- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
- eBay-es kütyük kis pénzért
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- oriic: A TOP 10 legtöbb hozzászólással rendelkező PH! felhasználó
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ricsiv92
tag
válasz
Tristis #7489 üzenetére
Végül 2 játékot szerzünk be a mostani etapban, mint "mélyebb víz":
- Páromnak sok jó gyerekkori emléke van a Ravensburger Labyrinth játékkal, ezért a Disney gonosztevős változatot megvettük.
- Illetve az MD2-t megrendeltük.
Igen, azt valóban elfelejtettem megemlíteni, hogy részemről jobban prefereált a miniatűrös játék, mert bár a társas témában kevésbé vagyok otthon, de a Games Workshop 40k univerzumát szeretem és miniket is festek, így plusz élményt adna a saját festéseimmel/festéseinkkel játszani. -
Csupati69
csendes újonc
válasz
Tristis #7467 üzenetére
Főleg euro-ra gondoltam csak és szerintem a Fehér Várkastély már pont egy határeset nehézségben, igazad van, de ezzel már játszottam, tetszett is és ilyen és hasonló társasokat keresek 10k alatt. Mert sokszor észrevettem már, hogy nem a csili-vili 20k+ társasok a jók NEKEM, hanem a mechanika számomra az, ami sokat nyom a latban. Sakkozni nagyon szeretek, fiatalon mesterjelölt szintet tudtam hozni belőle. De ott SEMMI szerencse nincs, ezért keresek olyan euro játékokat, amikben azért van KIS szerencse is, de sokat lehessen benne kombinálni, kombózni. Jöhetnek még címek és köszönöm Neked is Tristis a választ. A könnyedebbek közé sorolnám a Luxor-t, bár neten már játszottam is azzal ( BGA-n) és jó pontszámot nem könnyű azzal sem csinálni. ( úgy láttam, hogy 150 pont felett 2 játékossal már jónak mondható ) A szabályrendszere elég egyszerű. Viszont be kell vezetni hozzá 1-2 házi szabályt a "kézmenedzsment" részéhez ( alapjáték ) és nagyon ötletes játéknak tartom akkor már "élőben" is. Ezért is szeretném beszerezni. Az új ára 17.950 Ft, annyit viszont számomra már nem ér.
-
-
citkar
addikt
válasz
Tristis #7405 üzenetére
A nyugati királyság sorozat után a Dél Tigris vándorai nekem kifejezetten tetszett, a második rész (a bölcsei) kevésbé a zsákból történő kockahúzás miatt, de a harmadik részt keresem (Inventors of the South Tigris), jó áron lesz megveszem, jónak tűnik, továbbá mindegyik Dél Tigrishez csináltak kiegészítőt.
-
Tristis
őstag
válasz
Tristis #7203 üzenetére
Bocsánat, nem Arkadia-t (az is jó egyébként) akartam írni, hanem Akropolisz-t.
Az általam ajánlatott játékok nehézségi foga a Boardgamegeek.com oldal szerint max. ilyen 2.2. Én láttam már játszani 10 éves kislányt 3,4-ös nehézséggel kényelmesen (szülei társasosok). A skála ötfokú és exponenciálisan nehezedő. Gyakorlat teszi a mestert, de biztos vagyok abban, hogy ez az a szint, amit már a szülő is élvez és a gyerekek is. Ők már stabilan tudnak számolni stb. Hajrá! -
Vladi
nagyúr
válasz
Tristis #7203 üzenetére
Pedig nekem szimpi ez a rókás. Mi az, hogy a 4 éves lányod unja? Mennyi az iq-ja? 200?
ezek nagyon szép játékok de túl komplexek. Talán az edrő lesz meg a rókás. Mostanában ez a kedvencünk.
-
Azie
őstag
válasz
Tristis #7166 üzenetére
nekünk az sem jött be, azt is sikerült eladni, mondjuk azt kis bukóval. annak ellenére, hogy sandbox, ha nem a kezdőhelyen bóklászol, meg gyűjtögetsz, hanem inkább utazol, akkor az első harban meghalsz 1 kör alatt kb. és semmilyen módon nem fogja a jááték a kezed, hogy ne tedd ezt
-
Azie
őstag
válasz
Tristis #7162 üzenetére
a TMB nekem megvolt angolul, expón kipróbáltuk a magyart szerencsére és el tudtam adni beszerzési áron az angolt. nehézkes, kiforratlan, összevissza a szabálya, loot és harcrendszer is esetlen. én nagyon örültem, hogy megszabadulok tőle. second handre talán jó lehetne a 30k ár, hogy kis haszonnal eladhasd, de kb akinek kell annak megvan, ahhoz meg rétegjáték, hogy álljon benne a pénz 3-4k haszon reményében.
kieg szerintem sem jön ki hozzá -
dorika87
őstag
válasz
Tristis #7155 üzenetére
Mindegyik készleten lévő társasjáték le van akciózva mindkét hipermarketben. Van választék bőven.
Honlapon is lehet böngészni.
Auchan: [link]
Auchan Black Friday Kuponkód: 2 X 2.500 Ft Kedvezmény (2 vásárlás alkalmával is használható)
DUPLAN25006ETesco: [link]
Vásárolj legalább 15 000 Ft értékben és 1500FT kedvezményt adunk:
NOVW39 -
Ez ugyanaz, mint a Time's up!/Monikers/Celebrities/Salad Bowl.
Csak ezeknél hagyományosan három fázis van:
1. körülírás
2. egy szó
3. mutogatás.De valóban, cetlikre saját szavakkal megvan a játék, meg telefonról egy időzítő.
-
-
orc88
őstag
válasz
Tristis #7120 üzenetére
Értem mire gondolsz, csak azért próbáltam kicsit árnyalni, hogy ne vegye el a kedvét annak aki esetleg ki szeretné próbálni
Alapvetően bőven tud kihívást nyújtani, de ha valaki "lelövi" a spoilert és megtalálja a broken stratégiát akkor az Uxmal 20 szerintem jól kibalanszolja a dolgokat.
Uxmalos szabályt használva már sokkal taktikusabb a játék, a koponyás stratégia valóban egyszerűen hoz viszonylag sok pontot, de 1-2 technológiával és megfelelő ütemben megépített épülettel meg lehet fogni.
-
Azie
őstag
válasz
Tristis #7113 üzenetére
na igen. azért 15k környékén már bizonyított játékokat lehet venni.
brass, gwt, agricola, root, cascadia, fesztáv, mars, korokon át, dűne, ark nova...
lehet tényleg kéne csinálni egy értelmes yt csatornát - bár a workshopos-szektás szarság nélkül nem rentábilis gondolom -
Azie
őstag
válasz
Tristis #7099 üzenetére
+1
az én fejemben csak az nem áll össze, hogy hogy létezik, hogy valaki egy IT fórum szakmai topikjában kérdez, nem is friss reg és mégis olyan, mintha az elmúlt 20 évet barlangban töltötte volna. Abszolúte no offense, csak fura.
ha nem akartok próba nélkül vásárolni, akkor érdemes elmenni egy klubba a környéken - kb minden nagyvárosban van és van fb csoport, illetve kb minden kerületben is van + a boltok saját játéklehetőségei, plusz társasjátékok ünnepe (ehét hétvége pont), vagy társasfieszta stb.
hasonlóan egyszerű olcsó és jó a ganz schön, más jellegű a vigyázz6, foxy, welcome to, cartographers, dorfromantik (ez már drágább), de ha valami bejön, akkor éredmes használtat is venni -
-
Lokarson
tag
válasz
Tristis #6929 üzenetére
[link] Szerintem egész jól sikerült. Számos helyen egyszerűsödött; a térkép sokat ad hozzá. Bár lehet, hogy sokaknak nem tetszik a végső eredményhirdetés, de házi szabályokkal módosítható (pl.: elődhöz hasonló számítás: erődök, gyűrűk száma stb. alapján). Ha valaki tervez 7wd duel játékot venni kiegészítő nélkül, akkor én ezt az új változatot javaslom.
-
attiati
veterán
válasz
Tristis #7037 üzenetére
Nincs túl nagy elvárásom és semelyik cím nincs meg szinte
Most első körben az Auchan kínálatát nézem, az 5000 ft-os kupon miatt. Budipapír mellé tennék egy akciós társast
Szép új királyságról olvastam a véleményeket itt, de nem voltatok tőle elájulva. Máshol dicsérik. Az ára is jónak tűnik.
Mars cédulája is rendben van, csak hosszú a játékmenet.
Amúgy van itt NBA topik PH-n.
-
-
Bullitz
aktív tag
válasz
Tristis #6834 üzenetére
Ez miért fáj manapság mindenkinek?
senkinek nem kötelező megvenni ha nem tetszik.
Én nagyon jól szórakozom az ilyen típusú játékokkal és gyűlölök kibaszni a nejemmel. (hozzáteszem még itt is lehet és teljesen véletlenül sikerült is keresztbe húznom azt, amiért körökig küzdött de nem tudtam róla.) -
mike1334
veterán
válasz
Tristis #6797 üzenetére
Pont ezt mondom. Szerintem a szabály mennyisége/összetettsége azt határozza meg, hogy mennyire nehéz szabályosan játszani egy játékot. A komplexitás pedig azt, hogy mennyi lehetőséged van benne, ami magával hozza azt, hogy mennyi variációt kell végiggondolnod. Egy kevés szabállyal rendelkező játék (sakk) lehet baromira komplex, de attól élvezetes kezdő játékosnak is. Egy nagyobb szabálymennyiséggel rendelkező játék (szellemek szigete pl.) már nem ugyanaz a szint, sokan nem szívesen akarnak/tudnak ennyi energiát beletenni. Egy mutató méri a bgg-n mindkettőt, és szerintem ez a gond.
Én azokat a játékokat szeretem nagyon, amiket 5 perc elmagyarázni (éljen Knizia), pedig menne a 20 oldalas szabálykönyv is (szakvizsgázott jogász vagyok, épp elég jogszabályt kell értelmeznem minden nap, nem vágyok rá a szabadidőmben is). -
mike1334
veterán
válasz
Tristis #6785 üzenetére
Hol látsz nehézséget BGG-n? Én vagy "súlyt" látok
Szvsz gagyi a BGG weight rendszere...ha egy játék szög egyszerű szabállyal dolgozik, de komplex a lehetőségek miatt, akkor az most milyen pontot kap? Pl sakk és go. Alig van szabálya egy perc megtanulni játszani...de jól játszani már kicsit nehezebb. Külön kellene megadni a szabályok nehézségét, és a komplexitást. Sakkozni hobby szinten is mókás, de egy magas bgg weight eltántoríthatná az embereket tőle. -
japunk
aktív tag
válasz
Tristis #6431 üzenetére
Nekem nagyon tetszett első játék után. A 4X-et annyival pontosítanám hogy itt nem igazán van eXploration, mivel a térképet a setupnál rakod fel fixen a scenario szerint, se nem eXtermination. Mi egy 3 fős kompetitív scenariot pakoltunk ki de annyira messze voltunk egymástól hogy szerintem esélyünk sem lett volna egymást megtámadni (ezt több helyen is olvastam hogy a pvp combat nem valami gyakori). Kb. 3 óra alatt játszottuk le kezdőként és egyszer sem éreztem úgy hogy unnám a játékot, folyton volt valamin agyalni és az első cycle után megragadnak az ikonok a fejedben, nagyjából összeáll hogy mire kellene koncentrálnod a saját fajod képességei és az adott kör végi galactic event-ek miatt. Nem azt mondanám hogy bonyolult, inkább azt hogy összetett.
Ellenben a Septimát szerintem ugyanennyi ideig (ha nem tovább) játszottuk, na az nem talált be nálam. Túl hosszú, túl körülményes, meg tudnék kérdőjelezni pár dolgot benne, a külcsín az viszont tényleg nagyon szép.
-
japunk
aktív tag
válasz
Tristis #6353 üzenetére
A Massive Darkness 2 már megjelent magyarul, pont tegnap játszottam vele egy barátomnál akinek egy fullos KS kiadás van meg. Jó volt a játék de 4 fő felett semmiképp nem ülnék le elé még egyszer (hatan játszottunk egy egyedi scenariot), 11 órán át tartott nem kezdő játékosokkal. Soha többet, ennyi időt nem ér meg a játék, persze ha legközelebb kevesebben játszunk egy fix rövidebb scenariot akkor nem lesz gond.
zo-lee: Ha esetleg fekszik az Aliens téma akkor ajánlott ránézni erre is, jól visszahozza a film hangulatát.
-
Azie
őstag
válasz
Tristis #6322 üzenetére
Stationfall: hiába szeretem eklundot és az iont, nálam ez a majom a dobozon (ahogy az overwatch majom is) nagyon félrement art
black orchestra, jópofa, de eléggé repetitív volt nekem - hangulatot jól hozta
mi a 4.? new angeles?ha már ilyen dedukciós hidden role-os volt az ajánlás?
-
Azie
őstag
válasz
Tristis #6281 üzenetére
na igen, én besz. áron árulom, aminek a helyére jöhetne más, kevés sikerrel.
nem kérnek enni, de foglalják a helyet
nyilván minden patika/bontatlan - jó része így is olcsóbb, mint máshol és/vagy beszerezhetetlen
természetesen nem lehet versenyezni a bolti ár alatt isten tudja milyen akcióból vett, kibontott, de már szabálynál elakadó eladókkal, nepperekkel és azokat sem lehet kiszolgálni, akik bolti ár feléből mennyit engedsz alapon akarnak vásárolni - ofc nepperkedésre. -
maross
nagyúr
válasz
Tristis #6275 üzenetére
Ah, egyaltalan nem hasonlitanak. Itt aktivan mozogni kell a szornyeiddel, es utni/loni, mindenkinek 1 hpja van. Es meg kell vedeni a fő ladat, ne erjen oda a kelletenel tobb hos (akik itt az ellenfelek). Village Attacks ha mond valamit, ahhoz mar kozelebb van erzesre, de meg talan egy death may die-hoz is. Ezek kozul mindegyk jo jatek a maga nemeben, a Kingdom Rush is
. Kellemesen rovid a szabalykonyve egyebkent, 14 oldal mindennel egyutt, jobban esett mint a Skyrim 54 oldala
.
-
petyus_
senior tag
válasz
Tristis #6198 üzenetére
Köszi, megnézem őket. Brass egyébként megvan, nekem a kedvencem, azért nem írtam mert néha 2 óra, néha, ha nagyon beüt az AP 3
.
Szerk: én szeretem az interakciót, többiek annyira nem, Brassban néha csúnyán néznek rám mikor nagyon kitolok velük. De ha nem direktben szivatjuk egymást az oké.
-
orc88
őstag
válasz
Tristis #6039 üzenetére
Ezek tények, tisztában vagyok a Scythe hibáival, pusztán csak arra akartam célozni, hogy ha már van egy hasonló tipusu játék, akkor inkább nem veszem meg a Brazilt.
Nem mellesleg ugyanezeket a hiányosságokat felhozzák a BB esetében is, szóval csak visszalépés lenne.
(Egyébként a Scythe legtöbb hibája akkor jön elő, amikor nagyon különböző skillel rendelkezű játékosok ülnek le mellé)
-
Azie
őstag
válasz
Tristis #5815 üzenetére
nekünk kültéri abrosz van alatta, de ég és föld a két felület. nekem a kínom a playmattel a tárolása ha nincs épp használatban (jelenleg rajzcsőben van)
ha valaki tud készleten levő playmat hengert ajánlani, annak örülnék
kinél mi került elő a hétvégén?
mi tegnap GWTztünk és a szabályokat újraolvasva, immár helyesenkiderült, hogy más játékosok épületein csak 1x segédakciót használhatunk.
-
mike1334
veterán
válasz
Tristis #5781 üzenetére
Köszi! Igazából a GAH nem volt annyira bonyolult, logikusak a szabályai, és nincs is olyan sok. Ezért utálom a bgg komplexitás mutatóját, mert nem nem egyenesen arányos a szabályok bonyolultságával, beleszámolja, hogy mennyire nehéz "jónak lenni" (minél több a lehetőség, annál komplexebb a játék). Alapvetően érthető is, de én jobban örülnék egy "mennyire bonyolultak a szabályok / milyen sok szabály van" mutatónak. Az RC-nek ha jól tudom rengeteg szabálya van, sok idő megtanulni, és ha nem játszol vele rendszeresen, akkor tanulhatod újra. Ezért is lesz az új kiadásban egy tanuló füzet, ami apránként hozza be az új szabályokat.
Jó lenne valami koop játék nagy újrajátszátszhatósággal a pandemic helyett, ami nem túl bonyolult.
A szabálytanulással nincs gond (azért csak jogász vagyok), az asszony meg még nálam is ügyesebb, de a társasjáték nekünk kikapcsolódás, nem keressük benne a kihívást, ezért nem megyünk többnyire 3 felé.
-
jansky1
senior tag
-
válasz
Tristis #5213 üzenetére
A teljesség kedvéért: ez a Jabbás nem egy másik kiadása, hanem egy másik játék.
Még csak nem is Seiji Kanai tervezte, a Marvelesben legalább benne van ő is.
Persze ettől még lehet jó, sőt örülök hogy írtad, mert nem tudtam, hogy kijött magyarul. Még az is lehet, hogy megveszem. -
TrollBalint
addikt
válasz
Tristis #5177 üzenetére
az X-COM - számítógépen - nekem nagyon kedvenc, és én is pont ezért nem mertem megnézni társasban. Amúgy se lenne kivel játszanom, de félek, hogy elrontaná a bennem kialakított képét.
Heroes is nagyon kedvenc nálam, de azt nem tudom elképzelni, hogy lehet átülteni társasba, pedig lesz. Igaz erősen limitált vártípusokkal, de amiket hallottam róla, azt sem fogom megnézni.Magic Maze-el játszottunk mi is. Hát nem tudom... Mi beszélgettünk közbe (de persze nem a játékról) de az ilyen, "nem lehet megszólalni közben" nem mindenkinek megy. Nálam az aranyos kis játék kategória. Ha éppen nincsen más, és mások azzal akarnának játszani elmegy, de annyira nem, hogy azt válasszam. Pláne nem, hogy meg is vegyem
Nekem kevés és akár flusztráló is tud lenni, amit time_drainer írt. Függetlenül attól, hogy melyik vagy, aki látja, vagy aki nem
Ez akár az esti hangulatra is rányomhatja a bélyegét. De ha mindenki lazán fogja fel, hogy ez csak egy játék, akkor semmi gond nem lesz vele
-
time_drainer
csendes tag
válasz
Tristis #5174 üzenetére
Két valósidejű játék, amit én még ismerek és nem volt említve.
Mindkettő koop, de igazából nem annyira együtt játszatok, inkább mindenkinek bele kell tennie a maga részét a közös győzelembe, az egymással való interakció limitált. Cserébe nincs alfa játékos probléma.Sajnos a tapasztalatom mindkettőnél csak pár játék és nem túl friss.
Magic Maze: egyszerű, de jópofa kis játék. Viszont elég megosztó, mivel az, hogy egy kooperatív játékban nem lehet egymással beszélni, sokaknál eleve diszkvalifikálja. Azt sem mindenki viccesen fogja fel, amikor mindenki látja mit kellene csinálni csak az nem, akinek meg kellene lépnie.
Én élveztem, de csak az első pár pályát játszottuk le.
XCOM - The Board Game: ez talán a legbonyolultabb valósidejű játék, amihez szerencsém volt. Mindenki külön szerepet visz limitált közös interakcióval, lehet egymással beszélni, csak nincs rá túl sok idő. Egynek nem volt rossz, de nem akartuk nagyon újra játszani. Én kicsit soknak éreztem a körítést ahhoz képest, amit adott, illetve a legtöbb "Video Game: The Board Game" címhez hasonlóan szerintem ezt is inkább a videójáték híre húzta, semmint maga a társas minősége.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VGA kibeszélő offtopik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gumi és felni topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- Spórolós topik
- urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
- Le Mans Ultimate
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Iphone 15 128GB // Számla + Garancia //
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Részletre elviheted akár 365 napra Bankmentes , azonnal elérhető Dell GAMER laptop G15 5530 165Hz
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest