- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
F.B.I.
veterán
-
-
F.B.I.
veterán
válasz
Vhiktor #11197 üzenetére
Egy észrevételem, kérdésem lenne (a többi 728 felhasználó felé is): most nappal nézve a Dolby Vision beállítás, kicsit sötét (redőnyt leengedve hibátlan), nappali fényviszonyok mellett, viszont fényesebb ugye az IQ beállítása de ott szappanopera effekt van, ezen lehet változtatni fényerő csökkentéssel az IQ módban, vagy a te sötét beállításodnál fényerő emeléssel, jól gondolom?
Nappal jobb lenne egy kicsit több fényerő Dolby Vision esetében de a szappanopera hatás nélkül. -
F.B.I.
veterán
Végre!
Itt van a 65C728, egy 2016-os Sony 1080p-t váltott....finoman fogalmazva: beszarás! HDR nekem elég, a DV is bitang Vhiktor kalibrálós videója alapján beállítva (köszönöm a munkáját!).
Egy dolog zavaró, az android főmenüt nem tudom szerkeszteni, nincs Google Play app sem.
-
gamegod
senior tag
van ertelme a c728ra felvarazsolni ezt a gugli rendszert? szeretek mókolni :D ez nem jár amugy garivesztessel?
-
laci laci
addikt
Kérhetek egy kis segítséget,hogy ha apk fájlt akarok telepíteni a tv-re akkor is kell formálni a pendrive,-ot?
-
Kiskutya
veterán
Az új TCL R51MT05 Google TV-frissítés elérhető a V435
R51MT05 platformon (P725 és C725).......
V435 IMG fájl (Google TV)
V8-R51MT05-LF1V435.020548
https://www.mediafire.com/file/xo1pbw6ob6uj0n /V8-R51MT05-LF1V435.zip/file
IMG date= 2022. február 17.
security_patch= 2022-01-05
gmsversion= Android_11_GTVs
revision= 020548
IMG size= 3,14 GBMediaFireV8-R51MT05-LF1V435 -
szbettus
friss újonc
A Samsung tv nem dobott ki :/
-
tomp
félisten
Ha android alatt nyomsz egy gyári visszaállítást akkor nem lesz gond a kártyával. Én már próbáltam. Amúgy a hang probléma ugyan úgy megmaradt. Visszarakva a régi rendszert img-ből nem ment a kártya, kellett neki egy reset shop, hogy a hitelesítési adatokat törölje a TV mivel az nem a háttértáron van.
-
embe
nagyúr
válasz
Kiskutya #11170 üzenetére
A 701-es fw hogy vált be neked?
Korábban írtad a hangproblémákat. Erre olvastam az XDA-n ( talán) , hogy van akinek a resetelés megoldotta a hangproblémát.
Csak nincs kedvem próbálgatni, mert ha resetelés a vége, akkor nem fogja valszeg a Vodás tévékártyát felismerni. -
cooi11
senior tag
Sziasztok!
Sajnos nem oldódott meg a 4K probléma.
Tudnátok segíteni! -
rankesz
veterán
válasz
BlackJack21 #11178 üzenetére
Ma voltam a kecskemétiben kíváncsiságból, volt 55c728 250-ért, és az említett 65c822 450-ért
-
BlackJack21
tag
válasz
Rafter75 #11175 üzenetére
Nem kell, hogy Pesten legyen. Be kell menni a szimpatikus Auchanbe, a műszaki osztályon érdeklődni. És ha ott nincs, akkor pár napon belül átviszik oda. Vagy egyből házhoz. Az én 55c728-am is így került hozzám. De az már nincs szerintem sehol. Én vettem meg az utolsó előttit 10 napja( az utolsó egy kiállított darab volt.)
-
mr.tamasbiro
őstag
iPhone-ről,hogy tudok zenét ráküldeni?
-
gamegod
senior tag
hülye kérdés , de ha a gugli rendszert rakom fel a c728ra akkor van a tv-re chrome böngésző? egyszerűen nem tudok ezekkel a fapados megoldásokkal megbarátkozni
-
cooi11
senior tag
Sziasztok!
Be kell állítani a tv-t, hogy a set-top box 4k adását 4k-ba jelenítse meg?
Vagy elég ha megveszem a tv-t, bedugom a 230v holózatba, majd a box
HDMI kábelt a tv HDMI 1-es csatlakozójába dugom,
bekapcsolom a tv-t, a boxot a 4k-s adóra kapcsolom és az 4k?
Mert azt írja ki hogy 1080p HLG / HLG 14! live eurospot 4k -
Kiskutya
veterán
válasz
failed #11164 üzenetére
A HDMI 2.0 maximálisan 18 Gb/s sávszélességet támogat, ami elegendő a 4K felbontás kezelésére 60 Hz-ig, vagy az 1080p-re 240 Hz-ig. Összehasonlításképpen, a DisplayPort 1.4 maximális sávszélessége 32,4 Gbps, ami sokkal nagyobb felbontást és képkockasebességet nyit meg. Támogatja a 4K felbontást akár 120 Hz-ig tömörítés nélkül, és a 8K felbontást 30 Hz-en – amit a HDMI 2.0 még csökkentett szín-almintavételezéssel sem képes kezelni.
Ez a paradigma azonban 2021-ben meg fog változni, ahogy egyre több eszköz és kijelző kezdi támogatni az új, HDMI 2.1 szabványt, ami sokkal érdekesebbé teszi a DisplayPort és a HDMI játék összehasonlítását.
A HDMI 2.1 több mint kétszeresére növeli a maximális sávszélességet, 48 Gbps-ra. Ez megnyitja a 4K felbontás támogatását 144 Hz-en , vagy a 8K-t 30 Hz-en – és még sokkal többet, ha a Display Stream Compression (DSC) funkciót alkalmazza. -
failed
tag
válasz
HELLAFLUSH #11163 üzenetére
De, 2 hdmi, 2 dp port, 1 dvi, csati van rajta. Ebbol hasznalva : 1. Hdmi monitor, 2. Hdmi tv.
Ilyet nem szabad? Van dp kabelem monitorhoz, az roszabb mint a hdmi?
-
failed
tag
Sziasztok!
Landolt nálam egy c728-as. Az van, ha összekötöm PC-vel HDMI-n, akkor a PC nem indul el .Ha kihúzom a VGA-ból, akkor a PC megy simán, mintha misem történt volna.
Megpróbáltam azt, hogy bekapcsoltam a PC-t, majd csatlakoztattam a TV-t HDMI-n, ez működőképes megoldás volt, de nem életszerű és nem is egészséges. Tehát a kapcsolat maga működik, viszont nem tudom, hogy a PC-t hogyan kellene rávennem, hogy ő működjön ilyen cselezés nélkül.
Sapphire nitro+ RX580-as VGA. Ennek van fancyLed-je, ami bekapcsoláskor pirosan vilgáít és ha betölti a bios-át, átvált kékre. Na most, ha csatlakoztatva van a TV, és úgy kapcsolom be a gépet, akkor a gép maga bekapcsol, de se kép se hang - ahogy fentebb is írtam -, és a VGA csilivili ledje sem vált kékre.
Valakinek valami ötlet? -
Saccco
nagyúr
Jött a rokonságba egy 50C725. Készültünk, erre pislogtunk milyen kicsi a doboza...
-
-
csƵ
addikt
Üdv!
55C728-ra most mi az ajánlott fw?
Wifi kapcsolódási hibát javíthat? -
szbettus
friss újonc
Sziasztok! Friss TCL tv tulajdonosok vagyunk. Az első, baromi zavaró dolog, ha megállítok pl HBO GO-n egy filmet, egy idő után tájképekkel boldogít és nem a filmbe léptet vissza, hanem kidob a főképernyőre. Ezt ki lehet kapcsolni? Lesz még ilyen idegesítő funkció? Csak, hogy ne érjen meglepetésként 🙈
-
cooi11
senior tag
válasz
CrazySouls #11143 üzenetére
A 4K csatorna jön 1080p be 50 Hz-en,
-
cooi11
senior tag
Sziasztok!
Egy nyugdijas ismerösömnek TCL 55C728 készüléke van. hozzá SDMC DV8519B-Telekom dekoder.
A tv csak 1080p 50Hz adást tud, pedig elöfizetett 4K adásra.
Beállítás probléma??? -
Imike_80
aktív tag
Sziasztok,
Most már eléggé idegesít a dolog, ezért gondoltam jelentkezem.
55C728 - V414 - a legújabb Google TV-s firmware.
HDMI1-en ARC Soundbar van csatlakoztatva. Random jelleggel elmegy a hang, kiírja, hogy "ARC device not connected". 5-10 másodperc múlva kiírja, hogy "ARC device connected" és visszajön a hang. Kb. 1 vagy fél percenként dobálja el a hangot ilyen módon. Próbáltam valamihez kötni, de eddig nem sikerült rájönnöm miért csinálja, vagy mitől ne csinálná. Próbáltam, hogy Home kezdőképernyőre rakom és úgy kapcsolom ki, vagy TV üzemmódban, visszatér a probléma.
Ilyenkor a megoldás a teljes restart. Van, hogy pár napig nem csinálja, de tegnap este restartoltam és most megint eldobta a kapcsolatot.
A beállításokban az ARC be van kapcsolva természetesen. Illetve az is, hogy kezelje CEC módon, szóval ki/be kapcsolja, hangosítsa a TV távirányítóval.
Próbáltam ilyenkor ki-be kapcsolni az Inputnál az ARC-ot, eARC-ot, egyik sem 'hozza vissza' a hangot.
Van valami ötletetek, mitől lehetne megszüntetni a problémát? Esetleg workaround is jó lenne, csak ne kelljen minden nap restartolni a készüléket.
Másik TV-n tökéletesen működött a Soundbar hónapokig, szóval hogy azzal baj lenne, kizárnám. HDMI kábelt is cseréltem. Sőt, átraktam másik HDMI portba, azt hiszem a 3-as még, ami ARC-os, ott is csinálta ugyanezt. Tanácstalan vagyok., -
BlackJack21
tag
Kis érdekesség.
Egy hete sikeresen beszereztem egy 55v728-at, amivel meg vagyok elégedve, igaz még csak ismerkedünk, a beállításokat, illetve a (kötelező) firmware frissítést csináltam meg. Azonban 1-2 napja meglepetten tapasztaltam, hogy a klíma (GREE) infrás távirányítója bekapcsolja a TV-t is. -
OsOnO87
csendes tag
Sziasztok! Többen is, köztük én is kérdeztem korábban, hogy mi a helyzet a .mkv fájlok esetében a dolby vision támogatással. Innét le tudjátok tölteni a legújabb stabil (matrix) és alpha (nexus) Kodi verziókat dolby vision támogatással. Tesztelve C725-ön, működik!
Átköltözéshez a hivatalos Backup kiegészítőt használtam.https://repo.kodinerds.net/index.php?action=list&scope=cat&item=Binary%20(armeabi-v7a)
-
RVR400
veterán
Ez még szubjektívebb dolog, mint a képbeállítás, szóval nem biztos, hogy bármilyen válasszal előrébb leszel.
-
-
RVR400
veterán
-
KD6-3.7
őstag
Sziasztok!
A minap vettem észre, hogy este kb. korom sötét szobában a P715 képernyője nem teljesen fekete, mintha be lenne kapcsolva. Rá is koppintottam és bevillant, mint az a VA panel tesztelés.
Hálózatról lehúztam, de nem történt változás. Ugyan úgy dereng valami a fény. Ez mitől lehet? Készenléti mód okozhatja vagy mi van ezeken fast boot? -
mikrofon
veterán
-
mikrofon
veterán
válasz
NÓPARA #11113 üzenetére
nekem nincs garanciális ügyintézésem eddig velük, így sajátot tapasztalatot nem tudok megosztani.
de itt több embernek is volt már keress vissza hogy miket írtak.
nekem úgy tűnt az olvasottak alapján hogy korrekt módon állt a szerviz hozzá. ha tudta javította vagy cserélte az alaplapot.
nincs összehasonlítási alapom, mert nem láttam hasonló kategóriájú tv-t más gyártótól így nem tudom hogy másokhoz képest jobb-e vagy rosszabb. -
Rafter75
junior tag
válasz
mikrofon #11094 üzenetére
C73 és C83-as szériák 144Hz kepfrissitèssel bírnak, új középső talpat is kapnak ahogy láttam elég jól néz ki. Új generációs Miniledek lesznek, direct drive eljárásnak hívják, aminek a lényege hogy a zónák és a ledek is egyszerre reagálnak a változásokra, így elkerülve a szellemkèpes képet a magas képfrissítés miatt.
-
mikrofon
veterán
válasz
NÓPARA #11099 üzenetére
Szia,
Mivel ez a TLC fórum így itt is szívesen megírom a tapasztalatot, vagyis inkább válaszolok a konkrét kérdéseidre, mert kb. ennyit tudok mondani, hogy wááooo, kicsit részletesebben pedig leírtam #11094 Sajnos most így hirtelen nem tudok mást mondani róla magamtól. Csak dicsérni tudom, int @gyűrű is tette.
Ami még érdekesség, hogy alapvetően nekem a c728-is tetszett már, viszont ez észrevehetően jobb. Jobb a feketéje, és sokkal nagyobb a fényereje. A C728-és sem volt kevés, de ez több és SDR anyagoknál este már nagyon zavaró, annyira hogy fáj a szememnek, így 100-as helyett 35-re állítottam a fényerőt.
Már a c728-is szép képet ad számomra. A c825 még szebbet, észrevehetően szebbet. Az a kérdés, hogy ér-e ekkora felárat a szebb kép, ezt már mindenki maga dönti el....Nem tudom, hogy @Vhiktor munkáját ismered-e, de ő készített egy nagyon jó bemutató videót róla: [MiniLED az új király? TCL C825 teszt]
-
mikrofon
veterán
válasz
Saccco #11105 üzenetére
Jajdejó
Csak ez az egy gomb miatt szoktam elővenni időnként a nagy távirányítót köszönöm!
Otthon ki is próbálom!#11103 tomp:
Nekem Shield TV Pro esetén, bármilyen alkalmazásban megjelenik. illetve a Netflixet nem tudom, mert nincs élőfizetésem így nem tudom megnézni. De Kodi ViMu HboMax alkalmazás esetén ha megnyomom a nagy távirányító "i" gombját akkor megjelenik.
Ahogy @qyűrű írta ez csak külső eszköz esetén működik sajnos, belsö alkalmazásnál nem.Ami még érdekes, hogy Shield TV Pro-n futatatott HBOMax alkalmazás nem vált automatikusan frissítési frekvenciát csak manuálisan a Match Frame Rate hatására.
-
-Rolika-
senior tag
-
Lordus
senior tag
elnézést, ha nem köszöntem meg! utólag IS köszönöm a segítséged természetesen!
ezt tudtam, mármint hogy ha a mikrofont bekapcsolom, akkor eltűnnek. de nekem eddig is ki volt kapcsolva és nem világítottak. érted? ez ellentmondás... tegnap fél óráig nem világítottak. aztán egyszer csak megint...
értem én, hogy ez jóformán csak engem idegesít, de én pl. egyszer sem panaszkodtam képminőségbeli hibára (pedig biztosan van nálam is, de nem zavar)... szóval kinek mi a nyűgje. nekem az, ha valaminek nem tudom az ok-okozati összefüggését. na az zavar...köszönöm még egyszer, hogy utánanéztél, és belinkelted!
@edit: az android settingsnél hol tiltom???!!! nem találtam ilyet! csak az aklalmazás engedélyeknél tudom elvenni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest