Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Melly
csendes tag
-
noisy
csendes tag
á lehetnek a szobába nyugi van.anyám most vett vagy 20 féle tápot úgyho válogarhatnak.
20an?
tejóéég?hogy bírod?mekora a ketrecük/terráriumuk? -
Melly
csendes tag
Ötlet...tanács...tapasztalat.
Nekünk 2 fürdönk van a földszintit nagyon ritkán használjuk...nekem ott laknak a malik...nem fáznak meg mondjuk fütünk ott is nyáron nem tűz rájuk a nap.
Nekem bevált.Ki is tudom öket engedni nincs hova bebujni....20 an vannak ugyhogy ez elöny.
Kö van takarítható ha bepisil bár nem szoktak max a kicsik.
Szoval...nálam ez van ez a helyük.Kezetmosni járunk be de az csak jo mindig van arra valaki...valaki mindig bemegy hozzájuk.
-
noisy
csendes tag
ááááááááááá elegem van hogy nem lehet őket sehova rakni!a szobába a tesóm nyavalyog ho ne legyenek kint meg télleg fel kell forgatni az egész szobát a fürdőbe meg felfáznak.ha el vannak vhol kerítve akko meg nem érzik jól magukat!micsinnájjak?(ráadásul amúgy a fürdőbe se érzik jól magukat)
ötletet kérek szépen 
-
noisy
csendes tag
ismét itt vagyok és vettünk csutkaalmot.a terráriumunknak nincs fedele vagyis van de le lehet húznu.és ki tudjuk takarítnai.a könyvünkba nekünk is volt írva ho nem jó ha felűről közelítünk dehát ez van.na most már a fürdőbe tesszük őket me a ...na mind1 szal a fürdőbe lesznek ez így praktikusabb.de ha kinövik a terráriumot (me úgyis ki fogják)akko majd muszály lesz nagyobbat venni és sztem akko ketrec lesz vagy mittomén.
ja és a könyvbe azt írták ho a tengeri malacok nem lehetnek szobatiszták.ki érti ezt
-
Melly
csendes tag
válasz
Csiborbogár
üzenetére
Egyáltalán nem félnek...mindegy hogy kopasz vagy szörös...és az is hogy ketrec vagy terrárium.A kopasz ugyanaz mint a szörös csak nincs szöre...
Igen kitudom.Télen a fürdöben ha már nincs minusz kislagozom a kertben...ez nem lakás függő...kis ecettel bárhol ki lehet fertötleníteni. -
Csiborbogár
őstag
Nem egészséges azért, mert a malacok ösztönszerűen félnek mindentől, ami felülről közelít feléjük. És hogy tudod tisztítani a terráriumot? Minden héten ki tudod fertőtleníteni?
A kopasz, az lehet hogy más tészta. Terrárium nem is szellőzik annyira, megreked a levegő benne.
-
Melly
csendes tag
válasz
Csiborbogár
üzenetére
Egyáltalán nem rossz a terrárium...például a kopaszokat igazából nem is szabad ketrecben tartani csak terráriumban.Nekem ebben is abban is laknak...a terráriumban lakok kevésbé rohannak el söt egyáltalán nem szaladnak 1000 irányba ha benyúlok...szerintem mindkettönek megvan a maga elönye és hátránya.
Nekem több évet leéltek malacok terráriumban és semmi bajuk nem volt töle... -
Csiborbogár
őstag
Terrárium?

Hát én nem javasolnám, nem túl egészséges a malackáknak, nem érzik olyan jól magukat, mint ketrecben, de ha csak ez van, ez is megteszi.
Az az igazság nincs egyforma malacka, ezért a könyvekben is van pár dolog, ami a mi malackánkkal másképp van. Ettől független jópár ilyen könyvet olvastunk már a feleségemmel együtt. Hasznosnak tartom őket. -
Melly
csendes tag
válasz
Csiborbogár
üzenetére
Nekem is csak az egyik oldal 2 sarkába.
-
noisy
csendes tag
anyámmal úgy döntöttünk úgyis terrárium van nem kell szobatisztának lennie ugyanis nemtud bemászni a terráriumba.arra gondoltunk hogy sok papírdarabkát labirintusszerűen összeillesztünk és alá teszünk újságpapírt.így amikor visszatesszük a helyükre csak le kell szedni a labirintust az újságról és az újságot kidobni.most kaptam egy tengerimalacos könyvet amibe játékokról nagyon jó ötletek vannak.ha esetleg érdekel vkit szívesen mondok egy pár ötletet és bemásolok egy pár idézetet is.

-
-
noisy
csendes tag
most azt találtuk ki ho egy csomó dobozt össze rakunk ilyen labirintusba és abba mászkálnak...nemtom ho elget mászkálnak-e most vettünk egy tengerimalacos könyvet....elég sok bajuk van ahogfy olvastam...
-
Melly
csendes tag
válasz
Csiborbogár
üzenetére
A papír gáz....kell venni préselt kukorica csutka almot és azt tenni a sarkokba.Ugyis a sarokba csinál és a csutkaalom beszívja jobban mint bármi.Még akkor is ha sok forgácsot teszel a tetejére.És emellé még a csutka alatt a sarokba szorok Miau alomszagtalanítot...nincs szaguk.Terrátiumhoz mégjobb a por.
-
noisy
csendes tag
ja és megrágják a papírt!most mit csinájjak

-
noisy
csendes tag
válasz
Csiborbogár
üzenetére
na az a bibi hogy nekünk nem ketrecünk van és nem tudnak visszmenni a helyükre.de ha ki teszek nekik papírt akko be is kell ho tuggyák ho a papírba kell?amúgy kint nekem van vagy 20 sarkom és ha körbe teszem a könyveket ő szépen átugorja az alacsonyabbakatt...
vmit ki kéne találni... -
Csiborbogár
őstag
Mindig csak a sarkokba kell tenni papírt, mert mindig a sarokban végzi el a dolgát. Akkora területet hagyj neki, hogy tudjon rohangálni is. De egyidőben a ketrecében is volt újságpapír a forgács alatt, majd egy idő után visszajárt pisilni a ketrecébe, és kintre már nem kellett papírt tenni.

Vigyázz, mert minden vezetéket megrágnak! Egy pillanat alatt.
Ha veszel Universal almot(neve Cats Best), akkor csak a sarokba rakjál belőle.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
noisy
csendes tag
na új nevük van a malackáknak.Szotyi és Matyi

sztetek az nem bibi ha a malackák izélik egymást pedig mind2 fiú?
amúgymeg most voltak kinn az egyik naon sokat mászkált a tv mögé nem szabadott bemmennie és elkerítettem könyvekkel.és hát mit neki könyvek átugrotta
gyorsan tettem oda magasabbakat.utána pedig a tv polcnál opróbálkozott de az be vót tömve pulcsva de ő azon is átment
a másik meg gubbasztott elég sokáig me ő félős aztán az asztal alatti részt elbarikáoztam hogy oda ne tudjon menni és utána má mászkált egy kicsit ő is
igaz összesz@rtak mindent
-
noisy
csendes tag
én meg remélem hogy nem lesznek kicsik

-
Melly
csendes tag
válasz
Audiotourist
üzenetére
Aha...majd lesz águkban ha ivarzik a kislány...én ebben nem bízom...elég volt hogy 1 percre átszökött a kopim a kicsi skinnyörökítöhöz és vemhes lett....
-
noisy
csendes tag
ja és köszia tippeket hány leporellód van?nekünk kb 2 és az nem vmi sok
most csökkentettem a kajadagukat és több forgácsot tettünk de megnézem ezt az izé forgácsot amit mondtá
naon köszi mindent

-
noisy
csendes tag
újságpapírral szobatisztaságra szoktatni?kérlek részletezd

amúgy kb 78x 60-as lehet kb de elég nekik elég nagy(ja és terrárium van de nyitott) -
Csiborbogár
őstag
A mi malackánk pisilni visszajár a ketrecébe, azt nem engedi el kint, csak néha szarik a parkettára. Lehet szobatisztaságra szoktatni(újságpapiros módszer), de nagyon korán el kell kezdeni. Úgy kell őket kirakni, hogy ne figyeld őket állandóan, és el fognak indulni. Mi először kör alakban állíottuk fel a leporellókat, és így nem tudott befeküdni a sarokba, hanem szépen körbejárt, és mindent szemrevételezett. Amúgy is rettentően kiváncsi, és pár használaton kívüli papírdoboz kirakásával le lehet kötni. Pláne, ha itt-ott elejtünk neki egy búzacsírát, vagy szénát, vagy Pepe karikát.
Használsz Universal almot?
Ez összetömörített fűrészpor(ebbe nem vagyok biztos), ami szétesik, ha rápisil, felszívja azt, és nem lesz tőle büdös a lakás. Ezzel a módszerrel meg tudtuk hosszabbítani az almozást 5-6 napra.
Mekkora ketreced van? -
noisy
csendes tag
hetente 2?dehogy elég nekünk kb 2 naponta kell ho ne bűzölögjön az egész szoba.
-
Melly
csendes tag
válasz
Audiotourist
üzenetére
Ha nagyon kicsi ne tedd a hím mellé, mert ha hamar vemhesül belehalhat a szülésbe...hiába képesek 4 hetesen már párosodni az még korai....szerintem 3 honapos kora elött semmiképpen ne tedd a hímhez.
-
noisy
csendes tag
hát csiborbogár irigyellek.nekünk még leporellónk sincs(csak a méásik lakásba de az se elég)és miko mi kirakjuk a malackékat csak gubbasztanak.
és én most azzal szenvedek ho ne xarják tele a ketrecet.aki kisebb malackája van az mondja meg az étrendjét me nem fogom MINDEN NAP cserélni az almot.kezd má elegem lenni ebbő az etetés témábó 
-
Audiotourist
tag
Sziasztok
Nekem is vannak malackáinm. Volt egy nöstényem, aki 6 és fél évesen elpusztult, és van egy 3 éves hímem. A nöstény halála után a him teljesen megzakkant, ezért most vettem nek iegy kis nöstényt. Dehát az télleg pici kb harmada.
Valakinek van iylen malacelrendezése otthon? Van tapasztalatotok arrol hogy lesz e kiskölök? Vagy számít a korkülömbség?
Egyébként az is nagyon vicces, hogy a nagy elég jol tolerálja a pici kamaszkorát. Olyanokat csinál vele a pici, hogy ugrál a hátára, meg állandoan piszkálja. Éjjel-nappal! A nagy meg tűri-tűri. -
Csiborbogár
őstag
Hi!
Láttátok már a malackátokat behúzott nyakkal rohangálni?
Látnotok kellene, addig amíg fiatal, mert később kinövi. Elengedtük, raktunk ki neki leporellókat labirintus szerűen, és egy nagy dobozt a közepére, és alatta is volt járat. Rettentően boldog volt. Uizott, és puttyogott egyfolytában, mindent megszagolt, és megrágott. Náha boldogan felugrott. Édes volt. Egyébként a miénk lány, és Borkának hívják. Imád rohangálni, futás közben kerülgetni a terepakadályokat! Kőzben be nem áll a pofája. Egy óra alatt úgy kifárad, hogy éjszaka meg sem mozdul. Pedig azt mondják a malacka éjszakai állat, de mivel a miénk egyedül van, és foglalkozunk is vele sokat, teljesen átszokott a mi menetrendünkre.
-
noisy
csendes tag
hát a kamaszkor állítólag naon xar(klegalábbis emberkné de ha malacokná is az...)...én ott még nem tartok még az etetéssel szenvedek de kezdek rájönn a dógokra
az én malackáim neve honey meg noisy de eredetileg mind2 fiú

-
noisy
csendes tag
nahát nagyon köszönöm hogy segítettetek a válaszba
má étrendet is csinátam
amúgy az első alomcseréné éppen hogy naon meg vótak szeppenve nem ho futkároztak.hát az egyik amiko felemeltem naon visított.az elkerítésen még dolgozunk nem tudom mit csinájjak.ha kiveszem mindig el kell kerítni?vagy csak az elején és ha má megszokta akko jó?tuggyáztok csak szeretném a legjobbat a malackáknak azé kérdezek ennyit
amúgy van fogkoptatójuk külön vettük csak nem naon hasznájják
ezt a c-vitamin cseppet akarom állatbótba megkérdezni sztetek kell?amúgy kell egy egész csomag forgács alomnak? 
ja gondolom ho megszelífüjjenek sokat kell emberközelbe lenniük és akko utána má megszokják a dógot ho felemelem?annyira kiöszönöm hogy segítetek naon sokat számít tuggyátok minden netes oldalon mást írnak...ja és a fiú lány dologgal kapcs. majd ha megszokták az emelgetést nan betenne nekik ha még nyomogatnám is a hasukat de köszi a tippet
(amúgy anyámazt mondja azé 'izélik' egymást me próbálgatják ismerkednek...
)na mind1 naon hálás vok nektek
köszönöm köszönöm szijasztok
u.i.:enoka krampinak hívják a tengerimalackád?
-
Melly
csendes tag
Ha y forma neki akkor nöstény ha i akkor hím.Ha picit ÓVATOSAN megnyomod az alhasát ha gyanud van hogy hím akkor kibujuk...

Ha különbözö nemüek azért gyözödj meg rola hogy nem tesok e...és ivartalanítsd a hímet ha nem akarsz utodokat...és ha mégis akarsz tudd hogy mik jellemzik a szaporodásukat.
M
Ne aggodj hamar hozzádszoknak...nagyon szeretetreméltó kis állatok. -
kisninja
őstag
Hmm az első pucolás
ne agodj nekem is ilyen volt szaladgáltak össze vissza.
Majd idővel te is hozzá meg a malac is hozzád szokik.
Csak olyan helyre rakd ki ahonnan nem tudnak elfutni ilyenkor még nagyon ''vadak''
amugy hálásak mikor már látják hogy tiszta a hely.
Apropo tudod hogy hogy kell öket megkogni ? Könyen kiugranak a kezedböl. !! -
EGOKA
tag
Azza nincs semmi gond. Előbb utóbb muszáj megszokniuk.
Kajával ÉN is így vagyok. Sok friss, naponta egyszer magok, mert azért az sem árt, meg sok-sok széna vagy friss fű kell, hogy kopjon a foguk. Néha adhatsz nekik kőkemény száraz kenyércsücsköt fopgkoptatás céljából, az enyémek azt imádják, engem már kavésbé, legalábbis a nagyobb. 
Nyugodtan tedd őket ki. CSak lehetőleg olyan helyre, ahol nem gond, hogy összepisilnek meg kakilnak mindent, valamint jó, ha meg is tudod utána fogni őket. Vagyis nem tud bemászni a szekrény alá, ahol nem éred el. Esetleg a fürdőben vagy a konyhában egy elkerített rész? Azt még feltakarítani is könnyebb.
-
noisy
csendes tag
jajj most vagyunk túl az alomcserén.katasztrófa.az egyik trengerimalaxc tisdztára befosott
hogy tegyem én ki őket sose szokják meg itt kinn?nem mertem őketr kinn hagyni!hogy működik ez a szelífités má naggyábó hagyták hopgy simogassam őket de most egyenesen megútálhattak
mit csinájjak?naon naon még az előbbiné is hálásabb lennék ha segítenétek. -
noisy
csendes tag
szijasztok
hétfőn kapram két cuki tengeri malacot.csak az a bibi ho még azt se tom pontosan hogy ki fiú és ki lány.
na de a kajáltatással és az alomcserével is nagy problémáim vannak.reméltem hogy hozzátok fordulhatok segítségért.
na tehát hogy milyen kajákat és mennyit adjak meg naponta hányszor sztete?.a malackák még elég picik.a magot naon ették de olvastam hogy attó naon elhíznak úgyho most egy nagy adagot kivettem.meg tegnap az egyik fogabá beleragadt egy egész kukorica és alig tudtam kivenniI.én úgy gondolom hogy naponta 3x kéne kaját adni sok gyümölcsel egy kis táppal és szigorúan fejtett magokkal amit könnyű rágni és nem ragad bele a fogába.sztetek így jó?
meg errő a c-vitaminró szeretnék kérdezni hogy télleg kell-e ilyen cseppet venni?(a vízbe kell tenni?
)
na és még az alomcsere amirő még sejtésem sincs.nagyon hálás lennék ha válaszolnátok ezekre a kérdésekre
előre is köszönök mindent sziasztok

-
EGOKA
tag
Hát igen, a kert, meg az asztalos jó dolog, de akinek nincs...
-
Melly
csendes tag
válasz
kisninja
üzenetére
Igen nekem is azért voltak elöször.1 pár volt akiknek voltak kicsinyei.Aztán mindig megtettszett 1.És biza kicsi pénz bejön pláne hogy nekem kopim is van 2 pár.Amugy meg a fentartás nem vészes nyáron tele van a kert finom falatokkal gyümölcsökkel nálunk nekik is bőven jut.
-
kisninja
őstag
Ahogy Melly mondja kell egy kis idöt hagyni neki. Nálam kb 1-1,5 hónapot a kicsinyeivel van akkor különítem el ha már nem hagyák békén a mamát.
Aztán majd ezután kerül a úrasághoz.
Igazándiból én nem tenyésztem őket csak szeretem a kicsi malikat. Persze egy kis pénz is bejön de közelsem anyi mint a fenntartásuk.
De nem drága a fenntartásuk!!! Főleg ha van sztalos ismerös
-
kisninja
őstag
Nah megszülettek a malackák 3 jött de csak 2 maradt életben majd rakok fel képeket.
-
EGOKA
tag
Egy ismerős barátjáé lesz.
-
EGOKA
tag
Mind? Húha lesz malacáldás!

Amúgy van helye már Barninak, ma vagy holnap utazik. -
-
EGOKA
tag
Ha csak fogvacogtatás lett volna, de egymsnak estek. És olyan 3 hónap után.
-
estie
tag
Most úgy belebolondultam miattatok (is) a malacokba, és úgy szeretnék egyet

Párom meg mostanában azzal szivat hogy venni fog egyet a szülinapomra jövőhéten, de úgyse
-
kisninja
őstag
Jelenleg 8 éves a röfim (lány) épp terhesen volt beteg igy elpusztult a kölke és azóta nem szereti a simogatást.
A malacok több féle okból berghetnek (dorombolnak) és van rövid és hosszú.
Hoszú: Udvarol
Rövid: Megilyed, ill nem akar valamit (simogatás)
Szoktak még ''fügyülni'': ha éhesek ill nagyon megijednek.
Röfögés: nah ekkor beszélnek
Van még egy hang mit kiadnak de az nagyon ritka: Csiripelés (mint veréb) eddig 2x halottam és akkor is este volt igy nem láttam hogyan csinálja ill miért.
de nagyon ilyedtek voltak mitöl... pasz. -
RAM
őstag
Van akinél élt már 10 évet egy röfi is?
-
Gazala
aktív tag
Ma éjjel elpusztult a tengerimalacom. 6 éve élt velünk, nagyon rossz érzés. Sajnos szenvedett és nagyon rossz volt végighallgatni, aztán elcsendesedett.

-
estie
tag
Csak azért kérdezem mert nekem most két fiú hörim lakik együtt és volt egy olyan időszak hogy kicsit szekálták egymást (azóta lukas meg bevágottak a füleik) de utána nem volt gond. Lány höriket meg nem lehet együtt tartani mert megölik egymást, ezt nővéreméknél tapasztaltuk (majdnem). Két ellentétes neműt meg azért nem akarok mert nem áll szándékomban kismalacokkal ''bajlódni''.
A csuklás dolog meg a hörcsögöknél is megvan. Az a vicces amikor alvás közbe jön rájuk, és úgy csipognak mint a gumikacsa
-
Csimoka
tag
válasz
Kindgrind
üzenetére
szija!

az én cocim akkor szokott ilyen hangokat kiadni magából, hogyha kap kaját és én akkor elkezdem simogatni....meg ha Anya elhúzza a függönyt, akkor nagyon mérges tud lenni.
Ha ugrál meg futkos, akkor sztem vagy jó kedve van, vagy pedig fél még picit...de lehet, hogy ki akar jönni a ketrecből![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
de már olyat is hallottam egyébként ezekről a morgásokról, hogy olyankor szeretne maga mellé egy másik ellentétes egyedet ''olyan'' célból
de nem hiszem, hogy ez valós lenne 
-
estie
tag
Sziasztok!
Elolvastam a topicot, és most én is úgy szeretnék tengericocát
De most egyelőre két hörim van. Úgyhogy majd csak utánuk. Tudom, csúnya dolog ilyet mondani a pockokra nézve, de már úgy várom hogy legyen egy nagyobbacska hoszúszörú kiskocám
Vagy inább kettő
Tényleg: hogyan lehet összepároztatni a cocákat? Két fiú mehetne egybe?
Hogy lehet hogy ennyi malac megfullad az eleségtől
Miért ilyeneket gyártanak nekik ha egyszer veszélyes? Vagy csak a kis falánkok nem rágták meg rendesen a finom falatot?
Új hozzászólás Aktív témák
- Herman Miller Aeron B ergonómikus irodai szék
- Kompakt méretű Jura Ena micro 90 One Touch beépített cappuccino fejjel
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- Samsung RL55VTEBG hűtőszekrény használt
- Bontatlan WORX Landroid Vision M600 AI-alapú robotfűnyíró eladó!
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 16GB 512GB 1 év garancia
- 27% - ÚJ - XFX Radeon RX 9070 16GB GDDR6 Swift OC Videokártya! BeszámítOK
- AKCIÓ Dell Latitude 5420 - i5 1145G7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Cooler Master Cosmos C700P + 4db be quiet! Light Wings 120mm PWM + kontroller
- GAMING PC! i5-12400F / RTX 5060 / 32GB DDR5 / 512GB NVMe / 600w! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
tejóéég?hogy bírod?mekora a ketrecük/terráriumuk?
Jesszusom!

gyorsan tettem oda magasabbakat.utána pedig a tv polcnál opróbálkozott de az be vót tömve pulcsva de ő azon is átment
a másik meg gubbasztott elég sokáig me ő félős aztán az asztal alatti részt elbarikáoztam hogy oda ne tudjon menni és utána má mászkált egy kicsit ő is

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)