- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PindurAnna
Közösségépítő
válasz
orkester #3127 üzenetére
Sajnálom, és részvétem
Tudom mit érzel át..és valószínű, hogy a másik malacka is érzi. Nekem anno lett egy kani cucum, majd vettünk hozzá párt és szépen hipp-hopp már 14 cucunk volt. Aztán eladtunk a kicsikből, majd az anya szülés után megbetegedett és a kicsik is..sorra meghaltak. Majd csak a kani maradt aki először volt meg. Minden előjel nélkül feküdtem az ágyon Gucu meg rajtam és néztük a tvt. Egyszer látom nem mozog, felemelem és egyik pillanatról a másikra meghalt. Szerintem bánatában, vagy fogalmam sincs mitől.. Akkor még voltak törpehörcsögjeink is, ma abból van kettő. Nem merek venni cucut, mert nem bírnám ki ha megint valami baja lenne
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
orkester #3135 üzenetére
Pici valóban, öklömnyi ha összehuzza magat. Amugy 5-6 honapos között lehet... Most körömvirágos krémet kap rá, aztan felugyelet hogy ne nyalja majd törlés. Meg kamillateas lemosas.Egyelőre csak próbálgatja a különböző formákat az apró szabvanyforma mellett most pl tolt egy kb. 2cm hosszut...
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
orkester #3132 üzenetére
Ez ilyen dolog, sajnos. Én is 29 éves fejjel bőgtem szét az agyam pedig tudtam mi lesz a vége csak nem akartam elhinni... most is bekönnyeztem....
Csinaltam képeket a mi kis Mazsolánkról, aki nekünk töpped. Most mértem bio-lapis keverék (1/3 bio lapis + hatod szolocukor pasztilla 2ml vizben oldva) itatás elött , 216gr (kicsit jon felfele, 2 napja reggel 196gr...) volt. Ugyanennyire fogyott le amikor injekciozták, akkor kellett a doki mert nem szimpla hasmenes volt most "szerencsere csak" az... pedig 290gr-ra sikerult hiznia. Egyelore sírdogál amikor bogyózik, picit pirosas a feneke egy helyen de mar szilardabb a bogyó. Tápból rágcsál meg talán a szénából is, füvet keveset kap de azt eszi meg (bar lehet ezert esetleg faj a hasa bogyózásnál?), vizet vedeli. Egyszeruen annyira kicsi hogy nem hiszem el hogy kibirta az elmult pár napot, de bizok benne hogy végre megerősödik.Konvektor mellett volt végig a ketrece, lesz olyan gázszámlánk hogy ihaj... A nagy Flafi is nyugszik lassan, baromira megijesztette az alkesz felsőszomszéd, de tegnap már hagyta simogatni magát, csak sipít amikor kivesszuk a ketrecből.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
orkester #3130 üzenetére
Nekem Fido mikor elment, hasonlo volt. Megharcolt a démonaival és alulmaradt a kuzdelemben, párat pihegett és vége volt. En meg ott bőgtem a város közepén kezemben a dobozával... Nem szenvedtek és főleg ne magadat okold hiszen minden tőled telhetőt megtettél hogy szép életük legyen. Nem, hiaba keltél volna fel időben az semmin nem valtoztatott volna.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
orkester #3121 üzenetére
Remelem mostmar rendben lesz a malitok. Nem egyszeruek ezek a dolgok, annyira kevesen ertenek hozza meg sok malacspecifikus dolog van a neten meg leginkabb csak altalanos dolgok vannak ami vagy bejon vagy nem.
En most megyek Auchan/Freshnapf fele , mert allitolag ott lehet olyan szenat kapni (illletve kevereket) amit tutibiztos megeszik. Kapott mar minden xart, azt se tudnam igazabol megmondani mitol van jobban vagy mi segitett. Ha segitett egyaltalan, de ez a "majd kiderul" rovat.
-
wwenigma
Jómunkásember
-
PindurAnna
Közösségépítő
válasz
orkester #3113 üzenetére
Abban amúgy van valami ha nagy a foga nem eszik. De nem nézted az fogínyt, nem piros vagy sebes?
Remélem jobban lesz..
Borsószirmot én rendszeresen adtam nekik, semmi bajuk nem volt. Új kaját nem adtál neki? Már mint nem új fajtát, hanem újonnan kibontott csomagot?
Én nekem a kedvencem a mellkasomon fekve tv-t néztünk és úgy halt meg..úgy sírtam..még most is felkavar, pedig egy éve volt -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
orkester #3099 üzenetére
Voltunk ma allatorvosnal, Miskolci Állatkórház - a helyieknek ezt javaslom - szerencsere pont dr. Horváth Tibor volt bent aki ebben a videoban is malival foglalkozik. Egy adag Ferdocat paszta (ha lenne valami féreg) és Baytril injekcio (antibiotikum), holnap kapja a masikat. A fülére azt mondta, hogy egyelore az általános állapotát javitsuk fel és utána foglalkozunk vele. Itthon korulneztem, csak smecta por van. Egyelore kamillatea a fenekére es varunk.
Fido-t is ide kellett volna hozni annakidején....
mod: esetleg ha valaki miskolci van itt és van BIO LAPIS 1-2 tasak feleslegbe azt elfogadnam cashért cserébe
-
kukinyo
addikt
válasz
orkester #3080 üzenetére
Akkor nincs mese, fecskendővel kell beletuszkolni "pár falatot".
Egyébként erről itt olvashatsz. -
-
scapegt
őstag
válasz
orkester #3050 üzenetére
Az enyémek nem csak melegben, hanem mindig zabálnának
Egyébként családi okok miatt elajándékozom őket
Akit érdekel, írjon rám.
Fotók és bővebb információTeljes felszerelés van hozzájuk, amit némi pénzmag fejében odaadnék. A dolog elég sürgős, mert elköltözök valószínűleg, ill. egyéb okai is vannak amiket nem sorolnék fel.
-
scapegt
őstag
válasz
orkester #3029 üzenetére
Csináltam pár képet, bocs a nem túl jó minőségért, de nem akartam vakuzni.
Majd teszek fel később is, mert Hudininek érdekes mintázata van, az egyik hátsó lába majdnem teljesen fekete és ez a feketeség a hátsófelén is rajta van, oldalról nézve amikor szalad, olyan mintha egy nadrág lenne rajta
-
-
D.Orion
veterán
válasz
orkester #2929 üzenetére
Nos hát megszületett a diagnózis. Izomgyulladás illetve izomláz.
Malackám kedvenc pihenő pozíciója a sarokban van. Ő ezt úgy szereti kivitelezni, hogy nekifekszk a saroknak és betolja magát. Ettől olyan pózba kerül, hogy az orra hozzáér a hasához, szabályosan olyan, mint egy összehajtott kifli. No ez nem tett jót a nyak körül lévő izmoknak és kicsit bedurrantak valamint némi víz is jelen van. A megoldás: Saroktalanítottam a fekhelyet nagy adag forgáccsal és figyelnem kell, hogy hason feküdjön csak. Eddig bevált.
-
kisninja
őstag
válasz
orkester #2914 üzenetére
Egyszer engem is megharapott a malacom, no nem szándékosan éppen rátámadt volna a másik kan malacra nekem a körmöm alá ment meg a másik oldalról... Ne aggódj nem lesz semmi baj.
Nekem mondjuk utána soha nem mutatta a fogát... mintha tudta volna kit harapott meg.
Hülyén hangzik de az ilyen esetek után lettem nagyon jóban a malival. -
Csiborbogár
őstag
válasz
orkester #2906 üzenetére
Ezzel vitatkoznom kell.
Az előző malacunk, ha kiengedtük, és pisilnie kellett, mindig visszamászott a ketrecbe elvégezni a dolgát.
Ez csak akkor nem jött össze, ha éppen nagyon félt, és nem mert befutni a ketrecbe.
Újságpapíros módszer vált be nálunk.
A mostani malacok meg egyáltalán nem tudnak ilyesmit, ott engedik el, ahol éppen éri őket.
Szóval valszeg nem mindegyik vehető rá ilyesfajta szobatisztaságra. -
ravaszka*
csendes tag
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
orkester #2894 üzenetére
Enni eszik, szénát rágcsálja, a zöldséget kockázva kapja, nem tul kicsire, de nem is egyben. Száraztápot is kap keveset. Most EZ van neki, de EZT imadja
Eleg draga felenk, a 650gr-os 850ft, a linkelt oldalon 20kg/6000ft. Igaz az valszeg 3 évig elég lenne.
Havi egy zacsi az adagja... nem sok az?
Fél az itatótól, nagyon keveset iszik. Valszeg az törte le neki. Maskor 1 nap alatt elpancsol 1 ampulla vizet.
Nagyon "társas lény" lett, folyamatosan figyel ki a ketrecből és várja hogy menjunk már oda simogatni. Komolyan nem hittem volna, de rohadtul megviselte,ha mas mond ilyet lehet elsőre hujének nézem. Tudja ő hogy mi történt vele...
-
Algieba
őstag
válasz
orkester #2802 üzenetére
Beírtam a google képkeresőjébe, hogy "cuy guinea pig", erre kidobott egy rakás képet nyugati turistákról, amint sült tengerimalacot esznek...
Mekkora igénytelen bunkók a dél-amerikaiak, hogy fejjel, körömmel együtt sütik meg a malacot. Mi is együk így a sült csirkét! Mennyire guszta látvány lenne.
Megértem, hogy kajának nevelik őket, de a fene a gusztusukat, így tálalni egy ételt!
-
niti
aktív tag
válasz
orkester #2800 üzenetére
A malacváros nagyon jó
Komolyan, az összes állat közül a maliknál töltöttük a legtöbb időt.
Fel is bátorodtunk, hogy veszünk újra 2 malit.
Tegnap meg is történt, tüneményesek voltak a boltban... Viszont itthon teljesen lefagytakAhogy tegnap este betettük őket a ketrecbe, kb ugyanúgy vannak most is. Tudom, hogy nagyon érzékenyek, meg meg vannak most rémülve, de kb mennyi idő lehet, mire enyhül kicsit a szorongásuk? Rossz látni, hogy nem érzik jól magukat
-
EGOKA
tag
válasz
orkester #2774 üzenetére
Na, az ÉN malijaim nem is hajlandóak mást megenni, mint a Freshnapf legolcsóbb (Fit+Fun vagy Multifit) malackajáját.
Vettem anno nekik Pepét, kiették a magokat, a nyúltápot, de a karikákat nem voltak hajlandóak. Azóta nem is próbálkozom nagyon.
De ezt csinálták a jutalomfalatokkal is. Megveszem nekik a drága joghurtos cuccot, meg sem kóstolják.
-
rien
senior tag
válasz
orkester #2681 üzenetére
ja és lehagytam elvileg két leányzó lenne de a doki nem tudta alátámasztani mikor utoljára voltunk (egyik kb. fél éves, másik pár hónappal fiatalabb lehetett talán)
Ígértem is képet, hogy majd segítetek beazonosítani a nemüket, de csak telóm van és semmit nem látni sajnos a célirányzott képekenwwenigma:
az igen too much of heaven
-
rien
senior tag
válasz
orkester #2681 üzenetére
Fülesnek örülök
Köszi a linket tök jó, hogy láttam így konkrétan, hogy néz ki. Akkor elsőnek veszek egy ilyet ez mindenképp jó lesz és egyúttal tudom rajta tesztelni a baldachint is, hogy kell-e majd? Ahol a lépcsőnek vannak a kis bemélyedések (gondolom nem teljesen lyukas, de forró tűvel áttudom szúrni) és oda felkötni próbaképp valami anyagot, hogy tetszik-e nekik ily módon a sötétítés "másik ház, alvóhely" gyanánt
Algieba: aranyos
-
rien
senior tag
válasz
orkester #2678 üzenetére
Köszi és neked is EGOKA.
Szóval akkor ez az egyszerre nem alszunk házban ez nem csak nálam van. Ennek örülök
de szerintem tényleg nincsenek túl jóban.38cm
hát az nem lesz kicsi, lehet újra kell gondolni és inkább egy emelet
Csak nekem a hosszú szőrű malac nem túl, hogy is mondjam akrobatikus alkata ház tetejére se mászott még fel soha, ha felteszem is leugrik egyből, lehet tériszonya van, vagy nem tudom. Az emeletre tuti nem fog felmenni soha max az alatta lévő részt használná
ezért gondoltam hátha bebújna a hintaágyba mert aludni az nagyon szeret
lusta disznó, de imádni való nagyon.
-
nyilas10
csendes tag
válasz
orkester #2648 üzenetére
Ez van.Én olyan malit szeretnék,mint már írtam.Íme az egyik igazi:
A másik pedig 15-e körül jön,ha addig el tudom adni a másik kettőt.Gondoltam hogy te is úgy fogod gondolni mint a legtöbben,de már nem érdekel,én tudom hogy mit érzek bent és kész.
Egyébként tanultam az esetből:csak tenyésztőtől veszek malit.Az első 2 rühes,vagy fogalmam nincs hogy milyen volt a másik kettőnek nincs semmi baja,de Lily teljesen másabb.És ő tenyésztőtől van és a másik is onnan lesz. -
orkester
őstag
válasz
orkester #2550 üzenetére
Most már le merem írni, eddig nem akartam elkiabálni, de az új malackának (Füli/Füles lett a neve) úgy néz ki bőrgombától hullott ki a szőre, de Nizoralos kezelésnek(krém, sampon) hála sokkal javult a helyzet. Kamillás fürdővel is bátorkodtam, hogy nyugtassa a bőrét a nizoral után. Boltban nem vizsgáltam meg nagyon és itthon kiderült, hogy több helyen is hiányos a bundája.
Így még jobban örülök, hogy nem hagytam ott, ki tudja mi lett volna így a sorsa. Nagyon remélem, hogy hamarosan teljesen rendbe jön!
-
malacok.hu
csendes tag
válasz
orkester #2492 üzenetére
szia,
megkérdezhetem, hogy hol fogják műteni?
Ha jól sejtem, Calo-Pet pasztát adott a doki (ami folyékony és nagy tápértékű, persze, lehet, hogy tévedek).
Amit még tehetsz, vagyis amit mi tenni szoktunk, vannak olyan bébiételek (desszertek), ami jó a malinak, pl. Hipp márkájú "Körte teljes kiőrlésű gabonával", a lényeg, hogy húst és ha jól emlékszem, hozzáadott cukrot ne tartalmazzon és a malacnak is jó legyen (van, aki csak a banánost ette meg). Ebbe bele szoktunk törni tápot és fecsivel juttattuk a mali szájába. Esetleg egy kis korpát még lehet belekeverni. Ezt kis mennyiségben kell először adni, hogy a bélrendszerét ne annyira zavard meg, aztán egy idő után rákap (pl. Videók menüpont nálunk, Kunyi és a bébitáp videó). Milyen idős és hány grammos most a mali?Bálint
---------- -
rien
senior tag
válasz
orkester #2477 üzenetére
Szegény mazsola
mennyit szenvedhet
Nagyon szorítok, hogy sikeres legyen a műtét és felépüljön mihamarabb szegényke. Mennyi idős a malac egyébként és mit tudtatok adni neki fecskenőből?
És minden elismerésemhogy nem adjátok fel, nem biztos, hogy mindenki végig csinálná ezt.
szerk:
Ladybug: Köszi!
malacok.hu: Üdv
-
Sárpac
nagyúr
válasz
orkester #2444 üzenetére
Igen voltak többen az első 6évig élt, a második 7,5évet, ő 9,5et ő lett nálunk a rekorder. De nagyon sajnálom szegényt, öreg volt 2hete kezdődött nála valami bélrendellenesség és 2nap alatt a felére fogyott azóta átmenetileg jobban lett, de ma du 2órás kuporgás és nyögdécselés után eltávozott...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Napelem
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Opel topik
- Google Pixel topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen processzort vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Zalman I3 Edge EVGA 550W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 16GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB InWin 301 Erazer CM 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest