Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Diego!
senior tag
Ma megmértük a cocikat
Koppány: 54 dkg
Edward: 84 dkg
És még fejlődnek, híznak...

Tv: Jó kép, szép malac.

dokar: Jók ezek a kövek, lehet mi is beszerzünk.
-
ladybug
őstag
Az #1386-ot dragonfx-nek címezted, nem nekem. Az #1388-ast talán nekem válaszoltad, de Diegonak írtad. Tehát te nem válaszoltál nekem. De bocs, most csak kötekedtem.
Köszi a válaszokat. A rám vonatkozó részt megértettem.
De az előző hsz-emre még mindig nem kaptam válaszokat. -
Tv
senior tag
Hogy lehet úgy betenni a képet hogy a fórumban is megjelenjen? Vagy linket rak, vagy a képet teljes méretbe, de az túl nagy.
dragonfx! Köszönjük. Tényleg jó kép

-
Tv
senior tag
Bécike nézelődik kifelé az ablakon

-
Tv
senior tag
válasz
ladybug
üzenetére
Hali! Mi kb 2hetente szoktuk vágni neki. De előre szólok hogy nem egyszerű eset lesz
. Mi sima körömvágó-ollóval szoktuk. Szerintem csipesszel is vághatod nyugodtan. Arra vigyázz hogy csak az elhalt részt vágd le. Ahol kezdődik a rózsaszín rész, azt legfeljebb 2-3mm-re közelítsd meg! Legalábbis mi így szoktuk. Még annyi, hogy inkább vágj le belőle midig kevesebbet, de sűrűbben, így tuti hogy nem lesz gond. Jah és eleinte nem árt két ember hozzá
Aztán csak óvatosan -
ladybug
őstag
Tudom, kicsi a katica, de válaszolnátok a kérdéseimre? Még új vagyok a malactartásban.
A körmeiket milyen időközönként kell vágni? Jó erre a kutyakörömvágó csipesz? -
Tv
senior tag
király a topik! Velünk is lakik egy malac. Béci a neve, bár nőstény
Amint tudok teszek fel én is pár képet. -
dokar
addikt
enyémek már olyan ügyesek, hogyha felnyitom a ketrec oldalát, akkor egy idő után kimásznak és felfeldező utakra indulnak, közben nagyokat kurjantanak ugrandozással egybekötve örömükben, de amikor wc-zniük kell, akkor ügyesen visszamásznak a helyükre. a legkisebb tanította meg erre a nagyobbakat.
tegnap mértem őket:Pipe: 360g
Nina: 450g
Szofi: 456g -
Diego!
senior tag
Kopi nagyon szeret a ház tetején lenni, tegnap fel-le ugrált róla...

dokar: Lefényképezed majd a szikladarabot, hogy milyen formájú és mekkora? Jó ötlet, kiváncsi vagyok hogy néz ki.
-
ladybug
őstag
Nos, a malackáink kezdik szokogatni a helyet. Egyre többször merészkednek elő. A hirtelen zajoktól és mozdulatoktól még mindig megijednek, de idővel ez is el fog maradni. Tudom, mert a nyúl is ezt csinálta.
Rágásra mit adjak nekik? Mert eddig nem jött be sem az ág, sem a wc-papír guriga.
Rengeteget isznak a mieink. Ez normális?
-
Diego!
senior tag
Nektek mennyire rúgják ki a forgácsot ezek a disznók? Nálunk nagyon
összeporszívózok, de már ott van az újabb adag...Összekötöm a lábukat 
-
Lacigyermek
csendes tag
Miért van az hogy ölik egymást a malacaim amikor az egyik kan a másik nőstény

-
dragonfx
veterán
szerintetek melyika legjobb magmárka a tengeriknek?
én szeritnme vitakraft, de de leoltottak hogy nincs benne C vitamin.igaz ez?
Most vettme kimértet elég bíztatónak látszik majd meglátom mennyire ízlik nekik.A vitakrafton kívül pepe-t és tierrell-t vettem ez utobbit szeretik legjobban de nem lehet már kapni.
-
-
dokar
addikt
a képen nem lehet belátni a ketrecben, amúgy ami mindig van benne:
-itató
-szénatartó
-ásványisós fogkoptató vmi a fene
-tálka
-szikladarab (ezen pedig a körme kopik, ergo nem kell vágni)nem mindig van bent:
-létra
-emelet
-házikószóval a változatosság kedvéért néha ide vagy oda rakom az emeletet, házikót.. stb. tehát kombinálom a lehetőségeket.
egyszer beraktam az egyik régi zoknimat, de nem bújtak bele, hanem össze-wc-zték

-
Diego!
senior tag
Mi az a piros a ketrec bal oldalán? A te ketreced is tiszta üres? A miénk is, és úgy kedvet kaptam hogy vegyek bele nekik valami kiegészítőt, nagyon sok állatboltba voltam, sehol nem volt semmi, mindenhol azt mondták: "malacnak nincs, malacnak nem kell"....
Pedig láttam (külföldi)videókon olyan szuperul be van rendezve a ketrec malacoknak és olvastam is hogy néha vegyünk nekik új dolgokat mert szeretik felfedezni stb....
Tessék például ez: super berendezés A végén nagyon tetszik az a logó amiből esznek.
-
ladybug
őstag
Megvannak a mi kis drágáink. Most még nagyon félősek, és minden neszre összerezzenek, majd gyorsan befutnak az odujukba. Enni már kaptak sóskát és csicsókát. Mindkettőt szívesen fogyasztották. A birság levelei is fogyatkoztak, bár azt a rágás kedvéért kapták, de úgy meg nem érdekli őket. A wc papír guriga se keltette fel az érdeklődésüket.
A névválasztás kissé nehézkesen ment, de lefekvés előtt megállapodtunk a Bogyó (fiú) és Babóca (lány) nevekben. Mivel ez nyerte le a legnagyobb tetszést, valószínű ezek maradnak. Az Széna-Szalma merült még fel, de azt nem találtam olyan kedvesnek és bohókásnak.
Képeket még nem tudtam készíteni, mert még félnek tőlünk. Úgyhogy most szokunk még csak egymáshoz. Borka nagyon örül nekik egyébként, és édes, kis szőrmókok.

-
Diego!
senior tag
Íme a mai finom vacsora:

-
dokar
addikt
rejtőzködő elit tengerimalac bevetésen:

-
Diego!
senior tag
Ma Október 4. - Állatok világnapja
Az állatok világnapja 1931-ben született meg, Magyarországon.
Célja a vadon élő állatok pusztulásának megfékezése volt. Később a kör tágult, minden állat védelmét felvállalta, a világnapok szaporodásával párhuzamosan viszont egyre inkább a velünk élő állatok kerültek a középpontba. Eredeti időpontja október 4-e, Assisi Szent Ferencnek, az állatok védőszentjének halála napja.
Az állatok világnapjának alapelve, hogy az állatok boldogabbá teszik életünket, segítőtársként és barátként gazdagítják mindennapjainkat. Az ünnep célja, hogy az ember és állat közötti barátságot erősítse, valamint felhívja a figyelmet az együttélés fontosságára. -
dokar
addikt
válasz
orkester
üzenetére
folyamatosan, de lassan csurgott a meleg víz a csapból, a kád mélyebb felében melegebb volt a víz, úgyhogy odaevickélt a drága. mikor már kettő malacot kivettem, szárazra töröltem, az utolsó malac meg már nagy borjú szemekkel nézett rám, hogy őt nehogy ott felejtsem a kádban. amúgy felvettem a videóra a mosatást, az úszást nem.
-
dragonfx
veterán
igen nálunk is ilyne a kád, de nagyon félneka víztől az enyémek, de annyira idegesít ki kell próbálnom...
...a kicsit nem merem mert nagyon ugrál a vízből ki...de aza baj magától nem indul el, akkor nem tom kényszeríteni rá...mert akkor a füle tényleg vizes lesz......de amugy logikus mert alábain vannak tappancsok szal logikus lenen hogy tud... -
orkester
őstag
válasz
dragonfx
üzenetére
Inkább ne próbáld szerintem, ugyanis a fülébe nem mehet a víz, mert begyulladhat. És ugye nem azért "tengeri" mert a tengerben él, hanem mert a tengeren túlról származik(a mai napig nem értem a magyar fordításokat). Olvastam, nem magamtól vagyok ilyen okos.

EZT pedig ajánlom figyelmetekbe!
Küldjétek el minél többen! 
-
dokar
addikt
1. tud úszni a tengerimalac

2. kiengedtem a jószágokat a szobában, a legkisebbnek volt a legtöbb esze, mert fél óra rohangálás után önállóan bement a ketrecbe pisilni, utána játszott tovább

-
ladybug
őstag
válasz
Kalandor
üzenetére
Igen, később nekem is eszembe jutott, hogy hülyeséget írtam.
De végülis nem tetszik.Egyébként azért 1 pár, mert mindenképpen kettőt szerettem volna. Először két lányt akartam, de a kisállatkereskedő, akivel egyébként évek óta jóban vagyok, azt mondta, hogy azonos fajtából nincs egyneműje. Én pedig mindenképpen hosszú szőrűt szeretnék.
Jah, és azt mondtam neki, hogy úgy hozom csak el őket, ha az utódokat visszaveszi. Mondta is, hogy ő akart is már kicsiket, csak kevés a helye. 4 malacka van egy ketrecben, emiatt pedig nincs szaporulat. -
orkester
őstag
Fidó morog ha megkoccintom a (sörös)poharam. Aranyos.

-
ladybug
őstag
Nemsokára lesznek malackáink. 1 pár hosszúszőrű. A nevük még nincs meg. Úgyhogy ez nagy élmény lesz együtt kitalálni.

-
Diego!
senior tag
Engem is volt hogy reggel korán nem hagytak aludni, általába Edi berregése ébreszt fel, meg amikor Kopi nekiáll körbe-körbe futkosni attól kész vagyok...Éjjelre be szoktuk rakni a házat, úgy talán csendesebbek, meg kapnak ételt is. Annyira már nem vészes mint legelőször...

-
dokar
addikt
itt mindenki malaccal alszik?

egyszer éjjel nem volt itthon az asszony, akkor behoztam a jószágokat a hálóba. akkor még csak kettő volt, de pirkadatkor úgy megelevenedtek, hogy az ágyból az összes párnát hozzádobáltam a ketrec, meg ami a kezem ügyébe akadt. de azért sem hagyták abba. nem tudtam tőlük aludni, ezek meg rajtam nevettek.

-
kisninja
őstag
Én is együtt alszom velük éjjel kuss van természetessen vacsi jár nekik 10 felé ezt tudtomra is adják.
Pólót nekem is rája néha de inkább csak kostolgatja... nagyon rosz malac tud lenni a kismalacom épp telefonáltam erre a madzagját rágni akarta no meg a teló szélét is nem igazán örülnék ha egy p990 en megrágna
nagyon beindult. megvakargáltam egyből kidobta a lábait.. no meg oldalra fordult..... haláli kis dög. 
Most 3 malac van de régebben 5-6 al aludtam egyszobában..
-
dokar
addikt
Látom figyelmes vagy.
Szombaton került vissza az emelet, azóta pisi még nem volt fent, a kakit pedig le lehet söpörni. Amikor látom, hogy valamelyik fent van, de nem eszik, akkor lezavarom. Igaz 24 órás kontroll nincs, de remélem mikor ma 17 után hazaérek, tiszta marad az emelet.
A Pipe egyre elevenebb, próbál a másik kettőhöz méltó "rangot" birtokolni. Kevesebb veszekedések vannak. A Nina azért néha bántja a picit és a fogait is csattogtatja. Amikor ezt meglátom, akkor az orrára pöccintek az ujjammal vagy pedig megfogom a száját és hangosan rászólok. Nina a Szofira is néha burrog, próbálja "ledominálni", de a Szofi ügyet sem vet rá.
-
dokar
addikt
Te is pitbull vérrel itatod őket?
Nem, de lehet, hogy ízlene nekik.

Én örülök, hogy "aktív" malacaim vannak. Kicsit néha sok velük a baj, de legalább egyáltalán nem unalmasak. Előbb néztünk egy filmet. Kivettem a Szofit, nézte ő is a hasamon, majd 20-30 perc elteltével elkezdett mozgolódni. Tudom, hogy ilyenkor azt jelenti, hogy wc-zniük kell. Meg is kérdeztem a Szofit, hogy vissza rakjam -e. Erre a válasz 2 harapás a pólómon volt. Nem a hasamba, csak a pólómba harapott bele és maga felé húzta. Jól van, felemeltem, betettem a ketrecbe és már nyomta is ki magából a drazsékat.
A póló:

Az elit gárda:

-
Kloss
őstag
Bp, István utca. Házi kedvencek
#1311: Sajnáltam igen, megnéztem, az állatkínzás talán durva kifejezés rá, de azért közelít hozzá.
"sokkal keményebb állatok, mint gondolná az ember" Te is pitbull vérrel itatod őket?
Nekem nem tűnik keménynek, inkább aranyos. -
dokar
addikt
sajnáltad szegény állatot!? Pff...
megnéztétek a második videót is?
mellesleg ezek sokkal keményebb állatok, mint gondolná az ember. egyszer az egyik kergetőzés közben nekiugrott véletlen a ketrec rácsának izomból, de akkor át zengett az ól, mintha féltéglát vágtak volna a ketrechez. a malac meg sem érezte, ugrándozott tovább.
a legkisebb múltkor megfogta a szájával az uborkaszeletet és mint egy frizbit, fél méterre eldobta. sőt amikor egy hét után hazajöttem németországból a legkisebb örömében vadul popcornozott. a másik kettő közömbösen fogadta érkezésemet.
ezek a malacok életrevaló kedvencek. állítom sokkal többet lehet velük szórakozni, mint egy rühes macskával. -
Kloss
őstag
Néhány kép a tegnapi Állatbarát nyílt napról:

-
Kloss
őstag
Közben megtaláltam egy felvételt, amikor a párom simogatta : Lili
Ha kap egy répát vagy valamit amit nagyon szeret, akkor is ezt a hangot adja ki.
Egy ideig a riasztó kezelőjének a csipogására is ezt csinálta, tetszett neki
-
-
dokar
addikt
válasz
Kalandor
üzenetére
itt van egy ketrecen kívüli dögönyözés.
amint látható és hallható, nem csipog és nem is rúgkapál. ergo nem állatkínzás. de mivel a ketrecen belül is ugyenezekkel a mozdulatokkal dögönyözöm, az sem állatkínzás.
-
dokar
addikt
válasz
Kalandor
üzenetére
sztem vmi olyan lehet, hogy dominancia dolog. ketrecen belül a Nina (a legdominánsabb) reagál a legintenzívebben csipogásal és rugkapálással a dögönyözésre, míg a legfiatalabb Pipe, egyenesen imádja, mert lelapul, az oldalát felém fordítja. De ketrecen kívül a dominánsabb egyedek nem zavarkolódnak, úgy látszik, ott nem akarnak dominálni. Azt hiszem csinálnom kéne még videót: Tengerimalacok dögönyözéstűrő képességének vizsgálata internal és external körülmények között a fajon belüli dominancia függvényében.

-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Ubuntu Linux
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vicces képek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Crimson Desert
- További aktív témák...
- Katonai Rugged laptopok Panasonic Toughbook 5-6. gen gar.
- OnePlus Open 512GB Voyager Black Karcmentes állapot 16GB RAM 6 hónap garancia
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z390 i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 Super 8GB Aerocool P500B Digi ARGB 750W
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 16GB RAM 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

..és ugy lesz kicsin megjelenve de rá klikk nagy

. Mi sima körömvágó-ollóval szoktuk. Szerintem csipesszel is vághatod nyugodtan. Arra vigyázz hogy csak az elhalt részt vágd le. Ahol kezdődik a rózsaszín rész, azt legfeljebb 2-3mm-re közelítsd meg! Legalábbis mi így szoktuk. Még annyi, hogy inkább vágj le belőle midig kevesebbet, de sűrűbben, így tuti hogy nem lesz gond. Jah és eleinte nem árt két ember hozzá
Aztán csak óvatosan

A körmeiket milyen időközönként kell vágni? Jó erre a kutyakörömvágó csipesz?
....szerintme most 2.5éves .

Küldjétek el minél többen! ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)