- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TrollBalint
addikt
válasz
noPublicFG #7340 üzenetére
Én anno sokat játszottam vele haverral (a Covid alatt) a Tabletop Simulator-ba, aztán annyira megtetszett, hogy megvettem Steam-re. Nagyon gondolkodtam rajta, hogy rendesen is megvenni, de úgy alakult, hogy láttuk már előre, hogy kevesebbet fogunk találkozni úgy hogy marad az online.
lehet a mechanika miatt, de nekem nehezebbnek tűnik, mint a Robinson. Vagy inkább úgy mondom, hogy a Robinsonban több esélyét látom a győzelemnek. -
TrollBalint
addikt
válasz
NyxNyxNyx #7249 üzenetére
Még én se vetettem el, hogy esetleg egy próbát adunk neki, de hiába játszottunk nem tudom hány játékot, valahogy nagyon egyhangú volt, hogy volt 2 évszak amikor volt kb. 6 akció, amiből mindig ugyanaz a 2 érte meg, mindenkinek. A másik két évszakban a kártyás dolgok, viszont tetszettek.
De anno az Arnak Elveszett Romjai-val is játszottunk, 2-en is, meg 4-en is, és továbbra se értem, hogy egy alapvetően jó játék, miért nem tetszik nekünk, de valahogy nem jön át. Pedig ott is van pakli építés, ami tetszik, maga a tematika is bejön, de maga a játék mégse, és félek, hogy a Viticulture-rel is ez lenne
De volt már beszélgetésem volt kollégával, aki 100-ból 100x a Viticulture-t választja és nem a Marco Polo-t, míg én pont fordítva vagyok -
TrollBalint
addikt
válasz
noPublicFG #7246 üzenetére
Mi játszottunk a Viticulture Essential-lel, nekünk az nagyon kevés volt. Nem mondom, hogy rossz, de valahogy nem jött át, viszont mi csak az alapot próbáltuk, a kiegészítő azt mondják sokat dob rajta.
Vinhos meg van nekünk, azt szeretjük, eléggé sok lehetőség van benne, hogy merrefelé indulj el a pontgyűjtésen. Továbbá "előnye", hogy az új kiadású Vinhos-ban benne van az átdolgozott verzió és az eredeti is, kvázi két játék van egyben. A régit mi még nem próbáltuk, arról semmi információm nincsen.
Anno, a boros játékokat a Grand Cru-val kezdtük, akkor az nagyon tetszett, hogy egy-egy bor értéke attól függőtt hogy mennyit adtak el belőle. Minél többet, annál lejebb ment az ára, de sajnos túl sok emlékem nincsen róla, de egy próbát biztos megér, ha be tudod szerezni.
Cuvée-t még a Boardgame Expon próbáltuk és meglepően jó volt. Elsőre nekem nem volt túl biztató, de meglepően jó, csak sajnos nem tudtuk végigjátszani a partytViszont nekem ez a boros téma nem jött át, de ez lehet csak azért, mert rövid időre tudtunk leülni mellé.
Tematika alapján azt mondanám, hogy a Vinhos meg Grand Cru hozza talán legjobban a hangulatot.
-
TrollBalint
addikt
válasz
noPublicFG #7185 üzenetére
gyerek ellen
most ér abba korba, hogy elkezdi felfedezni a világot, és azért a drágább játékaimat megmentenémLegalább míg eléri azt a kort, hogy megérti, hogy ezekkel másfajta játékok és óvatosabban kell velük bánni
Azie: jó sok társas és jól is néz ki, nekem nincsen ennyi társasom, meg helyem se
De ha már nagyobb lesz a gyerek (meg esetleg mi is nagyobb ingatlanba költözünk, ahol lehet egy társasozós helyiség
) akkor beruházok egy ilyenre
-
TrollBalint
addikt
ha már polc
Tudtok javasolni társasjátékoknak zárható szekrényt? (Legjobb, ha üveges legalább szemből) Már azzal is megelégszek, ha csak néhány nagyobb dobozos (drágább) játékom belefér. (Nemesis, Robinson Crusoe, .... ) -
TrollBalint
addikt
Gemklub-on megvehető verzióhoz volt egy plusz "pakli" 7 lapból, ami esztétikai hibákat javított. A Gemklub oldalán ott is szerepelt, hogy része a doboznak ez a javítócsomag (máshol nem láttam odaírva, de benne volt a dobozban)
De nem igazán tudom milyen esztétikai hibákra gondol, mert nagyon-nagyon hasonló volt a két kártya, ez a javító talán picit erősebb színű.Itt írják: Robinson Crusoe
-
TrollBalint
addikt
Valaki tudja, hogy a Robinson Crusoe - Kalandok könyve Gamefound kiadásában a +55 kártya mit takar? (Sikerült lecsúsznom róla és most csak kíváncsi vagyok, hogy valami hasznos dologról maradtam le, vagy abszolút haszontalanról
A net ezügyben nagyon nem volt a barátom
)
-
TrollBalint
addikt
-
TrollBalint
addikt
Sziasztok,
valakinek megvan a Robinson Crusoe gyűjtői kiadás? Ha igen, mit tartalmaz? Neten nem teljesen egyértelmű, hogy benne van-e a kalandok könyve, vagy sem. Reflexshop leírása szerint van benne egy kalandkönyv, de máshol nem látom ezt (egyértelműen) leírva.
-
TrollBalint
addikt
Én voltam, de számomra kicsit csalódás volt. Mivel külön rendezvényként hidették, azt gondoltam, hogy úgy is megállná a helyét, de igazából ahhoz kicsit kevés volt. Mint a ComicCon része, úgy lehet jó, de oda meg nem mentem
Haverok azért szereztek loototDe azért egy TJÜ még mindig felette van. (Kivéve beléptetésben, az itt jobban ment szerintem, hiába volt nagy sor)
-
TrollBalint
addikt
Ha nem is a Twilight, de egy Vinhos / Feast for Odin / Nemesis a végcél. De egyelőre csak előre tájékozódok.
szerk: Akkor a két hozzászólásból le is szűrtem, hogy bő 3 éves koráig még várnom kell. Az majdnem 3 év még...
Sebaj, addig majd játszunk anyukával hátha jobban megtetszik majd neki
-
TrollBalint
addikt
Akinek van (volt) kisgyereke. Mikor és hogy tanította meg társasozni? Elsősorban arra gondolok, hogy szeresse a társasjátékot, másodsorban pedig, hogy ne azt tartsa szem előtt, hogy nyerjen, hanem, hogy játsszon.
-
TrollBalint
addikt
Szeretem rendezetten tartani a társas dobozban a dolgaimat, ezért a kártyákat igyekszem úgy kibontani, hogy a fólia ne sérüljön a szükségesnél jobban és utána visszarakom bele. Ha védőzve van, akkor ugye már kevesebb fér bele... plusz, ha jobban megtömöm a kelletnél, szeretnek összeragadni
A tasakot, amit pl. az Ark Nova-hoz adta, erre a célra kevésbé szeretem. -
TrollBalint
addikt
igen, mivel az előző játék végén - ha olyan a játék - akkor egy szett egyszerre került kidobásra, szóval egymás után lesznek a "jó" lapok
Néha szoktam olyat is, hogy játék végén keverem meg, ha van rá idő, hogy következő játéknál ne kelljen ezzel túlságoan sok időt elhúzni, de ezt inkább csak akkor, ha kézben meg tudom keverni a kártyákat. Ark Nova-nál ez nem játszik, ott terítem szét a szőnyegen és átkeverem meg egyesével felveszegetem
-
TrollBalint
addikt
válasz
Bullitz #6828 üzenetére
Mi nagyon szeretjük az Ark Nova-t, és igen. Bő 1 óra alatt 2-en le tud menni az elejétől. Egyedül a setup hosszas, mivel nekem mániám, hogy legyen rendesen átkeverve a kártya
Viszont csináltunk már olyat, hogy játszottunk, kipörgött X kártya, majd utána a maradék kártyával kezdtünk egy új partyt. (Mondjuk itt én azt nehezgményeztem, hogy részben lehetett tudni milyen lapok nem jönnek már fel, pl, ha az első játékban sok főemlős jött fel, akkor nem érdemes kitenni azt a lapot, amivel a főemlősök után kapsz pénzt... de ez megint csak az én bogaram. Ettől függetlenül így is nagyon élvezetes volt)
Mondjuk arról viszont le kellene szoknom, hogy egy lapot csak azért tartok meg illetve játszok ki, mert tetszik -
TrollBalint
addikt
válasz
mike1334 #6789 üzenetére
Elég érdekes kérdést vetettél fel
Szerintem ezt a mérőszámót, hogy komplexitás, nem igazán tudod bevezetni, mert függ attól, aki olvassa. Ha pont olyan rúgóra jár az agya, mint aki a szabályt írta, akkor egyből megérti. Más meg gondolkodik, hogy mire is gondolt a költő. Plusz, az sem mindegy, hogy mennyire van jól megfogalmazva a szabály. Volt olyan társas, aminek kb. 4 oldal (A5) volt a szabálya, magyar játék, (ezt csak azért tartom fontosnak, hogy nem lehetett fordítási hiba) és többet ültünk a szabály felett, mint egy Feast for Odinnál...
Ha mindenképpen erre szeretnél szűrni BGG-n, annyi ötletem van, hogy a játékkészítő nevét nézd meg. Ha ismersz tőle más játékot, akkor tudod, hogy kb. milyen összetettségű / stílusú a szabálya. (Persze szeretnek néha kilépni a komfort zónából is a készítők, de hát na, nem lehet minden tökéletes)
-
TrollBalint
addikt
Valaki tudja mi pontosan a különbség a Quest: Avalon Big Box és az Avalon Big Box között? Valamelyiket már nagyon szeretném megvenni, de nem igazán találtam meg, hogy a Quest miben másabb, azon kívül, hogy azt 4-en is lehet játszani, a sima Avalont, meg legalább 5-en.
(Plusz, ha jól láttam, a Quest: Big Box nem kapható boltban, de mintha Amazonon láttam volna fent)
-
TrollBalint
addikt
válasz
kavalkád #6680 üzenetére
A legtöbb ütésvivős játékban azért az nyer, akinek nagyobb a lapja
Haverék megvették ezt, mert nagy Naruto rajongó az egyikük és Ők azt mondták, ahhoz képest milyen kis egyszerű lehet benne taktikázni. Ha jól értettem az első 2 fázisban lehet teleszorni alacsonyabb lapokkal az ellenfél kezét, de az utolsó fázis már tényleg csak ütésvivős -
TrollBalint
addikt
válasz
Mortein #6533 üzenetére
Jó is. Csak nem nekünk, hanem a boltnak
Remélem holnap bejutok TJÜ-re. Nem sikerült elővételben jegyet venni, ilyen se volt már évek óta...
Valaki tudja mi a különbség az Avalonnál a sima, meg a big box kiadás között? Mert én úgy láttam, hogy mintha ugyanazok a kiegeket tartalmazná mindkettő.
-
TrollBalint
addikt
Az alapot kipróbáltam, a Szellemlovasból, és ott láttam a másik kettőt is, ráadásul az egyiket kölcsönözhető állapotban is. El tudom képzelni, hogy ez lesz, de csak majd egyszer valamikor, mert decemberben úgy néz ki, bővül a család és az eddig elmesélések alapján nem a társas lesz a középpontban
-
TrollBalint
addikt
válasz
petyus_ #6388 üzenetére
A kooperatív játéknak pont ez a lényege, hogy együtt játszotok, összedolgozva. Mert ha mindenki rambózik meg próbálja kitalálni a másik gondolatát, mint ahogy mi is Pandemicezünk, akkor vesztés lesz a vége. Mint ahogy mi is szinte mindig vesztünk
Azie: Azt mondod?
Mondjuk annak a játéknak nagy előnye, hogy rövid. Két játékossal lemegy egy óra alatt kb. GWT-ről ezt nem tudom elképzelni. Elkezdtem nézni videókat is, de még mindig nem jutottam közelebb, hogy melyik lenne legjobb
Szerencsére nem hajt a tatár, és ha van kis szerencsém, akkor megjelenik a Robinson Crusoe és ezt a döntésem el tudom odázni
-
TrollBalint
addikt
válasz
tepenzed #6383 üzenetére
Eléggé kieg fetisiszta vagyok
Ha van egy játékhoz kieg, akkor nem bírom, ha nekem nincsen meg. A Marco Polo II-höz is csak azért nincsen meg a kieg, mert mindig elfelejtem és a társas boltban vagyok, annyira nem találkozok ezzel a játékkal a polcokon.
Meg a Feast for Odin kiegje nincsen meg, de ott a videó alapján "győztek" meg, hogy nincsen rá szükségem. Úgy rémlik eléggé beszűkíti a lehetőségeket 2 játékosnál.Igazából nem az van, hogy csak egyet vehetek,* hanem feleslegesen nem akarnék többet venni. Meg van a Marco Polo II és azóta az I nem került elő a polcról, nem szeretnék így járni a GWT-vel. Igaz, a Marco Polo II előtt elég sokat játszottunk az első résszel így ott kicsit más. De a videóknak utánanézek.
*szigorúan a saját véleményemet tükrözi. A feleségem véleménye ettől eltérhet
-
TrollBalint
addikt
Játszott valaki mindhárom Great Wester Trail játékkal? A hosszú hétvégén kipróbáltuk a simát és nagyon tetszett. Gondolkodom a megvételén (ha nem jelenik meg karácsonyig az új Robinson Crusoe
) Viszont olvastam, hogy van két másik verziója is, a New Zealand, meg az Argentina. Ha csak egyet venne az ember, melyiket ajánlanátok?
Ami az alapban tetszett nagyon, az a pakli építgetősdi és a házlerakósdi, ami tudtommal megvan mindhárom játékban. (Ráadásul az alapban kétoldalasak a házak, de ez is gondolom mindegyikben így van) -
TrollBalint
addikt
Mondjuk az Arkham 2. kiadásával én csak az alappal játszottam, meg az Eldtrich-nél is, de az Arkhamban pont az tetszett, hogy volt mágikus, meg fizikai fegyver és nem volt mindig mindegy, mivel támadsz. Míg a 3. kiadásban ez már kvázi mindegy. Ettől függetlenül jónak tartom én is a 3. kiadást, főleg most, hogy már van neki több kiegje.
Igazából pont ezen gondolkodom, hogy haver megvette a 3. kiadást annak idején, meg azóta az összes kiegészítőt, de mi csak az első kieggel tudtunk játszani, a többi azóta ott áll neki kipróbálatlanul. Nálunk meg decemberbe várható, hogy bővül a család és akkor jó alkalom lenne egy Arkham tejfakasztó partyzo-lee: Ahogy japunk is írta, a Lockdown lehet tényleg komplexebb, mint a Nemesis. Bennem ez azért nem annyira volt meg, mert mindent a haver intézett
Egyébként szerintem, ha rá tudja magát venni az ember, hogy ilyen játékokkal játsszon többször, viszonylag rövid időn belül. Mondjuk 2-3x egy hónap alatt, akkor utána már csak kirívó esetekben kell a szabálykönyv. Persze ezt könnyű mondani
-
TrollBalint
addikt
Nemesis komplikáltság alatt mit értesz? Mert szerintem az Arkham Horror 3 az kb. hasonló, de én a Nemesist sem mondanám komplikáltnak. Ellenben egy Arkham Horror 2. kiadással, és hozzá megannyi kegészítővel
Ha maga az Arkham világ bejön, esetleg az Eldtrich Horror is érdemes lehet egy kipróbálásra, ez az Arkham 2. és 3. kiadása között jelent meg és nem egy városban játszódik, hanem az egész Földön. Jóval egyszerűbb és jobban történetvezérelt, mint a 2. kiadású Arkham. (Kb. mint a 3. kiadás)Illetve, a Nemesisnek is van kiegészítése, ami nem a hajón játszódik, hanem a egy Mars bázison. Nemesis LockDown. Nekünk az nincsen meg, csak havernak, de szerintem van annyira különböző a két játék, hogy el tud férni egymás mellett (főleg, mert a karakterek kompatibilisek
)
-
TrollBalint
addikt
Mi évek óta járunk és szeretünk is járni, de az igaz, hogy mindig rengetegen voltak. Eddig a Lurdyba volt és mindig mondták, hogy még nagyobb helyszín, meg még nagyobb a helyszín, de a gyakorlatban ezt nem igazán lehetett észrevenni. Ha szeretnél valamit kipróbálni, akkor elég nehéz szokott lenni szabad asztalt vadászni, a szabályokat meg tényleg nem rossz, ha tudod előre, bár mi mindig ott tanultuk meg
Vannak dedikált segítők, akik elmagyarázzák a szabályokat, hát az olyan, amilyen. Az egyszerűbb játékoknál nincsen gond, de egy komolyabbnál könnyen lehet, hogy olyat fogsz ki, aki csak jobban összezavar és elvesz az életedből 1 órát.
Viszont most tényleg új helyszínre költöztek ami reményre ad okotMajd meglátjuk, mi idén is akarunk menni.
-
TrollBalint
addikt
válasz
tepenzed #6192 üzenetére
az első részben meg pont az a gond, hogy ha nem fekszel rá a szerződésekre, gyakorlatilag esélyed sincsen nyerni. Úgy is simán tudsz nyerni, hogy egyet sem lépsz, és kb. úgy is esélytelen nyerni, hogy utazol ahogy csak bírsz.
Nekem pont azért tetszik jobban a második rész, mert ott több értelme van az utazásna, amit én az első részben is erőltetni szoktam -
TrollBalint
addikt
-
TrollBalint
addikt
válasz
jansky1 #6171 üzenetére
Nekünk meg van mind a három (pengeélen, szükségállapot (ez angolul), és a labor is)
Pengeélenben jött a virulens játékmód, ahol a járvány kártyákat cseréled le. Ez az, amit mi soha nem hagyunk ki, csak ha valaki először játszik Pandemicet és megmutatjuk neki milyen az alap. De ha kér még egy játékot (szoktam nekik súgni, hogy kérjenek) akkor már rakom is be ezt. Meg ha jól emlékszem ez hoz be egy 5. virust, a mutánst, ami annyira nem feltétlen sikerült ebben a kiegészítőben jól, de a Laborban vannak rá korrekciók és úgy már jobb.
Labor érdekes változatot hoz be azzal, hogy egy külön táblán kell az ellenszert kikutatni, ettől sokkal inkább csapatmunkának tűnik a játék, hiszen nem egy embernek kell az 5 lapot összedobni, hanem az egész csapatnak. (Mellesleg, ha jól emlékszem ebben a kiegben van a Bioterrorista játékmód, amivel egy valaki lehet a többiek ellen)
Szükségállapotban pedig állatokról is terjedhet a vírus. Ez is szívatás tud lenni. (lehet ki kellene egyszer próbálunk, hogy nem használjuk a virulens kártyákat és akkor nyernénk is) Továbbá itt jelent meg a lehetőség a csapatjátékra, amikor több csapat van, a cél közös, de egymással versengve játszotok.
Szerintem a sorrend, Pengeélen, labor, szükségállapot (azt hiszem talán így is jelent meg)
Egy időben voltak panaszok, hogy a kiegészítő hátlapja nem olyan színű, mint az alapjátéké, így könnyen felismerhetőek. Nekem szerencsém volt, de akinek nem, annak elég látványos a különbség
-
TrollBalint
addikt
válasz
Quent1n #6144 üzenetére
Mi is hasonlóban gondolkodtunk, láttam valami 120-as vagy 180-as kempingasztalt (harmadára össze lehetett csukni) csak attól féltem, hogy ha picit is belerugunk az asztalba, akkor már borul minden. Végül, egy ismerős ajánlára, ez lett: Étkezőasztal OBLING 80x100/163 tölgy
2 embernek tökéletes, 4-nél már azért kell management, mit raksz rá, meg mit nem, de alapvetően el lehet rajta férni, ha szűkösen is egy Ark Nova-val, vagy egy Nemesis-szel is.
Összecsukva meg elég kis helyet foglal ugyanakkor kellően masszív.Illetve Mömaxban van kihúzható konyhaasztal, mi azt használjuk konyhaasztalként, és az lett volna a társasasztal is, ha nem lenne mindig rápakolva valami és könnyedén be tudnánk vinni a nappaliba, de olyan szerencsétlen az elrendezés, hogy macerás, így lett végül külön társas asztal. Persze most nem találom melyik asztal van nekünk, de esetleg ott is nézz körül, ha van a közelben (vagy a neten)
-
TrollBalint
addikt
Nagyon pedzegetem a gondolatot, hogy megvegyem az Avalon, nekem régi kedvenc. Talán tudnánk is rá lenni elegen, viszont láttam, hogy van valami Big Box verziója. Megéri azt megvenni? Ha jól láttam annyi a különbség, hogy abban benne vannak a kiegészítők is?
-
TrollBalint
addikt
válasz
refrigerator #6072 üzenetére
az infláció miatt reál értékben végülis "csökken" az ára
Én alapból nem szeretem a használtakat, egyszer vettem (azt mondjuk nem bántam meg) de ha nem kapni boltba, akkor nincs más megoldás. Viszont olyankor az alig játszott, vadiúj és társaira megyek rá. Ha el is kopik egy játék, azt szeretném, hogy nálam kopjon el
-
TrollBalint
addikt
válasz
mike1334 #5841 üzenetére
Van olyan játékunk, amivel 2x játszottunk és kb. 9-10 éve meg van, és rá kellett jönnünk, hogy nem is igazán szeretjük, mert egyszerűen nem olyan a társaság. (Munchkin) De még csak most gondolkodom rajta, hogy esetleg eladni...
Van másik két játékunk, ami nagyon ritkán kerül elő, egyik a Marco Polo 1 ( a 2-vel játszunk szinte már csak), de nem tudnám eladni. A másik pedig a Piszkos Fred, ami igazából az első társasunk volt, miután felköltöztünk Pestre és nagyon jó a doboz tapintása. Meg hátha még előkerül...szóval nem, nem adunk el semmit
-
TrollBalint
addikt
Hát igen, a Spirit Island már régen volt
kb. másfél - 2 éve játszottam vele. Azt játék közben tanultuk illetve a szabályt is csak akkor lapozgattuk, nem mondom, hogy rossz, mert tetszik, de nekem kevés. (Persze, ha játszanék vele még párat lehet megváltozna a véleményem
)
Robinson-nál nem rémlik, hogy sorrendiséggel lett volna gond, ha jól emlékszem, a táblán még fent is van, mikor mit kell nézni. De azzal se ma játszottam, szóval lehet halvány az emlékem.
-
TrollBalint
addikt
válasz
mike1334 #5764 üzenetére
Spirit Island-et és a Robinson Crusoe-t is játszottuk jópárszor. A Robinson-ból én nagyon várom a gyűjtői kiadást, de nem igazán akar megjelenni...
Kettő közül nekem a Robinson tetszik jobban, az picit mélyebb. Spirit Island-en mindig ugyanaz a 4 szigetlapka van (legalábbis az alap játékban). Megjegyzem, ettől függetlenül mindegyik játékunk kellően különbözöttKivéve a végeredményt
Viszont, mi csak a sima játékot próbáltuk ki az alapnál is, vannak valami történelmi, vagy milyen lapkák, amik némileg módosítanak a szabályokon / történeten...
Robinson-ban annyira nem vészes szerintem a szabály, én nem mondanám, hogy nehezebb, mint a Spirit Island. Még talán az értelmezhetősége is hasonló. Robinson-t egy hétvégére kölcsönöztük ki, a vasárnapra már csak akkor kellett szabályt nézni, ha valaki nem hitt nekem
Pont a múltkor írtam, hogy az Arnak-ban is és a Viticulture-ben is a kártyák tetszettek a legjobban, szóval tartsd fenntartással, amiket írtam, mert a Robinson-ban is az eseménykártyák / kincskártyák tetszettek a legjobban -
TrollBalint
addikt
-
TrollBalint
addikt
De igen
Ettől függetlenül az egyik játékoban, torony magasan (azt hiszem 160 ponttal ) nyertem, azzal a karakterrel, amelyik csak az 1-es utazást használhatja, és alig csináltam szerződést is. Igaz kellett hozzá, hogy sok városban legyen nyersanyagért utazás, de naa... Akkor is életem győzelme
hmmm... serleget tartó emotikon nincs? Kár -
TrollBalint
addikt
válasz
NyxNyxNyx #5751 üzenetére
Mi játszottunk a Viticulture EE-vel, és az Arnakkal is 2-en. Valóban, az Arnak 2-en picit talán jobb, legalábbis jobban lehetett menni mindenfelé, picit talán jobb. A Viticulture viszont még annyira sem jött be nekünk. Egyszerűen úgy éreztük alig van benne valami. Volt 4 fázis, az első és a harmadikban volt kb. 4-4 féle akció (elég rég játszottunk már), de mindig mindenkinek ugyanaz a 2 kellett. És a maradék akciók valahogy nem hozták azt az érzést, hogy "na jó, azért valamit mégis tudtam lépni", hanem inkább azt, hogy ez a köröm (is) full ment a levesbe...
Nekem a kártyahúzásos rész viszont tetszett, az bejött, de mondhatni ez a rész tetszik a legjobban az Arnak-ban isNekem (nekünk) nagyon nagy kedvenc a Marco Polo 2, volt egy kollégám, Ő meg azt mondta, hogy neki a Viticulture sokkal jobban bejön, mert a Marco Polo-ban csak 1 stratégiával lehet nyerni. Nem vagyunk egyformák, adj neki egy esélyt, de ne most próbáld ki, mert most biztos úgy fogsz leülni hozzá, hogy ez csalódás lesz
Igen, ez nem csak neked válasz, hanem mike-nak is
-
TrollBalint
addikt
válasz
jansky1 #5739 üzenetére
Ugyanez a bajunk az Arnak Elveszett romjaival, jó játék, megkockáztatom, hogy nagyon is jó, de ezmiatt, hogy csak 5 köröd van, egyszerűen nincsen idő kiffornia semminek. Persze, lehet, ha valaki profi(bb) akkor ez nem gond, viszont így, hogy ennyire nem jutottunk semmire, nem éreztük azt, hogy ebbe kellene még időt ölni.
Ilyen szempontból a Feast for Odin jobb, ott 7 köröd van, és nyugodtan ki tudod alakítani a stratégiát, sőt, ha úgy látod, hogy más is arra megy, még van idő váltani is. -
TrollBalint
addikt
válasz
refrigerator #5733 üzenetére
Akkor muszáj lesz kipróbálnom
Pont most futottam bele BoardgameArena-n, amivel meg pár napja már szemezek, hogy előfizetek rá, mert akikkel játszanánk, már mindenki legalább 100 km-re lakikAz meg azért nagy távolság egy estére összeugrani játszani.
-
TrollBalint
addikt
Az eredeti terv szerint a Szellemlovasból a Caverna-t meg a Great Western Trail-t hoztam volna ki, de a GWT-nek nem volt meg minden alkatrésze, nem is számoltunk össze mindent, de már három féle token hiányzott...
helyette volt a Szép Új Világ, de aztán úgy döntöttünk, inkább olyat viszünk, amit már ismerünk, ezért lett az Arnak (amit anno csak 2-en tudtunk játszani, most viszont 4-en)
Sajnos nem minden hétvége ilyen nálunk, legközelebb várhatóan 1-2 hónap múlva lesz hasonló -
TrollBalint
addikt
válasz
jansky1 #5717 üzenetére
Mi kezdtünk a Caverna-val, amivel nagy bánatomra csak egyet tudtunk játszani, de úgy láttam van benne potenciál. Aztán Ark Nova, mint az új örök kedvenc
Arnak Elveszett romjai, Nemesis karnomorphok kiegészítővel, majd egy Nemesis alap. Ja igen, volt még egy Travelin' is. Sőt, lehet azzal kezdtünk péntek este...
-
TrollBalint
addikt
válasz
jansky1 #5700 üzenetére
Mi a Társasjátékok Ünnepén tudtuk "kipróbálni", de kb. az első felét tudtuk lejátszani, elég későn kezdtünk neki. Érdekesnek tűnt, egy próbát mindenképpen megért, de én nem feltétlenül rohannék megvenni / kipróbálni.
refrigerator: A hétvégére majdnem kihoztuk az Egy Szép Új Világot. Anno felírtam magamnak kipróbálós listára, de aztán mikor elolvasatam a dobozt, azon godolkodtam, mi tetszett anno annyira benne. Azok alapján nem tűnt túl mélynek. Helyette az Arnak Elveszett Romjait hoztuk ki, és msot ki tudtuk próbálni 4-en, de továbbra is azt mondom, hogy picit kevés a játék. Mind a 4-en azon a véleményen voltunk, hogy van több munkás kellene, nem csak 2, vagy legalább 1-el több kör. Mire beindul a játék, addigra vége. Ha egy társaságban előkerülne, akkor biztos nem mondanék rá nemet, de ez sem az a kategória, amit megvennék.
-
TrollBalint
addikt
válasz
Mortein #5681 üzenetére
Mi alapból szeretjük a Pandemicet, ez meg ahhoz hasonló, de kellően különböző. Igazából a WoW téma annak dobhat sokat, aki otthonosan mozog és szereti a WoW világát, de tökéletesen ugyanilyen lenne random fantasy környezetben. Mindenesetre a szabály kellően eltér a Pandemictől annyira, hogy azt lehessen mondani, hogy hasonló, de mégis más.
Itt nem gyógyítasz, meg betegséget kezelsz, hanem harcolszAmihez kockák vannak, szóval van egy fajta random faktor is. Viszont időben picit rövidebb tud lenni, mint egy Pandemic. Illetőleg itt az egyik szörny típus (összesen kettő van) az mozog a pályán, mindig a legközelebbi hős felé.
Röviden, ha a Pandemic bejött, ez is megér egy próbát. (Pandemicből is vannak különböző verziók, az árvízes, valami barbáros, de azokat nem ismerem, kizárólag az alap Pandemicet és a kiegészítőit) -
TrollBalint
addikt
válasz
mike1334 #5657 üzenetére
Mi a Wrath of the Lich King-gel játsottunk vagy 3-at 4-et szombaton, meg vasárnap még egy "gyors" Ark Nova-t. Persze megint nem nyertem...
A Lich King-ben legalább egyszer sikerült nyernünk.
Én a Robinson Crusoe-t várom nagyon, de a feleségem szerint már van elég társasunk és azokkal sem játszunk... Nem baj, még van időm, hogy meggyőzzem -
TrollBalint
addikt
válasz
jansky1 #5370 üzenetére
1. Semmivel. Bár vettünk egy Origins: First Builder-t (csak nem bírtam ki
) De mi mindig magunknak veszünk közös ajándékot.
2. Ark Nova, Nottingham Bírája, Origins: First Builder, Fekete történetek, szabadulópakli: Velencei Meló, Marco Polo II, Bang,
3. nincsenek kipróbálatlan társasaink -
TrollBalint
addikt
Elolvastam a szabályát a játéknak karácsony alatt, meg néhány topikot BGG-n, de nem igazán tudom. Szívem szerint megvenném
de feleségem szerint már így is elég társasunk van, amikkel nem is játszunk
Ami nem is igaz, mármint a mondat első fele
Viszont BGG-n olvastam olyat, hogy ha narancssárga bónusz kerül az első helyre, akkor kb. ultimate helyzet áll elő. Aki azt elviszi, akkor mindig első játékos tud lenni plusz még egy kockát is szerezni, amivel elég gyorsan el tudja érni a játék végén. Pláne, ha más is ezt a taktikát alkalmazza. Ez mennyire van így?
Illetve milyen okokat tudtok mondani, amikor a házastársat kell meggyőzni egy újabb társasról? -
TrollBalint
addikt
Úgy értettem, hogy nekem ez pont pozítiv, ha nem mindig ugyanaz a lapok vannak játékban. Pont azért, mert akkor semmi esetre sem jöhet elő ugyanaz a szituáció, mint egy előző alkalommal.
Ha meg mindig ugyanazokat a lapokat hasznájuk, akkor számomra egy idő után ismétlődni fog a játék. Hiszen hasonló szituációk lesznek. Lesz lap, ami tudom, hogy nekem kell, mert szeretem, vagy mert erős, vagy mert az én taktikámhoz jobban passzol és tudom, hogy fel fogom húzni előbb-utóbb. Ha viszont nem szerepel minden kártya a játékban, akkor ez is ad egy fajta izgalmat, hogy várjak-e rá úgy, hogy lehet nincs is a pakliban.Hogy mondjak egy "ellenpéldát", ha a Nemesisben mindig ugyanazok a szobák lennének, akkor eléggé repetítiv lenne a játék, mivel mindig fent lenne az a szoba, ahol le tudom magamról mosni a nyálkát, és hasonlók. Persze, a helyzetek mások lennének akkor is, de ha mindig ugyanazokkal játszod, akkor ott is lesz egy idő után hasonlóság (mi pl. kb. mindig ugyanazzal a pár emberrel társasozunk)
-
TrollBalint
addikt
Ismeri valaki - esetleg játszott is - az Origins: First Builder játékkal? Tavaly a Társasjátékok Ünnepén volt szerencsénk kipróbálni, de sajna már záróra körül, így az első kört se tudtuk lejátszani. Akkor nagyon tetszett, láttam benne potenciált, de kíváncsi lennék olyannak a véleményére is, aki játszott vele, vagy jobban ismeri.
Mennyire változatosak az egyes játékok? Néhány példa: Marco Polo II-ben, nem kerül fel az össze kártya a városokhoz, ezért minden játékban mások lesznek. Feast for Odinban rengeteg kártya van, aminek töredéke kerül csak használatba, így ez a része sose ugyanaz. Nemesis-ben is a II-es típusú szobákból mindig kimarad véletlenszerűen 2-3. -
TrollBalint
addikt
válasz
Tristis #5177 üzenetére
az X-COM - számítógépen - nekem nagyon kedvenc, és én is pont ezért nem mertem megnézni társasban. Amúgy se lenne kivel játszanom, de félek, hogy elrontaná a bennem kialakított képét.
Heroes is nagyon kedvenc nálam, de azt nem tudom elképzelni, hogy lehet átülteni társasba, pedig lesz. Igaz erősen limitált vártípusokkal, de amiket hallottam róla, azt sem fogom megnézni.Magic Maze-el játszottunk mi is. Hát nem tudom... Mi beszélgettünk közbe (de persze nem a játékról) de az ilyen, "nem lehet megszólalni közben" nem mindenkinek megy. Nálam az aranyos kis játék kategória. Ha éppen nincsen más, és mások azzal akarnának játszani elmegy, de annyira nem, hogy azt válasszam. Pláne nem, hogy meg is vegyem
Nekem kevés és akár flusztráló is tud lenni, amit time_drainer írt. Függetlenül attól, hogy melyik vagy, aki látja, vagy aki nem
Ez akár az esti hangulatra is rányomhatja a bélyegét. De ha mindenki lazán fogja fel, hogy ez csak egy játék, akkor semmi gond nem lesz vele
-
TrollBalint
addikt
válasz
time_drainer #5103 üzenetére
Igen, van némi változás. Nem ismerem a régit, szabály szinten, de a BGG fóruma alapján az újban (amiben benne van a dark city is) az adószedő 9-es, míg a régiben 2-es rajtszámmal indult.
-
TrollBalint
addikt
válasz
Tristis #5099 üzenetére
Én pont a hosszú munkáslehelyezőseket szeretem. De így a jó, legalább nem kapkodjuk el egymás elől a játékainkat
Éjjel nem tudtam aludni és olvasgattam a Citadella (ugye a legújabb szerzemény) szabályát, mert hát mivel töltse az ember az álmatlan éjszakákat
És az a kérdés merült fel bennem, hogy ha valakit megöl az Orgyilkos (Assassin), akkor azt a szerepet mikor kell felfedni? Mert ha jól értettem a szabályt, akkor a kör végén. Ha ez így van, akkor a Hadúr hogyan célozza meg az Ő kerületeit? Vagy a hadúrnak nem kell szerepet mondani hozzá, mert ez nem teljesen egyértelmű, hogy csak egy kerületre "bök rá" vagy kell szerepet is mondania hozzá. (A szabályban benne van, hogy a Püspököt ölik meg, akkor nincs védelme a Hadúr ellen, ami meg azt sugallja nekem, hogy nem kell szerepet mondania a Hadúrnak (Warlord) )
-
TrollBalint
addikt
válasz
Tristis #5096 üzenetére
A kiegészítőről csak videót láttam, abban azt mondta a srác, hogy ha valaki túl sokat nem játszik az alappal, akkor nagyjából felesleges neki a kieg. Ha jól emlékszem, ott némileg még balance-oltak is a 2 személyes játékon mellesleg. Amiket mondott / mutatott róla, az alapján én is úgy vagyok vele, hogy lehet nem kell az nekem. Tényleg ritkán kerül elő.
De ha Te játszottál vele, akkor mindenképpen kíváncsi lennék a Te véleményedre is -
TrollBalint
addikt
Olvastam olyan tanácsot, hogy nem is érdemes - pont ezen oknál fogva - szétszedni a fát. Persze úgy nehezebb a dobozba betenni, de ha van helye a polcon, akkor úgy kell hagyni és kisebb eséllyel jön szét.
tepenzed: Olyan munkás lehelyezőssel, ami kifejezetten izgalmas két fővel (a 4 fős verzióhoz képest) én se sokkal találkoztam. Ami nekünk kedvencünk, az a Marco Polo, ez szerintem 2 személlyel is egész jól működik. Bár mind az első, mind a második rész picit unbalanced, de mi szeretjük
Illetve a Feast for Odin, számomra szintén nagy kedvenc, mondjuk sokat nem játszottunk vele 2-en, de az kellemes. Akcióhely van bőven -
TrollBalint
addikt
válasz
mike1334 #5073 üzenetére
Az Everdell-t pár éve mi is kipróbáltuk ketten, és kicsit csalódás volt a játék nekem. Többre számítottam. Az alapkoncepció, hogy munkáslehelyezés, meg rengeteg kártya, amiből nem mindegyik kerül elő egy játék során, az nagyon tetszett, de valahogy mégis olyan kevés volt
Nem állítom, hogy jól játszottuk, így fenntartom a jogot, hogy akár még tetszhet isDe alapvetően úgy vagyok vele, hogy előkerülne egy társaságban, akkor szívesen játszanék vele, de annyira nem fogott meg, hogy meg is vegyem.
-
TrollBalint
addikt
válasz
tepenzed #5030 üzenetére
Én is szeretek karácsonyra venni valamit, de jellemzően maga a kinézett játék fontosabb, mint a vásárlás, így én várni szoktam. Mondjuk a Robinsont pont oda néztem ki én is...
Megvárom vele akkor a jövő évet, és úgy fogom megvenni és kibontani, mintha akkor lenne karácsony -
TrollBalint
addikt
Ark Novan nekem is Szellemlovas van, abban sincsen sok játékunk, de eddig nincsen vele gond. Nem csúszik szét a nagy pakli sem a táblán (mint például a Pandemices kártyáim, ahol a pakli még kisebb is, de a kártyavédő már nem is tudom micsoda. Talán Mayhem, vagy valami hasonló neve volt, Gemklubban vettem. A legolcsóbbat.)
-
TrollBalint
addikt
válasz
Mortein #5025 üzenetére
Van akinek a matt hatás jobban bejön, másrészt nem fénylik talán annyira a kártya lámpánál este. Illetve picit más a tapintása, nekem prémium védőből van olyan, ha jól emlékszem, és abszolút nincsen gond keverésnél. Nem csúszik, nem ragad (de ezt a Nemesisre raktam, ott azért annyi kártya nincsen egymáson, mint mondjuk egy Pandemicben, vagy egy Ark Nova-ban) Plusz, olyan rettentő sok játékunk nincsen benne még
-
TrollBalint
addikt
válasz
Tristis #5007 üzenetére
az a baj, hogy sose találok listát, hogy mi lesz kint, vagy éppen mi fog megtetszeni. Alapvetően nekem nincsen bajom azzal, hogy ott tanuljuk meg a játékot, ad egyfajta élményt
Most is csak az volt a "gond", hogy aki tanította a játékot, az elég lassan mondta, és többször elismételt lényegtelen részeket. (Meg hát tombolára is ki kellett menni
) De ezt leszámítva teljesen jó volt, de ha lenne ilyen lista, legalább tudnék előre készülni
-
TrollBalint
addikt
válasz
Revolit #5004 üzenetére
jah igen, a szellőztetés az a nullával volt egyenértékű, amit nem is igazán értek, mivel elvileg ez egy konferencia terem, aminek az lenne az értelme, hogy sokan vannak bent (ha nem is ennyien
) így ehhez méltó légkondi kellene. De túléltük, és még gazdagodtunk néhány játékkal is
-
TrollBalint
addikt
válasz
petyus_ #4982 üzenetére
mondhatni évek óta rendszeres látógatói vagyunk haverokkal (nem mindig ugyanazokkal) az eseménynek. Minden évben leírták, hogy minden eddiginél nagyobb helyen vannak, ezt most lehetett látni* először. Az asztal találás viszont igen, ha a nap elején nem tudsz szerezni, akkor eléggé necces. Ha dél körül mennek ki ebédelni, akkor lehet esély találni, de idén azt láttam, hogy nem nagyon voltak 4 személyes asztalok (legalábbis abban a teremben, ahol mi voltunk) hanem 8 személyesek, és oda lehetett leülni. 2 helyet szinte mindig lehetett találni, ha nem zavart, hogy mások mellé kell leülni, de 4 helyet már ebéd után kb. esélytelen volt.
Mi 2 játékot tudtunk kipróbálni, az egyiknek a nevére nem emlékszem, pedig az ígéretes volt, valami M-betűs és 1347. Pestis idején játszódott, a másik pedig a Brass Birgmingham volt, de abból csak az első részt játszottuk le, elég hosszú játék és nem teljesen jól mondták el a szabályokat, úgy hogy az élmény is elmaradt. Viszont adunk neki (valamikor) még egy esélyt, de akkor rendesen felkészülünk előtte a szabályból
És most először volt, hogy vettünk is valamit, egy Citadella-t, amivel már régóta szemeztem és meglepően jó élmény volt 4-en is, de azt mondanám, hogy igazából 4 felett jön meg az igazi hangulata*: eddig még látni sem lehetett, hogy nagyobb helyen lenne, de ettől függetlenül a tömeg most is meg volt, talán azt mondom, hogy a népsűrűség egy hangyányit kisebb volt. Mondjuk 95%-a a korábbi éveknek.
-
TrollBalint
addikt
válasz
#21346560 #4762 üzenetére
Nah igen, a Pandemicnek ez egy nagyon nagy hibája, hogy nagyon jelen tud lenni az alfajátékos probléma. (ez különösen akkor tud bosszantó lenni, ha még igaza is van
) De ez volt - ha jól tudom - az első kooperatív játék, ezért előtte nem is létezett igazán ez a gond. Azóta már persze ki lett többé-kevésbé javítva, de a Pandemic tényleg társaságfüggő. Szerencsére nálunk nincsen ilyen gond, de biztos, hogy ha lenne, nem játszanék én se vele.
-
TrollBalint
addikt
Mivel kooperatív, minden információ publikus. Mi ráadásul mindig nyílt kártyákkal játszuk, szóval még el se kell kérni a másiktól a kártyát. Ezt általánosságban igaz minden kooperatív-ra, hogy elég ha egy ember tud angolul. Mondjuk egy Arkham Horrornál azért ilyenkor aki az angolos a csapatban, egy másfajta mélységét éli meg a játéknak
Nem tudom milyen multatok van Pandemicben, de a Legacy az nagyon nehéz, mi a számítógépen játszottuk, de csúnyán bebuktuk mindkétszer... pedig élőben szerettem volna én is, de hát így, hogy esélyünk se volt inkább nem adtam rá ki pénzt, ráadásul sok idő is lett volna (mi 4-en játszottuk volna) -
TrollBalint
addikt
-
TrollBalint
addikt
válasz
Predator2 #4656 üzenetére
Esetleg érdemes lehet utánaolvasnod, mindegyikről írtak a JEM-ben. A legújabb számban pont az utolsóról a Királynő kertje (vagy valami hasonló a neve). Emlékeim szerint mindegyik kellően egyedi, de a cikk írója az elsőt és az utolsót hozta ki a - számára - legjobbnak.
-
TrollBalint
addikt
válasz
NyxNyxNyx #4639 üzenetére
Sima everdell, vagy a kieggel? Azt mondják, hogy az alap játék annyira nem nagy szám. Mi azzal játszottunk a feleségemmel, de csak 2-en tudtuk kipróbálni, úgy nem volt rossz, de nem mondanám jónak se annyira, hogy megvegyem. Az nagyon tetszett benne, hogy sok kártya van ezért jó az újrajátszhatósága, viszont a kieghez nem volt szerencsém.
#4571Azie: Köszi, úgy látom erről már lecsúsztam, de legalább az infókat küldik
-
TrollBalint
addikt
Év elején, vagy nyáron olvastam, hogy meg fog jelenni a Robinson Crusoe Collector's Edition és határozottan emlékszem rá, hogy azt írták, nem csak az eredeti 8 történet lesz benne, hanem folyamatosan lesznek újak (talán online). És nekem úgy is rémlett, hogy ez egy fémdobozos kiadás lesz. Amiket most látok Szellemlovas meg Gemklubban, azok papírdobozosnak tűnnek és semmi ilyesmit nem írnak, csak, hogy figurák lesznek benne. Erről tud valaki bármi bővebbet?
-
TrollBalint
addikt
válasz
mike1334 #4522 üzenetére
Mi anno játszottunk vele, nekem eléggé tetszett, amolyan középkategória, amivel szívesen játszok, de nem ragaszkodok hozzá, hogy megvegyem. A feleségemnek viszont annyira nem jött be, mert a játék része, hogy az embereid meghalnak és ettől picit fura érzés vele játszani.
Ha jól emlékszem kikölcsönöztük a Gémklubból jó pár évvel ezelőtt. Egy kölcsönzést ill. próbajátékot viszont mindenképpen megér, pont ezen mechanika miatt. -
TrollBalint
addikt
-
TrollBalint
addikt
6000? Én pont tegnap vettem Szellemlovasba 2x1190-ért 320 db védőt. Még maradt is. Játszani még nem játszottam vele így, de arra ma kerül sor. Mindenesetre nem tűnik rossznak. (Persze így már nem fér bele a kártya az eredeti fóliába, amiben volt. Oda mindig vissza szoktam tenni őket, úgy nem csúsznak szét. Plusz jó úgy megfogni egy pakli kártyát
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megérkezett Európába a Moto G55 5G és Moto G35 5G
- Proxmox VE
- Milyen videókártyát?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos cigaretta 🔞
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest