Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
Új hozzászólás Aktív témák
-
orkester
őstag
válasz
PindurAnna
üzenetére
Köszi.
Füles amúgy a körülményekhez képest jól van.Eszik rendesen, továbbra is veszekszik Pötyivel, aki egyre többet jár át hozzá. Ellenben nagyon csendes malac lett. Próbálunk Vele még többet foglalkozni, remélem nem fogy el az életkedve!
-
orkester
őstag
válasz
wwenigma
üzenetére
216gr...akkor Ő még nagyon pici. Most nem olvastam vissza, hogy mennyi idős. Mi amikor széklet gondjuk volt Neoranormont használtunk (bepanthen vagy sudocream is jó lehet). Nyugodtan be lehet vele kenni a fenekénél, ha száraz könnyebben kicsúszik, ha sebes azon is segít.
Tegyétek magasra és nem kell annyit fűteni miatta, a plafonnál mindig jóval melegebb van ilyen fűtés esetében.
-
orkester
őstag
Ha valakinek esetleg műtét előtt állna a malaca, a tegnap felbontott Meloxidyl fájdalomcsillapító/gyulladáscsökkentő szer 6 hónapig nálam ingyen elérhető (ennyi a felbontás utáni szavatossági idő, amúgy 2015/07). 10ml-es, ebből egy malac napi adagja 0,2ml.
Nagyon remélem, hogy senkinek nem lesz rá szüksége, de ha ezzel segítek, szívesen adok belőle (pár ml-t megtartok, biztos ami biztos). Korlátozottan fecskendőm is van hozzá (3-4db).Vecsésen vagyok, egyébként 3000 Ft körül van az egész (csak, hogy megéri-e a posta, vagy útiköltség).
-
-
orkester
őstag
Köszönöm.
Most már azt hiszem véglegesen eldőlt, hogy több tengerimalacom nem lesz. Az eddigi 3 halálesetből 2 szenvedéssel ért véget és ezt én is nehezen viselem. Most itt van még Pötyi és Füles, szegény Füles élt Nyafival, bújt hozzá, állandóan mellette volt, nem tudom mi lesz most Vele. Pötyi meg magának való malac, csak veszekednek, így szerintem maximum akkor változik a helyzet, ha Nyafi miatti féltékenység volt köztük a konfliktus. Eredetileg Pötyi élt Nyafi mellett, amíg Füles át nem vette a 2. malac szerepet.
Aranyos állatkák, imádom őket, könnyen az ember szívéhez nőnek, de olyan hirtelen lehet bajuk, amit ráadásul azonnal, szakszerűen kéne ellátni, ami a legtöbbször a csak kutyákhoz, macskákhoz, lovakhoz értő állatorvosok mellett igen nehéz.
-
orkester
őstag
Nyafi meghalt ma reggel.

Nem hiszem el. Tegnap este már magától is evett uborkát amennyire tudott, próbálkozott, volt benne életerő, teljesen jól volt. Éjfél után még megkapta a pépes kaját is, ma reggel Párom 7:45 körül ment el, semmi baja nem volt, én 8:10kor keltem arra, hogy félig az oldalán fekszik nyitott szájjal és próbál levegőt venni. Szerintem megfulladt. Biztos próbált valamit megenni, de az első fogai miatt nem bírta normálisan rágni. Próbáltam lenyúlni a torkán, de csak pépeset találtam.
A másik lehetőség, hogy eddig bírta a szervezete. De ilyen hirtelen?Most már mindegy, eltemettem, nyugodjon békében.
Ha nem lennék ennyire biztos a foghiány következte fulladásban, sokkal könnyebb lenne, főleg mert én nem akadályoztam meg, én vittem ahhoz az emberhez.
Persze ha felkelek normálisan 8kor és nem alszom vissza 10 percre talán akkor is másként alakult volna. Annyira szörnyű így elveszíteni Őt.
-
orkester
őstag
Nincs valami fórum ahol az állatorvosokkal kapcsolatos tapasztalatokat meg lehetne osztani?
Szegény Nyafi már magától enne, de az élettől elmegy a kedve mire megszűnik az a 6-7mm távolság a fogai között. Mellette Füles vígan szénázik, ő meg szerencsétlen, egy kontár miatt csak a levegőt harapdálja, aztán visszaballag és meredten néz maga elé.
Ok, ettől még életben marad, de feleslegesen szenved napokon, heteken keresztül. -
orkester
őstag
válasz
wwenigma
üzenetére
Miskolcon is van Müller. Ott van Pet Bistro-s Knusper-kissen nevezetű lucernás párna. 125gr-os 300Ft-ba sem kerül 1 dobozzal, sokáig elég, ha csak "jutalomfalat". Ez nálunk az egyik favorit, nagyon gyorsan megszokták a zörgő doboz hangját, imádják. Esetleg próbáld ki ezt is.
-
orkester
őstag
válasz
wwenigma
üzenetére
Köszi, hazaértünk egy ideje. Az egyik hátsó foga nőtt meg, ott volt beakadva egy tüske (gondolom a szénából), úgyhogy azt kiszedték és azt a fogát lecsiszolták. A műtét után fecskendőből etették és normálisan evett is. Hazaérve hagytam kicsit pihenni, most meg akartam etetni ugyanolyan péppel, mint amit bent kapott, de még talán jobban kapálózott szegény mint ezelőtt. Gondolom fájhat Neki a helye (legalábbis remélem, hogy most már nincs még valami), fel is írtak rá valami erős és jó drága fájdalomcsillapítót, abból is adtam Neki, de fél fecskendő táp-pép után megunta. Pedig jó táp, 275gr 900Ft.
Na mindegy, nagyon remélem most már rendbe jön. Ajánlom mindenkinek, akinek elérhető, a Szent István Egyetem kisállatklinikájának Egzotikus osztályát, végre egy hely, ahol tényleg hozzáértéssel és gondoskodással állnak a malacokhoz (is).
Ja és a műtéthez "gázosították" a malacot, azt mondták nagyon minimális az esélye annak, hogy rossz vége legyen; ehhez képest máshol még papírt is alá kell írni, mert annyira kockázatosan altatnak.
Ha van bogyó az jó, akkor kezdődik a legnagyobb gond, ha nincs.PindurAnna:

-
orkester
őstag
Nyafi a műtőben van, elvileg lecsiszolják a hátsò fogait. Az a barom orvos meg elmehet a bánatba, mert a metsző fogakkal semmi gond nem volt. Nagyon izgulok, hogy minden rendben legyen.
-
orkester
őstag
válasz
PindurAnna
üzenetére
Átvittem Gyálra, mert ott 3tól volt rendelés és arra a bizonytalanra, hogy mikor ér vissza az itthoni doki nem bírtam várni. Biztató volt a weboldalukon, hogy a fejlécben van tengerimalac. Nem tudnám megmondani egyelőre, hogy jól tettem-e, mert nagyon szenvedett a malacom.
Viszont jelenlegi állapotában az altatásba lehet belehalt volna.
Kapott 2 hatalmas fecskendőnyi infúziós oldatot, amik nagy dudorokban nyomták a bőrét, amíg szép lassan szét nem terjedtek. Kapott 2 kisebb szurit, azok valamilyen egyéb valamik voltak. Vágtak a metsző fogaiból...hát, tényleg nem voltak rövidek, de szerintem még éppen jók voltak. Ebben a fog kérdésben kicsit úgy érzem úgy gondolkoznának, mintha lenne egy szabvány fogméret a tengerimalacokra és ha más akkor vágni kell. Most úgy voltam vele vágja, mert foggal sem eszik akkor mindegy, így legalább könnyebb lesz megtömni és ugye hátha igaza van...
Ő is átnézte a hátsó fogait, szerinte túl vannak nőve és azt piszkálja, azért nem tud normálisan enni (akkor a metszőkkel mi volt a gond?
), az itteni orvos szerint egyik foga sem volt túlnőve. Na így legyen okos az ember és tudjon helyesen dönteni a malac sorsáról.
Megjegyzem a gyáli doki talán többet találkozott már tengerimalacokkal, de lehet csak be akart mutatkozni, mivel először látott. Ellenben le lettem szólva, hogy borsópelyhet adok Nekik, mert a hüvelyes zöldség nem éppen malacnak való. Érdekes, a többi malacnál soha nem volt ilyen gond.
Na és a végére a patthelyzet...kicsi a metszőfoga, etetni kell (ez legyen a legkevesebb), na de ha a hátsó miatt nem eszik akkor továbbra sem fog. Azt mondta az állatorvosi egyetemnél le tudják csiszolni a hátsókat, de mivel altatni kell, csak majd ha jobban lesz. Viszont ha nem tud enni, nem lesz jobban. Ha ilyen állapotban altatják el, kb. 4,5 évesen kicsi az esélye, hogy túléli. Most hagyom pihenni, este etetéskor talán már több minden kiderül, de bármennyire is optimistán állok hozzá, szerintem pont ugyanúgy nem fog tudni rágni. -
orkester
őstag
Szerintetek hogy lehet valaki úgy állatorvos, hogy "allergiás" a tengerimalacra? Ráadásul kb. úgy mondta, mintha iszonya lenne velük kapcsolatban. Persze lehet, hogy tényleg allergia, de akkor is.
Szerencsétlen Nyafinak meg étlen-szomjan kell várnia estig, hogy a rendelőbe visszaérjen a 3. (megj. a fő) állatorvos, mert az egyik "allergiás", a másik mit tudom én miért nem foglalkozik vele, pedig voltam már nála velük és kedvesen, figyelmesen csinálta a dolgát.
Egyébként valami fennakadhatott neki, mert ha nehezen sikerül egy kis zöldséget a szájába tömni, akkor kapálózva nagy nehezen elrágja. Reggel voltam vele, akkor küszködve elvileg sikerült valami keresztbe állt akármit kipiszkálnia az orvosnak, de a helyzet nem változott. Így ha minden igaz este altatják, hogy hozzá lehessen férni. Nagyon bízom benne, hogy túléli szegény, de ha nem próbáljuk meg az éhségbe hal bele.

-
orkester
őstag
válasz
wwenigma
üzenetére
Remélem minden rendben lesz!

A friss malac bogyó tényleg hatásos tud lenni, csak rossz nézni.
Pötyi miután meggyógyult 2 malac helyett evett, úgyhogy ha már magától eszik, akkor az tapasztalataim szerint a gyógyulás biztos jele.Jó, hogy ilyen jó Nálatok a kórház, itt Vecsésen csak elmegy, az egyik orvos durva, a másik annyira nem szaki, viszont legalább mindkettő jó drága.
-
orkester
őstag
válasz
PindurAnna
üzenetére
Hoztam ma Neki és ez végre tényleg felkeltette az érdeklődését. Viszont megszakad a szívem mikor látom szegényt, hogy enné, rágná, de képtelen rá mert nem érnek össze a fogai.
Éhezik, de egyre nehezebb beletömni az a pár falatot is. Elhiszem, hogy utálja, de éhen halna nélküle. Így sem tudom ki fogja-e bírni, mert az nem mennyiség amit meg bírunk Vele etetni.
Annyira bánom már, hogy elvittem az orvoshoz, többet ártott mint használt és még fizettem is érte.
-
orkester
őstag
válasz
Ezekiel Ston
üzenetére
Sajnálom.

Most mi is szenvedünk Pötyivel, mert nem evett, elvittem dokihoz, adta Neki a szokásos vitamin szurit. Testhője normális volt, a kedélyállapota is, ezért azt gondolta, hogy lehet a foga miatt, mert kicsit hosszú volt, vágott is belőle. Na de mennyit. Most etethetjük (tömhetjük) amíg vissza nem nő a foga. Pedig ma már magától is evett volna, de nem tud semmire ráharapni, most majd ezért lesz maga alatt. A pépeset már nagyon unja, a répát így aprókban nem igen akarja megenni, az uborka az egyetlen amit valamennyire megeszeget így, ezen kívül Gimpet pasztát kap. Ma a pasztát elkevertem jó minőségű, természetes c-vitaminos, bioflavonoidos porral és egész jól lett, szerintem az étvágya is ettől nőtt. Persze az a regeneráló vízben elkeverendő tápszert amit adott a doki és amit szerinte szeretnek a malacok nem nyeli le, csak nagy küzdelmek árán, nem is erőltetjük. Úgyhogy szerintem "csak" gyomorrontása volt/van. Mikorra nő vajon vissza a foga?
-
orkester
őstag
válasz
dumbo_tf2
üzenetére
Nagyon szomorú a malacka halála és az orvos hozzáállása is, sajnálom.
Nálunk sem olcsó az orvos, de azért ez már pofátlan szerintem. Akihez én járok, ott legalább ha ilyen esélyesen reménytelen eset van, csak minimális pénzt kér, viszont ha meggyógyul és visszaviszed, mert azt ugye kell, akkor "sikerdíjas" számlát állít ki. Mondjuk azt nagyon utálom benne, hogy legtöbbször úgy bánik a malacokkal, mint egy darab ronggyal. Ellenben az asszisztens hölgyek, meg a sajnos ritkább doktornő nagyon óvatosak. Szerencsére nem vették át a flegmaságot. -
orkester
őstag
válasz
dumbo_tf2
üzenetére
Szia!
Nagyon sajnálom, tudom milyen borzalmas hallgatni a hörgő malacot, nekem sajnos volt benne részem, azt mondta a doki, hogy vagy felépül magától nagyon rövid időn belül, vagy nem tud mit tenni. Vitamint anno azért Ő is kapott, de végül a kezeimben aludt el végleg.
-
orkester
őstag
válasz
scapegt
üzenetére
A rövid szőrű nagyon aranyos, de itthon fiú uralom van (3f-1l), így nem lenne jó ötlet, mert a lány is már lassan 6 éves.
Egyébként sajnos nekem sem jut már annyi időm rájuk, de próbálok mindent megadni Nekik, főleg a kényelmet, meg a malac társaság lehetőségét.
Igaz a lány malac magányos, de vele Párom azért próbál foglalkozni amennyit tud. -
orkester
őstag
A Ti malacaitok is többet esznek ebben a melegben?
-
orkester
őstag
válasz
wwenigma
üzenetére
Próbáld meg a kedvenc zöldségével/gyümölcsével bedörzsölni az itatót. Igaz biztos akkor is morcos lesz, hogy csak víz jön belőle.

A mi egyik malacunkat - mióta egy rövid ideig kényszerből tálból ivott - nem lehet ráerőltetni az itatóra. megszokta a kényelmet. Illetve persze iszik, ha már nagyon szomjas, de nem olyan sűrűn és akkor is keveset, így kapott egy új tálat, nem bírtam nézni, hogy inkább nem iszik, csak ne kelljen bekapni a csövet.
-
orkester
őstag
válasz
D.Orion
üzenetére
Sajnálom.
Szerintem nekünk sem lesz már több malacunk, ha a mostaniak meghalnak (persze remélem minél később, de már 4 évesek ők is).Kedd este szaladgált egy egészen nagy sün az utcánkban a járdán, nem tudom mit kereshetett ott, általában a bokros részeken látni, na a lényeg, hogy pont ugyanúgy picit szökdécselve haladt mint ahogy Pötyi is közlekedik.

-
orkester
őstag
válasz
Handy_66
üzenetére
Szia!
A papírtól szinte biztos nem lesz bajuk. A szőr kopása és ha olyan a bőre, ráadásul még vakaróznak is, akkor igen nagy a valószínűsége, hogy rühesek. Nem halálos, de minél előbb orvoshoz kéne vinned őket. Pár injekció és meggyógyulnak, ha az a bajuk. Egy tengerimalacra nem olyan drága az orvos (mint pl. kutya vagy macska esetében), legalábbis normális helyen.
Házilag ne kezeld őket szerintem. -
orkester
őstag
válasz
PindurAnna
üzenetére
Szegény kismalac.
Ez talán a legrosszabb, mikor ilyen korán mennek el, pedig mennyi uborkát falhatott volna még.Szerk.: Kár, hogy mostanában csak rossz hírek vannak a fórumon, persze ezt is megosztja az ember, de én pl. szívesen olvasnék a malac hétköznapokról is. Főleg képekkel.

-
orkester
őstag
válasz
PindurAnna
üzenetére

-
orkester
őstag
válasz
PindurAnna
üzenetére

D.Orion: Mókából csak különleges esetben rágtak, csak azt rágták meg amitől nem fértek el, vagy pl. hangfalkábelt ha beleakadtak. Úgyhogy ez a kisebbik gond volt.
-
orkester
őstag
válasz
PindurAnna
üzenetére
Igen...de nem ajánlom, illetve a malacoknak jó és én is szerettem, hogy szaladgálnak, mászkálnak össze-vissza, vacsora időben sorakozás az ajtónál
, de mi amúgy is terveztük a szőnyeg cseréjét, így összehoztuk a két dolgot. Átmenetileg próbáltuk takarítani a "kedvenc" területeket, csak nem sok eséllyel. -
orkester
őstag
Akit esetleg érdekelnek ide feltöltöttem az összes eddigi malacos, vagy malacokkal kapcsolatos képeinket.

-
orkester
őstag
válasz
PindurAnna
üzenetére
Köszi!

-
orkester
őstag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Szia!
Jöhetnek a képek.
Sajnos mostanában igen kihalt ez a topik. -
orkester
őstag
válasz
Etka boszi
üzenetére
Szia!
Bárhol simogatod is csinálja? Majd megszokja és nem fog nyavalyogni. Egyébként feneküknél nem szokták kedvelni, ha hozzájuk érnek.
-
orkester
őstag
Tegnap éjjel megtörtént, ami még soha, Füles rendesen megharapott. A többiekkel agresszív néha, de engem még meg sem próbált harapni. Éjszaka arra keltem, hogy mindegyik baromi hangosan kocogtat, odamentem és elhesegettem őket egymástól, erre a sötétben Füli úgy belém harapott, hogy a kézélemnél 1cm széles vágással bement az alsó 2 foga (szerintem tövig), a felsők a csontomnál megakadtak, így az csak 1-2mm mély. Rendesen folyt a vérem. Remélem nem lesz bajom! A sebtől felfele 1 centin a bőröm kicsit érzéketlen, de nem néz ki rosszabbul, mintha késsel vágtam volna el a kezem.
-
orkester
őstag
válasz
wwenigma
üzenetére
Zöldséget kap eleget? Esetleg egy kis száraz kenyér segíthet, ha székrekedés jellegű a dolog. Meg Te is meg tudod nézni(ujjal tapintható), hogy a fenekénél nincsenek-e feltorlódva a bogyók; nálunk is volt anno hanonló nyüszögés közben, óvatosan ki tudod nyomkodni ha ez lenne a baja.
-
orkester
őstag
válasz
Csiborbogár
üzenetére
Az ők alatt a saját malacaimra gondoltam, csak nem voltam elég egyértelmű.

-
orkester
őstag
válasz
ravaszka*
üzenetére
Turmixolj neki zöldségeket és fecskendővel próbáld óvatosan megetetni. Sőt ami mégjobb és Párom beteg malijánál is bevállt az a Calo-pet paszta, ebben elég tápanyag van, még ha mást nem is lenne hajlandó enni. A beteg malac sajnos általában étvágytalan.
Tv: Szobatisztaság? Na ők ezt a fogalmat nem ismerik.
Megfigyeltem viszont, hogy Pötyi(neki beraktam egy házat, kicsit különc malac), miután egy helyen telebogyózta a fekhelyét a házával együtt arrébb költözik. Érdekes és nem az 1. alkalom, 1 héten belül a terület egyik feléről szép lassan eljut a másikra. -
orkester
őstag
-
orkester
őstag
Annyi változás van azóta, hogy pléd van alattuk, de tervezem egy vékony (1-2cm) szivacs matrac beszerzését is. Nekik is kényelmesebb a talaj aludni és talán a szagokkal is még kisebb gond lesz. -
orkester
őstag
válasz
wwenigma
üzenetére
Szerintem egyáltalán nem sok a havi 650g sőt, az egyik teljes értékű tápjukra napi kb. 30-35g van írva + széna, a másikra napi 35-50g (ez az olcsóbbik) + széna, úgyhogy elvileg még kevés is. Nálunk mondjuk nincs adagolás mindig van előttük kaja, ehhez képest a 3ból 1 van csak kicsit elhízva, egyikük meg sovány, harmadik normális.
Tegyél neki tálba vizet, hamar át fog rá szokni.
más: Most tervezzük, hogy nem lesz nekik szabad az egész szoba mert nagyon macerás őket takarítani, hanem a 120*60-as ketrechez csatolva, egy területre 120*120cm-es, ráccsal elkerített rész lesz nekik. Így lesz ketreccel 2,88m2 terük, ami azért talán elég. Persze időnként kijöhetnek majd.

-
orkester
őstag
Ti szoktatok kölest adni a malacoknak? Még az állatkertben láttam, hogy azt is szórtak nekik madáreledelt, úgyhogy vettem hullámos papagáj eleséget(ez speciel Fiesta márkájú, Fressnapf forgalmazza), ebbe van sárga- és vörösköles, fénymag, rozs, mohar. Az utolsó szemig el szokott fogyni, ráadásul nagyon aranyosak ahogy hangosan ropogtatják. Többet vesznek a szájukba ha tudnak és rágódnak rajta rendesen.
Érdekes, hogy a jutalomrudakon is szokott lenni, de azon nem igazán szeretik. -
orkester
őstag
Ha valakit érdekelne Advantage csepp bolha ellen, az keressen meg privátban, mert csak 4-es csomagban tudtam venni és legalább 2 tubusra remélem nem lesz szükségem.
-
orkester
őstag
Pénteken voltunk az Állatkertben és készítettem a malacokról pár képet.
Volt fényképezőm is, csak az akkut nem töltöttem fel és sikerült lemerült elemeket venni a boltban...pedig márkásak voltak és bontatlanok.
Úgyhogy maradt a mobil.
Az 1. képen egy külön rész van, az a "Falu", ott az Óriás malacok vannak, a kirakott leírásnál persze volt egy kép egy sült malacról is.
A városban kb. 2szer ennyi malac van, csak a fele bent evett a fedett helyen.
A képek: [link] -
orkester
őstag
Szerintetek lehetséges, hogy az egyik malacom meleg? Csak mert Füles már 1 hónapja folyamatosan a másik fenekébe bújik, udvarol, berreg és fiú létére olyan közel fekszik Nyafihoz, hogy szinte odabújik hozzá. Néha fleugrik terpeszt és mintha vizeletet spricelne a másik felé.
Ja és Pötyit nem tűri meg, állandóan veszekednek. Nyafi meg túl türelmes mali és nem hajtja el, csak ha már nagyon rámászna. Jó lenne már ha lenyugodnának a kedélyek. 
-
orkester
őstag
Megnéztük tegnap az "Esti mesék" c. filmet.
Az még ok, hogy a tengerimalacnak hatalmas szemei vannak és egyáltalán nem malac hangokat ad ki, de hogy hamburgert és mályvacukrot kap enni, ráadásul utóbbitól még a hasa is megy(szintén hatalmas poén)... Nah biztos csak azért vagyok ellene mert amúgy is többet vártam a filmtől.
-
orkester
őstag
válasz
malacok.hu
üzenetére
Ha jó áron lesznek akkor biztos vásárolok, mert a közelben(mármint az egyik személyes átvételi lehetőség) dolgozom.

-
orkester
őstag
válasz
malacok.hu
üzenetére
Kaják is lesznek, vagy maradtok a felszereléseknél?
-
orkester
őstag
válasz
Borify Péter
üzenetére
Nézőpont kérdése...sajnálom őket, mert így tényleg nincs normális életük és megszokott gazdájuk, de olyan szempontból meg jó, hogy így legalább biztos egyik gyerek sem unja meg őket, mindig van aki odafigyel rájuk.
-
orkester
őstag
Hogy bírják a malacaitok a meleget?

-
orkester
őstag
Malac város a budapesti állatkertben:[link]
Ezt élőben is látni kell! 
-
orkester
őstag
válasz
kisninja
üzenetére
Sajnálom. Tudom, hogy ez most nem vigasz, de bárcsak minden mali legalább eddig élhetne!

Páromtól van egy pár kisebb plüss állatom, mikor nem rég átrendeztük a szobát az ágy mellé kerültek és Pötyi teljesen oda van értük. Mikor arra téved mászkál közöttük és ugrál. Legutóbb egy helyben ugrott vagy 4et. Nem tudom mit szeret bennük ennyire.
Sőt az egyiket valahogy becipelték az ágy közepéig. -
orkester
őstag
Ha valaki megy Abony felé térjen be ide. Van egy csomó tengerimalac.
Nagyon apró újszülöttek is voltak. -
orkester
őstag
Szegény.
Mi is már 1 hete naponta visszük injekcióra Eni egyik malacát, mert a tályog nem múlt el a múltkori "orvos" műtéte után a fogánál és megint nem evett. Itt Vecsésen meg az egyik állatorvos lófogász is, így reméljük segít. Bár mondta, hogy ilyet még nem látott, hogy nem a fogánál hanem mellette van a tályog, így azt sem tudja mi okozhatta. Altatta is a malit, hogy megnézhesse jobban, előtte aláírattak egy nyilatkozatot is, hogy nem vállalják a felelősséget az ébredésre, stb. Szóval ért a kisállatokhoz is, anno Zsömit is megmentette, pedig már ő sem bízott benne. Ahol előzőleg volt a tályogos mali, ott a "doki" elővette a kiskönyvet, hogy mit ír a tengerimalacról.
Más: Ha a ketrecbe a forgácsra terítek egy réteg szénát sokkal szívesebben fekszenek elnyúlva bent. A forgács ugye tömörödik, a pisi elszívására pont jó, így a széna száraz marad felette.
Ráadásul sokkal kevésbé büdösödik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- E-book olvasók
- Metal topik
- Kuponkunyeráló
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Microsoft Office és Office 365 topic
- További aktív témák...
- Full Prémium! Gamer PC-Számítógép!Rog Maximus XII! I9 10850K / RTX 3080 Suprim / 32GB DDR4 / 2TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S20 Ultra / 12/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Samsung Galaxy Z Flip 5 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- LG 27GX790A - 27" OLED evo / 2K QHD / 480Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DP 2.1 / 1300 Nits
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

), az itteni orvos szerint egyik foga sem volt túlnőve. Na így legyen okos az ember és tudjon helyesen dönteni a malac sorsáról.

Érdekes, hogy a jutalomrudakon is szokott lenni, de azon nem igazán szeretik.
Úgyhogy maradt a mobil.
Ja és Pötyit nem tűri meg, állandóan veszekednek. Nyafi meg túl türelmes mali és nem hajtja el, csak ha már nagyon rámászna. Jó lenne már ha lenyugodnának a kedélyek.