- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
kocsislevi
csendes tag
válasz
Vhiktor #8549 üzenetére
Úgy tűnik az Alza visszaveszi- szóval kezdhetem előről. De most már teljesen elvesztem a különféle dimming techológiák közt. Én szinte kizárólag éjjel, vaksötétben nézek TVt, ezért érdekel ennyire a fekete.
Megtaláltam a tesztedet is, tehát ha jól értem a C728 DirectLed, azaz nem körben vannak ledek, hanem teljes felületén, az LCD mögött. És Micro Dimming tehát kb 1600 zónát szabályoz különböző fényerővel az aktuális képhez igazodva? Akkor tulajdonképp mivel rosszabb az eredmény, mint a FALD esetében?
Egyébként leszámítva a sarkokban a derengést, próbálva YouTube LD teszteket (fekete háttér fehér folt megy körbe körbe), nekem egész jónak tűnt, nem volt zavaró glowing. Tehát élek a gyanúval, hogy ha rendeltetésszerűen működne, akkor ez szép képet produkálna sötétben is (főleg ebben az árkategóriában)
Érdekességképp azt vettem még észre, hogy ha a Fényerőt vagy Kontrasztot állítok a menüben, az égvilágon semmi nem változik - gondolom kéne látnom valami változást, de semmi. -
válasz
Zoleee83 #8586 üzenetére
Igen a regieknel meg azert figyeltek a minosegre. Biztos vagyok benne, hogy a kovetkezo nem fog 8 evig menni. Nalunk is van 9 eves Samsung, annak sincs semmi baja, de mostansag sajnos nem errol szol a dolog. Erdekes modon, egy even belul 3 dolog is romlott el nalunk kicsivel a garancia lejarta utan.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Brandynew #8594 üzenetére
Azért ezt így erős kijelenteni.
Nem mindegiyk ilyen, de ki lehet fogni ilyet is., valamint a sávosodás mindegyiken látszik ksiebb nagyobb mértékben.3D-t nagyon sajnálom, hogy kihalt, annak csak a TV-ken nem volt értelme a kicsi kép miatt, de projektoron nézve nagy képen brutális.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
szakalinho #8584 üzenetére
Vedd feljebb az élességet, és a mozgásmegjelenítésnél játsz a 2 csúszkával, főleg a mozgás lemosódás csökkentése csúszkával, a mésikat ki is kapcsolhatod.
-
Zoleee83
addikt
válasz
rainman72 #8587 üzenetére
Ebből? Már amikor ezt vettem is ment ez az urban legend: "Jó ha kibir 2-3 évet, köss rá 5 év garanciát, vagy kezdd el most tervezni mit veszel utána!" Hát így.
Ami egy hülyeség, mert ha szerencséd van akkor sokáig jó lesz a tech termék, ha nincs, a szervizes lesz a legjobb haverod. -
Kiskutya
veterán
válasz
szakalinho #8584 üzenetére
Próbáld meg bekapcsolni a sport módot és azt állítsd be a szemedhez. Nekem az nagyon túlszaturált alapon de a mozgás lehet Jobb lesz. Meg a 728ba van memc is azt is kapcsold be sporthoz.
A műszeres beállítás nagyon sok embernek nem tetszik meg minden panelhez külön kell állítani. Filmezéshez a mozi mód nagyon jó kiindulási de ugyan az sporthoz már nem biztos hogy jó lesz! -
Zoleee83
addikt
válasz
fojtviki #8581 üzenetére
8+ éves a régi prémium LG FullHD LK450-em, köszöni szépen jól érzi magát, sokat megy, van hogy tizenórákat naponta + konzol gaming.
Soha nem volt szervízben, bontva, javítva, ennyit arról hogy max 4-5 évig lehet használni valamit. És erre a felhasználásra én sem vennék OLED-et. -
szakalinho
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretnék kérni. Van egy 55c728-as tévém kb egy hete. Alapvetően meg vagyok elégedve vele, viszont a digitális kábeltévén sporteseményt (leginkább focit) nézve nem találom meg az optimális beállítást. Vhiktor videója alapján [link] állítottam be a TV-t. A színek nekem így tetszenek. Az így rendben. A mozgásmegjelenítés nem tökéletes számomra. A kép kicsit életlen. (Jelforrásból adódik valószínű, mert csatornánként változik. Csak HD adókat nézek egyébként.) A kép tisztaság menüt aktiválva lehet javítani a megjelenítésen, így viszont időnként 1másodperces kép lassulás, képhiba jelenik meg. Van esetlen valakinek javaslata beállításra? Vagy hogy esetleg miket érdemes még kipróbálni? (Van még a digitális képsimítás mintha az is javítna rajt kicsit.)
Köszönöm szépen előre is. -
válasz
Brandynew #8580 üzenetére
De ellene vagy te az OLED-nek. Eleg jo vedelmek vannak mar rajta. Ha Sony vagy LG-t vesz az ember ott a szervizzel sincs gond. Igen egjen be 4-5 ev alatt, minthogy az ilyen idegesito dolgokat kelljen bamulni, mint ami a fenti kepen is lathato. A mai vilagban pedig biztos lehetsz benne, hogy 4-5 evnel tovabb nem tudsz tervezni se OLED-del sem pedig LCD-vel. Az mar egyik gyartonak sincs erdekeben, hogy te 8-10 evig tudj hasznalni egy tv-t, vagy akarmilyen elektronikai eszkozt. Addig meg amig jo, inkabb nezem a majdnem komprumisszum mentes OLED-et, minthogy a bevilagitast stb bamuljam. Amikor mar kiszurod a hibat, akkor nagyon meg tudja olni az elmenyt.
-
Dadpool
aktív tag
Az viszont hozzátartozik hogy ez normál tartalomnal nem látszik. Csak az ilyen hiper szuper black teszteken. Fényerő levéve 60% -ra es most azt mondom el vagyok vele😆
Következő meg egy 65oled806 lesz szerintem 😆Csak az asszonynak kell valahogy beadagolni -
gyűrű
addikt
válasz
Kiskutya #8568 üzenetére
Igen sajnos a Sony X90j Rtings oldalán kb. két hete postolták ezt..
-
Kiskutya
veterán
válasz
Dadpool #8573 üzenetére
Nem az ár a lényeg volt már oledbe is olyan rossz hogy csak pislognál. Nekem meg már volt a sokak által lehuzott edge ledes panel lg ips ami teljesen homogén bevilágítás mentes volt és majdem alap modell... Ott viszont az volt a jó hogy 2 év után bedöglött és egy 190 ezres tv-t 180ba akartak javítani.
-
rainman72
nagyúr
válasz
toyasoslecho #8564 üzenetére
Ez nagyon jó tervbe van
De ez látszott az rtings teszten is. -
Kiskutya
veterán
Máshol se jobb a helyzet friss bejegyzés: [link]
-
mikrofon
veterán
válasz
tomisanzero #8538 üzenetére
Én azért jól elvagyok az nvidia shield tv pro 2019 lejátszóval.
Ha pedig beéred pl netflix nélkül vagy erre majd a tv-t használod, akkor az ugoos am6b plus is jó választás lehet. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
kocsislevi #8550 üzenetére
Kapok majd tesztelesre, elvileg decemberben majd akkor részletesen beszámolok róla.
-
Saccco
nagyúr
válasz
szucsinka #8553 üzenetére
349-ért szokott ez menni.
- szerk.: [más márkákról készült rossz képek]
65C728
Telefonnal fotózva, ugyancsak, tükrössel.
Közben azt hiszem rájöttem, a telefonos kép közepén én vagyok a paca. -
Kiskutya
veterán
válasz
szucsinka #8553 üzenetére
Ne izgulj panel lottó hidd el minden márka szar. Én LG-t váltottam tcl-re és nem bántam meg! Bízz benne hogy szerencsésebb leszel! Lg-böl max oledet fogok venni de semmi mást! Sony meg az egyik legjobb panel szempontból viszont az ára is olyan! El kell dönteni mennyit ér egy tv!
-
szucsinka
őstag
Holnap megyek az alzába egy TCL 75C728 ért...kicsit most be paráztam
kinai ótvar tv nek tűnik egyre jobban
az Lg nano t meg eladtam..
igaz hogy nem 75 de: [link] FALD-os
ez ilyen áron világbajnok. -
Saccco
nagyúr
válasz
kocsislevi #8550 üzenetére
A C825 FALD-os TV, de egyelőre nem ismert a zónák száma.
-
Dadpool
aktív tag
válasz
kocsislevi #8543 üzenetére
Ugyan ilyen nálam is.
Egy kis lámpa nagyon sokat tud lenditeni a képen.
Szépnek szép a képe de azert a 6éves lgnem ilyen foltos -
Vhiktor
nagyúr
válasz
kocsislevi #8547 üzenetére
Mint ahogy a tesztemben is említem, nem local dimminges a tv, mindenhol rosszul írják,
A marketingesekenk általában fogalmuk sincs erről.
Nem világíthat ennyire a sarokban, az biztos hiba.
-
Kiskutya
veterán
válasz
kocsislevi #8547 üzenetére
Nincs benne ld. Micro dimming van nem tudom a tcl mit tervezett hogy az van feltüntetve. Nem gondolnám hogy ezt később egy szoftver frissítéssel tennék bele. Sajnálom hogy így jártál egy 65-öt se egyszerű visszaküldeni nemhogy 75...
-
kocsislevi
csendes tag
Köszönöm, főleg a képet. Hát nálam nem így. Sötétben sötét jelenetet nézve kifejezetten zavaró.
Azzal viszont megleptetek, hogy nem LD a C728? Amikor utána olvastam én ezer helyen láttam, hogy az, displayspecifications, de még a tcl.com oldalán is azt olvastam. Az alza oldalán, ahol vettem, azt írják hogy Local Dimming.
Hát akkor klassz harc lesz visszavinni -
Kiskutya
veterán
válasz
-
Kiskutya
veterán
válasz
Ha szemmel is így látszik nem csak a fotón tűnik durvának akkor én ezt visszaküldeném. Amúgy c728ba nincs ld csak micro dimming.
-
rainman72
nagyúr
válasz
Nem FALD
-
kocsislevi
csendes tag
Sziasztok! Pár napja vettem egy 75" C728-at, Vhiktor videója alapján kalibráltam is. Már az első bekapcsolásnál feltűnt azonnal, hogy a kép négy sarkán egész zavaróan fényesen dereng valami. Illetve én valahogy sokkal többet vártam volna ettől a FALD-tol. Korábbi tvm 65"-os Qled Samsung volt, szintén Full Array Local Dimmingel, viszont az még csak talán 43 zónát tudott kezelni, szemben a C728-al - de azon mégis sokkal feketébb volt aminek feketének kellett lennie. Akinek ilyen C728 van, mi a tapasztalata ezzel kapcsolatban?
Előre is köszönöm.
Itt egy kép sötét szobában:m. -
Gabesz87
veterán
Sziasztok. TV vásárlás előtt állunk, 65" méretben, és van egy kis dilemma. Eredetileg a TCL 65C728 és a Hisense 65U8QF közt agyaltam. VOltaképp a 100Hz-re nem feltétlen van szükségünk, sportot úgysem nagyon nézünk, konzol sincs. Így képbe jött még a C725. Ár miatt valószínűleg e közt és az U8QF közt fogok dönteni. Mivel nincs sok eltérés árban most köztük, és a Hisense 100Hz-es, felhasználói vélemények érdekelnének a kezelhetőségről, képminőségről. Milyen gyors a menü, appok betöltése, milyen a kezelhetősége, bekapcsolási idő, csatornaváltás sebessége stb. Előre is köszönöm!
-
balkoger
tag
válasz
rainman72 #8536 üzenetére
Szia, mielőtt megvettem a c728-at, pendrive-val mentem a boltba kipróbálni, mivel mindenféle formátumot vittem sample-ben, azért volt rajta full film is, hogy leteszteljem a beletekerést, stb. A full film 18 gigás UHD rip volt, ezért exfat-ra volt formázva, azonnal felismerte, vagyis próbáld ki másik drive-val, menni fog.
-
Levente1991
tag
válasz
balkoger #8529 üzenetére
Az említett videón kívül még egy szintén tévéből felvett 1080i-felvételt próbáltam, azzal is probléma volt. Tegnap estétől próbáltam többféle dolgot is - filmek, sorozatok, zenék - azokkal nem volt baj.
Eddig úgy látom, hogy a rögzített adások problémát okoznak, de azokat nézem majd máshogy.
Ezt leszámítva szuper minden.
-
tomp
félisten
válasz
tomisanzero #8530 üzenetére
1, óó pedig van 4betűs rövidítés is
Csak egy kis ízelítő, hogy Dolby Vision alatt mivel szoktam dolgozni: STDL, DTDL, Profile 7, Profile 8.1, MEL, FEL
2, röviden: Nincs!
Ha streaming szolgáltatókat is használnál ahhoz is más kell mint az otthoni helyi lejátszásra. Esetleg a GoogleTV-s Chromecast az ami tud Dolby Vision FEL-t és van rá minden streaming app. Elméletileg az egy arany középút! -
tomisanzero
tag
Mégegyszer visszatérnék a témához. Olvasgattam, hogy végül milyen külső eszközt is kellene vennem streamelni, plusz letoltott tartalmak lejátszásához a jövőben, ha nem akarom a tv-t, mint forrást használni és kezdem azt látni, hogy: 1. egyre jobban bekavarodom a rengeteg (számomra)új két három betűs rövidítéstől
2. Nincs mindenes megoldás, ami mindent tud, mindent lejátszik? -
balkoger
tag
válasz
Levente1991 #8527 üzenetére
Most 1 film okozta problémával álltunk szembe, ki se próbáltad többféle formátummal és videóval
-
Kiskutya
veterán
válasz
Levente1991 #8527 üzenetére
a lényeg hogy jó lett!
-
Levente1991
tag
válasz
Kiskutya #8524 üzenetére
Közben most jöttem vissza egy sorozatepizód megnézése után, a szóban forgó felvétel egy rarbg-ről leszedett 1080p-s webrip, direkt kapcsolgattam közben, elindítottam-leállítottam, beletekertem, rendben volt végig, képminőség szintén. Egy másik 2 gigás .mkv filmnél szintén. A kérdéses cucc, amivel probléma volt, egy Comedy Centralról felvett önálló est mpeg2 formátumban és mp2 sztereo hangkódolással. Ezzel szenvedtem lassan 4. napja, de ezek szerint ez a felvétel a ludas, ami megfekteti az egészet, és nincs más gond.
Legalábbis nagyon remélem...
Figyelem továbbra is, de remélem, hogy tényleg ez volt a gond.
-
Kiskutya
veterán
válasz
Levente1991 #8523 üzenetére
V267
Bocsi már nem működik a link.
-
Kiskutya
veterán
Akinek van amazon prime video érdemes belenézni a The Wheel of Time (Az Idő Kereke) sorozatba. Nem egy gyűrűk ura de marha jó a kép minősége hdr 10+ba. Ami érdekes a hang atmos a tv ki is írja a netflixen soha nem sikerült atmost kicsikarni.
-
Kiskutya
veterán
válasz
Levente1991 #8523 üzenetére
Van még rá frissítés de nem hivatalos. Lehet érdemes várni a következőre talán megoldja vagy nézz bele a plex beállításokba hátha találsz valamit.
-
Levente1991
tag
válasz
Kiskutya #8492 üzenetére
Szia!
Az imént telepítettem fel az általad javasolt újabb szoftvert, sajnos a korábban tapasztalt Plex-beli problémák - képvibrálás, hang halad, kép áll, beletekeréskor csak tölt és semmi nem történik - továbbra is fennállnak, viszont azt vettem észre, hogy ismerős által velem megosztott Plex-tartalmak gond nélkül indulnak, nincs vibrálás, indítás-szüneteltetés azonnal reagál, kép együtt halad a hanggal.
Tényleg nem tudok rájönni a probléma okára....
-
tocijozsi00
csendes tag
de akkor is kéne látnia mi van a pendriven nem?ugy lett jo a wifi,hogy a ruteron be lett kapcsolva a vendégmod,vagy gogy hivják.titkosittás nélkűl.csak azon keresztűl műkődik.valoszinűleg továább passzolom a tévét.nem igazán van kedvem vele foglalkozni.
-
mikrofon
veterán
válasz
tocijozsi00 #8519 üzenetére
Még egy dolgot kipróbálhatsz. Nézd meg mi van a letöltött zip-ben. Lehet hogy modjuk egy másik zip és egy leírás. Akkor ki kell csomagolni. Ha nem, akkor feltehetően az lesz a baj hogy ugyan azt a verziót szeretnéd telepíteni.
-
tocijozsi00
csendes tag
Kingston 8 gigás,usb3 as.elsőre én is fat32 re.most ntsre.első alkalomnál látta a tévé hogy mi volt rajt.de igyse észleli.gyári lejátszoja nem akad.de a feliratokat nem igazán kezeli/nem hallok-azért fontos/.de volt fenn a kodi,vlc,just,nova,-ezek soxor akadnak.miért?
-
mikrofon
veterán
válasz
tocijozsi00 #8512 üzenetére
Mikor a 128Gb-s usb3-as gyors pendrive-omat tettem bele nekem is ezt írta. Ki kellett keresnem egy régebbit azt fat32-re formáztan. Csak a zip fájlt raktam fel rá, semmi más nem volt b rajta és így működött.
Jah és lehet az sem mindegy melyik usb portba helyezed be. -
Kiskutya
veterán
válasz
tocijozsi00 #8512 üzenetére
Először addig juss el hogy frissítsd a szoftvert utána érdemes a szerviz menüvel foglalkozni. Akkor NTFS-re formázd a pent. Már nemtom mire van nekem fat32 vagy NTFS.
-
mikrofon
veterán
válasz
Levente1991 #8489 üzenetére
A routerben a Wi-Fi beállításoknál az automatikus csatornaválasztást kell átállítani manuálisan.
-
Kiskutya
veterán
válasz
tocijozsi00 #8508 üzenetére
Kimásolod penre majd a tv-n helyi frissítést választod. Ennyi.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
tocijozsi00 #8502 üzenetére
Próbáld meg az én kalibrálás utáni beallitasaimat:
[link] -
tocijozsi00
csendes tag
Fényerő probálva 0-100.képmod mind probálva.szintelitetség végigmrntem a teljes skálán.feketeszint most 50 en van.de volt probálva.dinamikus kontraszt most alacsony.de volt másképp is.fekete sáv ki,dinamikus fényerő eco.helyi kontraszt kigamma 2,kontraszt 50 től felfele probálva,szintelitetség 100,árnyalat53_de volt másképp is,dinamikus szinbe.ki.szinhőmérséklet normál.élesség 90,mpeg nr kőzepes,dnr auto,digitális képsimitás kőzepes-de probálgattam azt is,kép tisztaság be,led mozgás tőrlés ki,vibrálás csőkkentés10.rgb ki.fehér egyensuj erősittések 0 án.r-ofset,g-ofset,b.ofset 0 án.intervallum 1/,piros,zőld,kék 0 án/ szinttér nativ,Képmod szabvány,_se ezen végig probáltam.
-
Kiskutya
veterán
válasz
tocijozsi00 #8504 üzenetére
Valami fotót tudnál mutatni mi a gond? Az is lehet hogy panel hiba de addig amíg nem látok valamit nem tudok segíteni. A mozgás javítást kikapcsoltad? A c725ben van memc amit nem mindenki szeret azt ki kell kapcsolni mert szappanopera hatást eredményez.
-
tocijozsi00
csendes tag
Leszedtem Dolby Visionban a family guyt.az is olyan.
-
Kiskutya
veterán
válasz
tocijozsi00 #8502 üzenetére
Írd már le a beállításokat. És mit nézel pontosan?
-
tocijozsi00
csendes tag
tőbb beálittást probálgattam,majd gyárivisszaálittást.de csalodás.ilyenkor az oprendszert Telepittem igaz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung HW-Q64GC Soundbar 3.1ch, Dolby Atmos, Vezeték nélküli mélynyomó
- SAMSUNG (QE65S90C 165CM 4K Q-OLED SMART 2024 PRÉMIUM ! AKCIÓ
- LG 50QNED85T3A 4K UHD Smart 120Hz TV Kiemelkedő Képminőség, Professzionális Gaming!
- Hisense U5120GW 5.1.2 csatornás Hangprojektor 510 W teljesítmény -Dolby Atmos és DTS:X támogatás
- SAMSUNG (QE75QN900ATXXN) 190CM 8K NEO Q-LED ! AKCIÓ!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- BESZÁMÍTÁS! 3Dconnexion SpaceMouse Enterprise egér garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3141, 95% Akkumulátor
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest