Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bkercso: Tápszűrő-5 SMPS-hez
- gerner1
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Luck Dragon: MárkaLánc
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anee
csendes tag
A kismalacka most lesz szombaton 4 hetes... Sokat mászkál Rozim hátsója tájékán, attól tartok előbb-utóbb megint lefial... Ha holnap elválasztom, az jó? És hogy szokták ezt? Mert én laikusan azt gondolnám, h. ne legyenek egy légtérben, mert a kicsi bizti állatira fog sípolni napokig az anyja után, így is sípol ha a többieket kiveszem őt pedig csak 2 perc múlva... Szóval lehetnek egy szobában a külön ketrecükben, v. jobb lenne, ha külön helyezném el őket? Már nem szopik úgy látom.
-
dokar
addikt
válasz
juliabrilke
üzenetére
ez hosszúszőrű, csak nem rég nyírtam

mellesleg olyan szikladarabot szokott enni ebédre
-
ladybug
őstag
Köszönöm a tanácsokat. Csak még mindig azon aggódok, vajon észreveszem-e, hogy itt az idő, illetve mikorra várható a szülés?
-
dokar
addikt
erkélyen készült

-
rlazol
veterán
ezt hol olvastad?
nem egészségtelen, ez a természetes. A vehem fő növekedési szakasza a kihordás utolsó harmada, ehhez kell a sok energia, eddigre viszont a szoptatásnak már vége.
Sőt, az az egészségtelen, ha egy nőstény tengerész huzamosabb idegig üresen marad, ekkor könnyen ciszták alakulnak ki a petefészekben. -
Diego!
senior tag
válasz
ladybug
üzenetére
Én az elléshez raknék odut, pár nap után persze ki lehet venni, de nyugodtan kell lezajlani a dolognak...mi raktunk.
A hímtől el kell választani!
A nőstény ovulációja mindjárt a fialás után - az elléstől számított 2-dik órában - beindulhat. A szülés utáni (postpartum) ivarzás tengerimalacnál a 2-15 órában már bekövetkezik. Ha hím van a közelében, mindjárt az ellést követően újra vemhes lesz, ami rendkívül egészségtelen a nőstény (és a kölykök) számára! -
kisninja
őstag
válasz
ladybug
üzenetére
Nos én nem raknék odut neki... had szocializálodjanak. Kölön választom és a szobám egy nyugisabb részébe rakom.
A 7-8 hónap már jó.
Nem bujik amugy sehova... hacsak nem raksz be ólat de ezt már egyszer itt kitárgyaltuk nem kell nekik semmi ilyesmi.Diego: Én tévedtem te meg jól tudtad.
régen voltak kismalacaim.
A vemhesség 59-73 nap (általában 68 nap) -
ladybug
őstag
válasz
kisninja
üzenetére
Értem. Köszönöm, az információkat.
Vizet kapnak, de egyébként mindenért "szólnak". Ha vmi hiányzik, ami ott szokott lenni (víz, gyümölcs, széna, magok), és nincs nekik feltöltve, akkor már sípolnak is. Ha éhesek, ha nem, annak ott kell lennie.
Fiatal? Az mit jelent? Ha kb 7-8 hónapos, az már elég idős?
Még egy kérdés: Jelzik vhogy előre, hogy mikor várható a szülés? Úgy értem, elbújik, és nem jön elő 1-2 napig. Vagy ezt már csak a szülés után csinálja? És a kicsik, mikor jönnek elő az odúból?Bocs, mégsem egy kérdés lett.
-
kisninja
őstag
válasz
ladybug
üzenetére
Hát kb 3hónap a vemhességi idő, mikor már majdnem szétrobban a hasa akörül szül utolsó hetekben különrakom a terhes malit. Mindig nyugodt csendes időben ellik általában hajnalban. Én mindig felkelek olyankor. Fontos sok kaját főként ha nem itatod akkor nagy nedvességtartalmut kapjon... uborka. 1-2 napig hagy őket békén. Ha fiatal a cocc akkor általában az első alom elpusztul.
-
Fantomasz az esti időpontokban érdekes hangulatváltozáson megy keresztül. Késő este felhajtottam a ketrecük fémlépcsőjét, mert Karamella a fejével emelgeti és a csattanó hang nem túl kellemes az éjszaka csendjében.
Fantomasz a másik sarokban üldögélt, és majd az oldalára dönthettem, akkor sem menekült el a kezem előtt. Ha megpendítettem a ketrec rácsát, akkor meg berregett. Mélyebb a berregése, mint Karamellának. Olyan kis férfias.
Aztán elmúlt a bambulása, és cojogni kezdett, hagyjam már békén.A tengerimalacok mókás állatkák.
-
ladybug
őstag
Hogyan tudom megállapítani a malackámról, hogy terhes? Nagynak találom a hasát, de nem tudom eldönteni, hogy kövér-e vagy babás.

-
bartim
újonc
Sziasztok! Nagyon örülünk, hogy végre találtunk egy ilyen remek oldalt.
Két malacot kaptunk, mind a kettő lány. Folyton veszekednek, marakodnak, tele vannak sebekkel.
Mit tanácsoltok, mit csináljunk?
1. Megszokják még egymást, vagy válljunk meg az egyiktől?
2. Társas lények?
3. Körmöt hogyan kell vágni nekik?
4. Ha száraz a bőrük, akkor mivel kenjem?
-
orkester
őstag
Fidó milyen kövérnek néz ki így
(ma reggeli rágcsálás)
-
kisninja
őstag
válasz
juliabrilke
üzenetére
Az alatta lévö föfögöm rágta igy meg... utánna megdögönyöztem
ö a kis kedvenc.. büdös kurv@ ez is
régen azt hittem csak fiumalacok lehetnek okosak és bartáságossak de tévedtem, haláli malac. Most csak 3 malacom van mind nö. -
EGOKA
tag
válasz
juliabrilke
üzenetére
Akkor az nem olyan vészes allergia. De szerintem is teszteltesd Magad, nehogy baj legyen.
És persze, h nem.
(Most, h megfürödtek, olyan finom puha a bundájuk. Ha jön a jó idő, gyakrabban lesz pancsi, bár nem fogják értékelni, de úgyis én húzom a rövidebbet, még most is fáj a kezem, ahol kikaparták az ujjaim.) -
kisninja
őstag
válasz
juliabrilke
üzenetére
Ellenőríztesd hogy az vagy e csak azért ne vegyél malacot, hogy alergiás vagy még azt vagy eladod vagy nem törödsz vele.

-
EGOKA
tag
válasz
juliabrilke
üzenetére
Nem lehet, hogy a szénájukra voltál allergiás?
Kopasz malac!!!
De az meg olyan kis csúnya. 
-
EGOKA
tag
válasz
juliabrilke
üzenetére
A rex meg az aguti tök ugyanaz a kép.

Nekem rozettásak vannak. (Ez kb a magyar abesszín, ugyanis amíg az a lány, akitől vannak a cocók be nem hozta a fajtatiszta abesszíneket itthon nem lehetett igazit kapni. Sokan mondják, h az, de ez sajna egy nemzetközi zsűri előtt nem állná meg a helyét.)
Sokan mondják, h rövidszőrűt érdemes venni. Lehet tényleg kevesebb a gond velük, de szerintem ez szerelem első látásra. Tök mind1, milyen fajta, ha meglátod és megszereted, ő a malacod!

-
kisninja
őstag
Én olyan 1-2 hónapossan szedtem külön öket mikor már nem szopnak és arra rakok rá 1.2 hetet... no nem ne molesztálják az annyjukat vagy egymást

juliabrilke: Én el felejteném 10k azért sokk és ki tudja honnan van az a törzskönyv.
Nálunk 1-2k között van az áruk az első cocim 500ft volt. Fajtákat anyira nem ismerem a malac volt a lényeg
de rövid szörüt ajánlok és minnél nagyobb annál jobb... A beltenyészett cocik kicsik viszonylag. -
juliabrilke
veterán
válasz
kisninja
üzenetére
Nagy szórás van, de árban 7-10k volt egy törzskönyvezett malac. Ezért gondolkoztam el rajta. Azért volt érdekes, mert az eladó se tudta érvekkel alátámasztani, hogy miért is éri meg.

Nekem az lenne a lényeg, hogy jó nagy malac legyen.
Itt néztem egyébként, hogy milyen fajták is vannak. képRégebben egy angol bóbitás és egy "sima" volt.
-
Anee
csendes tag
Andy most 2 hetes volt szombaton, tudjátok, a frissen sületett malackám
Mikor kell őket elválasztani? A kis mali már Rozikám hátára mászogat... Ő pedig utálja ezt...
És ha jól tudom, úgy 6 hetesen már el lehet adni, vagy mi az a kor, mikor már teljesen biztonságosan lehet ezt megtenni? Nagyon fog majd hiányozni, az biztos!! Olyan szép és olyan gyorsan nő, h. ihaj!! Hatalmas malacfiú lesz belőle
-
kisninja
őstag
válasz
juliabrilke
üzenetére
Lány Lány jó választás nyugisabbak és nem okozna meglepit 3 hónap múlva
Én a rövid szörüekre voksolok kevesebb az esély külömböző gombás betegségekre.
Életkorra mindegyik annyit él kivéve a nagy beltenyészetben. Nem tudom mennyivel drágább a törzskönyves malac de nem éri meg... sokak szerint egy fogyóeszköz.
Nekem pl anno két testvér malactól lett a 9 éves cocim egyszer volt beteg ráadásul pont akkor szült nagyon odavolt de 3 szuri helyrehozta és azóta is boldogan él. -
juliabrilke
veterán
Hello mindenkinek!
Malacvásárláson törjük a fejünket. (egy pár)
Olyan kérdésem lenne, hogy a különböző fajtájú malacok között van-e nagyobb különbség?
(gondolok itt arra, hogy meddig él, kevésbé egésséges...)Párból a lány-lány páros mennyire jó ötlet?
Csak törzskönyvezett malacot éri meg venni?A válaszokat előre is köszönöm!
-
Anee
csendes tag
-
EGOKA
tag
Tegnap malacfürdés volt. Ők ezt kevésbé értékelték, mint ÉN. Bogyó össze is karmolt, ahogy próbált felfutni a karomon. De most legalább tiszták és jó illatúak.

És nagyon válogatnak. Mostmár egyáltalában nem hajlandóak megenni a malackajában lévő préselt füvet. Kimazsolázzák, ami tetszik nekik, azt meg otthaggyák.
-
orkester
őstag
Ilyesmi lehetett Fidó kicsinek
. Sajnos így még nem láthattam :
-
Diego!
senior tag
A Ti malacaitok mennyire válogatósak?

-
kisninja
őstag
válasz
Kalandor
üzenetére
Lehet nem olvasod már de depi a coccokkal nem igazán szokott végezni valami betegség vitte el őket. Részvétem nagyon rossz lehetett sokszor átéltem már de semmitvel sem lett könnyeb egy malacom elvesztése sem.
9éves coccom miatt aggodom igaz úgy voltam vele 2008 nem éri meg most a tavaszban nem hiszek de cáfoljon rá... haláli dögi az is de csont és bör már minat az öregek mikor, nagyon végén van. Állandoan ubit kap nem olcsó de azt imádja cibálja

Járni már nem tud rendesen inkább döcög. Tisztálkodáshoz még 2 lábra áll. -
dokar
addikt
válasz
Kalandor
üzenetére
a jó emlékek maradjanak meg. olykor nézegess majd be a topikba. hidd el, neked is könnyebb lesz. éljenek a tengerimalacok, a legtündérebb házikedvencek.

a tengerimalac csak örömöt tud szerezni, bút a szenvedésük vagy hiányuk okozhat.
mellesleg ki nem állhatom a macskákat. pfúj.
-
-
EGOKA
tag
Nagyon sajnálom.

-
Fantomasz és Karamella a szobában ide-oda kocog. Aztán megáll az asztal, szék alatt, és ott pihen, akár el is hever, ha adtam nekik ennivalót.
Na, de ha eljön a ketrecbe bepakolás pillanata...
Futnak ide-oda, én meg trappolok utánuk.
Tisztára, mint a Jurrasic park első részében, mikor a tudósok terepjáróját üldozi a T-rex.
Ilyenkor szoktam morogni, Gyere ide, te #&@* malac!
Persze nem akarják, hogy elkapjam őket. Trükköznek, kicseleznek, bebújnak a szekrény mögé. -
Anee
csendes tag
Nah, igen. Ez a picúrka is még csak egy hetes, de már dupla akkorára nőtt, mint mikor megszületett. Elképesztő milyen gyorsan nő!!
Az biztos, hogy jó dolga van nálam egytől egyig a malackafamíliának, mert egész nap nekem sípolnak, ezzel zsarolnak mert tudják, így tutira kapnak kaját... Ilyenkor megesik rajtuk a szívem... És kapnak vmi finomságot, de le is mozgatom őket.
Egyébként igaz, hogy a fiú kismalackák gyorsabban nőnek, mint a lánykák? Mert akkor az enyém fiúka lesz.... Megnéztem, a kezemben, és azt hiszem minden kétséget kizáróan fiú.... El is szomorodtam mindjárt... Úgy meg akartam tartani. Viszont így nem tarthatom...
Az enyémek csak a ketrecben fürgék, mint Te is mondtad, ha kiteszem őket lemerevedik mindegyik...
-
válasz
Kalandor
üzenetére
A francba. A rüh elég gyakori állatka, de hogyan juthatott el a malacaidra?
Egyébként a tünetei nagyon hasonlíthatnak a gombás fertőzésekre. Szerintem. Vagy allergiájuk volt/van.Karamella bőrbaját megoldotta az atka elleni oltás. Azóta sem tértek vissza rá a kis dögök.
-
ravaszka*
csendes tag
ez nem sikerült, de majd próbálom még, mert nagyon aranyosak, látnotok kell.

-
ravaszka*
csendes tag
Nálunk fürdetés volt

Benő nagyon jól tűrte, de Marci kapálózott, menekült.
-
EGOKA
tag
Édes. Ha megmarad a pici, feltehetőleg óriási malac lesz. Az első alomból való egyedüli apróságok (persze, ha jól vannak tartva) hatalmasak szoktak lenni.

Az ÉN óriásaim iszonyat lusták. Kiteszem őket az ágyra, meg sem moccannak. Na jó, Bogyó szokott szabadulómutatványokat előadni. Letornázza magát az ágyról. Egy picit meglepődik, de amint magához tér, iszkiri.

-
dokar
addikt
Hihetetlen, néha egyik-másik malac majd meg őrül, csak hogy vakargassam már meg a hátát. Nagyon szeretik, főleg a Pipe.

-
Dorian
félisten
Közben kaptunk egy ismerőstől egy kismalacot a nagyobbik mellé és vettünk egy bazi nagy ketrecet...
Állítólag fiu, de a nagyobbik úgy tűnik udvarolni kezdett neki és hajkurássza... Csak nem meg akarja... khm... ???
-
Anee
csendes tag
válasz
orkester
üzenetére
KÖSSSZI!! Nem jó a képminőség? Pedig csúcsgép... Sebaj. Hát remélem azért helyre kislány lesz
Nagyon szeretném megtartani! Már tűkön ülve várom mi lesz....
Az biztos, hogy szombaton született, és vasárnap nagyonn lett, ma pedig megint nőtt. Ez a kis picúr úgy nő, mint a bolondgomba
A doki is tegnap csodálkozott, h. ez tényleg szombaton született? Háát, egész nap eszik a kicsike 
-
Anee
csendes tag
Nagyon szeretném megtartani. Ha kisfiú lesz mégis (én megkuksiztam, mikor szopizott, oldalán fekve, és úgy tűnt nincs ott semmi, de persze messze nem vagyok szakértője a témának). De sajnos csak akkor tarthatom meg, ha kislány... Több ketrec el sem férne már, mert icuri picuri a szobám
De ebbe még bele som gondolok, örömmel nevelgetem. Imádnivalóak!!! Egytől-egyig!
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Óra topik
- AliExpress tapasztalatok
- Egér probléma
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- One mobilszolgáltatások
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hello Leo: véget ér a Starlink egyeduralma
- Robotporszívók
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- 266 - Lenovo ThinkBook 16 (G6 ABP) - AMD Ryzen 5 7430U, no GPU
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Green-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4347
- Magyar, Aktiválatlan! Apple MacBook Pro 14! M3, 8GB, 500GB! BeszámítOK
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4770K / GTX 1060 6GB /16GB RAM /250SSD + 500GB SSHD
- Keresünk dokkolókat
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

sosem volt sosem lesz.
régen voltak kismalacaim.

) akkor eszik meg a többit, répát almát stb.... Néha kicsit kiakadok én is tőlük, annyira válogatnak
Ez szörnyű...azért nézz be néha.