- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dyraxx
tag
És máskülönben milyenek az Android 11 verziók? 660 / 677?
Azt írták, hogy 660-ban van valami soundbar hiba. Csúszás, vagy nem tudom. És a 677 milyen? Kezd már stabil lenni ez az új rendszer, vagy még érdemes várni a bugok miatt? Illetve van valami szemmel látható javulás a képen, vagy csak menü/rendszercsere volt egyeelőre?
-
embe
nagyúr
Örülök hogy mosolyt csaltam az orcádra, ebben a rideg világban.
Ok. nem ismertem, de többször volt hivatkozási alap máshol is, pl. Zidoo fórumon.
Megadtam a számom, majd egy üzenet chat szerű felületet találtam. Nekem ez sok. Én egy olvasgatható, lapozgatható oldalt kerestem, fórumot, mint az említett XDA. Nekem nem kellenek felugró ablakok értesítések stb. Nem kell egy ezredik üzenetküldő, telefonáló app.Ez más világ, így ez engem nem érdekel. Ennyi. Ehhez nem kell szigeten élni.
-
gyűrű
addikt
Jópofák vagytok.. Ti hol éltek, vmi szigeten?
A Telegram mint a neve is mutatja telefonáló üzenetkuldő app.. Nem fog semmit levenni a kártyátokról, legalább 5 éve használom.. Ezzel mosolyt csaltatok az orcámra.
-
embe
nagyúr
-
Dyraxx
tag
Ohh, értem már, köszi mindkettőtöknek! Akkor ezért nem sikerült. Egyébként a 677-hez fent kell lennie előzőleg a 660-nak is, vagy mehet az Adroid 9-re egyből?
Máskülönben milyenek? Milyen a 660? Azt írták, hogy van valami soundbar hiba. Csúszás, vagy nem tudom. És a 677 milyen? Kezd már stabil lenni ez az új rendszer? Van valami szemmel látható javulás a képen, vagy csak menü/rendszercsere volt?
-
embe
nagyúr
Ezeket az .img kiterjesztésű fájlokat nem a tévé menüje alól kell feltenni, hanem ahogy gyűrű is írta.
Ismeretlen szerző műve:
"
Gyári ROM flashelés!
Ez a művelet akkor jön jól ha valami miatt a TV nem tud bootolni azaz úgynevezett “bootloop”-ba kerül vagy csak szimplán szeretnénk “tiszta lappal” kezdeni.
A lentebb található linkről töltsük le az “Update.img” fájlt majd másoljuk egy NTFS-re formázott pendrive-ra.
Kapcsoljuk ki a TV-t, majd húzzuk ki a konnektorból!!!
Pendrive-ot a tetszőleges USB port egyikébe dugjuk majd hátul a Power gombot nyomva, bedugjuk a TV-t a konnektorba!
A Power gombot addig nyomva tartjuk, amíg nem kapjuk meg angolul a ne kapcsoljuk ki a tv-t feliratot. Kb 5perc a folyamat ami MINDENT TÖRÖL A TV-RŐL!!!
Ha végzett, a TV újraindul és kezdhetjük a beállítást!" -
kecsawi
senior tag
Mai telepítés, 16 GB-os pendrivera a letöltött, ellenőrzött 677-es IMG zipből kicsomagolás közvetlen a penre, majd tv áramtalanítás hosszan nyomva a tv kikapcsoló gombját (min 5 mp) áram alá helyezve elkezdődött a telepítés. Jelenleg nézegetjük, Telekom box adja a műsort, probléma még nincs. (65C715)
-
Dyraxx
tag
válasz
Black&White #9984 üzenetére
Van ezekhez is egy ilyen összesítő oldal, mint pl. a
https://cod-box.net/tcl-55c715-test-and-review/ az img/otákhozvagy az XDA fórumból kell ki-snipe-olni őket?
-
Dyraxx
tag
Igen, ezek az Android 11-es rendszerfrissítések. Egyiket sem sikerült feltennem. FAT32-es 16GB-os pendrive-ra másolva, ha csak a zip-et teszem rá, elkezdi a szoftver ellenőrzését, de 0%-nál egy nem olvasási hibával le is áll. Ha kicsomagolom a zipet és az "Update.img" fájlt teszem a pendrive-ra, akkor pedig nem is lát semmit... 660/677 mindegy.
Bár azt mondják, hogy még full-bugos az új android sys ezekben a buildekben, szal amúgy sem érné meg feltenni őket. -
Dyraxx
tag
Sziasztok!
Valaki meg tudja mondani, mik ezek a párhuzamos custom firmwarek a V8-R851T02 -höz?
https://forum.xda-developers.com/t/tcl-android-tv-model-55p8m-android-recovery-tcl-beyondtv-beyondtv.4025755/post-86131371
Van ugye a standard OTA line:
V636
V643
V649
V650
V653 - ez az utolsóés emellett fut egy másik, custom vonal is,
V113
V117
stb verziószámokon.
Ezekről mit lehet tudni? Érdemes feltenni mondjuk a legutolsó R117-et (V8-R851T02-LF1R117.019334) a V653 helyett? -
Lapalacs
csendes tag
válasz
mikrofon #9980 üzenetére
Én azt gondolom, mivel esetemben a pc a lejátszó, és a benne lévő videókártya hdmi-je 2.0b, és mivel eARC-hez hdmi version 2.1 kell, így eleve csak sima arc-t támogató ilyesmivel lehetne próbálkoznom. Arra célzok, hiába tennék v2.1-es hdmi kábelt a pc és a tv-m közé, majd ugye onnan tv eARC-jára kötném szintén egy v2.1-es hdmi-val ezt az eszközt pl, ha eleve a GTX1650 hdmi kimenete csupán 2.0b, de lehet én gondolkozok rosszul. Tehát sztem Tömörítetlen 5.1 ki sem jön a videokártyámból - ha fejen állok sem - hiába tudná a fejlett v2.1-es hdmi kábel ezt, ha maga a videókártya nem ilyen hdmi porttal rendelkezik...legalább.
-
mikrofon
veterán
válasz
Lapalacs #9979 üzenetére
Amit ajánlottam kütyüt azt pont be tudod rakni a pc (hdmi) és tv (e-arc) közé. A rajta lévő kimeneteken pedig mind a pc- felől mind az e-arc porton a tv felől visszafelé ki tudja adni a hangokat. Ami viszont biztos hogy bizonyos szint felett rendes hdmi kábelek is kellenek. És ugye egy ilyen esetén kettő is.
Amit linkeltél az úgy tűnik nem kezeli a DTS es dolby szabványokat , az újabbakat. Legalábbis nincs feltűntetve. Úgy tűnik ez inkább sztereó és PCM anyagokhoz van. -
Lapalacs
csendes tag
Nekem a régi Sony tv-n kiment az 1536kbps is optikán, nem volt gond, de sztem 3 Mbit is átmegy 48 kHz sampling rate-nél.
mikrofon köszi, a C725-ön van eARC, és azt olvasom mindenképp jobban járnák, ha azt használnám egy ezt fogadni képes eszközzel, pl. ezzel. Persze lehet én gondolom túl, hisz gépemben a videokártyám kimenete asszem nekem is hdmi 2.0b, eARC-hez meg kell a hdmi 2.1, ezt meg itt olvasom. -
mikrofon
veterán
válasz
Lapalacs #9972 üzenetére
Nekem van egy ehhez hasonló kütyüm ami képes hdmi kimenetet kettévalasztani, külön audió es külön videó jelre. Igazából hdmi2.0b kompatibilis. Van rajta többek között optikai kimenet is.
Ezt még azért vettem hogy ne kelljen e-arc-osra cserélnem a tv-t. Azonban cseréltem, így a fiókomban "hever". Ha érdekel írj rám privátban. -
Lapalacs
csendes tag
válasz
Kiskutya #9971 üzenetére
Vagy lehet valamilyen ilyesmivel meg lehet oldani. (gondolom ez szétválasztja a képet-hangot, digitális kép megy HDMI-n tovább, digitális hang szintén az spdif-en) Csak ez esetben lehet tv hangbeállításoknál a digitális hangkimenetnél HDMI jeltovábbításra kell állítani. Csak nem értem, egy hdmi-n bemegy a digitális kép/hang, másik hdmi-n meg ki..? Kicsit sokallom ezt az árat meg ez így lutri, meg nem értem, ha ezt más gyártó meg tudta oldani, a TCL miért nem.
-
Lapalacs
csendes tag
válasz
AxBattler #9966 üzenetére
Én inkább arra gondolok, ez a tv tudja a DTS-t, de továbbítani nem. Viszont a legjobb helyen keresem erre a választ, akinek C725-je van - vagy olyan TCL-je, ami ebből a szempontból belül ugyanolyan - és továbbítani tudja a tv-ből a DTS-t, írja meg hogy csinálja
szerintem max más fw-vel. Amúgy már kérdeztem TCL-t is mail-ben, de nem válaszoltak.
-
Lapalacs
csendes tag
Oooo, hali. Pc van rákötve, így egyben ez a tv-m is, "monitorom" is. GTX1650-ből HDMI-vel tv-be, onnan optikán menne a digitális hang a Logitech z906-ba, ami dekódolna, de nem dekódol
DTS esetén is van hang, de ugye 3D, meg 4.1, vagy stereo.
(így ez persze használhatatlan, és még ez is szaggat, mint a sima 5.1)
-
És a betekintési szög milyen?
+/- 30 fok még elviselhető? -
embe
nagyúr
Én a 677-t próbálgattam.
Visszament IMG-ből a 636. Ott rákerestem a csatornákra, és azonnal működött is a tévé, nem kellett semmit sem hitelesíteni.
Erre rátoltam a 653-t, és így minden maradt a régiben - a reggeli állapotban. Csak ráment egy kis időm.
Még esetleg annyi, hogy szerviz menüben a "DVB-T2 and country" menüvel nem lehet-e játszani ..?De én már nem állok neki most mókolni megint.
-
Üdv!
43C725 mennyire ajánlott általános felhasználásra?
TV + Netflix + 5GB körüli mkv fájlok lejátszása
Alap konzol géming
Időnként asztali PC-kéntKöszi!
-
embe
nagyúr
Feltettem, de nem működik a régi UPC, és az 1 hete kihozott új Voda kártyával sem. Mindkettőnél hitelesítési hibát jelez.
Én megcsináltam az említett szervízmenűs resetelést is, de nem változott semmi.
Most megy vissza IMG-ből a 636, majd arra OTA-ból a V653. De legalább elmegy a délelőtt erre. -
redati
tag
válasz
szatyor1972 #9953 üzenetére
-
Kiskutya
veterán
válasz
szatyor1972 #9953 üzenetére
Mi a jelenlegi száma?
-
szatyor1972
tag
Erre valaki? [link]
-
jzolie
csendes tag
Sziasztok!
50C725-re milyen firmware-t ajánlotok?
Hol találok frissebbet?
Állapot:
Termékverzió: V8-R51MT02-LF1V272.020169
TV+ op.rendszer verziója: V5.2.0(V8-2108050-MF1V520
Kernel: 4.14.198+ Sep 9Előre is köszönöm a segítséget!
-
embe
nagyúr
válasz
Kiskutya #9946 üzenetére
Smarttubenext. Teljesen jó. 4K stb., reklámmentes. Nálam a TCL tévén és egy AMLogicos boxon is ez van fent. Ráadásul ez is kiteszi a kezdőképernyőre a műsorajánló sávot.
-
Kiskutya
veterán
válasz
kenwood #9942 üzenetére
Teljesen megértelek. Engem mostanában a Facebookon meg a YouTubeon a politikai hirdetések húznak fel. A gyerk nézi a mesét a YouTubeon és 10 percenként megy a Gyurcsány show...... A Facebookon szintén nem tudok úgy görgetni hogy ne jöjjön be egy agymosó szarság, már nem győzöm tiltani.
-
szatyor1972
tag
Sziasztok!
Egy EC780-as tévére melyik fw a legfrissebb? -
kenwood
veterán
válasz
Kiskutya #9940 üzenetére
En tobb,mint 5 ev lemondtam az elofizetest. Azota csak ritkan,ha vendegsegben megy a tv, latok tv reklamokat, es ami meg annal is rosszabb : a musorajanlokat.
Mar nem is tudnam elkepzelni ugy az eletemet, hogy heti 5-600 alkalomal megnezzek egy 10-20 masodperces spotot az aktualis Ninjafactor, Valobrother csodakrol. Szerintem maradando agykarosodast okoz. -
tomp
félisten
válasz
Brandynew #9923 üzenetére
NatGeo, Spektrum, MTV 90s, MTV Live HD.
Ezeket nézem 99%-ban.
Ezen kívül az esti rtl sorozatot. Jobban szeretem TV csatornán nézni.
Na meg eleve filléres az előfizetésem amit bármikor lemondhatok. De nem mondom le mert fontos a családban. Kell egy távoli TV nézési opció is... -
mikrofon
veterán
válasz
Brandynew #9932 üzenetére
ez sem igaz mert az új Dune film pl. nem tudom van-e már a Netflix-en.
Tehát igazából fizetős streaming szolgáltatás esetén azt nézheted amit szeretnél és elérhető az adott szolgáltatónál....
Sajnos több olyan film is van amit vagy itt vagy ott elérhető, ami igazán kellemetlen ha neked pont ott vagy itt nincs élőfizetésed.....
Én emiatt nem fizetek elő stream-ing szolgáltatóra, pedig sokkal egyszerűbb lenne az élet és megérne havi 5kHUF-ot... nekem -
mikrofon
veterán
válasz
kenwood #9931 üzenetére
Csatornát kellene kézzel beállítani, mert sajnos a TV nem látja mindegyiket és ha éppen olyat generál a router-ed az automatikus beállítás miatt akkor nem lesz 5GHz. A negyvenes körüliek szoktak megbízhatóan működni. Egy próbát szerintem megérne, már csak azért is, hogy tényleg ez okozza-e a hiba....
-
Brandynew
őstag
válasz
Redneck #9927 üzenetére
Én már csak streaming szolgáltatóban gondolkodom, mert ott azt és akkor nézem, amit és amikor szeretnék. Mindenkinek más streaming szolgáltató felel meg, én végül a Netflix mellett döntöttem, mert ott vannak meg leginkább azok a tartalmak, amik érdekelnek. Egy darabig volt HBO GO és Amazon Prime előfizetésem is, illetve egy időben az RTL Most+-ra is előfizettem. Már csak Netflix van, szoktam én is ismeretterjesztő műsorokat nézni rajta, de főleg sorozatok nézésére használom. Na meg ott a YouTube, sok youtuber sokkal minőségibb tartalmakat gyárt, mint amit a tévécsatornákon sugároznak.
Hagyományos tévé szolgáltatásra már sajnálok kiadni pénzt, mert egyrészt ritkán adnak olyan minőségi tartalmakat, amelyek egy streaming szolgáltatónál megvannak, másrészt nem szeretem, ha korlátozva vagyok, hogy mikor, mit nézhetek.
-
kenwood
veterán
Netflixet altalaban hdmin (pcrol) szoktam nezni, de neha hasznalom a tv sajat klienset is.
Ranyomtam most a netflix gombra a taviranyiton,es azt irja,hogy nincs internet,allitsam be.
Ramegyek a beallitasokra, es csak a 2.4 ghz-es ssid-t latja.
C715 a tv tipusa, Upc/Voda Connectbox (compal)a "wifirouter".
En ugy emlekszem, hogy eddig az 5 ghz ssidt hasznaltam. -
-
Lapalacs
csendes tag
Sziasztok! Nekem C725-ösöm van és optikán nem megy ki nálam a DTS, meg 5.1-nél is x időnként a logitech z906 kap egy jelet - kivillan az 5 hangszóró led-je is - ami szaggatást, akadozást eredményez, így egyelőre külső hangkártyával használom, de messze nincs olyan minőség. Esetleg erre tudtok megoldást? Másnál sincs DTS pass through? Természetesen a tv hang kimeneteit már variáltam, PCM, HDMI jeltovábbítás, autómatikus, bla-bla, sehogy sem jó. Szoftver, ilyesmi gyári.
-
tomp
félisten
Fent az Android 11!
ARC tökéletes. Csatornakeresés végigmegy de a kártyát nem fogadja el "Hitelesítési probléma" üzenettel...
Megy vissza a droid 9... -
gyűrű
addikt
válasz
Redneck #9908 üzenetére
Csatornakeresés után kiexportálva, a tcl csatorna editorral szépen sorba raktam..
Aztán visszatöltöttem.. -
agent11
tag
válasz
Brandynew #9902 üzenetére
"Pl. a Media Marktban a vonalkód utolsó számjegyéből látod, hogy mekkora az árrés az adott eszközön"
Nekem is bántotta a szemem és nem szóltam bele, de vonalkódokkal foglalkozva kikívánkozik belőlem.
A vonalkódok utolsó számjegye egy ún. check digit ami egy ellenőrző szám, ami a vonalkód többi számjegyéből van kalkulálva. Ha ezt bárki módosítja onnantól az a vonalkód nem lesz szabványos és a vonalkód olvasók hibásnak jelzik. Csak ennyit szerettem volna...
-
Redneck
nagyúr
Ez a csatornalista küldése mit takar? Elmenteném a szépen elrendezett csatornákat, hogy egy estleges frissítés után, ne kelljen újra beállítani őket.
H-Mano:
Nem felejtettem el, csak nem volt időm. Privátban elküldöm este. -
szakalinho
tag
Sziasztok!
Egyszer már hasonlóan kérdeztem, de a "hiba" továbbra is fent áll. Hátha valaki tud segíteni.
Koax kábelen nézek digitális kábeltévét. (Leginkább focit.) Ha bekapcsolom a mozgás menüben a kép tisztaságát, (Foltcsokkentés 10, Vibrálás csökkentése 5) így érem el a nekem tetsző élességet és mozgásmegjelenítést. Viszont bizonyos csatornáknál, (nem mindnél) ilyenkor kb. percenként képlassulás/laggolás tapasztalható. Talákozott valaki már ezzel? Gondoltam arra is, hogy a szolgáltatótól érkezik a hiba, lévén hogy nem minden csatornán van, de most stb-al megpróbálva ugyanazokat a csatornákat nincs laggolás.
Köszi a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3062, 100% Akkumulátor
- Zebra ZP505 EPL hőpapíros címkenyomtató
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3081
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest