Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Rap, Hip-hop 90'
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Mi történik egy netes csalás után?
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Mára elég volt az LSD-ből
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Brandynew
őstag
válasz balkoger #8129 üzenetére
Ez ilyen női dolog lehet, sokaknak a fejében a tévéről a CRT jut eszébe (ami mai szemmel nézve nem tévé, hanem egy zajdoboz, amiben mozog valami), és ahhoz viszonyítva valóban egy 30 colos is óriási. Csakhogy azóta egy "kicsit" fejlődött a filmgyártás, attól, hogy régen a kis CRT-kre gyártottak tartalmat, nem kell, hogy ma is az jelentse a tévét.
A 4K véleményem szerint 65" alatt felesleges, de az ideális képméret 75-85 körül kezdődik, viszont még az sem nevezhető kifejezetten nagynak, ha nem a CRT-hez viszonyít valaki, hanem önmagában nézi. Egy mozihoz hasonló élmény egy 30 négyzetméteres nappaliban valahol 160"-nál kezdődne, ahhoz képest a 65" semmi, de azzal valamennyire már ki lehet használni a 4K/HDR/Dolby Vision nyújtotta előnyöket (max. 1,5-2 méter nézési távolságból, ha messzebbről, akkor a 65" már kicsi lesz).
[ Szerkesztve ]
-
Saccco
nagyúr
válasz balkoger #8129 üzenetére
Én már megszoktam ezt a méretet, elsőre nagynak tűnt az 51-hez képest.
Asszonynak mondtam, hogy nyugi, köll és kész.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Brandynew
őstag
válasz balkoger #8142 üzenetére
Persze, hogy érzékelhető a különbség Ez nem a rossz látáson múlik. Ki tudod számolni, hogy egy átlagos szem milyen távolságból mennyi képpontot érzékel, pl. itt meg tudod nézni, hogy milyen képátlójú tévén, milyen felbontású tartalmat nézve mi az a maximális távolság, aminek megtartása ahhoz kell, hogy 100%-ban profitálj az adott képfelbontás nyújtotta részletességből.
Pl. ha FHD tartalmat szeretnéd teljes egészében kiélvezni egy 55"-os tévén, akkor max. 2,2 méterre kell ülnöd a tévétől, ha pedig 4K tartalmat, akkor max. 1 méterre.
Belátható, hogyha a szemed tökéletes és nem is célod, hogy 100%-ban kiélvezed a 4K képminőség előnyét (én is kicsit messzebb ülök az optimálistól), az ajánlott távolság 3x-osa (azt írtad, 3 méterről nézitek a tévét) biztosan túl sok, a "hűha" érzés el fog maradni egy részletgazdag, HDR-es 4K tartalomnál, mert ilyen távolságból nem fog lényegesen többet nyújtani egy FHD tartalomnál, esetedben valószínűleg felesleges is a FHD helyett a 4K-t választani.
[ Szerkesztve ]
-
Gino20
őstag
válasz balkoger #8296 üzenetére
Ha jól látom TCL hangprojektort használsz . Korábban olvastam a C728 részletes beszámolódat, szóval csak felmerült bennem, ha van kedv / ingerencia ehhez hasonló beszámolót akár hangprojektor topikban is rittyenthetnél , mert úgy látszik manapság SB kategóriában is egyre keresettebb a TCL és sok érdeklődőnek segíthetnél . Persze ha esetleg Te nem így gondolod, akkor sorry
-
Levente1991
tag
válasz balkoger #8474 üzenetére
Nem használok transzkódolást, a Plex alkalmazásban egy film lejátszásakor ugyanaz a kép fogad a webes felületen, mint amit te is mutatsz lentebb a képeken, direkt play. TCL C725-ön ilyen szenvedős, eddig Mi Box 3-on használtam a Plexet ugyanilyen beállításokkal, mint ahogy a tévén tenném, ott semmi probléma nem volt vele. Csak ezen az egy eszközön használnám.
-
gyűrű
addikt
válasz balkoger #8485 üzenetére
Úgy tudom hogy a dts-x passtrough megy. Hdmin.Nem a tv dekóderre voltam kíváncsi. Más fórumokon legalábbis azt olvasom..Ha plexen nem megy a dtsx pass akkor azt ki sem próbálnám.. Azt az oldalt ismerem, sok téves infó van.. Nálam nason van minden nfs t smb t és mysql-t használok, de be tudom kapcsolni a plex szervert is, azért kérdeztem csak.
[ Szerkesztve ]
-
Levente1991
tag
válasz balkoger #8529 üzenetére
Az említett videón kívül még egy szintén tévéből felvett 1080i-felvételt próbáltam, azzal is probléma volt. Tegnap estétől próbáltam többféle dolgot is - filmek, sorozatok, zenék - azokkal nem volt baj.
Eddig úgy látom, hogy a rögzített adások problémát okoznak, de azokat nézem majd máshogy.
Ezt leszámítva szuper minden.
-
Zoleee83
addikt
válasz balkoger #8712 üzenetére
Köszi! Nem lesz késő, most már nem kapkodok vele, jó lesz késő tavasszal is.
Megvárom mostmár a C825 tesztjeit is, aztán majd eldöntöm, addig marad a FullHD LG, még bírja, szép képe van, csak kellene egy okosabb/nagyobb/szebb.* You can't stop me to love the world with all its lies - Guano Apes *
-
arabus
addikt
válasz balkoger #8872 üzenetére
A kontrasztot nem találom.
De legalább először életemben láttam piros fán piros macskát.Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest