Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- D@reeo: OlvasóMester - vágólap felolvasó alkalmazás
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
dokar
addikt
coci hírek:
14 nap elteltével az előző méréshez képest a következőeket mértem:
Szofi: 325g; válozás: +44g
Nina: 310g; változás: +48g -
Diego!
senior tag
Megvan a malacok full extrás lakosztálya
Megvettük a 100cm-t, komplett berendezéssel (itató, szénaadagoló, ház, tál) 11900ft volt csak! A szoba dísze lett.![[kép] [kép]](http://img406.imageshack.us/img406/6272/kp001fa5.jpg)
-
dokar
addikt
fürdetés után a drága

![[kép] [kép]](http://www.kepfeltolto.hu/2007/8/20/4ckx.jpg)
-
kisninja
őstag
Nos sorry mindenkitől hogy nem írtam de nem értem rá, a malac még él eszeget most úgynéz ki hogy helyrejön. De még mindig nem a régi.....legalább már szeik rendesen

-
dokar
addikt
csináltam egy új videót, tengeri malac drag

egyre értelmesebbek ezek az állatok.
videó itt: [link] -
dokar
addikt
lepisilt a malac tegnap este

aztán ma reggel is
remélem nem ez lesz a taktikája, hogy tegyem vissza az ólba
-
dokar
addikt
elengedtem a hálószobában a malacot. egy kevés idő után elkezdte felfedezni a terepet, miközben egyre jobban begyorsult és egyre intezívebben és hangosabban kezdett fütyörészni.
nem hallottam még ilyen hangos tengeri macit.
-
![[kép] [kép]](http://kepfeltoltes.hu/070816/karamella08.16_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
Egy remek portré Karamelláról.![[kép] [kép]](http://kepfeltoltes.hu/070816/megszereztem_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
A képen a malacka homályos körvonalait gyors mozgása okozta. Megszerezte az alma darabkát.![[kép] [kép]](http://kepfeltoltes.hu/070816/a_kaja_a_fontos_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
Karamella megérkezett és bár már kapott almát és megette, de azért még úgy érzi, hogy jó lenne még egy harapás.
Amikor megunták a kinti mászkálást, Karamella elfeküdt a szék alatt, Fantomasz bemászott a szekrénybe, csak akkor tettem vissza őket a helyükre. -
dokar
addikt
Új VIDEÓ!
[link]
Az egyik malac hipertér-ugrást hajtott végre!
-
dragonfx
veterán
amugy szerintem csak idő kérdése ennyi ott tartózkodás után mikor fognak odacisnálni valamit.
Amugy száp csendélet, nekem is kb ezt cisnálják ha valamit meg akarok örökíteni róluk
Lehet azért mennek fel mert jobban kilátnak, lehet jobb a ketrec de 12-15e-ért..bocsika de én annyiért nem veszek. Mikor az akvárium szinte majdnem ingyne volt nekem. -
dokar
addikt
Figyelem!!! VIDEÓ!

Kedvencek az emeleten epizód 1: [link]
-
Csiborbogár
őstag
válasz
orkester
üzenetére
Igen mi is így kezdtük Borkával. Azután szűkítettük a papírsávot, és ő addigra megtanulta, hogy csak a papírra pisilhet. Aztán szépen lassan elfogyott a papír kintről, és már csak bent maradt a ketrecben. Így megtanulta, hogy be kell mennie, mert ott még zörgött alatta a papír. Aztán már papír sem kellett neki. Eddig minden könyv azt írta, hogy képtelen ilyet megtanulni, de nekünk még is összejött. Ahogy azóta más dolgokban is szöges ellentétét tapasztaltuk a könyvben leírtaknak. Ez van, de mi nem bánjuk.

-
Diego!
senior tag
Tengerimalac csontváza:
![[kép] [kép]](http://img65.imageshack.us/img65/7598/malaccsontvazje9.jpg)
[Szerkesztve] -
dokar
addikt
Az emeleten való evés művészete:
-
orkester
őstag
Tanulékony malacaid vannak.

Eleinte csak akkor engedtem ki őket, ha itthon voltam a szobában, de most már általában kinn vannak folyamatosan(leginkább Zsömi, Fidó szeret a házában lustálkodni). Nem szeretem bezárni őket, főleg miután az előző gazdájuk egy fele ekkora ketrecben tartotta őket. Nem okoznak túl nagy bajt, viszont sokkal sűrűbben kell takarítani. Nem rágnak meg semmit, ill. volt a földön egy adag drót(be nem kötött UV lámpa és telefonzsinor) azokat elharapták, mert útban volt. Mérgükben belekapnak dolgokba, ha nem tudnak továbbmenni tőle, vagy zavarja őket(Pl. Fidó harap ha a feje oldalánál jár a kezem, de csak finoman figyelmeztet
), de már nagyjából rendbe raktam ilyen téren a padlót. Egyedül a papírt szeretik megrágni, arra nagyon kell ügyelnem nehogy a földre essen valami fontos irat.
[Szerkesztve] -
orkester
őstag
Nekem nem kell csengetnem, mert ahogy elhagyom a szobát, ha éhesek mire visszajövök szimatolnak és vinnyognak, hogy mit hoztam nekik. Bár nyikorog az ajtó...lehet emiatt...
Szerintem hiába lenne nekik fenn a kaja levonszolnák, mert féltik egymástól. Maximum a száraz eledel közé nem menne forgács. A répáról, almáról, stb. ha zavarja őket lekapargatják.
Diego!: Én ilyen ketrecet vettem: [link] (Csak téglavörös az alja és sötétkék a rácsa.) Ehhez csak szénatartó volt, viszont én nem szerettem volna ha a teljes oldala nyílik és kicsit magasabb is, mint ez:[link] Aztán csináltam rá egy kis ajtót, hogy kedvükre mászkálhassanak ki-be.
[Szerkesztve] -
![[kép] [kép]](http://kepfeltoltes.hu/070815/ketrec_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
Ez Karamella ketrece. Most Fantomasz is ebben él, mert a műanyagládából könnyedén kiugrik, ha meg lefedem, rágja a láda szélét. Nem tetszik neki a bezártság. Így betettem a mamlaszhoz.
De szeptember első hetében kap egy ehhez hasonló ketrecet.
Amint elmentem a géptől, kiengedem őket, hogy mozogjanak.
A kajás tálkájuk épp nincs bent, mert a reggeli vegyes magkeverék adagjukat már megették. Délután zöldséget szoktak kapni.
(Még hogy rossz a hozzáállásom...) -
dokar
addikt
ugyanilyenem van csak egy picivel hosszabb az enyém.
az ólat a másik felén is kivágtam, így mindkét felén ki tudnak menni (vagy be), de csak éjszakára raktam be nekik. amióta nincs bent, sokkal aktívabbak lettek: estefelé, mikor nézünk vmi filmet, akkor kezdik a cocik a körversenyeket és popcorn ugrálásokat. hihetetlen milyen gyorsak, 1 sec alatt 2-3 teljes kört megtesznek a ketrecben.
azaz 6-8m/s a ilyenkor a sebességük. 
-
dokar
addikt
válasz
Kalandor
üzenetére
tudtommal a nem domesztikált ősei éjszakai állatok. ezek a malacok persze már alszanak éjjel.
na ezzel így már egyetértek.
a tengeri malac éjszaka nem kapar és zörög, mint a hörcsög. akkor alszanak, amikor az emberek.
személyes tapasztalat: ha felkel a Nap, akkor ők is kelnek. szal ez miatt nem alszanak már velünk a hálóban.
-
orkester
őstag
Nálunk mindig van benn kaja. Ha jól laknak, úgysem esznek többet. Persze, ha hozok valami zöldséget/gyümölcsöt, még jóllakottan is elrágcsálnak belőle egy keveset.

Fidó most épp egy darab répa és egy negyed körte társaságában alszik a házában; Zsöminek meg szokása az éppen imádott száraz kenyérdarabon álomba hajtani a fejét. Biztos jobban érzik magukat ha tudják, hogy van körülöttük kaja. Na meg így bele-bele tud harapni valami finomba, ha a másik oldalára forul alvás közben.
-
Diego!
senior tag
''Nem mondhatjuk, hogy a malackák kifejezetten nappali vagy éjszakai állatok lennének, ugyanis a nap több szakaszában is alszanak.''
-
dragonfx
veterán
Mi a rákot csinálsz Dokar??
Vazz te akarsz itt a csíplídőr lenni
..minden 2-3. hsza tiéd. -
Diego!
senior tag
Hogy a jobb hogy a malacnak van éjjel kajája vagy ne legyen?
-
dokar
addikt
megfürdettem a malacokat a szerben.
de a tetvek 10%-a életben maradt, mozognak.
remélem 3-4 alkalom után végleg eltünnek. -
Diego!
senior tag
Nálunk Edi és Kopi remekül megvannak, néha Edi még berreg, de semmi fogcsati és nem is volt. Valamikor összebújnak valamikor külön sarokba pihennek, szépen esznek együtt. Ha külön választjuk őket olykor-olykor sírnak egymásért. Kopi nagyon imádnivaló zabagép, rengeteget is iszik, szépen gyarapodik a tömege, szép malac lesz.
-
-
Jó ötlet. Költsek el egy 1000 forintos állatra 5000 forintot.
Ha szétszedik egymást, akkor külön kerülnek, kész passz, ennyi.
A fene a jó dolgukba, azért az állatszeretetnek is van bizonyos ésszerű határa.
Pl. most fogok egy rakás alomnak való forgácsot, szénát, és egy csomó kaját vásárolni a részükre.
Vagy az lesz, hogy mindkettőt ivartalanítom.
Nem fogom a malacokat csereberélni. Fantomasz aranyos fürgeláb, Karamella haspók mamlasz. Nekem ők kellettek. Szóval marad a két fiú coci. -
Van egy kis gondom.
''Zseniális'' ötlet volt a felnőtt Karamella mellé venni egy gyerek malacot.
Karamellát nem érdekli a gyerkőc. Néhány perc elteltével magára hagyja, elfekszik és mereng tovább.
Szegény Fantomasz egyedül szaladgál.
Most mit csináljak??? Fantomasz szomorú. Vegyek mellé egy másik kölyök malacot?!?
Látom már mi lesz az egész vége, két lehetséges verzió van, egyre több malac, vagy visszaviszem Fantomaszt az állatkereskedésbe.
Szerk.: Még hogy a tengerimalac társas lény. Karamella a kivétel. Bevettem a lelki dumát, és erre lelki nyomorba döntök egy gyerek jószágot.
[Szerkesztve] -
dokar
addikt
ez de lol: [link]

-
dokar
addikt
tetvesek a cocik. szőratka. minDjárt megyek haza és viszem őket állatdokihoz szurira.

mod: D

[Szerkesztve] -
dokar
addikt
-
Csiborbogár
őstag
Munkahelyi elfoglaltságunk miatt nem volt időnk foglalkozni szegény Borkával. Nagyon szomorú, és magányos volt, majd széttépte a ketrecet, mikor végre hazaértünk. Hosszas gondolkodás után döntöttünk. Véget vetünk magányának. Vettünk egy kéthónapos kislányt mellé, a neve Danka lett. Eleinte nem nagyon reagáltak egymásra, de aztán Borka szinte megőrült, úgy vetette rá magát a picire. Kicsit idegesítette az újoncot. Vettünk egy beépíthető emletet is. Most fent Danka, lent Borka vitézkedik. Ha elege van Borkából, Danka felmenekül a második emeletre, ahova idősebb társa nem követi, mert szvsz kicsit betoji. Ismerkednek, nagy egyetértésben esznek, majd kicsit hajtják egymást.
Össze fognak szokni, ez már nem kétséges. 
-
-
orkester
őstag
válasz
kisninja
üzenetére
Sajnálom a malid, remélem rendbe jön teljesen!
Egyébként az eltelt 1 hét termését olvasva...én is innen:[link] szoktam tápot rendelni nekik.
A borsó egyértelműen a favorit, és a luerna pellet de ha nagyon éhesek(ilyen ritkán van, kicsit el vannak kényeztetve
) megesznek mindent ami náluk kapható. A gyári tápokkal nagyon rossz a tapasztalatom; a jó tápok drágák, a ''normális'' árban levő pl. Pepe malactáp meg tele van kukoricaszemekkel, amiket egyáltalán nem esznek a malacaim. Persze ezeken kívül zöldségek, gyümölcsök + a száraz kenyér, amit pár harapás kivételével csak Zsömi eszik.
És persze a minél drágább és zöldebb széna a kedvencük, megeszik szép lassan a linkelt oldalon levő szénát is, de amint jobb minőségűt kapnak gyorsan felfalják.
-
kisninja
őstag
Szia
Tegnap vittem kontrollra kapot fájdalom csillapítót meg vitamint+antibiotikumot, meg 3 fecskendőt amiben van valami szer abból kell adnom neki 3 napig.
Mai adagját megkapta, azt mondta a doki, hogy vigyem vissza kedden ha továbbra sem eszik.
Az összeengedés kudarcba fulladt, a lány malac akart a főnők lenni igy szétszedtem őket.
Inni se igazán de kap fecskendőből vizet ha továbbra isezt teszi. Enni nagyon keveset eszik. -
kisninja
őstag
Hát eltelt 2 nap még mindig alig eszik söt szinte semmit, kétségbe esésemben odaengedtem a párját (amugy szét vannak választva)
-
dokar
addikt
felfedeztem, hogy szőratkák vannak kedvenceim testén. vki szembesült már ezzel a problémával?
-
dokar
addikt
Kaptak a malacok teljes nevet és igazolvány képet is.

Rozettás Nina:![[kép] [kép]](http://img341.imageshack.us/img341/4947/ts01ad4.jpg)
Türingiai Szofi:![[kép] [kép]](http://img108.imageshack.us/img108/5729/ts02vo3.jpg)
-
válasz
Kalandor
üzenetére
Persze idővel Fantomasz is nagy, felnőtt fickó lesz.
Éppen ezért következő hónapban veszek még egy nagy ketrecet. Csak egy ketrecem van, egy 80 centis, és ez Karamellának elegendő, két malacnak viszont aprócska.
Még veszek egy ekkorát, mert könnyű takarítani.
Csak a szoba padlóján lesznek együtt a cocik. Nem bízok bennük, hogy az extra nagy, kb. 1.5 m hosszú ketrecben is nyugton tudnának maradni. Mert ezt ajánlották nekem megvételre a boltban.
Két külön ketrec, és biztos a nyugi, mikor nem vagyok otthon, hogy felügyeljem őket.
Tartottam mongol futóegereket, és ott a testvér hímek is szinte halálra marták egymást.
Sosem lehet tudni, hogy mikor pöccen be valamelyik kifejlett hím. Semmi kedvem véres sebeket kezelni.
Jelenleg Fantomasz (rövid időre) egy nagy műanyag tálban van. Karamella meg a ketrecében mereng azon, hogy miért nem kap még több ennivalót? -
Ma megtörtént az első találkozás.

Az ágyamra tettem őket, mert kicsi felület lévén, könnyebb elkapni az esetleges bunyóra készülődő cocit.
Karamella hozta a formáját, kb. csiga tempóval működik az agya, és beletelt némi időbe, mire rájött, hogy mi is kerülgeti idegesen kotyorászva.
Aztán Karamella hosszasan berregett, adta a kemény cocit, hogy ő itt a mácsó, az erős fickó.
Fantomasz folyamatosan kotyogott.
Majd letettem őket a padlóra.
Karamella egyből a kaja felé indult el. Néhány mag kihult etetéskor. Azokat rágcsálta el.
A kicsi meg utána loholt és folyamatosan kotyorászott.![[kép] [kép]](http://kepfeltoltes.hu/070810/831686048fantomasz_karamella_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
A kép az ágyon örökítette meg őket. Karamella lefeküdt a takaróra és egyből odabújt hozzá a kicsi is.
Karamella akkora nagy mamlasz. Egy haspók.
A kicsi sokkal elevenebb.
Karamella baba malacnak is tutyi-mutyi volt.
Miért tartok két fiú malacot? Eredetileg csak egy malacot kívántam tartani, és másfél évig egyedül élt Karamella. De ahogy olvasgattam a fórumokat, feltámadt bennem a lelkiismeret, hogy szegény malac tutira depressziós a magány miatt. Akkor veszek neki egy társat. Lányt nem akartam, mivel nem akarok tenyészetet.
Ezért lett az új malacom Fantomasz, az ifjonc.
A fiú malac nem csak karakteresebb jószág, hanem ''barátságosabb'' is. Engem egyszer harapott meg malac, egy lány coci volt.
A lányok félénkebbek.
[Szerkesztve] -
dokar
addikt
vettem egy sarkot a ketrecbe az állatoknak, amit emeletnek tudnak használni. ott van az étkező.

![[kép] [kép]](http://img67.imageshack.us/img67/9230/emeletin0.jpg)
na milyen? -
kisninja
őstag
Dokinő szerint rendbe jön én most mmeg reménykedem, hogy végre elkezd enni, de semmi.
Igen rendellenes de azok is úgy nőnek mint az elsők. Sajnos előfordulhat, hogy újravisszanől.
Egy fonntosat mondot és mindenkinem mondom.
Szénát/fűvet mindigkapjon mert álítólag saliban répában ububan etc... kevés a rost.
Ha rágja a szőrét az ezt jelentki..... és a sok szörtöl bélelzáródása is lehet. -
kisninja
őstag
![[kép] [kép]](http://www.kisninja.extra.hu/kep/egyeb/phbeteg.jpg)
Most esett át egy kisebb műtéten a malacom eléggé szarul van.
(altatás)
12Kor hoztam el de még most is kovályog.
Reggel észrevettem hogy elkezdett a nagy malacom fogyni (2kg volt)
Péntek van igy sűrgőssen cselekednem kellet hétfőre már nagyon legyengült volna.
4éves a coci
Gyanakodtam hogy nagyok a fogai... megnéztem az elsőket én nagynak találtam igy be kocsiba és vittem is. Dokinő megnézte az első fogai még annyiar nem nagyok de vág le belőlűk, majd megemlítette a hátsó fogait is megnézi mert azokkal is lehet gond.
Azzal is volt a baj...mint kiderült a malacoknak a hátsó fogai is úgy nőnek mint az első és nagyon nagyok már (nyelét is lenyomta már)
Előszőr elbóditották de időkőzben magáhoztért, majd kapott még egy adagot, nos ekkor jöttem ki szegénnyel úgy bántak mit egy tárgyal így nem bírtam tovább és kijöttem.
Bő fél óra telt el mig szóltak... kiderült hogy el kellet altatni szegénykét.
Bent úgy bújt hozzám mint még soha, én eléggé nehezen viselem ha álatot látok szenevedni (felnöt létemre)
Túl vagyunk rajta én rővidebb lettem 5500ft al de nem érdekel. Ö is érző lény.
Most eléggé nyámmog és kábe esik kel még most is enni még nem tud de egy ubit már beraktam (mostmár nem fulladna meg).
majd még írok jobban lett e.
mod:
Az a fehér a szeménél egy gél, hogy ne száradjon ki a szeme.
[Szerkesztve] -
James 08
tag
Én is akarok venni egyet milyet vegyek fiut vagy lányt

Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Arc Raiders
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Battlefield 6
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kompakt vízhűtés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Alumíniumba öltözött a Nothing Phone (4a) Pro
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5530 Core i5 1245U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 88%
- Intel Nuc M15 Core i5 1135G7 8Gb Ram 512Gb NVMe SSD 15,6" IPS Érintőkijelző Boltból Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB Blue Karcmentes állapot 92% akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

digit.mérleggel grammra pontosan mérjük a kokszot, na meg a malacokat is

![[kép] [kép]](http://img0.tar.hu/orkester/size2/32002683.jpg)