- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 5 – Edények és konyhai eszközök
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mandju
senior tag
Fekete sáv témához...
Kezdetben szuper fekete volt. A dimming megfelelően működött. Egy régi firmware-rel.
A korai szakaszban sokan panaszkodtak a "táp cicergés" problémára. Ez akkor jelentkezett, amikor a panel 100% feketét jelenített meg és kikapcsolta a zónákat.Ezt javították a következő firmware-rel. Olymódon, hogy nem hagyják a panelt teljesen kikapcsolni 0 IRE esetén sem. Lehet tesztelgetni.
Mondjuk én inkább hallgattam volna az enyhe cicergést... cserébe az nincs, viszont van "világító" fekete sáv...
-
mandju
senior tag
válasz
Khaosz55 #15895 üzenetére
Melyik firm van a tv-n?
Én ezt nálam local dimming problémának jeleztem. Nálam mondjuk mindenhol jelen van. Minden bemeneten. A régi firm-mel 468 volt az utolsó fekete tesztkép esetén lekapcsolta a teljes kijelzőt, mint ahogy a te második képeden is látszik. Ekkor viszont cicergett a tv. Ezt "javították" a későbbi firmware-ekben, nem engedik teljesen lekapcsolni a kijelzőt, viszont nincs cicergés....
szerintem ez a hiba nincs összefüggésben a videojel típusával. (full, vagy limited)
bár érdekes, hogy nálad függ a használt bemenettől...
-
mandju
senior tag
válasz
Lord Norbert #15844 üzenetére
Érdekes dolgok ezek... 835-ös készülék. Auto frissítés kikapcsolva. Ennek ellenére egy áramszünet után feltette az 503-as firmware-t. Ezzel a local dimming nálam ismét nem tökéletes. Nem kapcsolja le teljesen a kijelzőt 0 IRE mellett.
Működik, de nem úgy, ahogy én elvárnám. Ha már egyszer megvan a lehetőség, hogy zónánként lekapcsolgassa a kijelző egyes részeit, akkor használják... igen a coil whine kiküszöbölésére született ez a "fél" megoldás, de akkor legalább hagytak volna választási lehetőséget. Akár egy kapcsolóval. Engem kevésbé zavarna a "cicergés", mint az emelt feketeszint.
Arra mondjuk kíváncsi lennék, hogy aki azt írja működik a local dimming, őnáluk egy 0IRE tesztábrával tényleg nullára kapcsol ki a kijelző? Mert akkor még érdekesebb a dolog... vagyis készülékfüggő...
Az utolsó firm talán a 468 volt, amivel számomra megfelelően működött. Vagy visszaflashelem és bekalibrálom újra, vagy hagyom ahogy van... igazából úgyis csak meccsnézésre használom a tv-t, meg a kisfiam néz rajta mesét... ott amúgy sem annyira számít a feketeszint. Csak a tudat, hogy ennél tudna sokkal jobb is lenni...
-
mandju
senior tag
válasz
Giles74 #14865 üzenetére
Szia!
Én hasonló cipőben jártam. Panasonic VT60 plazmát használtam már nagyon régóta. Augusztusban kerestünk az új lakásba tv-t és kezdtem el foglalkozni a készülékekkel.
Akkor egy Samsung-ra esett a választás, de látva a kínálatot elhatároztam, hogy a nappaliba is keresek egy új gépet, ami nem lesz visszalépés a plazma után.
A 835 személyében találtam is. Először nem volt őszinte a mosoly, mert a tv feltett egy frissítést, ami elrontotta a local dimminget. Szinte sosem kapcsolta le a panelt. 0% IRE esetén is szép felhős volt a kép, olyan érzésem volt, mintha egy 10 éves LCD-t néznék.
Szerencsére külföldi fórumon írtak a hibáról és visszatettem egy régebbi firmware-t. Azóta helyre állt a rend. A miniled technológia a plazma előtt jár feketeszintben és kontrasztban is. A TCL azt mondom, már már oled szintű feketéket hozott. Ezen kívül pedig baromi fényes a tv HDR módban. Egyszerű kijelzőként használva (tv-t nem nagyon nézünk, igaz mozit sem, mert van egy külön mozitermem filmezni) szerintem nagyon jó ár érték arányban a készülék.
Mozgásmegjelenítés, felbontás, színhűség (színtér), kontraszt, feketeszint. Minden tekintetben a plazmám előtt jár.
Ennél csak jobb lesz, ha a 3DLUT-ot is fogadni tudja. Én nem bántam meg a cserét.
-
-
mandju
senior tag
Sziasztok!
local dimming - feltettem a 474-es firmware-t, de a local dimming ezzel sem működik nálam megfelelően. Megy vissza a 440-es, az még jó volt.fórumokat olvasva másnál javította a 474-es… lehet, hogy nálam van csak vele probléma?
ugye többeknél a 469-essel jött elő ez a probléma, ami nem engedte lekapcsolni a háttérvilágítást teljesen teljesen fekete tesztképnél sem.
-
mandju
senior tag
válasz
Black&White #14415 üzenetére
Szuper! Köszi.
-
mandju
senior tag
válasz
kicsicsosz #14369 üzenetére
olyan feketének kellene lennie, mintha ki lenne kapcsolva a tv.
-
mandju
senior tag
Visszatettem a 440-es firmware-t. Helyrejött a local dimming. Végre fekete a fekete. Azt lehet tudni, hogy melyik a legutolsó firmware, amin még működött megfelelően a LD?
A 469-re írták, hogy elrontotta... 462-est és 463-ast találtam letölthető formában
-
mandju
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy c835-ös tv-t. 469-es firmware van rajta. Úgy néz ki, hogy nálam is jelen van a local dimming probléma, amiről olvastam különböző fórumokon.
Kérdésem az lenne, hogy hol találok régebbi firmware-t, illetve hogyan tudom downgrade-elni?
A keresőszavak nem vezettek eredményre.Az xda fórumon igen, csak azt meg nem merem feltenni... nem tudom mennyire hivatalos...
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Radeon RX 7700-as VGA-val gyarapította kínálatát az ASRock
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- iPhone topik
- Ulefone Power Armor 18T - látod, milyen meleg van?
- Milyen TV-t vegyek?
- Nyaralás topik
- Próba
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3036
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3316
- Apple iPad Pro 11 (2018) 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest