- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
atee
őstag
Sziasztok!
TCL 43C725 készülékek (mind a kettő). Nem biztos, hogy tudtok rá megoldást, de van egy bosszantó hibajelenség.
Mindkét készülék random elkezd magas frekvencián sípolni (én alig hallom, de az egyik gyerek meg a feleségem azok megbolondulnak tőle.) Kikapcsolás-bekapcsoiás megoldja, de ezt nem szeretném megszokni!
Van rá megoldás? Vagy ez garanciális probléma esetleg? Netán üzemszerű?Köszönöm!
-
turho
addikt
Érdekesen elkeserítően szomorúan groteszk.
Írjunk rá bármit, tényleg.
És ne fejezzük be a fw-öket sem, hanem adjunk ki új típusokat.
Fasza világ.
Szeretném szeretni nyomorult tv-t, de bosszant is.Redneck: nem tartom lehetetlennek.
Megint gondolkodom, hogy visszamegyek 072-re
Ledet elvileg ki lehet.
Nálam amúgy halvány ha standby-ba megy. -
H-Mano
tag
Érdekes lehet...
https://telex.hu/tech/2022/01/02/hdmi-kabel-szabvany-teve-monitor-konzol-kaosz -
Redneck
nagyúr
Ezt az éjszakai fehér ledet nem lehet valahogy kikapcsolni? Nagyon erős fényt ad, bevilágítja a szobát. Áthidaló megoldásként, egyelőre egy mini plüsskutyát rakok elé. A belógó füle, pont eltakarja.
turho:
Lehet ez a hang bug, kiterjed a bluetoothra is, és ezért szarakszik a hangfalam? Más hanggal kapcsolatos hibát nem tapasztaltam. -
Redneck
nagyúr
Sajnos nem mindig jó a bluetooth+belső hangszóró kombináció. Hiába csatlakoztattam újra, áramtalanítottam, vannak appok ahol elmászik a hang, bárhogy állítom. Egyelőre maradok kábelen, nem játszom ezzel tovább.
-
N_A_S
veterán
C715-re most mi a legjobb fw?
-
rajzinho
csendes tag
BUÉK mindenkinek :-)
A frissítés óta nálam is csak az automatikus és a belső hangszóró aktív a beállításoknál, ami azért zavaró, mert a soundbar optikai kábellel van csatlakoztatva. Viszont így nem tudom megoldani, hogy csak arról menjen a hang, mert eddig legalább meg tudtam adni olyan kimenetet, ami nincs használatban. Most meg megy a belső 1es hangerővel, mert 0son pedig ott a néma ikon a képernyőn.
-
barnidani
csendes tag
Boldog Új Évet kívánok Kedves fórumtársak!
A hangkimenet beállítások nálam csak automatikus ill. belső hangszóró, a többi lehetőség inaktív (szürke). Ez rendben van ? rendszer v083.
Emlékeim szerint ki tudtam választani V072-n a többi opciót is. -
lasse001
senior tag
B.U.É.K.
-
Vhiktor
nagyúr
B.U.É.K.
-
JohnYBoVs
csendes tag
rossz topik
-
redati
tag
B.U.E.K
-
turho
addikt
Sziasztok!
Újabb fórumon fedeztem fel a VRR-rel és HDMI-vel kapcsolatban, hasonló problémákat, mint ami nekem van. Nemcsak PC, XBOX SX is. És c825 is, nem csak c728.
Ma kaptam válaszlevelet a TCL Magyarország-tól, miszerint tudnak ezekről a dolgokról, figyelik a fórumokat is, kaptak több panaszlevelet, informálják a gyártót (ez eddig félsiker, jobb mint a semmi).
Még más: nálam sajna nem betonstabil a 083, ma pl. bekapcsolás után nagyon belassult, a 4 sárga ledet kiteszi, hdmi hang gyakran nincs - egy gyors ki-bekapcs pofozza helyre.
Illetve, a gyorsindítás bepipálása ellenére, a tv standby-bool is hosszú bootal indul sokszor. Mintha áramtalanítottam volna.
Img-ből tettem fel a 083-at, hiba nem volt közben.Köszi az eddigi eszmecserét itt. Ezúton kívánok a csopitagoknak fw-ekben gazdag, gondmentes BÚÉ-t
-
zazenke
őstag
válasz
SteveK88 #9540 üzenetére
konkrétan nem tudom de azt tudom hogy meg lehet külső androidos tvboxot hekkelni úgy hogy fusson rajta a az általad írt alkalmazás . és igen ezt azért csinálják hogy egy előfizetést vagy bérlést megsporoljanak és elég egy tizenezres box hozzá. keress rá más fórumokon. beszéltem olyan illetővel akinek ez meg volt csinálva. Azon a boxon teljes értékű android fut és nem android tv ami mint tudjuk butított korlátozott valamelyest
-
OsOnO87
csendes tag
Köszönöm! Akkor nem kell ezek szerint átállítani semmit? Csak USB-be bedug, bele a LAN kábel *azt kész?
De így akkor lényegében 2 ethernet kapcsolat lesz a menüben?
-
OsOnO87
csendes tag
65c725 TV-m van. Ebben van USB3-as csatlakozó. Azt szeretném kérdezni, hogy milyen gigabites USB-LAN adapter működik ezzel a TV-vel? Itt olvastam valahol, hogy be kell állítani, hogy az USB port ethernetként működjön. Ezt a beállítást hol találom? Köszönöm!
-
gyűrű
addikt
válasz
Black&White #9563 üzenetére
Én kérdeztem ott a fórumon az admintól hogy a reset all reset shop mit resetel, de nem válaszolt. A régebbi fwben nekem nem is volt service menu. Legalábbis nem tudtam elérni így.
-
gyűrű
addikt
válasz
Black&White #9557 üzenetére
Igen ez akkor van ha nem ota, hanem lokal usb-s frissítést csinálsz..
-
erik365
senior tag
Sziasztok!
Mik azok a fájl tömörítések amikkel egy 55c728 megbirkózik?
Többször belefutottam már, hogy nem játszik le filmet külső eszközről, ami asztali gépen szépen megy. Most például egy x264-es Die Hard2vel nem akart megbarátkozni.
Köszönöm. -
Black&White
addikt
Érdekesség gyanánt, Telegramon ezt a telepítési útmutatót linkelték V083-hoz: LINK
-
SteveK88
tag
válasz
tobias40 #9546 üzenetére
Van androidos boxom a Telekomtól, de azt átraktam a hálószobánkba, és gondoltam ha már telefonon megy az app akkor a TV-re is felraknám, mert nem akarok plusz a egy boxért fizetni. De akkor legfeljebb nem nézünk TV adást a nappaliban. Úgyis csak a szemét ömlik mindenhonnan.
-
mikrofon
veterán
Nekem szépen felment automatikusan a 65c728 tv-mre az új v083 firmware. Viszont azóta nem megy a hdr10 tartalom. A tv felismeri. Jobb és bal oldalon is megjelenik az információs ikon és megy is a háttérben, mert szól a hang de a kép tök fekete. A lejátszó az az ugoos am6b plus médiabox. Kipróbáltam hdmi1 és hdmi2 bemeneten is.
Természetesen kipróbáltam a gyári beállítások visszaállítását is de az sem segített. Mitől lehet ez és mi lehet a megoldás? -
Vhiktor
nagyúr
Akinek van C825-e megnezne nekem hogy mozi módban a local dimmingnek van e middle (koezepes) beallitasa?
Az én teszt készülékemen van, de ma voltam kalibralni egy ügyfélnél egy 65"-os C825-t , de neki nem volt csak ki, alacsony, meg magas.
-
SteveK88
tag
-
nagyfejü
őstag
-
Saccco
nagyúr
válasz
Redneck #9529 üzenetére
Höhö, az érdekes. Nálam eddig volt az.
Viszont most a 1080p Kodi/VLC/Médialejátszó tartalom néha megáll, lassú forrásra hivatkozva.
Lehet az NSA325V2 a gond...Eddig csak a nagyon nagy 4K csinálta, csak NAS-ról.
YT, HBO Go és Netflix-nél semmi hasonló hiba sincs és nem is volt. -
zazenke
őstag
válasz
Vhiktor #9532 üzenetére
kiváncsi leszek a tesztedre leginkább azért mert oled árban adják de az oled, külföldi összehasonlító teszteken még mindíg jobb.Tehát mondhatnánk hogy nincs létjogusúltsága a c825 nek . gyakorlatilag csak a verőfényes nappali és burn in veszély amit felhoznak oknak hogy valaki ilyet vegyen oled helyett
-
barnidani
csendes tag
válasz
TommiStyle93 #9515 üzenetére
Jelentem:
V083-as rendszer XSX 4K 120Hz van hang !
köszönöm a segítséget -
turho
addikt
válasz
Redneck #9530 üzenetére
Semmit, senki, sehol.
A legtöbb értelmes segítséget ebben a topicban kaptam a tv-vel kapcsolatban
A magyar márkaszerviz se tudott nekem értelmeset mondani (,majd talán egy fw frissítés javítja a villódzást). A tv alaplapját kicserélték gariban pár hete. De akkor ott alapvetően rossz volt az összes hdmi port. Az meg is oldódott ezzel.
Most itt tartok, még nincs megvilágosodás.
Jelszó: VRR (A többi apróság nem annyira zaklat, és a tv-m panelja is szuper, nuku felhő meg ilyesmik). -
Redneck
nagyúr
Ez C728, nem tudom mennyi a közös a két készülékben.
Vhiktor:
Kipróbáltam, de nem az én ízlésemnek való.Saccco:
Nekem még mindig zöld PC módban. Szintén 083-mas fw verzió.alázógyík:
Lehet nem erőltetem. Csak a garancia miatt kérdeztem. Vannak cégek, akik regisztrációhoz kötik, vagy adnak egy kis pluszt, ha regeled. -
turho
addikt
válasz
Redneck #9512 üzenetére
Persze, kézzel-lábbal igyekeztem jelezni a problémákat, ahovà csak írni lehetett.
Nem csak itt mentem a többiek agyáraa c728 bajaimmal.
A vrr dologra most kaptam egy olyan privat súgást, hogy nagy valószínűséggel Ati rx 6900 xt-vel sem lesz jó....
Erre megköszönnék megerősítést/cáfolatot.
Rx szériás vga-val vibrál szintén a VRR, vagy nem?
Amúgy v072-vel mindig volt hang, most v083-mal néha néma egy ki-bekapcsolásig a tv.
Amúgy gyorsult a menükezelésmaximum nem mindig jön be rendesen.
-
RVR400
veterán
Érdekes probléma merült fel már másodszor (korábbi FW verzióval volt ilyen)
A TV kikapcsolt állapotban van, a LED folyamatosan világít, azonban kb. percenként a LED kialszik, és csak full sötétben vehető észre, hogy ezzel egyidőben a kijelzőn fehér függőleges csíkok villannak fel, aztán újra világít a készenléti LED folyamatosan.
A visszaállítás után a hiba elmúlik, de gőzöm sincs, hogy mi okozza. Kb. olyan, mint a telóknál a random kijelzőfelvillanás.
-
-
alázógyík
addikt
válasz
Redneck #9519 üzenetére
TCL accountról semmit nem találtam, csak az amcsiban forgalmazott ROKu Tv-hez :
"Your Roku account will help you manage your TCL Roku TV, other Roku® streaming devices you own, and the channels you have installed. Signing-up for a Roku account is completely FREE! Here are additional benefits of having a Roku account: ... Roku can automatically send software updates to your TV."
-
Saccco
nagyúr
A V083 javított egy képhibát, eddig zöld képet adott nekem a PC mód, most már nem. Nem voltam benne biztos, hogy a VGA-m miatt van-e. Kicsit kehes szegény.
-
Redneck
nagyúr
Folytattam a konfigolást.
A HDR továbbra sem tetszik annyira, kicsit kevés a fényerő.
Nem igazán lehet természetellenes, extra kontrasztosra állítani, mert vagy a színek torzulnak, vagy nagyon világos az egész. A panel limitálja a lehetőségeket, úgy néz ki ennyi pénzért ez van. Nem panaszodok, mert nem rossz, de ha kontrasztosabb képet szeretnék játékok alatt, ki kell kapcsolnom a HDR-t. Egy HDR-ben jobb TV zsebbenyúlósabb lenne, de más készülékéknél, más kompromisszumokat kell kötni...
Eco módot nem tálaltam, így éjszaka még minimum fényerőn is vakít. Ennek mondjuk nem örülök. Az előző TV-met jól le lehetett csavarni, így elalvás előtt nem zavart. Kikapcsolás időzítőt, kékfény szűrőt nem tálaltam.Játékok alatt a beépített hangszóró sehogy sem jött be, de beraktam mögé a Sony XB41 bluetooth hangfalam, és a kettő együtt már egész jól szól. Az mondjuk szívás, hogy minden módban külön kellett beállítanom a hang késését, de ez belefér, elvégre minden hangszóró eltérő. TV-nél, Netflixnél azt hiszem 50-en vannak szinkronban, játéknál 250-en. A TV Youtube kliensével recsegett ez a kombinált mód, de a boxos appal jól szól. Majd még próbálkozom, hogy ne kelljen két eszköznek menni feleslegesen.
Tetszik hogy nem melegszik annyira mint az ultra slim Samsung, remélhetőleg direkt rakták ekkora házba, és nem lesz forrósodás.
Kell vagy megéri regisztrálni a terméket? Mindenképp csináljak TCL accountot?
-
barnidani
csendes tag
válasz
Köszönöm, este kipróbálom.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Nálam az oldotta meg a dolgot, hogy a képmódbeállítás az ugye automatikusan Jaték-ra van állítva
Az ALLM kapcsolóra gondolsz? -
TommiStyle93
csendes tag
válasz
barnidani #9507 üzenetére
Nálam az oldotta meg a dolgot, hogy a képmódbeállítás az ugye automatikusan Jaték-ra van állítva ahogy xboxra váltasz, viszont a Rendszerbeállításoknál a Játékmód legyen kikapcsolva (a Sport mód alatt van), mert ha mindkét helyen Játék mód van bekapcsolva akkor nálam a kettő kiüti egymást és a hang is elment meg a kép is villogott/kattogott.
V083-as rendszer van a Tv-men , 55C728
-
embe
nagyúr
Nekem is ilyen tévém van, a 653-as fw-vel.
YT kliensnek a SmartTubeNext-tet használom. Nincs reklám, van 4K, és HDR, nálam teljesen jó ez. Próbáld ki ezt! -
dropi
senior tag
Hahó, FYI: Nálam a YouTube bizonyos hosszabb videóknál 4-5 perc után kicrash-sel a 660-on. 65C715
-
Redneck
nagyúr
válasz
Zoleee83 #9505 üzenetére
Egyelőre annyit csináltam, hogy 4K 120Hz-en minden funkciót bekapcsoltam az Xboxon. Mindent zöldnek mutat, a VRR is aktív. A játékok folyamatosak, gyors a válaszidő, nincs érzékelhető input lag. Forza 5-öt, GTA:SA-t és az RDR2-t próbáltam ki. Utóbbi ugye 30 fps lockos, mert nincs XSX-re patchelve. Mindegyik jól ment, érezhetően reszponzívabbak, mint az előző TV-men. Holnap kipróbálok valami 120Hz-et is tudó játékot.
Egy másik bemenetre csatlakoztattam a PC-met is. dVGA-m most nincs, így az Intel HD4600-at állítottam 1080p@120Hz-re. Teljesen rendben van a kép, nem pixeles.
Ha PC módra váltom a tv beállításokat, zöld minden, ezért sport módban hagytam, úgy jók a színek. Biztos valami HDR beállítási hiba, holnap majd foglalkozom vele. -
-
Redneck
nagyúr
válasz
zuzozuzo #9503 üzenetére
Elsőre nagyon tetszik. Jól van összerakva, minőségi anyagokat használtak, a rendszer villámgyors, a játékos funkciók tökéletesen működnek. Úgy tűnik jó panelt kaptam, nincs zavaró bevilágítás, felhősödés vagy feltűnő anomália. HDR fényerőben és kontrasztban lehetne jobb, de ennyiért rendben van, és még nem lőttem be teljesen.
Azt mondjuk nem tálaltam meg, hol tudok HDR10 és DV között váltani, illetve van-e gyorsan bekapcsolható éjszakai ECO mód, de még nem nyomtam annyit, és fáradt vagyok.
Egyelőre azt mondom, korrekt a cucc, megéri.
Zoleee83:
Azért izgultam, mert csak kiszállítással lehetett rendelni, és féltem hogy sérült vagy pixelhibás készüléket hoznak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple MacBook Air 13 2017 A1466 512Gb SSD / i7 / 8GB RAM / 12 hó jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2107, 100% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3025
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest