- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha – bevezető - igényfelmérés
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Változások a Prohardveren
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem feltétlenül akció, de most nyereményjáték van a társasjátékok.hu-n. itten e
-
Sziasztok
PDF-ből szeretnék kártyajátékot varázsolni.
Itt van valaki esetleg aki igényesen megcsinálja?
Ajándék lenne, én meg szépen úgy sem tudnám kivitelezni
Gondolok itt kártyanyomtatásra pl -
Scale
őstag
válasz
noPublicFG #7191 üzenetére
Kedvencem a sok fólia
Nálunk a fóliás játékok külön polcon vannak -
goccer
aktív tag
válasz
noPublicFG #7191 üzenetére
Egy élmény volt a közös rendelés xD
-
-
Mr.Csizmás
titán
-
Azie
őstag
válasz
TrollBalint #7187 üzenetére
alsó sorba vannak klassz dobozok/kosarak, amit nem bír kihúzni - az ajtót sztem kinyitná könnyen
-
TrollBalint
addikt
válasz
noPublicFG #7185 üzenetére
gyerek ellen
most ér abba korba, hogy elkezdi felfedezni a világot, és azért a drágább játékaimat megmentenémLegalább míg eléri azt a kort, hogy megérti, hogy ezekkel másfajta játékok és óvatosabban kell velük bánni
Azie: jó sok társas és jól is néz ki, nekem nincsen ennyi társasom, meg helyem se
De ha már nagyobb lesz a gyerek (meg esetleg mi is nagyobb ingatlanba költözünk, ahol lehet egy társasozós helyiség
) akkor beruházok egy ilyenre
-
Azie
őstag
válasz
TrollBalint #7182 üzenetére
x [kép]
-
válasz
A BILLY / OXBERG elég magasak a nagyobb társasjátékokhoz, de még mindig a budget kategóriák. Sajnos alapból nem zárhatók... Mennyire fontos, vagy mi ellen lenne jó?
-
-
Azie
őstag
válasz
kallaxra van sztem már üveges ajtó is (sima teli ajtó van, de akkor a nemesis nem fér be), de sztem tök fölösleges rá ajtó
-
TrollBalint
addikt
ha már polc
Tudtok javasolni társasjátékoknak zárható szekrényt? (Legjobb, ha üveges legalább szemből) Már azzal is megelégszek, ha csak néhány nagyobb dobozos (drágább) játékom belefér. (Nemesis, Robinson Crusoe, .... ) -
R1200GS
aktív tag
Köszönöm a válaszotokat, akkor berendelem.
-
R1200GS
aktív tag
Mi a véleményetek a kallaxokról? Mennyire alkalmas társasokhoz?
Egyelőre egy 5*5-ösben és egy 4*4-esben gondolkozom amire még egy 1*4-est rátennék.
láb nélkülit vennék, ami teljese felületén felfekszik a padlóra.
Mi tapasztalat, bírják a súlyt? -
Azie
őstag
válasz
Davebowman #7174 üzenetére
nálunk max 1 ember szokott hit n runolni, és nem szokott nyerni, mert simán több pontot lehet behúzni 2-3-4 kör alatt és ki is lehet jutni, dőleg ha elég mozgásos lapod van +némi teleport
-
Davebowman
senior tag
Annyit azért sikerült kiderítenem, hogy rosszul értettem, a lila 4 kezdő lapka alá is lehet tenni kéket, nem kell feltétlenül a kezdő-kék lapka szintje fölé tenni a többi kéket! Így már nagyon más a játék fekvése, egyből jobb (és nem, nem adom fel, ha kell erőltetem, akkoris szeretni fogom
) lett a játék. Igen kevésbé számítható a játék, de a relic megszerzése után, hit'n run kimenekül mindenki, na ez az alapban is meg itt is megvan, ugyan gyorsabb a játék de kevésbé élvezetes, mint a space! Viszont kellett már egy kicsit más is. Az mennyire jellemző, hogy maximum az első relic-lapkáig húzunk és utána a tápolás/kimenekülés játszik? Mert akkor kiveszek belőle pár relic-et adó kéklapkát és máris több esély lesz nagyobb térképen bolyongani... fogom ezt is szeretni, csak rá kell érezni
Amúgy köszi
a tippet, a multkoriért meg bocs, csak 2x kikaptam és ...
-
Annyiban igazat adok neki, hogy van ami könnyen, van ami egyáltalán nem passzol az emberhez! Neki nem jött át!
Szerintem olyasmi lehet, mint nekem a Bang! Húgom oda-vissza, az összes kiegészítővel tudja és szereti játszani, nekem meg a hátamon feláll a szőr, már csak attól is, hogy írok róla. -
Azie
őstag
válasz
Davebowman #7170 üzenetére
azért jobb sokak (köztük én) szerint, mert moduláris, ezáltal változatosabb a tábla és nincs közel fix "win" útvonal/stratégia. a fent leírt dolog akkor működik, ha hagyod: 1., szétrakod a lapkákat, nem egymás után (rövid utat hagysz), 2., miért ne lehetnél te a kifutós emberke? nem kötelező mozogni, csinálhatsz üres kört is. Az meg ugye megvan, hogy nem csak a relic ér pontot és attól, hogy kimegy, még nem bizos, hogy nyer is. Ha szerinted nem jobb, ez a te véleményed, akkor a space-szel kell játszani - amúgy meg beszerzés előtt ki lehet próbálni sok játékot
-
TrollBalint
addikt
Gemklub-on megvehető verzióhoz volt egy plusz "pakli" 7 lapból, ami esztétikai hibákat javított. A Gemklub oldalán ott is szerepelt, hogy része a doboznak ez a javítócsomag (máshol nem láttam odaírva, de benne volt a dobozban)
De nem igazán tudom milyen esztétikai hibákra gondol, mert nagyon-nagyon hasonló volt a két kártya, ez a javító talán picit erősebb színű.Itt írják: Robinson Crusoe
-
Davebowman
senior tag
Nos! Beszereztem a Catacombs-t! Hát köszi, de nem jobb a Space!-nél, mert már az elején el van cseszve, hogy 4 biztonságos lapkát "kell" húzni, és aki felhúzza a 4. -et (én), az egérutat ad a másiknak, hogy mielőbb elvihesse az első relikviát és kifusson, míg a szerencsétlen másik (én) meg még csak akkor el indul lefelé a következő relikviáért ami 2 ponttal ér csak többet... Na hol jobb ez? Ti hogyan játszotok ezzel?
-
Tristis
őstag
Behúztam 18-ért használtan egy magyart, haverommal egymásnak karácsonyi ajándék (mint két elvált fasz). Ha nem jön be, max. kis bukóval megy tovább.
A kedvenc játékom a 7th Continent. Elkezdtük játszani a játékot, de nem tudtuk, hogy mi a cél. 7 óra alatt majdnem végigvittük (elfogyott valami pakliból a megölhető állat, kb. azon múlt). A végén kiderült, hogy a játék lényege az, hogy megtaláld, hogy mi a játék célja
Jah.... mondom én ehhez túl eurós vagyok, bocsika.
-
B1T3
addikt
válasz
TrollBalint #7152 üzenetére
Milyen javító csomag? A KS-es Robinson Crusoe példányokhoz jár?
-
Azie
őstag
válasz
Tristis #7166 üzenetére
nekünk az sem jött be, azt is sikerült eladni, mondjuk azt kis bukóval. annak ellenére, hogy sandbox, ha nem a kezdőhelyen bóklászol, meg gyűjtögetsz, hanem inkább utazol, akkor az első harban meghalsz 1 kör alatt kb. és semmilyen módon nem fogja a jááték a kezed, hogy ne tedd ezt
-
Azie
őstag
válasz
Tristis #7162 üzenetére
a TMB nekem megvolt angolul, expón kipróbáltuk a magyart szerencsére és el tudtam adni beszerzési áron az angolt. nehézkes, kiforratlan, összevissza a szabálya, loot és harcrendszer is esetlen. én nagyon örültem, hogy megszabadulok tőle. second handre talán jó lehetne a 30k ár, hogy kis haszonnal eladhasd, de kb akinek kell annak megvan, ahhoz meg rétegjáték, hogy álljon benne a pénz 3-4k haszon reményében.
kieg szerintem sem jön ki hozzá -
Tristis
őstag
válasz
dorika87 #7157 üzenetére
Köszönöm! Közben sikerült végigböngészni az Auchan kínálatot (gondolom a Tesco-nak felesleges nekikezdeni is, majd Karácsony után), egyértelműen a Too Many Bones a legkimelkedőbb ajánlat 30e Ft-ért (igen, működik rá a kasszánál a 25%). Kár, hogy a játék nem elég kiforrott, szükséges neki egy második kiadás... Mondjuk ezért az árért, aki szereti ezt a műfajt... lehet jó választás még így is.
Aki nem tudja, hogy mit vegyen, de szeretne valamit családit, bíztatnám a Knarr nevű játékra, nagyon kis jópofa cucc (bár annyira color blind friendly, hogy már normálisan látó ember nem is látja a játékot rendesen).
-
LazacX
tag
A Fröccs+Kisfröccs kombó nekünk nagyon bejött (olaszrizling fröccs és almafröccs mellé
). Vérig sértődős játékosoknak nagyon nem való az interakciók jellege miatt. Mondjuk mi bevezettünk pár apró új szabályt. A legnagyobb hibája nekünk is a kártya hitvány anyaga. Ez utóbbi igaz a Fedőnevekre is, itt a kártyák kétirányú kialakítása még inkább dühítőbb.
-
dorika87
őstag
válasz
Tristis #7155 üzenetére
Mindegyik készleten lévő társasjáték le van akciózva mindkét hipermarketben. Van választék bőven.
Honlapon is lehet böngészni.
Auchan: [link]
Auchan Black Friday Kuponkód: 2 X 2.500 Ft Kedvezmény (2 vásárlás alkalmával is használható)
DUPLAN25006ETesco: [link]
Vásárolj legalább 15 000 Ft értékben és 1500FT kedvezményt adunk:
NOVW39 -
Van itt valakinek reflexes vip elofizuja?
-
Azie
őstag
válasz
TrollBalint #7152 üzenetére
nem, ma kaptunk ígéretet a portaltól, hogy a GK-al közösen valahogy eljut a pledge (5HU 1ENG) hozzánk
-
dorika87
őstag
Úgy látom nem volt még.
Tescoban clubcarddal 11. 26-ig társasjáték akció.
Auchanban bizalomkártyával 11. 27-ig szintén.
Online és személyes vásárlás esetén is. -
LazacX
tag
Soma új játékával, a Dűlőre jutunk-val játszott már valaki? A régebbi játéka a Fröccs bejött nekünk, azért néztük ezt az újabb tematikus játékát. Esetleg Pierrot Cuvee játéka, de az egy kicsit drágának tűnik. Alapvetően ketten játszanánk, néha sikerül a 3 gyerekből néhányat rávenni hogy társasozzunk.
-
dorika87
őstag
Köszönöm szépen az ajánlásokat. Utánuk fogok nézni. Összesen 12en leszünk, a nemek fele-fele arányban.
-
NyxNyxNyx
addikt
A Fröccsről nagyon rossz a véleményem. Eladnak egy pakli kártyát (és pár papír érmét) 8 ezer forintért, gyenge minőségű lapokkal, amin 1 játék után meglátszik a használat, aztán belerakják egy nagyobb dobozba, hogy eladhatóbb legyen (amit kibélelnek, ezért az a pár dolog is alig fér bele).
Még ha jól lenne kitalálva játék, akkor sem tartanám ezt elfogadhatónak, de nem egy hatalmas élmény az sem.
Tipikusan az a fajta, hogy mindenki szívatja azt aki éppen aktuálisan a legjobban áll, aztán a végén valaki, akire jól jött ki a lépés, behúzza.El lehet vele lenni laza társaságban, de nem értem miért játszanék vele mégegyszer valaha.
-
jansky1
senior tag
Hellapagos?
-
Ez ugyanaz, mint a Time's up!/Monikers/Celebrities/Salad Bowl.
Csak ezeknél hagyományosan három fázis van:
1. körülírás
2. egy szó
3. mutogatás.De valóban, cetlikre saját szavakkal megvan a játék, meg telefonról egy időzítő.
-
válasz
noPublicFG #7138 üzenetére
Vagy ha valakit eltántorít a téma, akkor van egy csomó print and play retheme, Secret Voldemort, Secret Sith, sőt Steamen van egy Orbán titkol is.
-
Azie
őstag
válasz
noPublicFG #7138 üzenetére
secret hitler kicsit túlárazott és kell hozzá megfelelő társaság is
én mondjuk nem szeretem az olyan játékokat, ahol no reason megszívat x yt, mert "csak" - a fröccs pedig pont ilyen
-
-
Azie
őstag
válasz
dorika87 #7134 üzenetére
hát ezekhez képest kb bármi jobb
jó lenne tudni, hány fő játszana
hitster, ebből magyar is van
top10
szókapocs
csak egy
bármelyik rol land write kb: kartográfusok, welcome to
kaméleon - ezzel még nem játszottam, de szokták szeretni
szókötő (ez kb 4-5 főig, utána lassú)
vigyázz6
foxy
fedőnevek - és variációi, szócsapdák
villamos dilemma?
fake artist
citadella/love letter és variációi
dixit - ezt van aki nem szereti, stella a kevésbé kreatívoknak
burke's gambit
bang - sokan szeretik - és variációi
így hirtelen - nem vagyok nagy partijátékos amúgy -
válasz
dorika87 #7134 üzenetére
Attól is függ, hány főre.
Amik nálunk nagyot mentek:A fake artist goes to New York (Kamu festő) Meg sem kell venni, papír kell hozzá meg színes íróeszközök;
Firkafutam
Top Ten
Dixit
Detektív Klub
Time's up PartyMinden külföldi listán toplistás, de valamiért nem adták ki magyarul, a Telestrations, amit szintén meg lehet csinálni házilag, vagy megvenni Aliról a játékot angolul és használni egy másik játék szókártyáit.
-
citkar
addikt
válasz
dorika87 #7134 üzenetére
Mi szeretjük a titkos szerepes játékokat, mint pl az Álarcosbál (ez mondjuk inkább blöffölős), Légy résen, vagy a Dark cities játékok (angolul vannak, de van hozzájuk fordítás) mint a Tortuga, Bristol, Salem, Hollywood...az 5ik még várat magára, de azt is kipróbálnám.
-
dorika87
őstag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani Szilveszterre könnyedebb parti játékokat baráti társaság (korosztály: 30-40)
Nem nagy társasjátékozós a társaság, de ilyen összejöveteleket néha fel szoktunk dobni társasokkal is.
Amiket eddig kipróbáltunk:
Igen?, Igen? és..., Ohh... igen?
Ego
Csak egy
Tension
Tabu
WTF
Trivial Pursuit házibuli
5 másodperc 3 válasz
JógiKöszönöm!
-
Azert az is masszivan benne van, hogy az evente megjeleno tobbezer tarsasbol bemutatnak parat, ami a kremje az egesznek, persze hogy a donto tobbsege jo.. Tobbit meg viszi a penzert elk*vulas jelensege. Jobban zavar az, hogy hiaba terjedt el a tarsasozas, altalaban ugy neznek az emberre - akarom mondani probalnak nem latvanyosan ugy nezni, mint egy dedosra.
-
FunPro
őstag
Múltkor akciósan megvettem az "apró popó" kártyajátékot.
Megolvastam, mit gondol róla az internet népe, mert kifejezetten rossz pontot adtak rá páran. Az volt a kivetésük, hogy milyen "gusztustalan", "felháborító" és "primitív" a grafika. A játékot ki sem próbálták!
Egy pozitív értékelés volt. Ő érdekes mód családi körben, gyerekekkel játszotta.
Nem is értem! Külföldön valahogy nem ez a hozzáállás egy játékhoz.
-
goccer
aktív tag
Ez így ebben a formában abszolút nem igaz. Az a reviewer, aki nem abból él, hogy promózzon társasokat reviewnak álcázva, hanem az őszinte véleményét mondja el, az igenis hasznos (igen, sok ilyen van, csak nem magyarok). Nyilván nem kell velük mindenben egyet érteni, de ha találsz egy olyat akinek hasonló az ízlése a sajátodhoz, akkor milliószor hasznosabb tud lenni mint ránézni a bgg értékelésre meg az ottani random kommentekre, vagy doktori desszertáció hosszúságú szófosásokra a fórum részen. Ha egy ilyen reviewer valamit nagyon lehúz, nem fogok fél órát tölteni az adott játék adatlapján hanem skippelem és nézem a következőt.
-
Pá
addikt
Ez lenne a hozzáadott értéke, ha ennyire nem képes miért kéne bárki kövesse vagy nézze?
Amúgy nem az az elvárás, hogy megmondja, hogy jó-e, hanem, hogy kritikusan álljon hozzá. Emelje ki a pozitív és negatív oldalakat, vigyen be több szempontot. Aztán ezek alapján majd én eldöntöm, hogy jó-e.
De tényleg sokszor tapasztalható, hogy egy agynélküli örömködés megy minden kritika nélkül, aminek nincs sok információ tartalma.Én amúgy külföldi videokat szoktam nézni, azok kiegyensúlyozottabbak. Ha pedig az alapján felkeltette valami a kíváncsiságom, akkor le szoktam tölteni az online szabályt és elolvasom elejétől a végéig. Ez alapján általában elég jó képet kapok arról, hogy milyen lehet és mennyire érdekel.
Néha a szabályból nem teljesen egyértelmű, hogy nézhet ki a valóságban, mennyire működik egy-egy újszerű mechanika, akkor általában nézek egy gameplay videót és abból már tényleg tudom, hogy kell-e nekem. -
goccer
aktív tag
Én inkább úgy fogalmaznám meg a problémát, hogy szemmel láthatóan a magyar társas kultúra még mindig ott tart, hogy promótálni kell a modern társasokat, mint hobbit.
Amikor én merültem el komolyabban a Catanon túli világban 8-10 éve, és már TtA és hasonlók mentek, rohadtul zavart hogy a magyar online térben, szinte zéró negatív kritikát lehetett találni bármilyen új társasról, abszolút nem segítettek a döntésben se Zoli videói, se a JEM magazin (alapból milyen név ez már, Jatékos Emberek Magazinja magazin?). Érted, mintha anno a GameStarban minden videójáték 9/10 vagy 10/10 értékelést kapott volna. Mindenhonnan csak az jött hogy ez is milyen jó meg az is hú de szép, egy a lényeg hogy játsz valamit. De hogy két új megjelenés közül melyik jobb? Na arra a magyar interneten nem lehetett választ kapni. Már rég nem követek semmi magyar forrást, de ezek szerint még mindig nem jutottunk el a következő "fejlődési szintre".
-
Azie
őstag
válasz
noPublicFG #7124 üzenetére
zoli? nem az, hogy unszimpatikus, hanem amit és ahogy csinálja/ják. ez a tenyérbemászó, tudatlan tömegeket hulladékkal elárasztó, amit mondok azt a szektatagok isszák, mint a mannát - igazából nem az ő hibája, ő csak kielégíti az igényeket, igazából a kritika nélkül bármit megevő, önálló gondolkodást mellőző "rajongói" egy nagyon jó visszacsatolás és társadalmi jelenség a társas szubkultúrában - bár őket nem tartom a szubkultúra részének, de sajnos odatartoznak
persze ez csak egy vélemény - amivel nem vagyok egyedül.
ha nem tapsikolsz nekik a csoportjukban, hanem érdemi kérdést teszel fel, akkor kib*sznak szó nélkül - kb szépen leírja mi is a cél
a szememben ő a társasjátékosok sóbert norbija -
-
-
-
orc88
őstag
válasz
Tristis #7120 üzenetére
Értem mire gondolsz, csak azért próbáltam kicsit árnyalni, hogy ne vegye el a kedvét annak aki esetleg ki szeretné próbálni
Alapvetően bőven tud kihívást nyújtani, de ha valaki "lelövi" a spoilert és megtalálja a broken stratégiát akkor az Uxmal 20 szerintem jól kibalanszolja a dolgokat.
Uxmalos szabályt használva már sokkal taktikusabb a játék, a koponyás stratégia valóban egyszerűen hoz viszonylag sok pontot, de 1-2 technológiával és megfelelő ütemben megépített épülettel meg lehet fogni.
-
-
Tristis
őstag
Én szívesen vállalnék egy műsort, amiben összegyűjtöm azokat a játékokat, aminek általános elismertsége van, de számomra mégis játszhatatlanok. Csak egy-két példa:
- Arnak elveszett romjai: ha jó kártyákat tudsz venni az elején, nagyon nehezen fognak meg
- Dűne: igazából a körbeverés után, aki éppen jó kártyát húz, az fog nyerni?
- Tzolnk'in: egyértelmű, és domináns nyerő startégia
- Ticket to Ride (első sok része): nagyon sokáig csak húzgálod a kártyákat és utána egyszer csak elkezdesz mindent lerakni pl. Ticket to Ride USA-ba csinálsz egy Y alakot és az kb. a küldetések 80-90%-át betakarja: boooring
- Heat: nagyon szerencse függő sajnos, hogy éppen hogy jössz ki egy-egy lassítóból, úgyhogy a kategória király nekem továbbra is messze a Flamme Rouge + Peleton
stb-stb-stb. -
Azie
őstag
válasz
Tristis #7113 üzenetére
na igen. azért 15k környékén már bizonyított játékokat lehet venni.
brass, gwt, agricola, root, cascadia, fesztáv, mars, korokon át, dűne, ark nova...
lehet tényleg kéne csinálni egy értelmes yt csatornát - bár a workshopos-szektás szarság nélkül nem rentábilis gondolom -
Azie
őstag
válasz
noPublicFG #7110 üzenetére
a zaporozsec is nagyon jó autó, ha csak azt ismered
-
Tristis
őstag
válasz
Attól, hogy valami sok, attól még nem jó.
Attól, hogy valami magyar, ne azt vegyük, nem kenyér ez kérem!
Nekem is van ismerősöm, aki sok játékot csinál, szeretem is: kedves ember. De attól még nem játszom a legtöbb társasával... mert helyette inkább Lorenzo-zok, vagy Arkadia-zom, vagy Brass-ezek. -
válasz
Győri Zoli?
Nem kell nagyon jót mondani, de legalább simán csak jót tudnál? Kíváncsi vagyok. -
-
NyxNyxNyx
addikt
Ganz schön-nel megfertőztem az utóbbi 1 évben vagy 10 embert, nagyon szeretjük.
Ellenben a Draftosaurus-t nem teljesen értem miért jó. Bizonyos helyekre egyszerűen nem éri meg rakni, pl. soha nem lesz ugyanolyanból annyid, hogy jobb legyen, mint ahova a különbözőeket kell rakni. Adjak neki még egy esélyt? Kétszer játszottam csak vele, szóval lehet valamit benézek, de nem értem a 7.1 pontot.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / GTX 1660Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Új monitor állvány- elegáns megoldás a dupla A/4-es papírcsomag helyett - csak össze lett szerelve
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell 14 Latitude 5440 FHD IPS i5-1245U vPro 4.4Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest