Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Meggyi001: A Lidl Silvercrest kenyérsütő jó?.........Jelentem:Jó!
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Anee
csendes tag
http://kepfeltoltes.hu/080204/Pici_cucum_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Íme az újszülött Cucum! Még Anonym, mert nem tudom kislány -e, v. fiú? Majd elválik egy-két hét múlva.
-
Anee
csendes tag
Tényleg nem tudhattam, h. vemhes a Rozi. Tudod, 6 hetesen vettem (!!), haza hoztam. 1 hónapja kezdett nőni a pocija, de háááááát nem gondolhattam rá, h. terhes, hisz ilyen csöpp volt, mint az ujjam!!!!! (Egyébként is csak egy malackája lett, és nem volt nagy hasa). Elvittem az állatorvoshoz, körömvágásra egy hete, kérdeztem is, miért ilyen nagy a pocija. Erre azt mondta, ez természetes! Hallottatok már ilyet?? Szóval ebben a hiszemben éltem. Azóta megoldódott minden. Ma voltunk állatdokinál, és megállapította, van teje, most már gondozza is, és egészségesek. Nagyon meglepődött a doki is, hogy lehet 14 hetesen kölyke... Gyönyörű kis cucu!!! Meg is mutatom mindjárt az újszülöttet! (Szombat hajnali)
-
AGE-T
őstag
Ha valakinek van egy Rozettás lány cucuja, és megválna tőle nyugodtan keressen meg.

-
orkester
őstag
válasz
Flatron710
üzenetére
Köszi!
Dorian: Én Tőle/Innen szoktam venni. -
Dorian
félisten
Ti hol veszitek a forgácsot?
Volt egy kapcsolat, 10l-es zacskókban volt és asszem min. 10-et kellett venni, így 90Ft volt 10 liter forgács, házhoz hozta. Csakhogy elvesztettem a számát
-
orkester
őstag
Új képek
:

-
Diego!
senior tag
Az árva köly(k)ök etetéséről, gondozásáról itt található információ.
Rögtön még ne folyamodj bébitápszerhez, azt csak a szülés után 24 óra múlva lehet!
-
Diego!
senior tag
Anee:
A nőstény tengerimalac már 4-5 hetes korában ivaréretté válhat, ezért négyhetes kora után hím közelében nem maradhat, mert a korai vemhesség veszélyes és kockázatos a számára.
Nagyon ritkán előfordulhat, hogy a nőstény, habár egészséges (!), fialás után mégsem foglalkozik kölykeivel. Ha ez megtörténik, az első fialásnál gyakoribb, olyan nősténynél, amelynél az anyai viselkedés valamilyen ok miatt (még) nem aktiválódott, nem fejlődött ki. Az ilyen nőstényt hagyjuk továbbra is együtt kölykeivel, csendes, nyugodt környezetet biztosítva a számára. Ha a helyzet 6-8 óra alatt nem változik, egy olyan kisebb doboz (sötét hely), amely kényelmes (!), de nem túl nagy, segíthet, ebben a nőstény nem tud pánikszerűen elfutni vagy rohangálni. A kicsik által adott hangok és egyéb ingerek elősegítik / serkentik az ivadékgondozási ingerek kifejlődését. A fialástól számított első 12-14 órában a kölykök nem igazán éhesek, ha azonban később sem gondozza / szoptatja kölykeit, egy másik szoptató nőstényt kell keresnünk. Ha ez nem lehetséges, a kicsiket etetnünk kell. -
Anee
csendes tag
Sziasztok!! S.O.S segítséget szeretnék kérni Tőletek! Rozikám ma reggel pedig mit látok: lefialt!!! Most voltunk állatdokinál, és még csak nem is ismerte fel e vemhességet, azt mondta azért nagyobb a pocija, mert ez így természetes.... Jó kis álattdoki nem? Én pedig abban a hitben voltam, hogy tényleg ez lehet... Nos, azt vettem észre, a kölyköt nem fogadja el a Rozi, kitúrja az odúból, és nem engedi szopizni. Azt a kicsi csak megy utána folyton, Rozi rá se bagózik. Hát most mi legyen? Szívesen etetgetném, mert gyönyörű kis mali, de nem tudom mivel is szabad? És hogy? És van e értelme? Próbáltam segíteni a szopiztatásban, akkor nyugodt maradt, de nem érdekelte a kölyke. És hát az hogy látszik, hogy van e teje? Mert a csecsbimbója ugyanolyannak tűnik, mint előtte... Kicsit megnyomtam, de nem jött a tej... És ha megmaradna vmi csoda folytán, akkor az nem baj, h. a Rozi kajáját akár elérheti? Attól nem lesz baja? Lehet, hogy ezek most nagyon buta kérdések, de erre aztán kicsit se számítottam!! Hiszen 6 hetes volt, mikor elhoztam!! ... Köszi!!! Üdv!! Ancsa
-
kisninja
őstag
Akkor kell pucolni mikor kinyitod a szobád ajtaját és megcsap a szag illetve mikor már egy darabban tudod kiszedni alola a forgácsot.

-
Diego!
senior tag
ravaszka*: Hát a sima víz, szivacs, meg bármilyen mosószer nem hozza le.
dokar: Ecet + Domestos még nem próbáltam, de kifogom. Lehet hogy hagyni kéne ázni

Köszönöm a tanácsokat

-
Diego!
senior tag
Nektek a ketrec alját nem fogja meg a pisi? Mit lehet ellene tenni illetve mivel hatásos tisztítani?
-
válasz
kisninja
üzenetére
Karamellát nem az esze irányítja, inkább pocak vezérlésű. Megérezte az alma illatát, és egyből megkereste és megette.

Szintén megmosolyogtatnak. Annyira bájosak a nagy fejükkel, a kurta lábaikkal, és a nagy szemükkel, vagy éppen kajla fülükkel, hogy az ember nem tud komoly maradni őket dédelgetve.
Fantomasz hisz a csodákban. Belógattam a kezemet a ketrecükbe. Karamella megszagolta, és tudta, hogy ez bizony nem étel, és visszafeküdt. Fantomasz viszont nyújtogatta a nyakát és emelte a fejét, majd elszánta magát és belecsípett az egyik ujjamba. A tekintetén láttam, (micsoda huncut fénye van a szemének!), hogy komolyan hitte, remélte, hogy a kezem átalakul valamilyen csemegévé.
-
orkester
őstag
Nem eszik állandóan, de mindenképpen jobb lenne egy festékmentes doboz. Nincs bajuk attól a pár falattól, legalábbis nem nyöszörögnek, nincs étvágytalanság stb. Inkább szoktam a szobában hagyni egy üres lapot, hogy ha nagyon muszáj inkább azt rágják a doboz helyett. Volt, hogy hajtogattam nekik egy kaja-tartót tiszta, fehér papírból, majd a teli "tálat" kezdték el enni, a benne levő dolgok helyett, amiket kiszórtak mind.
Nem tudom miért ilyen papírmániásak. Pedig gondolom, hogy nem a legegészségesebb. -
-
orkester
őstag
válasz
kisninja
üzenetére
Hogy mennyire gyógyítóak azt nem tapasztaltam még szerencsére, de hogy mennyi örömet és boldogságot okoznak azt sokkal inkább. Bármikor rájuk nézek mosolyognom, nevetnem kell.
Amikor esetleg reggel 6kor hangoskodva kergetőznek a szobában, vagy elalváskor akkor az őrületbe kergetnek, de olyankor is aranyosak.
Nem lehet rájuk haragudni semmi esetben. -
orkester
őstag
válasz
kisninja
üzenetére
Na igen.
Ennek ellenére egyáltalán nem tartok tőle, hogy a malacoktól bármi bajom is lehetne. Attól viszont sokkal jobban, hogy ők ne kapjanak el tőlem valamit. Ezért is csak tiszta kézzel nyúlok hozzájuk, meg a kajájukhoz(amiket Zsömi betegség óta amit lehet meg is hámozok - megmosás mellett term.). 
-
kisninja
őstag
válasz
dragonfx
üzenetére
Én is meg vok lepödve beltenyészet volt aztán terhessen lebetegedett majd dokihoz vittem és csodák csodájjár felépült, anno sulibol vittemneki mindig füvet. Most meg háklis vén..... let nyávog minden szaré kihasználja hogy öreg nagy a szájja.néha akkorát ugrik még most is hogy majd ki ugrik az akváriumból. Már csont és bör hangossakat trottyant reggelente lassu igazi vénség lett, de makk egésszéges. Csak legyen is igy. A tádé malcom utcsó leszármazottja (aki nálam maradt). tádi nagyon különleges fiu malac volt igaz barát voltés okos.. asszem leirtam régebben miket müvelt majd ha akarjátok leirhatom még1x. Mikor daganatos lett 1hónapig élt vakkon. mikor meghalt 1 napig sirtam (fiatal voltam)

-
kisninja
őstag
ilyenkor gondoljatok arra milyen édii... kiszeded és összenyalogat no és véletlenül bele a szádba is
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Diego!
senior tag
válasz
orkester
üzenetére
Az emésztés során keletkező bélsár a fehérje és egyéb hasznos anyagok - élő segítő baktériumok, aminosavak, mikroelemek, K-vitamin - mellett jelentős mennyiségű B-vitaminokat (!) tartalmaz. E puha bélsarat a tengerimalac a végbeléből szedi és fogyasztja. A puha széklet az első emésztés terméke, mivel a tengerimalac koprofág állat, ezt újrahasznosítja, vagyis újra megemészti. A közönséges ürülék, a már másodszor megemésztett, száraz és keményebb (vég)termék nem tartalmaz ilyen (hasznos) anyagokat.
Amúgy meg.
-
orkester
őstag
válasz
Flatron710
üzenetére
Így esetedben ezek szerint jól meg voltak. Ami veszélyes lehet rájuk, az a túl vizes, frissen mosott zöldség. Felfújódhatnak tőle, mert csak nyelik pl. a petrezselymet vizesen.
Más: A Ti malacaitok is megeszik néha a friss kakijukat?
-
kisninja
őstag
Karamella coca haláli okos röff lehet..(képböl itélve)
Hát én nem itatom öket noha van 2db is itthon...ha valami bajuk van jelzik most is kurvára idegesitenek
vinnyognak a vacsiért.
Itatóval tapasztalat:
him szinte soha nem ivott
párja is ritkán
a 9 éves kurv@ meg mint a f@szra rátapadt ....folyott a viz az állán utánna meg belöle is.
egyszoval mint valami alkesz egyfolytában ivott 2-3 nap altt körbehuggyozta az almot rendesen.
Elnézem neki hiszen 9 éves lett idén már
-
orkester
őstag
válasz
Flatron710
üzenetére
Igen, az itató. Én is láttam már, hogy ezt írják, de ez nem igaz. Bármikor megszomjazhat a malac az evéstől függetlenül. Persze az enyémek sem isznak akkor, ha éppen zöldséget, gyümölcsöt esznek, de a nap nagy részében száraz kajával, meg szénával tömik magukat. Ráadásul ha száraz a levegő, akkor még többet isznak. Biztos a Tieidnek is voltak nehéz napjaik a folyadékhiány miatt.
Legközelebb mindenképpen szerezz be itatót is! -
Diego!
senior tag
válasz
Flatron710
üzenetére
Igen...meg az sem mindegy hogy hím vagy nöstény, a hím sokat iszik, nöstény keveset, van olyan nöstény amelyik meg szinte egyáltalán nem.
-
Diego!
senior tag
válasz
Flatron710
üzenetére
Azon felfogás, miszerint a tengerimalacnak nincs szüksége ivóvízre, téves. Meglehetősen nehéz megítélni, mennyi zöldféléből, gyümölcsből származó nedvtartalom fedezné a napi folyadékszükségletét, melyet nagyban befolyásol testsúlya és a környezet hőmérséklete, páratartalma is. Éppen ezért mindig tartsunk a tengerimalac előtt vizet.
-
Flatron710
tag
válasz
orkester
üzenetére
Nekem is volt egy hasonló, mint az a tarka. Jól látom, hogy az ott valamilyen itató? Én úgy tudtam, hogy nem lehet itatni vele folyadékot. ( a lédús gyümölcsökből szerzi folyadékot )
Mielőtt kinevetne valaki, hozzáteszem, hogy 7 év után pusztultak el "végelgyengülésben".
-
orkester
őstag
Takarítás utáni pihenés.
A széna odút sajna már megették.

-
-
-
válasz
Kalandor
üzenetére
Szegény malac.

Azért vittem volna magammal szénával bélelt dobozt, és elástam volna valahol, megadva neki a végtisztességet. Lehet, hogy csak egy rágcsáló a malacka, de nem tudnám elviselni, ha bármelyik általam gondozott állatka a révbe érve dögkútban végezné.
A 16 hónapos korában elhunyt Hóbogyóm (törpehörcsög volt) a törpemandula mellett nyugszik. A földbe napraforgó magot tettem. Áprilisban kihajt és nyáron virágozni fog. Hóbogyó imádta a napraforgót.
-
dokar
addikt
arra gondoltam, egy-két valódi malacbarát fórumtárs között szétosztogatni őket. itt úgyis majdnem mindenkinek hím malaca van.

ha az új lakás vásárlás és a gyerek téma jó úton halad, akkor ketrecestől minden kellékkel ingyen átadom annak, aki szeretet és törődést biztosít számukra.
-
dokar
addikt
-
-
dokar
addikt
Szofi ismét elvadult. Benyúltam, kiemeltem és már üvőltött is.
Szofi üvőlt (videó) -
EGOKA
tag
Nem akarsz majd kiscsocikat a lányoktól?
(Idővel.) 
-
dokar
addikt
Na csodás, a Szofit megszállta a démon.

Ülök a gép előtt, egyszer csak nagy csattogtatásra és morgásra leszek figyelmes. Hátra nézek és látom, hogy a ketrecből csak úgy repül kifelé a forgács. Szofi, aki tulajdonképpen a legkönnyebb és legkevésbé agresszív malac, neki rontott a másik kettőnek. A Pipe harcolt ellene, a Nina is, de esélyük sem volt. Olyan volt, mint egy vérengző pitbull. Még soha sem láttam ilyennek. Gyorsan odaszaladtam és lefogtam a Szofi. Erre ő elkezdett teljes torokból sivítani. De nem akarta abba hagyni az égtelen ordítást így kapott 2-3 orron pöckölést. Kb öt perc után lenyugodott. Adtam nekik enni, szal most ismét békés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Viccrovat
- World of Warships
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kuponkunyeráló
- A szuperintelligencia még odébb, a szuperapp már közel
- Parkside szerszám kibeszélő
- A szellőzésre is figyel a Lian Li kábeleket rejtő, Infinity sorozatú mikrotornya
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro 128GB Desert Titanium Megkímélt állapot 88% akkumulátor
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Ventilátor bazár /NZXT/CORSAIR/LIAN LI/DEEPCOOL/ZALMAN/120MM/140MM/VEZÉRLŐK/LED KIT-ek/
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Kár, hogy nincs jobb géped fotózni. Ahogy ránéztem nekem egy törékeny kis fiú malacnak tűnt, de nem vagyok szaki.
Nagyon korán lett vemhes...gondolom a doki is azért mondta hogy normális a hasa mérete, mert ő se gondolta hogy kismalacot vár.

Amikor esetleg reggel 6kor hangoskodva kergetőznek a szobában, vagy elalváskor akkor az őrületbe kergetnek, de olyankor is aranyosak.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)