- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mortein
tag
Arnakot én 6 éves kisfiammal is kipróbáltam mert tetszett neki és szeretett volna játszani vele. Nem volt gond vele, persze nem játszott úgy, mint egy felnőtt a combokat nem látta át, de a szabályok megértése és a játékmenet nem okozott gondot neki. Igaz, szinte mindenféle társassal játszott már, mert minden héten játszunk valamivel, ezért az életkorához képest jobban játszik. Nagy a kontraszt, amikor olyan barátai jönnek át, akik nem játszanak otthon és szeretne velük játszani, de nem nagyon megy, mert nem értik a szabályokat.
-
fausto
addikt
válasz
mike1334 #6295 üzenetére
Ja, értem
Az Árész kiegészítőkkel én úgy voltam, hogy elég drágák és mindjárt 3 jött, úgyhogy inkább kihagytam. A másik kettővel úgy vagyok, hogy ránézésre tolja a játékidőt és közelebb visz az eredeti Mars élményéhez, de ha hosszú MT hangulatot keresek, akkor inkább azt veszem elő. Viszont a Krízis van annyira egyedi és érdekes, hogy szerintem előbb-utóbb beszerzem. Mondom, én alapvetően szeretem az Árészt, nálam jól megfér a nagy Mars mellett. Ami egyébként all-time kedvenc, minden kiegészítővel, nem rég sikerült beszereznem a Pathfinders-t is hozzá.
Az Ázsiával önállóan játszottatok vagy kiegészítőként? Mi eddig csak az alap Fesztávval játszottunk, nem igazán ismerem a kiegeket.
Az Arnakot ketten fogjuk játszani, ritkán tudunk ennél többen. A fiam még csak 8 lesz, szerintem neki még kicsit bonyolult, de meglátjuk. Olvastam, hogy 3+ fő felett a legjobb, de bízok benne, hogy ketten is tetszeni fog. Ahol van solo mód, ott általában a 2 fős játék sem rossz. Kollégám dicsérte, ő is két fővel szokta játszani. -
MZsoltee
veterán
válasz
mike1334 #6291 üzenetére
Hétköznap 7 wonders duel, ketten vagyunk az asszonnyal. A phanteon előkerül néha, de a politikus kieg még nem volt felavatta. Hétvégén baráti társasággal 3-4-5 fő akikkel szoktunk játszani.
Most a nyugati királyság epitomesterei jött be, az megy is. Két hétvégén játszottunk 4 kört. Elég kiegyensúlyozott, kezd kissé politikussá válni, tudunk már egymásra is figyelni. A héten használtan, de gyakorlatilag bontatlanul jött a lovagok is. Még nem próbáltuk, de van más is bontatlanul a polcon. Vörös katedrális például.
Brass, Concordia, Alhambra, esetleg carcassone szokott előkerülni. Fillerbol a travelin jött be múltkor, hangulatos és van azért benne interakció. Meg most hétvégén volt Takenoko. Aranyos kis fillér, de nem nagy szám.Két hét múlva jön két jó baratom hozzánk, ők is hoznak majd játékokat. Meg olyankor kerül elő a root. Múltkor scythe és fcm volt porondon. Előbbi engem nem vett le a lábamról, utóbbi izgalmas, tuti van melyesege is.
Addig talán az epitomesterrel és a lovagok kiegészítőknek nézek utána. Lehet beszerzés is lesz belőle.
Mi az aktuális trend után járunk jellemzően 1-2 évvel. Meg ol Ark Nova se került fel még az étlapra sem.
-
mike1334
veterán
A Krízist még nem bontottuk ki, játszunk az Árésszal még egyet, ha úgy gondoljuk, hogy marad, akkor kibontjuk
Igen, bekavarodtam, az Ázsiára gondoltam. Semmi gond vele, csak ritkán kerül le a polcról, olyan kis semmilyen nekünk...ha elővesszük szívesen játszunk vele, de soha nem első gondolat, hogy, de jó lenne játszani vele..Arnakkal hányan terveztek játszani? Két fővel nem olyan jó, ahogy olvastam..illetve nekem túl nagy az asztaligénye. Újabban a bgg-n a képek között azt nézem meg először. Ha túl sok az "aprólom", akkor nem is nézem tovább.
-
-
mike1334
veterán
válasz
Mortein #6292 üzenetére
Fura, nálunk pont hogy a vége felé indul be igazán, illetve egy kör kb 1 perc, megint rád kerül a sor, alig van idő átgondolni mit szeretnél...
Az Árész meg egy végtelenségig tartott, igaz, mi nem szimultán játszottuk a köröket, szeretjük látni mit csinál a másik, illetve el is szoktuk mondani mit csinálunk. Több emberrelnél ez lehet idegesítő, de mi többnyire ketten játszunkDorfromantik rajta van a listán, majd, ha mindent kibontottunk (vagy hamarabb...
)
Abból is készül a duel verzió, gondolom azt is hozza majd a gémklub. -
-
mike1334
veterán
Végre újra itt a társasjátékos időszak
Eheti játékok:
Splendor: Párbaj
5x játszottunk, gyors, egyszerű játék, bejött mindkettőnknek, de eddiv csak egyszer sikerült nyernem, K. nagyon ráérzett, földbe döngöl rendszerint(inkább játszok olyan játékkal, amiben nem/ritkán nyerek, mint amiben mindig én). Hétköznap estére is tökéletes, fél óra kb, és nem égeti az agyat.
Mars Terraformálása: Kockajáték
2x játszottunk, nekünk sokkal jobban bejön, mint az Árész-expedíció, mivel ez tényleg belefér 1 órába. Plusz ugye rengeteg kocka, amit imádunk. Igen, nagyobb lesz a szerencsefaktor, de szerintem nem vészes (láttam Tom Vasel meg Alex Radcliffe véleményét a játékról..gyors kockajáték, és kifogasolják, hogy nagyobb a szerencse benne, meg nem ad teljes Mars Terraformálása élményt...). Nálunk nyerő az idejével, és az egyszerű szabályaival. Még lehet futunk egy kört az Árésszel, de szerintem az megy eladásra (megérte megvenni a 2 promópaklit, meg a Krízishelyzet kiegészítőt...).
Ha kell valami negatívat is mondani, akkor a kártyaméretet tudom felhozni. 55x77...persze megmagyarázzák a bgg-n, hogy így jobban elfér az asztalon, blabla.. végülis pár miliméteren múlt volna olyan méretet választani, amihez van normális kártyavédő..még szerencse, hogy gondoltak rá, és csináltak saját kártyavédőt, amit meg lehet venni tőlük (mayday meg sleeveking védő is van, de persze nem idehaza...).Illetve átnéztem a Burgundyt, hogy minden benne van-e. Hát az elkövetkező 1 évben tuti, hogy a doboz 1/3-át fogjuk csak használni, szóval juhé az óriás dobozért...
És folytatódni fog a gyűjtemény csökkentése a nem használt játékokkal.., várhatóan eladásra kerülnek (de előtte még egy utolsó játék):
Everdell (alap, Bellfaire, promó lapok) - nem nagyon jött be, akármennyire is akartuk szeretni
Pandemic (alap, Pengeélen) - Pandemic Ibéria váltja, ha bejön
Árész-expedíció (alap, 2 promó csomag, Krízishelyzet) - lásd fent
Juharvölgy - túúúl hosszú, de van evy rövidítő variáns, kipróbáljuk azzal is
The Castles of Burgundy (2019) - elég a Spec. Edition
Carcassonne: Vadászok és gyűjtőgetők - az alap, téli kiadás teljesen elég, nem hiányoznak a csavarok belőle
Watergate - nem nagyon kerül elő
Fesztáv: Duett - kicsit meh, meglátjuk még
Santorini - én szeretem, K. ki nem állhatja..még egy esélyt kap tőle
Hickory Dickory - spontán vásárlás volt, elkapott a design, de már bánom (bontatlan még)Tervek a jövő hétre:
Hétköznap Splendor, hétvégén CoB és Mars kocka, meg talán valami bontatlan..Ti mivel játszottaton a héten? Mit vettetek, mit adnátok/adtatok el? Mik a tervek jövő hétre?
-
sherlock82
senior tag
Sajnos nem, az megvan nekem otthon darabokban de erősen hiányos már sajnos.
Ezért is szerettem volna egy hiánytalant.Ez az újra gyártott verzió. Az eredeti novoplast-ot olyan magas áron találtam korábban több helyen, hogy inkább megelégedtem ezzel a verzióval is. Jófogáson most találtam egyet 25,000 ft .ért.
-
NyxNyxNyx
addikt
Sziasztok, High society játékot láttatok valamerre eladót?
Kipróbáltam külföldön és nagyon tetszett, de itthon nem találok.
-
mike1334
veterán
Van facebookon egy "Ritka társasjáték rendelés, adok-veszek" privát csoport. 11 órája meghirdetett vki egy Szellemek szigetét budapesti átvétellel (magyar, 2-3× játszott).
-
Azie
őstag
válasz
Tristis #6281 üzenetére
na igen, én besz. áron árulom, aminek a helyére jöhetne más, kevés sikerrel.
nem kérnek enni, de foglalják a helyet
nyilván minden patika/bontatlan - jó része így is olcsóbb, mint máshol és/vagy beszerezhetetlen
természetesen nem lehet versenyezni a bolti ár alatt isten tudja milyen akcióból vett, kibontott, de már szabálynál elakadó eladókkal, nepperekkel és azokat sem lehet kiszolgálni, akik bolti ár feléből mennyit engedsz alapon akarnak vásárolni - ofc nepperkedésre. -
Revolit
senior tag
válasz
Bullitz #6278 üzenetére
Gondolom nem mindegy mennyiért hirdeted. Nekem gyorsan elment most minden, de én megnézem használt árakat, és a legolcsóbb alá belövöm - és nagyon vigyázunk társasokra, mind patika állapot. Én úgy vagyok vele, örülök, ha feleségem enged valamit eladni, nem azon a pár ezer forinton múlik a vacsora sem, és valakinek legalább örömöt okoz (remélhetőleg), és nem nálunk a polcon áll
De a kérdésedre is válaszolva, én most facebook csopi mellett felraktam társasjátékok.com-ra is, ott még több is ment el mint face-en.
szerk: amúgy én ilyeneket adtam mos el, mint Nagy western utazás, víz alatti városok - többire nem is emlékszem már... De mondjuk egy noname társas senkinek sem kellett, pedig azt extrém olcsón raktam fel
-
Bullitz
aktív tag
FB csoportok/marketplacen kívül hol szokás most eladni?
Hirdetem már napok óta a Gaia projektet meg a Race for the Galaxyt de senki be sem jelentkezett érdeklődni.. még a bang meg a kódfejtőnél ezt megértem, de előbbi 2 azért azt hittem kelendő? -
japunk
aktív tag
válasz
mike1334 #6266 üzenetére
Én is inkább olyan dolgokat árulok (Xia fullos pakk, DungeonQuest, SpaceCorp nyomott áron) amik nem mindennaposak a csoportokban, de konkrétan nulla jelentkező. Igaz, meg is kérem az árukat mert azért potom pénzért sem válnék meg tőlük, sőt, azt sem bánom amúgy ha megmaradnak, az új cuccokat majd rakom máshová akkor.
Ezek vannak most eladóban nálam, jó lenne helyet felszabadítani mert tegnap jött egy Dwellings of Eldervale, aztán a hónapban még jön a Nucleum, Kutná Hora, Evacuation trió is.
-
maross
nagyúr
válasz
Tristis #6275 üzenetére
Ah, egyaltalan nem hasonlitanak. Itt aktivan mozogni kell a szornyeiddel, es utni/loni, mindenkinek 1 hpja van. Es meg kell vedeni a fő ladat, ne erjen oda a kelletenel tobb hos (akik itt az ellenfelek). Village Attacks ha mond valamit, ahhoz mar kozelebb van erzesre, de meg talan egy death may die-hoz is. Ezek kozul mindegyk jo jatek a maga nemeben, a Kingdom Rush is
. Kellemesen rovid a szabalykonyve egyebkent, 14 oldal mindennel egyutt, jobban esett mint a Skyrim 54 oldala
.
-
Dr.NX
addikt
válasz
sherlock82 #6271 üzenetére
Gondolom nem az eredeti Novoplastos kiadást, ugye?
-
-
sherlock82
senior tag
Most tudtam végre beszerezni ( vinted ) ezüst tó kincse társasjátékot, egész olcsó áron.
Még fóliázott. -
maross
nagyúr
válasz
Mortein #6268 üzenetére
Kar hogy csak a magyart kapkodjak ennyire. Es kar, hogy nem kerul elo nalunk, pedig nagyon szeretnem. Marad a polcon, es varja a sorat.
Napi kooperativ ajanlo:
Keep the Heroes out, tower defense+deckuilder csaladi nehezseg. Jol eltalalt jatek, 20 kuldeteses kampany/scenario konyvvel. Szornyekkel meg kell vedeni a kis labirintusunkat x ideig, mikozben probalunk tapolodni is. Aszimmetrikus, mas alap tudasa, valtozo szamu meeple es mas indulo deck all rendelkezesre mindegyik jatekosnak, igy eleg valtozatos a jatek. Ket fovel ajánlott, több csak akkor, ha nem zavar a holtido. Kb masfel ora egy jatek.
Dorfromantik: sokdijas csaladi, ugyanezen a neven futo jatek alapjan keszult, hasonlo elmeny. Egy kor: huzol egy lapkat, es leteszed, bovitve a falut, egesz porgos tud lenni. Epul-szepul a romantikus falu, gyulnek a pontok. Egyre ujabb feladatokat kell teljesiteni kozben, amiert jarnak extra lapkak, amivel meg tobb pontot lehet gyujteni, amiert meg tobb feladatot oldunk fel, es igy tovabb. Egy kampanyra szepen fel van epitve az egesz, saccra 15 jatek lehet mindent feloldani. Kb egy ora egy jatek.
-
mike1334
veterán
-
brian92
újonc
Kedves tagok!
Érdeklődni szeretnék, hogy ismertek-e valamilyen tuti helyet ahonnan beszerezhető a Szellemek Szigete és a Nottingham Bírája (1. kiadás - ehhez ragaszkodom
) lehetőleg új, bontatlan állapotban?
Nézem a fórumokat, FB Marketplace-t, de jó ideje semmi.Válaszotokat előre is köszi!
-
japunk
aktív tag
válasz
mike1334 #6257 üzenetére
Hát itt biztos nem kell nagyítóval nézni a hexákat, ráadásul a sima karton tokenek hátulján rajta is van az adott lapka hatása ha valami nem lenne tiszta (az akrilokon nincs rajta de egy pár játék után már nincs is rá szükség, plusz van tök jó player aid a dobozban).
Az ára igen, húzós, de nekem jobban megérte mint megvenni még 2-3 random euró-t ami vagy jó lesz vagy nem. A delta előrendelési ára tényleg elég necces, de ha találsz esetleg eladó angol kiadást azzal biztosan jobban jársz.
-
japunk
aktív tag
válasz
mike1334 #6255 üzenetére
Nekem régen megvolt az első verzió amit nagyon sokat játszottunk, majd később eladtam. Utána megvettem a 2019-es évfordulós kiadást de olyan ocsmány volt az egész (az anyaghasználatról nem is beszélve) hogy maximum 1 játék után azt is eladtam. Amikor bejelentették a gamefound kampányt akkor annyira nem érdekelt a játék, viszont amikor lehetőségem volt rá itthon megvenni akkor egyből lecsaptam rá amit azóta sem bántam meg. Tényleg nagyon prémium termék, utólag megvettem hozzá az akril lapkákat, továbbá úton vannak az akril tokenek és a playmat is (a 3D terrain-nek szerintem abszolút semmi értelme, az a pár kastély mini ami benne van a dobozban az teljesen elég ebbe a játékba, több az már felesleges). Szerintem ha van játék ami megérdemelt egy ilyen szuper-mega-giga-deluxified kiadást akkor az pont ez. Ja és benne van minden kiadott kieg plusz egy új, a Vineyards ami szerintem elég jól sikerült.
-
mike1334
veterán
Na megint belém bújt a kisördög, és ácsingózik a Castles of Burgundy új kiadása után...tudom, hogy baromi drága, és sok más játék kijönne az árából (plusz pont jó hullámban vagyok, többet adtam el mostanában, mint vettem), de hát na...megmagyarázhatatlan (igazából csak a nagyobb lapkák tetszenek benne, sokkal gyakrabban kerülne elő, ha nem a fényviszonyokon múlna, higy mikor játszunk vele...). Valaki megvette innen? Beszéljetek le
Más: kis kihagyás volt nyáron a jáccódásban, de végre újra játszottunk, ráadásul eddig bontatlannal...Splendor Párbaj. Jó kis játék, az elején kicsit lassan indul, de aztán "hólabda effektussal" begyorsul, és pikk-pakk vége. Tavaly Essen óta vártam rá, decemberben majdnem megvettem, de aztán bejelentette a gémklub, hogy hozza..megvártam
Első játék nem volt annyira nagy durranás, de szerintem sokat vártam tőle, illetve első játék alapján nem ítélek. Sima Splendorral nem játszottam, nem tudom, hogy ahhoz képest milyen (nekem kicsit a Sobek Duel-re emlékeztet, valószínűleg a tábla, illetve annak feltöltése miatt).
Illetve kellene valami jó kis halloween-i, spooky hangulatú 2 fős játék, ha már itt az időszaka...Bloody Inn-t néztem ki, nem kifejezetten halloween-i, de elég gyilkos a témája (szó szerint
), de még nézelődök..
-
Dr.NX
addikt
Piatniknál ma 10 ezer Ft a Century Fűszerút.
#szerdakció -
japunk
aktív tag
válasz
tepenzed #6242 üzenetére
Ne gondolkozz rajta, vedd meg.
Én még tavaly a tescos akcióban szereztem be az alapot aztán 1-2 játék után jött az Ix meg a nagy deluxe doboz is, ráadásul én rendeltem hozzá etsy-ről egyedi nyersanyagjelzőket meg dreadnought miniket is, elég súlyos lett a végösszeg és még idén jön az Immortality is. Mi szinte kizárólag ketten játszottunk vele de nagyon sokat, elismerem hogy sokkal jobb lehet 3-4 fővel de mi ketten sem éreztük úgy hogy egy "fél" játékot játszanánk, nem hiába vettem meg hozzá szép lassan mindent is.
-
Vesporigo
aktív tag
Valóban, BGG-n rengeteg történet van, hogy megrendelés után 1-1,5 évvel kapták meg a játékot. Megvárja a kiadó, míg beesik néhány rendelés, legyártja őket, és utána küldi. Ha lassan érkeznek a megrendelések, akkor csak sokára fog érkezni mindenkinek. Most van épp Nobleknight-nál, de a szállítás még így is iszonyú sok. Amúgy csak érdekesség, hogy a játék készítője új játékon dolgozik, ami elvileg hasonló lesz a Leaving Earth-höz, szóval lehet, hogy inkább megvárom azt, addig is bőven van mivel játszani.
-
Tristis
őstag
válasz
Bullitz #6245 üzenetére
Nekem Arnak repetitív cserebere csóri játék. Kieggel sokkal jobb! Ha veszed, csak kieggel vedd.
Kettő főre én Grand Austria Hotel játékot javaslom. Rutinos játékosok 2 fővel kb. 60-80 perc alatt lejátsza, de legutóbb egy sráccal, akinek ez volt a 2. játéka vele, letoltuk 45 perc alatt.
-
tepenzed
őstag
Most kizárólag a solo experience kapcsán beszélünk interakcióról. Az Ark Nova az online botnak köszönhetően valódi ellenfélnek érződik és kártyákat is sokszor elhappol. Egyébként nem mondanám akkora szerencsejátéknak, mindenből lehet jó kombókat hozni a megfelelő stratégiával. Az Árész Mars kijejezetten kicseszős a krízis kiegészítővel. A föld tényleg full solotaire, de szerintem izgi az AI része.
-
Bullitz
aktív tag
Srácok, sziasztok!
Rég írtam ide.. időközben babát vártunk és rohamosan sajnos de már 1 éves is lett a kisfiam, nem igen volt időnk társasozni az elmúlt 1-2 évben.. viszont most meg volt végre az első közös játék kettesben, miután a Manót leraktuk aludni
bekezdtünk egy jó GWT-vel.. mivel mással
meg is jött a kedv újra és azon töprengünk milyen gyorsabban lejátszható játékok vannak amik azért kellően mélyek nekünk de mégsem égeti ki az agyunkat egy fárasztó nap után a gyerekkel.
Arnak -ot néztem, nagyon dícsérik hogy a tematika átjön, van esetleg hasonló ajánlás? Asszonynak nem igazán jön be ez a téma.
Alább a BGG profilom hogy lássátok mik vannak meg: [link]
Tehát legyen erős a tematika, érezhető, legyen viszonylag gyors, 1-1,5 óra nagyon max 2 és ne legyen mondjuk a complexitása egy Gaia Projekt vagy Korokon át szinten.. este már nincs sok agyunk
Köszönöm előre is mindenkinek!
-
tepenzed
őstag
Még mindig erősen gondolkodom a Dune Imperium beszerzésén.
Mini figurás+collector box és kiegekkel együtt gondoltam beszerezni, így azért nem olcsó mulatság.
Viszont leginkább egyedül játszanám és néha ha sikerül 3-4 embert összecsődíteni, mert ketten nem az igaz ahogy néztem.
Valaki próbálta esetleg soloban? Ha engem a Mars, Ark Nova (Arno AI),Föld köt le a legjobban, ez is bejöhet? Azt szeretem, ha méltó ellenfelem van és nem egy hülye és logikátlan ai-t kell szerencsével legyőznöm. A fent felsorolt játékokat pl nem tudom megunni, nem is értem, hogy hogy tudok ezekkel egyedül ennyire ellenni. -
maross
nagyúr
válasz
Vesporigo #6239 üzenetére
Macera, szallitasi koltseg is, vam+afaszorny is. Neha vannak olcsosito konteneres kozos rendelesek, de inkabb csak egy weboldalrol, es nagyon sok honapot kell varni a befutasig (en nem szoktam beugrani ezekbe, talan Azie tobbet tud roluk). Eu-s arakhoz kepest altalaban félár alatt kell keresgelni, hogy megerje, es par ezerrel olcsobban kijojjon valami. Amugy ha mar Apex Collected, dobok egy privit
. Leaving Earth-ot is lattam valahol, mindjart utananezek.
-
Vesporigo
aktív tag
Valaki innen rendelt már USA-ból társasjátékot? Két játék is érdekel (Apex Theropod Deck Building Game: Collected Edition, Leaving Earth), ami EU-ban sehol sem kapható, használtan sem igazán lehet hozzájutni, csak inkább régebbi verziókhoz, vagy pedig irtó drágán. A kiadók, meg más amerikai boltok oldaláról rendelve a szállítás kb ugyanannyira jön ki, mint maguk a játékok, erre még rájön a világbajnok áfánk, meg a vám. Szóval a kérdésem: hogy lehetne a lehető legolcsóbban megúszni a szállítást? Package forwarding szolgáltatásokat nézegettem, ott is változó árak vannak, nem tudom melyik lenne ajánlott, meg nálunk a magyar postára sem igazán bíznám a szállítást, korábbi rossz tapasztalatok miatt. Minden hasznos tanácsot köszönök előre is.
Ez van, kell nekem ilyen rétegjátékokkal játszani...De ha esetleg valakinek megvan vmelyik említett játék és eladná, dobjon egy privát üzit.
-
tomszli11
tag
Tudom, hogy ez nem kifejezetten erre való topik, de megpróbálom hátha.
A Lereskedők völgye első részét keresem, ha esetleg valaki unja és megválna tőle szívesen megvenném.
Köszi előre is. -
maross
nagyúr
válasz
vidaila #6234 üzenetére
unlock/exit/szabadulok a legelterjedtebbek, es aranylag jok is. Ami még nekunk bejott, az escape the room széria, es az escape room: the game-bol is rengeteggel jatszottunk. Adventure Games es az Escape Tales sorozat kozepesen jott be, de ettol meg nektek tetszhet. Áh, csak most jut eszembe, amibol mindent kijatszottunk, es fullos pakkban olcson szorjak/szortak, Time Stories , legtobb resze tok jo volt. Van ujabb szeriaja is, ebbol a polcon hever vagy 3 doboz, de még nem volt erom elolvasni.
-
vidaila
senior tag
Sziasztok. Tudnátok ajánlani a felsoroltakhoz hasonló vagy egyező játékokat még? Az asszony meg van őrülve a nyomozós, szabadulos társasoktól és közeleg a születésnapja. Amikkel játszottunk:
-Unlock sorozat
-Exit sorozat
-Szabadulo pakli sorozat (bár ez nem tetszett neki)
-Nightmare - Horror kalandjáték
-Bűnügyi krónikák
-Cludo Árulás a Tudor kastélybanAz utóbbi kettő az különösen tetszett,nagyon jók voltak.
Detektív első felvonást csak kibontottuk, az annyira száraz tömény szöveges játék volt hogy bele se kezdtünk. -
Tristis
őstag
Kb. egy éve volt hozzá szerencsém, így csak homályosan:
- szinte semmi interakció nincs benne, szinte mindenhová kényelmesen oda lehet férni, tehát csak pakolgatunk egymás mellett
- rendkívül repetitív, végig ugyanazt csinálod, túl sok bónusz nincs (inkább érdemes játszani akkor már a "Föld" nevű játékkal, ott legalább a tabló kicsit érdekesebb)
- vannak akciók, amik teljesen feleslegesek, ilyen a kártyák beváltása pontra. A játék levégén kell csinálni, aki hamarabb teszi ezt veszít. Miért nem csináltak hozzá valami bónuszt, hogy legyen döntés helyzet?! Hibás játék...
- emelett mérhetetlenül szerencse alapú az, hogy sikerül-e olyan kártyákat húznod, amire szükséged van...
- és ahhoz képest hosszú isSzóval összegezve egy rendkívül repetitív játék, amiben mindig ugyanazt csinálod, és sok izgalom nincs benne. Mindezt egymás mellett ülve kb. Mindenki, aki ezzel a játékkal akar foglalkozni, az inkább vegye meg a Föld nevű játékot. Gyorsabb is (két fővel ajánlott), izgalmasabb is valamelyest. Bár az is full random
de egy fokkal jobb, mint az Enciklopédia az biztos. Vagy akkor már Ravers of Midgard pl., ott is van szerencse, de ott azért sokkal izgalmasabb a móka. Uhh, vagy egy jó Whistle Mountain, ami már kifejezetten jó játék!
A fenti vélemény, a teljes társas csapatnál egyhangú volt, mindannyiunk veterán, többszáz játék után van... -
ZsZso
Közösségépítő
Köszi!
-
fausto
addikt
-
ZsZso
Közösségépítő
Húha, más boltok áraihoz képest 30% kedvezménnyel dobnak most ki több játékot is a Gémklubon. Holnapig tart az akció, nincs még hozzá promóció, ezért az akciós oldalt linkelem.
Más boltok áraihoz képest így festenek az akciók:
Itt kattintható is és BGG linkeket is találtok egyből hozzájuk: [link] .
(8:08 után reg. nélkül is látható, addig nyenyereg érte)
-
B1T3
addikt
- Cica, pizza, taco, gida, sajt + Cica, pizza, taco, gida, sajt - Fordulatos Fordítás (vicces, gyorsasági partijátékok akár bemelegítésnek)
- A Rettegés Éjszakája: Vérfarkas (jó hangulatú, appvezérelt, blöffölős játék)
- Csak Egy (kooperatív, szóasszociációs, mégis könnyed játék a táblákra filctollal írás miatt érdekes mechanikával, jelenleg a 3. helyen áll BGG-n a partijátékok kategóriában, Spiel des Jahres díjat is nyert)
- EladLak! (gyors, licitálós, blöffölős játék)
- Fedőnevek + Fedőnevek képekkel (szintén asszociációs partijátékok, viszont itt két csapat áll egymással szemben; sokáig a BGG toplista élén szerepelt partijátékok kategóriában, és Spiel des Jahres díjas is lett)
- Firkafutam (gyorsasági, rajzolós partijáték)
- Hanabi (Spiel des Jahres díjas, kooperatív kártyajáték érdekes mechanizmussal, ugyanis a saját kártyáinkat nem látjuk, csak a többiekét)
- Jógi + Jógu Guru (a lista többi tagjához képest különlegesebb partijáték, ugyanis nem valószínű, hogy itt nyugodt ülőpozícióban megússzuk a játékot, gyakorlatilag ez egy Twister kártyákkal)
- Jó tudni (egymásra hangolódós partijáték, előny, ha ismerős egymásnak a társaság valamennyi tagja)
- Kódfejtő (még egy szóasszociációs játék, de ha egyszer ilyen jól tudnak működni…a Fedőnevekhez hasonlóan ez is kétcsapatos, jelenleg is top 1 partijáték BGG-n)
- Kaméleon (gyors, blöffölős játék)
- Konyec konyha (appvezérelt, színkeverős játék)
- Kozmosz művek (pörgős, lapkalehelyezős játék érdekes csavarral a pontozásban)
- Panic Lab (meglepően gondolkodós, de pörgős partijáték)
- Pontsaláta (nem igényel kifejtést)
- Robbanó cicák (magas szerencsefaktorú, de jó hangulatú partijáték)
- Sushi Go! + Sushi Go Party! (aranyos grafikájú sushi kártyákat kell gyűjtögetni, hogy a végén miénk legyen a legvonzóbb menü a legtöbb pont által)
- Szerelmes levél (pörgős kártyajáték, amely meglepően kevés kártyával is képes mélységet nyújtani, és lehetőséget biztosít pl. taktikázásra, blöffölésre)
- Szókapocs (egyszerű, de nagyszerű, kooperatív, jó ár-érték arányú és nagyon gyorsan lejátszható szóasszociációs játék)
- Top10 (ha valaki kedveli az Activity-t, ezt is garantáltan fogja) -
Dr.NX
addikt
válasz
nepszter1 #6218 üzenetére
Innen pár ötlet, plusz sajátok:
https://boardgamegeek.com/geeklist/314983/best-games-weight-and-player-count-3
Ticket to Ride, Nottingham bírája, Bohnanza, Colt Express, Colt Super Express, Tokió Királya, Skull King, Skull, Wizard, Hanabi, Időzített bomba, Csótánypóker, EladLak, Nincs kegyelem, Sushi Go, Nem én voltam.
Így hirtelen.
Valamennyire nyelvfüggők:
The Crew, Cica Pizza Taco Gida Sajt, Szerelmes levél, Kartográfusok, Rettegés éjszakája: Vérfarkas, Firka Futam, Mysterium, Dixit. -
nepszter1
addikt
Sziasztok tudnátok ajánlani 5főre laza könnyed játékot? Bármilyen szóba jöhet
Jó lenne ha nyelvfüggetlen lenne pl.
-
Azie
őstag
korosztály?nyelv? ár? tematika?Most hozzák KZ-ék a Cora Questet, elvileg gyerekekkel együtt tervezték, szóval nekik ideális.
Újak: Arkeis, (Too many bones), Dungeonology egyebek
Coop dungeon crawlerben @maross tud segíteni
(hogy készült egy 7 játékból álló válogatás videó a napokban,) - őket inkább hagyjuk
my bad, elsiklottam a 2 felnőtt fő felett -
zo-lee
aktív tag
Sziasztok!
Elég kezdő társasozósok vagyunk, de a dungeon crawler téma spec érdekelne. A műfajban melyik az a közepes nehézségű cím, amivel mondjuk érdemes lenne kezdeni? Néztem a Karak-ot, de az túl egyszerűnek tűnik, az Odalent pedig már kicsit talán komplikáltabbnak. Vagy ez csak a látszat ? Leginkább 2 felnőtt főre várom a tippeket.
Előre is köszi!
Ui.: igen, láttam, hogy készült egy 7 játékból álló válogatás videó a napokban, de abban nem igazán találtam a kérdésemre választ.
-
Dr.NX
addikt
https://www.compaya.hu/Szeptember-jatekai
Kuruzslók 10k
Javasasszonyok kieg 6k
Medvepark 10,5k
(Még a Könyvbagolynál is akciósabb.)
-
Mexbacsi
tag
válasz
Mr.Csizmás #6209 üzenetére
-
Mr.Csizmás
titán
#akció Sagrada társasjáték - Reflexshop webáruház 12990
-
Dr.NX
addikt
A MZs közös rendelősben meg innen vannak most nagy akciók:
https://boardanddice.com/product-category/summer-sale/ -
anubys1984
aktív tag
válasz
Vesporigo #6199 üzenetére
Szerintem ebben az esetben érdemes csoportos rendelésbe beszállni.
Kánai Zoli szokott többek között ilyen rendeléseket szervezni, ahogy néztem, már több jelentkező is van rá.
KZ KöZös szervezései néven megtalálod a FB-csoportot.
Szerk:
Oké, nézem, hogy én is későn írtam... -
Dr.NX
addikt
válasz
Vesporigo #6199 üzenetére
Facebook közös rendelős csoportban láttam szerveződést.
Lands of the Mesozoic
egyéni ára 55 USD
kedvezményes ára 41,25 USD
egyéni posta 50 USD
kedvezményes posta 10 USDNa mire beírtam, Azie megelőzött.
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Elektromos cigaretta 🔞
- Path of Exile (ARPG)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming A15 FA507NUR - 15,6" FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 512GB -RTX 4050 -3 év gari
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest