltem, hogy nem eszik magvakat és nem-e éhes szegényke. De akkor értem, hogy malacszokás a harapdálás és a válogatás. Hát kap mindent dögivel...válogathat
Az uborka, a petrezselyem és a piros szőlő a kedvence (eddig ahogy látom).
A petrezselyemről olvastam, hogy nagy mennyiségben vesekövet okoz. Hány naponta lehet neki adni, hogy ne legyen baj belőle? mert nagyon-nagy élvezettel eszi
-
EGOKA
tag
Biketrialer: Sajnálom a malit. Szép volt nagyon. ÉN is inkább malit javasolnék a másik mellé. Szigorúan fiút. És szerintem érdeklődj körbe, lehet van akinek valami oknál fogva el kell passzolnia a malijait. Akkor lehet nagyobb is. Ki tudja, akár jobban is kijönnének. (Amikor egy nagyon picit teszek a nagy mellé könnyen lehet baj. Egyik barátnőmnél volt ilyen, a nagy rálépett a pici lábára szegény apróság napokig fájlalta.)
Rien: Hagyd neki bent a magokat. Meg fogja enni. Csakhogy válogatós dögök, ha van más, ami esetleg finomabb (friss zöldség), akkor előbb azt eszeik meg. Az itatók általában csöpögnek, ezzel nem sokat tudsz kezdeni. A kézharapdálás malac szokás. Ha zavar koppints óvatosan a nózijára, akkor megtanul(hat)ja, h nem kéne.
És persze sok örömet az új jövevénnyel. Nagyon aranyos.

-
rien
senior tag
Sziasztok!
Bemutatom Szendit
Hat hetes.Két napja van nálam, nagyon beleszerettem, hihetetlen aranyos kis jószág.
Lenne egy-két kérdésem:
1. Mióta itt van még nem evett semmilyen magot. Csak szénát, zöldséget és gyümölcsöt. Semmilyen mag nem kell neki
Mit csináljak? Hoztam neki ugyanolyan kaját amit eddig evett, meg vettem ilyen vitaminos kajcsit is de nem kell neki egyik sem.2. Ugyanilyen ketrece van mit dokarnak és az itató ami volt hozzá csöpög. Van valami technikája
csak nem jöttem rá, hogy kell csinálni vagy selejtes lehet?3. Egy nap alatt megszokott, már nem fél
viszont harapdálja (finoman) a kezem. Ez normál, ilyenek? Vagy éhes lehet?Köszönöm előre is

-
-
ladybug
őstag
válasz
Biketrialer
üzenetére
Nálunk a malac és a nyuszi nem igazán élnek együtt. Inkább azt mondanám, hogy az étkezési és alom helyük közös.
Amit Diego beidézett az nálunk, azaz a gyakorlatban nem így van.A nyúl sosem bántotta a malacot. Nincs rugdosás, nincs ugrálás. Még kajáért sem volt vita. Egy tálból esznek, hasonló a menüjük. Bár ezen szépen megosztoznak, mert van olyan, amit a malac jobban szeret, és akkor ahhoz a nyúl nem nyúl. (
)A malacka életritmusát sem zavarja, mert a nyuszi alig van a ketrecben. Enni és WC-zni jár csak be. A malacka pedig még annak ellenére sem jön ki, hogy a ketrec állandóan nyitva van.
A nyuszi egyébként megtűri, de nem kötődnek egymáshoz. Tehát, ha társat akarsz neki, akkor inkább másik malacot vegyél. Nálunk szükségmegoldás volt, hogy a malacka és a nyuszi együtt éljen, mert így tudom csak kibekkelni az újabb malackaalmot. A malacasszonykával egyébként mindennapi kapcsolatban van a fiú. Pár órára felügyelet mellett együtt lehetnek. December közepe felé pedig újra összeköltöztetem a férjecskét és a feleséget, a nyuszi pedig megint egyedül lesz a ketrecben.
Ja, még annyi, hogy bár együtt esznek, viszont amióta együtt lakik malac és nyúl, a nyuszi nem hajlandó a szopókájából inni. Külön tálkája van a fürdőben, oda jár inni.
Ha tudsz várni, akkor nagyon szép malackáim lesznek januárban.

-
Diego!
senior tag
válasz
Biketrialer
üzenetére
Szia!
Ez nagyon szomorú...és az a legrosszabb, hogy egyik napról a másikra történik.

Én azt ajánlom, hogy az egyedülmaradt malidhoz, hozz egy másik malacot, DE csak kölyköt, picit ami még nem ivarérett.
Mindenhol azt olvastam, hogy: együtt tartás nyúllal: NE!Népszerű és sajnos nagyon veszélyes következményekkel járó tévedés, hogy a tengerimalac és a nyúl egy ketrecben együtt is tartható.
Először is: túl nagy a méretkülönbség. Egy nyúl - még ha törpenyúl is - könnyen megsértheti a malacot. Egy-egy, a nyúl számára játékos ugrás vagy rúgás komoly sérüléseket okozhat a másik állatnak.
Más a két faj aktivitási ritmusa is: a nyulak hajnalban és szürkületkor a legaktívabbak, míg a malacok óránkénti ritmusban élnek: pihenés, evés, mozgás követi egymást, sokszor egy nap. Az éppen pihenő állatot a másik mozgolódása és játékra invitálása folyamatos stressznek teszi ki.
Mindketten kolóniában élnek, de a nyulaknak egyenként van járatuk, és csak az egymáshoz legközelebb álló állatok osztoznak - átmenetileg - egy-egy üregen. A malacok csapatban, együtt mozognak és pihennek. A nyulak rendszeresen nyalogatással tisztogatják egymást, a tengerimalacok nem: félnek, és menekülnek a nyulak ezirányú kísérletei elől.Bár tapasztalatom nincs, ladybug erről többet tud írni (ha benéz)

-
dragonfx
veterán
válasz
Biketrialer
üzenetére
sajnálatos...
hehh ez szép sztori 3éves kan mellé....kant nem mert széttépi...a kicsi lányt meg valszeg szintén "széttépi"...
a nyuszi tán előnyősebb 3 éves már kijön vele...én hallottam ilyne együttartásról nem volt gond...Nekem 3.5 éves az egyik malacom szal lassan tudom ő is el fog távozni
...ők ennyit élnek, ez van 
-
Biketrialer
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Sajnálatos módon két tengerimalacom közül egyik tegnap, ismeretlen okokból felhagyott az evéssel, és elég rossz bőrben volt, ma hajnalban pedig el is pusztult. Egy 5 éves malac volt, eddig semmi baj nem volt vele, úgyhogy mint derült égből a villámcsapás ért ez az esemény.
Itt egy kép róla(ő a lentebbi kucu)Így a másik malac egyedül maradt, ami tekintve, hogy sosem engedett magához közel embereket(bizalom szempontjából), nem túl előnyös, így most egy társ beszerzésén dolgozok.
Felvetődött bennem az ötlet, hogy esetleg egy törpenyuszit kapna lakótársként, de még nem volt nyuszim, ezért kérdezném, hogy megférnének-e egymás mellett, illetve hogy jó társaság lennének-e egymásnak, vagy inkább hagyjam, és egy kukoricasertést kerítsek neki. Ha viszont az utóbbi lehetőség az előnyösebb, akkor milyen társ lenne megfelelő egy 3 éves kanmalacnak?Előre is köszönöm a válaszokat

-
orkester
őstag
Pár kép:
Nyafi már nehezen fér el. Kell vennem egy emeletet.
Pötyi a simogatásra teljesen kinyúlt.
"Miért nem hagysz aludni?" 
-
orkester
őstag
válasz
wwenigma
üzenetére
Lehet, hogy vacog ebben a hidegben.
Az enyémek akkor kocogtatnak, ha egymással veszekednek, vagy ha nem akarják, hogy felvegyem őket a ketrecből. Ha nem tetszik nekik valami, vagy el akarják rettenteni a másikat akkor csinálják. 
Más: Pötyi nagyon aranyos. Mostanában sok szénát húzgáltak ki a tartóból úgy, hogy nem ették meg, így ő egész nap a "széna ágyban" fekszik. Teljesen kinyúlik, nem érdekli Nyafi sem. Néha elrágcsál 1-2 fűszálat, de nagyon jól érzi így magát. Lehet jobb lenne forgács helyett valami olcsóbb szénát venni alomnak?!
-
wwenigma
Jómunkásember
Mostanába a mali sokat csattogtatja a fogát, vkinek nincs 5lete, miért lehet? Enni kap bőven, sokfélét, most épp brokkolit zabál 1000-rel, foglalkozva is van vele....
-
dokar
addikt
Mérés! A tengeri gyönyörűségek kb. 14 hónaposak lehetnek, kivétel a Pipe, mert ő kb. 11 hónapos még csak.
Nina: 829g

Szofi: 836g

Pipe: 980g

-
EGOKA
tag
-
Diego!
senior tag
Végre be tudom mutatni az otthoni malackánkat, Ő egy nöstény coci, kb. 9 honapós.
Nagyon imádják otthon és egész nap zabál

-
dokar
addikt
Nálunk ilyen magokat kapnak (saját keverés):

Tartalma:
-nyúltáp
-macskakaja
-árpa
-búza -
parandroid
félisten
Forgácsot mi sem asztalos ismerőstől hozunk: Katica körbejárta a helyi asztalosműhelyeket, fafeldolgozót, fűésztelepet, mindegyik szívesen ad alkalmanként egy-egy nagy zsákkal; nekik ez csak hulladék. Fűrésztelepen konkrétan hegyben áll a forgács, teherautóval viszik el rendszeres időközönként. Szennyezett forgácsot még sose kaptunk.
A malacoknak felrótt extra vízfogyasztást továbbra sem tartom indokoltnak. Ha 2-3 naponta takarítod és alaposan kisuvickolod őket, az is azt jelenti, hogy 10-15 vödör vizet használsz el ilyen alkalmakkor. Nem kizárt, de legalábbi akkut tisztaságmániás paranoiára utal a dolog.

Ezzel együtt elismerem, hogy nyilván extra költés kisállatot tartani, de ha az anyagi oldalát nézed, akkor érdemes a gyerekvállalást is átgondolni, mert az aztán a igazi ráfizetés.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
p
-
dokar
addikt
Szereti a feleségem is a malacokat, legalább annyira, mint én. Nem akarunk most hipp-hopp egyből megszabadulni a malacoktól, csak tapogatózunk, ha esetleg arra kerülne sor, akkor ne az legyen, hogy állatkertbe kelljen beadni. Igazából a legjobb megoldást kéne megtalálni, hogy maradhassanak. Most itt az albérletben hiába porszívózunk rendszeresen, de a forgács, a malacszőr mégis eljut minden helyiségbe. Kisbaba mellett nem biztos, hogy jó dolog ez. Egy kertes házban könnyű lenne a dolog, mert lakásban nem tehetem azt meg, hogy pancsolok és szórom a forgácsot gond nélkül, mint amikor az udvaron cseréli az ember a macik helyét.
Az előbb elfelejtettem írni, de azért fürdetni is kell ám őket:

Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Dobozos! Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3195, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

szegény mazsola
De nem igazán hatott
másnapra a tünetek is megmaradtak meg még kerge is lett, ezért gondoltam nagy víz, úszás, hogy a szer is lejönnön róla, meg abolhák is. Jobban is lett a fürdés/úsztatás után, de pár nap múlva megint elkezdett vakarózni, ritkán ugyan de vakarózik.

és ebből kifolyólag ennyit piszkol
teszteltem. Na nem gonoszkodásból, hanem bolhás lett szegényke vagy legalább is valami élősködője volt mert nagyon vakarózott, meg rágta magát, vettem neki bolhairtót de nem segített

, még szerencse, hogy szívós teki volt és kibírta míg arra jártam), valaki bedobhatta a kertbe, vízbe raktuk, megetettük Párommal aztán irány az állatkert. X hét karantén és mehetett a tóba.
Lehet tényleg igazad lesz (igen narancsos a kajcsija) a másik is amit állítólag eddig evett mézes.......édes mindkettő és lehet tényleg ez a baj. Na berendelek akkor a linkről. Köszönöm! 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)