Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Meggyi001: Amire figyelned kell Párizsban is...
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Gurulunk, WAZE?!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Melly
csendes tag
válasz
Csiborbogár
üzenetére
Mért vitted orvoshoz azért mert sokat iszik???
Szerintem ez természetes.Télen nekem is folyamatosan isznak (a vemhesek pláne nálam) nyáron kevesebbet mert friss fű van elöttük egész nap.Szerintem örülj neki hogy iszik.Ha nem inna akkor baj lenne.
-
EGOKA
tag
válasz
Csiborbogár
üzenetére
A száraz malactápokra muszáj inniuk. Hazájukban jóformán csak friss, lédús dolgokat esznek.

Lényeg, h nincs baj.
-
Csiborbogár
őstag
Az nem jó....
A mienket is elvittük, mert túl sokat ivott.
Le is nyírták a hasát, és megvizsgálták ultrahanggal is. Szó nélkül bírta. Hanem amikor vért akartak venni a kis lábacskájából, nahát akkor visított rendesen.
Kiderült, hogy valszeg nem volt semmi baja, csak mi voltunk túl ijedősek. Egy pár óráig nem ált szóba velünk, de aztán jött az etetés... -
EGOKA
tag
Bogyikám már jobban van.

-
EGOKA
tag
Voltunk megint dokinál. Bogyó ma 2 szurit is kapott. Egy erősítő-nyugtató koktélt és egy élősködő ellenit. Krampi is kapott egyet élősködők ellen.
-
EGOKA
tag
Bogyó malackámmal megint rohantunk dokihoz. Megint kapott szurit.

A doki mondta, hogy kéne neki valami élősködő-írtó csepp. De hiánycikk. Esetleg nem tudtok valakit, akinek lenne? -
EGOKA
tag
Bogyó malacom begörcsölt, így rohantuk az állatdokihoz. Kapott szurit, most már jobban van, de figyelni kell rá, és holnap meg holnapután vinni kell kontrollra.

-
-
Melly
csendes tag
válasz
Csiborbogár
üzenetére
Ez jobb??
![[kép] [kép]](http://img.tar.hu/belthazor/size2/21346537.jpg)
-
Aranyosak a kicsi malacok. Még érlelem a gondolatot és ha úgy érzem, Karamella társra vágyik, elindulok Pestre.

-
Melly
csendes tag
Szia
Ha Pesten tudunk randevúzni...vannak rozisaim jobbára csak azok meg kopik.
Ha érdekel nyomon tudod követni a születendő kicsinyeimet a: http://kep.tar.hu/belthazor képtárban az újszülötteknél.
Most is vannak ezüst-fehér babák.Gyönyörüek.
A kedvenc színem.De most várok 1 krém-fehér almot. -
A malac egy 80x50cm alapterület ketrecben van, egy zárt ajtójú szobában a madarakkal és a hörivel. Karamellának semmi baja sincs, védett helyen van, Babszem viszont ide-oda szaladgál a földszinten, és alig 1,5 kilós testére számos veszély leselkedik. Remélem, lesz 3 kiló, és a termete is eléri a biztonságos méretet.
-
válasz
Scream007
üzenetére
Amikor egy pár malacom volt, a fiú udvarlása során lassan körbejárta a lányt a fenekét ingatva és közben mély hangon burrukolt. Az udvarlás hangja semmivel sem téveszthetô össze.
A két lány malac vagy el akarja dönteni, hogy ki a fônök vagy a tavasz hatására becsavarodtak és vadul romantikáznak.
Karamella is fog társat kapni, de itt Békéscsabán nehéz színben, szôrzetben, korban hozzá illô társat kapni. Egy fél éves, csinos, rozettás, krémszín lány malacka jó társa lenne. -
Scream007
őstag
hát berreg kurrog motyog vagy isten tudja hogy csinálja, de sajna azta hangfrekvenicát se a mobil se a digit gép felvevője nem tudja felvenni
megaloll
lassan sétálgat körbe körbe fejét felemelve hátraszegi , és igen mintha picit a torka vastagabb lenne ilyenkor, mindkettő lány, egyedül nem csnálta a nagyobbik soha kizárólag mióta a kisebbik társa ott van, de a kicsi is csinálja ugyanezt.
Lehet csak ''dumálnak''?
Nem az a hang az mikor sípit pl:asszociál arra hogyha ropog egy nejlonzacsi tudja kajátkap és még ha nem is lát már síkít, és nem is az a hang mikor megsimogatom és olyan hát nem is tom milyen hangot ad ki..hruuuuu hruuuuuhhh
Amugy nem tom mi a baja kicsinek de ez a torzos disznócska naponta megiszik fél deci vizet
, a nagy 1 hét alatt nem iszik ennyit. 
[Szerkesztve] -
Csiborbogár
őstag
válasz
Scream007
üzenetére
Hurrognak?????
Az meg micsoda? E hang kiadása közben rémültek? Mert ha igen, akkor ez a félelem hangja. Én inkább berregésnek hallottam, de minden malacka más
.
Csinálta ezt egyedül is? Ha igen, akkor szerintem fél. Ilyenkor nekünk be szokott futni a házba, és sokszor felfújja magát.
Ha meg eddig nem csinált ilyet, akkor az lehet a ''kommunikáció'' hangja is, bár én ezt inkább puttyogásnak hallottam.
Amikor mi hoztunk egy vendéget a Borkánknak, akkor végigpofázta az éjszakát, és még aludni sem hagyta a másikat. Gondolom sok mesélnivalója volt.
Egyszer kapott egy hosszúszőrű vendéget, és annyira tetszett neki a hosszú szőr, hogy állandóan azt húzogatta.
-
Scream007
őstag
hi!
én is vettem 1 hete a majdnem 1 éves malackához még1 kisdisznót, ez az a torzon borz stílusú angyon eleven, félénk, de már kezd megbarátkozni a helyzettel. Már meg lehet simogatni.
Elég sokat hurroggnak nem tom ez mit jelent.gondolom valami kommunikáció köztük
Amióta ketten vannak nem vísítozik a nagyobbik sem, és éjszaka, amint lekapcsolom a villanyt elkussolnak, feltéve ha előtte megkapták az ájszakai adagot
-
EGOKA
tag
Lehet, hogy sosem lesz igazán nagy malac. Bogyóm atkás lett egészen picinek (még ott, ahol született), most má 7 hónapos és még mindig kicsinek tűnik. Valószínűleg nem is lesz sose igazán nagy malac. Lehet, hogy a Te Karamellád is megsínylette, hogy pont akkor nem kapott rendesen enni, amikor az a fejlődésében a legfontosabb lett volna (a boltba).
-
Karamella be lett költöztetve
egy tágas ketrecbe, mindennap teletöltöm a kajás és itatósedényét. Teljes ellátást kap, még se akar nagy, szép hím malaccá gyarapodni, olyan kis tinis még mindig. Mit nem adok neki? Kap fehérjét, (tojás), vitamint (tyúkhúr, petrezselyemzöld), répát, almát, lucerna granulátumot, vegyes mageleséget és dropszot. De nincs pocakja, nincs nagy, széles, erôs, izmos teste, olyan kis ványadt.
Pedig étvágya az van. -
noisy
csendes tag
én eddig csak annyit értem el h kövesse az ujjam az egyik

-
Melly
csendes tag
-
Az elôbb jót nevettem Karamellán, a lökött, kajás malac kibukott a dobozából fejjel elôre a kajás zacskóba. Alig tudtam kihúzni. Nagyon kiakadt, hogy nem engedtem enni.
A tengerimalac a legfantasztikusabb rágcsáló, neki van a legnagyobb esélye, hogy alkalmazkodjon az emberhez, és olyan kunsztokat sajátítson el, amiket egyelôre csak a kutya tud.
A tengerimalacban minden együtt van ahhoz, hogy a legkedveltebb házi kedvenc legyen. Sokáig él, van idô az idomítására; sokféle hangot használ, tehát az emberi beszéd is felkelti a figyelmét; könnyedén megjegyzi a neki kedvezô eseményeket, mint pl. a kaja zacskó zörgése.
Karamella például megtanulta, hogy a ''cocó'' szócska kaját jelent. Ehhez elég volt neki néhány nap.
A magányos hímek könnyebben taníthatóak. A fiú malac magabiztosabb, bátran reagál az ôt érô ingerekre, és gyorsan tanul. Igaz, a fiú malac is hajlamos a félénkségre, és nehéz meggyôzni, hogy nincs veszélyben. A félénkség ellenére mégis ideális kiskedvenc.
Remélem, elôbb-utóbb nemcsak a külsô szerint fogják ôket tenyészteni, hanem a belsô tulajdonságaik miatt is.
Karamella esetében a következô lépcsôje az idomításnak, hogy szabadon engedve a hívó szóra hozzám szaladjon.
Mazsola megtanulta, ahogyan azt is, ''veszély'' esetén a házba kell beszaladnia. És Mazsola 2 éves korára szobatiszta volt, csak a terráriumban ürített. -
noisy
csendes tag
ugyan kisninja ez csak természetes őszinte részvétem

az én malackáimmal van egy kis gond.méghozzá az hogy eredetileg fiú mind2.akko mé...szóval azt csinálják.ez mé van me én nagyon nem értem
én is olyan szívesen adnék még tápot nekik de túl is lépem a megadott két evőkanál adagot ami már így is egy nagyobb evőkanálnyi adag.a pluszot szét szoktam szórni az akváriumban.
májusban úgy néz ki lesz elég pénzem hogy vegyek egy kb 120x80x50-es ketrecet(vagy hosszabbat és nem ilyen széleset)remélem nem lesz nagy trauma az új hely nekik.sztetek? -
kisninja
őstag
köszönöm az együtt érzést.

-
válasz
Csiborbogár
üzenetére
Én is féltem Karamellát az elhízástól, de ha egyszer a kaja boldoggá teszi... Oly nehéz ellenállni a kényeztetésének.
-
Csiborbogár
őstag
Ilyet nálunk is szokott csinálni, sőt van,. hogy el is szenderedik, és elkezd álmodni, közben mozgatja a füleit és puttyog.

Ha odateszem mellé a kezem, akkor van olyan, hogy elkezdi nyalogatni, máskor meg ráfog a fogával, de nem erősen, legalábbis eleinte.
Nagy pocakja van már, mert mindent felfal, és manapság még a tálját is kiburogatja!
-
válasz
Csiborbogár
üzenetére
Sajnos, nem készült fotó Mazsoláról. Csak az emlékeimben őrzöm őt.
Karamella mostanában, amikor simogatni kezdem, teljesen kinyúlik, vagyis a hátsó lábait nyújtja egészen hátra, így a fara teljesen lelapul.
Uh, na ilyet ki csinált? Ez tuti elnyeri a csodálatot.
Este azzal szórakoztam, hogy a magkeverékből kiszedegettem a kicsi lucerna granulátumokat és egyenként az ajkaim közé csippentettem a 5mm-1cm hosszúságú fincsi falatkákat. Ezt szereti a tápból leginkább.
És Karamella egyenként elvette őket. Olyan aranyos volt, ahogyan a meleg orrából a meleg szuszogása megcsapta az arcomat, és már vitte is és rágcsálta a granulátumot.
Egy igazán jól nevelt, szelíd tengerimalacom van.
-
noisy
csendes tag
jaaaaaaaaaaaaaaaajjjjjjjjjj télleg?

-
kisninja
őstag
Ma délelött pusztult el az utolsó kismalacom

-
noisy
csendes tag
najó túloztam de én annyi mindent olvastam hogy tiszta paranoiás lettem.tök jó nem kell mindig kiengedned nem kell a kakiját takarítanod stb...milyen cuki lehetett amikor a lépcsőn ki-be mászkált grat az okos malackához
.én nekem annyit kell szenvednem hogy elbarikádozzam a szobát ugyanis olyan bajokat csinálnának hogy ej-haj.egyszer az egyik úgy eltűnt hogy alig találtuk meg s én már szinte gyászolni kezdtem.hát az asztal alatt(van rajta egy fiók mint a tanári asztalokon és az alatt)van egy kicsi rés amibe nem lehet belátni.ott volt.azt az ember életbe nem találta volna meg de szerencsére elkezdett hangoskodni amikor kopogtattuk az asztal oldalát.
és a mazsolával kapcs nekem is van egy barna fehér( egy kis feketével)fiú tengerimalacom
érdekesen neveztem el őt a társával eggyütt és már mondtam is hogy Matyi és Szotyi a nevük.a Szotyi valószínűeg hosszúszőrű lesz. -
-
rlazol
veterán
Az én Mancsom csak este aludt a házában. A maga 46 cm-es(
) normál hosszával nem okozott gondot kimászni a terráriumából, és volt egy kis lépcsője, amin be tudott mászni. Így reggeli után kijött, kint elvolt a szobámban, aztán este bement vacsorázni, ott aludt és kész. Tudta, hogy csak ott kaphat enni, és ennek megfelelően is viselkedett. 
-
12 évesen könyörögtem ki az őseimtől az első malacomat. Sima szőrű, barna színű, fehér foltos fiú volt. A Mazsola nevet adtam neki.
Ő terráriumba lett berakva, plusz egyszerű hóbortból betettem neki egy fél kókuszdió héjat. Mikor kicsike volt, belegömbölyödve aludt, mikor nagy malac lett, akkor csak a fejét pihentette a kókuszdió héjban. Azóta is emlegeti a család, ha a tengerimalac szóba kerül, hogy a Mazsola meg a kókuszhéj.
Szerintem estére, jó ha van házikójuk, de nappalra nem javasolt bent hagyni, különben elő sem jönnek a biztonságosnak vélt házból. -
EGOKA
tag
ÉN azt szoktam csinálni, h estére beteszem, reggel kiszedem a házat. Mostanába nem teszem be, mert nagyon visszahúzódóak lettek. Hátha kicsit feloldódnak. De lehet, hogy megint bent lesz esténként. Jobb nekik is, és, ha nappalra kiveszem, talán helyre áll a lelki békéjük.
-
Karamella annyira cukor.
Csináltam neki az ágyon a plédbôl egy kicsi barlang féleséget. Karamella most a ''barlangban'' van, és az oldalán fekve, teljes hosszában kinyúlva, egyik mancsa a feje alatt, alszik.
Tehát, a malac örül, ha estére fedél van a feje felett. Nyugodtabb a pihenése. -
rlazol
veterán
-
Csiborbogár
őstag

Ez nagyon ász!
Én egyszer olvastam a szőnyegen, és csak a Borka puttyogosát hallottam, aztán talált egy kis rést a pólómban, és bemászott, majd a hasam alatt kényelmesen elhelyezkedett.
Csikis volt a javából. Aztán alig bírt kijönni, mert a körme beleakadt a pólómba.
Tündéri volt! -
noisy
csendes tag
jajj kisninja ménem viszed má őket állatorvoshoz?vagy ilyenko nem lehet

-
noisy
csendes tag
én a házat mostmár csak estére teszem be.miko kitettem őket mindig vót egy pisilő kakiló sarkuk(azt be újságpapíroztam)de mostmá mindenhova csinálják csak oda nem.sztem unják a helyet má mindent felfedeztek és az elkerített részeken akarnak átmenni.mi miko nem naon mozgunk vagy lefekszünk a földre odajönnek és elkezdenek körülöttünk mászkálni.tegnap miko az almot cseréltük rámásztak a lábunkra és át rajta.

amúgy az etetéssel kapcs a szárazból naponta két evőkanál elég és ami tegnapról marad azt mindig öntsd ki mert a másnapira a kórokozók letelepednek.a gyümölcsel ugyanez és néha forró vízzel ki kell őket öblítenia táluk.a szárazbó kb egy kanállal el is szórhacc a helyén hadd keresgélje és ő is örül ha jutalomfalatokra bukkan.az enyémek a szárazat szeretik a legjobban(magok meg ilyesmik)de avval vigyázni kell mert az nagyon hízlal.én gyümlöcsbő adok mindig ha elfogy bőségesen az nem naon árthat az enyémek annyira imádják a céklát....
csak vigyázz a pisi naon sötét lesza céklátó.a lényeg hgy VIGYÁZZ AZ ELHÍZÁSSAL MERT AZ HALÁLOS LEHET najó nemvok én itt rémhírterjesztő csak ezeket olvastam...sztem ezeket tartsd be és a répába sok a nitrát úgyho ne túl sokat sztem...én ezeket mind olvastam úgyhogy ha nem igazak akko...akko pereljük be a könyvem íróját.tenyésztőktól szakértőktől kérdem ez igaz?
[Szerkesztve] -
EGOKA
tag
Az enyémek, főleg Barnus imádott belemenni a pulcsim ujjába. Halálra csikizett és nem bírtam kiszedni. Nagyon vicces volt. Ezek meg most tök muják. Kitettem őket mászkálni, de oda tettem a házukat is, h ki tudjam takarítani őket, erre bent kuksolnak.
-
Sikerült kifognom a legnagyobb haspókot.

Kivettem egy kicsit Karamellát, de csak lapított mellettem. Gondoltam, felrázom kicsit a figyelmét, megcsörgettem a kajás zacsit és az orra elé tettem. Beleugrott. És enni kezdett.
Most meg bebújt a hosszú ujjó pólóm egyik ujjába. A feje itt sasol a csuklómnál, miközben írok ide. Ez egy nagyon lökött jószág. Na, ne, úgy döntött, hogy a ruhaujjban alszik, álmosan hunyorog.
Valakinek van még egy ennyire szeszélyes fiú malaca?
Könnybe lábadt a szemem, úgy nevetek rajta. Nem akar kijönni a ruhaujjból. -
-
rlazol
veterán
kisfiú vagy kislány a malacod mennyi idős, mekkora?
Amúgy tengerész akapvetően magányos állatka, ezért nagyon jól kézhez lehet szoktatni.
Érdekes, amikor Mancs adott ki hasonló hangokat nekem az elégedettség jelének tűntek. Élt is 6,5 évet... A tengerész folyton rág. Adjál neki faházat-megeszi. No para, csak koptatnia kell a fogait. Naponta 2x kapjon enni, répa/alma/víz mindig legyen előtte. AMúgy szól, ha éhes, ez kb úgy hangzik, mint aki majd éhen hal...
-
Karamella lehet, hogy lelkileg bizonytalan. Idônként az orra alatt motyog, halkan oizik, és túl sokat eszik. Ennivalóval egybôl fel tudom kelteni az érdeklôdését, de aggasztó, hogy ennyit fal.
Most lelkileg tropa vagy valami tápanyag hiánya van? Hogyan tudnám boldoggá tenni? Nagyon kedvelem, nem akarom, hogy rosszul érezze magát. -
Karamella csak eszik és eszik. Mennyi ennivalót adjak neki? Persze most híznia kell, mert csontos, de nem akarom elkapatni!
-
noisy
csendes tag
nekem az egyik malackám tuti nem simaszőrű remélem nem hosszű szőrű lesz hanem vmi keverék..így olyan cuki
remélem ők ha ivarérettek lesznek nem lesz verekedés. -
-
Melly
csendes tag
Kedvencem???Mind a kedvencem.Igazábol az abesszin a király de sajnos Mo-on nincs fajtatiszta...sok abesszin jellegű malackám van a rozetta a legszebb malacon.Nagyon sokan szeretnének rozettás malit.És én azon az alapon vagyok nem veszek kereskedésbe és ha lehet minnél fiatalabbat.Én szoktam javasolni inkább vegyen meg valaki egy éppen elválasztott kicsit és tartsa külön öket amig nem lehet pároztatni öket.Egymás mellé 2 keti és akkor még látják is egymást.Ki lehet tapasztalni mikor ivrzik hogy viselkedik.
Amugyis kell a 2 hely mert szülés elött külön kell tennni a lányt mert ha megszül azonnal bepárosodik a hímmel.
Szoval vannak az abeszinek van 1 shelti párom 1 teddy párom 3 kopi párom (skinny) és vannak skinny örökítöim. -
Huh, jó sok malacod van. Hol tudod eladni a kölyköket? Valami spéci tenyészvonalad van? Melyik a legcukibb malacod, akit a leginkább kedvelsz?
Nekem nyáron lesz szükségem 1 krémszín, rozettás, fiatal lány malacra. Bár, hmm, Karamella nyárra már ivarérett lesz. De nem akarok fejest ugrani a malacok szerelmi életébe.
Tudom, milyen. Elsô malacomnak, Mazsolának 1 év után vettem egy ivarérett nôstényt. A boltban kicsit meg voltak lepôdve, amikor a legnagyobb, tehát a legidôsebb, felnôtt lányt kértem. Teknôctarka volt, fekete szôre tele egyéb szín szôrszálakkal. A Niki Laura nevet kapta, és néhány nap után összeeresztettem Mazsolával. Az elsô alom egyetlen, anyja hasonmásaként sikerült, jól fejlett, lány kölyök volt. Hatalmas élmény volt a pici malacot a tenyeremre vennem. Egy apró élôlény, rágcsálóktól szokatlan módon teljes menetfelszerelésben megszületve. Fantasztikus, hogy a tengerimalac ennyire fejlett kölyköket pottyant a világba.
A tengerimalac a hobbi rágcsálók kiskirálya. -
Nem lesz egyedül, csak most a kezdeti szakaszban, hogy engemet is elfogadjon, mint valami fura, nagy tengerimalacot.
Szeretnék mellé párt, de csak egy teljesen krémszín, forgós szôr lányt tudok mellette elképzelni. Karamella tomporának a színe nagyon megtetszett.
Ma sikerült felkeltenem a figyelmét a kajás zacskó zörgetésével. Egybôl két lábra állt a doboz szélének támaszkodva, és oizott.
Nagy étvágyú malacka. A tenyerembôl evett.
A petrezselymet megkóstolta, de nem ette meg.
Most a doboz sarkában álldogál és pihen. -
noisy
csendes tag
na asszem ház nuku...má teljesen öszezavarodtam.nekem pont akko tiszta depisek amiko egyedül vannak.miko megvettük az elsőt az tiszta depi volt de amiko kapott egy társat rögtön jóba lettek és jácadozni enni kezdett mind2.
még szelídülhetnének ugyanis miko kaját teszem be az egyik örökké elfut a másik ott marad a hasa miatt de amiko kiszedem a kezem a másik rögtön odamegy.szal minden malacka más az egyik jobban alkalmazkodik jobban szelídül mint a másik.nekem a könyvbe az volt hogyha a társa melett el kezd burrogni az azt jelenti hogy ő az alsóbbrendű.nekem általában nyikorognak
nagyon mókás olyan mintha nyikorogna a lábuk
amúgy a kukorica ecce az én malackámnál is fennakadt de megengedte hogy kiszedjem nagy nehezen de az még a 2. nap volt.a másiknak a szotyi ragadt bele de kiszedte
amúgy milyen kis falánkok egy délelőtt alatt megettek egy egész kanál szárazat és az volt a könyvecskébe hogy max 2 kanalat adjak de csak este kapják meg a másik adagot.nem tutták beosztani most megjárták... 
-
A kukorica tényleg fennakadhat a fogaikon, de a malacaim mindig megoldották, vagy ha segítenem kellett, sosem visítottak.
A burrogás valóban több dolgot is kifejezhet.
A rövid burrogás talán azt jelenti: ''hát, ez mi?''
Karamella az almát nem ette meg, de a répát felfalja. Vajon, a petrezselyem is ízlene neki? Holnap kap.
Egyelôre a kapcsolatunk, részérôl: ''ki, a fene, ez a hatalmas lény? Miért macerál?''
Részemrôl meg a bizalmának a keresése. -
kisninja
őstag
Minden malacnak más a ''beszéde'' de azé nagyon hasolnit. Aki sokat fogalkozik velük az úgy is tudja hogy mit miért csinál. Mikor kajál és berreg az azt jenelenti hogy ne zavarj eszem.

-
Csiborbogár
őstag
A kukoricával vannak rossz tapasztalaink:
Az egyik kajában van kukorica, azt néha meg tudja enni, néha nem.
Olyankor felragad az alsó fogaira, és azt sehogy sem tudja leszedni, majd amikor megpróbálunk segíteni, akkor éles visításba kezd, és nehéz leszedni a fogairól.
Azóta kiszedjük a kajájából a kukoricát.
Nálunk akkor ad berregő hangot, ha valami nem tetszik neki, általában fémes zörgés, de gondolom minden malacnál más.
[Szerkesztve] -
Ahhoz, hogy a malacka maximálisan elfogadja az embert, a fickó malacot egyedül kell egy ideig tartani. Magányában az emberhez fog kötôdni, és igyekezni fog értelmezni a tôle kapott jeleket.
Elsô fiú malacom mindig hozzám szaladt és nem a vakvilágba, ha a szabadban megijedt.
Persze másfél éves korában lány társat kapott, és 2x volt szaporulat.
Karamella is fog felnôtt, érett, hozzám kötôdô malacként jutalom párt kapni.
Addig is a hasa és a magányérzés segédletével kitanítom.
Semmi rossz nem éri az egyedüllét alatt! Egyszerre lesz nyugis és ingergazdag környezetben. Meg lesz a maga kis pihenôsarka, de körötte egyéb állatok, és a családtagjaim lesznek, és én.
Köszönöm, a borsópelyhes tippet. Egyelôre ilyen jó étvággyal tán a normál élelmen is gyorsan megizmosodik.
Házat sosem tettem be a malacaimnak. Nem akartam, hogy ijedôs, rejtôzködô jószágok legyenek.
A tengerimalac az egyetlen rágcsáló, ami elég nagy ahhoz, hogy felfogja, az ember kezében biztonságban van. De ehhez el kell nyerni a bizalmát. -
noisy
csendes tag
nagyon cuki a malackád jó neked hogy ilyen szelíd nekem nem ment azé iylen könnyen.ha tucc neki majd vmi trükköt tantítani segíccs nekem is me nekem a hasa nem mindig használ bár ha látják hogy fogom a kaját minnyá felfigyelnek és szinte két lábra állnak
házzal kapcs ismét majd megfigyelem mennyire jönnek ki me most van egy másik háziko és nem a széna előtt remélem többet jönnek ki ha nem akko csak este kapják meg.amúgy monta ma a mamám hogy a macska bemászott a terrátiumba és a malackál nem zavartatták maguk ugyanúgy elvótak a macska meg csak nézte

na grat a malackádhoz amúgy mindenféle száraz kaja naon hízlal úgyho ha kicsot többet acc a kelleténél az használ de aztán sztem nehezebb lesz viszaszoktatni a normális adagra.én nem vagyok tengerimalac szakértő nekem is kb 3 hete vannak nálam...én is várom hogy miylenek lesznek amikor nagyok lesznek csak félek hogy nem lesznek szelídebbek me egy kicsikt még szelídülhetnének
na szóval a hízlalással vigyázz me neten meg a könyvbe errő anyi rossz dógót olvastam hogy má tiszta rém nekem ez má kezdem azt hinni jobb ha vékony mintha kövér lenne de ne rám hallgass inkább a tenyésztőkre ami azér van itt 
én is köszönöm a tanácsokat ha még nem köszöntem vlna meg sijasztok
-
válasz
Csiborbogár
üzenetére
Az édes paprika csumát magokkal vagy magok nélkül kell odaadni neki?
Most is kapott enni, és a tenyerembôl vette ki a kukoricát.
A tengerimalac a hasával idomítható.
Étvágya könnyedén legyôzi félénkségét.
Evés közben burrogó hangot adott ki. Szerintem, meg van elégedve az ellátással.
Karamella igazi fickó malac, aki tudja, mit akar. Milyen lesz felnôttként? -
Csiborbogár
őstag
Adjál neki friss almát, és ha meg tudod fizetni, akkor paprika csumát. Nálunk egyszerűen zabálja, és meg lehetne műteni közben, mert olyankor teljesen megszűnni látszik számára a külvilág.

Nálunk az eleje óta van háza.
Szerintem szükséges mert vannak időszakai, amikor nem akarja hogy foglalkozzanak vele, és akkor oda húzódik vissza. Egyébként meg mindig kint van.
-
Köszönöm, a jó kívánságot és hogy tetszik Karamella.

1 hónapja pont a viselkedése és a színei miatt figyeltem fel rá.
A fiú malacaim mindig is bátrabbak voltak, mint a lányok.
Hosszú évek óta, 5 év, Karamella az új malacom. Kíváncsi vagyok, hogy mekkorára nô, milyen lesz a jelleme, sikerül trükköket tanítani neki.
Jaj, szegény, nagyon sovány. Milyen ennivalóval tudnám gyorsan feltáplálni?
Boldog vagyok, hogy itt van.
Van valami egyedi báj a tengerimalacban. -
noisy
csendes tag
válasz
kisninja
üzenetére
jól tetted hogy megvetted ugyanis már kicsit ismert és köztudott az élénk malackák tovább élnek.amúgy sztem vegyél hozzá egy társat.nekem először egy (még most is félénk)malackát vettek de mikor kapott egy nagyon élénk társat rögtön ettek, jáccottak stb...
amúgy a házikóval kapcs. kijönnek enni és nem tettem a szénához és akkor kicsit kijöttek.de ha ti mondjátok inkább kiveszem és csak estére rakom be...vagy m
ég akkor sem... -
kisninja
őstag
Már a az alakjukból meg tudom itélni hogy ez fiú
látszik rajta. Nagyon szép.
Malacnak sose adjunk ollat akkor állandóan elbujik félös lesz, elszokik az embertöl.
-
EGOKA
tag
Gyönyörű dögöcske!
Hosszú és boldog életet neki!
-
[link]
40 perce vagyunk együtt, de már a mobillal lefotóztam és a képeket hálóra raktam.
Ô, Karamella.
A boltosok örök tévedése az állatok nemérôl, most is megvolt.
Karamella fiú. Megjelentek, tapinthatóan és láthatóan a pici heréi.
Azért ilyen csenevész, mert nem ehetett valami sokat... Amint a ládába tettem, és kimentem a szobából, hogy összeszedje magát, 5 percre rá már bizonytalan hangon, de éhséget jelzett. Kapott enni, az ujjam közül vette el a répakarikát, annyira éhes volt. Befalta a magokat is, búzát, zabot, kukoricát, tögmagot, szotyit.
Nagyon éhes, szegényke.
Jól választottam malackát.
Sejtettem, hogy fiú, élénk viselkedése, a tapasztalataim szerint, fiúra utalt. Eltaláltam.
Ami nem látszik a képen, hogy az állán fehér folt van, és pofácskájának fekete foltjai a nyakán nyakkendôbe futnak össze. Lábai fehérek, a hasa is fehér. A körmei 3mm hosszabbak a kelleténél, de durva támadásnak nem akarom kitenni. A körömcsípés késôbb lesz.
Hopp, elcsendesült, üldögél az alvó sarokban. (A pisi sarkot is kiválasztotta 10 perc alatt.) Ez a malacka nagyon talpraesett.
Remélem, megdönti Arany Jánosom életidejét, és 7 évnél tovább fog élni.
Ui.: Szállása átmeneti, jóval nagyobb helyen lesz otthon.i -
Melly
csendes tag
válasz
Csiborbogár
üzenetére
IGEN!!!!
-
Én már vagy 3 hete szemezgetek egy kislány malaccal a közeli boltban, ahol a vadmadaraknak veszem a kaját.
Nagyon aranyos, élénk malacka. Ha odamegyek hozzá, két lábra áll, mert kaját vár.
És nem zavarja, ha finoman megérintem a fejét.
Remélem, holnap is a boltban lesz.
Középhosszú, forgókkal teli szôr, 3 szín (krém, fehér, fekete).
A legjobban a fekete fején lévô, orrától a fülekig érô, krémszín sáv tetszik rajta. A tompora is krémszín, a hasa fehér.
A tengerimalac imádnivaló. -
EGOKA
tag
Találtunk egy kis degut, akinek sürgősen gazdni kéne!
-
noisy
csendes tag
na mostanában az a problem hogy betesszük a házikójuk és nem jönnek ki pedig tök egészséesek.most mivan

-
noisy
csendes tag
válasz
kisninja
üzenetére
jajj szegééééééééény
én még belegondolni se tok ho mi lesz ha vmelyik meghal nekem
most itt ül a térdemen és így írom az üzit
az én kérdésemmel kapcsolatban ha nagy lesz a hely az úgy jó? 
kisninja akko egy kiscsi puszult el?az nég annyira nem rossz me nem ismerted annyira de akko is
mind1 naon eggyüttérzek veled. -
kisninja
őstag
Az egyiket már születéskor. A mostani meg megbetegedett, egyik éjjelt át görcsölgette majd nem evett. Szerintem bélelzáródása lehett ö volt a nagyobbik igy elég mohón evett. Mivel a másikat nem fertözte meg igy hagytam a tesója mellet. Mikor elpusztult akkor a másik odabujva aludt mellete. Már anyiszor megfogatdtam hogy emiatt inkább lemondok a malacaimról, de a másik pici sokban kárpotól nagyon szelid lett.
-
Scream007
őstag
üdvicsek.
Nekem is van május óta egy tengerimalacom, teljesen nyugodt példány, csak ha ropog valami zacsi akkor nyikog, mert gondlja le csurran cseppen neki is valami.Sajna egyedül van de szeretnék mellé mégegy lányt mert nem akarok tengerimalac farmot /neveldét létrehozni.
Esetleg van itt valaki akinek van eladó lány tengerimalaca, valami fiatalabb forma??? -
Melly
csendes tag
Hát...az én fiaim is verekednek de nálam van lány akivel...érted.Elég veszályes a mütét de igen szokták.Szerintem ez malacfüggő.
Pl van barátnömnek 2 hím malaca tölem nem egyidösek 4 honap van köztük...udvarolgatnak egymásnak de nem vészes már.Mostmár Maci lassan 2 éves.(Egoval közös barátnönk)
Kapott ajcsiba 1 harmadikat aki nagyon kicsi az ö méretükhöz képest 5 hetes.De lehet el kell hoznom mert agyontapossák míg udvarolnak.
Ha egyidösek akkor lehet ölre menö verekedés.Ha van köztük pár honap elcsendesül általában.
Én nem kísérletezem hímeket együtt tartani mert 1 hímre nálam 3 lány jut... -
noisy
csendes tag
akkor csak van tapasztalatod mivan két fiúná.most mindenhó azt látom ho kasztráltatni kéne meg a verekedők kevesebb ideig élnek.nincs vmi tapasztalatod?meg nemtod ho mennyi egy kasztráltatás?
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Áprilisi hardverpasziánsz
- Linux kezdőknek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Revolut
- Túra és kirándulás topic
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- Magyar menüs Saeco Picobaristo OTC tejtartállyal
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- DeLonghi Magnifica S I Gőzölőkar I Szervizelve I Garancia I Számla I Beszámítás
- Saeco Syntia digitális automata kávéfőző szálcsiszolt fém burkolattal
- Apple Watch Ultra 2,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Asus ROG Strix GAMER PC! Ryzen 3700X / GTX 1660 Ti / 16GB DDR4 / 512GB NVMe
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB White Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4448
- GeForce RTX 2060 (OEM HP) Garanciával
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

nagyon szépek 

![[kép] [kép]](http://img.tar.hu/belthazor/size2/21341370.jpg)
, a nagy 1 hét alatt nem iszik ennyit. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

én is olyan szívesen adnék még tápot nekik de túl is lépem a megadott két evőkanál adagot ami már így is egy nagyobb evőkanálnyi adag.a pluszot szét szoktam szórni az akváriumban.