Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- N€T0X|N: Talaria tuning: meg kéne tudni állni!
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Pengeélen
Új hozzászólás Aktív témák
-
orkester
őstag
Újszülöttek, nagyok videói(aranyosak
): Íme ! -
dokar
addikt
malac hírek: mai mérés:
Nina: 633g
Pipe: 693g
Szofi: 629gA Pipe volt a legkisebb, de sokkal gyorsabban nő, mint a másik kettő. Talán azért, mert ő egyértelműen okosabb, mint társai és ebből kifolyólag sokkal több szeretetet is kap.
-
Anee
csendes tag
Hű de rég jártam itt, Happy New Year kedves Mindenki!
Megvan az új coci, majd nemsokára töltök is fel róla képeket. Hát irtó jófejek együtt. Tanítják egymást. Úgyhogy köszönöm szépen a tippet!!!
Főleg az "elsőszülöttem" imádja a gurigát. Én is azt hittem a malik nem játékosak, Rozi folyton belemászik, egyébként is irtó kíváncsi természet
Persze szereti "megrágdosni". Múltkor véletlenül beesett hozzá egy papírzsepi.... Imádattal el is fogyasztotta, (még jó h. tiszta volt
) csak a gazdija volt halálra vált
Azt hittem felfordul tőle. Na halljátok, ezeknek aztán jó a "feldolgozóképességük". -
dokar
addikt
válasz
ladybug
üzenetére
WC papír gurigákat és a papír kéztőrlők gurigáit szoktam a macikhoz betenni. Bár mindenhol azt híresztelik, hogy a tengerimalacok nem tudnak játszani semmilyen tárgyal, de ez az enyémeimre nem érvényes. Imádják a gurigákat: megrágdossák, orrukkal lökdösik és a legjobb, amikor fogukkal tartva felemelik és úgy lóbálják vagy eldobják. Egyébként azért kezdtem el ezeket bepakolni, mert észrevettem, hogy a Szofi mindig felborította a kajás tálat és azt görgette előszeretettel.
-
dokar
addikt
BÚÉK minden kedves állatkának is gondos gazdiknak!

-
feka007
veterán
válasz
ladybug
üzenetére
Csak a kutya van most. Aranyos jószág egyébként attól eltekintve, hogy kiírtotta a malacokat... Talán féltékeny volt rájuk. Volt régen egy kakasunk is, vhogy bekerült a kertbe és nálunk maradt, nagyon harcias kakas volt, állandóan összeverekedett a kutyával, meg mindig elkísért a kapuig.
De anyumnak nem tetszett, hogy mindig összetojta a teraszt, így ment levesbe.
Persze nekünk csak annyit mondott, hogy biztos kirepült, de én tudtam, hogy az az életbe el nem ment volna innen magától. 
-
feka007
veterán
Nekem is volt régen egy rakás tenegerim, de elég volt másfél órára kinthagynom őket a kertben felügyeltlenül, széttépte őket a kutya... Hazajövök, erre nézem, hogy mit eszik a kutya a fűben.
Hármat félrerakott belőlük későbbre, majd két hónap múlva kiásta és megette a többit is...
Rá két évre megint vettünk kettőt, az egyik rögtön az első télen elpusztult, pedig sok jelét nem mutatta a betegségnek, csak hazajövök, és látom, hogy az elnyúlt tetemén állva iszik a másik...
A másikat meg a rá következő nyáron elvitte egy macska a szomszédig, az adta vissza, két nap múlva az is elpusztult... Úgyhogy nem mondhatnám, hogy jó sorsuk volt nálam a tengerimalacoknak... 
-
Cintia
újonc
Sziasztok!
Szeretnék érdeklődni hogy nincs-e véletlenül valakinek feleslegessé vált (vagy eladó) fehér vagy világos hosszú szőrű kislány tengerimalaca??
E-mail címem: csermakcintia@vipmail.hu -
Cintia
újonc
Sziasztok!
Szeretnék érdeklődni hogy nincs-e véletlenül valakinek feleslegessé vált (vagy eladó) fehér vagy világos hosszú szőrű kislány tengerimalaca??
E-mail címem: csermakcintia@vipmail.hu -
Diego!
senior tag
Takarítás volt:

Itt járkálnak, ismerkednek a tiszta hellyel:

Itt pedig Kopi csúnyán ki lett zavarva a házból:

-
ladybug
őstag
Friss kép a malackákról:

Egyébként nagyon dolgoznak a kismalac projekten.

-
Diego!
senior tag
-
Diego!
senior tag

-
orkester
őstag
válasz
ladybug
üzenetére
Tőlem most egy ilyen: duplarudat kaptak. Ízlik nekik

Boldog Karácsonyt minden malactartónak!
-
orkester
őstag
Pfff...nézem a hetihetest...eléggé felháborított, ahogy a tengerimalacok elfogyasztásáról, "levágásáról" viccelődtek(nem mindenki, főleg a Hajós).
-
EGOKA
tag
Az enyémek még a finomságok közül is válogatnak. Szerintem ubit meg salátát kapnak.

-
orkester
őstag
Vettetek a cociknak karácsonyi ajándékot? Ilyenkor nekik is jár valami rendhagyó finomság!

-
EGOKA
tag
Anyum rágja a fülem, h szerezzek lányokat a fiú malacaimnak. Szóval aki tud szép rozettás hölgyeményeket, szóljon nyugodtan.

-
Anee
csendes tag
válasz
orkester
üzenetére
Hétvégén szervezem a fuvart. Úgyhogy meglesz a kis jövevény már vasárnap délelőtt, persze ha sikerült kiválasztanom, úgy tudom, sokan vannak a kis cocik... Már alig várom, ketten töfögjenek
Annyi idősek, mint Rozi, bár sokat eladtak már.
Majd ha meglesz a coci, "megmutatom" Nektek! Ha addig nem jelentkeznék Mindenkinek Nagyon Kellemes Karácsonyt és Boldog Új Évet Kívánok! -
Diego!
senior tag

-
-
Anee
csendes tag
Igen, én is forgácspárti vagyok, a párom öccse asztalos, mázli

-
Anee
csendes tag
válasz
orkester
üzenetére
Azt hiszem meggyőztél. Én is hasonlóképpen gondolom a második mali ügyét. Már csak egy jó választás kell. Hasonló rozettás kislányt szeretnék, mint Rozikám. Remélem majd összeszoknak. Akkor is igen elgondolkodtam, mikor az alomból Rozit választottam, hogy vajon elvigyem -e a saját testvérkéjét...? Akkor nagyon jó lett volna.
Egyszerűen tünemények, mikor reggel alig nyitod ki a szemed, már visítva jelzik "adjá' má' enni".
És hát a friss alom, abban igazán jóket lehet hemperegni.
Az enyémnek az az új szokása, h. a szénatartóba bújik, az állatka fele fent, fele lent. Állati muris. Pedig van kuckója...
Nemsokára beiktatjuk a körömvágást... Persze először dokitól lesem el a fortélyát, de már előre parázom, ne csak egy lába maradjon...
-
ladybug
őstag
válasz
Kalandor
üzenetére
Nem 2 kan malacunk, hanem 2 kandúrunk és két kankutyánk is van. Sajnos örökösen piszkálja az egyik a másikat. A kutyáknál az egyik ivartalanítva lett, és azóta jobb a helyzet, a macskáknál viszont a kevésbé domináns egyszerűen elmenekül a domináns cica elől. Bemenekül hozzánk, míg a másik anyáéknál van.
Szóval valószínűnek tartom, hogy az ivartalanítás lenne a egjobb megoldás. Viszont javaslom, hogy mindkettőt műttesd meg.
-
Diego!
senior tag
Nálunk a hellyel van a gond, kéne mégegy kisebb ház, mert Edi elfoglalja és nem engedi be Kopit, így ő általába a ház tetején fekszik.
-
orkester
őstag
válasz
Kalandor
üzenetére
Köszi mindenkinek a választ!
Leginkább talán 2db egybenyitott, teljesen felszerelt ketrec lenne a megoldás azt hiszem.
Bár szerintem akkor is mindig csak az egyikben lennének.Mennyire hozzá tudnak szokni a jóhoz a malacaim. Mostanság Fidó elkezdte enni a fű odút mikor Zsömi volt a szénatartónál. Ilyenkor raktam le neki egy adag szénát, hogy azt rágja. Majd ez Zsöminek is megtetszett, így ha meglátnak majd kiesnek a ketrecből, hogy rakjak eléjük szénát. Elkényelmesedtek és már lusták felágaskodni érte, tudják, hogy úgyis kapnak a tálba is ha ilyen szépen kérik.

-
ladybug
őstag
válasz
orkester
üzenetére
A mieinknek belefér együtt a feje.
Ha pedig nem, akkor az egyik amgot eszik, míg a másik zöldséget.Juj, ma ijesztő dolog történt. Anyáék egyik macsekja nálunk volt egy kis ideig. Éppen takarítottam a malackákat, kint sétálgattak a földön. Odajött Szofi, és megszagolta őket. Nagyon aranyosnak találtam. Babóca is érdeklődni kezdett, visszaszagolt. Szofi megint odament, és hopp, belekapott a szőrébe. Egy kis csomót kitépett Babócából. Visított szegényem, Szofi meg "repült" ki az előszobába.
-
orkester
őstag
Akiknél 2 mali van, mindenhol 1 tálból esznek? Csak mert nálunk ez okozza konfliktusok nagy részét, mert 2 nagy fej nem fér bele egyszerre.

-
orkester
őstag
A gazdira sosem fog tojni, mert tőle kapja az ételt.
Viszont egy másik malac a nap 24 órájában mellette van és az rengeteget számít. És bár az én malacaim is sokszor összekapnak, egymás nélkül sem lennének meg. Erre legjobb példa mikor most Zsömi beteg volt és beraktuk ideiglenesen egy dobozba Fidótól külön, majd bebújt pihenni a takaró alá, Fidót nem hagyta nyugodni a magány és állandóan le akarta húzni a takarót Zsömiről. Na meg a legtöbbször csak gubbasztottak egymás nélkül és Zsömi akkor lett a legjobban mikor újra futkározhatott a másik malacommal. Szerintem ha egyedül lett volna a malackám lehet feladta volna a küzdelmet a betegség ellen(amin a doki csodálkozott, hogy túlélte), magányában nagyon elhagyta magát.
Én biztos nem vonakodnék, hanem hoznám a 2. malit.
-
Anee
csendes tag
Ti milyen almot használtok Kedves Maliimádók?
-
Anee
csendes tag
válasz
orkester
üzenetére
Nos, igen. Napok óta sokat foglalkoztat a gondolat, h. szerezzek neki egy kis társat. Tényleg nagyon jó lenne. Megrágom a dolgot. Igazából ami miatt még gondolkodom az, h. sokat hallottam arról,ha többen lesznek t*jik a gazdira a mali.? Ha úgy döntök, beköltöztetem a jövevényt, tudom, minél hamarabb kéne...
-
orkester
őstag
Szia!
Nincs mit, örülök, hogy jól meg vagytok.
Képet úgy tudsz felrakni, hogy feltöltöd valahova pl. Képfeltöltés, majd kapsz direkt linket a képhez, amit a hozzászóláskor "Kép" gombot benyomva bemásolsz és kész is.
-
Anee
csendes tag
Sziasztok! Köszönöm a tippeket (különösen Diego-nak, és Orkester-nek). Rozikám most lesz szombaton 2 hete nálam. Igazatok is volt, már sokkal nyugisabb, persze félénk, de hát melyik malacka nem az? Nagyon szeret kézben lenni, szerintem egész nap el lenne ott, csak néha spriccel le v. bogyózik... az emberre...
Pár napja viszont igen rendes malacka lett, ezen igényét már visítva jelzi ekkor visszarakom a helyére, na ott végzi el...
És már tényleg visít, ritkán, de megjött a hangja. Ha éhes, akkor mindig, és ha meghallja a zacskózörgést, mindegy milyen zacsi...
Minap vettünk Nagyinak egy bögrét, na azt megkereste és olyan frankón belefészkelte magát, öröm volt nézni. A végén már ki kellett tessékelni belőle, hogy be tudjuk csomagolni
Képeket nagyon szívesen teszek fel, csak még nem tudom itt hol, hogyan kell. Nem lelek ilyen ikonra, help me, légyszi! -
orkester
őstag
Úgy bírom alomcserekor ezt a hatalmas fetrengést a finom, puha, friss forgácsban.
Ilyenkor egész nap csak fekszenek, annyira élvezik. 
-
orkester
őstag
Lehetőleg minden nap kapjon zöldséget/gyümölcsöt. Vizet sem iszik? Úgy hallottam a száraz kenyér okozhat hasmenést is, az enyémek szoktak néha kapni, de mivel a kenyérrel kapcsolatban hol ezt hallottam hol azt, nem merem teljes nyugalommal ajánlani, de egy kis darab talán nem árt meg. Zsöminek is volt már szorulása(káposztától - nagyon ritkán adok egy keveset) és ha adtam neki száraz kenyeret 1 órán belül rendbe jött.
-
Tomate
veterán
Van egy malacom és 2-3 napja nem látom, hogy kakálna hátán és oldalán fetreng, levert, és túlságosan kezes lett. Mi lehet a baja szegénynek??

-
ladybug
őstag
Igen érdekes állatkák ezek a malackák. A mieink a 2. közlekedőben vannak. Az első bejárati ajtó csukásakor már visítoznak, mert tudják, hogy jön vki. A második ajtó becsukásakor pedig óriási visítozásba kezdenek. "A valaki idebent van. Látjuk is. Akkor hol a kaja???" - mintha csak ez járna a fejükben.

-
orkester
őstag
Érdekes mennyire jó orruk van a malacoknak. Hétvégén Páromnál voltam (2 fiatal tengerije van, akiket ha megérez Fidó rögtön elkezd magas fütyülő hangon "visítozni), a földön volt a táskám 2 napig, hazajöttem leraktam itthon, majd Fidó mikor közelébe ért rögtön megérezte az ismerős szagokat és rázendített Pedig a táska közelében sem voltak hétvégén az ottaniak.

-
dokar
addikt
Új trükk:
Pipe hátát megsimogatom, erre ő lelapul egyik lábát hátranyújtva ásít egyet.

-
Anee
csendes tag
Sziasztok! Újsütetű malacka tulaj vagyok. Szombaton leltem rá a drágámra, egy ici pici nőstény rozettás töfire. Rozinak hívom. Mivel nemrég lett elválsztva, és hát elég messze utazott, míg hazaértünk, így a malacság csínját-bínját szívesen veszem Tőletek! Sokat olvastam persze, de a gyakorlatban is merült fel kérdés. Pl. az ugye teljesen természetes, h. szombat óta van nálam de még nagyon-nagyon félénk? És meddig kell hiányolnom a kis visítását? Úgy az odújában biztonságban érzi magát, de már eszik szépen, néha röffent egyet-kettőt. Tisztára odavagyok érte! Mikorra tehető az időpont, h. kiereszthetem futkorászni is? És ugye nem baj, h. már most szoktatom a kezemhez? Köszi előre is, mindenkinek szép malacos napot!
-
sghc_toma
senior tag
húgom egyik nap két óra után jött haza egy cipősdobozzal a kezében, és tök szomorú képpel anyu elé állt, majd kinyitotta a dobozt..
- Nézd, ezt a szegény malacot most találtam a ház előtt, valaki kirakthatta.. Ugye megtarthatom?
nagy anyázás, hogy ki az a f*sz, aki ilyet csinál.. persze a malac maradhatott.. még aznap anyu leült a gép elé, ránézett az IWIW-re, és mit lát az üzenőfalon: húgom egy óra valamikor írt, hogy van egy új tengerimalaca... bukta.. anyu telefonál huginak:
- Édes lányom... Honnan a jó francból tudtad te egykor, hogy kettőkor találsz egy malacot?
- Upsz, lebuktam...
kiderült, hogy egy osztálytársának nemrég születtek kismalacai, és be akarta őket adni a boltba, de hugi beleszeretett az egyikbe, és elhozta... egy fehér-barna rozettás kis dög
iszonyat aranyos..dokar (#1508): anyuék hálószobájában parketta van, az is csúszik rendesen.. tök jó látvány, mikor 3 malac kergetőzik, csúszkál keresztül-kasul a szobán...
-
Fantomasz saccra 60deka lehet, vagy kicsivel több is.
A körmeit vágom. Nem hagyhatom, hogy megnőjenek és kellemetlenséget okozzanak neki. Karamellának is vágva vannak. A körömvágás lassú, megfontolt munka, ki kell várni, amikor összeszedik a lelki erejüket és tűrik a lábuk megfogását. -
válasz
Kalandor
üzenetére
Amikor Karamellát még kora tavasszal elvittem az atka elleni szurira, olyan hangosan visított a félelemtől és a fájdalomtól, hogy ekkora hangerőt ki sem néztem ilyen kicsi jószágból. Alig bírtam lefogni, miközben a doki 2 centi hosszan döfte a bőre alá a tűt. Nem vagyok egy mimóza, bírom a döfést, ha rólam van szó, de Karamellát leszorítva és érezve a rettegését, majdnem kidobtam a taccsot.
Azonban a rövidke kínért cserébe az atkák elpusztultak és Karamella bőre meggyógyult. Azóta egy elégedett haspók és nem hallom a nyögéseit, mert szétvakarja magát.
-
dokar
addikt
Driftelt a malac!!!
A ketrec alá vékony műanyag lapot raktam le, hogy a kiszóródott forgácsot azon lehessen összesöpörni, ne kelljen a szőnyeget porszívózni. Felnyitottam a ketrec tetejét. A malacok már ugráltak is ki, hogy ismét túrázzanak a szobában. A ketrec közelében a műanyaglapon kopog a malacok körme. Eddig sokszor csinálták, hogy a ketrec körül kergetőztek. De most megváltozott a helyzet, mert a lapon nagyon csúsznak. A Pipe első körben nekifutott, vette volna a kanyart de nem ment, csúszott kifele, miközben vadul kalimpát. Mostanra már olyat tud, hogy ellenkormányoz a mellső lábaival, miközben a hátsók vadul kipörögnek. De legalább sikerül az ív. Hihetetlen! Ugyanúgy csapat a műanyagon, mint ahogyan az autósok driftelnek. Ezt le kell kameráznom. El fogtok ájulni.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-

Íme, Fantomaszról mai képek. Egyszerűen fantasztikusan néz ki, főleg az alsó képen mutatja meg, hogy mennyire jól fotózható, pompás coci.
Ui.: A felső képen a füle mögött, a tarkóján és a nyakán borzolódó szőrszálak megmutatják, hogy mennyire remek szőrzete van.
Erős, jó kötésű malac. Sokkal izmosabb a nyaka és a háta, mint Karamellának. A pocakja is feszesebb, mint egy kicsike alma.
Ööö, nem akarom megenni.
-
orkester
őstag
Zsömi új lakot kapott, Fidó csak eszi, ugyanis nem fér be
(sajnos csak mobil volt kéznél):

Új hozzászólás Aktív témák
- 27% - Samsung S49CG954SU OLED Monitor! 5120x1440 / 240Hz / 0.03ms / FreeSync
- Bontatlan! PlayStation 5 Slim Digital + kontroller 2 év garancia 2028.04.09-ig, számlával!
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4339, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
):
jó mókás lehetett. 

Azt hittem felfordul tőle. Na halljátok, ezeknek aztán jó a "feldolgozóképességük".

Persze nekünk csak annyit mondott, hogy biztos kirepült, de én tudtam, hogy az az életbe el nem ment volna innen magától.
Én szívesen nevelgetnék többet is, csak tudom, hogy viselkednek az "öregeim" társaságban.
Majd ha meglesz a coci, "megmutatom" Nektek! Ha addig nem jelentkeznék Mindenkinek Nagyon Kellemes Karácsonyt és Boldog Új Évet Kívánok!

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)